Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-28, 13:02   #1711
DAVIDKA
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

hi, hi bedzie szczesciem planuje drugie, moze jeszcze nie teraz ale z drugiej strony mialabym juz to z glowy ( czyli druga dzidzie , chce miec dwoje ) no, ale zobaczymy mam sklonnosci do 36 dniowych cykli takze nie napalam sie zbytnio Dziekuje slicznie za odpowiedz
Stary 2008-09-28, 14:07   #1712
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
Napisane przez Kasia2021 Pokaż wiadomość
witam wszystkich mam takie pytanie ktore mnie nie pokoi 3 tygodnie temu byłam w szpiatlu miałam zapalenie nazoduw rodnych leczyli mnie przez tydzien ze skutkiem dobrym wyniki miałam bardzo dobre jednak martwi mnie bo moj lekarz ktory mnie prowadzi powiedzał mi na pierwszej wizycie zanim trafiłam do lekarza ze bede miała problemy zajscia w ciaze a po wylecznie na wizycie kontrolnej powiedzał ze moge normalnie zajsc w cize wiec ja poprostu zgupiałam i sama niewiem uprawiam sex z chłopakiem bez zabezpieczenia od 3 tygodni strasznie bola mnie piersi i mam rozne zachcianki ale nie mdli mnie okres mam dostac 28.09 zawsze przed okresem bolo mnie piersi tak 2 dni prze a moje piersi bola mnie od tygodnia i sie powiekrzyły i sa strasznie wrazliwe czy to oznacza ze ja moge byc w ciaze..Niewiem co o tym myslec raz mi powiedzał tak lekarz a raz tak poprosze o szybko odpowiedz dziekuje
Rozumiem, że starasz się o dziecko?
Skoro lekarz nie powiedział Ci, że jesteś całkowicie bezpłodna, ani nie usunęli Ci żadnych narządów, to zawsze istnieje ryzyko zajścia w ciążę.
Stary 2008-09-28, 22:02   #1713
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

cześć dziewczyny... nie wiem co robić. już dosłownie nie wytrzynuje. bo tak dzis do mnie kuzyn przyjechał i nabijał sie ze mnie że jestem w ciąży itd ale ja nie jestem w ciąży.i wszędzie widze to kobiety w ciąży albo wózki z mamami. może to nie jest przypadek bo kiedyś też ciągle tak samo było i zostałam siostrą na stare latai teraz jest znów to samo.
a tak do tematu to mam problem bo znów dostałam okres o tydzień za wczenie/ czyli mówiąc 2 razy w miesiącu. i nie wiem co o tym myśleć?czemu tak prędko!!nie wiem. może w ciąży jestem? ale czy można mieć okres i być w ciąży? o plamieniach słyszałam ale nie o normalnym okresie tylko że u mnie teraz trwa 4 dni a zawsze miałam 5 dni.wieże że mi pomożecie wyjaśnić choć troszeczkie o co biega z tym moim okresem. a w ciąży nie chcę być..
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 22:08   #1714
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny... nie wiem co robić. już dosłownie nie wytrzynuje. bo tak dzis do mnie kuzyn przyjechał i nabijał sie ze mnie że jestem w ciąży itd ale ja nie jestem w ciąży.i wszędzie widze to kobiety w ciąży albo wózki z mamami. może to nie jest przypadek bo kiedyś też ciągle tak samo było i zostałam siostrą na stare latai teraz jest znów to samo.
a tak do tematu to mam problem bo znów dostałam okres o tydzień za wczenie/ czyli mówiąc 2 razy w miesiącu. i nie wiem co o tym myśleć?czemu tak prędko!!nie wiem. może w ciąży jestem? ale czy można mieć okres i być w ciąży? o plamieniach słyszałam ale nie o normalnym okresie tylko że u mnie teraz trwa 4 dni a zawsze miałam 5 dni.wieże że mi pomożecie wyjaśnić choć troszeczkie o co biega z tym moim okresem. a w ciąży nie chcę być..
najprościej zrobić test.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 22:19   #1715
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
Cool Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
najprościej zrobić test.
robiłam już 2 miesiące teeemu.....i był negatywny.

i myślałam że mogę już spać spokojnie a tu naprawdę nie wiem co myśleć. bo sobie niewyobrażam że mogę być w ciązy.i jeszcze przytyłam 1.5 kilo ale to na okres bo mam i jestem w kropce.to już ciekawe co będzie za miesiac będe miała nie zły ubaw....
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 22:47   #1716
ranger555
Przyczajenie

hej jesli moja dziewczyna dostala 1 okres od wspozycia w terminie jak w zegarku i byl normlany obfity i trwal jak zwykle 4 dni to mozliwe ze jest w ciazy jesli tak to jak czesto sie to zdarza bo czytalem o takich przypadkach na necie ale nie wiem co o tym myslec , najgorsze jest to ze nie chce zrobic testu bo mowi ze se wkrecam.
ranger555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 22:49   #1717
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ranger555 Pokaż wiadomość
hej jesli moja dziewczyna dostala 1 okres od wspozycia w terminie jak w zegarku i byl normlany obfity i trwal jak zwykle 4 dni to mozliwe ze jest w ciazy jesli tak to jak czesto sie to zdarza bo czytalem o takich przypadkach na necie ale nie wiem co o tym myslec , najgorsze jest to ze nie chce zrobic testu bo mowi ze se wkrecam.
...
normalny okres=NIE ma ciąży.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-28, 22:54   #1718
ranger555
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
...
normalny okres=NIE ma ciąży.
A JEDNAK CZYTALEM ZE TO MOZLIWE :p STAD MOJE PYTANIE JAK CZESTO SIE TO ZDARZA
Stary 2008-09-29, 09:19   #1719
anusiaa89
Zadomowienie

wydaje mi sie ze w ciaZy ten "pseudo okres" jest o wiele bardziej skapy niz normalnie, wiec skoro miala NORMALNY, obfity czy cos-to ciąży z tego nie bedzie.

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 10:06   #1720
P-o-n-y
Zakorzenienie

true.
NORMALNY okres wyklucza ciążę. ciaza moze byc przy PLAMIENIACH zamiast okresu.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 10:44   #1721
ranger555
Przyczajenie

dzieki dziewczyny
od tego momentu sie zabezpieczam bo jednak sex przerywany niezawsze wyjdzie szczegolnie po pijaku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-29, 11:07   #1722
LadyAnne
Raczkowanie

Moim zdaniem najlepiej jest po porstu pojsc do lekarza, jezeli macie jakies podejrzenia i sie denerwujecie.
LadyAnne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 15:45   #1723
blackrose4u
Wtajemniczenie

powiedzcie mi czy po wzięciu flumycon może mi się spóźniać okres czy poprostu z innego powodu...?? spóźnia mi siię 2 dni ale nie mam żadnych objawów które by wskazywały na jego przyjście. Raz zabolał mnie brzuch tak ostro ale zaraz przeszło...powiem że trochę mnie to zmarwiło.

A tak pytanie z ciekawości...wna jakim etapie ciąży pojawiają się mdłości?

Pozdrawiam serdecznie
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 16:15   #1724
DAVIDKA
Raczkowanie

blackrose4u ,u mnie mdlosci pojawily sie tak na przelomie drugiego i trzeciego miesiaca ( za kazdym razem gdy otwieralam lodowke musialam biec do toalety , tak samo reagowalam na zapach kawy ) trwaly ok dwa tygodnie , natomias przez cala ciaze mdlilo mnie za kazdym razem gdy popsikalam sie ulubionymi perfumami
Stary 2008-09-29, 17:06   #1725
misia18.01
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
true.
NORMALNY okres wyklucza ciążę. ciaza moze byc przy PLAMIENIACH zamiast okresu.
Normalny okres - regularnie czy taki sam jak poprzednie?
Nie zależnie od tego czy jesteś w ciąży czy nie - okres może pojawić się regularnie w ciągu pierwszego trymestru (czyli 3 pierwsze miesiące) , okres ten może być krótszy bądź bardziej skąpy.
misia18.01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-29, 18:40   #1726
maarcinka
Raczkowanie

wiem że troche offtop ale wiem że jest tu duży ruch i dziewczyny z wiedzą. jakoś na początku roku przestalam brac tabletki (bralam tylko 4 miesiace) i przed tym mialam cykle ok 30 dniowe, jak zaczelam je brac to mialam 36 dni. w czasie brania "cykl" wynosil 28 dni. po przerwaniu moje cykle przedstawiają się tak: 28 36 28 34 28
ktoś wie o co cho?
maarcinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 20:11   #1727
misia18.01
Przyczajenie

Po zaczęciu brania tabletek nastąpiły zmiany hormonalne w organizmie - nie ważne czy bierzesz 4 miesiące (tak jak w Twoim przypadku) ,rok czy kilka lat. Zmiany są nieuniknione dlatego badania dowiodły, że wiele kobiet przestających zażywać środki hormonalne ma problemy z zajściem w ciążę. Twoje cykle mogą być rozregulowane nawet do pół roku od przestania brania tabletek - choć nie jest to reguła, natomiast jeśli te nieregularne cykle (oczywiście nie przesadzając różnicą 1 czy 2 dni) będą się utrzymywać w bardzo długim czasie - proponuję iść do ginekologa. Nawet warto by było iść teraz, gdyż zalecana jest cytologia w tym przypadku - raz na pół roku przysługuje każdej kobiecie z NFZ
misia18.01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 20:22   #1728
spokojna2008
Przyczajenie

mam Pytanie. czy mogę być w ciąży ? Kochalam się z chłopakiem i pękła nam guma.. i chyba mnie"zalal" od razu poszlam do Ginekologa po tabletke 72 po dla bezpieczenstwa. i zrobilam testy ktore wykazaly negatywny wynik. ale nie jestem do konca przekonana gdyż swedza mnie sutki i mam dziwne kroski na brodawkach. Oraz okres powinnam dostac po tabletce tydzien przed terminem a nadal go nie mam.?prosze o odpowiedz
spokojna2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 20:42   #1729
anusiaa89
Zadomowienie

spokojna2008 a w jakim czasie po stosunki wzielas ta tabletke?
w jakim dniu cyklu byl ten feralny sstosunek?
i w jakim czasi od stosunku zrobilas test?
ztwojej wypowiedzi ciezko cokolwiek stwierdzic bo w sumie nie podalas zadnych konkretow

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-29, 20:48   #1730
blackrose4u
Wtajemniczenie

DAVIDKA dziękuje

a dziewczyny wiecie jak z ta tabletą?? Bo jutro mam wziąść jeszcze jedną - ostatnią ale nie wiem czy brać, bo jakby co to na opakowaniu pisze by nie brać w ciąży więc nie wiem :P
Stary 2008-09-29, 20:57   #1731
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez Kasia2021 Pokaż wiadomość
witam wszystkich mam takie pytanie ktore mnie nie pokoi 3 tygodnie temu byłam w szpiatlu miałam zapalenie nazoduw rodnych leczyli mnie przez tydzien ze skutkiem dobrym wyniki miałam bardzo dobre jednak martwi mnie bo moj lekarz ktory mnie prowadzi powiedzał mi na pierwszej wizycie zanim trafiłam do lekarza ze bede miała problemy zajscia w ciaze a po wylecznie na wizycie kontrolnej powiedzał ze moge normalnie zajsc w cize wiec ja poprostu zgupiałam i sama niewiem uprawiam sex z chłopakiem bez zabezpieczenia od 3 tygodni strasznie bola mnie piersi i mam rozne zachcianki ale nie mdli mnie okres mam dostac 28.09 zawsze przed okresem bolo mnie piersi tak 2 dni prze a moje piersi bola mnie od tygodnia i sie powiekrzyły i sa strasznie wrazliwe czy to oznacza ze ja moge byc w ciaze..Niewiem co o tym myslec raz mi powiedzał tak lekarz a raz tak poprosze o szybko odpowiedz dziekuje
skoro nie stwierdził bezpłodności ani zadnych narzadow rodnych ci nie usunieto to wspolzycie przez 3 tygodnie bez zadnego zabezpieczenia stwarza wysokieprawdopodobienstwo zajscia w ciaze

Cytat:
Napisane przez saszqa Pokaż wiadomość
mam dzisiaj jakies takie skąpe krawienie, tak jakby mi sie @ zaczynala... zobacze co bedzie dalej, ale uff.. mam wielka nadzieje ze to @ a nie plamienie. kamien z serca.

Cytat:
Napisane przez DAVIDKA Pokaż wiadomość
hi, hi bedzie szczesciem planuje drugie, moze jeszcze nie teraz ale z drugiej strony mialabym juz to z glowy ( czyli druga dzidzie , chce miec dwoje ) no, ale zobaczymy mam sklonnosci do 36 dniowych cykli takze nie napalam sie zbytnio Dziekuje slicznie za odpowiedz
mowisz ze masz 36 dniowe cykle wiec w 4 dniu cyklu napewnomialas dni nieplodane
Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
robiłam już 2 miesiące teeemu.....i był negatywny.

i myślałam że mogę już spać spokojnie a tu naprawdę nie wiem co myśleć. bo sobie niewyobrażam że mogę być w ciązy.i jeszcze przytyłam 1.5 kilo ale to na okres bo mam i jestem w kropce.to już ciekawe co będzie za miesiac będe miała nie zły ubaw....
od 2 miesiecy nie masz miesiaczki? czy od 2 miesiecy nie wspolzyjesz? Moze warto zrobic kolejny test?

Cytat:
Napisane przez ranger555 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny
od tego momentu sie zabezpieczam bo jednak sex przerywany niezawsze wyjdzie szczegolnie po pijaku

Cytat:
Napisane przez spokojna2008 Pokaż wiadomość
mam Pytanie. czy mogę być w ciąży ? Kochalam się z chłopakiem i pękła nam guma.. i chyba mnie"zalal" od razu poszlam do Ginekologa po tabletke 72 po dla bezpieczenstwa. i zrobilam testy ktore wykazaly negatywny wynik. ale nie jestem do konca przekonana gdyż swedza mnie sutki i mam dziwne kroski na brodawkach. Oraz okres powinnam dostac po tabletce tydzien przed terminem a nadal go nie mam.?prosze o odpowiedz
Postinor czy Escapelle robia lekka burze hormonalna wiec mozliwe ze okres ci sie przesunie. Sutki moga cie swedziec przed okresem - ja czasami tak mam.A krostki...hmm..to na pewno nie objaw ciazy
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 21:15   #1732
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarcinka Pokaż wiadomość
wiem że troche offtop ale wiem że jest tu duży ruch i dziewczyny z wiedzą. jakoś na początku roku przestalam brac tabletki (bralam tylko 4 miesiace) i przed tym mialam cykle ok 30 dniowe, jak zaczelam je brac to mialam 36 dni. w czasie brania "cykl" wynosil 28 dni. po przerwaniu moje cykle przedstawiają się tak: 28 36 28 34 28
ktoś wie o co cho?
Jedyne co mogę Ci odpowiedziec to to, że to normalne po odstawieniu tabletek. W razie wątpliwości zawsze możesz udac się do lekarza
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 19:51   #1733
oliwiakp
Raczkowanie

Cześć
A ja mam troszkę inny problem:
ponieważ spoźnia mi się okres już prawie miesiąc, a robiłam 3 testy ciążowe (w czasie kiedy spoźniał mi sie ok 2 tygodnie) i wyszły negatywne zastanawiam sie czy mogę być w ciąży. Oczywiście byłam juz u ginekologa w trzecim tygogniu spóźniającego sie @, ale niestety on nic nie wykrył. Przepisał mi luteinę i kazał czekać.
Na dzień dzisiejszy bardzo bolą mnie piersi (jak do @), trochę sutki, a podbrzusze czasami, mam białe upławy. Mierzyłam temp i przez ostatni tydzień było 37,2.tylko od wczoraj mam 37
A moje pytanie brzmi tak:
czy to może być ciąża a jesli nie to czy podczas okresów bezowulacyjnych temp moze być podwyższona a jesli tak to przez jaki okres czasu??
I jak dlugo utrzymuje sie wyższa temp. podczas dni płodnych??
Z gory bardzo dziekuję za odpowiedz
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 21:25   #1734
rachele
Raczkowanie

Witajcie od dawna czytam Wasze pytania i odpowiedzi na forum... do tej pory pozostawalam tylko biernym czytelnikiem... dopisuje sie do watku zbiorczego gdyz 'problem' ten sam ...
tak jak wiele z Was pisalo, nie oczekuje odpowiedzi czy jestem w ciazy czy tez nie.... bo nie tedy droga... nie stawia sie internetowych diagnoz... ale podzielcie z sie ze mna Waszymi doswiadczeniami.... mam okres w miare regularny co 29-30 dni, ostatni okres dostalam 12 wrzesnia.... 23 coz, nawet najbardziej uwzajacym jak wiem sie zdaza, kochajac sie z moim ukochanym nie zalozyllismy od razu prezerwatywy lecz dopiero duzo pozniej, a wiadomo ze nie tylko w trakcie pelnego stosunku plemniczki sie wydostaja...coz! dzis rano zrobilam test - jest negatywny ale jest jeszcze za wczesnie,,, byl negatywny, od 3-4 dni dziwnie sie czuje...rano mdlosci, kucie w janikach, bialy gesty sluz, wiem ze na obiawy chyba troche za wczesnie wiec to moze moja glowa pracuje za bardzo Kolejny okres pownnam miec kolo 10 pazdziernika.... Wg Was jakie sa szanse na fasolke??? kiedy powtorzyc test aby byl wiarygodny?? Niestety nie mam szans na wykonanie testu z krwi wiec to rozwiazanie na razie odpada.... Dziekuje Wam juz terz za odpowiedzi! Pozdrawiam mocno.
rachele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 22:01   #1735
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Testy ciążowe wykrywają hormon (HCG) charakterystyczny dla wczesnej ciąży - tak zwaną gonadotropinę kosmówkową. Najczulsze z dostępnych obecnie na rynku testów wykrywają już trzytygodniową ciążę, dlatego test najlepiej zrobić nie wcześniej niż w pierwszy dzień spodziewanej miesiączki. Musisz więc jeszcze troszkę poczekać. Zaszaleliście 23 września wg kalendarza dni płodnych http://www.byckobieta.pl/kalkulator-...-plodnych.html dla 30dniowego cyklu 23wrzesnia to wlasnie poczatek dni plodnych.
Stary 2008-09-30, 22:22   #1736
rachele
Raczkowanie

Dziekuje Ci za odpowiedz, czyli musze czekac z kolejnym testem ;( Moje objawy... troche za wczesne, prawda?
rachele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 23:31   #1737
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez rachele Pokaż wiadomość
Dziekuje Ci za odpowiedz, czyli musze czekac z kolejnym testem ;( Moje objawy... troche za wczesne, prawda?
za duzo o tym myslisz i to jest pewnie przyczyna "objawow" Nic sie nie martw i czekaj cierpliwie do 10.X

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-01, 17:54   #1738
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dziewczyny poradźcie mi...jak to z tą tabletką? Czy to po niej może mi się spóźniać @? mój cykl jest 27dniowy @ dostałam 01.09 a od 17.09 do około tygodnia kochałam się z moim TŻ jednak 16.09 wzięłam pierwszą tabletkę "flumycon" po 4 dniach drugą (takie miałam zalecenie od lekarza) planowany @ miałam dostać 28 wg moich obliczeń ale narazie cisza :/ Doradźcie bo nie wiem co myśleć. Czy któraś z Was miała takie doświadczenia z tą tabletką że objaw spóźnienia @? A jeśli chodzi o test czy mogę już zrobić czy za wcześnie jeszcze?
Stary 2008-10-01, 21:34   #1739
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie mi...jak to z tą tabletką? Czy to po niej może mi się spóźniać @? mój cykl jest 27dniowy @ dostałam 01.09 a od 17.09 do około tygodnia kochałam się z moim TŻ jednak 16.09 wzięłam pierwszą tabletkę "flumycon" po 4 dniach drugą (takie miałam zalecenie od lekarza) planowany @ miałam dostać 28 wg moich obliczeń ale narazie cisza :/ Doradźcie bo nie wiem co myśleć. Czy któraś z Was miała takie doświadczenia z tą tabletką że objaw spóźnienia @? A jeśli chodzi o test czy mogę już zrobić czy za wcześnie jeszcze?
Moim zdaniem może okres się spoźnic. Test wykonaj 14 dni po stosunku.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 22:09   #1740
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Mozesz juz zrobic test, ale to ze okres sie przesunal nie jest niczym dziwnym - burza hormonalna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości