![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
Ja cwiczylam - pierwszy dzien zaliczony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Raczkowanie
|
Witajcei mamuśki
![]() ![]() Siedzę i popijam kawkę obudzona bezlitośnie o 7 rano i już tak od tygodnia. Synuś pełza zadowolony po całym pokoju szukając co by tu jeszcze dorwać, pomiętosić, pocmoktać, a możliwości wiele ![]() Witam nowe mamusie, Laluniu i Gosiulko, macie cudne córeczki ![]() ![]() Dwa dni temu miałam pierwszą jazdę na tym kursie prawka i powiem wam, że było tak sobie ![]() Już wcale nie daję Tymciowi deserków ze słoiczków a kupki dalej plastelinowe, więc to nie od tego pewnie, no a może tak już ma po prostu, może to wcale nie oznacza nic złego, zreszta w nocy też sypia lepiej. Bardzo mu smakuje jabłuszko starte w połączenieu z odrobiną kleiku ryżowego.
#1713 |
Rozeznanie
|
Doridee, bardzo fajny ten śpiworek! Muszę go koniecznie kupić
![]() Co do tej Humany... Szukam już jakiegoś mleka, które Emka zacznie chętniej pić niż Bebiko. Tak ładnie zjadała, a teraz... Szkoda gadać. Tak więc z braku laku... Wzięliśmy tą Humanę, bo Hipp był, Nan też.... Jeszcze Bebilonu nie próbowaliśmy. Po pierwszej butli mogę powiedzieć, że nie jest taka zła. Emilka zjadła jako tako. Jest gęsta, coś jak Hipp. Pawia nie było. Dzisiaj podam jej drugą butlę, więc jeszcze w fazie testów ![]() Doridee, jeszcze co do tego śpiworka... Masz taki rozmiar jak na zdjęciu? Zastanawiam się, czy Emka się w niego zmieści, bo to tyczka ![]()
#1714 |
Zakorzenienie
|
Wenezja mam identyczny, jest już prawie na styk wiec nie wiem czy nie powinnaś kupić większego bo posłuży Ci króciutko... Ja tez będę musiałą niedługo rozejrzeć sie za większym
![]() Milka ćwiczymy A6W - na mięśnie brzucha. W skrócie to program 6 ćwiczeń, ćwiczymy 6 tyg. codziennie (dopuszczalny 1 dzień przerwy), zwiększa się tylko ilość serii do 3 i ilość powtórzeń z 6 do 24. Wstawiam licznieczek: (trochę na wyrost bo zaliczam nam już ćwiczenia chociaż sama jeszcze nie ćwiczyłam ![]() ![]() ![]() Lucky, Magdulka - 7 dzień ćwiczeń ![]() ja - 6 dzień ćwiczeń ![]() Monka - 2 dzień ćwiczeń ![]()
Alicja ![]() Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2007-03-04 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
Witam
Alabama powodzenia w zdawaniu prawka ja juz pare lat mam dalej mam klopoty z ruszaniem pod gorke ![]() ![]() Doridee no jeszcze nie zaliczlam dzionka z cwiczonka , potem na pewno. Poszlam spac po 4 po 6.30 maly sie przebudzil chyba mu za goroco jest bo to juz tak kilka razy a pozatym wedruje mi w tym lozku , tez wam tak dzieci wedruja? zaklinuje mi sie i ryczy nie wiem mam go zwiazac czy cu? ![]() ![]() ![]() Marudzi mi cos nie chce mleka hm |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Monka - Maks tez tak wędruje... zaklinuje się nóżkami i woła "e..e..e.." haha. tez mysle co z tym zrobic - moze taki ochraniacz na łozeczko bylby ok? w ogole to mialamci wczoraj napisac ze rozumiem o co chodzi z cwiczeniami tylko mnie by sie nie chcialo zaczynac od nowa... leniwa jestem za bardzo ![]() Alabama - trzymam kciuki - nie zrazaj sie bo poczatki sa zawsze trudne ![]() słuchajcie - od piatku klade Maksa na kocyku na podłodze i on juz sie nauczył turlac zaczyna pełzać... niesamowite. a ja go na łózku kisiłam zawsze lub w foteliku i martwilam sie ze sie nie kreci. tylko teraz to juz na 100% kupujemy kojec hahahah ![]() buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
Lucky ja tez chętnie kupiłabym kojec ale musiałabym sie pozbyć wtedy maty (brak miejsca) a nie mam pewności czy Ala chciałaby siedzieć w tym kojcu
![]() ![]() Monka te przyszyte śpiochy ![]() ![]() ![]() ![]() Alabamo powodzenia na kursie, ja uwielbiam jeździć ale autka brak ![]() Dziewczyny ćwiczyłyście? ![]() ![]() ![]() Lucky, Magdulka - 7 dzień ćwiczeń ![]() ja - 6 dzień ćwiczeń ![]() Monka - 2 dzień ćwiczeń ![]()
#1718 |
Zakorzenienie
|
hehe ja jeszcze nie cwiczylam potem gdzies na 9 pojde to zglosze sie
Ja dziewczyny mam ochraniacze nawet poduche daje miedzy lozkiem a ochraniaczem zeby mial miekkie zderzenie ![]() ![]() O zapomnialm powiedziec , moj maly wczopraj albo dzis rano nie pamietam powiedzial ale tylko ra DA DA haha teraz mu truje caly czas powiedz DA DA ale on nic ![]() Kupilam mu dzis ciasteczka ryzowe - jablkowe- marszczy sie i mowi yyyy aaa oooo yyyy aaaaa a aaa aaaaaaaa hehe.Smakuja jak winko z jablek domowej roboty hihi.Ale je. Zdjec nie wkleje bo mam jeszcze z 700 do wydrukowania i musze to jakos dzis zrobic choc troche i pprzenosci z jednegoprogramu do kodaka zeby wydrukowac -ocipiejeeee. ![]() Lucky gratuluje turlajocego bobasa .Tez trzymam na lozku narazie bo na podloge go ne dam , jak mowilam z 4 kolesiami mieszkam wole nie ryzykowac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
A jak wygladaja te cwiczonka
![]() na tym zdjeciu po powiekszeniu widac u Alex zabki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
Milka boski uśmiech Alex i nawet bez powiększenia widzę ząbki
![]() Wkleje rozpiske z instrukcja to zobaczysz te ćwiczonka ![]() Monka połóż gruby koc na podłogę i zobaczysz jak Kartalek będzie szalał ![]()
#1721 |
Zakorzenienie
|
Milka ale czadowe zdjatko no sliczne a jakie ma usta cudne jak namalowane hehe , tez widze zabki hi to teraz uwazaj z palcami
![]() Doridee no nie pomyslalam he z tym kocem jutro dam ![]() Ale mi maly swiruje ![]() I te te nieszczesne cwiczenia zaliczyc , no chyba ze ktos zrobi zamnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
cwiczylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Raczkowanie
|
Monka - Maks tez na kocyku lezy
![]() ![]() ![]() Milka - śliczna Alex, no i zabki ![]() muszę iść ćwiczyc ale odkladam to jak moge... 8 powtorzen ![]() ![]() Maksiu od paru dni mowi TATA - co prawda nie wie ze wola tate ale wolimy udawac ze wie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no nic chyba musze pocwiczyc ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Lucky no super ze ci sie tak rozgadal a moj cos zaczyna dopiero
![]() ![]() ![]() Glodna jestem , znalazlm dietke na necie grejfutowa jajak itd mozna dorzucic danie ze szpinaku- lubicie szpiak? ja kocham ![]() Pozdrawiam i glodna jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki.
Dawno mnie nie było.Grypa nas zaatakowała i pochorowalismy się pokolei ![]() Przeczytałam kilka stron i widze,że zaczęłyście wspólne ćwiczenia.Super pomysł - jak dojde do siebie ti tez dołącze do was. ![]() Mam gorąca prośbę do mam karmiących butelkę napiszcie i plan jedzonka waszych pociech .Kiedy zupka a kiedy deserek.Ile łyżek kaszki dodać do mleczka żeby było dobrze.Wiem ,że juz kiedys była o tym mowa, ale nie mogę sie doszukać. Mój Miłoszek jest na butelce od tygodnia .Podaje mu bebiko 2 - bardzo mu smakuje. Ściskam gorąco wszystkie mamusie i pociechy aby były zdrowiutkie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Rozeznanie
|
Witam w nowym tygodniu. Nie zaczął się niestety fajnie, bo Nina zrobiła dziś o 5-tej rano pobudke i do 6.30 zasypiała przytulona do mnie ,każda próba odłozenia jej do łóżeczka kończyła sie płaczem . Wszystko dlatego .ze miała kłopot z wypróżnieniem. Bałam się ,ze nie dam rady wyjść do pracy ,już byłam gotowa zadzwonic po urlop ,ale mała w końcu zasnęła , potem jak się obudziła to była trochę spokojniejsza. dzwoniłam teraz do domu i narazie jest spokój.
Ninka jest niezłym łakomczuchem i chyba z powodu przezarcia te problemy ,bo do tej pory było wszystko w porządkyu. Panienka od piątku jeźdZI w spacerówce i jest zachwycona ,gada do siebie przy tym szczęśliwa ,że szok. Nauczyła się sama siadac ,jeśli ma się za co złapac ,tzn. najpierw w gondoli od wózki łapała za boki,a teraz za prześcieradło albo za kołdrę i siada. Dzisiaj niania ma ją wziąc na dwór ,zobaczymy jak sobie poradzi. Ja też ćwiczę ,całe dwa dni i rzeczywiście szyja boli w trakcie ćwiczeń. Poza tym mam stepper ,ktory mąż mi kupił jeszcze jak byłam w ciąży. Mam też siłownię w pracy ale lenistwo wygrywa z silnymi postanowieniami. Edytowane przez gosiula Czas edycji: 2007-03-05 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Raczkowanie
|
Jestem ciekawa ile razy w ciagu dnia dajecie dzieciaczkom butelkę.
U mnie dziś wyglada to nastepująco: o 5.30 ok 100 ml 0 8.00 130 ml z kleikiem 0 12 zupka jarzynowa własnej produkcji z zółtkiem(1/2) i teraz właśnie obudził sie z drzemki i chyba zrobie butelkę a potem owoce. Napiszcie jak u was |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Rozeznanie
|
gosia_wie, jak to jest z tym żółtkiem? To ma być gotowane, czy surowe?
![]() ![]()
#1729 |
Zakorzenienie
|
Gosia no to cie zalatwilo dobrze ze juz lepiej. Ja sama chcialam dzis zapytac jak daja inne mamy maluszka jesc bo ja sie gube nie wiem w sumie ile pol roczne dziecko powino duldac butli z mlekiem .U nas jest tak
8-mleko z kaszka 2 miarki to inna kaszka jak te nestel itd i pisze zeby dawac dwie tym sie nie sugeruj Jak bylam w polsce dawalam nestle to z3z 4 lub 5 miarek 12- ZUPKA jakis obiadek+deserek jak wcisnie 16 mleczko z kaszka 18 deserek lub inne duperele 20 - mleczko z kaszka Nie jest tak codziennie zalezy czy siedzimy w domu czy nie ![]() Gosiula gratulje postepow siadania Ninki( mam kuzynke Nine - fajna laska hehe) |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki
![]() nie odzywałam sie bo u nas w domu sensacja... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj jest juz o niebo lepiej, bo bawi sie sam troszke i zjadl zupke ![]() milka no super dziewuszka z tej twojej córci, ![]() Kubus juz jakis czas temu zaczął mowic ta-ta-ta-ta, ale ma-ma-ma za zadne chiny nie chce powiedziec, aha i jak zuci zabawke na podłoge to mówi "buu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Rozeznanie
|
MaGdUlKa81, uuu... Gratulacje z powodu ząbka! Tera to podobno trzeba flaszkę z kimś wypić
![]() ![]() ![]()
#1732 |
Zakorzenienie
|
Gosiu dobrze, ze już czujecie sie lepiej - dużo zdrówka
![]() 8.00 - mleko (robię 150ml a Ala pije różnie.. zazwyczaj ok 100ml) 12.00 - obiadek ze słoiczka 15.00 - mleko j.w. 17-18.00 deserek (starkowane jabłko lub ze słoiczka) 20.30 kaszka do picia (robie 210 mleka i dodaje 4 czubate miarki kaszki) w nocy - 210 kaszki j.w. W między czasie daje soczek (pije ![]() Kurcze dałam Ali przed chwilą mleko - znowu mi słabo je, wrrr. Zjada po 60ml mleka i pół słoiczka zupki.. chudzielec mały ![]() Gosiula gratuluję postępów Ninki a Tobie ćwiczeń ![]() Lucky nożyce robię teraz już 8 powtórzeń (dwie nogi to jedno powtórzenie czyli w tym momencie 16 razy podnoszę nogę ![]() Monka ja na dietkę się nie piszę ![]() ![]() Magdulka gratuluję ząbków i nie zazdroszczę nocek ![]() ![]() Lucky, Magdulka - 8 dzień ćwiczeń ![]() ja - 7 dzień ćwiczeń ![]() Monka - 3 dzień ćwiczeń ![]()
#1733 |
Zakorzenienie
|
Kurcze mojej sisiuni cos charczy wnosie sciagam gruszka i nic nie idzie psikam tez ta woda i nic hmm co mam robic?Zobacze do jutra jak dalej tak charczec bedzie to do apteki pojde zeby mi cos dali.
Doridee z djetka tez tak mam hehe jak juz na niej jeste to tak mi sie to chce jesc to tamto i tez o tym mysle chyba to normalne hehe Ale dietka nie jest az tak drastyczna ![]() Śniadanie: Pół grejpfruta, czarna kawa zbożowa lub herbata. Nasza podpowiedź: Używaj słodziku zamiast cukru! Lunch: Pół grejpfruta, dwa jaja na twardo, sałatka pomidorowa z sosem (oliwa, cytryna, zioła), kromka chleba tostowego na ciepło, bez tłuszczu. Obiad: Pół grejpfruta, 4-6 plasterków szynki z indyka lub wieprzowej, pół główki sałaty zielonej z sosem (oliwa, cytryna, zioła), kawa zbożowa lub herbata Cwiczenia zalicze wieczorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Raczkowanie
|
Monka - nie ma szans na ta diete
![]() ![]() a jesli chodzi o cwiczenia to wczesniej nie mam kiedy. jakos tak mi czas leci jak Maks zasypia ( ok 21) ze chodze spac o 1. a nozyce mi juz objasnila Doridee.. dzieki ![]() Magdulka - mam pytanie na przyszłość - czy dawaaś Kubusiowi jakieś leki na tą gorączkę ? co i w jakich ilościach? Maksiu chyba zacznie niebawem ![]() Gosiu, dobrze że już dobrze ![]() ![]() ![]() ok 8 - 9 180 ml mleka ( 6 lyzeczek NANA) ok 12 - 13 - 180 ml mleka ( 6 lyzeczek NANA) ok 16 zupka lub deserek ok 18 - 19 - 180 ml mleka ( 6 lyzeczek NANA) ok 21 - 210 ml mleka( 7 lyzeczek NANA + 2 łyżeczki kaszki ) właściwie to chyba każde dziecko je inaczej jak poczytałam wyżej to dzieciaczki raczej jedza 3 razy mleczko a Maks 4 ![]() ![]() Gosiula - Maksiu już tez w takiej póleżącej pozycji zasuwa ![]() ![]() ![]() ![]() ale dziś ładna pogoda była u nasbyłam na spacerze aż 3 godziny a Maksiu cały czas spał ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam, jeszcze wpadnę wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Raczkowanie
|
Wenezja - gotuje całe jajko i potem dziele ugotowane żółtko na pół i dodaje do zupki.Miksuje i tak podaje łyzeczką. Do słoiczkowych zupek tez mozna tak zrobić. Jesli dam żółtko to juz wtedy nie daje mięska.Wydaje mi się ,że można także dodać pół surowego -tylko trzeba zupkę po dodaniu zółtka ponownie zagotować.
Magdulka- gratuluje pierwszego ząbeczka.Ucałuj Kubusia mocno .Jeszcze kilka dni sie pomeczysz będzie marudzic itp ( wkońcu to ma prawo bo to straszny ból dla bobaska) .Ale potem bedzie juz z górki jak drugi bedzie wychodził będzie to juz dla Kubusia łatwiejsze bo będzie znał ten ból i poniekąd się do niego przyzwyczai.Trzymaj Cie się mocno. Dzięki dziewczynki za plan jedzonka. My z Miłoszkiem kombinujemy i dzis nam wyszło tak: o 5.30 ok 100 ml 0 8.00 130 ml z kleikiem 0 12 zupka jarzynowa własnej produkcji z zółtkiem(1/2) o 15.30 180 ml mleczka 0 17.30 pół słoiczka jabłuszka z marchewka z bobovity o 19.20 210 ml mleczka z 4 miarkami kleiku ryzowego nestle i potym lulu chciałabym wyłączyc nocne karmienie ale czuje ,że bedzie ciężko .Spróbuje podac herbatkę Monka ale sie katujesz dziewczyno.Ale podziwiam Cię za silną wolę.Ile kalorii ma ta dietka? Buzka |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Raczkowanie
|
Lucky,
![]() ![]() ![]() Doridee,tak cwicze tylko w sobote dalam sobie spokój bo juz nie mialam siły... ![]() ![]() ![]() Monka, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Lucky fajowo ze masz kolezanke z ktora smigasz
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem kto mi podrzucil ten pomysl z kocem ty czy Doridee zapmnialam hehe ale zajefajny ze ja wczesniej o tym nie pomylalam .Dzis wiec byl dzien kocowy hihi ![]() Gosia ta dietka ma 800 kalori i powiem ci ze po pierwszym dniu kurcze glodna nie ejstem hehe jak narazie nie jadlam tych salat i nie pilam kawy czy herbaty wole wode. Magdulka to sie nameczylas oby w koncu dzis dal ci spac domyslam sie jak to jest , ja p jednej czsem takiej nocce wymiekam jak mi sie np raz w nocy obudzi.Ptasiaki zjadlas o to jeszcze cie druga polowka pudelka czeka hehe Ni moge z tego koca ja sie wkrce w neta to tylko moj tz mowi patrz gdzie on hehe jak ie pod luzkiem to kolo grzejnika hehe spadm nakarmic malego i silka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Byłam dziś z dziećmi u lekarza . Kacper miał wczoraj wysoką gorączke ![]() Igor zdrowy jak rybka,małesprostowanie co do jego wagi.Wazyła mi go piguła i wazy 8700. A Kacper okazało sie ,ze jest zdrowy a temp.miał poniewaz wyżynają mu sie dwa ząbki trzonowe ![]() Ulżyło mi ,ze to nie żadne choróbsko ani virus.Oczywiście sie pośmiałam troche ,bo u Igora zębów nie widać a trzylatkowi sie wyżynają ![]() MONKA naprawde Cie podziwiam z tą dietką,mam ksiązke o dietach plaż południowych.Jednak to nie dla mnie. Ja nie mam czasu poćwiczyć z wami a tak bardzo chciałam. Moje bąbelki juz śpią.Pogoda u nas dziś była piękna więc byliśmy dwa razy na spacerku.Igorek juz tylko siedzieć chce we wózeczku musi wszystko widziec ![]() Chciałam jeszcze zapytac czy wasze dzieci piją soczki? Igor swego czasu pił bobofruta z morelą ,a teraz to pomazyc moge.Pluje krzywi sie i take tam.Herbatka jest ok a soczek bee. ale sie rozpisałam ![]() POZDRAWIAM MAMUSIE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1739 |
Zadomowienie
|
A jutro wkleje nowe fotki Igora.
Napisze coś smiesznego Igor nie ma zębów a tak gryzie Kacpra i smieje sie przy tym wniebogłosy.Jak niewiele dziecku potrzeba do szczęścia. Zmykam spac Papatki ciotki
#1740 |
Zakorzenienie
|
Moj maly tez spi
![]() Kasia podziwiac to ty mnie mozesz jak schudne na tej diecie a co najwazniejsze utrzymam wage wtedy tooj podziwiaj mnie podziwiaj hehe moze wtedy sie skusi ktos ![]() Dalam dzis malemu grejfuta nie wiem czy uczulaja chyba tak hmm zobaczymy jutro czy nic mu nie bedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.