|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: GREEN CLUB - Pogaduchy przy zielonej herbacie :)
Zajeta jestem róznymi rzeczami, domowymi i innymi i juz mi to bokiem wychodzi...
![]() Dzisiaj sobie nogi uchodziłam i mało co załatwiłam... A teraz sobie siedzę i ogladam z cała rodzinka "Jumanji" (czy jak to sie pisze) i pije, uwaga, uwaga: białą herbatkę! Zobaczyłam dzisiaj i od razu kupiłam, zeby spróbowac. Nooo, jeszcze się w niej nie rozsmakowałam.
![]() |
#1712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z okazji trzynastego w sobotę (każda okazja jest dobra ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
no wasnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzije, że białą herbata Ci zasmakuje ![]() zycze Ci zebys miała wiecej czasu na Wizaz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
Dzieki rambo, dzieki. Szybko sie nie da, ale powoli i do przodu...
![]() Zielona lepsza.(powiedziała Luba stając na bacznośc) Czy ja tu dobrze zrozumiałam ze ktos chce przytyc? Bo ja mam pare kilo na zbyciu... machniom? ![]()
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem ile dokładnie. musze sobie gdzieś znaleźć te normy. Ale nie chce ważyć tyle ile dla mnie jest przewidziane. Chce tylko jakies 5 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
annfas - moim zdaniem najłatwiejszy i w miarę dokładny sposób to BMI
![]() http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/0,51205,1833728.html a tutaj możesz obliczyć idealną wagę Twojego ciała : http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/0,51205,1833742.html (tu podaje się tylko wzrost, gdzieś było też z wiekiem - ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie ; jak znajdę to wrzucę linka ![]()
![]() |
![]() |
#1719 |
Konto usunięte
|
Niektórym to zazdroszczę-szczerze przyznaję
![]() ![]() Chyba tylko ja i Luba mamy tutaj coś do oddania ![]() Chcecie parę kilo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Konto usunięte
|
Ja tam nie ufam tym obliczeniom. Przeciez trzeba wziąć pod uwagę jeszcze budowę ciała, a to jest tylko tak ogólnie.
A BMI co trochę wychodzi mi inne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie chcę przytyć, ale jakoś tak samo przychodzi. Jedna z niewielu rzeczy, które w życiu łatwiej przychodzą niż odchodzą to kilogramy ![]() Cytat:
![]() Ja nie chcę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Żebym miała taka wage jak mi przypisali dpo mojego wzrostu to musiałabym przytyć 17 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
Wg tych miernikow mam idealna wage
![]() ale mimo to mogłabym miec 5 kg mniej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to jest jak przy wzroście 176cm waży 48kg. ![]() I wcale nie wygląda źle, na jakąś niedożywioną. Po prostu jest szczupła. I nosi XS ![]() Cytat:
![]() Przecież na to jest wzór (sama możesz obliczyć) - masa ciała w kg/wzrost w metrach do kwadratu. I wszędzie musi wyjść tak samo ![]() / - podzielić Można sobie łatwo wyliczyć czy ma się tą "tabelkową" wagę czy nie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę... To jest zbyt małe słowo, żeby oddać to co ja czuję... ![]() Skręca mnie z zazdrości! I to tak, ze muszę sobie iść zjeść cukierka ![]() I spać. chyba. bo film się skonczył.
![]() |
![]() |
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cukierek - dobra rzecz ![]() Ja pożeram kukułki - bo mleka nie mam. ![]() Silva - powiedz mamie (tak mi się przypomniało, a chyba nigdzie o tym nie pisałam), że trzeba uważać, żeby garnka nie spalić ![]() Trzeba ciągle mieszać, bo inaczej one się tak przyczepiają i przypalają (wiem, z doświadczenia - oczywiście ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A reklama była fajna -chłopczyk i dziewczynka śpiewali udawając dorosłych . A ja wczoraj i przedwczoraj miałam taki dzień i sobie to sama wynagrodziłam-torta spałaszowałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z wiekiem nadrobisz ![]()
![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Już mi się ta reklama podoba
![]() Luba - bardzo fajny film ![]() ![]() Dla ścisłości - nie widziałam ani filmu, ani reklamy ![]()
![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie ma ani tej reklamy,ani tych herbatników ![]() ![]() A szkoda,bo były bardzo fajne,takie tostowane mniam ![]()
![]() |
![]() |
#1730 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Już doszłam dlaczego tak dziwnie mi wyszło.(no bo dziwne mi się to wydawało). BMI robiłam już jakiś czas temu-różnica 2 kg. -Tak musiało być, sprawdziłam teraz w BMI raz jeszcze. Musiałam ważyć 2kg mniej. Róznica w drugiej cyferce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pamiętam film Jumanji, strasznie mi się podobał ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Fresa wybacz,no pewnie,ze miałam na myśli bloga Silvy,ale się walnęłam.Nie wiem jak to sie stało.Zresztą może to prorocze?Moze też założysz, ale jeszcze o tym nie wiesz?
Annfas ja mam niestety odwrotny problem. Mam do oddania duzo,mogę obdzielić Was obficie.Mam taka nadwagę,że tu nie będę pisać,bo by Was ten ciężar przytłoczył.Jednak przestałam mieć z tym problem.Moze dzięki najbliższym i przyjaciołom-akceptują mnie taka jaka jestem. Najciekawsze jest to,że normalnie jak się odchudzałam (kilkakrotnie) to nie schudłam ani kilograma.Za to jak na poczatku ciąży lekarz mi powiedział,że moge przybrać do 12 kg, to przybrałam tylko 8 i pół.A po porodzie ważyłam dokładnie tyle ile przed. Największy mam biust (F). Moi znajomi mówią,że jestem proporcjonalna,bo mam wcięcie w pasie (gdzie oni to widzą?).Ale faktycznie różnicę między biodrami-biustem a pasem (wcięciem?) mam 35 cm. Herbatniczku zielona jest najlepsza! Dzięki niej nie gazuję, a miałam z tym problem. Kochaniutkie moje. Wyżera była extra.Za dużo by wyliczać co było.Choć nie wszystkiego próbowałam. Luba witaj.Fajnie,że się znów pojawiłaś. Tak to jest jak się jest dobra zona i matką. Wy pewnie spicie, a ja już w pracy, to Wam odpowiadam.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
A ja filmu nie pamiętam,tylko tą reklamę herbatników.
Jak dziś się czujesz? Cytat:
Najważniejsza jest proporcjonalna budowa.A znajomi widzą Cię z boku,więc jeśli twierdzą,że taką masz-to nie masz powodu do zmartwień ani do zrzucania kilogramów. Widzę,że urodzinki siostrzenicy się udały i były smakowite ![]() ![]() A jak synek?Z uchem już w porządku,czy jeszcze boli?
![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsza jest proporcjonalna budowa.A znajomi widzą Cię z boku,więc jeśli twierdzą,że taką masz-to nie masz powodu do zmartwień ani do zrzucania kilogramów.
A jak synek?Z uchem już w porządku,czy jeszcze boli?[/quote] No własnie. Dzięki kochajacym mnie naokoło ludziom, ich akceptacji pokochałam siebie i zaakceptowałam. Nie mam kompleksów.Jednak dla zdrowia,bo naprawdę nadwagę mam sporą (40 kg) chcę schudnąć. Szymek chyba dobrze, bo jak narazie nie dzwonił J, żeby płakał narzekajac na ból. Jednak w dzień jakos jest łatwiej.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1734 |
Konto usunięte
|
Hejasz, ważne że siebie akceptujesz, a poza tym Fresa mądrze napisała, że wazna jest proporcjonalna budowa ciała
![]() Ale jeżeli już chciałabyś bardzo schudnąć, to polecam w ramach pomocy-Herbalife. Zawiera wszystko co niezbędne organizmowi, można zastępować tym dwa posiłki dziennie, a poza tym jest pyszne ![]() ![]() I to nie jest reklama ![]() ![]() http://www.herbalife.pl/ A tak przy okazji. Rambo, tu tez jest licznik BMI i wyszło mi inaczej->tu wychodzi z setnymi,a w tamtym linku już nie ![]() BMI-BMI nierówne ![]() Aha ps. Moja koleżanka obliczała przed chwilą BMI z tyh dwóch linków i te setne mają duze znaczenie dla wyniku. Prawidłowa waga czy nieprawidłowa ![]() Lepiej samemu stwierdzić czy jest ok, i ważyć tyle ile się uważa za słuszne, a te wszystkie obliczenia tylko rujnują zdrowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Tobą Silva. Są ludzie, którzy sie dziwią,że taka gruba jestem, a wesoła i nie mam kompleksów (ponoć to widac). Kompleksy ma kazdy. Tylko ja nauczyłam sie nad nimi panować i je uziemiłam, nie panują w moim zyciu.
Herbalive próbowałam-brat rozprowadzał, ale ja nie mogę.Podobnie Alveo-ostatnio modny srodek. J stosuje od 2 tygodni-dostał pod choinkę od syna i synowej. Ja nie mogę, bo jest na bazie aloesu. Wiem,że jest dobry choć drogi.Mamy znajomego, który miał nadcisnienie i ogólnie problemy zdrowotne z drogami pokarmowymi. Stosuje Alveo co jakis czas przez pewien okres. Na poczatku schudł do swojej wagi, nie ma problemów zdrowotnych i juz nie chudnie.Ja niestety nie mogę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
No ja własnie wczoraj ten film ogladałam.
Cytat:
![]() ![]() A tym bardziej teraz. Bo te moje zajęcia to raczej domu nie dotycza i poza domem sie odbywają. Mówiąc prosto, pomagam tu troche fundacji która zajmuje się pomocy dla hospicjów dla dzieci z rakiem. A że teraz akurat jest tam dla mnie troche zajecia, więc w domu mało bywam. Do tego mój syn wybiera sie do Londynu i tez jest z tym troche załatwiania. Tak w skrócie wyglądają te moje zajecia. Miłego wieczoru Wam zyczę!
![]() |
![]() |
#1737 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To bardzo dobrze, że pomagasz fundacji, widać, że jest to dla Ciebie ważne skoro poświęcasz temu tyle swojego czasu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W życiu są ważniejsze problemy niż waga i wygląd. A najważniejsze to,żeby samemu siebie akceptować ,tak jak Ty ![]() A przy okazji zapytam,co u Twojej siostrzenicy,która była w szpitalu?Już jest w domu ,już lepiej się ma? Cytat:
![]() A syn na długo do Londynu się wybiera i co ze szkołą?
![]() |
![]() |
#1739 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Twojej mamy strata, że nie chce sobie zrobić ![]() Cytat:
![]() Rzeczywiście dużo zajęć ![]() Ale za to konstruktywnych ![]() Fresa ma rację - wyglądasz na osobę, która pomaga innym ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
hejasz masz fajne podejscie do siebie i tak trzymać
![]() Film Jumanji tez pamietam, nnawet ogladałm, taka jakby jego kontynuacje Zatchura się to coś z\wało czy jakoś tak. A ja dziś kupiłam białą herbate za 6 zl i nadal uwazam ze białą herbata jest smaczna, taka łagodniejsza odmiana zileonej ![]() A sie dzis okazało na uczelni, ze to zaliczenie co oblałąm, mam już zaloczone ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.