|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Cytat:
wiemy, wiemy brzuszkom wybacza się więcej Dziękuję już lepiej obyło się bez lekarzy, leków i się cieszę. Jeszcze trochę jest marudna ale to też może dlatego że na spacerki nie chodzimy i nudy ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogromne gratulacje!!! Mozemy być ciążową parą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
A jaka to wysoka? Ja robiłam dzień-dwa przed terminem @ i miałam 85,1. Nie powtarzałam drugi raz. Dodam ze jestem obciążona genetycznie ciążą bliźniaczą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko ostatnio nie byłam na bieżąco z forum, przypomnij mi jak to było u Ciebie? Ty chyba zaszłaś cyklu 0 tak? Kiedy była @? Który masz tydz, dzień? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba też
A mówię chyba, bo czytałam, że dziedziczny jest tylko jeden "rodzaj" bliźniąt - jedno albo dwujajowe.. i nie pamiętam które A w mojej rodzinie wygląda to tak: moja babcia ma brata bliźniaka i urodziła dwoje bliźniąt (też dwujajowych) - rodzeństwo mojego taty
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dokładnie. 0 cykl, test robiłam w ubiegły wtorek, dzień-dwa przed terminem @. Wychodzi na to, ze kończy mi się 5 tydzień. Do lekarza ide dopiero po weekendzie majowym. Wg internetu termin 28-30 grudnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Dwujajowe ![]() Moja babcia urodziła bliźniaki (w tym mojego tatę), moja siostra była w bliźniaczej ale jeden płód obumarł. Także może być różnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
O, fajny temat poruszylyscie. U mnie to jest tak: męża babcia urodziła bliźniaczki - męża mamę i ciocię. A z dalszych to mojego dziadka siostra urodziła bliźniaczki. Ciekawe czy mam jakąkolwiek szansę na bliźnięta
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro powtórzę betę bo zejdę na zawał i jeśli jest ok to może w końcu do mnie dotrze jak to liczyć te tygodnie ciąży? U mnie 29 dc. Ale za nic nie wiem jak to podać w tyg? Dziewczyny piszą czasem jakieś 5+0? 4+7? What? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie mam pojęcia, ale tak to rozumiem, ze zaczęłaś 5 tydzień i widziałabym to jako 4+1 ale to moje rozumowanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Bosze tyle naskrobac
poczytałam ale nie dam rady odnieść się do wszystkiego więc do czego pamiętam ![]() Mi nie przeszkadza narzekanie na mdlosci itp itd nawet ich zazdroszczę i czekam kiedy mnie dopadną ![]() Co do przenoszenia się na FB i insta to ja zostaję tutaj ![]() Na insta konto mam ale nie wrzucam tam swoich fot, a takie jak jedzenie, widoki, itp itd Gratuluję nowych kresek super że wszystkie badania ok. Oby każdej te 9 miesięcy przebiegło spokojnie i bezproblemowo ![]() Taaa i to chyba tyle pamiętam ![]() ![]() grunt to dobra pamięć ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- A wiem temat bliźniąt. Mój TŻ ma braci bliźniaków, u mnie takowych brak. Czy to znaczy że nie ma u nas szans na nie? Ponoć szanse są ale pewnie 0% ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- A i temperatura mi dziś podskoczyła ponad 36,7 po dwudniowym spadku, nawet się nie nakręcam że to na te implantacje. Choć niby w tych ramach dniowych po owu. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy któraś z Was może mi podpowiedzieć jak odczytać ostatni pomiar w termometrze Microlife? Zapomniałam rano zapisać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie nie ma bliźniąt, u Tż też nie. ![]() Ja zazdroszczę tych objawów ciążowych, ale absolutnie mnie to nie denerwuje. Sama bym teraz wzięła wszystkie wasze objawy, ale potem w ciąży pewnie będę na nie przeklinać. ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Testowanie by mi wypadało jakoś 24 maja. Matulu, tyle czekać. czemu to wszystko tak długo twa.
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Pytałam Was ale jakoś pytanie przepadło i nie uzyskałam odpowiedzi więc pytam jeszcze raz Korzystaliście z tego mikroskopu owulacyjnego? Na allegro widziałam i tak myślę czy kupić? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Miałam dziś tak wypełniony dzień, że nie miałam jak zajrzeć. Jeszcze 2 dni do pracy i na krótki weekend jedziemy w Bieszczady ![]() Jeśli chodzi o social media to tez jestem nie na czasie, nie mam insta, tylko dość bierne fb ![]() Mi się bardzo miło czyta wpisy wszystkich ciężarnych więc nie chciałabym żeby uciekały albo ograniczały tu swoją aktywność, choć ja wyrażam zdanie z perspektywy osoby która nawet nie stara się aktywnie jeszcze wiadomo każdy jest na innym etapie, inne ma przejścia i historie, ale po to tu jesteśmy żeby się tym dzielić Zjadłam lody przed chwilą na koniec dnia i straaaasznie mnie po nich zmulilo 🤢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie troche załamałam
Byłam dzisiaj u drugiej gin i ta nie widziala serduszka. Po tym stwierdzila ze jednak nie wyda mi karty ciazy i do badan dopisala bete. Mam przyjsc za tydzien na kolejne usg. W poniedziałek było widać serduszko i bobas byl duzy, wyprzedzal termin om o tydzien Nie wiem juz co myslec, przeplakalam caly wieczor Ide jutro na te badania. Za dwa dni zrobie druga bete i zobaczymy, ale boje się przeokrutnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Aleksandria będzie dobrze, może to jakaś niedouczona albo kiepski sprzęt ma Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
️ mam nadzieję, że to z jej sprzętem coś było nie tak. Trzymam kciuki za przyrost bety Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że się pomyliła albo coś i że wszystko będzie dobrze. Miałam taką sytuację ale niestety u mnie nie skończyło się to szczęśliwie. Oby u Ciebie było inaczej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w którym jesteś tygodniu jeśli mogę spytać ? Według usg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny,trzymajcie mocno kciuki
sprzet ma nowy Do innego gina raczej sie nie dostane bo u nas to przywatnie po 2 tyg sie czeka a teraz jeszcze majówka Z om wychodzi mi 6t6d z usg z pon wychodzili 7t2d czyli dzis 7t4d, a o dzisiejsze nie spytalam w takim bylam szoku ze serduszka nie ma, a dr powiedziala ze zarodek jest pecherzyk jest tylko serduszka nie widzi Bety na poczatku mialam wysokie, w obu poprzednich usg mowili ze bobas ladnie, duzy urosl, takze ten brak serduszka bardzo mnie dziwi powinno byc, ehhh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem tego pewna, ale gdzieś coś czytałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Krasulka prawde mowiac nie wiem jaka to wysoka, gdzies po prostu natknelam sie na taka informacje, takie sprawy to niech lepiej analizują lekarze
![]() Aleksandria nawet nowy sprzet mógł nawalic, trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze, idź spać i odpocznij od tych stresów ![]() A co do ciąż blizniaczych to u mnie w rodzinie byl jeden przypadek ale dosyc dawno temu. Ja tam bym sie nie obrazila na zmajstrowanie za jednym zamachem 2 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie te serduszko to jest tak małe zęba je ledwo widzę a mam 16 tc lekarz mi costam wczoraj pokazuje ze proszę spojrzeć tu jest serduszko a ja no no widzę (nic nie ogarnelam) dopiero jak puścił to faktycznie no biło także na pewno jest wszystko ok !!!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się wyżalić, siedzę na nocce i mam takie mdłości, że hej
|
#1740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też dzisiaj siedzę jak na szpilkach ![]() Sent from my WAS-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

.
wiemy, wiemy brzuszkom wybacza się więcej 
już lepiej obyło się bez lekarzy, leków i się cieszę. Jeszcze trochę jest marudna ale to też może dlatego że na spacerki nie chodzimy i nudy ☺

26.08.2017
jak to liczyć te tygodnie ciąży? U mnie 29 dc. Ale za nic nie wiem jak to podać w tyg? Dziewczyny piszą czasem jakieś 5+0? 4+7? What? 

poczytałam ale nie dam rady odnieść się do wszystkiego więc do czego pamiętam 

️ mam nadzieję, że to z jej sprzętem coś było nie tak. Trzymam kciuki za przyrost bety