|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II
PRECIOUS brałam cilest przez prawei dwa lata a przez dwa miesiace potem ten Steridil czy cos... no a potem odłozyłam
A jutra juz sie mogę się doczekać
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
kiedy mi sie spóźni? Kiedy ja będę mogła zrobić test ciążowy z nadzieją, że się udało? Bo jak narazie to zrobiłam ze 100 testów ale żaden nie był spowodowany spóźnioną @ tylko ciekawością itd. Ja też chce mieć już fasolkę
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O mein Gott!!! Jakie ciacha ![]() ![]() Ja miałam mieć w piątek wolne + weekend cały a tu chyba nic z tego bo będę musiała jutro iść do pracy.Dzwoniła koleżanka, że dziewczynie która miała przyjść jutro zmarła teściowa:/ jutro będę ciacha na imieninki robić U mnie dzisiaj 27 dc. I tak naprawdę żadnych objawów ani na @ ani na fasolkę Ale w to żebym w tym miesiącu zafasolkowała nie wierzę w zasadzie bo musze przyznać, że mój TŻ się strasznie opier..... w tym miesiącu i staranek bardzo mało |
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze znów się nie udało zacytować
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ta już teraz rozumiem moje wieczne uwielbienie piłki nożnej ... podświadomość wiedziała... to o te CIACHA chodzi a nie o piłkę ![]() ![]() ![]() gabi-zobaczysz słonko, żew tym mieisącu będziemy testowały, poprzedni Ci odpuściłam, ale w tym już absolutnie nie... pod przewodnictwem madziowego monitoringu, seksimy się i fasolkujemy!!! olivka-masz świetnego lekarza i w tym cyklu jestem pewna, Twoja cierpliwość zostanie wynagrodzona małym orzeszkiem...a może nawet dwoma ![]() a nasza szefowa razem z blondynką to myśle będzie potwierdzeniem, że jak się nie myśli tyle o fasolinkach i odpuszcz na chwilę to one same do nas przychodzą, czego sobie i Wam wszystkim życze z całego serducha
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się poryczałam jak bóbr!!!
A teraz popłakałam się bo zajrzałam do kalendarzyka cyklu na kompie i co ?? On mi wmawia, że on się stara???Dziewczyny jak się można starać o dziecko kochając się 6 razy w miesiącu???? |
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę dalej próbuję- sorki za bezsensowne posty
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
nie udało mi się wielozacytować i się poddaję może kiedyś dojdę do wprawy.Robiłam tak że naciskałam koło każdej wiad na którą chciałam odpowiedzieć i na końcu odp przy ostatniej i cytowała się tylko ostatnia
ale ze mnie blondyna![]() Zanka205 dzięki za podtrzymywanie na duchu, dodaje mi to sił ![]() domi7ks mam nadzieję że moje pęcherzyki popękają i że wreszcie zostanę szczęśliwą mamusią ewccik trzymaj dalej kciukasy to na pewno pomoże ![]() ![]() anna1593 gin nic mi nie mówił o bliźniakach ale na pewno by mnie to nie zmartwiło na czym polega takie nacięcie i czy to jest bolesne boję się jak nie wiem co. Czy po tym od razu wraca się do domu i do pracy czy jest konieczność pójścia na zwolnienie?Aliszcze opuścić was na pewno nie opuszczę ale chętnie dołączę do dodatkowego wątku ![]() gabriellao0 zapewniam Cię że jak mój pęcherzyk pęknie to z krzesła spadniesz madziwnia ja byłam u mojego gin na początku starań i powiedział mi że jeśli po 6 mies nie będę w ciąży mam się zgłosić do niego, no to się zgłosiłam, kazał jeszcze miesiąc poczekać i potem w 8 cyklu dostałam clostilbegyt. dafreen na pewno byłabym w szoku jakby się udało i to podwójnie ![]()
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
6ty dzień bez @. Wczoraj nie miałam czasu na zrobienie testu. Czasem mam uczucie, że zaraz @ przyjdzie, a czasem kłują mnie jajniki, czasem delikatnie mnie mdli.
Może serio bede mogła wysłąć Wam fluidki. A...i jeszcze nie mogę przełknąc kanapek w pracy. Są kompletnie bez smaku. A głodna jestem aż mi w brzuchu burczy.
|
|
#1721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
alkamor nie wolna Ci się załamywać i poddawać, uda się... myślę, że nerwy nic nie dadzą... stres nie wpływa dobrze ani na Ciebie ani na męża, musicie porozmawiać na spokojnie, wyjaśnić wszystko, wytłumacz mu to jeszcze raz... ja wiem, że to brzmi może banalnie, ale naprawdę najbardziej ze wszystkiego to jest nam potrzebny spokój i czyste relacje z bliskimi... ja też czasem czuję, że mój B mniczym sie nie przejmuje, nie myśli co zrobić żeby pomóc nam i mnie z fasolką... ostatnio poryczałam się w samochodzie, bo kompletnie nie słucha tego co mówię...ale coś tam chyba dociera mimo wszystko bo kazał mi dzis rano po starankach leżeć z nogami do góry, mimo że do owulki jeszcze parę ładnych dni...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi staranka na razie sprawiają przyjemność i oby tak było dalej, nie powiem nieraz jestem zmęczona i mi się nie chce, ale jak już przyjdzie co do czego to jest fajnie...
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
olivka, tylko się cieszyć z podwójnego szczęścia
, moja siostra ma bliźniaki: chłopca i dziewczynkę, a potem jeszcze jednego chłopca i jeszcze jednego chłopca.... chyba drużyne do kosza zakłada...a ja w poniedziałek dowiedziałam się że moja kolezanka jest w ciąży... nie planowanej i szczęśliwa nie jest z tego powodu... nie bardzo chciała mieć dzieci, a już napewno nie teraz... staram się jak mogę pokazać jej dobre strony tej sytucji, żeby zaczęła cieszyć się ciążą i dzidziusiem
|
#1724 |
|
Zadomowienie
|
co do staranek to chyba tak po prostu jest, że raz mamy większą raz mniejszą ochotę... ja sama wiem, że jak wracam zmęczona wieczorem i B też ledwo zipie to nie bardzo nam się chce cokolwiek, ale nadrabiamy rano
albo w weekend... i jakoś idzie, czasem jedno drugie namawia i choć ochota może nie zawielka i sił brakuje to w efekcie jest bardzo miło ![]() a teraz jeszcze się okazało, że B w terminie mojej teoretycznej owulki wyjeżdża na szkolenie i bądź tu babo mądra i rób dzieci
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja się trochę chyba rozpędziłam z tym planowaniem, nie wiadomo w ogóle czy wyjdzie a ja już się napaliłam muszę chyba rzystopować, jutro znów idę do ginekologa na kolejne USG
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tu dzieci robić |
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
alkamor to u mnie jest to samo 6 razy dokladnie 6 razy w tym 3 przed owu a jesden w teakcie wiec jak juz wczesniej pisalam jak zajde to cud bedzie
Wczesniej to kazal mi lezec zeby plemniczki dotarly gdzie trzeba nogi zadzierac hehe a teraz nic szybki sex nad ranem i tale tego ech ja juz mam dosc ![]() Jeszce do @ poczekam do gina pojde i jak badania beda oki to sobie odpuszcze moze po prostu nie ma dla mnie drugiej duszyczki w planach hmm moze tylko jedno dziecko mi pisane |
|
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
olivka-wyjdzie, wyjdzie już niedługo zobaczysz piękne dwie kreseczki na teście
a mojego B wykorzystam przed wyjazdem i do powrotu będę z nogami w górze leżeć ...
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
OPCJE WIELOCYTOWANIA!
Wciskamy taki znaczek: " który znajduje się pomiedzy cytuj a odp. Oczywiście tylko w tych postach, które chcemy zacytować. Ma on sie zapalic na kolor czerwony. Gdy juz to zrobimy dajemy normalnie odpowiedz i gotowe ![]() Alkamor staraj sie byc niedostepna dla męża, może tym sposobem zaciągniesz go do łoża |
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
domi właśnie się nad tym też zastanawiałam.tyle, że to nie jest takie proste bo ja w odróżnieniu od niego STARAM SIę ZE WSZYSTKICH SIł O DZIDZIUSIA!!!i wiem, że bociany go nie przyniosą!!!
kathi No ja jak policzyłam to byłam przerażona!!co to jest 6 razy kiedy człowiek chce mieć fasolkę??Jestem przerażona i zdruzgotana.Z całą pewnością musimy porozmawiać!! |
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
kobietki test negatywny mowiłam że tak bedzie
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Nie załamywać mi się tu dziewczyny postawami naszych mężczyzn!! Zobaczycie, że jak już zafasolkujemy to będą tacy dumni jak pawie, jakby to była ich wielka zasługa
ale my wiemy swoje![]() Mój mąż nie ociąga się jeśli chodzi o starania, jednak też mam wrażenie, że inaczej, "lżej" do tego podchodzi. No ale przynajmniej jest jakaś równowaga, ja ryczę, on pociesza i przytuli ![]() Madzia, jutro rano zrób test, to uwierzę
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zacznij sie do niego dobierac poprostu a jak nie będzie chciał to weź go siłą![]() póki nie ma @, nie wszystko stracone ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
testu już 2 raz nie bede robic bo po co???
nie chce sie nakrecac ale wiedzialam ze bedzie jedna kreska. Powiedzcie jak miala dostac w niedz 15.06 to chyba powinien byc wiarygodny???? kurcze dzwonilam do gina i bedzie dopiero po 5 lipca nie wiem co teraz zrobic co ze starankami poczekac jeszcze np tydzien czy poszukac jakiegos gina np na jutro.Nie chce aby ten cykl znowu przepadlMoj TŻ tez sie zbytnio nie przejmuje ale faceci chyba tacy sa. |
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem to mam ochotę go tak wychłostać
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
nie to sugerowałam
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
problem w tym, że u mnie sąsiedzi to same stare dziadki :/
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
ja mojemu jak sie ociagal sie zapytalam czy tylko mi zalazy na dziecku czy jemu tez.Najwazniejsza jest szczera rozmowa
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli Twój Tż mam ciężka prace, ciągle to samo, przychodzi zmęczony, to poprostu nie chce mu się i nie ma siły. To akurat jest normalne. Ale żeby tak ciągle?nawet w nocy mógły Cie budzic na małe co nieco czasem....ehh Jedynie co teraz według mnie możesz zrobic, to pogadać z nim "czule" o jego braku checi. A potem olać i czekać aż to on zacznie robić pierwszy krok. Ja jeszcze dodatkowo przy okazji kusiłabym bielizna i zahowaniem, niby przypadkiem A może jakieś winko przygotuj kiedys po jego przyjściu z pracy, ubierz sie ładnie i seksownie. Może tak go rozochocisz, że bedzie miał ochote na wiecej i więcej Jeszcze przyszło mi przez mysl, że on nie chce., bo mysli, że robisz to tylko ze względu na zajście w ciąże a nie z czystej przyjemności? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

boję się jak nie wiem co. Czy po tym od razu wraca się do domu i do pracy czy jest konieczność pójścia na zwolnienie?
alkamor nie wolna Ci się załamywać i poddawać, uda się... myślę, że nerwy nic nie dadzą... stres nie wpływa dobrze ani na Ciebie ani na męża, musicie porozmawiać na spokojnie, wyjaśnić wszystko, wytłumacz mu to jeszcze raz... ja wiem, że to brzmi może banalnie, ale naprawdę najbardziej ze wszystkiego to jest nam potrzebny spokój i czyste relacje z bliskimi...

a jak nie będzie chciał to weź go siłą