|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
Test ciazowy pokazal wynik negatywny, ale tym nie moge sie sugerowac. byłam tez u lekarki. niestety za wcześnie żeby przesadzac o czymkolwiek (co bylo do przewidzenia). Wziela wymaz na cytologie (wykryla lekka nadzerke) i zapisala duphaston 10 do brania rano i weczorem na wywolanie okresu. zobaczymy. ktoras brala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co, ja też mam takie cykle ostatnio to spóźnia sie okres mniej wiecej 4-7 dni, ale w tym roku w kwietniu bodajże też miałam 77 dniowy cykl. Byłam u ginka i przepisał mi antykoncepcyjne. Zdziwiło mnie to, bo nie zrobił mi żadnych badań ani nic, by je dopasować. Myślałam, że robi się jakieś badania. No i nie jestem pewna czy chce już ładować w siebie tyle hormonów mam dopiero 18 lat:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zadomowienie
|
kosmiteczka
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Raczkowanie
|
No i test zrobiony- wyszedl negatywnie... pozostaje czekac na okres... ktory opoznia sie tak bardzo nie wiem z jakiego powodu..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Rozeznanie
|
czy luteina podana na wywołanie okresu (którego brak przez 3 miesiące po odstawieniu pigułek) wywołuje owulacje? martwię się ponieważ dzis mija 12 dzień po odstawieniu luteiny (2 razy dziennie podjęzykowo przez 5 dni) a okresu nadal nie ma. dodam że uprawiałam sex w ciągu ostatnich 2 tygodni (czyli w trakcie stosowania luteiny i po jej odstawieniu) co prawda z zabezpieczeniem (prezerwatywa),ale jak wiadomo nigdy nie można byc niczego pewnym. zadzwoniłam do lekarza, polecił zrobic test ciążowy jednak chwilowo czekam z tym ponieważ może być za wcześnie aby test wykrył ew ciążę...stąd moje pytanie o owulacje,czy istniała szansa zajścia w ciąże w tym okresie czy to raczej luteina na mnie nie działa i dlatego wciąż nie mam miesiączki,która chciałam wywołac żeby rozpocząc znowu stosowanie pigułek anty.
![]() |
#1716 |
Rozeznanie
|
Ja po zastosowaniu luteiny dostałam okres po 3 dniach. Nie miałam go przez 2 miesiące, bo za dużo schudłam.( chociaż bałam się,że mogę być w ciąży).Nie jestem pewna, ale po tych tabletkach cykl przebiega już normalnie. Lepiej zrób ten test dla pewności, po co masz się denerwować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Przyczajenie
|
Hej mam taki problem , bylam u ginekologa na badaniu gdyz kochalam sie bez zabezpieczenia z chlopakiem , nic nie wykryla ale przepisala mi dla pewnosci tabletki. Wzielam je i od tego momentu dosc dziwnie sie czuje. Chodzi o to ze ciagle mam uczucie jakby mi cos na zoladku siedzialo i zbieralo na wymioty , czesciej oddaje mocz i rowniez mam dziwne uczucie przy jego oddawaniu tak jakby mi cos uciskalo pecherz moczowy . czy to wina tabletek ? badanie robila mi 3 dniu po feralnym stosunku
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1718 |
Przyczajenie
|
Ja jeszcze nie zostane mama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Przyczajenie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6101963]takie sa objawy ciazy, a jakie tabletki ci przepisala ?[/quote]
postinor -duo czytalam ze objawy ciazy ukazuja sie dopiero po jakims czasie a nie tak szybko ! w ulotce wyczytalam ze niepozadane objawy to nudnosci , wymioty ogolne dolegliwosci jelitowo - zoladkowe ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
postinor to wielka dawka hormonow wiec jest to prawdopodobne ze po prostu po wzieciu tej tabletki tak sie czujesz, bo kazdy organizm reaguje inaczej, ale moze dla pewnosci wybierz sie do lekarza i zrob test ciazowy bo z tego co napisalas wynika ze bylas u lekarza 3 dni po stosunku a tabletke powinno sie wziac do 72h po, wiec mogla nie zadzialac...
#1722 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
bylam w srode u ginekologa, jak juz pisalam nic nie wykryla , tabletke wzielam po 74 godzinach , czytalam w ulotce ze po 72 h skutecznosc dzialania zmniejsza sie do 58 % ( 48-72h) no ale na badaniu zupelnie nic nie wykryla ;( co mam zrobic teraz ? test ? minelo 7 dni od stosunku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
nic nie wykryla na badaniu bo wykrycie ciazy przez ginekologa po 3 dniach od stosunku jest niemozliwe. jezeli minelo 7 dni od stosunku to zrob test za tydzien, zeby byl wiarygodny.
#1724 |
Konto usunięte
|
nie wiadomo, tabletka mogla nie zadzialac, byc moze to objawy ciazy ,a byc moze reakcja po tabletce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
robiłam dziś test ciążowy,wynik negatywny,powtórzę jeszcze za 3 dni,ale wątpie żeby to była ciąża denerwuje mnie ta sytuacja,chciałabym już zacząc brać pigułki i sie niczym nie martwić,gdybym wiedziała że tak będzie to bym w ogóle nie odstawiała...
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
biorę jasminelle od ponad pół roku. przy 5 tablecte z blistra kochałam sie z chłopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia, jednak po jakimś czasie spanikowałam i kazałam mu włożyć gumkę, więc nie skończył we mnie. mam problem bo nie pamiętam, czy wzięłam 8 lub 9 tabletkę... tzn na pewno wyjęłam ją z opakowania ale nie jestem w stanie przypomnieć sobie, czy ją połknęłam. zakładając więc najgorszą możliwość - że nie połknęłam jednej tabletki na początku drugiego tygodnia mogę być w ciąży? przypominam, ze nie doszło do wytrysku we mnie.
bardzo proszę o odpowiedź.
#1727 |
Raczkowanie
|
jak to jest z tym okresem .
Jego brak to objaw ze ktos jest w ciazy ale czy mozna byc i miec ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
można miec okres i byc w ciąży, do 3 czy nawet 4 miesiąca.
#1729 |
Raczkowanie
|
a dlaczego jedne maja inne nie ?
ood czego to zalezy ? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
organizm kazdej kobiety jest inny i tyle
![]()
#1731 |
Konto usunięte
|
ale krwawienia wystepuja raczej rzadko podczas ciazy i jakis mniej normalnych przypadkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Wtajemniczenie
|
Na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza - nie rozumiem podejścia niektórych ginekologów by na jakiekolwiek kłopoty (w tym np. nieregularny okres) podawać od razu tabletki anty. Przecież nie wiadomo tak naprawdę co jest tego przyczyną. Tabletki jedynie zlikwidują objawy ale przecież nie wyleczą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Raczkowanie
|
![]()
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() do stegna!!: hej jesli chodzi o te mdłosci to wydaje mi sie ze jest to tylko i wyłącznie skutek przyjecia tak duzej ilosci hormonów,czytałam, ze mdłosci i inne dolegliwosci ciążowe ne występują przed dwoma tygodniami od zapłodnienia.. takze glowa do góry.. trzymam kciuki zeby wszystko było ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamierzam wybrać się w nowym roku do innego ginka i przy okazji do endokrynologa, bo ten ginek stwierdził też, że moge mieć problemy z hormonami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
dziewczyny nie wyśmiejcie mnie, ale mam pytanie..
obawiałam się ciąży, okres mi się spóźniał, więc kiedy opóźniał mi się jeden dzień zrobiłam test czyli po terminie spodziewanej miesiaczki - wyszedł negatywny, dzień później dostałam okresu - normalnego - jak zwykle. No i właściwie koniec problemu prawda - nie jestem w ciąży? A trochę mi tak dziwnie jednak... Żadnych fizycznych objawów, nie powiększyły mi się piersi, nie wymitouje nie jest mi słabo wszystko tak jak zwykle, nawet odczuwam normalne objawy jajeczkowania(boli mnie jajnik)... ale tak mi dziwnie w podbrzuszu. Gdybym była w ciąży to byłby to już 4 tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
dziedziczka
nie daj sie zwariować. Do seksu trzeba troche dojrzałości. Jesli dostałaś okres i masz normlane objawy jak co miesiąc to po co sie nakrecać? Może zacznij zazywać regularnie tabsy, będziesz spokojniejsza.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.