|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
hi, hi bedzie szczesciem planuje drugie, moze jeszcze nie teraz ale z drugiej strony mialabym juz to z glowy ( czyli druga dzidzie , chce miec dwoje ) no, ale zobaczymy mam sklonnosci do 36 dniowych cykli takze nie napalam sie zbytnio
![]()
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skoro lekarz nie powiedział Ci, że jesteś całkowicie bezpłodna, ani nie usunęli Ci żadnych narządów, to zawsze istnieje ryzyko zajścia w ciążę.
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
cześć dziewczyny... nie wiem co robić. już dosłownie nie wytrzynuje. bo tak dzis do mnie kuzyn przyjechał i nabijał sie ze mnie że jestem w ciąży itd ale ja nie jestem w ciąży.i wszędzie widze to kobiety w ciąży albo wózki z mamami. może to nie jest przypadek bo kiedyś też ciągle tak samo było i zostałam siostrą na stare lata
![]() a tak do tematu to mam problem bo znów dostałam okres o tydzień za wczenie/ czyli mówiąc 2 razy w miesiącu. i nie wiem co o tym myśleć?czemu tak prędko!!nie wiem. może w ciąży jestem? ale czy można mieć okres i być w ciąży? o plamieniach słyszałam ale nie o normalnym okresie tylko że u mnie teraz trwa 4 dni a zawsze miałam 5 dni.wieże że mi pomożecie wyjaśnić choć troszeczkie o co biega z tym moim okresem. a w ciąży nie chcę być.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1715 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
![]()
robiłam już 2 miesiące teeemu.....i był negatywny.
i myślałam że mogę już spać spokojnie a tu naprawdę nie wiem co myśleć. bo sobie niewyobrażam że mogę być w ciązy.i jeszcze przytyłam 1.5 kilo ale to na okres bo mam i jestem w kropce.to już ciekawe co będzie za miesiac będe miała nie zły ubaw.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Przyczajenie
|
hej jesli moja dziewczyna dostala 1 okres od wspozycia w terminie jak w zegarku i byl normlany obfity i trwal jak zwykle 4 dni to mozliwe ze jest w ciazy jesli tak to jak czesto sie to zdarza bo czytalem o takich przypadkach na necie ale nie wiem co o tym myslec , najgorsze jest to ze nie chce zrobic testu bo mowi ze se wkrecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalny okres=NIE ma ciąży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
wydaje mi sie ze w ciaZy ten "pseudo okres" jest o wiele bardziej skapy niz normalnie, wiec skoro miala NORMALNY, obfity czy cos-to ciąży z tego nie bedzie.
#1720 |
Zakorzenienie
|
true.
NORMALNY okres wyklucza ciążę. ciaza moze byc przy PLAMIENIACH zamiast okresu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Przyczajenie
|
dzieki dziewczyny
![]() od tego momentu sie zabezpieczam bo jednak sex przerywany niezawsze wyjdzie szczegolnie po pijaku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem najlepiej jest po porstu pojsc do lekarza, jezeli macie jakies podejrzenia i sie denerwujecie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Wtajemniczenie
|
powiedzcie mi czy po wzięciu flumycon może mi się spóźniać okres czy poprostu z innego powodu...?? spóźnia mi siię 2 dni ale nie mam żadnych objawów które by wskazywały na jego przyjście. Raz zabolał mnie brzuch tak ostro ale zaraz przeszło...powiem że trochę mnie to zmarwiło.
A tak pytanie z ciekawości...wna jakim etapie ciąży pojawiają się mdłości? Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Raczkowanie
|
blackrose4u ,u mnie mdlosci pojawily sie tak na przelomie drugiego i trzeciego miesiaca ( za kazdym razem gdy otwieralam lodowke musialam biec do toalety , tak samo reagowalam na zapach kawy
![]() ![]()
#1725 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie zależnie od tego czy jesteś w ciąży czy nie - okres może pojawić się regularnie w ciągu pierwszego trymestru (czyli 3 pierwsze miesiące) , okres ten może być krótszy bądź bardziej skąpy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Raczkowanie
|
wiem że troche offtop ale wiem że jest tu duży ruch i dziewczyny z wiedzą. jakoś na początku roku przestalam brac tabletki (bralam tylko 4 miesiace) i przed tym mialam cykle ok 30 dniowe, jak zaczelam je brac to mialam 36 dni. w czasie brania "cykl" wynosil 28 dni. po przerwaniu moje cykle przedstawiają się tak: 28 36 28 34 28
ktoś wie o co cho? |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Przyczajenie
|
Po zaczęciu brania tabletek nastąpiły zmiany hormonalne w organizmie - nie ważne czy bierzesz 4 miesiące (tak jak w Twoim przypadku) ,rok czy kilka lat. Zmiany są nieuniknione dlatego badania dowiodły, że wiele kobiet przestających zażywać środki hormonalne ma problemy z zajściem w ciążę. Twoje cykle mogą być rozregulowane nawet do pół roku od przestania brania tabletek - choć nie jest to reguła, natomiast jeśli te nieregularne cykle (oczywiście nie przesadzając różnicą 1 czy 2 dni) będą się utrzymywać w bardzo długim czasie - proponuję iść do ginekologa. Nawet warto by było iść teraz, gdyż zalecana jest cytologia w tym przypadku - raz na pół roku przysługuje każdej kobiecie z NFZ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Przyczajenie
|
mam Pytanie. czy mogę być w ciąży ? Kochalam się z chłopakiem i pękła nam guma.. i chyba mnie"zalal" od razu poszlam do Ginekologa po tabletke 72 po dla bezpieczenstwa. i zrobilam testy ktore wykazaly negatywny wynik. ale nie jestem do konca przekonana gdyż swedza mnie sutki i mam dziwne kroski na brodawkach. Oraz okres powinnam dostac po tabletce tydzien przed terminem a nadal go nie mam.?prosze o odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zadomowienie
|
spokojna2008 a w jakim czasie po stosunki wzielas ta tabletke?
w jakim dniu cyklu byl ten feralny sstosunek? i w jakim czasi od stosunku zrobilas test? ztwojej wypowiedzi ciezko cokolwiek stwierdzic bo w sumie nie podalas zadnych konkretow
#1730 |
Wtajemniczenie
|
DAVIDKA dziękuje
![]() a dziewczyny wiecie jak z ta tabletą?? Bo jutro mam wziąść jeszcze jedną - ostatnią ale nie wiem czy brać, bo jakby co to na opakowaniu pisze by nie brać w ciąży więc nie wiem :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | ||||||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Raczkowanie
|
Cześć
A ja mam troszkę inny problem: ponieważ spoźnia mi się okres już prawie miesiąc, a robiłam 3 testy ciążowe (w czasie kiedy spoźniał mi sie ok 2 tygodnie) i wyszły negatywne zastanawiam sie czy mogę być w ciąży. Oczywiście byłam juz u ginekologa w trzecim tygogniu spóźniającego sie @, ale niestety on nic nie wykrył. Przepisał mi luteinę i kazał czekać. Na dzień dzisiejszy bardzo bolą mnie piersi (jak do @), trochę sutki, a podbrzusze czasami, mam białe upławy. Mierzyłam temp i przez ostatni tydzień było 37,2.tylko od wczoraj mam 37 A moje pytanie brzmi tak: czy to może być ciąża a jesli nie to czy podczas okresów bezowulacyjnych temp moze być podwyższona a jesli tak to przez jaki okres czasu?? I jak dlugo utrzymuje sie wyższa temp. podczas dni płodnych?? Z gory bardzo dziekuję za odpowiedz ![]()
#1734 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() tak jak wiele z Was pisalo, nie oczekuje odpowiedzi czy jestem w ciazy czy tez nie.... bo nie tedy droga... nie stawia sie internetowych diagnoz... ale podzielcie z sie ze mna Waszymi doswiadczeniami.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Moderatorka z pazurem
|
Testy ciążowe wykrywają hormon (HCG) charakterystyczny dla wczesnej ciąży - tak zwaną gonadotropinę kosmówkową. Najczulsze z dostępnych obecnie na rynku testów wykrywają już trzytygodniową ciążę, dlatego test najlepiej zrobić nie wcześniej niż w pierwszy dzień spodziewanej miesiączki. Musisz więc jeszcze troszkę poczekać. Zaszaleliście 23 września wg kalendarza dni płodnych http://www.byckobieta.pl/kalkulator-...-plodnych.html dla 30dniowego cyklu 23wrzesnia to wlasnie poczatek dni plodnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Ci za odpowiedz, czyli musze czekac z kolejnym testem ;( Moje objawy... troche za wczesne, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny poradźcie mi...jak to z tą tabletką? Czy to po niej może mi się spóźniać @? mój cykl jest 27dniowy @ dostałam 01.09 a od 17.09 do około tygodnia kochałam się z moim TŻ jednak 16.09 wzięłam pierwszą tabletkę "flumycon" po 4 dniach drugą (takie miałam zalecenie od lekarza) planowany @ miałam dostać 28 wg moich obliczeń ale narazie cisza :/ Doradźcie bo nie wiem co myśleć. Czy któraś z Was miała takie doświadczenia z tą tabletką że objaw spóźnienia @? A jeśli chodzi o test czy mogę już zrobić czy za wcześnie jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Moderatorka z pazurem
|
Mozesz juz zrobic test, ale to ze okres sie przesunal nie jest niczym dziwnym - burza hormonalna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.