Moda "plus size" - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-27, 13:09   #1711
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera
Dot.: Moda "plus size"

proszę

http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY
Stary 2008-05-27, 14:00   #1712
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mary_Q Pokaż wiadomość
ojej a ile zaplacilas za te bluzeczkiw Kapphalu? moze ja tez sie jeszcze na nie zalapie! bluza w gwiazdki mi sie podoba ale u mni e nie ma Vogele
za dwie zaplaciłam 80 zł, ale dlatego, że chyba do wczoraj była taka promocja, że dwie bluzki za 80 zł. ale możesz się przejść, może u Ciebie ta promocja jeszcze będzie?

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 15:29   #1713
Mary_Q
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
za dwie zaplaciłam 80 zł, ale dlatego, że chyba do wczoraj była taka promocja, że dwie bluzki za 80 zł. ale możesz się przejść, może u Ciebie ta promocja jeszcze będzie?
ja t dobrze nie mam hehe do najblizszego Kaphalla mam 50km :P bo od niedawna jest w Bydgoszczy w galerii pomorskiej bo tak to najblizszy byl w gdansku ojej taka okazja teraz bede jezdzic regularnie mam nadzieje,ze bedzie dobrze wyposarzony a nie tak jak np H&M w Toruniu...w porownaniu z innymi nie ma porownania..same ochlapy tam chyba tylko sa;/
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 18:06   #1714
Limonatka
Zakorzenienie

http://www.pinkmarzipan.com/ - jakie fajne ciuszki, ale drogie....

ja zamówiłam dziś dwa staniki na brastopie. jak przyjamniej jeden nie będzie dobry to wrrr

a zamówiłam takie dwa:
all_bra.jpg allgreen_bra.jpg

Stary 2008-05-27, 18:32   #1715
chilanes
Zakorzenienie

urocze te staniczki, ja też potrzebuję nowych dlaczego te cholerne sprzedawczynie w sklepie nie rozumieją, że 90 DD, to nie to samo co 85 E! ?tak trudno to pojąć!? To, że same mają 65A, to nie moja wina ;(
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 18:56   #1716
marago
Rozeznanie

GG do marago

Śliczne te staniczki - zakochałam się
Swoja drogą to nie fair - rozmiary typu 75B zawsze są tańsze i ładniejsze... a jak już większy to namiot od razu...
Całe szczescie ja zapas mam na jakis czas - jeden stres z głowy. Stres obecny - kiecka
marago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 19:03   #1717
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

sa tansze bo wiekszosc kobiet ma taki rozmiar, konkurencja wieksza, ceny idą w dol...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-27, 19:47   #1718
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez guantanamera Pokaż wiadomość
sa tansze bo wiekszosc kobiet ma taki rozmiar, konkurencja wieksza, ceny idą w dol...

to nie prawda, że większość kobiet ma taki rozmiar. większości kobiet wmawia się, że mają taki rozmiar

ostatnio przechodziłam 2 razy obok sklepu słynnej Pani Hani, tej wrednej dobierającej staniki sklepik teraz ma swój własny, malutki i cały czas pełen klientek krótko mówiąc nie załapałam się, tym bardziej, że niecałe 15 minut później miałam pociąg
Stary 2008-05-27, 19:51   #1719
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Cytat:
http://www.pinkmarzipan.com/ - jakie fajne ciuszki, ale drogie....

ja zamówiłam dziś dwa staniki na brastopie. jak przyjamniej jeden nie będzie dobry to wrrr

a zamówiłam takie dwa:
Załącznik 1508159 Załącznik 1508160

Ładne Jakie wzięłaś rozmiary?
Jak przyjdą, to napisz proszę jak się sprawują

Ostatnio zamówiłam sobie stanik w sklepie internetowym. Taki:
http://www.undercoverexperience.co.u...roducts_id=155

Mam nadzieję, że będzie dobry. Mierzyłam ostatnio w sklepie stanik firmy Anita. Świetnie leżał, cena była wysoka: 209 zł

Cytat:
Napisane przez marago Pokaż wiadomość
Śliczne te staniczki - zakochałam się
Swoja drogą to nie fair - rozmiary typu 75B zawsze są tańsze i ładniejsze... a jak już większy to namiot od razu...
O to, że duże rozmiary są droższe to nie mam pretensji. Na mój trzeba ze dwa razy więcej materiału niż na jakiś 70 B
Wolę też, żeby nie oszczędzali na materiale. Zdarzyło mi się widzieć takie staniki, gdzie ewidentnie trzeba było dodać 1-2 cm,żeby dobrze leżały.

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość

to nie prawda, że większość kobiet ma taki rozmiar. większości kobiet wmawia się, że mają taki rozmiar

ostatnio przechodziłam 2 razy obok sklepu słynnej Pani Hani, tej wrednej dobierającej staniki sklepik teraz ma swój własny, malutki i cały czas pełen klientek krótko mówiąc nie załapałam się, tym bardziej, że niecałe 15 minut później miałam pociąg

A propos wrednej pani Hani... Gdzieś czytałam, że może ona i dobrze dobiera staniki, ale źle robi, każąc je przerabiać, np zwężać obwody. Taki stanik ze zwężonym obwodzie nie lezy tak jak powinien.
Czytałam, że ma dość drogie rzeczy, więc nie wiem, czy sama bym kupiła przerabiamy stanik za sporą kasę.
margaretka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 19:59   #1720
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaretka02 Pokaż wiadomość
Ładne Jakie wzięłaś rozmiary?
Jak przyjdą, to napisz proszę jak się sprawują

Ostatnio zamówiłam sobie stanik w sklepie internetowym. Taki:
http://www.undercoverexperience.co.u...roducts_id=155

Mam nadzieję, że będzie dobry. Mierzyłam ostatnio w sklepie stanik firmy Anita. Świetnie leżał, cena była wysoka: 209 zł
niebieski 38HH, różowy 38J (ten wzięłam "na próbę" - żeby mieć ew. większy jeśli 38HH okaże się zły i zeby ogolnie zobaczyc, jak taki rozmiar na mnie lezy)

bardzo ladny ten stanik z undercoverexperience, tylko drogi troszke. a przesylka ile? bo na brastopie do konca maja jest za darmo, jak sie wpisze odpowiednie haslo

Stary 2008-05-27, 20:03   #1721
chilanes
Zakorzenienie

a tak po ludzku to 38 to jaki to obwód? w cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-27, 20:09   #1722
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Cytat:
niebieski 38HH, różowy 38J (ten wzięłam "na próbę" - żeby mieć ew. większy jeśli 38HH okaże się zły i zeby ogolnie zobaczyc, jak taki rozmiar na mnie lezy)

bardzo ladny ten stanik z undercoverexperience, tylko drogi troszke. a przesylka ile? bo na brastopie do konca maja jest za darmo, jak sie wpisze odpowiednie haslo

Ja wzięłam 38G, jestem tak pomiędzy 38G lub 38GG. Zależy od modelu. Mam nadzieję, że będzie dobry.
Była promocja do 26 maja. Wszystkie Freye były 25% taniej i tam nie doliczają kosztów wysyłki.

Limonatko, podaj to hasło
Gdzie je trzeba wpisać?

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
a tak po ludzku to 38 to jaki to obwód? w cm

85

Tu jest tabela rozmiarów brytyjskich:
http://docs.google.com/View?docid=df..._1fjkt4n&pli=1
margaretka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 20:29   #1723
chilanes
Zakorzenienie

kurde ja jakoś nie umiem zamawiać z zagranicznych stron ;/ nie znam się, nie wiem jak zapłacić, jak to wygląda.. ehh

Dziękuję, za info margaretko
Stary 2008-05-27, 21:17   #1724
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:

Limonatko, podaj to hasło
Gdzie je trzeba wpisać?
to jest promocja tylko dla Polek (fajnie, nie? ) więc hasło brzmi "STANIK" i trzeba je wpisać w miejsce kodu promocyjnego - jak już w koszyku będziesz miała wszystko co trzeba, to dajesz tam coś jak "idź do kasy" i potem masz miejsce na wpisanie kodu promocyjnego, dajesz 'submit' i Ci odlicza koszty przesyłki

Cytat:
kurde ja jakoś nie umiem zamawiać z zagranicznych stron ;/ nie znam się, nie wiem jak zapłacić, jak to wygląda.. ehh
ja już drugi raz staniki zamawiam i mam bardzo pozytywne doświadczenia - zawsze możesz zwrócić (na brastopie, jeśli coś zwrócisz, to dostajesz 10% zniżki na ewentualną wymianę ), pieniążki idą szybko (no trzeba miec kartę, to jest może minus dla niektórych), wysyłka też idzie ok. tygodnia tylko

Stary 2008-05-27, 21:44   #1725
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
A propos wrednej pani Hani... Gdzieś czytałam, że może ona i dobrze dobiera staniki, ale źle robi, każąc je przerabiać, np zwężać obwody. Taki stanik ze zwężonym obwodzie nie lezy tak jak powinien.
Czytałam, że ma dość drogie rzeczy, więc nie wiem, czy sama bym kupiła przerabiamy stanik za sporą kasę.

ale coś mi się zdaje, że z tym zwężaniem to jest w przypadku osób, które potrzebują np 60-65, a nie 85 ale ja chcę tylko żeby mi określiła rozmiar, jak mi powie, że tu coś trzeba zwęzić to jej podziękuję i wyjde. jak będzie wredna i mnie wkurzy to pewnie jej rzucę coś w stylu, że przyszłam po kompetentną pomoc w doborze rozmiaru, a nie naciąganie na niepotrzebne przeróbki jak nie umie znaleźć odpowiedniego

ma drogie, bo ma np Feline

ale muszę powiedzieć, że ostatnio kupiłam sobie na Allegro stanik - 85G z Marks&Spencer i narazie uważam, że jest idealny ale kurcze byłam w tym sklepie w Złotych Tarasach w niedziele, weszłam w dział z bielizną i wszystko takie.. takie.. w wersji mini no już nie licząc powalających cen szybko stamtąd wyszłam, tym bardziej, że nie miałam siły na bieganie po sklepach
Stary 2008-05-28, 00:30   #1726
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Była promocja do 26 maja. Wszystkie Freye były 25% taniej i tam nie doliczają kosztów wysyłki.
No i czemu nic nie mówiłaś

Ile teraz funt stoi? Bo za 20 śliczne staniki są, ale że z kasą krucho to warto wiedziec ile taka przyjemnosc wyjdzie
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 07:29   #1727
anulciak85
Zakorzenienie

Mnie tam nawet na takie nie stac wiec chodze w zamalym.....
anulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 08:24   #1728
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
No i czemu nic nie mówiłaś

Ile teraz funt stoi? Bo za 20 śliczne staniki są, ale że z kasą krucho to warto wiedziec ile taka przyjemnosc wyjdzie
przelicz sobie co do grosza na waluty.onet.pl
mnie stanik za 16 funtow wyniosl jakies 75 zł, co jak dla mnie, na staniki jest w miare tanio, bo w sklepach jak sa w moich rozmiarach, to zawsze powyzej 100, a nawet 200

Stary 2008-05-28, 11:38   #1729
synesthesia
Zakorzenienie

Mary_Q, skąd jesteś?

któraś mówi że wkurza ja jak zamiast 90DD djają jej np 85E.
Ja mam na odwrót: zamiast 80E dają mi np 90C ==" a takim 90C to ja sie ze dwa razy owinę XD
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 12:30   #1730
Mary_Q
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez synesthesia Pokaż wiadomość
Mary_Q, skąd jesteś?

któraś mówi że wkurza ja jak zamiast 90DD djają jej np 85E.
Ja mam na odwrót: zamiast 80E dają mi np 90C ==" a takim 90C to ja sie ze dwa razy owinę XD
Mary_Q jest z Kaczorowa hehe czyli z Chełmna :P
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 12:48   #1731
chilanes
Zakorzenienie

A! czyli jest jakaś strona do przeliczania :d Bo ja się zawsze zastanawiałam, jak Wy to obliczacie A może by tya razem coś zakupić, co Wy na to?

LimonatkaAle kochana jak płacisz kartą, tzn np ja mam konto internetowe, mogę przez nie w złotówkach przelać równowartość?

synesthesia - pisałam tak, jak ty że potrzenuję 85, a dostaję 90, źle przeczytałaś

Ale wiecioe co na polskich stronach też są biustonosze w cenie 50-90 zł. Choć przyznam, ze może nie zawsze takie bajeczne, jak na brastopie
Stary 2008-05-28, 13:18   #1732
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
A! czyli jest jakaś strona do przeliczania :d Bo ja się zawsze zastanawiałam, jak Wy to obliczacie A może by tya razem coś zakupić, co Wy na to?

LimonatkaAle kochana jak płacisz kartą, tzn np ja mam konto internetowe, mogę przez nie w złotówkach przelać równowartość?

Ale wiecioe co na polskich stronach też są biustonosze w cenie 50-90 zł. Choć przyznam, ze może nie zawsze takie bajeczne, jak na brastopie
kupuj, kupuj! możesz tam, jak wejdziesz na stronę, wyszukać wg swojego rozmiaru i pokaże Ci tylko staniki które są akurat w Twoim rozmiarze dodatkowo, możesz zapisać swój mail do listu mailingowej - w ten sposób będziesz wiedziała o ofertach, wyprzedażach itp.

dokładnie! ja mam konto w mBanku, w zł. jeśli w brastopie mam zapłacić np. 33 funty, idę na waluty.onet.pl, przeliczam sobie dokladnie ile to będzie złotówek i załadowuję moją eKartę (kartę do zakupów interneowych) na tyle złotówek ile mi onet podał i potem na Brastopie wpisuję nr tej karty, CV2, datę ważnośći itp.
ale jeśli posiadasz normalną kartę, tzn jeśli jest to Visa albo chyba Maestro, to normalnie, podajesz nr karty, nr CV2, datę ważności karty i wsjo

a zmieniając temat, jestem załamana byłam dzisiaj znowu na zakupach. zajrzałam do Jacquline Riu i masakra... przymierzyłam chyba z 5 ślicznych sukienek które nadalyby się na wesele ale... 3 zatrzymały mi sie na biuście i dalej nie chciały przejść, 2 przeszły, ale tak obciskały biust że wyglądalo to źle przymierzyłam też śliczna bluzeczkę która mogłaby być na wesele (na razie nie martwiłam sie, że musiałabym szukać spódnicy) ale to samo - nawet nie przeszła przez biust
na wesele pójdę nago. albo w stroju kąpielowym. albo w pareo tylko. i koniec przecież ja już nic nie znajdę nigdzie co z tego, że jakaś sukienka ogólnie byłaby dobra, gdyby nie ten cholerny biust!!!!
jak zacznę zarabiać, zmniejszę go sobie, definitywnie
gdzie jeszcze mogę znaleźć jakieś ładne sukienki na terenie woj. śląskiego? jakiś sklep z dużymi rozmiarami? wiem, że jest jakiś taki, w Krakowie, w Galerii Krakowskiej. nawet do niego nie wchodziłam, bo ceny były porażające, ale może powinnam się przejechać i zobaczyć eh...

doła załapałam na tych zakupach i nawet fakt, że kupiłam długie spodnie w H&M (nie dżinsy, tylko takie hmm, sportowe bardziej) nie pomógł mi bo jestem załamana sukienką

Stary 2008-05-28, 14:09   #1733
chilanes
Zakorzenienie

Kochana mam to samo ;/ Sukienka mis ię już śni po nocach
Ale za to kupiłam dziś spodnie, a mamuśka mi marynarkę do nich sprezentowała imieninową Nie widziało mi się jej kupywać, ale mnie namówiła, ze ładnie leży itd.
I boskie stroje kompielowe do 50 zł widziałam i już planuję zakup na przyszły miesiąc o ile samochód mnie nie wykończy, bo przegląd teraz i pewnie coś wymienić-naprawić będzie trzeba ;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 14:16   #1734
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
kupuj, kupuj! możesz tam, jak wejdziesz na stronę, wyszukać wg swojego rozmiaru i pokaże Ci tylko staniki które są akurat w Twoim rozmiarze dodatkowo, możesz zapisać swój mail do listu mailingowej - w ten sposób będziesz wiedziała o ofertach, wyprzedażach itp.

dokładnie! ja mam konto w mBanku, w zł. jeśli w brastopie mam zapłacić np. 33 funty, idę na waluty.onet.pl, przeliczam sobie dokladnie ile to będzie złotówek i załadowuję moją eKartę (kartę do zakupów interneowych) na tyle złotówek ile mi onet podał i potem na Brastopie wpisuję nr tej karty, CV2, datę ważnośći itp.
ale jeśli posiadasz normalną kartę, tzn jeśli jest to Visa albo chyba Maestro, to normalnie, podajesz nr karty, nr CV2, datę ważności karty i wsjo

a zmieniając temat, jestem załamana byłam dzisiaj znowu na zakupach. zajrzałam do Jacquline Riu i masakra... przymierzyłam chyba z 5 ślicznych sukienek które nadalyby się na wesele ale... 3 zatrzymały mi sie na biuście i dalej nie chciały przejść, 2 przeszły, ale tak obciskały biust że wyglądalo to źle przymierzyłam też śliczna bluzeczkę która mogłaby być na wesele (na razie nie martwiłam sie, że musiałabym szukać spódnicy) ale to samo - nawet nie przeszła przez biust
na wesele pójdę nago. albo w stroju kąpielowym. albo w pareo tylko. i koniec przecież ja już nic nie znajdę nigdzie co z tego, że jakaś sukienka ogólnie byłaby dobra, gdyby nie ten cholerny biust!!!!
jak zacznę zarabiać, zmniejszę go sobie, definitywnie
gdzie jeszcze mogę znaleźć jakieś ładne sukienki na terenie woj. śląskiego? jakiś sklep z dużymi rozmiarami? wiem, że jest jakiś taki, w Krakowie, w Galerii Krakowskiej. nawet do niego nie wchodziłam, bo ceny były porażające, ale może powinnam się przejechać i zobaczyć eh...

doła załapałam na tych zakupach i nawet fakt, że kupiłam długie spodnie w H&M (nie dżinsy, tylko takie hmm, sportowe bardziej) nie pomógł mi bo jestem załamana sukienką
a nie wolałabyś czegoś uszyć, tak żeby porządnie leżało?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 14:17   #1735
chilanes
Zakorzenienie

Ojj miskowa nie zgodzę się,t o akurat zależy od fasonu i krawcowej, czy leży dobrze, czy nie, no i nie zawsze ma się kasę na szycie

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-05-28 o 19:23
Stary 2008-05-28, 15:04   #1736
marago
Rozeznanie

GG do marago

Szycie jest ryzykowne - wiem bo sama żyję w stresie co mi z tej kiecki wyjdzie. Co prawda kobietka podobno szyje fajnie i wydawała się oblatana w temacie, ale nigdy nie wiadomo...
A cenowo - wychodzi tyle samo co za kupioną sukienkę...
marago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 15:19   #1737
Limonatka
Zakorzenienie

chilanes, a gdzie takie tanie stroje kąpielowe widziałaś? i jakie? jedno czy dwu- częściowe?
przeszło mi przez głowę szycie, ale... ja nawet nie wiem, jaki materiał bym chciala, ba, nawet za bardzo nie jestem przekonana co do fasonu.. myślałam, o jakiejś bez ramiączek wogóle, ale czy by mi pasowała?

pójdę nago, i już

Stary 2008-05-28, 16:08   #1738
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
pójdę nago, i już
To bedzie nas dwie

Ja rowniez intensywnie poszukuje jakiejs kiecki na wesele w czerwcu. Ostatnia sobote spedzialamw jenym z najwiekszych centrow handlowych - 7 godzin, przymiezone z 20 sukienek i NIC - Mission Impossbile. Od razu dodam ze tu gdzie obecnie mieszkam problemu z rozmiarem nie ma zadnego. 14 i 16 w kazdym butiku, ale te kroje...Prz mojej budowie ciala odpadaja cienkie ramiaczka, wzorki, kwiatki, okragle dekolty, falbany - a TU wszytsko takie, wrrryy..czasami czuje sie jak slonica...

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 17:31   #1739
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
[COLOR="Red"]

/COLOR]
porownajmy ile kobiet ma rozmiar B A C czy nawet D..a ile H J G ...
Stary 2008-05-28, 19:26   #1740
chilanes
Zakorzenienie

guantanamera - co za różnica, materiału dużo więcej nie schodzi, a nawet jeśli, to żeby chociaż one ładne były,a nie jakieś namioty kurde, a takie mi łaskawe panie w sklepach proponują, bo? Innych nie ma!

Sukienka - tak mission impossible!

Kostiumy w osiedlowym sklepie, jedn i dwuczęściowe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości