|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Kasiulka - ja też Toledo Coneco
Kupię z allegro - bo to jakieś 300 zł taniej niż w sklepach w ToruniuA łóżeczko - to może wyda Wam się dziwne - ale najbardziej podobają mi się te turystyczne - z wszystkimi gadźetami. Wydają się praktyczne i dziecko bardzo długo może z nich korzystać (kojec). Oliwkowe. Jak się nie sprawdzi dla maluszka - to mam łożeczko tradycyjne - od szwagierki.
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty odstajesz od reguły
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Raczkowanie
|
Mam podobnie - choć nigdy nie byłam chudzielcem - to w 22 tyg mam 3kg na plusie. Nie mam apetytu - jem z rozsądku - dla małego - bo mogłabym przelatać cały dzień na jogurcie i jabłku.
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
mi to apetyt dopisuje, a jak
nigdy nie narzekałam z resztą staram się na maksa ograniczać słodycze, ale jakoś mi średnio wychodzi np. dziś zjadłam 2 delicje i pół pawełka ![]() i powiedział, że powinnam przytyć jeszcze 8-10 kg |
|
|
|
#1716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od razu mi sie spodobały - tym bardziej, że "moje" jest w delikatnym, oliwkowym kolorze - widziałam też strasznie pstrokate - ochyda. Jak mnie rozczaruje - to będzie na wyjazdy do dziadków
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja mam dola jakiegos chyba
Nie nadazam ze zmianami mojego ciala, w tym tygodniu to normalnie i brzuch mi podrosl, i ociezala sie zrobilam...a tak sie cieszylam, ze swietnie wszytsko znosze ![]() I tak jak piszecie, chodze wolno, buty zakladac to masakra, kurtke ledwo dopinam...ehhh moze jeszcze dobry humor powroci, kto wie
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
kochana don't łory. w pracy mam tu koleżankę, też zawsze szczupła, apetyt normalny, żadnego odchudzania, po prostu tak ma jak ty
![]() w ciąży przytyła 7kg, córcia zdrowa, wszystko ok, a teraz (7mcy po porodzie) przez karmienie jest jeszcze chudsza niż przed ciążą ![]() z zazdrością stwierdzam, że możesz być podobnym przypadkiem
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Mija łączę się w bólu, ja też mam doła jak wychodzę spod prysznica (w szczególności) - mam na przeciw wielkie lustro
Jowiszku, ja już mam niecałe 4 na +, więc chyba jednak tak różowo nie będzie. pocieszam się, że ważenie było po 3 dniach nie odwiedzania kibelosa ![]() a już pisałam kiedyś jaka jest różnica przed i po |
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam te: http://www.allegro.pl/item309127625_...iomy_supe.html jedyna moja obawa czy na górny poziom wejdzie materacyk - on ma ok. 10cm chyba. tzn. wejść wejdzie ale czy nie będzie za płytko jednak a przez to niebepiecznie. jak go dokupię to się przekonam chciałabym wyższego poziomu ze 3 mce poużywać jednak.
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no co Wy
Ja tam nie mam dołów a "grubam" jak bela a może to nie dobrze nio nie wiem, w każdym razie mogę się podzielić tym Manhattanem czekolada i wanilia który właśnie wpierniczam bardzo zmrożony - ja takie uwielbiam Basulka ja popieram i Toledo i łóżeczko turystyczne, my raczej nie będziemy wyjeżdżać na dłużej, a że drewnanie zawsze mi się podobały dlatego wybrałam Radka
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() polecił nam inglesinę magnum-najpierw wypytał jakie mamy oczekiwania względem wózka-czy będziemy go wnosić do bloku, czy musi być mały po złożeniu by wszeł do auta. Po zebraniu wywiadu powiedział, że z pośród 200 wózków które ma na sklepie inglesina magnum jest jedeynym wózkiem który jego zdaniem nie ma wad zadnych. A że jest tańszy o ponad 200 zł od implasta to wiem, ze nie naciąga nas na kupno droższego wózia. nie ma co ściemniać ta inglesina jest tradycyjnym wózkiem, nic szczeólnego, ale chyba zrezygnuję z tego by wózio podobał się mi a skupię żeby dzidziolowi było wygodnie, zeby miał duzo miejsca i co by nam się ten wózio nie psuł co chwilę:/ w sumie to się zdecydowalismy na ta inglesinę. a co do wózków z obrotowymi kołami to przeklął je-a brałam pod uwagę jak nie boldera to własnie taki. Powiedział, że te koła sprawują się super na gładkich powierzchniach tyly hipermarket, gładkie podłoże, ale na ciężkim terenie-udręka. Wiec juz w ogóle mina mi zrzedła, ale cóż hehe. a ja po basenie czuję się wyśmienicie jem kukułki
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do jedzonka, to czekaj jak przejdziesz na odpoczynek Nie nio, śmieję się... ja po prostu siedzę w domciu zjem śniadanie minie trochę i już jestem głodna, więc kombinuję co by tu wprowadzać, a potem wyglądam jak widać 2 strony temu. Okrągła piłeczka to ja
|
|
#1725 |
|
Raczkowanie
|
Mijalea- pewnie wszystkie łączymy sie z Tobą w bólu - bo każdej z nas coś tam rośmie (tyłek), pojawia się (rozstęp) , obniża (ciśnienie i humor)itp.
Mnie zaskoczyły w moim ciele - żyły - cała sieć granatowych krech na piersiach i dekoldzie. Co najgorsze - wyskoczyła mi w poprzek dekoltu taka szeroka i granatowa. Brzydko ty wygląda, gdy mam bluzkę z dekoldem. A zbliża sie lato...
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie sie cycki opieraja na brzuchu jak siedze zgarbiona deczko
Wersta nie pitol zes gruba, bo ja bylam 7kg na plusie 3 tyg temu, teraz jestem mega zarlok wiec nie wchodze na wage co by sie nie dolowac, brzuch zakrywa mi tez widok na moje uda, wiec nie widze cellulitu i czuje sie o niebo lepiej ![]() aaa i jakos wlosy slabo mi odrastaja na nogach i rekach mogloby tak zostac forever
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
No prosze dopiero zauwazyłam,że Basulka jest z Torunia.Powiedz mi kochana gdzie można w piernikowie znaleźć sklepy dla dzieciaczków.
Hehe a ja od 5 marca schudłam 0,5kg czyli ważę 75kg,czyli na plusie mam 7,5kg.I która podskoczyczy?? (w ciąży nie wolno podskakiwać:P)
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Laseczki.
Ale naprodukowałyście, aż nie przeczytałam wszystkiego. Jak Wasze samopoczucie dzisiaj? Moje dobre, nwet bardzo dobre. Byłam na baseniuku i wybornie mi się pływało. Miałam Wam wczoraj napisac, ze nie mam żadnej infekcji od basenu. Moja ginekolog wczoraj powiedziała, żebym dalej używała tampon na basen i dla pewności na noc mam wkładać sobie glubułke Lactovagina. Więc kobietki nie bać się baseników tylko pływać ![]() Kochane śliczne brzuszki macie. Saga no to nasze maleństwa są tak samo duże i wstydliwe ![]() Basulka ale Ty masz malutki brzusio, aż pozazdrościć. Badetka ciesze się, że z Twoim maleństwem wszytsko dobrze. A zapomniaąłm Wam jeszcze napisać, ze będę musiała żelazo brać ![]() Laseczki, które myślą, że są brube. Ja jestem w 20/21 tydzień i waże już 62kg, mam 8kg na plusie
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
O Dorbarku, a na jakim poziomie masz hemoglobinę? Ja miałam ostatnio 10.3 więc średnio ciekawie...
|
#1730 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz co Kasiuniu ja tak sobie pomyslalam ze mogłybysmy sie spotkac na jakies pogaduchy...co ty na to sliczna???
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
7.5kg na plusie to taki standard bym powiedziala. Walnij se dziolcha porzadny łobiod
|
|
#1732 |
|
Raczkowanie
|
MaladT - na Katarzyny - Bobas, na Olsztyńskiej -Bobas, na Curie - Skłodowskiej -Świat Dziecka, w Galerii - H&M i 5-10-15. To tak na szybko te większe sklepy- coś mi się przypomni, to dam znać
![]() Jowiszku - ja na bank wezmę jedno z tych dwóch łóżeczek
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki spójrzcie - czy przewijak na drewniane łoże podobnie się montuje ???????? podobno te typowo turystyczne przewijakie strasznie miękkie i wolałabym taki tradycyjny ![]() już pytałam o to ale tu widać na zdjęciu pięknie. ps. Judi dzięki za opis, będę musiała to przemyśleć :/ |
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam Nie ma czego sie przestraszyć bo moja piłeczka jest np. trochę większa
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
I na to pierwsze się chyba zdecyduję, nawet tańsze niż to drugie
![]() Co do przewijaków - to też słyszałam, że średnio spełniają swoje zadanie...
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam takie łóżeczko jeszcze po mnie i po moich siostrach, drewniane, stabilne i nie mam zamiaru kupować nowego, tylko wózek musze kupić. Tylko tyle mi się podoba tych wózków, że szok
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze moje kochane.Ja dzisiaj po jeździe.Oczywiście udało mi się przejechać przez ulicę Batorego,gdzie mieszka pan M i co?? Pan M wyjeżdzał samochodem.Oj jaki żal chyba mnie nie poznal.Po 2 żałuję,że nie jechałam starym samochodem na złom bo bym w niego wjechała specjalnie,po czym jakby sie zaczął awanturować,to bym przy okazji go skopała.Jeju jaka jestem pełna nienawiści do tego człowieka.
Po tym jakoś ciągle patrzyłam czy za mną nie jedzie.Niestety spociłam się na tej jeździe jak mały szczurek.Masakra. My znowu głodne.Niestety mój mały pierniczek ciągle chce jeść.Jak ciężko jest odmówić dziecku,no cóż ale trzeba... A oto my w 25 tygodniu.Zdjęcia robione wczoraj
|
#1738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Laseczki a to moje zdjęcia z wczoraj, zanim pojechałam do ginekologa. 45 21 tydzień 31.jpg 47 21 tydzień 51.jpg 48 21 tydzień 61.jpg MaladT brzucholek masz spory, ale na 25 tydzień to chyba w sam raz. Bardzo ładnie wyglądasz. A tym p. M się nie przejmuj. Mam nadzieje, ze on wie, że spore alimenty będzie płacił
|
|
#1739 |
|
Zadomowienie
|
Judi w którym byłaś sklepie ?Pozdrwiam Was wszystkie
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no brzuchale śliczne...Maladt nie no ty to wszystkich na głowe pobijasz
![]() Duuuzzzzyyyy=ładniutki:eh em:DorbarQ jaka piękniutka-zgrabniutka mamusia z ciebie W ogole ciąża wszystkim wam służy... Własnie dotarła do mnie szczesliwa wiadomosc ze bedzie mozna zaczac remont w moim pokoiku az jakies checi do dzialania mi przyszly... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

Kupię z allegro - bo to jakieś 300 zł taniej niż w sklepach w Toruniu

jestem niecałe 4 kg na plusie od początku (początek 25t yg.)

chciałabym wyższego poziomu ze 3 mce poużywać jednak.

hehe. 
A zbliża sie lato...