![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Ja się też boję tych upałów w czerwcu/lipcu...
Dziś moja koleżanka urodziła córeczkę sn... Wszystko pięknie, ale mala była niedotleniona przez jakiś czas.. Nie znam szczegółów, niby z dzieckiem ok, ale prawda jest taka, że na skutki trzeba czekać.... I chyba podjęłam decyzję o cc,nie chce ryzykować, za dużo przykrych sytuacji miałam w rodzinie po SN.. Sama nie wiem co robić..naprawde ciężka decyzja.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Sandam piekny dzien mieliscie! I trzymam kciuki aby mieszkanie przypadło Adam do gustu i pieniadze sie znalazły!
Camelitos ale ciasto ![]() Ciagnie mnie strasznie do słodkiego! Nigdy chyba nie miałam takiej chęci na słodkie jak teraz w ciazy. Oficjalnie spędziłam dzis ostatni dzien w biurze. Od środy praca z domu. A jutro mam USG ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 | ||
Zadomowienie
|
Bry Bry!
Cytat:
![]() Cytat:
xXBlankaXx Jak tam z brzuchem? Przeszło już całkiem to super mocnym rozpychu Młodej? Elaaaa Cieszę się, że to nie udar u babci! A jak tam dziś? Babcia już bardziej kontaktowa? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Zadomowienie
|
Widzę ze nie tylko mnie upały dokuczają. Ale może czerwiec będzie chłodniejszy? Akurat w tym roku tak bym chciała. Zreszta ja w ogóle za upałami/ latem nie przepadam no a w kwietniu to lekka przesada. Pewnie jakby było chłodniej to jeszcze bym na pełny etat śmigała. Blanka ciężko coś radzić w sprawie porodu, to musi być Twoja decyzja, ale warto porozmawiać z lekarzem, połozna. Jakieś sprawdzone źródła poczytać. Powiem tak, ja jeśli radziłabym kilka lat temu ba pewno miałabym cesarkę „na życzenie”, teraz o ile nie będzie wyraźnych wskazań chce rodzic naturalnie. Dla matki na pewno jest to zdrowsze/bezpieczniejsze a i dla dziecka tez wcale nie zawsze jest to lepsze wyjście. Jedyne co do czego mam obawy to waga dziecka bo tego dokładnie nie da się oszacować przed porodem i np niby będzie ważyć powiedzmy 3500g, a tak naprawdę 4500 i to już robi różnice, ale tym to się będę martwić później.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
Raczkowanie
|
Odowska tak, serio mówił, żebym nie jadła słodyczy i z owoców to jabłka głównie mogę. Tak zrobię, bo potem mi każą rodzić sn dziecko ze sporą nadwagą i jak to przetrwam?
![]() Dziękuję wszystkim za gratulację, też się cieszę, że z małą ok ![]() Blanka co do cc, jeśli masz jakieś wskazania to przemyśl to. Ja nie mam jak na razie, ale może to i dobrze. Rozmawiałam z moją ginekolog tak teoretycznie i u niej cesarka na życzenie nie przejdzie. A na wydanie 6 tys. na poród w prywatnej klinice szkoda kasy. także co będzie to będzie, zabezpieczam się tylko tym, że jadę do szpitala, gdzie mają znieczulenie dolędźwiowe, bo niestety nie w każdym szpitalu nawet na to można liczyć. A pytałam ją teoretycznie z tego względu, że ja się bardzo boję porodu. Jak jeszcze nigdy niczego innego. Nie wiem czemu, ale mam ciągłe koszmary przez to. Nawet nie to, że jakoś bardzo się boję bólu, ale właśnie, żeby z dzieckiem było ok., bo też mam w rodzinie przypadki komplikacji po sn. Edytowane przez Kathyyy91 Czas edycji: 2018-04-30 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Milego wieczoru kochane! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1718 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do cc jeśli bym chciała to spokojnie moja gin na to pójdzie.. Dla mnie poród SN ma więcej możliwych komplikacji dla dziecka niż cc.. Dla mnie jedynym plusem SN jest to, że ja mogę (ale nie muszę) dojść szybciej do sprawności niż po cc... Za to, to jak może się potoczyc poród SN dla małej mnie przeraża... Ehh... Ciężki temat ![]() Mam jeszcze troszkę czasu. Muszę to przemyśleć tak na 100% Na dzień dzisiejszy gdybym miała podjąć decyzję to wybieram cc.. M. Nie chcę się wtrącać, jego zdaniem to tylko i wyłączenie moja decyzja,na ktora on nie ma prawa mieć wpływu..czego nie wybiorę to on mnie wspiera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-30 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Elaa super że sytuacja z babcią tak się skończyła ![]() Świetnie, że przeprowadzka się udała ![]() Karolinka daj znać jak tam Chicco dream bo też mi się marzy, ale faktycznie jakoś/cena nie zachwyca... Emma, Carmelitos u nas też malowanie! Mamy wybrany do sypialni taki pastelowy miętowy/groszkowy kolor, ale zobaczymy jak wyjdzie ![]() Wogóle to witam się po przerwie ![]() ![]() Na dodatek wyniki mi się nie poprawiły za bardzo a tak się starałam... Doszłam do wniosku jednak, że najważniejsze że nie spadły! Jutro idę na wizytę i może uda mi się zrobić USG III trymestru więc trzymajcie kciuki! ![]() Aha kocham ciasto z rabarbarem ![]() ![]() U nas też upały.. kostki to mam z 3 razy większe niż zwykle... Szok... Moja mała też się tak wierci jak Blanki albo i bardziej ![]() ![]() A na koniec hit dnia dzisiejszego : była u mnie kontrola z ZUSu! Akurat nie było mnie w domu, na szczęście odbierałam wyniki na jutrzejszą wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Chicco ma przyjśc w srode. Jak Tz rozłoży to powiem jak sie sprawuje.
Dziekuje Emma! Bardzo sie ciesze ze zobaczę go juz jutro. Bardzo ciekawa jestem ile urósł. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Zadomowienie
|
Co do porodu :zawsze będę obstawać, że i dla matki i dzieci poród sn jest lepszy. Tak nas stworzyła natura. Ze wskazaniem do cc wiadomo, że wybrałbym cc ale cc na życzenie nieee
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile kobiet tyle opinii, każdy medal ma dwie strony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-30 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale najważniejsze, że dochodzi do siebie ![]() Zostawili jakaś informacje, że byli z Zusu? ![]() ![]() U mnie niestety pobudka, ale liczę na to, że jeszcze się zdrzemnę ![]() Aaa co do porodu, to kiedyś nie wyobrażałam sobie sn. Z czasem jakoś dojrzałam do tego i chyba i wiem, że muszę i tyle. Ale jestem zdania, że każdy poród przynosi ryzyko komplikacji, jak się słyszy o porodach sn, to faktycznie włos się jeży, a CC wypada naprawdę w lepszym świetle. Wiem, że nikt nikomu nie powinien niczego narzucać, ani decyzji krytykować, wiem jak strach potrafi sparaliżować, dlatego fajnie byłoby mieć wybór ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-05-01 o 04:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 |
Zadomowienie
|
Elu,
![]() Sandam, ależ cudownie czytało się o waszym ślubie ![]() A tak poza tym, to witam wszystkie ![]() Nie odzywałam się, bo najpierw cierpiałam z powodu wózka (ach, te hormony, wszystko zdaje się o wiele bardziej tragiczne i trudne niż jest w rzeczywistości ![]() ![]() Dołączam też do nienawidzących upałów - zawsze byłam zmarźlucham i chudzielcem lubiącym wygrzać stare kości i upały 30+ nie robiły na mnie wrażenia, a wczoraj przemykałam rano między sklepami jak wampir przyłapany o wschodzie słońca, ble! A w dodatku, w tym tygodniu zaczął mi ciążyć brzuch - boli przy obracaniu, wstawaniu i szybszym kroku. A było tak pięknie ![]() I jeszcze odwołam się do posta Blanki - u mnie też jest wskazanie do CC, ale ja przez długi czas mówiłam, że urodzę naturalnie, dam radę i to nie jest nic takiego. Niestety dochodzą mnie głosy, że może nie być tak kolorowo, nie da się przewidzieć, ile będzie trwał poród, jak intensywne będą skurcze i jakie rozmiary osiągnie dziecko. A u mnie w tle jest zagrożenie paraliżem. Idę więc w następnym tygodniu do mojego neurologa i dodatkowo do neurochirurga, ale chyba zdecyduję się jednak na CC. Uważam, że choć faktycznie natura stworzyła nas wszystkich do rodzenia siłami naturami, to niektóre egzemplarze (tj. ja) są niestety ewolucyjnie wybrakowane i nie powinny tego robić ![]() Ale się rozpisałam ![]() A tymczasem życzę wam wszystkim cudownych dni wolnych, spędzonych z najbliższymi, najlepiej na łonie natury i w gronie przyjaciół ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale mi nie chodzi o to, że nie rozumiem dziewczyn wybierających cesarki. Jeśli jest do niej wskazanie to owszem. Ale nikt mnie nie przekona, że CC (operacja) jest lepsza. Jeśli poród zaczyna się naturalnie są te wszystkie skurcze itd. Dziecko się przygotowuje i wie, że ma przyjść na świat z CC jest nagle wyrwane. Myślę, że jest dużo bardziej nagłaśniane że sn jest niebezpieczny a nikt nie mówi o skutkach cc.
I jeszcze jedno co mnie zaczyna wkurzać w państwowych. Kobiety płacą swoim lekarzom na życzenie a jak przyjdzie co do czego i jest wskazanie u innych kobiet, to im już tak szybko nie zrobią, żeby była równowaga. ![]() Jeśli będę miała wskazanie to wybiorę mniejsze zło ale mam nadzieję na sn. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aha, i ja mam wrażenie, że jest inaczej niż napisałaś - gloryfikuje się od dłuższego czasu sn i wychwala pod niebiosa, a cesarka traktowana jest jak zło. Widziałam to zwłaszcza i w poście mamyginekolog i w wielu komentarzach pod nim. Ale ile rodzących, tyle potem różnych historii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Wtajemniczenie
|
Cami, ciasto wygląda po prostu bosko !!!
![]() Kathy, widzę, że i ja i Ty nosimy takie małe kokosiątka ![]() Blanka, przykre z tą koleżanką i niedotlenieniem.... nie myslalam o tym nigdy tak mocno, zawsze wydawalo mi się, że jak jest pepowina i moj tlen, to dziecko go dostaje.... a tu przy porodzie czesto slyszy się o niedotlenieniu..... jak to sie dzieje ? Boże i juz zaczynam sie stresować ![]() Karolinko, powodzenia na wizycie ! ![]() Cambria ale jaka z tą kontrolą ! Tez mam schizy co jakis czas, że przyjdzie.... Summer, ładuj akumulatory, na pewno miło spedzisz czas ! ![]() U mas wczoraj od 16 byly burze. Dzisiaj tez ma sie zachmurzyc od 14, mimo pieknej temperatury. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
Wtajemniczenie
|
![]() Witam się z łóżka, już po śniadaniu ![]() ![]() Summer rozśmieszyło mnie porównanie z wampirem ![]() ![]() Cambria ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Cambria, ![]() ![]() Co do CC to ja kiedyś byłam przekonana ze tylko w taki sposób będę rodzić. Im więcej poczytałam, tym więcej mam wątpliwości. I teraz chyba wolałabym SN, ale też boję się niedotlenienia, zaklinowania dziecka etc. Tylko niestety przy cc tez może pójść coś nie tak - nie jest to operacja bez ryzyka komplikacji. Jeden przejdzie bezproblemowo i szybko porod SN, drugi szybko dojdzie do siebie po cc, a trzeci niezależnie od rodzaju porodu będzie się męczył. I najgorsze jest to ze nie mamy zielonego pojęcia jak to u nas będzie i to jest chyba najgorsze. Ja mam nadzieje ze jakby coś źle szlo przy porodzie SN to lekarze szybko zrobią cc i będzie dobrze. . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Udało mi się wczoraj upolować dwie sukienki maxi z Lidla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Podobał mi się jeden wzór z lidlowych sukienek, ale nie poszłam w końcu, udało mi się dwie letnie sukieniunie kupić w sh
![]() Chwalę się, dziś u mnie 27+0 i witam sie w 3 trymestrze ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja za to dzisiaj witam się w 30+0 ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 |
Zadomowienie
|
Gosia ja też dziś 27t0d a termin mam na 31
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 | |
Zadomowienie
|
Cześć! Udanego weekendu majowego Wam życzę
![]() Mi leci teraz czas sporo zajęć na mieszkaniu, a też ostatnio pogoda na mnie gorzej wpływała. Co do porodu ja jestem za SN, ale jeśli tylko są jakieś wskazania do CC to oczywiście w tym przypadku CC. Tak samo, jak dziecko zostaje przenoszone to już po tyg. chciałabym wywołanie lub CC w zależności od sytuacji. Ja planuję na kolejnej wizycie porozmawiać z ginekolog jak to widzi u mnie ![]() A o komplikacjach staram się nie myśleć, w szpitalu są lekarze i będą reagować, a ja wolę się nastawiać pozytywnie. ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pochwal się swoimi łupami ![]() Cytat:
![]() Ja juz przygotowałam obiad, zjadłam śniadanie a mąż śpi... coś mówił ze go głowa boli i nie nam serca go budzić, ale ja już mogłabym iść na spacer albo pojechać gdzieś na wycieczkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miło się Ciebie czyta, więc takie posty wskazane! Odpoczywajcie ![]() My też planujemy wieczorkiem jakiegoś grila nad jeziorko ![]() Ja też cierpiałam długo na wózek, tzn bardziej na podjęcie decyzji który ![]() ![]() ![]() Miłego dnia dla wszystkich! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.