CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-05, 22:11   #1711
ranka
Kici kici miau miau

Przekupka: 191 pkt / 100% pozyt.
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI

nie. pigmenty MAC sa w sklepach oznaczonych logo MAC : w Warszawie, Krakowie i Wrocławiu

Instagram mój

Edytowane przez ranka
Czas edycji: 2008-11-05 o 22:13
ranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 22:14   #1712
sharlottek
BAN stały

Przekupka: 17 pkt / 80% pozyt.

w galerii Kraków
sharlottek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 22:16   #1713
majula
Zakorzenienie

Przekupka: 40 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
nie. pigmenty MAC sa w sklepach oznaczonych logo MAC : w Warszawie, Krakowie i Wrocławiu
Cytat:
Napisane przez sharlottek Pokaż wiadomość
w galerii Kraków
bosko ja do krk mam tylko 120 km nie sprawdze nigdy sharlottek jak podesle Ci je to sprawdz prosze bede wdzieczna

Edytowane przez majula
Czas edycji: 2008-11-05 o 22:17
majula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 22:17   #1714
ranka
Kici kici miau miau

no widzisz, ja mieszkam na Polnocy- takze o czym tu gadac

Instagram mój
Stary 2008-11-05, 22:18   #1715
mucia18
Zakorzenienie

Przekupka: 523 pkt / 99% pozyt.
GG do mucia18

Hejka
wszytskie pigmenty MACa mam z wymian
musiałbym poprzeglądać historię zeby wam powiedzieć od kogo
Stary 2008-11-05, 22:23   #1716
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

mogę jutr w swietle dziennym porobic fotki na ręce bądź na oku jak wam pasuje
Stary 2008-11-05, 22:25   #1717
sharlottek
BAN stały

ja mam fotki na ręce, dodatkowo przejdę się do salonu MAC-a w najbliższym czasie oraz pokażę pigmenty wizażance aby potwierdziła że kolor nietaki

pozatym z tego co mi wiadomo masz dużo odsypek oryginalnych mac-ów
Stary 2008-11-05, 22:28   #1718
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

tak mam bo wiecznie się z kimś wymieniam-pracuje na mac'ach
ale jesli chodzi o konto jakies mucia18 na allegro to niestety
niemam takiego konta

a sharlotku mozna widziec z kad masz te odsypki?i rzekomo które kolorki sa nieoryginalne?

Edytowane przez mucia18
Czas edycji: 2008-11-05 o 22:29
mucia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 22:34   #1719
sharlottek
BAN stały

oj jowitka007 wszystkie kolorki podejrzanie mało napigmentowane, tak własciwie to lepszy efekt był po cieniach miss rose, te nie mają w sobie pigmentu, mają tandetny błysk, ale sprawdzę wszystko dokładnie i wnikliwie, nie oskarżam tylko wyrażam swoją opinię, gdyż nie jestem pewna, w ciągu tygodnia powinnam już mieć tą pewność na 100%
Stary 2008-11-05, 22:37   #1720
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

czy moge prosic o zdjęcia tych kolorków w moim wątku??

Edytowane przez mucia18
Czas edycji: 2008-11-05 o 22:39
Stary 2008-11-05, 22:53   #1721
kamisio
Zadomowienie

Przekupka: 28 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
oj jowitka007 wszystkie kolorki podejrzanie mało napigmentowane, tak własciwie to lepszy efekt był po cieniach miss rose, te nie mają w sobie pigmentu, mają tandetny błysk, ale sprawdzę wszystko dokładnie i wnikliwie, nie oskarżam tylko wyrażam swoją opinię, gdyż nie jestem pewna, w ciągu tygodnia powinnam już mieć tą pewność na 100%
Sharlottku nie żebym bronił mucia18, ale wbrew temu co napisała Nevada nie każdy pigment ma jednakowy stopień krycia, generalnie dają dość dobre krycie ale nie zawsze maksymalne, przykładem takiego pigmentu jest Naked który jest stosunkowo jak na pigmenty lekko kryjący, a Rose też nie kryje zbyt mocno ale za to ma bardzo intensywny połysk. Pigmenty też mają rózne stopnie połysku od matów przez perłowe po metaliczne, w tych perłowych stopien mikronizacji i intensywności połysku jest bardzo różny.

Osobiście pigmentu Softwash grey nie znam, ale miałem w kufrze fuksje i z tego co pamietam dawała ona dośc dobre krycie ale nie powalające, za to na mokro kolor był bardzo intensywny, elegancko perłowy, bez domieszek połysków w innych kolorach.

Z tego co się orientuje w polskich MAC'ach nie ma koloru Softwash Grey, ale Fuchsia jest dostepna, poprostu pójdż i porównaj do tej w salonie i bedzie wszystko jasne w MAC'ach pracuja super dziewczyny, więć na pewno powiedzą czy pigmenty są ok czy nie

Oczywiście moja fuchsia była na pewno oryginalna bo jako uczestnik programu MacPro kupuje zawsze w firmowych salonach.

Edytowane przez kamisio
Czas edycji: 2008-11-05 o 23:02
kamisio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 23:03   #1722
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

spotykam sie z sharlottkiem osobiście-data w trakcie ustaleń-w celu wyjaśnien i porównan
Stary 2008-11-05, 23:05   #1723
majula
Zakorzenienie

Przekupka: 40 pkt / 100% pozyt.

ja sie nie znam z checia wysle do analizy bo nie mam salonu niedaleko siebie i tak jak napisalam nie bede nikogo oskarzala bo nie mam pdstaw poki sie nie upewnie i nie mam takiej wiedzy mam nadzieje ze to oryginaly pozdrawiam dobranoc
majula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 23:05   #1724
kamisio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mucia18 Pokaż wiadomość
spotykam sie z sharlottkiem osobiście-data w trakcie ustaleń-w celu wyjaśnien i porównan
umówcie się na kawe w galerii krakowskiej to odrazu obadacie w MAC'u zgodności Fuchsia z oryginałem, na szczęście jesteście z Krakowa
Stary 2008-11-05, 23:08   #1725
sharlottek
BAN stały

ale to 40 minut drogi w jedną stronę, przynajmniej dla mnie
Stary 2008-11-05, 23:09   #1726
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

dobry pomysł nie jest zły-tylko trzeba się jeszcze w czasie zgracplus jest taki że jestesmy obie z krakowa i z jednej "dzielnicy" do mac'a mamy kawałeczek-byłam wczoraj - niemogliście mi dać znać wczoraj że coś jest nie tak?

sharlottku dla mnie też co koliduje troszke z praca.Może coś wymyślimy-napewno na spotkanie przyniose mój cały dobytek mac'owy to porobisz fotki i oblukasz-no a ja sprawdze te odsypki od jowitki

Edytowane przez mucia18
Czas edycji: 2008-11-05 o 23:10
Stary 2008-11-05, 23:09   #1727
Nevada87
Wtajemniczenie

Przekupka: 64 pkt / 100% pozyt.
GG do Nevada87

Cytat:
Napisane przez kamisio Pokaż wiadomość
Sharlottku nie żebym bronił mucia18, ale wbrew temu co napisała Nevada nie każdy pigment ma jednakowy stopień krycia, generalnie dają dość dobre krycie ale nie zawsze maksymalne, przykładem takiego pigmentu jest Naked który jest stosunkowo jak na pigmenty lekko kryjący, tak samo pigmenty też mają rózne stopnie połysku od matów po metaliczne a i w tych perłowych stopien mikronizacji jest bardzo różny.

Osobiście pigmentu Softwash grey nie znam, ale miałem w kufrze fuksje i z tego co pamietam dawała ona dośc dobre krycie ale nie powalające, za to na mokro kolor był bardzo intensywny, elegancko perłowy, bez domieszek połysków w innych kolorach.

Z tego co się orientuje w polskich MAC'ach nie ma koloru Softwash Grey, ale Fuchsia jest dostepna, poprostu pójdż i porównaj do tej w salonie i bedzie wszystko jasne

Oczywiście moja fuchsia była na pewno oryginalna bo jako uczestnik programu MacPro kupuje zawsze w firmowych salonach.
Kamisio ,a ja się z Tobą nie zgodzę gdyż nie napisałam ,że każdy ma jednakowy stopień krycia, napisałam ,że fuchsia i softwash grey mają intensywne kolory, moje pigmenty również są oryginalne i aby takie mieć nie muszę się legitymować uczestnictwem w programie MAC Pro...i również jestem pewna własnego stanowiska
Chyba źle mnie zrozumiałeś, a z sharlottkiem rozmawiałam na PW wypytując się ,które dokładnie kolory dostała mając na uwadze intensywność kolorów...
Pigment Softwash grey jest limitowany i ja go bynajmniej kupuję tylko we fiolkach mini charm, w wątku muci zauważyłam ,że ma pełnowymiarowy pojemnik 7,5g co mnie również zastanawia, jeżeli mógłby ktoś zaświadczyć o występowanie tego koloru w takiej pojemności to już by można o czymś mówić...

Fakt faktem ,że sharlottek po nałożeniu nie mogła dopatrzeć się koloru, ja sharlottkowi ufam i myślę ,że nie wyolbrzymia sprawy tylko po to aby narobić szumu...

edit: to chyba sprawa się rozwiązała, mam nadzieję ,że nikt nie ucierpi na tych wymianach, a kolejne podróbki nie dostały się jednak do obiegu

Edytowane przez Nevada87
Czas edycji: 2008-11-05 o 23:13
Nevada87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 23:15   #1728
sharlottek
BAN stały

oczywiście zdam relacje po spotkaniu
Stary 2008-11-05, 23:23   #1729
kamisio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nevada87 Pokaż wiadomość
Kamisio ,a ja się z Tobą nie zgodzę gdyż nie napisałam ,że każdy ma jednakowy stopień krycia, napisałam ,że fuchsia i softwash grey mają intensywne kolory, moje pigmenty również są oryginalne i aby takie mieć nie muszę się legitymować uczestnictwem w programie MAC Pro...i również jestem pewna własnego stanowiska
Chyba źle mnie zrozumiałeś, a z sharlottkiem rozmawiałam na PW wypytując się ,które dokładnie kolory dostała mając na uwadze intensywność kolorów...
Pigment Softwash grey jest limitowany i ja go bynajmniej kupuję tylko we fiolkach mini charm, w wątku muci zauważyłam ,że ma pełnowymiarowy pojemnik 7,5g co mnie również zastanawia, jeżeli mógłby ktoś zaświadczyć o występowanie tego koloru w takiej pojemności to już by można o czymś mówić...

Fakt faktem ,że sharlottek po nałożeniu nie mogła dopatrzeć się koloru, ja sharlottkowi ufam i myślę ,że nie wyolbrzymia sprawy tylko po to aby narobić szumu...
wiem Nevado że masz olbrzymią wiedzę o MAC' bo sam sie kiedyś pytałem o coś ciebie ale sam uzyłaś u ogólnienia: ''po za tym wszystkie pigmenty nadają wyraźne kolory, jak sama nazwa wskazuje pigment to niezwykle skondensowana ilość koloru w małej ilości... '' co nie do końca jest prawdą

tak jak napisałem Softwash Grey nie znam, ale Fuchsie znam i dla mnie w porównaniu do innych pigmetów MAC jej stopień krycia na sucho był średni tzn widoczny troche ale nie powalający troche coś jak smuzka koloru, na morko na natomiast można było uzyskać kryjący głeboki kolor, ponieważ ten kolor mnie nie porwał to nie powtórzyłem zakupu, ale to inna historia

ponieważ Fuchsia jest w polsce na stałe, a obie panie mają MAC'a powiedzmy pod nosem to najlepiej jak oceni to któraś z dziewczyn pracujących w salonie

Edytowane przez kamisio
Czas edycji: 2008-11-05 o 23:39
kamisio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 23:30   #1730
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

ja jestem na tak - umawiam się już z sharlottkiem na spotkanie... bo zostałam zaproszona na black list
Stary 2008-11-05, 23:38   #1731
Nevada87
Wtajemniczenie

Przekupka: 64 pkt / 100% pozyt.
GG do Nevada87

Cytat:
Napisane przez kamisio Pokaż wiadomość
wiem Nevado że masz olbrzymią wiedzę o MAC' bo sam sie kiedyś pytałem o coś ciebie tak jak napisałem Softwash Grey nie znam, ale Fuchsie znam i dla mnie w porównaniu do innych pigmetów MAC jej stopień krycia na sucho był średni tzn widoczny troche ale nie powalający troche coś jak smuzka koloru, na morko na natomiast można było uzyskać kryjący głeboki kolor, ponieważ ten kolor mnie nie porwał to nie powtórzyłem zakupu, ale to inna historia

ponieważ Fuchsia jest w polsce na stałe, a obie panie mają MAC'a powiedzmy pod nosem to najlepiej jak oceni to któraś z dziewczyn pracujących w salonie
Kamisiu bardzo możliwe, ja w sumie mam grubo ponad 100 kolorów pigmentów i glitterów, może nie byłam tak bardzo małostkowa opisując fuchsia - moja wina, ale nie może być tak ,że sharlottek do mnie pisze i mówi iż nie widzi koloru tylko połysk

Powiem szczerze ,że tylko raz użyłam fuchsie do własnego makijażu (i kilka razy testowałam na skórze), również nie przepadam za tym kolorem co chyba wynika już z mojej ''kruchej urody''
Wszystkie wściekłe kolory i jeszcze w takiej tonacji zupełnie nie dla mnie...(jednak jako zasadnicza macomaniaczka nie mogłam sobie odmówić zakupu wszystkich kolorów pigmentów MAC jakie napotkam)
A co do mojej wiedzy MAC to ciągle się łapię ,że czegoś nie wiem, są tylko nieliczne tematy jak pigmenty i ich autentyczność o której wiem całkiem sporo - nie chcę mieć w mojej kolekcji badziewia, bo to tak jakby porównać prawdziwego kolekcjonera oryginalnych pięknych zapachów z kolekcjonerem tandetnych śmierdzących odpowiedników perfum, to chyba w ogóle nie cieszy... ja jestem oddana marce, znalazłam w końcu swoje kosmetyczne miejsce na ziemi

Dobra widzę ,że się zbyt rozpisałam...także na koniec tak skromnie pozdrawiam i liczę ,że sprawa nabierze już tylko pozytywnych kolorytów...

edit: kamisio masz rację moje stwierdzenie nie było do końca fortunne w tej sprawie, przesadziłam z punktem o wyrazistości.... tak jak pisałeś np naked

Edytowane przez Nevada87
Czas edycji: 2008-11-05 o 23:48
Nevada87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 23:46   #1732
kamisio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nevada87 Pokaż wiadomość
Kamisiu bardzo możliwe, ja w sumie mam grubo ponad 100 kolorów pigmentów i glitterów, może nie byłam tak bardzo małostkowa opisując fuchsia - moja wina, ale nie może być tak ,że sharlottek do mnie pisze i mówi iż nie widzi koloru tylko połysk

Powiem szczerze ,że tylko raz użyłam fuchsie do własnego makijażu (i kilka razy testowałam na skórze), również nie przepadam za tym kolorem co chyba wynika już z mojej ''kruchej urody''
Wszystkie wściekłe kolory i jeszcze w takiej tonacji zupełnie nie dla mnie...(jednak jako zasadnicza macomaniaczka nie mogłam sobie odmówić zakupu wszystkich kolorów pigmentów MAC jakie napotkam)
A co do mojej wiedzy MAC to ciągle się łapię ,że czegoś nie wiem, są tylko nieliczne tematy jak pigmenty i ich autentyczność o której wiem całkiem sporo - nie chcę mieć w mojej kolekcji badziewia, bo to tak jakby porównać prawdziwego kolekcjonera oryginalnych pięknych zapachów z kolekcjonerem tandetnych śmierdzących odpowiedników perfum, to chyba w ogóle nie cieszy... ja jestem oddana marce, znalazłam w końcu swoje kosmetyczne miejsce na ziemi

Dobra widzę ,że się zbyt rozpisałam...także na koniec tak skromnie pozdrawiam i liczę ,że sprawa nabierze już tylko pozytywnych kolorytów...
Ostatnio się usmiałem ż paniami w salonie w Antwerpii że powinien widnieć na ich kosmetykach napis ''Kupowanie kosmatyków MAC jest silnie uzależniające''

Co do twojej wiedzy Nevado to myśle że jest naprwde bardzo bardzo bardzo solidna, poprostu mozna pewne rzeczy widzieć na swoj sposób

przepraszam za te off topy dobrze ze panie sie dogadały i wyjaśnią sparwe, porównaja do oryginałow i nie zaleznie od wyniku, atmosfera bedzie nadal miła
Stary 2008-11-05, 23:49   #1733
sharlottek
BAN stały

zaraz nas Virtual pogoni
Stary 2008-11-05, 23:58   #1734
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Cytat:
zaraz nas Virtual pogoni
Ano pogonie
Prosze zdac relacje po spotkaniu
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 00:10   #1735
sharlottek
BAN stały

oczywiście
Stary 2008-11-12, 13:37   #1736
ranka
Kici kici miau miau

Napisalam juz do moderatorki ale napisze tez tutaj.
Moja siostra dostala dzis puder od Sharlottka i przykro mi to mowic ale puder byl zle zabezpieczony, poza tym bylo pekniete pudelko i stad caly puder byl porozsypywany po kopercie.
Nie mam ochoty uzywac takiego popackanego produktu
Niemozliwe zeby takie pekniecie powstalo z winy poczty!!

W ogole co to ma znaczyc?zalaczam zdjecia
chcialabym zwrot moich rzeczy
Ikonki załączonych zdjęć
Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  Obraz 003.jpg
Wyświetleń: 171
Rozmiar:  76,3 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  icon.jpeg
Wyświetleń: 96
Rozmiar:  4,4 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  ic.jpeg
Wyświetleń: 75
Rozmiar:  4,3 KB  
Nie widzisz zdjęć? Kliknij tutaj!

Instagram mój

Edytowane przez ranka
Czas edycji: 2008-11-12 o 13:44
Stary 2008-11-12, 13:52   #1737
sleepy
Zakorzenienie

Przekupka: 57 pkt / 100% pozyt.

widzę że sharlottek nie wyciągnął wniosków z poprzednich 'afer' dotyczących źle, lub wogóle niezabezpieczonych przesyłek...
może kolejny negatyw czegoś nauczy
Stary 2008-11-12, 13:56   #1738
ranka
Kici kici miau miau

Mam tylko nadzieje ze dostane to spowrotem.

Instagram mój
Stary 2008-11-12, 13:58   #1739
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.

Tj. osobista sprawa osoby wymieniającej sie, ale wg mnie, osoba, która ma na swoim koncie kilka negatywów powinna wysyłać kosmetyki 1-wsza
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 14:03   #1740
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
Tj. osobista sprawa osoby wymieniającej sie, ale wg mnie, osoba, która ma na swoim koncie kilka negatywów powinna wysyłać kosmetyki 1-wsza
Ja się nie zgadzam.

Uważam że ktoś kto ma tyle negatywów i wciąż otrzymuje nowe nie powinien się wymieniać wcale.
Przykro mi Sharlottku, takie jest moje zdanie.
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości