|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Perfumoholik z wyboru
|
Dot.: ...magia, paranormalne zjawiska i ezoteryczny świat...
Mnie sie marzy tarot, bo czasem jak sie zastanawiam nad tym życiem to nie wiem skąd wskazówki brać
![]() |
#1712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
Pozdrawiam |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 | ||
Marudziara
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() Spotkałam się z takim przejmowaniem władzy nad kimś w przypadku mojej koleżanki, która wróżyła z kart anielskich ale wcześniej zajmowała się także "księgą anielską" jednak nie wykorzystywała jej w sposób poprawny- rzucała uroki na swojego chłopaka no i niestety dostała porzadne ostrzeżenie "coś", "ktoś" ją nastraszył przez jakis czas miała do czynienia z różnymi postaciami krążącymi koło jej osoby, które paraliżowały ją. Na szczęście udało mi się ja uratować ![]()
![]() |
![]() |
#1715 |
Perfumoholik z wyboru
|
dziewczyny dziekuje za wyjasnienia. Kiedys probowalam postawić kabałe perską, co nieco wyszło. Ale nie chciałam się kierować typowym znaczeniem z kartki, wolałam troche emocjonalnie do tego podejść.
Czy istnieje mozliwosc, ze ktos z was postawilby mi karty? Mam jeszcze jedno pytanie. Odnosnie snow, czesto w moich snach powtarza sie motyw umierających zwierząt, które kiedyś miałam i bardzo kochałam. Po pewnym czasie przekonałam się, że zwierzęta w moim śnie symbolizują uczucia do kogoś. Miałam raz sytuacje, że wszystko się rozsypało no i za każdym razem później śniłam o umierającym zwierzęciu, którego nie umiałam uratować. Nie wiem jedynie czemu służy ta cała ''hierachia'' królik, szczur - królika chce ratować pierwszego, szczura natomiast trochę się boję lub przeraża mnie.
![]() |
#1716 |
Raczkowanie
|
hej, zajmuję się ezoteryką od jakiegoś czasu. Mam do Was takie pytanie. Czy któraś z Was utrzymuje sie z tego? pracuje jako wróżka, tarocistka lub coś pokrewnego z tematem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie. Mam nadzieję, że jeszcze nie ![]()
![]() |
![]() |
#1718 |
Raczkowanie
|
Ogólnie to wszystkim co z tym związane. Troche już lat w tym jestem. Niedawno dostałam tarota na urodziny wieć coś tam z nim próbowałam ale mało. Wcześniej to eksperymentowałam z różnymi systemami magicznymi, troche voodoo, wicca itp, szukałam czegoś dla siebie ale nadal przy niczym nie zostałam na dłużej. Ćwiczyłam różne rzeczy wszystko z parapsychologią powiązane, też silva praca z umysłem, afirmacje itd. Obecnie ćwicze troche z energią, trenuje też Tai Chi więc jest to powiązene jakoś.
Zazdroszcze takim co wiedzą odrazu co chcą robić i że czują coś takiego że to jest właśnie TO czego chcą. Jestem pewna ze chciałabym sie utrzymywać z czegoś związanego z tematem tyle że jak narazie niewiem nawet czym chce sie konkretnie zajmować, a troche lat już mam wiec by sie przydało na coś zdecydować i działać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałabym w str. wicca...
![]() ![]() Co robiłaś w wicca? rytuały jakieś? czy tylko poglądy przyjełaś.
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
jestem niedoinformowana, bo wiem, że jest coś takiego jak wicca, że to wierzenia tylko nie wiem jak się to prktykuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Praktyka w Wicca to rytuały magiczne. Zgodne z porami roku, z fazami księżyca, z obchodzeniem świąt w kole roku.
![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
tak przejrzałam i za praktykowanie powinny brac się tylko osoby zaznajomione z tematem, z otwartym tzw. trzecim okiem, bo można sobie zaszkodzić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drobne rytuały mogą być bezpieczne i nie koniecznie Wicca. ![]() Uważam, że w Wicca potrzeba najpierw się zapoznać z tematem, myśleć o tym i obserwować, a po jakimś czasie zacząć dopiero rytuały. Bo są ludzie, których Wicca wabi tym całym czarowaniem i biorą się za to, a nie wiedzą co, jak, po co i dlaczego. ![]()
![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw. jesteś wampirem? ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
to nie dobrze
![]() A tak na poważnie? bo czytałam Twój blog i się zastanawiam.
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
Garść informacji na temat kultu wicca, można znaleźć na świetnej stronie "Czarostwa Belladony". Polecam
![]() Ja lubię wprawdzie o tym czytać i słuchać, ale sama nie miałabym odwagi praktykować. To niesamowity kult, który bardzo zbliża ludzi do natury i pierwotności, ale mam wrażenie, że trzeba też przy tym twardo stąpać po ziemi, bo inaczej efekty mogą być nieoczekiwane.
Poszukuję odlewek! Dark Extacy, Chocolovers i Angel Violette ![]() Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2010-12-13 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy może wampir energetyczny? nie jestem wampirem chyba, że głupoty ![]() lubie tylko takie klimaty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak pytałam co masz z tym wspólnego, bo napisałaś o vampach o sobie. Ja też kocham te klimaty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- lubie ten cytat, pobudza wyobraznie, a jednoczesnie to taki rodzaj przenosni |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, musicie w takim razie odwiedzić w tym roku Castle Party! Tam to są dopiero wampiryczne klimaty na potęge
![]()
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocham te vampiryczne stroje!
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
Ja byłam i dostałam oczopląsu
![]() Sama wyglądałam nawet nieco wampirycznie, ale i tak lajtowo w porównaniu do niektórych festiwalowiczów, którzy prezentowali się naprawdę demonicznie ![]()
![]() |
#1735 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez trina711 Czas edycji: 2010-12-13 o 22:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
BAN stały
|
Ja tak sobie czytam Wasze posty i momentami ręce mi opadają.
Ezoteryką zajmuję się już od wielu lat ale to co niektórzy tu piszą nawet się o ezo nie otarlo. Wiem, ze wiele z Was szuka i coś znajduje, ale moja rada nie dac sie zwariowac to raz, a dwa byc ostroznym A dla tych co cos o wicca chcą wiedzieć to podstawą jest fakt, ze w Polsce nie ma inicjacji Wicca, trzeba do Angli jechac. To system religijny i filozoficzny utworzony na bazie misz maszu mitologiczno ludoowo magicznego. Z magią niewiele ma wspólnego. Chcecie o magii cos wiedzieć, pytajcie, odpowiem. O uzdrawianiu- też. O Runach i rozwoju duchowym też chętnie pogadam. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 |
BAN stały
|
A tam zaraz mentorkę, Ja szamanka tylko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
Ja chętnie posłucham o magii.
![]() Co do rytów miałam na myśli branie w nich udziału raczej a nie pełnić funkcję "kapłana". Źle się wyraziłam, przepraszam. ![]()
![]() |
#1740 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zacznijmy od tego, że magia to po prostu energia. Nie ma więc czegos takiego jak biała i czarna magia, bo wciąz posługujemy się tą samą siłą, tą samą energią. Tylko nasza intencja i jej ukierunkowanie czynią z niej narzędzie manipulacji bądź pomocy innym. Magia ma też to do siebie, że kiedy się jej już użyje to działa ona jak pajęcza nić. Tu odprawiamy rytuał, lub tylko bierzemy w nim udział, albo rzucamy zaklęcie a tam po drugiej stronie poruszane zostają takie magiczne nici energetyczne. To zostawia na nas ślad w postaci tego, co okultyści nazywają pieczęcią. Dzieki niej wiele istot astralnych duchowych a nawet zamieszkujacych nasz fizyczny świat, oraz wielu okultystów tzw "Widzących" już wie, ze ktos gdzies użył magii. Wiele tych astralnych i duchowych istot czy bytów od razu podchodzi do takiej osoby sprawdzając ją, I jesli akurat podejdą te mniej przyjazne to moze zacząć być niemiło. Co do brania udziału w rytuałach, to ma to taki sam efekt jak bycie "kapłanka" choć w magii raczej sie o tym nie mówi. No ale zabawy w wicca czasem nazywają to kapłan kaplanka tyle z prawdziwą wicca niewiele ma to wspolnego. Wicca u nas to zabawa w czary a nie prawdziwa wiara. Dla mnie zresztą Wicca nawet ta inicjacyjna, pierwsza wywodząca ssię od załozyciela jestt tylko zabawą w magów nie wiara prawdziwą. Nie religią choc za taką zaczyna sie ja uważać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.