|
|
#1711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do posiadaczy glanów :)
Cytat:
(wow, ale ten czas szybko leci!)Wytrzymały 6 lat, potem przestałam je nosić (ale nie zauważyłam, by coś się z nimi działo )...Może teraz rzeczywiście jakieś gorsze produkują? Ja mam tak, że na pewno nie wzięłabym ani Steeli ani HD... nie wiem dlaczego, ale jakoś te moje glany mi się bardziej podobały (WTEDY! Teraz to nie wiem jakie bym brala) ;-) Chyba lepiej potraktować tego posta jako wspominki z prehistorii ;-)))
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Porównywalne, ale Steele bardzo dużo osób chwali (ja też!), to najlepsze glany jakie miałam. Co do tej podeszwy to mają normalną, jak to glany, w moich Boots&Braces jest dopiero fajna.
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
Jednak zamówiłam HD, miały odpowiedni rozmiar, a to chyba najważniejsze
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Raczkowanie
|
Moje pierwsze glany,które kupiłam były firmy Otmęt,bajka. Wygodne piękne... I potem się okazały,że te glany nie były szyte lecz KLEJONE! To była porażka,zbeszcześcili glany. Nie obtarły mnie ani razu. Jakiś tydzień temu kupiłam następne, 10 dziurkowe HD o24 i mnie obcierają tam gdzie się zaczyna stalkapa, ale nie poddam się i będę walczyć. Włoże wkładki i będę trwać!
|
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam takie
|
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo, marzenie mojego dzieciństwa
Pamiętam jak się śliniłam do nich
|
|
#1717 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie glano-maniaczki
![]() wie może któraś z Was jak aktualnie plasują się ceny 15- sto dziurkowych Steel'i na Zielińskiego we Wrocławiu? przez sesję etc nie mam nawet tam czasu jechać
|
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak tam we Wrocławiu tudzież w innych miastach, ale na allegro są w cenie ok. 250 zł, więc powinno być podobnie tam
![]() polujesz na klasyk czy z przetarciami?
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1721 |
|
Raczkowanie
|
Już wcześniej o tym pisałam, ale mógłby mi ktoś doradzić? Otóż mam taki dylemat. Jestem posiadaczką Steelów 10-dziurkowych, a teraz planuję zakup glanów 15-dziurkowych. Rozważam Steele i Truck Bootsy. Steele znam, przy czym skrzypi mi jeden but, co jest dość irytujące. Minusem jest to, że w 15 dziurki są bliżej siebie, dzięki czemu cholewka jest niższa - wolę wyższą. Zaś Truck Bootsy są ponoć cięższe niż Steele. Dziurki są dalej od siebie - cholewka wyższa. Skóra - nie wiem dokładnie jak wygląda, bo zdjęcia w sumie dokładnie tego nie odzwierciedlają, ale ta w Steelach mi bardzo odpowiada. Podeszwa wygląda na ok, nawet mam wrażenie, że trochę grubsza niż w Steelach. Obawiam się, aby skóra nie marszczyła mi się przy stopie, bo to nie wygląda najlepiej, a i ponoć są bardziej podatne na rysy, wszelkie uszkodzenia. Ogólnie glany są bardzo podobne. W dodatku Truck Bootsy mają mniejszą ilość śrubek w podeszwie. A więc, mógłby mi ktoś doradzić, które powinnam wybrać? :)
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Raczkowanie
|
Hej, planuję zakup moich pierwszych glanów
![]() Dzisiaj złaziłam sklepy z glanami i Zieleniaka we Wrocu. Steele mi nie odpowiadały, twarda skóra i jakoś ogólnie średnio. Znalazłam moje wymarzone HD wiśniowe 10-dziurkowe, ale niestety rozmiar 37. A ja noszę zwykle 38. Z tego co się dowiedziałam rozejdą się, ale raczej mało na długość. A są takie na styk, tzn czuje palcem blachę, ale nie tak że mnie boli. Do jutra musze się zdecydować. To ostatnia para. Brać na styk to 37 czy lepiej nie? Są z dość miękkiej skóry.
|
|
#1723 |
|
Raczkowanie
|
Nie bierz 37, w glanach powinnaś mieć luz, tak, aby spokojnie grubsza skarpeta mogła wejść. Lepiej zmierz jakąś inną parę HD, ale z numerem 38 i ewentualnie wtedy już zamów z neta, jeżeli będziesz wiedziała, że numer ci odpowiada.
Aczkolwiek osobiście jestem wielką zwolenniczką Steeli, są naprawdę wygodne i nie obcierają a skóra się dopasuje do nogi
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również jestem fanką Steeli
najlepsze glany moim zdaniem. Nie bierz 37. Poczekaj na 38, albo zamów w necie. |
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bierz, do większych możesz założyć skarpetkę jak już dziewczyny powiedziały, a konsekwencje za małych butów są bardzo przykre.
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
Hm, to chyba faktycznie zrezygnuje z tych 37. Z tym że HD wycofuje z rynku te kolorowe i znalazłam tylko jedną stronę z 38. www.glany.com.pl zamawiał ktoś? długo się na przysyłkę czeka? Na tej stronie jest angielska rozmiarówka, czyli wychodzi że 5 to 38 a długość 24,5 cm. Czyli jakoś tak jak moja stopa przy zmierzeniu
![]() Teraz nie wiem jak się wcisnęłam w to 37, jak wkładka była krótsza od mojej nogi...
|
|
#1727 |
|
Raczkowanie
|
Według tego co podają na stronie, na przesyłkę czeka się 3-14 dni, zależy też od rodzaju dostawy, ale jestem pewna, że w przeciągu tygodnia otrzymasz.
hm, wiesz, ja też się wcisnę stopę w rozmiar mniejszy, ale nie będzie to tak, że nie będę odczuwała bólu, z powodu dotykania palcami czubków buta Jeżeli zmierzyłaś 38 i były dobre, to bez wątpienia zamawiaj ten numer
Edytowane przez AkatsukiNoShin Czas edycji: 2011-02-18 o 21:50 |
|
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Bawią mnie niektóre wypowiedzi... już od dwóch lat nie noszę glanów, ale zdarłam dwie pary, jakoś tak z 5 lat pochodziłam
muszę powiedzieć, że jest to idealne obuwie obronne, ale nie te podróby z bazaru, tylko oryginalne z blaszką na czubkach przeżyłam w nich każdą pogodę, ale w końcu z nich wyrosłam |
|
|
|
|
#1729 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Od września jestem szczęśliwą posiadaczką glanów Steel 10 przecieranych na biało. Teraz Chciałabym kupić sobie glany firmy Rangers Shelly's. Słyszałam o nich dość pochlebne opinie. Warto je kupić? Są niskie, czy wysokie w palcach? W tych Steel wszystko jest ok, i nie wiem czy watro kupować tamte. Mam dość wysokie podbicie, i nie wiem czy nie będą mnie uwierać. |
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem nic o takich glanach, a tak z ciekawości po co Ci druga para glanów?
![]() Steele są według Ciebie niedobre? Nie ma lepszych od Steeli
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Przyczajenie
|
Isanka- steele według mnie są świetne, bardzo dobrze mi się w nich chodzi. A drugie glany chciałam sobie kupić po to, żeby nie chodzić cały czas w jednych butach. Myślałam też o 2 parze steeli, tym razem zielonych, ale nie wiem czy jest sens kupować drugą parę praktycznie takich samych butów.
to te zielone: http://www.takt-rybnik.pl/sklep/prod...oducts_id=1524 |
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
aha
ale zielone są świetne ![]() a poprzedniej firmy o której mówiłaś nie kojarzę
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczególnie gdy glany z innych firm nie przypadły mi wyglądem do gustu
|
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Przyczajenie
|
To może kupię sobie te zielone, Ale to raczej na jesieni. Bo trochę szkoda mi kasy, w kocu mam praktycznie nowe glany. Dziś znalazłam na allegro bardzo fajne, ocieplane kożuchem glany Steel. Tylko że one są na jakiejś podeszwie monster, która jest jeszcze grubsza, ale napisałam maila z pytaniem o to, czy są takie na normalnej podeszwie. Kupiłabym je sobie ale takie na normalnej podeszwie. Byłyby idealne na zimę, nie tylko na tą, bo już idzie wiosna, ale na kilka następnych. Takie cieplutkie.
to jest link do aukcji:. http://allegro.pl/glany-steel-106-bl...424887626.html Dostałam malia z odpowiedzią, że nie ma Steeli ocieplanych futrem w moim rozmiarze, i pan mi zaproponował mi jakieś wojasy też ocieplane futrem, ale ja ich nie chcę. Chcę steele, bo są moim zdaniem ładniejsze, no i wiem że są wygodne. Więc może je kupię sobie na jesieni, bo i tak się teraz kończy zima. Edytowane przez Paskuda Bagienna Czas edycji: 2011-02-21 o 10:29 |
|
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
Z futrem bym nie kupowała :P hm, ja osobiście mam steele ocieplane, ale nie futrem tylko filcem, na normalnej podeszwie
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Przyczajenie
|
Hej (: Przejrzałam część wątku i przemyślałam trochę na temat kupna glanów.
Stoję przed wyborem mojej pierwszej pary. Najlepsze są według mnie te: http://heavyduty.pl/#kolekcja/3 . Mimo, że nie mam doświadczenia to odnoszę wrażenie, że podeszwa szybko się zetrze... Z drugiej strony jestem dość wysoka jak na swój wiek (a według mnie aż za wysoka) - ok. 172 cm, a 15 nie skończone - i nie chciałabym być jeszcze wyższa. Na początku chciałam Martensy, ale podobno od kiedy produkcja przeniosła się do Chin jakość jest tragiczna w porównaniu z tymi pierwszymi. Zostaje mi jeszcze jedna, poważna wątpliwość - mianowicie w lewym kolanie mam naderwane wiązadło, a kiedyś słyszałam, że od glanów może mi się całkiem zerwać. Czy to prawda? Bardzo proszę o pomoc, mam po prostu mętlik w głowie. |
|
|
|
|
#1737 | |
|
Przyczajenie
|
A ja bym sobie kupiła na futrze, tylko jakby były na normalnej podeszwie.
AkatsukiNoShin- A te na filcu są ciepłe? Kiedy w nich chodzisz (tzn. do którego do którego miesiąca)? ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam Martensy i angielskie i chinskie i poza napisem nie widze wielkiej roznicy. Moze w tych angielskich bede chodzila 20 lat a w chinskich tylko 15 ![]() Na razie obie pary maja 5 lat i nie widze roznicy. Cytat:
Nie znam sie na takich kontuzjach wiec nie wiem czy takie ryzyko istnieje.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-02-21 o 19:40 |
||
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy się tylko oglądają
|
|
|
|
|
|
#1740 |
|
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi (:
Zdecydowałam się na te, do których wklejałam linka - czarne HD, czternastki. Jutro mama pójdzie dowiedzieć się, czy są (pracuje w tej samej galerii co sklep HD). Jeśli tak - już niedługo będę masakrycznie szczęśliwą posiadaczką glanów Od razu pytanko, a nawet dwa. Wiem, że galny muszę zakonserwować na początku pastą - tyle wystarczy? Mam też tłuszcz do butów, będzie się nadawał? No i czy glany da się... przepastować? Wiem, głupie, ale jeśli kocham jakieś buty to strasznie dbam o ich wygląd i czystość. A w tych murowanie się zakocham |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

I czym konkretnie różni się podeszwa kauczukowa od gumowej? Słyszałam, że jest lżejsza i bardziej wytrzymała... To prawda?
(wow, ale ten czas szybko leci!)
)...

- 82
15.04.2013