![]() |
#1711 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
o kurcze.....to Ci dopiero ...istnieje szansa ,że ja będę odczuwała go inaczej......opis mi się bardzo podoba ,skład też ale jak to by "wyglądało" na skórze.....
![]() ![]()
![]() |
#1712 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A bez testa ani rusz ![]() ![]() ![]() Mnie szara flanela całkiem przypadła do gustu i testuję ją z czym się da ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...3#post13596293 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1714 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
A gdzie można przetestować ta nowość? Bo ja jeszcze tego nie widziałam.
#1715 |
Zakorzenienie
|
Czy wiecie, czym różni się YSL Paris Jardins Romantiques od zwykłego Paris...?
Bo na KWC nie widzę recenzji tego pierwszego... Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2009-08-05 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze wczoraj go nie bylo, dzisiaj sie pojawily w Debenhamsie.
#1717 |
Zadomowienie
|
Dziś w Rossmanie poszłam w niższą półkę:
- "Sunflowers" E. Arden: rzeczywiście, kojarzy mi się ze słonecznikami, sierpniem, i ciepłym popołuniem ze schyłku lata. Dość cięzki jak na letni zapach. Na początku nawet nieco duszący. Bez szału. - "Masumi" Coty: pamiętam ten zapach z dzeciństwa - przyjaciółka miała roll - on. Kojarzyłam, że jest śliczny, natomiast okazało się, że niesamowity śmierdziuch ![]() _ "Darling" Kylie Minogue: no i niech mnie ktoś zabije, niech mnie linczuje za brak gustu i dobrego smaku, ale utwierdzam się w miłości do tego zapachu ![]() ![]() ![]() - Jakaś lżejsza wersja "Ange au Demon" Givenchy (i to nie ta nowość wspominana kilka postów wcześniej)- powtórka z rozywki? Pachnie prawie identycznie jak oryginał, wcale nie lżejszy, doszła jedynie jakaś brydka nuta...
#1718 |
Zadomowienie
|
Szybkie testy Gwai-kowych Demeterków
![]() Fig Leaf - to pierwsze figa jaką wąchałam. Dziwna. Myślałam, ze figa będzie bardziej orzeźwiającą i zieloną. Nie uwiodła mnie. Zostawie ja sobie, ale coś mi w niej przeszkadza. Czuje tam liscie, ale raczej takie mleczne i coś męcząco słodkiego. Przypomina mi trochę jednego ze STR, tych męskich dezodorantów, któym obficie zalewał sie jedne z moich kolegów i do tego zapachu mam uraz ![]() Brownie - na początkuj czuje tłustość...a zaraz potem bardzo maślane ciasto czekoladowe. Nie jadłam nigdy klasycznego Brownie, a jedynie polskiego "murzynka" ![]() ![]() Sugar Cane - własnie mam na nadgarstku. Kompletnie nie mój zapach. Może i czuję tam jakiś cukier i jakis alkochol, którego wolałam uniknąć, ale generalnie ten zapach pachnie jak Lizol, taki w starych szkolnych łazienkach. Poójdzie na targowisko albo inną formę wymianki. Creme Bruelle - znów nie znam smaku deser, ale próbowałam sobie wyobrazić. Miałąm też świeczki o tym zapachu i były wyjątkowo mdłe. Ten jest znośny. Jest słodko, mlecznie, trochę czuję coś przypalonego, ale w tki pozytywny sposób. Niestety chyba polezy u mnie a nigdy nie będzie użyty globanie. ![]() Z całej 4 zostanie wiec u mnie najprawdopodbniej tylko Brownie.
![]() |
#1719 |
Matka buldoga
|
Dzis mi przyszla paczka z Diorissimo edt. Wlasnie sie psiknelam i...80% na tak, 20% na nie.
Pierwszy niuch - sliczne konwalie, dopiero co zerwane. Swieze. Jednak jak zblizam nos do nadgarstka to czuje cos gumowego (siostra czuje plastik). Sa dosc intensywne. Ogon jest ladny, jednak w zblizeniu cos mnie w nich drazni. Do paczki mialam dolaczona probke Musk by Alyssa Ashley (edt). Jeszcze jej nie otworzylam, a tylko powochalam fiolke i juz wiedzialam, ze to nie moja bajka. Od razu na mysl mi przyszlo "Byc moze", chociaz nawet tego zapachu juz nie pamietam ;-) Zapach jest dla mnie ciezki, kojarzy mi sie z wymuskanymi damami ok 60-tki (i w gore), ktore nosza perly na szyji i maja zrobiona trwala (nie wiem skad taka wizja u mnie). Oczywiscie jesli kogos urazilam to przepraszam ![]() Z probki na pewno nie skorzystam. Skropilam nadgarstek kropelka tego zapachu i od razu polecialam do lazienki zmyc to, bo mnie zaczelo dusic. Reke szorowalam az zrobila sie czerwona, taki killerek z tego zapachu.
#1720 |
BAN stały
|
od jakiegoś czasu -kupione w ciemno Miroir des Envies Thierry Muglera-jest to jeden z serii, na stronie TM jakoś nie doczytałam się opisu nut zapachowych(no ale mój ang pozostawia wiele do życzenia
![]() flaszeczka piękna, do tego pudełko do przechowywania z "lusterek" a sam zapach... cóż pierwsze nuty urzekające- orzechy laskowe polane słodką śmietanką, odrobina mlecznej czekolady ![]() ![]() rzadko tak dzielę zapachy ale ten jest dla mnie typowo dzienny i letni, z pewnoscią oryginalny, ludziom się podoba i wszyscy pytają czym pachnę trwałość jak to u TM zadziwiająca-po 12 godz w pracy ciągle je czuję zobaczymy jak sprawi sie w jesienne i zimowe dni w sumie zapach na 4, zużyję z niewielką przyjemnością ale drugiego chyba nie kupię |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Premier Figuier oj niee. Spodziewałam się czegoś soczystego, słodkiego, a dostałam najbardziej badylasty zapach jaki znam. Zapach chłodny, ot taka soczysta zieloność. Ja młodej fidze mówię nie!
Timbuktu jestem jak najbardziej na tak! ![]() Turkus Durbano na papierku boski ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez studentkaAM Czas edycji: 2009-08-06 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi oddaj ![]() ![]() Na serio bardzo chcę. Mam dużo próbek. Nie pożałuję. ![]() A żeby nie było OT: przypomniałam sobie dzisiaj Eloge du Traitre Etat Libre d'Orange i aż się sama zdziwiłam. Czyżbym dorastała do zapachów Etatowych? Jak testowałam ich zapachy dobry czas temu, to niewiele mi się podobało. Takie trudne i męczące. A teraz co? Trudne i męczące w dalszym ciągu. ![]() ![]()
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na drugi nadgarstek zapodałam Gaiac. Oj tak to jest to co tygryski lubią najbardziej ![]() ![]() EDIT: Zapomniałam dodać, że nietrwałe to drewienko. Na mnie tylko 2 godziny. Ale i tak się skuszę, bo bosssski jest ![]() ![]()
Edytowane przez studentkaAM Czas edycji: 2009-08-08 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Perfume Lover
|
Mam takie pytanie do szczesciar, ktore testowaly CB I hate perfume. Gdzie dorwac? Bylam na oficjalnej stronie internetowej, cena za 2ml probke, jest dla mnie poki co zaporowa <10$>, w liscie sklepow nie figuruje zadna pozycja z Polski czy UK, na allegro wiatr hula i nic wiecej. Na luckyscent rowniez nic. Jak?? Gdzie?? Kiedy??
#1725 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-08-07 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
Mauboussin EdP i EdT - zdecydowanie wolę tą pierwszą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Garść szybkich wrażeń:
Ambre Fetiche - to jest zdecydowanie to, co tygrysy lubią najbardziej ![]() ![]() ![]() Myrrhe Ardente - coś mi ten zapach przypomina ![]() Automne - początek z kwaśnych czerwonych owoców zapowiada się nieźle. Szkoda, że po czasie ciągle czuję to samo... Black Sea - początkowo to Black Cashmere z dodatkiem delikatnych kwiatów, później zamiast kwiatów jest to dodatek czegos świdrującego w nosie. Nie mam pojęcia kto wymyślił, że to kategoria szyprowo - skórzana ![]() Eau de Charlotte - krem Nivea z dodatkiem lekkich kwiatów. Ładne i skandalicznie nietrwałe. Vanille Aoud - aoud jest tylko na samym początku, nawet nie godzinę, a później już tylko waniia. Ładna, ale mnie wanilia usypia i nudzi. Musc Maori - na mnie akurat pachnie czekoladą ![]() Tobacco Vanille Toma Forda - mnie nie zachwycił: wanilia i dużo sianowatego czegoś; dałam M. powąchać nadgarstek, nie mówiąc co to, M: "mmm, tytoń fajkowy!". Na nim pachnie dużo lepiej, tytoń nie układa się sianowato, tylko jakoś charakterniej, naprawdę ciekawie, z dodatkiem miękkiej wanilii. Diabelsko trwałe i na mnie i na nim. Eau d'Italie - normalnie klon Demeter Firefly ![]() Baume du Doge - testowałam już ładnych parę razy i ciągle nie mam zdania, ładny, ciepły, lekkie przyprawy, paczula Rose Muskissime - ładna róża, z tych wiosennych, ale nie zbyt świeżych. Secret Melange - wszystkie możliwe przyprawy świata, łącznie z tymi znienawidzonymi przeze mnie (goździki, ziele angielskie), a do tego mydłoooo. Vanille noir du Mexique - w porównaniu z Vanille Aoud jest nieco sztucznawy i z jakimis zakłócającymi dodatkami. Onyx - kto by pomyślał, że Onyx będzie kokosowy?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-08-09 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ange ou Demon Jasmin Sambac 2008 - ciekawa bardzo byłam tego zapachu, a że nie w każdej Sephorze je mają, to dopiero udało mi się dopaść tester w Galerii Dominikańskiej we WRO.
Po spryskaniu i powąchaniu nadgarstka pierwsza myśl to : "ukochana lilia z edp, muszę to mieć! ![]() Druga myśl, po godzinie :" Kurcze, gdzie ta lilia ![]() Trzecia myśl, po 2 i więcej godzinach :"Znowu boska lilia! ![]() Reasumując po 2 dniach od testów : mieć czy nie mieć? ![]()
#1729 |
Rozeznanie
|
Habanita Molinard: zdecydowane nie. Ciężki, duszny, zupełnie nie w moim stylu.
Aloha Tiare CSP: Kolejny niezbyt udany test, kwiatowy, lekki, ale zupełnie niezauważlany. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Matka buldoga
|
A mozesz cos wiecej napisac? Bo samo slowo onyx nic mi nie mowi
![]()
#1731 |
Zakorzenienie
|
Przyszły wspólne zakupy i tak:
LN - Wish. Dla mnie to strasznie banalny zapach ![]() ![]() PN - Shaal nur. Psikam i... RATUNKU!!! Uwolnijcie mnie od tego! Nie wiem może dlatego, że mam remonty w domu, od razy skojarzył mi się z woda z wiadra, którą przed momentem umyłam zakurzoną podłogę. Chyba wiecie o jaki smród mi chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: Trwałość nie przyzwoita, a szokująca!!! Od 16 ciągle gości na moim nadgarstku mimo kąpieli i zmywania naczyń!
Edytowane przez studentkaAM Czas edycji: 2009-08-10 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
Flower by Kenzo - dziwny to puder... przez cały czas drażni mnie jedna nuta, podobnie jak przy L'Instant Magic Guerlaina (może to głóg...), gdyby ją wyrzucić, byłoby OK. A tak, to otwarcie ostre, lekko kwaśne, ale pudrowe. Potem zapach łagodnieje, puder bardziej dochodzi do głosu, ale ten głóg... dyskwalifikuje go u mnie :/
Rose Essentielle - nie podoba mi się ta różyczka... niby jest świeża, zroszona, aksamitna... ale z drugiej strony taka jakby sztuczna... jestem na nie... DKNY Night - początek nawet nawet, jest pomelo, cytruski, coś tam jszcze, nie wiem co... ale, ale - z czasem jest coraz gorzej - najpierw trochę męskawo, a na końcu wręcz odnoszę wrażenie, że te perfumy są przeterminowane... też na nie... Insolence EdT - dośc podobny do EdP, faktycznie na początku bardziej od niego "trzeźwiejszy", nie otumania aż tak bardzo... Jest fiołek, jest puder, jest malinowy niuansik... który po pewnym czasie bardziej daje o sobie znać. No i tego pudru jakby mniej niż w EdP... ogólnie podoba mi sie jednak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | ||
Zakorzenienie
|
Coco Mademoiselle -fajny lekki zielony wiosenny zapach, po Chanel 5 jest to drugi Chanelek jaki testuję...
Grey Flannel-początek ostry i drażniący-podetknęłam pod nos mojemu J skrzywił się i usłyszałam:nie obraź się ale ja tam wole te których używam,ale po paru minutach zapach złagodniał i stał się taki miękki i ciepły, i obojgu nam się podoba ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mamuska tez krzyknela z rozpaczy pomieszanej z obrzydzeniem ![]()
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Molecule 01 - liczyłam na ten zapach, ale dla mnie to cień Pereł, a tych znieść nie mogę
![]()
#1736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1739 |
BAN stały
|
Ostatnio testowałam odświeżoną piątkę
![]() Za pierwszym razem zupełnie mnie odrzuciło (strach pomyśleć, jaka byłaby reakcja na klasyka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.