Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-01, 19:35   #1711
Eggnogg
Zakorzenienie

Dot.: Kozaki EMU nadal modne?

Cytat:
Napisane przez MaFFeK Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, większość z Was zapewne ma oryginalne i nieoryginalne emu, mam pytanko, której bardziej sie opłaca kupic?? i czy jest taka róznica między nimi? Porsze o dopowiedz, ponieważ chciałabym zakupić emu ale nie wiem które wybrać
Mialam brazowe nie-Emu i po 9 miesiacach sa jak nowe. Z tym, ze nie
chodzilam w nich po sniegu, blocie ani w ulewne dni. Moje pseudo-Emu po niemal codziennej eksploatacji od marca (noszone po domu jako kapcie oraz jako obuwie na zewnatrz) wygladaja swietnie (z zewnatrz naturalny zamsz, srodek sztuczne futerko). Kupujac je nie sadzilam, ze tak te buty polubie. Kupilam Emu bo skoro te tak sie dobrze sprawowaly to pomyslalam, ze moze byc tylko lepiej. Tego typu buty sa w UK baaaardzo popularne. Mozna je kupic w kazdym prawie sklepie poczawszy od straganu poprzez supermarkety na River Island i tym podobnych skonczywszy (tzn. kazdy sklep niemal wypuszcza swoja wersje). I niestety powiem, ze bardzo widac roznice w jakosci tych butow. Czesto sa one baaardzo, baaardzo rozczlapane. Na ulicy widze jak dziewczyny chodza w takich butach i stopa nie znajduje sie na podeszwie, lecz zjezdza z niej i w efekcie dziewczyna idzie butem po chodniku a podeszwa jest z boku Moje podrobki sie nie rozczlapaly (cud?). Teraz kupilam Bronte i one maja ta podeszwe jakby wzmocniona. Wszystkie podrobki jakie widzialam mialy tylko pianke (w tym te moje), a Emu pod pieta maja pianke i gume (?). Teoretycznie powinny wiecej wytrzymac . I w Emu futerko w srodku jest naturalne wiec stopa nie bedzie sie pocic - ja nosze je bez skarpetek.

Tyle w kwestii porownania. Sa tutaj dziewczyny, ktore maja kilka par Emu i takie, ktore ze swoich korzystaja bardzo dlugo - moze niech one sie wypowiedza. Jak moje wypadna to sie dopiero okaze Ja na dzien dzisiejszy jestem z nich bardzo zadowolona (z Emu i "nie Emu"), choc zakup oryginalnych byl bardzo problematyczny chociazby ze wzgledu na rozmiarowke . I co gorsze... mysle o zakupie innego koloru

Edytowane przez Eggnogg
Czas edycji: 2008-11-01 o 19:42
Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 23:32   #1712
caarolaaa
Zakorzenienie

powiem Wam jedno: dziś będąc na cmentarzu było mi strasznie zimno, zmarzłam jak nigdy, rąk nie czułam, trzęsłam się jak głupia ale dzięki niezawodnym EMU moje stópki były normalnie gorące co jak co ale EMU to najlepszy wynalazek : )
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 00:02   #1713
lady_chwila
Zakorzenienie

ja mam czarne emu z atmosphere, takie wyższe wiązane. i szczerze powiem, ze jestem z nich bardzo zadowolona. przechodziłam w nich zimę, wiosnę i teraz jesień. na pluchę i deszcze się nie nadają, ale grzeją świetnie. są mega wygodne, wcale się nie rozłażą, a co najwazniejsze mają gumową podeszwę

i mam jeszcze druge podrobki, krotkie brązowe. ale te już sie rozłażą na boki jak chodzę i podeszwa się starła.

ale te z atmo polecam
lady_chwila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 11:24   #1714
DJADKJGU
BAN stały

hmmm co myslicie o tych?
na ebayu znalazlam, sa tanie (200zl) i wygladaja solidnie, tak na zime w sam raz bo o moje sie boje troche, ale jednoczenie hmmm takie ciezkie jakies i w sumie niezbyt mi sie podoba to
i moze wiecie cos o tym modelu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture 36.jpg (13,6 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez DJADKJGU
Czas edycji: 2008-11-02 o 11:26
DJADKJGU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 11:34   #1715
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez DJADKJGU Pokaż wiadomość
hmmm co myslicie o tych?
na ebayu znalazlam, sa tanie (200zl) i wygladaja solidnie, tak na zime w sam raz bo o moje sie boje troche, ale jednoczenie hmmm takie ciezkie jakies i w sumie niezbyt mi sie podoba to
i moze wiecie cos o tym modelu?

Wg. mnie wygladają jak glany. Nie kupiła bym ich
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 13:49   #1716
MaFFeK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Mialam brazowe nie-Emu i po 9 miesiacach sa jak nowe. Z tym, ze nie
chodzilam w nich po sniegu, blocie ani w ulewne dni. Moje pseudo-Emu po niemal codziennej eksploatacji od marca (noszone po domu jako kapcie oraz jako obuwie na zewnatrz) wygladaja swietnie (z zewnatrz naturalny zamsz, srodek sztuczne futerko). Kupujac je nie sadzilam, ze tak te buty polubie. Kupilam Emu bo skoro te tak sie dobrze sprawowaly to pomyslalam, ze moze byc tylko lepiej. Tego typu buty sa w UK baaaardzo popularne. Mozna je kupic w kazdym prawie sklepie poczawszy od straganu poprzez supermarkety na River Island i tym podobnych skonczywszy (tzn. kazdy sklep niemal wypuszcza swoja wersje). I niestety powiem, ze bardzo widac roznice w jakosci tych butow. Czesto sa one baaardzo, baaardzo rozczlapane. Na ulicy widze jak dziewczyny chodza w takich butach i stopa nie znajduje sie na podeszwie, lecz zjezdza z niej i w efekcie dziewczyna idzie butem po chodniku a podeszwa jest z boku Moje podrobki sie nie rozczlapaly (cud?). Teraz kupilam Bronte i one maja ta podeszwe jakby wzmocniona. Wszystkie podrobki jakie widzialam mialy tylko pianke (w tym te moje), a Emu pod pieta maja pianke i gume (?). Teoretycznie powinny wiecej wytrzymac . I w Emu futerko w srodku jest naturalne wiec stopa nie bedzie sie pocic - ja nosze je bez skarpetek.

Tyle w kwestii porownania. Sa tutaj dziewczyny, ktore maja kilka par Emu i takie, ktore ze swoich korzystaja bardzo dlugo - moze niech one sie wypowiedza. Jak moje wypadna to sie dopiero okaze Ja na dzien dzisiejszy jestem z nich bardzo zadowolona (z Emu i "nie Emu"), choc zakup oryginalnych byl bardzo problematyczny chociazby ze wzgledu na rozmiarowke . I co gorsze... mysle o zakupie innego koloru
Dziękuje za odpwiedz
Stary 2008-11-02, 14:08   #1717
wildxrose
Optymistka

Ja mam dwie pary butów "ala" Emu, kupione w Pepco Chodzę w nich jak jest sucho, niezabardzo grzeją, ale są baardzo wygodne
Chciałabym oryginalne Emu ale nie mam niestety tyle kasy.

Załączam fotki moich bucików
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buciki1.jpg (44,9 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buciki2.jpg (51,0 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bucik22.jpg (100,7 KB, 126 załadowań)
wildxrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 18:30   #1718
lady_chwila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wildxrose Pokaż wiadomość
Ja mam dwie pary butów "ala" Emu, kupione w Pepco Chodzę w nich jak jest sucho, niezabardzo grzeją, ale są baardzo wygodne

bardzo ładne
lady_chwila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 18:34   #1719
Vivre
Rozeznanie

Witam Obecnie zastanawiam sie nad EMU i mam pytanie - czy we wszystkich tych wysokich EMU w miejscu gdzie jest tylny szew but sie zagina? Już kilka razy widziałam takie coś i zastanawiam się czy tak jest czy rozmiar źle dobrany (jesli nie bardzo wytlumaczyłam to moge wstawić rysunek )
Vivre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 19:25   #1720
sunny belle
Rozeznanie

A wiecie jak z jakością emu z Heavy Duty, Zary i New Yorkera?

sunny belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 22:00   #1721
brzesiaaa
Przyczajenie

mam pytanie do pośiadaczek emu, więc mam zamiar kupić sobie ,tylko mam problem z wysokośią i obwodem buta, osobiście mam grube nogi w obwodzie ok.40 cm, więc napewno długie odpadają, zastanawiam się nad Bronte Lo, ale nie wiem czy wcisne buta bo na stronie piszą że obwód tych butów jest 32cm. ?!?! proszę o pomoc, bo nie wiem co mam zrobić
brzesiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 23:27   #1722
RenatkaZmc
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wildamorom Pokaż wiadomość

Na prawdę kupiłaś je w PEPCO ??? szok !! Mogę wiedzieć w jakiej cenie ?
Lecę do PEPCO przy pierwszej okazji xD.

Czytałam większość forum i pisał ktoś, że ludzie śmieją się z EMU, ja gdybym tylko miałą gdzie je kupić zaraz bym leciała ! Nie ma się co wstydzić :d.

I w ogóle to piszecie, że już od lat widzicie EMU. Ja osobiście pierwszy raz zobaczyłam je w tamtym roku i nie zwróciłam na nie uwagi, ale w tym nie podobają mi się żadne inne! Są zawaliste! Właściwości oryginałów są zadziwiające , jednak w moim mieście nie ma żadnego sklepu,w którym mogłabym kupić jakiekolwiek (. Poluje na nie w ciuchlandzie bo bywają :d. Ale prawdopodobnie w końcu zakupię takie z DeeZee, tyle, że nie oryginalne, mam nadzieję, że spełnią się w swojej roli, pozdrawiam .
RenatkaZmc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 11:35   #1723
wildxrose
Optymistka

Cytat:
Napisane przez RenatkaZmc Pokaż wiadomość
Na prawdę kupiłaś je w PEPCO ??? szok !! Mogę wiedzieć w jakiej cenie ?
Lecę do PEPCO przy pierwszej okazji xD.

.
Za jedną parę dałam 29.99 Czyli niecałe 60 zł za dwie pary ^^, Tylko te dwa kolorki były.
wildxrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 11:51   #1724
paczuss
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sunny belle Pokaż wiadomość
A wiecie jak z jakością emu z Heavy Duty, Zary i New Yorkera?
co do New Yorkera to widziałam moją koleżankę z roku, która sobie takie sprawiła i już po tygodniu chodzenia cała podeszwa jej zjechała i tak..dosyć dziwnie wyglądała
w Zarze oglądałam i wydawały mi się solidne w miarę
ale ja jestem zdania, że warto odłożyć pieniądze i zainwestować w Emu, bo mają zupełnie inną podeszwę i środek.

Edytowane przez paczuss
Czas edycji: 2008-11-03 o 12:08
paczuss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 11:54   #1725
Ag4
AGA :)

Cytat:

też mam te z pepco
jasne.
Mama mi zakupiła żebym mogła szybko nałożyć coś na nogi i wyść do skrzynki po listy, wynieść śmieci czy skoczyć do sklepu.
No, ale tak mi się spodobały, że noszę je teraz na uczelnię Są bardzo wygodne

Napewno zainwestuję w oryginały bo przekonałam się do tych butków.

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 12:02   #1726
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Za jedną parę dałam 29.99 Czyli niecałe 60 zł za dwie pary ^^, Tylko te dwa kolorki były.
Ale te w Pepco to takie na zewnątrz, czy takie a'la emu-kapcie?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 12:11   #1727
Ag4

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ale te w Pepco to takie na zewnątrz, czy takie a'la emu-kapcie?
chyba jak kto woli

Ja miałam zamiar mieć je właśnie jako takie do biegania przed domem,
ale raz wybrałam się w nich do miasta i stwierdziłam, że są takie fajne i wygodne, że dopóki się nie rozwalą to będę w nich śmigać wszędzie Miła odmiana po botkach i kozakach na obcasie :P
Swoje pepcowe miałam już kilkanaście razy na nogach i sa dalej w idealnym stanie
zobaczymy, ile jeszcze pociągną

Aga
Stary 2008-11-03, 12:19   #1728
abibi
Przyczajenie

a jak dbacie o swoje emu? macie jakies sprawdzone sposoby na konserwacje i czyszczenie?
abibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 12:24   #1729
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
chyba jak kto woli

Ja miałam zamiar mieć je właśnie jako takie do biegania przed domem,
ale raz wybrałam się w nich do miasta i stwierdziłam, że są takie fajne i wygodne, że dopóki się nie rozwalą to będę w nich śmigać wszędzie Miła odmiana po botkach i kozakach na obcasie :P
Swoje pepcowe miałam już kilkanaście razy na nogach i sa dalej w idealnym stanie
zobaczymy, ile jeszcze pociągną
Skoro tak mówisz, to zaufam i zakupię . O ile w moim Pepco będą, no, ale pociesza mnie to, że jeszcze w emu nikogo w swojej mieścinie nie widziałam

Stanisław Lem

Stary 2008-11-03, 12:43   #1730
Ag4

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Skoro tak mówisz, to zaufam i zakupię . O ile w moim Pepco będą, no, ale pociesza mnie to, że jeszcze w emu nikogo w swojej mieścinie nie widziałam
tylko żeby potem nie było na mnie

aha, no i ja nosze swoje pepcowe tylko w suche dni, wolę nie wystawiać je na deszcz, bo nie wiem co by z nich zostało

Mam nadzieję, że zanim mi się rozwalą zdążę naskładać na oryginały

Aga
Stary 2008-11-03, 12:45   #1731
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
tylko żeby potem nie było na mnie
Cicho, na kogoś musi być :P
żeby mnie potem sumienie nie gryzło

Stanisław Lem

Stary 2008-11-03, 12:51   #1732
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brzesiaaa Pokaż wiadomość
mam pytanie do pośiadaczek emu, więc mam zamiar kupić sobie ,tylko mam problem z wysokośią i obwodem buta, osobiście mam grube nogi w obwodzie ok.40 cm, więc napewno długie odpadają, zastanawiam się nad Bronte Lo, ale nie wiem czy wcisne buta bo na stronie piszą że obwód tych butów jest 32cm. ?!?! proszę o pomoc, bo nie wiem co mam zrobić

Powiem ci ze smialo mozesz kupowac nawet dlugie emu bo one wlasnie sa bardzo szerokie nie wiem dokladnie ile maja ale moja lydka nie jest za waska a spoko sie zmiescialam teraz mam emu matilda i powiem szczerze ze mogly by byc wezsze bo nawet jak wloze spodnie w srodek to bardzo odstaja
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 16:22   #1733
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Powiem ci ze smialo mozesz kupowac nawet dlugie emu bo one wlasnie sa bardzo szerokie nie wiem dokladnie ile maja ale moja lydka nie jest za waska a spoko sie zmiescialam teraz mam emu matilda i powiem szczerze ze mogly by byc wezsze bo nawet jak wloze spodnie w srodek to bardzo odstaja
no ja bym nie byla taka pewna... wlasnie zmierzylam swoja lydke, w najszerszym miejscu w spodniach [rurkach] mam 34-35cm. zakupilam wysokie emu, rozmiar 37 i wchodza mi w tych spodniach [dosc cienkich] ledwo ledwo, na jeansy nie ma raczej szans. ale mierzylam tez 38 i 36 i zauwazylam, ze rozmiar 'lydkowy' jest zalezny od glownego rozmiaru. 36 na lydke mi nie wlazly, 38 za to byly dosc luzne. wszystko zalezy od tego jaki sie ma rozmiar stopy [ale to tez wiadomo, z emu ciezko, ja normalnie mam 38-39]. ale moze sie jeszcze rozciagna

co do tego 'zgiecia' opisanego przez vivre to nie jestem pewna czy wiem o co chodzi... ale rzeczywiscie, ciezko sie chodzi w tych butach, szczegolnie osobom z plaskostopiem jakos sie wyginaja, mi przy szwie nad pieta ale mysle, ze znaczenie moze miec to, ze mialam wlozone pod piete lekko za dlugie spodnie. zobaczymy jak jutro, do spodnicy
a tak w ogole to zakochalam sie, nie zaluje ani jednej zlotowki i juz planuje kolejne, tym razem nizsze i orzechowe

aaa, a znacie te a la emu z aldo? rok temu byly modne, bardzo fajne
Stary 2008-11-03, 17:01   #1734
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
jaki kolor matilda'y masz? fajne sa? jak z zepami? prosze o relacje .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 17:10   #1735
DJADKJGU
BAN stały

u mnie w HD sa oryginalne... wiec pewnie z jakoscia tak samo jak z reszta oryginalnych :P
a te z NY to kapcie bardziej... nie zrobily na mnie dobrego wrazenia
DJADKJGU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:24   #1736
Kloe
Zadomowienie

Kupiłam ostatnio 'emu' w Tesco. jak na razie byłam w nich 2 razy, są super, śliczne i wygodne w przyszłym roku chyba zainwestuję w oryginalne...
Kloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 20:39   #1737
pocz
Raczkowanie

GG do pocz

Dzisiaj kupiłam sobie w końcu emu Wybrałam czarne bronte hi z HD. Są genialne! Długo się zastanawiałam bo ogólnie nie kupuję tak drogich butów, ale tu zainwestowałam i mam nadzieję że warto Są mega wygodne, no i świetnie wyglądają Polecam
pocz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 21:04   #1738
sunny belle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pocz Pokaż wiadomość
Dzisiaj kupiłam sobie w końcu emu Wybrałam czarne bronte hi z HD. Są genialne! Długo się zastanawiałam bo ogólnie nie kupuję tak drogich butów, ale tu zainwestowałam i mam nadzieję że warto Są mega wygodne, no i świetnie wyglądają Polecam
Gdzie kupilaś? Allegro?

sunny belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 21:14   #1739
blonndee
Wtajemniczenie

wydaje mi sie, ze kolezanka powiedziala, ze w HD tzn o ile mysle ze HD to heavy duty ja dorwalam w gortz19 czy jakos tak
Stary 2008-11-03, 22:31   #1740
pocz
Raczkowanie

GG do pocz

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, ze kolezanka powiedziala, ze w HD tzn o ile mysle ze HD to heavy duty ja dorwalam w gortz19 czy jakos tak
Tak, dokładnie, w heavy duty
pocz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości