![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
ajanna o jenki trzymam trzymam walcz dzielnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
ajanna zamknij oczy i nie myśl o tym
![]() patrzcie co ludzie nie wymysla dla maluchów ![]() http://portalwiedzy.onet.pl/4868,111...zasopisma.html PS. z inej beczki zeby nie nabijac postów. Pytanie intymne ![]() Jak to u Was było i jest z seksem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a przy okazji dla tych co namiętnie łykają no - spę ja ostatnio odkryłam a własciwie teściowa mnie oswieciła, ze sa tabletki o takim składzie jak no - spa ale tańsze. Nazywają się GALOSPA i u mnie kosztują 20 tabl/6,20 zł a no - spa 20tabl/9zł. Mozecie zapytac w aptece ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2007-02-23 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Wtajemniczenie
|
już po badaniu - dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków
![]() Kancia: sprawdzę ten specyfik - dzięki ![]() co do seksu to ciągle mam z tym problem - reaguję zupełnie inaczej (dużo silniej) niż przed ciążą. w czasie orgazmu i po mam silne skurcze pochwy. pytałam o to mojego gina - powiedział "nie można się mocno kochać, bo może Pani poronić", ale tu nie chodzi o mocno tylko o orgazm ![]() ![]()
#1714 | |
Zakorzenienie
|
chyba Cie lekarz źle zrozumiał
![]() ![]() ![]() Kropeczka zobacz co znalazłam Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Raczkowanie
|
![]()
Oj dziewczyny dziękuję za wsparcie
![]() ![]() ![]() Dobrze że mój TŻ ma małego (5-cio letniego ) braciszka (hehe wpadka rodziców ![]() ![]() A propos badania krwi to narazie miałam jedno.Pani która wysysała mi krew do chyba 6 takich małych pojemniczków bała się że jej tam padnę skoro jestem w ciąży>Hahaha a ja jej na to ,że lubię wszelkiego rodzaju szczepienia,pobieranie krwi ![]() ![]() A właśnie!Czy wiecie dokładnie jak to wszystko wygląda i co się robi w przypadku gdy mam RH- a TŻ RH+ ???? do gina idę dopiero 9.03. a okazało się właśnie że mamy różne RH ![]()
#1716 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Kurcze jeden dzień mnie nie było, a tu tyle czytania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1717 |
Raczkowanie
|
Kropeczka!!! Kancia ma rację!!!!.Ja ma taką pracę zmianową.Najwcześniej mam na 8:00 a najpóźniej kończy się grubo po północy.Praca jest od 8 do 12 h ,to różnie.Kobieta w ciąży nie może pracować dłużej niż do 22!!!!!!! W tym max 4h przed kompem,praca ma być lekka, nieuciążliwa i nie może być stresująca!!!Twój pracodawca musi zapewnić Ci takie zajęcie!!!Jak jesteś w ciąży to jesteś chroniona przez prawo!!! Aha i nie możesz pracować dłużej niż 8h !!! Słuchaj najważniejsze jest zdrowie dziecka, więc powinnaś się naprawdę oszczędzać kobito!!!I jeszcze jak szef chce Cię gdzieś wysłać ( np. delegacja czy coś innego ) to możesz mu spokojnie odmówić
![]() Tk wię jak widzisz prawo jest po naszej stronie i trzeba z niego korzystać ![]()
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Aqniecha apropos Twojej grupy krwi. Przy pierwszym dziecku po porodzie zrobia Ci zastrzyk na przeciwciała czy jakos tak. Zeby przy 2 dziecku nie było konfliktu serologicznego
![]() wpisz sobie w google konflikt serologiczny i Ci wyskoczy ![]() przy okazji wkleje Wam tez tutaj co pisałam dziewczynom z wątku wrześniowego ![]() dotyczy to L4 w ciązy i zasiłku rehabilitacyjnego Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
Hej hej!
A u nas dzisiaj dokładnie połówka ciaży i mam 4,5 kilo na plusie, czyli w normie jak najbardziej. ![]() ![]() Och kurka... ale to zleciało! ![]()
#1720 |
Zadomowienie
|
Co do pobierania krwi u facetów to ja jestem świadkiem jak zemdlał mój mąż. Jego starszy i większy kumpel tez podobno reaguje podobnie.
A co do seksu to mój facet omija mnie wielkim łukiem, boi się, że zrobimy coś Bajbusowi (no chyba, że go dopadnę i już nie wytrzyma). Ale jak tyle pości to się wcale nie nacieszę ![]() ![]()
#1721 |
Zakorzenienie
|
hejka Mamy!! Co do pytania intymnego to ja owszem, ochotę mam i sexik jest, a jak. Z tym, że z jakością z dnia na dzień coraz gorzej
![]() ![]() ![]() ![]() Mnie dziś od rana też męczy zgaga, ale to pewnie dlatego, że czuję ruchy w górnej części brzucha i jest nacisk na żołądek ![]() Zaraz zaczynam się robić na bóstwo bo dziś imprezka!! Ciekawe jak długo tam wytrzymam... ![]()
![]() |
#1722 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj mój kochany TŻ zrobił sobie wolne od pracy i razem wysprzątaliśmy całe mieszkanko.
![]() ![]() Jeśli chodzi o kontakty "damsko-męskie" to narazie bez zmian, ale nie da się ukryć, że powiększający się brzucholek nie ułatwia zadania. Już powoli zaczyna uwierać, albo mnie, albo TŻ. ![]() Shem, wklejaj foty,szybciutko!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
a u nas to tak jak przed ciaza
![]() ![]() ![]() kancia jestes slodziutka ze poszukalas dla mnie tych informacji.. tylko ze ja nie mam umowy o prace i jej nie dostane.. wiem ze moge isc do sadu pracy z tego powodu.. tylko ze sad bedzie mnie troche kosztowal a moj szef jest bardzo bogaty i jego jest stac na dobrych adwokatow.. poza tym boje sie tego calego stresu z tym zwiazanego.. bo jak ja zyje w stresie to przestaje jesc.. i chce zapalic.. a przeciez juz nie pale od wakacji.. acha dziewuszki moje kochane ustalilam sobie grafik na nast miesiac.. duzo wolnego i same ranki.. pewnie cos sie moze zmienic ale grafik mam piekny i co lepsze nikt sie nie czepia bo mam taka koezanke dobra w pracy ktora jest bardzo wygadana i mowia na nia gestapo ale ona naprawde dba o mnie.. bo ja taka cichutka.. no wiec nikt nie smie nic powiedziec.. nawet pani ania malpa jedna..
#1724 |
Raczkowanie
|
Witajcie wszystkie przyszłe mamusie
![]() Jako przyszła sierpniowa mamula a teraz szczesliwa ciezarowka ![]() ![]() ![]() ![]()
#1725 |
Zakorzenienie
|
czesc zielonooka witaj u nas.. powiedz nam cos wiecej o sobie i o dzidzi
![]()
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
kropka to na jakiej zasadzie pracujesz, jesli mozna spytac ??
czesc zielonooka kocica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
coz to jest dziwne.. mamy grafik.. ksiegowa rozlicza nam wyplaty dostaje nawet premie.. wypelnilam formularz do ZUS ale nikt nigdy nie podpisal ze mna umowy.. oficjalnie jestem zarejestrowana jako bezrobotna czyli w kazdej chwili moga mi podziekoac za prace jak sie zaczne stawiac
#1728 |
Rozeznanie
|
Kropka! W Twoim przypadku problem jest taki, że zostaniesz brutalnie pozbawiona macierzyńskiego, bo jako bezrobotna nie masz do niego prawa.
Dziewczyny1 Jeżeli chodzi o zgagę to pomaga przegryzania migdałó oraz popijanie małymi łyczkami, I dziewczyn, które męczy zgaga lepiej żeby jadły częściej al mniejszymi porcjami. Nie pamiętam która z was pisała o drętwiejących nogach. Ja też tak miałąm Lekarz zaopisał mi Cyklo-3-forte. Drogie holerstwo bo ok. 40 zeta, ale po jednnym opakoawaniu przeszło jak ręką odjął. A i jeżeli kogoś męczą poranne mdłości to wystarczy, że przygotuje sobie przy łózku cioś do zjedzenia: bananka, ciasteczko, cokolwiek i przegryzie zanim wstanie z łóżka. Pomaga!!!!! Mama dwóch dzieciaczków. |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
wiem o tym.. ale zdazylo mi sie juz pracowac i nie dostawac wyplaty w ogole, naszczescie nie jestem w jakiejs strasznej sytuacji finansowej.. mam sporo odlozone na koncie ale wiadomo ze jak dziecko bedzie to kazdy grosz sie przyda.. mamy nadzieje ze uda sie nam utrzymac z wynajmu mieszkania dla studentow
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę Shem jak ten czas leci, przeciez jeszcze tak niedawno rozmawiałysmy na "mamie z klasą" o twoim TZ i o dzieciach ,pamietam to, jakby było to wczoraj, a to już połowa ciązy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
No własnie... połowa! Po prostu niesamowite! Jeszcze raz tyle a ja będę już mieć syna po tej stronie brzuszka! Zawsze mi sie wydawało, że te 9 miesiecy to jakaś wieczność, ale tak tydzień za tygodniem leci i proszę...
Niestety zdjecia zrobie jutro, bo chciałam żeby mi Łukasz zrobił, ale niestety musiał wyjechać do Bydgoszczy pilnie i tam zostaje na noc. Będzie dopiero rano o 10. Ja sie walnęłam do łóżka i obejrzałam dwa filmy. Pierwszy to komedia grupy Tenacious D pt. "The pick of destiny", a drugi film to "Gra o życie" z Nicole Kidman i Michaelem Keatonem. Ten drugi film mnie totalnie rozstroił. Płakałam non stop. To historia o mężczyźnie, który ma zostac tata i dowiaduje sie o tym, że jest chory na raka i pewnie nie dożyje narodzin synka. Facet nagrywa wszystko na kamerę, opowiada o swoim życiu i o życiu w ogóle. Odkrywa swoje życie na nowo, oczyszcza sie i zaczyna rozumieć co naprawdę jest ważne. Odbudowuje relacje ze swoim ojcem, uswiadamia sobie jak kocha swoją żonę. Ten film jest niezwykły, niesamowity wręcz. Płakałam jak bóbr cały czas, ale co najdziwniejsze... kiedy on w końcu umarł (to akurat nie żaden spoiler, bo to że umrze wiadomo od samego poczatku) to czułam raczej spokój. Bardzo wam ten film polecam, bo jest on o wszystkim co jest najważniejsze w życiu. Naprawde!
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli pracujesz na czarno, bo tak jest skoro nie masz umowy to NIC Ci się nie będzie należało po urodzeniu dziecka! A lata pracy (staż), emerytura... Cześć zielonooka!! Jaki masz termin? Dawaj go tutaj, i wagę też to dopiszę Cię do tabelki!! No to ide spać, na imprezie było super, najadłam się sałatek różnych, opiłam wodą z cytryną, pośmiałam i w ogóle było przesympatycznie!! No i dotrwałam do północy! Dobranocki!! ![]()
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Zielonooka witaj gorąco
![]() ![]()
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
dokładnie kropka jesli jestes zarejestrowana jako bezrobotna to nie mozesz wypełniac zadnych papierow do ZUSU to raz. Chybaze podpisujesz umowe zlecenie lub o dzieło ale wtedy nie mozesz byc zarejestrowana jako bezrobotna, bo to jest niezgodne z prawem. Skoro mowisz, ze jestes zarejestrowana jako bezrobotna to chyba musisz co miesiac czy co 2 stawiac sie w PUP
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Rozeznanie
|
Kropka!!!! Jeżeli Twoje szefostwo wie, że jesteś w ciąży ja bym spróbowała z nimi ponegocjować żeby podpisali z Tobą umowę. To by było z ich strony jak najbardziej uczciwe, tym bardziej, że nie pracujesz tam od tygodnia. Maiłąbyś przynajmniej macierzyński. A takto pracujesz, i z tego co widzę to wcale nie masz lekko, a na przyszłość nic ani emerytury ani macierzyńskiego. Z tym ZUS-em to jest lipa. Oni mają wypełniony przez Ciebie formularz by w razie nalotu z PIP lub ZUS cię zgłosić i nie mieć problemów. Myślą o sobie, a nie o Tobie!!!! Teraz pora na Ciebie. Zawalcz o siebie i małego skrzacika!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
acha.. gadalam z menagerka na temat mojej umowy.. musze z tym pojsc do dziewczyny szefa ktora jest malpa.. tyle tylko ze edyta menago obiecala o tym pogadac na nast zebraniu tak ze byc moze od marca najpozniej kwietnia bym dostala umowe jak dobrze pojdzie.. tylko nie wiem jak mi pojdzie rozmowa z ta malpa mariola..
nie wiecie moze czy firma moze sobie odliczac cos tam za zatrudnianie kobiet w ciazy?? a teraz z innej beczki.. robilm dzis morfologie i mocz wyniki w poniedzialek.. ale strasznie nielubie jak mi krew pobieraja.. :/ i zaraz zmykamy na zakupy.. chce znalezc jakis fajny swterek.. taki rozpinany jakis.. teraz sa takie obnizki.. no a pozniej moj kolega z pracy wpada do TZta na wodke.. czyli ja bede donosila kanapeczki i patrzyla jak graja w karty..
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2007-05-05 o 09:00 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
kropeczka
![]() ![]() ![]() szkoda, ze nie dało sie tego załatwic na poczatku... teraz to marnie to widze. Nawet jesli podpiszesz umowe to ZUs ma pełne prawo jej nie uznać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Rozeznanie
|
Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Generalnie tak jest, że ZUS będzie kwestjonował, że zostałaś zatrudniona po to aby wyłudzić zasiłek macierzyński. Z taką sytuacją spotkałam się w swojej pracy. Chociaż jeżeli nie pójdziesz na zwolnienie po upływie miesiąca od dnia zawarcia umowy szanse są nieco większe, że się nie przyczepią. Nie ma żadnych uldg z tytułu zatrudniania kobiet w ciąży. Ale tak w sumie kobieta w ciąży nie jest dla pracodawcy kosztem, bo co prawda za pierwsze 33 dni zwolnienia lekarskiego płaci pracodawca, ale później wszystkie zwolnienia ZUS. A macierzyński w 100% płaci ZUS.
PS. ZAjmuję się księgowością i sprawami kadrowo - płacowymi ![]() Acha! Kropeczka jeszcze jedno..... Zwylke próbują jeszcze znaleźć jakieś koligacje rodzinne, czy aby po znajomości cię nie zatrudnili..... Ale jeżeli firma udowodni, że faktycznie pracowałaś w tym czasie: jakieś podpisy na dokumentach, itp. to odpuszczają. Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-24 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
wlasnie dzwonila do mnie menagerka.. w pon mam przyjsc pogadac z nimi najpiew a we wtorek maja zebranie (sabat czarownic-my tak mowimy na te zebrania)
hmmm... bylam na zakupach, sliczny sweterek znalazlam w reserved.. zaraz lece go przymierzac.. jeszcze taka piekna bluzka w orsayu ale chyba poczekam az ja troche przecenia... dluzsza jest to nawet na wystajacy brzuszek bedzie ladnie wygladala ![]()
#1740 |
Konto usunięte
|
Hey kobietki,
tak to w tym naszym kochanym kraju jest, że o prace ciężko, i siłą rzeczy musimy się zgadzać pracowac na czarno. ![]() Kontrole z ZUS-u są na porządku dziennym. Oni doczepią się wszystkiego , byle tylko nie płacić. Szkoda gadać... Ja nie pracuję, tylko mój TŻ (prowadzi własny niewielki biznes). Jestem antomiast ubezpieczona w KRUS-ie od prawie dwóch lat. Z tego co słyszałam, to mogłabym nawet teraz zwolnienie lekarskie w KRUS-ie przedłożyć, i wtedy nie dość , że nie płaciłabym składki, to jeszcze dostawałabym jakieś grosze. Po urodzeniu dziecka KRUS nie wypłaca żadnych comiesięcznych świadczeń, tylko jednorazowo z tytułu urodzenia dziecka około 2019zł.(ta kwota co jakiś czas się troche zmienia). Także nie jest to tak korzystne, jak comiesięczne wychowawcze przez okres dwóch lat (dla kobietek, które pracowały na umowę), ale lepsze to niz nic. ![]() Jeśli któras z wizażanek orientuje się jak to teraz wszystko dokładnie w kRUS-ie wygląda, to piszcie, jestem spragniona tego rodzaju wiedzy. ![]() Od dwóch dni spędzają u mnie ferie moje 6-letnie siostrzenice- bliźniaczki, oraz moja 9-letnie siostra. Powoli wariuje.One non stop gadają, gadają, gadają, jedna przez drugą, już nie wiem, o co której chodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.