Mamy listopadowe 2018 - część V - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-10, 06:34   #1711
Vicarika
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Cytat:
Napisane przez Vautrinka Pokaż wiadomość
Miałam hemoglobine poniżej 7, do tego kiepski m.in. hematokryt i erytrocyty. Dostawalam kroplowki i zastrzyki, po ktorych wymiotowalam i czulam sie jeszcze gorzej, ale ostatecznie pomogły. Teraz biorę tardyferon fol 2x dziennie, oczywiscie katuje sok z buraka, pokrzywe, pietruszke i wolowine, masakra. W poniedziałek idę na badania ponownie. Jak nie wzrośnie do 11, albo co gorsza spadnie, to znowu mnie zamkną w szpitalu.
Jeśli masz niską hemoglobine, to nawet się nie zastanawiaj, tylko wbijaj do szpitala. Mnie nastraszyli, że poprzez znacznie gorsze przepływy mogłam poważnie uszkodzić dziecko, na szczęście mała jest silna.

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

He he, optymistka A może niunio będzie akurat bezproblemowy.
Ja z corka wyladowalam w szpitalu jak mialam 8,1 i dawali kroplowki ... Teraz juz mnie lekarz wyslal bo caly czas spada i mialam juz 10 mimo brania lekow . Ordynator stwierdzil ze to nie powod do przebywania w szpitalu i mnie wypisał :-/ Biore leki a hemoglobina juz jest 9 z czyms , zaczyba mi sie krecic w glowie jeztem oslabiona , a wiem ze moj lekarz bedzie sie terwz bał mi dac bo za tanto skierowanie dostal opierdziel ...

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 05:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ----------

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Hejo ;-)
U mnie tylko jedna pobudka, po 2 na siku i lyka wody, bo suche powietrze w chacie i cala gebe mi wysuszylo...
Vica - Ty kupowalas ten nawilzacz. Jakie on ma funkcje? Duzy jest? Pracuje glosno? To chodzi o to, ze jak go wlaczasz to on "paruje" czy cos tam jeszcze ma robic? Jakas jonizacja czy inne bajery? Ja widzialam w Leroy nawilzacze... ale wszystkie sa tak ogromne! Nie wiem, gdzie to postawie.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
Kupilam , ale wiesz co poczytaj opinie i szukaj dlugo ale dobrego . Moj jest glosny , woda sie strasznie skrapla i mam mokro dookoła . I szczerze żaluje zakupu ... Musze wlasnie usiasc i poczytac wydac raz a porzadnie pieniadze i kupic jakis dobry , zima sie zblizs to wiadomo jak to w bloku ... Sucho i jeszcze raz sucho

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 06:35   #1712
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Ja z corka wyladowalam w szpitalu jak mialam 8,1 i dawali kroplowki ... Teraz juz mnie lekarz wyslal bo caly czas spada i mialam juz 10 mimo brania lekow . Ordynator stwierdzil ze to nie powod do przebywania w szpitalu i mnie wypisał :-/ Biore leki a hemoglobina juz jest 9 z czyms , zaczyba mi sie krecic w glowie jeztem oslabiona , a wiem ze moj lekarz bedzie sie terwz bał mi dac bo za tanto skierowanie dostal opierdziel ...

Lekarz sie boi wypisac skierowanie na leczenie?

A nie boi sie konswkwencji tych "decyzji" i pozostawienia sprawy samej sobie...

O ironio.

jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 06:37   #1713
Vautrinka
Raczkowanie

Cytat:

Ech, pozostaje zmienić szpital. Albo ordynator po prostu chce w łapę. Niefajna sytuacja. Poniżej 10 powinno się leżeć w szpitalu.
Vautrinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 06:42   #1714
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Lekarz sie boi wypisac skierowanie na leczenie?

A nie boi sie konswkwencji tych "decyzji" i pozostawienia sprawy samej sobie...

O ironio.

No wlasnie tak jest , ten ordynator ma cos w sobie ze kazdy sie go boi , cholera wie co on na nich ma . Ale bez jego zgody to oni sie nawet podrapac nie mogą . To jak mnie badał teraz jak lezalam w szpitalu . Skonczyl badac i gada poloznej jakies tam wymiary o przeplywy i nagle mowi . Jeden osiem jeden dziewiec . No i ja do niego czy moze wyliczyl wage dziecka , a on sie na mnie patrzy i tesk
- głucha jestes , przeciez mowie ,, jeden osiem jeden dziewiec ,, no i domysl sie se mu chodzilo o 1819g ... Wydaje mi sie ze moj lekarz bedzie kazsl mi za 2 tygodnie zrobic wyniki , hemoglobina spanie do 8 i wtedy bez zadnego ale wysle mnie do szpitala

---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ----------

U mnie jest tylko jeden szpital w miescie , wiec niestety jestem skazana
Cytat:
Ech, pozostaje zmienić szpital. Albo ordynator po prostu chce w łapę. Niefajna sytuacja. Poniżej 10 powinno się leżeć w szpitalu.
Stary 2018-10-10, 07:00   #1715
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie tak jest , ten ordynator ma cos w sobie ze kazdy sie go boi , cholera wie co on na nich ma . Ale bez jego zgody to oni sie nawet podrapac nie mogą . To jak mnie badał teraz jak lezalam w szpitalu . Skonczyl badac i gada poloznej jakies tam wymiary o przeplywy i nagle mowi . Jeden osiem jeden dziewiec . No i ja do niego czy moze wyliczyl wage dziecka , a on sie na mnie patrzy i tesk
- głucha jestes , przeciez mowie ,, jeden osiem jeden dziewiec ,, no i domysl sie se mu chodzilo o 1819g ... Wydaje mi sie ze moj lekarz bedzie kazsl mi za 2 tygodnie zrobic wyniki , hemoglobina spanie do 8 i wtedy bez zadnego ale wysle mnie do szpitala

---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ----------

U mnie jest tylko jeden szpital w miescie , wiec niestety jestem skazana

Vica - najpierw szczesliwie urodz, a pozniej pisz skargi. Nie mozna odpuscic takiego traktowania! Ktos musi sie tym zajac...

A nawilzaczem to mnie zmartwilas. Nie sadzilam, ze tak trudno bedzie go wybrac...

Stary 2018-10-10, 07:01   #1716
freya_ka
Zadomowienie

Hej.
Witam się z domu.
Karuzela, jeszcze w piątek mówili, że wywoływać, a teraz wyniki spadły, ktg ładne, przepływy w porządku i stwierdzili, żeby Dzidek jeszcze posiedział trochę, bo niby jest spory - 3kg, ale to dopiero 35t5d

Agata
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 07:05   #1717
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
Hej.
Witam się z domu.
Karuzela, jeszcze w piątek mówili, że wywoływać, a teraz wyniki spadły, ktg ładne, przepływy w porządku i stwierdzili, żeby Dzidek jeszcze posiedział trochę, bo niby jest spory - 3kg, ale to dopiero 35t5d
Freya! Jestes!

Super, ze wrocilas do domu, odpoczniesz od szpitala i nabierzesz sil! Dobrze, ze wyniki sie unormowaly, ze nie wywolywali akcji przedwczesnie.

Zycze Ci spokojnych ostatnich tygodni w dwupaku :-*

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 07:12   #1718
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Witam się z domu.
To dobrze, że w domu Odpocznij i spędz ten czas z Agata

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 07:46   #1719
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Witam się z domu.
Freya jak super
Ale maluch rośnie !
Agatka zadowolona , ma mamusie w domu już
Hej dziewczyny :-*
3 razy wstawałam na siku..
To już zawsze tak będzie ? Wszystko by ok było gdybym nie musiała sapać jak wstaje z łóżka.. hehe
Zjadłam właśnie śniadanko
Mężowi zrobiłam, zamiast docenić to mi się spytał co ja o niego dbam ostatnio yyy padłam

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 07:52   #1720
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

dzien dobry!
u mnie slaba nocka..
wstawalam siku, maly kopal ciagle.. boli mnie krocze i bozena tylko ze z zewnatrz.. tak jakby spuchnieta byla.czy co...

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2018-10-10, 07:58   #1721
Karolkowa_86
Zakorzenienie

A co pykniec w brzuszku to mam to samo, dosłownie jakbym się co dopiero napiła i tak jeździ, i chyba słychać na zewnątrz.
Przynajmniej tak mi się wydaje

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 08:01   #1722
dews
Zakorzenienie

Witam witam <3

Ewka mewka dzieki, ale ja sie do sesji nie nadaje, bo robie glupie miny i pozniej i tak nie moge na te zdjecia patrzec

twoj szwagier to jest po prostu bezczelny :/ Masz naprawde anielska cierpliwosc. Znalazl jakas inna prace, czy wygodnie mu sie zrobilo?

Freya_ka super ze cie puscili do domu, wypoczniesz przed samym porodem

Sara a ty jak tam sie czujesz? Doczekasz do tej kolejnej wizyty, czy nie ?

Ja dzisiaj wstawalam kilka razy siku i za kazdym razem smarowalam brzuch olejem, bo sie boje, ze jak tak z dnia na dzien urosl, to skora nie wytrzymie Takze jak mi wyjda jakies rozstepy to bede zywym dowodem na to, ze zadne oleje nie dzialaja, bo zeby o 3 w nocy smarowac brzuch to juz mnie to nawet dziwi Ale i tak sie wyspalam o dziwo.

Jak dziewczyny walczycie z przeciebieniem? Wczoraj mnie mega gardlo bolalo.. Dzisiaj troche lepiej, ale tz mowil, ze tak przez sen kaszlalam, ze myslal, ze ostatnie dni w pracy na chorobowym spedze. Chyba sie najem cebuli i czosnku po pracy

A propo jedzenia to wstalam z checia na pasztet A ze wczoraj upieklam sobie buleczki maslane, to wzielam 3 do pracy i siedze przed komputerem z pasztetem i smaruje Na szczecie ludzie przychodza dopiero za jakies 15 min

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
A co pykniec w brzuszku to mam to samo, dosłownie jakbym się co dopiero napiła i tak jeździ, i chyba słychać na zewnątrz.
Przynajmniej tak mi się wydaje

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Tez tak kilka razy mialam
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 08:03   #1723
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Witam witam <3

Ewka mewka dzieki, ale ja sie do sesji nie nadaje, bo robie glupie miny i pozniej i tak nie moge na te zdjecia patrzec

twoj szwagier to jest po prostu bezczelny :/ Masz naprawde anielska cierpliwosc. Znalazl jakas inna prace, czy wygodnie mu sie zrobilo?

Freya_ka super ze cie puscili do domu, wypoczniesz przed samym porodem

Ja dzisiaj wstawalam kilka razy siku i za kazdym razem smarowalam brzuch olejem, bo sie boje, ze jak tak z dnia na dzien urosl, to skora nie wytrzymie Takze jak mi wyjda jakies rozstepy to bede zywym dowodem na to, ze zadne oleje nie dzialaja, bo zeby o 3 w nocy smarowac brzuch to juz mnie to nawet dziwi Ale i tak sie wyspalam o dziwo.

Jak dziewczyny walczycie z przeciebieniem? Wczoraj mnie mega gardlo bolalo.. Dzisiaj troche lepiej, ale tz mowil, ze tak przez sen kaszlalam, ze myslal, ze ostatnie dni w pracy na chorobowym spedze. Chyba sie najem cebuli i czosnku po pracy

A propo jedzenia to wstalam z checia na pasztet A ze wczoraj upieklam sobie buleczki maslane, to wzielam 3 do pracy i siedze przed komputerem z pasztetem i smaruje Na szczecie ludzie przychodza dopiero za jakies 15 min

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Tez tak kilka razy mialam
Ja na śniadanko jadłam pasztet z żurawiną hihi

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-10, 08:08   #1724
dews
Zakorzenienie

Brzmi pysznie, lubie zurawine
Stary 2018-10-10, 08:09   #1725
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:

To pytanie trzeba zadać Leosiowi nie mi Coś tam brzuch pobolewa, trochę ciągnie no ale czy to się na poród zanosi to nie wiem :P
Na przeziębienie mleko z masłem i czosnkiem, herbatka z miodem i cytryna, jak gardło boli, to płukać woda z sola, syrop z cebuli się przyda Słuchaj się cioci Sary, bo ostatnio jest specjalistka w przeziębieniach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 08:11   #1726
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
To pytanie trzeba zadać Leosiowi nie mi Coś tam brzuch pobolewa, trochę ciągnie no ale czy to się na poród zanosi to nie wiem :P
Na przeziębienie mleko z masłem i czosnkiem, herbatka z miodem i cytryna, jak gardło boli, to płukać woda z sola, syrop z cebuli się przyda Słuchaj się cioci Sary, bo ostatnio jest specjalistka w przeziębieniach
wlasnie woda z sola plukalam i chyba pomoglo, bo dzisiaj gardlo duzo lepiej, zostal tylko zatkany nos i ten suchy kaszel :/
Mleko z maslem i czosnkiem.. mmm brzmi pysznie
Stary 2018-10-10, 08:16   #1727
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie woda z sola plukalam i chyba pomoglo, bo dzisiaj gardlo duzo lepiej, zostal tylko zatkany nos i ten suchy kaszel :/
Mleko z maslem i czosnkiem.. mmm brzmi pysznie
do nosa psikałam sobie wodą morską no i inhalacje na zatkany nos A kaszel to eh... no za specjalistkę się uważać nie mogę skoro ze swoim walczę już ze 2 tygodnie ale zawsze syrop z cebuli pomagał
Stary 2018-10-10, 08:25   #1728
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ble mleko z czosnkiem fee

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-10, 08:31   #1729
dews
Zakorzenienie

Cytat:
do nosa psikałam sobie wodą morską no i inhalacje na zatkany nos A kaszel to eh... no za specjalistkę się uważać nie mogę skoro ze swoim walczę już ze 2 tygodnie ale zawsze syrop z cebuli pomagał
Przygotuje sobie taki syrop dzis..
To wszystko oczywiscie wina tz, bo lazil i smarkal i kaszlal od kilku dni. Jemu przeszlo i u mnie sie zaczelo

W pracy mowia ze rzeczywiscie nagle mi brzuch urosl i mlodego inaczej czuje, wiec chyba cos sie tam przekreca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 08:34   #1730
fioleciasto
Zakorzenienie

Freyka super że jesteś w domu!

Zbieraj siły, odpoczywaj i dużo spokoju jeszcze w dwupaku

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 08:38   #1731
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Caly dzien zmarnowalam. W sumie zauwazylam, ze ja tak co 2 dzien biore sie za cos bylam w rossku i jak wracalam moj zadzwonil to z nim gadalam. Oczywiscie w miedzy czasie doszlam do domu i usiadlam, a ten mnie oyta co ja tak sapie 🤣 to tlumacze mu, ze nie ogarniam i czuje sie jakbym kuzwa jakis maraton przebiegla i nie moge oddechu zlapac, ze ja juz nie wiem chyba juz za stara na ta ciaze jestem bo moja kondycja to minus pierdylion! I wiecie co?? On sie zaczal ze mnie smiac i niby na pocieszenie powiedzial " az taka stara to ty nie jestes w sumie". Sie kurna odezwal gowniak. Ale sie odegralam, bo opowiadal co jadl na sniadanie... uwaga! - 6 kawalkow chleba z serkiem topionym i serem + 6 jajek na miekko + 6 parowek to mu powiedzialam, ze ja sie wcale nie dziwie, ze on w tej ciazy przytyl wiecej niz ja!

Witam nowa na watku mamusie

Co do zrzucania kg przy kp to karmilam 7msc i nie zauwazylam jakiegos spadku wagi

Co do cwiczen to ja tez robilam z mloda kikometrowki zeby gubic kilogramy. Zawsze to jakis ruch wiekszy i kondycja troche wraca no i noe jest to jakos super obciazajace.

Ej dziewczyny jak wam sie dziecie w brzuchach ruszaja to slyszycie takie " pykniecia"?? Bez kitu jak ten moj sie wierci to tak strzeli czasami, ze mam wrazenie ze ten worek przerwal juz w cholere nie wiem czy on o cos haczy? np o zebra czy co, ale dziwne to...

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Też mam te pykniecia. Ostatnio nawet w necie szukałam co to znaczy, ale właściwie nic takiego.. Zawsze po takim odglosie wolno wstaje bo nie wiem, czy mi wody nie odejdą

Stary 2018-10-10, 08:38   #1732
Vicarika
Zakorzenienie

Ja juz czekam na wizyte - jestem 4 :-/ .

I dobrze ze mam wizyte bo jeszcze w domu jakxsoe prsebieralam wyleciala mi taka dziwna wydzielina - biała ale jak woda taka płynna , no kurde pierwszy rzut oka to sperma tylko sperma jest gesta a to płynne ... Moga byc takie upławy ?

Stary 2018-10-10, 08:40   #1733
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Ja czuję takie jakby mocne pstryknięcia palcami. Nieprzyjemne uczucie wydaje mi się nawet, że to słychać 🤣

Ja wróciłam w niedzielę do domu i widzę, że straszny syf, więc zabrałam się za sprzątanie. Szwagier podchodzi i sobie żartuje, że wreszcie jestem idealną panią domu: zamiast zaproponować pomoc. Zaczął mi nawet robić zdjęcia, że sprzątam (od kiedy tu jest sprzątam codziennie, tylko widocznie tego nie widzi. Strasznie się wkurzyłam, ale oczywiście przemilczałam. Ostatecznie poprosił, żebym odkurzyła u niego w pokoju, bo dużo kurzu i sierści majki.

Oj ja bym tego nie przemilczala tylko kazała spierdalac do hotelu, gdzie będzie miał full serwis ale za odpowiednią cenę. Masakra, co za burak :/

Stary 2018-10-10, 08:42   #1734
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:

I dobrze ze mam wizyte bo jeszcze w domu jakxsoe prsebieralam wyleciala mi taka dziwna wydzielina - biała ale jak woda taka płynna , no kurde pierwszy rzut oka to sperma tylko sperma jest gesta a to płynne ... Moga byc takie upławy ?

Mi się wydaje że mogą być takie ja lekarzem nie jestem, ale zapytaj lekarza.
Jak będzie badał na samolocie to na pewno wyczai co jest kaman

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-10, 08:44   #1735
dews
Zakorzenienie

Cytat:

Moze maz tam na spiocha cos dzialal ?
Stary 2018-10-10, 08:45   #1736
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Haha , ja wiem ze jestem juz po jednym porodzie ale chyba bym poczuła

Stary 2018-10-10, 09:08   #1737
Vautrinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Też mam te pykniecia. Ostatnio nawet w necie szukałam co to znaczy, ale właściwie nic takiego.. Zawsze po takim odglosie wolno wstaje bo nie wiem, czy mi wody nie odejdą

Jak leżę dłużej w łóżku i potem usiłuje się szybko podnieść, to też tak mam. Za pierwszym razem byłam pewna, że to pęcherz pękł i wody popłyną

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Niewykluczone, Vica, ja po ostatnich seksach byłam przekonana, że to czop odszedł, ale to raczej byla sprawka tz
Vautrinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 09:09   #1738
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Jak leżę dłużej w łóżku i potem usiłuje się szybko podnieść, to też tak mam. Za pierwszym razem byłam pewna, że to pęcherz pękł i wody popłyną

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Niewykluczone, Vica, ja po ostatnich seksach byłam przekonana, że to czop odszedł, ale to raczej byla sprawka tz
U mnie nie ma seksu

Stary 2018-10-10, 09:11   #1739
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam takie, wodniste w kolorze mlecznym chyba to normalne :p
Cytat:
U mnie nie ma seksu

Pociesze Cię, u mnie też brak seksu, bo przecież tż nie będzie małego po głowie bił

Stary 2018-10-10, 09:12   #1740
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam takie, wodniste w kolorze mlecznym chyba to normalne :pPociesze Cię, u mnie też brak seksu, bo przecież tż nie będzie małego po głowie bił

No dokladnie . Bo jak on pozniej ma go pocalowac w czolo albo trzymac glowke jak bedzie wiedzial ze go tam penisem dotykał

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości