|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze ulubione cytaty z sagi Zmierzchu
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
"Mnie samej trudno było w to wszystko uwierzyć. Jak nic, ktoś życzliwy wsadziłby mnie do domu wariatów."
#1713 |
Zakorzenienie
|
Leżałam w jego objęciach, wmawiałam sobie, że mnie kocha, i starałam się zapamiętać z detalami jego twarz. On tez wydawał się uczyć mnie na pamięć.
Trafiłam do nieba - w samym środku piekła B[/SIZE]yłam gotowa podeprzeć sobie powieki zapałkami, byle tylko nie stracic ukochanego z oczu. Dobrze, że chociaż nie całował mnie w usta - tylko to chroniło mnie przed popadnięciem w obłęd. W końcu ile razy można czyjeś serce przepuścić przez magiel? Mimo, że wiele przeszłam, żadne z moich doświadxczeń mnie nie zahartowało. Czułam się przeraźliwie krucha, jakby można było mnie zniszczyć jednym słowem. Stało się. Przesadziłam. Moja wyobraźnia wymknęła mi się spod kontroli./ Wymknęła mi się? Raczej to ja sama zrezygnowałam z jej kontrolowania. Tak długo z uporem maniaka wymuszałam na swoim umyśle halucynacje, że doigrałam się - coś w moim mózgu się przestawiło. Zwariowałam Hm... Skoro sprawy zaszły tak daleko, nie byłam już sobie w stanie pomóc, ale ... ale mogłam chociaż napawać si,ę własnym szaleństwem. Przynajmniej dopóty, dopóty jego efekty były równie przyjemne. Otworzyłąm oczy po raz drugi. Nie, Edward nie zniknął. Jego twarz dzieliło od mojej zaledwie kilka centymetrów. ![]() -Jasne. A ty sobie tu siedzisz , jak gdyby nigdy nic. Ech,... Zaraz sie obudzę i znów mnie będzie bolało... Nie, nie obudze się. Przecież nie żyję. Kurczę, to straszne. Biedny Charlie. I Renee, i Jake... Co ja narobiłam ![]() [SIZE="3"]Nie twierdzę, że trafiłam do piekła. W piekle nie nagrodziliby mnie twoją obecnością
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2009-04-25 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Raczkowanie
|
"Moje życie coraz bardziej przypominało grę planszową, którą znałam z dzieciństwa. Czy w następnym rzucie kostką miała mi się trafić jedynka oznaczająca wypadnięcie z gry?"
"- Nie rozmyślasz czasami o tym, o ile prostsze byłoby twoje życie, gdybyś się we mnie nie zakochała? - Może i prostsze, lecz co by to było za życie? - Dla mnie żadne - powiedział cicho" "Siedział ode mnie tak daleko, jak to tylko w ciasnym namiocie było możliwe, bojąc się nawet na mnie chuchać, żeby jeszcze bardziej mi nie zaszkodzić"
#1715 |
Zakorzenienie
|
#1716 |
Wtajemniczenie
|
dokładniej to chyba są słowa Jackoba. podczas porodu.
![]() tak mi się wydaje. ![]()
#1717 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() przeczytałam 45 stron tego tematu, momentami ciekawsze były wasze rozmowy niż cytaty ![]() no i najważniejsze, uwielbiam Zmierzch! ^^ wrzucę jakiś cytat, żeby nie było ![]() "I was just wondering why you stabbed him. Not that I object." [Zaćmienie, a własc. Eclipse; Edward do Belli o Jacobie] wydaje mi się, że było, ale cóż. ![]()
#1718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Raczkowanie
|
"Chciałam powiedzieć, że i tak powinien się wynosić, ale mi się nie udało, za to o mało co nie odgryzłam sobie języka"
"Teraz, na przykład, czuję się tak fatalnie, że ledwo kontroluję swój głos. A jak nie widzę Belli, bo jest z tobą, jest jeszcze gorzej." "- Masz więcej cierpliwości niż ja. - To chyba oczywiste. Miałem sto lat, żeby się w nią uzbroić. Sto lat czekałem na Bellę." Ma może któraś e-booka "Przed świtem " w wordzie? ![]()
#1720 |
Zakorzenienie
|
''Bello... jesteś pewna, że dokonałaś właściwego wyboru?
Jeszcze nigdy nie widziałem, żebyś tak cierpiała... - Głos mu się złamał. Prawda, nie widział, bo gdy cierpiałam dużo bardziej, był daleko stąd.'' ''Jeśli tak bardzo cię to boli, to co to za najlepsze rozwiązanie? -Edwardzie, wierz mi, wiem, bez kogo nie mogę żyć. -Ale... Pokręciłm głową. -Nie rozumiesz. Może ty jesteś wystarczająco dzielny albo wystarczająco silny, żeby żyć beze mnie, jeśli tak byłoby dla mnie najlepiej. Ale mnie nigdsy nie będzie stac na takie poświęcenie.'' ~Zacmienie~
![]() |
#1721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam "przed świtem", a właściwie "breaking dawn", bo po angielsku. ale jeśli chcesz... ![]() no i dzięki, tinulka; będę się starać ![]()
![]() |
#1722 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() " Kiedy po raz pierwszy przyszło mi do głowy, że mógłbym ją opuścić... Ta myśl była nawet do zniesienia. To dlatego, że sądziłem, że o mnie zapomni i będzie tak, jakby nigdy mnie nie spotkała. Trzymałem się od niej z daleka przez ponad pół roku, przez ponad pół roku dotrzymywałem słowa i nie wtrącałem się w jej życie. Było ciężko - walczyłem ze sobą, ale wiedziałem, że nie wygram. Wymyśliłem, że wrócę tylko po to, żeby... żeby sprawdzić, czy wszystko w porządku. Tak bym się w każdym razie przed sobą usprawiedliwiał. Gdybym zastał ją szczęśliwą... Wmawiałem sobie, że umiałbym zostawić ją wtedy w spokoju." ![]() ![]()
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
mam ...
![]() jak chcesz to Ci poślę ![]()
#1726 |
Raczkowanie
|
witam
![]() jestem tu nowa ale śledziłam trochu wasze rozmowy ![]() jak pewnie większąść z was jestem zmierzchomankom ![]() to może napoczątek dam pare cytatów choć napewno już sie pojawiły ![]() ![]() "Myślałam jeszcze o tym, że chciałabym uwierzyć, że jesteś prawdziwy" "Nie ma krwi , nie ma żalu" "Uśmiech który nie sięgnął oczu" "Przyrzekam Cię kochać całą wieczność, każdego dnia wieczności z osobna" nastepnym razem dodam jeszcze jakieś ![]()
miłość to ściema, miłości nie ma , są tylko głupie zauroczenia .. zapuszczam włoski ![]() odchudzam się ![]() Edytowane przez SlodkiUparciuch Czas edycji: 2009-04-27 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1728 |
Wtajemniczenie
|
Heej.. Nawet nie więszkość z nas tylko wszystkie jesteśmy zmierzchomankami
![]() Tak dziewczyny? ![]() ![]()
![]() |
#1729 |
Raczkowanie
|
w pdf właśnie miałam, ale chwała bogu udało mi się zmienić na worda samodzielnie, więc już dziękuję
![]() teraz cytat.. troche długi, ale po prostu go uwielbiam! czytałam go z 15 razy i za każdym chciało mi się ryczeć.. " Jacob, kiedy tylko zorientowałem się, że ją kocham, zrozumiałem, że są jedynie cztery możliwości. Po pierwsze, i to według mnie byłoby dla Belli najlepsze, mogłaby tak za mną nie szaleć - wtedy mogłaby się we mnie łatwo odkochać i żyć dalej, jak gdyby nigdy nic. Pogodziłbym się z tym, chociaż moich uczuć do niej by to nie zmieniło. Masz mnie za... za coś w rodzaju żyjącego posągu. Myślisz, że obce mi są ludzkie emocje. To nieprawda. Nasze uczucia są silne i trwałe, i bardzo rzadko doświadczamy jakichś uczuciowych rewolucji. Kiedy jednak się nam przydarzają, tak jak mnie, kiedy poznałem Bellę, zmieniamy się na dobre. Nie ma dla mnie odwrotu... Druga opcja, na którą z początku postawiłem, polegała na tym, żeby towarzyszyć Belli do końca jej ludzkiego życia. Nie było to dla niej korzystne rozwiązanie, bo, po co miała marnować życie z kimś, kto nie mógł dać jej tego, co drugi człowiek, ale najłatwiej było mi się do niego dostosować. Planowałem skończyć jakoś ze sobą zaraz po jej śmierci. Te sześćdziesiąt, siedemdziesiąt lat to, w moim odczuciu, nie było wcale tak dużo. Ale potem okazało się, że Bella nie ma szans przeżyć tyle przy moim boku. Wszystko, co mogło pójść źle, poszło źle. Albo przynajmniej dało o sobie znać, żebyśmy drżeli z niepokoju, czy lada moment nam się nie przytrafi. Zadając się z Bella, narażałem ją na zbyt wielkie ryzyko. I tak zdecydowałem się usunąć z jej świata, co, jak dobrze wiesz, było z mojej strony niewybaczalnym błędem. Miałem nadzieję, że nie wcielam w życie planu C, tylko wracam do wersji A, ale się przeliczyłem. Mało brakowało, a oboje przypłacilibyśmy mój wybór życiem. Cóż mi więc pozostało prócz ostatniej, czwartej opcji? Tego chce Bella, a przynajmniej wydaje jej się, że tego właśnie chce. Staram się wszystko opóźniać, żeby miała jak najwięcej czasu do namysłu, ale jest bardzo... bardzo uparta. Znasz ją. Będę szczęściarzem, jeśli uda mi się to odwlec o następne kilka miesięcy. Bella boi się obsesyjnie, że się starzeje, a we wrześniu ma urodziny..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1730 |
Wtajemniczenie
|
musiałabym zainwestować w ten związek wszystko, co mi zostało - każdy z kawałeczków mojego złamanego serca.
- Ale z nas para popaprańców - stwierdził. - Oboje od czasu do czasu się rozpadamy i nie możemy nic na to poradzić. - Tak, jesteśmy żałośni. - Ale przynajmniej mamy siebie. - Coż, teraz nie potrzebujesz przyjaciół - zauważyłam cierpko. - Masz Sama. Czy to nie wspaniałe - zawsze go tak podziwiałeś. - Przedtem go nie rozumiałem. - Ale spłynęło na Ciebie światło. Alleluja!
#1731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sorrka no to wszystkie tu jesteśmy zmierzchomankami ![]() teraz już napewno będe sie udzielać ![]() "Wyluzuj, człowieku, bo mózg ci eksploduje. Opisz to, co ci leży na sercu, i tyle" " -Wiesz doskonale, jak trudno mi to zaakceptować - dodał Jacob - ale widzę, że naprawdę ją kochasz... na swój sposób. Nie mogę już się upierać, że tak nie jest. Mimo to - ciągnął - uwarzam, że nie powinnieneś rezygnować z planu A. Jeszcze na to za wcześnie. Myślę, że z dużym prawdopodobieństwem Bella by wydobrzała. Po pewnym czasie. Gdyby nie skoczyła wtedy z klifu... a ty, gdybyś odczekał jeszcze pół roku ze sprawdzianem, co u niej... chyba zastałbyś ją całkiem zadowoloną z życia. Miałem wszystko zaplanowane." ZAĆMIENIE ![]()
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
- Łamię właśnie jegną z ustanowionych przez niego reguł. No, może nie do końca, bo zakazał mi przekraczac próg swojego domu, nie parapet, ale mimo wszystko ... Jego intencje były jasne.
Życie w świecie, ktorego nie byłabyś częścią, nie miałoby dla mnie najmniejszego sensu. Jednego tylko nie pojmuję - dlaczego twoja wiara w moją miłość była taka krucha? Jak mogłaś we mnie zwątpić? Po tym wszystkim, co razem przeszliśmy, po wszystkich moich zapewnieniach. Poinformowałem cię przecież, że cię nie chcę! Czy mogłem powiedzieć coś bardziej nieprawdopodobnego, coś bardziej absurdalnego! Potrzebowała cię każda komórka mojego ciała! -Kocham cię. Słyszysz? Kocham cię! Zawsze cię kochałem i zawsze będę cię kochał. Odkąd cię porzuciłem, nie było sekundy, żebym o tobie nie myslał. (...) Nie wierzysz mi, prawda? (...) Dlaczego uwierzyłaś w kłamstwa, a nie wierzysz w prawdę? -Zawsze trudno było mi uwierzyć, że kocha mnie ktoś taki jak ty
![]() |
#1733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1734 |
Raczkowanie
|
"Być może zemdlałabym z przerażenia, ale w tym samym momencie z piersi Setha dobył się cichy pomruk, a potem wilk rozluźnił się i powrócił niespiesznie na swoje posłanie pod świerkiem. Uspokoiło mnie to i jednocześnie poirytowało. Nie mógł napisać dla mnie łapą w piachu „OK” czy czegoś w tym rodzaju?'
"- Mógłbyś mi, na przykład, opowiedzieć o dziesięciu najlepszych nocach w swoim życiu. Jestem ich bardzo ciekawa. Parsknął śmiechem. - Spróbuj sama zgadnąć. Pokręciłam głową. - O zbyt wielu nic mi nie wiadomo. Zanim się spotkaliśmy, żyłeś sto lat. - No to uściślę, że wszystkie wydarzyły się po tym, jak cię spotkałem. " *.* " Mam tyle roboty! Idź, pobaw się z Edwardem. Muszę wziąć się do pracy." <lol2> ten mnie powalił
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
"Uśmiech który nie sięgnął oczu"
kiedy to było? |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
''-Nie zabieracie go przecież do klubu ze striptizem, prawda?
-Tylko nic jej nie mów - warknął z dołu Emmett.'' ''Kiedy z tobą skonczę, nikt nie ośmili się nazwać cię szarą myszą. -Tylko dlatego, że będą się bali, że wgryziesz im się w szyję - wymamrotałam.'' ''Ta-dam! Miłość od pierwszego wejrzenia! Ohyda.'' ~Przed Świtem~ jak było to przepraaaszam ;D
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Raczkowanie
|
Alice zaczynała planować ślub
![]() " - Rzygać mi się od tego chce. Wyobrażasz sobie, jak się z tym czuję? Ja nawet nie lubię tej twojej Belli, a przez ciebie muszę tak rozpaczać nad jej odejściem, jakbym sama była w niej zakochana. Nie dociera do ciebie, że to może być dla mnie niesmaczne? Wczoraj śniło mi się, że się z nią całuję! I co ja mam według ciebie z tym zrobić? (…) - Skoro denerwują cię sny o całowaniu Belli... - powiedziałem powoli, starannie akcentując każde słowo - ...to jak sądzisz, jak nam, chłopakom, podoba się to, że musimy patrzeć na Sama twoimi oczami? Emily wystarcza, że musi radzić sobie z twoją fiksacją. Wierz mi, banda nastolatków śliniących się na widok jej na rzeczonego nie jest jej potrzebna do szczęścia."
#1739 |
Raczkowanie
|
a o tym nie było też w KwN ? jak Edward miał powiedzieć Belli że ją zostawia i przedtym chyba Bella miała takie przemyślenia.. ??
bo tak jakoś mi sie to kojarzy ale juz dobrze nie pamietam ![]()
#1740 |
Raczkowanie
|
- Błagam! - syknął Edward znienacka. - Daruj sobie!
- Co? - spytał Jacob szeptem, zdziwiony. - Może byś tak chociaż spróbował kontrolować swoje myśli, co? Był naprawdę rozgniewany. - Nikt ci nie każe ich podsłuchiwać - burknął mój przyjaciel, ale wyraźnie się zawstydził. - Wynocha z mojej głowy. - Wierz mi, chciałbym się wyłączyć, ale nawet nie wiesz, jak głośno wykrzykujesz te swoje fantazje. - Postaram się myśleć ciszej - powiedział Jacob z przekąsem. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.