Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-05, 22:12   #1711
mirynka
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

prosze ocencie moj jadlospis bo sama nieiwem czy jest w miare zdrowo
moje U

sn owsianka dwie lyzki platkow owsianych, lyzka brane flakes, lyzeczka otrebow, garsc orzechow, jablko, pol banana, 3/4 szklanki mleka

II sn dzis tylko jablko i ok 3 lyzeczki jogurtu

obiad pol woreczka ryzu z dodatkiem pieczarek, marchewki groszku i odrobina piersi z kurczaka

podwieczorek galka lodow i 1 wafelek ryzowy z lyzeczka masla orzechowego

pozniej zadlam jeszcze 3 male sledziki z octu

kolacja 3 wafle ryzowe z serkiem wiejskim

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141

Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
/Antoine de Saint-Exupéry/
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 23:02   #1712
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

U
1. Jajecznica z 2 jajek, 2 kromki chleba ciemnego ze śliwką, trochę keczupu na to ; jabłko
2. 2 małe ciasteczka kruche
3. Kawałek mięsa, makaron, sos, duużo surówki ; jabłko
4. Soczek marchwiowy jednodniowy
5. 2 kromki chlebka ziarnistego z szynką ; jabłko
Stary 2009-03-05, 23:18   #1713
nicooole
Rozeznanie

U
I: 2 jajka sadzone; kromka razowca posmarowana serkiem z ziołami; 2 pomarańcze; pół grejpfruta
II: jabłko
III: panga w panierce; 450 g warzyw na patelnie; ogórki konserwowe
IV: pomarańcza
V: bułka przypiekana, sałatka( starta marchewka, cebulka, ogórek konserwowy, czosnek, majonez) 2 jajka na miękko
Stary 2009-03-05, 23:20   #1714
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mirynka Pokaż wiadomość
prosze ocencie moj jadlospis bo sama nieiwem czy jest w miare zdrowo
moje U

sn owsianka dwie lyzki platkow owsianych, lyzka brane flakes, lyzeczka otrebow, garsc orzechow, jablko, pol banana, 3/4 szklanki mleka ładnie

II sn dzis tylko jablko i ok 3 lyzeczki jogurtu mało,ale skoro nie mogłaś to ok

obiad pol woreczka ryzu z dodatkiem pieczarek, marchewki groszku i odrobina piersi z kurczaka hmm ok acz szkoda że piersi odrobinka

podwieczorek galka lodow i 1 wafelek ryzowy z lyzeczka masla orzechowego ładnie

pozniej zadlam jeszcze 3 male sledziki z octu ok

kolacja 3 wafle ryzowe z serkiem wiejskim zamiast wafli mógł byc razowiec,choc jak je lubisz to moglyby byc one+razowiec bo nie są zbyt wartościowe i sycące, i warzywka tu pasują

fajnie, zdrowo, i na luzie

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
U
1. Jajecznica z 2 jajek, 2 kromki chleba ciemnego ze śliwką, trochę keczupu na to ; jabłko ok , o ile kromki duże ,choć takie śniadanie jest odpowiednie na R, na U możesz więcej , a masełko na chleb?
2. 2 małe ciasteczka kruche hmm za mało, mogłaś dorzucić jakis serek lub jogurcik - to przecież II śn ) jest wczesnie i potrzebujesz energii
3. Kawałek mięsa, makaron, sos, duużo surówki ; jabłko ładnie
4. Soczek marchwiowy jednodniowy też za mało... sam sok? było cos jeszcze dorzucić - to U przeciez.
5. 2 kromki chlebka ziarnistego z szynką ; jabłko tez niedużo ale ok
mam nadzieję, ze zwykle jesz więcej II śn i podwieczorek sa za małe.. możesz smiało sobie na cos pozwolic i mam podejrzenia co do tego "kawałka" mięsa

but I'm hungry ..

for you

Edytowane przez ElleEstJolieeeee
Czas edycji: 2009-03-05 o 23:21 Powód: pomyłka
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 03:18   #1715
Limonka1987
Zakorzenienie

Rrrrr

śniadanie: gryczanka (3 łyżki płatków gryczanych- owsiane się skończyły toteż trzeba było improwizować - łyżka otrębów, serek wiejski lekki, jabłko)
II śniadanie: 0,5 grahamki z sałatą, 5 kotletami sojowymi, ogórkiem kiszonym i kiełkami
Obiad: spory plaster wołowiny gotowanej na parze (myślę, że ok. 200g), 30 g ryżu brązowego, surówka (kapusta pekińska, pomidor, papryka, brokuły, 2 łyżki kukurydzy z puszki, kiełki, łyżka oliwy z oliwek)
Podwieczorek: jajco na twardo, 15 migdałów
Kolacja: sałatka z tuńczyka (tuńczyk wsw, czosnek, pomidor, papryka, ogórek, 10 oliwek).
Stary 2009-03-06, 07:39   #1716
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
U z bólem brzucha

I duża kromka żytniego razowego z nutellą, activia z łyżka musli, cukierek i delicja
II bułka z ziarnami z pastellą, sałatą, serem żółtym i sopocką
II pomidorowa zabielana z ryżem i kromka j.w. z masłem, zielona herbata z opuncją
IV jabłko, dwie marchewy, pokrzywa do picia
V makrela w sosie pomidorowym i kromka chrupkiego pieczywa

btw- czy ryby z konserw sa zdrowe?
I część dnia bardzo ładnie, co prawda dodałybym cos do I śniadania, ale ogółem nie jest złe. Natomiast obid i cała reszta zdecydowanie za mala. Jabłko i marchewka to nie posiłek. Im poźniej tym większe obawy prawda?

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
A wiec moje dzisiejsze U:

Śniadanie: owsianka:150g danone gratka, 100ml mleka, jablko, 3 lyzki platkow owsianych, cynamon i pol lyzeczki miodu - hmm tych pltków mogłaś dać więćej , przynajmniej 4-5 łyżek, ale fajnie że jest danon gratka, co prawda widzxę mleka już mniej

IIśniadanie:jablko i uwaga 20g ciasta kokosowego(wyrzuty byly i to duze, ale nie poddalam sie i zjadlam pozniej normalnie obiad) - pewnie takie tyci tyci

Obiad:mala roladka ze schabu(w srodku byla:cebula, ogorek i papryka),2 albo 1,5 ziemniaka(nie wiem, nie pamietam), surowka:pomidor, ogorek konserwowy i troche papryki) - za małooo!!!

Podwieczorek:serek wiejski lekki(150g), pol banana, cynamom, pol lyzeczki miodu - ok

Kolacja:kromka ciemnego pieczywa z plasterkiem poledwicy i ketchupem, miseczka salatki z ryzem - tu też malutko

I jak??Lepiej??
Czy lepiej?, hmm chyba tylko o ten maly kawałek ciasta, bo tak to nie widze różnicy.

Cytat:
Napisane przez Alterek Pokaż wiadomość
Moje U ( R oczywiście nie wyszło ) :

1. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, łyżki otrębów, pól szklanki mleka + jabłko. -a białko ?? w mleku nie ma go za wiele

2. Bułka z ziarnami z serem żółtym i ketchupem. - jakies warzwko by się przydalo

3. Prince Polo, jabłko. - jesli to U to czemu by nie

4. Płatki czekoladowe i musli na mleku...

5. Mały kotlet schabowy, jeden ziemniak.- a jakaś surówka, saąłtka cokolwiek warzywnego do tego ??

3 kawałki sękacza w czekoladzie, jabłko. - pycha

6. dwie kromki razowca z szynką drobiową, pomidor. - ok

Hmm, ile tu jest na oko kcal?
j.w , oceniałam jak U

Cytat:
Napisane przez Amoni Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynam P..troche nie wychodzi ale to przez jeszcze mały żołądek:P

I: Cały filet z rybki smażony w panierce na oliwie z oliwek+ kromka chleba+ buraczki z chrzanem
II Znów nie było, bo późno śniadanie...
III. Talerz zabielanego barszczu z fuurą startych buraków, ziemniorków, naleśnik z masą twarogowo-wiśniową.
IV. Big naleśnik z musem jabłkowym, polany lekko sosem toffi,kiwi
V.Kroma chleba z masłem i szynką, papryka konserwowa.

Prosze o ocene..mam nadzieję ze aż tak nie zawaliłam
Wygląda na P po problemach z ED, tzn. P to to na pewno nie jest, musisz zwiększyć kaloryczność , nie koniecznie ilościowo, wystarczy jesli na początku będziesz jeść bardziej kaloryczne potrawy.

Cytat:
Napisane przez alliah Pokaż wiadomość
śn:kawa świeżo zmielona z mlekiem,owsianka:garść płatków owsianych górskich,otrębów,zarodków pszennych,sezamu,troszke wiórków kokosowych,czasem pyłek kwiatowypare orzechów laskowych,włoskich,nerkow ców3-4suszone śliwki,zalewam wrządkiem,tarkuję jabłko,gotowe
IIśn-sałatka zrobiona w domu z jabłka,banana,pomarańcz-posypane cynamonem,czasem jeszcze garść orzechow
ob-ryba najczęściej gotowana w zepterze albo pieczona w brytwance,zawsze dodaję cytrynę i dużo przypraw ziołowych,tylko troche soli,surówka-z wszystkich warzyw jakie mam pod ręką(w zimie starkowana marchew seler pietruszka por albo kiszona kapusta albo czerwona kapusta zawsze z oliwą z oliwek albo octem jabłkowym domowej roboty)
podwieczorek-jabłko najczęściej
kolacja-warzywa (w zależności od pory roku)zapiekane z serem białym jogurtem greckim jajkiem(białko ubite na piane)then i feel good
R,U,P,W ??

Cytat:
Napisane przez nicooole Pokaż wiadomość
U
I: 2 jajka sadzone; kromka razowca posmarowana serkiem z ziołami; 2 pomarańcze; pół grejpfruta
II: jabłko
III: panga w panierce; 450 g warzyw na patelnie; ogórki konserwowe
IV: pomarańcza
V: bułka przypiekana, sałatka( starta marchewka, cebulka, ogórek konserwowy, czosnek, majonez) 2 jajka na miękko
ładnie , smacznie i na luzie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Rrrrr

śniadanie: gryczanka (3 łyżki płatków gryczanych- owsiane się skończyły toteż trzeba było improwizować - łyżka otrębów, serek wiejski lekki, jabłko)- malutko tych platków
II śniadanie: 0,5 grahamki z sałatą, 5 kotletami sojowymi, ogórkiem kiszonym i kiełkami - ok
Obiad: spory plaster wołowiny gotowanej na parze (myślę, że ok. 200g), 30 g ryżu brązowego, surówka (kapusta pekińska, pomidor, papryka, brokuły, 2 łyżki kukurydzy z puszki, kiełki, łyżka oliwy z oliwek) - co prawda łaczysz tł z ww, ale nie jesli nie utrudnia CI to chudnięcia to jest ok
Podwieczorek: jajco na twardo, 15 migdałów - ok
Kolacja: sałatka z tuńczyka (tuńczyk wsw, czosnek, pomidor, papryka, ogórek, 10 oliwek). -ok
Bardzo ładnie, róznorodnie, jest białko, warzywa, nnkt czyli wszystko co na R być powinno
Stary 2009-03-06, 08:14   #1717
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
I część dnia bardzo ładnie, co prawda dodałybym cos do I śniadania, ale ogółem nie jest złe. Natomiast obid i cała reszta zdecydowanie za mala. Jabłko i marchewka to nie posiłek. Im poźniej tym większe obawy prawda?

zapomniałam jeszcze doddać trochę paluszków do kolacji co do oporów - zawsze juz chyba będą nie mam w ogóle ruchu, przytyłam już a na odchudzanie brak czasu. zajmę sie tym po maturze.
no i wieczorem jakoś nie chce mi sie jeść
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 09:11   #1718
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:

Czy lepiej?, hmm chyba tylko o ten maly kawałek ciasta, bo tak to nie widze różnicy.

j.w , oceniałam jak U

Wygląda na P po problemach z ED, tzn. P to to na pewno nie jest, musisz zwiększyć kaloryczność , nie koniecznie ilościowo, wystarczy jesli na początku będziesz jeść bardziej kaloryczne potrawy.

R,U,P,W ??

ładnie , smacznie i na luzie

Bardzo ładnie, róznorodnie, jest białko, warzywa, nnkt czyli wszystko co na R być powinno
Dzisiaj bardziej sie postaramA tym sniadaniem naprawde sie najadam i obiadem tez(do tej roladki byl jeszcze sosik).A na kolacje, nastepnym razem zjem 2 kanapki, slowo

Edytowane przez cytrusekxD
Czas edycji: 2009-03-06 o 12:05
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 10:53   #1719
Margolcia0703181
Raczkowanie

U wczorajsze:

śn: wieśniak 200g z 3 łyżkami płatek owsianych z przyprawami na ostro
kromka razowca maźnięta serkiem topionym, pomidor, kawa z mlekiem 1,5%
O: 100g ryżu, potrawka z kurczaka, surówka z czerwonej kapusty (zwykła porcja na duży talerz)
P: drożdżówka z serem i dżemam, big jabłko, znów kawa
K: 150g chudego twarogu z jogurtem nat, garść bakalii, pomarańcz
Margolcia0703181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 12:33   #1720
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
zapomniałam jeszcze doddać trochę paluszków do kolacji co do oporów - zawsze juz chyba będą nie mam w ogóle ruchu, przytyłam już a na odchudzanie brak czasu. zajmę sie tym po maturze.
no i wieczorem jakoś nie chce mi sie jeść
Wiem jak ciężko przekonać się i jeść więcej jak na wadze przybywa, ale najważniejsze się nie poddawać. Czasem to zwyczajne wahania wagi lub uczucie ociężałości.

Cytat:
Dzisiaj bardziej sie postaramA tym sniadaniem naprawde sie najadam i obiadem tez(do tej roladki byl jeszcze sosik).A na kolacje, nastepnym razem zjem 2 kanapki, slowo
Trzymam za słowo.

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
U wczorajsze:

śn: wieśniak 200g z 3 łyżkami płatek owsianych z przyprawami na ostro
kromka razowca maźnięta serkiem topionym, pomidor, kawa z mlekiem 1,5%
O: 100g ryżu, potrawka z kurczaka, surówka z czerwonej kapusty (zwykła porcja na duży talerz)
P: drożdżówka z serem i dżemam, big jabłko, znów kawa
K: 150g chudego twarogu z jogurtem nat, garść bakalii, pomarańcz
ładnie, zdrowo i na luzie
Stary 2009-03-06, 12:58   #1721
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem to zwyczajne wahania wagi lub uczucie ociężałości.
chciałabym
ale w połowie maja zaczynam ćwiczyć. tłuszczyk zleci
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 15:14   #1722
Trooskaffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trooskaffka Pokaż wiadomość
R..

woda z cytryna

ok 7.30 sniadanie owsianka z 5 łyzek z 250ml mleka 2%, 2 lyzki otrebow, lyzka slonecznika..

11.00 II sniadanie: kromka chleba zytniego z 2 plastrami wedliny z indyka, plaster pomidora, ok 6 plastrow ogorka, jablko, herbata zielona z pigwa.. pychaaa..

14.30 III sniadanie: serek homogenizowany naturalny z 4 lyzeczkami zarodkow pszennych..

17.00 Obiad:
30g ryzu brazowego, 4 sojowe, 1/3 paczki szpinaka z jajkiem.. a i tak ledwo zjadlam..

0k 20.30 kolacja: 1/2 puszki tunczyka wsw z ogorkiem konserwowym..

Prosze o ocene..
up

wczorajsze R

woda z cytryna

7.30 sniadanie: owsianka z 5 łyzek z 250ml mleka 2%, 2 lyzki otrebow, starte jablko, cynamon..

ok 11 II sniadanie
: kromka chleba zytniego z wedlina z indyka, plaster pomidora, 2 plastrami ogorka, jablko..

14.30 obiad: spaghetti: 50g makaronu pelnoziarnistego, miesko mielone, ok 200g kalafiora, 3 pieczarki, lyzka koncentratu pomidorowego 30% lowicz..

17.00 podwieczorek: serek homo nat z zarodkami pszennymi..

20.00 kolacja: twarozek domowy piątnicy..

Trooskaffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 17:41   #1723
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:

ładnie, zdrowo i na luzie
dzięki za ocenę, Już dość dawno się nie ważyłam, aż do dziś i co?było 51, a jest 49, możliwe, że to wahanie wagi? ruchu mam jak na lekarstwo, a każdego dnia jam podobnie, jak niżejżeby nie było,to mój dzisiejszy jadłospis:

Iśn: wieśniak 200g z przyprawami, 2 łyżki pł owsianych, kromka razowca z serkiem topionym, i pomidorem, kawa
IIś:dwie kromki razowca maźnięte serkiem topionym, jabłko
o: 7 pierogów ruskich, surówka warzywna
p/k:danio, garść bakalii, jabłko
dziś jużchyba raczej nic nie wpadnie

Edytowane przez Margolcia0703181
Czas edycji: 2009-03-06 o 17:42
Margolcia0703181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 17:42   #1724
Nasturcja several years
Rozeznanie

Wczorajsze U:

1)Owsianka na mleku z daktylami,morelami,dynią suszoną,jabłkiem i miodem, bułka maślana z masłem orzechowym i dżemem.

2)Serek ananasowy,pomarańcza,bana n.

3)Knedle ziemniaczane z mięskiem i sosem gulaszowym, surówka warzywna ze słoika.

4)4domowe andruty z masą krówkową(pierwszy raz w życiu jadłam i brak mi słow takie pyszne, a masa ciepła była jeszcze ), 4domowe ciasteczka fistaszkowe,cappuc ino brandy

5)Przysmak gajowego(takie śledziki w zalewie), 2 kromki pszennego chleba z masłem i żółtym serem.

---
2andruty z masą krówkową i3 ciasteczka fistaszkowe..

Rozpustny dzień...
Stary 2009-03-06, 18:02   #1725
Papillon
Rozeznanie

Moje dzisiejsze R

Śniadanie: Jogobella (:/),owsianka (2 łyżki) z miodem i cynamonem
II śniadanie: bułka z ziarenkami (nie wiem jak się nazywa dokładnie xD dużo w niej słonecznika było) z serem pleśniowym,ogórkiem,rzeżu chą i kiełkami soi,jabłko
Obiad(?):surowa marchewka
(spieszylam się na basen dlatego kolejność podwieczorku i obiadu się zamieniła)
Podwieczorek: pół woreczka ryżu (białego mama nie chce mi kupowac razowego,bo nie popiera mojego odchudzania i powiedziala,ze nie lubi tego ciemnego :/) z chińską mieszanką warzyw na patelnię,surowa marchewka
Kolacja (w planach): omlet z 2 jajek,plasterek sera wędzonego,czosnek

proszę o ocenę
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 18:17   #1726
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trooskaffka Pokaż wiadomość
up

wczorajsze R

woda z cytryna

7.30 sniadanie: owsianka z 5 łyzek z 250ml mleka 2%, 2 lyzki otrebow, starte jablko, cynamon.. -ok

ok 11 II sniadanie
: kromka chleba zytniego z wedlina z indyka, plaster pomidora, 2 plastrami ogorka, jablko.. - ok, o ile tej wędliny było sporo

14.30 obiad: spaghetti: 50g makaronu pelnoziarnistego, miesko mielone, ok 200g kalafiora, 3 pieczarki, lyzka koncentratu pomidorowego 30% lowicz.. - super

17.00 podwieczorek: serek homo nat z zarodkami pszennymi.. - tu również bardzo ładnie

20.00 kolacja: twarozek domowy piątnicy.. - takie solo ? dorzuć coś do niego
Bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
dzięki za ocenę, Już dość dawno się nie ważyłam, aż do dziś i co?było 51, a jest 49, możliwe, że to wahanie wagi? ruchu mam jak na lekarstwo, a każdego dnia jam podobnie, jak niżejżeby nie było,to mój dzisiejszy jadłospis:

Iśn: wieśniak 200g z przyprawami, 2 łyżki pł owsianych, kromka razowca z serkiem topionym, i pomidorem, kawa
IIś:dwie kromki razowca maźnięte serkiem topionym, jabłko
o: 7 pierogów ruskich, surówka warzywna
p/k:danio, garść bakalii, jabłko
dziś jużchyba raczej nic nie wpadnie
Wahania to raczej w druga stronę, jesli an wadze jest mniej to znaczy że schudłaś a co za Tym idzie powinnas zwiększyć ilość kalorii aby utrzymac wagę. A jadłospis bardzo ładny, brakuje tylko kolacji

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Wczorajsze U:

1)Owsianka na mleku z daktylami,morelami,dynią suszoną,jabłkiem i miodem, bułka maślana z masłem orzechowym i dżemem.

3)Knedle ziemniaczane z mięskiem i sosem gulaszowym, surówka warzywna ze słoika.

4)4domowe andruty z masą krówkową(pierwszy raz w życiu jadłam i brak mi słow takie pyszne, a masa ciepła była jeszcze ), 4domowe ciasteczka fistaszkowe,cappuc ino brandy

5)Przysmak gajowego(takie śledziki w zalewie), 2 kromki pszennego chleba z masłem i żółtym serem.

---

Rozpustny dzień...
Suuuuuper jadłospis, pychotaa

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R

Śniadanie: Jogobella (:/),owsianka (2 łyżki) z miodem i cynamonem - za mało płatków, jogobellę owocowam lepiej zastąp naturalnym jogurtem, ale to śnaidanie więc od czasu do czasu nic się nie stanie jak zjesz
II śniadanie: bułka z ziarenkami (nie wiem jak się nazywa dokładnie xD dużo w niej słonecznika było) z serem pleśniowym,ogórkiem,rzeżu chą i kiełkami soi,jabłko -ok
Obiad(?):surowa marchewka - woolne żarty, nawet bym tego przekąska nei nazwała, a co dopeiro obiadem
(spieszylam się na basen dlatego kolejność podwieczorku i obiadu się zamieniła)
Podwieczorek: pół woreczka ryżu (białego mama nie chce mi kupowac razowego,bo nie popiera mojego odchudzania i powiedziala,ze nie lubi tego ciemnego :/) z chińską mieszanką warzyw na patelnię,surowa marchewka - brakuje białka, a to podstawa na R, poza tym ok, wiadomo że lepszy ryż brązowy, ale jak zjesz ten biały od czasu do czasu to świat się nei zawali
Kolacja (w planach): omlet z 2 jajek,plasterek sera wędzonego,czosnek - ok

proszę o ocenę
j.w
Stary 2009-03-06, 18:57   #1727
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Wczorajsze U:

1)Owsianka na mleku z daktylami,morelami,dynią suszoną,jabłkiem i miodem, bułka maślana z masłem orzechowym i dżemem. pychotka

2)Serek ananasowy,pomarańcza,bana n. a co to za cudo ten serek? jakiś homo?

3)Knedle ziemniaczane z mięskiem i sosem gulaszowym, surówka warzywna ze słoika. uwielbiam knedle!

4)4domowe andruty z masą krówkową(pierwszy raz w życiu jadłam i brak mi słow takie pyszne, a masa ciepła była jeszcze ), 4domowe ciasteczka fistaszkowe,cappuc ino brandy dobre to cappuccino? kończą mi się zapasy i nie wiem, jakie teraz nabyć

5)Przysmak gajowego(takie śledziki w zalewie), 2 kromki pszennego chleba z masłem i żółtym serem. uwielbiam te śledzie zresztą mam obsesję na punkcie ryb pycha!

---

Rozpustny dzień...
kocham Twoje U! naprawdę ślicznie i smacznie, lubimy podobne rzeczy
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 19:05   #1728
Nasturcja several years
Rozeznanie

1)Owsianka na mleku z daktylami,morelami,dynią suszoną,jabłkiem i miodem, bułka maślana z masłem orzechowym i dżemem. pychotka

2)Serek ananasowy,pomarańcza,bana n. a co to za cudo ten serek? jakiś homo?

3)Knedle ziemniaczane z mięskiem i sosem gulaszowym, surówka warzywna ze słoika. uwielbiam knedle!

4)4domowe andruty z masą krówkową(pierwszy raz w życiu jadłam i brak mi słow takie pyszne, a masa ciepła była jeszcze ), 4domowe ciasteczka fistaszkowe,cappuc ino brandy dobre to cappuccino? kończą mi się zapasy i nie wiem, jakie teraz nabyć

5)Przysmak gajowego(takie śledziki w zalewie), 2 kromki pszennego chleba z masłem i żółtym serem. uwielbiam te śledzie zresztą mam obsesję na punkcie ryb pycha!

---

Oj Vanus dziękuję, ale moj jadłospis w porównaniu do Twojego się chowa w mysią dziurę

*serek ananasowy z Biedronki -Vitello, bardzo smaczny polecam
*cappucino pycha, czułam brandy!
*ja też kocham ryby w różnych postaciach
Stary 2009-03-06, 19:26   #1729
tytka19
Raczkowanie

moje dzisiejsze R z proba dodania bialka wkoncu

sniadanie owsianka 4 lyzki owsianych kostka gorzkiej (90%kakao) 3/4 szkl mleka 2%

2sniadanie 2x orkiszowy chlebek z paszttetem

ogromne jablko

obiad rybka ok 200g w przyprawach i zupa brokulowa (niecala szklanka) z clebem orkiszowym 2kromki (musialam go wkoncu zjesc , a obiadek w pospiechu:P)

podwieczorek serek homo z garscia orzechow wloskich

za godzinke skibka lub dwie gruboziarnistego chlebka z serkiem twagowym z rzodkiewka i ogorkiem

czy dzis lepiej z tym bialkiem? prosze o pomoc w obliczeniu kalorii

a i jeszcze takie pytanko jutro ide na 4 latka i pelno jedzenia jak zwykle jak radzicie sobie na R w takich sytuacjach? dziekuje
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 19:33   #1730
cytrusekxD
Zadomowienie

Moje dzisiejsze U:
Śniadanie: owsianka:3 lyzki jogurtu naturalnego,3 lyzki platkow owsianych, 200ml mleka, 10g mieszanki studenckiej, jablko, cynamon

IIsniadanie:jablko,DANONE GRATKA(150G)

Obiad:talerz pieczonek(cebula, ziemniaki, buraki)

Podwieczorek:wiesniak lekki(150g), jablko, cynamon, 10g orzechow ziemnych, 10g rodzynek

W miedzyczasie, bylam w realu i sprobowalam kilka owocow suszonycj, moze z 5

Kolacja:2 kromki ciemnego chleba z chuda szynka, 3 lyzki salatki z ryzem

Prosze o ocenke
Stary 2009-03-06, 19:37   #1731
Limonka1987
Zakorzenienie

Rrrrr

Śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego z pastą brokułowo- jajeczną (jajko na twardo, ugotowany brokuł, 2 łyżki gęstego jogo naturalnego, przyprawy), kubek Ricore na mleku 1,5%
II śniadanie: grahamka z pastą kakaową z cieciorki (cieciorka, woda, kakao, słodzik), mandarynka
Obiad: spaghetti z kurczakiem i fasolką (25 g makaronu pełnoziarnistego, 100 g mielonego mięsa z fileta z piersi kurczaka, 1/3 puszki pomidorów, 3 pieczarki, pół cebuli, łyżeczka oliwy z oliwek,czosnek,przyprawy, 1/3 opakowania mrożonej fasolki szparagowej)
Podwieczorek: serek wiejski lekki z 2 łyżkami słonecznika, papryką i ogórkiem kiszonym
Kolacja: rybka pieczona w piekarniku (150 g), pomidor z cebulką

Ech, chyba dzisiaj przegięłam Czuję się opchana jak bąk
Stary 2009-03-06, 20:31   #1732
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wczorajsze U:

---

Rozpustny dzień...
acchchhh pięknie

Cytat:
Rrrrr

Śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego z pastą brokułowo- jajeczną (jajko na twardo, ugotowany brokuł, 2 łyżki gęstego jogo naturalnego, przyprawy), kubek Ricore na mleku 1,5%
II śniadanie: grahamka z pastą kakaową z cieciorki (cieciorka, woda, kakao, słodzik), mandarynka
Obiad: spaghetti z kurczakiem i fasolką (25 g makaronu pełnoziarnistego, 100 g mielonego mięsa z fileta z piersi kurczaka, 1/3 puszki pomidorów, 3 pieczarki, pół cebuli, łyżeczka oliwy z oliwek,czosnek,przyprawy, 1/3 opakowania mrożonej fasolki szparagowej)
Podwieczorek: serek wiejski lekki z 2 łyżkami słonecznika, papryką i ogórkiem kiszonym
Kolacja: rybka pieczona w piekarniku (150 g), pomidor z cebulką

przegięłaś. Ślicznie pasta kakaowa z cieciorki - dobra jest?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 20:35   #1733
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
przegięłaś. Ślicznie pasta kakaowa z cieciorki - dobra jest?
Mi smakuje bardzo. Taki zdrowszy, lżejszy i mniej kaloryczny substytut nutelli Wpadaj na degustację- mam jeszcze cały słoiczek w lodówce
Stary 2009-03-06, 20:38   #1734
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tytka19 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze R z proba dodania bialka wkoncu

sniadanie owsianka 4 lyzki owsianych kostka gorzkiej (90%kakao) 3/4 szkl mleka 2% - ok

2sniadanie 2x orkiszowy chlebek z paszttetem - pasztet na R nie jest polecany, ale od czasu do czasu

ogromne jablko - sam owoc to nie posiłek

obiad rybka ok 200g w przyprawach i zupa brokulowa (niecala szklanka) z clebem orkiszowym 2kromki (musialam go wkoncu zjesc , a obiadek w pospiechu:P) - ok

podwieczorek serek homo z garscia orzechow wloskich - ok

za godzinke skibka lub dwie gruboziarnistego chlebka z serkiem twagowym z rzodkiewka i ogorkiem -kolacja na 2-3 h przed snem ? jesli tak to ok

czy dzis lepiej z tym bialkiem? prosze o pomoc w obliczeniu kalorii

a i jeszcze takie pytanko jutro ide na 4 latka i pelno jedzenia jak zwykle jak radzicie sobie na R w takich sytuacjach? dziekuje
j.w a białka nadal mało

Cytat:
Moje dzisiejsze U:
Śniadanie: owsianka:3 lyzki jogurtu naturalnego,3 lyzki platkow owsianych, 200ml mleka, 10g mieszanki studenckiej, jablko, cynamon - ok, juz lepiej, sa bakalie, więcej mleka i jogurt

IIsniadanie:jablko,DANONE GRATKA(150G) - ok, może następnym razem dorzucisz jakiś płatkow do danone

Obiad:talerz pieczonek(cebula, ziemniaki, buraki) - o ile spory to ok

Podwieczorek:wiesniak lekki(150g), jablko, cynamon, 10g orzechow ziemnych, 10g rodzynek - ładnie

W miedzyczasie, bylam w realu i sprobowalam kilka owocow suszonycj, moze z 5 - tez tak podjadam, tyle że orzechy

Kolacja:2 kromki ciemnego chleba z chuda szynka, 3 lyzki salatki z ryzem - ładnie

Prosze o ocenke
Widzę małe zmiany na lepsze Super, oby tak dalej do przodu

Cytat:
Rrrrr

Śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego z pastą brokułowo- jajeczną (jajko na twardo, ugotowany brokuł, 2 łyżki gęstego jogo naturalnego, przyprawy), kubek Ricore na mleku 1,5% - super
II śniadanie: grahamka z pastą kakaową z cieciorki (cieciorka, woda, kakao, słodzik), mandarynka - ekstraaa
Obiad: spaghetti z kurczakiem i fasolką (25 g makaronu pełnoziarnistego, 100 g mielonego mięsa z fileta z piersi kurczaka, 1/3 puszki pomidorów, 3 pieczarki, pół cebuli, łyżeczka oliwy z oliwek,czosnek,przyprawy, 1/3 opakowania mrożonej fasolki szparagowej) -smacznie i pożywnie
Podwieczorek: serek wiejski lekki z 2 łyżkami słonecznika, papryką i ogórkiem kiszonym -ok
Kolacja: rybka pieczona w piekarniku (150 g), pomidor z cebulką - i tu równiez bardzo ładnie

Suuuuper R, naprwdę, bardzo różnorodnie, zdrowo i na luzie
Stary 2009-03-06, 20:40   #1735
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Suuuuper R, naprwdę, bardzo różnorodnie, zdrowo i na luzie
Dziękuję
Stary 2009-03-06, 20:48   #1736
Dermoza
Raczkowanie

Witam Dołaczam sie do was

Moje pierwsze R:

I SN: jajecznica z dwoch jajek na oliwie z oliwek, posypana kielkami rzodkiewki , pol grahamki z platrem (zlozonym na pol ) szynki gotowanej, kawa z mlekiem + 1,5 łyzeczki cukru

II SN: pol grahamki z plastrem szynki, kielkami i plasterkiem sera, kiwi i zielona herbatka

PODWIECZOREK: jablko i 4 sucharki

OBIAD: pieczona ryba w ziolach, kapusta kiszona i brazowy ryz

KOLACJA: serek wiejski ze szczypiorkiem

Prosze o ocene

W trakcie zmian
Dermoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 20:51   #1737
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Oj Vanus dziękuję, ale moj jadłospis w porównaniu do Twojego się chowa w mysią dziurę

*serek ananasowy z Biedronki -Vitello, bardzo smaczny polecam
*cappucino pycha, czułam brandy!
*ja też kocham ryby w różnych postaciach
oj tam, ale moje to P, sama chciałabym podkręcić sobie tak metabolizm, żeby jeść takie pyszności, jak już osiągnę swój cel wagowy serek znam w takim razie, lubię też ten kokosowy dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ciepło

na przywitanie weekendu wrzucę może moje wczorajsze P :

Iśn: bułka maślana z kruszonką z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową; kroma chleba z masełkiem, tłustym twarogiem, kremem krówkowym posypana płatkami migdałów; inka na mleku 3,2% z cukrem; duży banan, mars

IIśn: 1. buła wieloziarnista 120g z masełkiem, jakąś dobrą szynką, serkiem brie, jajkiem na twardo, ogórkiem konserwowym i sosem majonezowym; nektar wieloowocowy
2. wielkie ciastko francuskie z jabłkami posypane cukrem, mandarynka, petitki w czekoladzie, mleko bananowe
3. /fakultety/: jogurt gruszkowy, duże opakowanie czekoladek milka milkinis

o: zabielana zupa pomidorowa z furą ryżu, mięcha i marchewki puree z ziemniaczków posypanych natką pietruszki, 10 paluszków rybnych, surówki (seler, jabłko, śmietana, majonez; 2: por, jabłko, majonez); kompot
d: kawał zebry w polewie czekoladowej; zagęszczone mleko czekoladowe w tubce, kilka kruchych krówek, ciepłe mleko z miodem

p: micha gęstej 'zupy' meksykańskiej (mięcho, fasola, kukurydza, papryka, groszek) z 2 chlebami pita; herbata z syropem wiśniowym cukrem

k: 3 kromy chleba 3 ziarna: z masłem, kozim serem i żurawiną; z masłem, bryndzą i kiełbasą krakowską; z masłem, żółtym serem, sałatą, pomidorem i majonezem; kawa z mlekiem i cukrem

+ paczka wafli z kremem orzechowym w mlecznej czeko, duużo pralin (kokos, orzech, coffee & cream) i galaretek w czekoladzie

walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 20:52   #1738
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
j.w a białka nadal mało

Widzę małe zmiany na lepsze Super, oby tak dalej do przodu
Dziekuje
Stary 2009-03-06, 20:52   #1739
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
oj tam, ale moje to P, sama chciałabym podkręcić sobie tak metabolizm, żeby jeść takie pyszności, jak już osiągnę swój cel wagowy serek znam w takim razie, lubię też ten kokosowy dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ciepło

na przywitanie weekendu wrzucę może moje wczorajsze P :

Iśn: bułka maślana z kruszonką z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową; kroma chleba z masełkiem, tłustym twarogiem, kremem krówkowym posypana płatkami migdałów; inka na mleku 3,2% z cukrem; duży banan, mars

IIśn: 1. buła wieloziarnista 120g z masełkiem, jakąś dobrą szynką, serkiem brie, jajkiem na twardo, ogórkiem konserwowym i sosem majonezowym; nektar wieloowocowy
2. wielkie ciastko francuskie z jabłkami posypane cukrem, mandarynka, petitki w czekoladzie, mleko bananowe
3. /fakultety/: jogurt gruszkowy, duże opakowanie czekoladek milka milkinis

o: zabielana zupa pomidorowa z furą ryżu, mięcha i marchewki puree z ziemniaczków posypanych natką pietruszki, 10 paluszków rybnych, surówki (seler, jabłko, śmietana, majonez; 2: por, jabłko, majonez); kompot
d: kawał zebry w polewie czekoladowej; zagęszczone mleko czekoladowe w tubce, kilka kruchych krówek, ciepłe mleko z miodem

p: micha gęstej 'zupy' meksykańskiej (mięcho, fasola, kukurydza, papryka, groszek) z 2 chlebami pita; herbata z syropem wiśniowym cukrem

k: 3 kromy chleba 3 ziarna: z masłem, kozim serem i żurawiną; z masłem, bryndzą i kiełbasą krakowską; z masłem, żółtym serem, sałatą, pomidorem i majonezem; kawa z mlekiem i cukrem

+ paczka wafli z kremem orzechowym w mlecznej czeko, duużo pralin (kokos, orzech, coffee & cream) i galaretek w czekoladzie

Vana, ja Ci kiedyś wystawię rachuneczek za moją klawiaturę, bo ile razy czytam Twoje P ślina mi na nią tak kapie, że ewidentnie długo tego nie wytrzyma
Stary 2009-03-06, 20:53   #1740
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

P pod tytułem "mam dośc bólu gardła"

Iśn- owsianka z serkiem wiejskim, bananem rodzynkami, kawałkami czekolady i płatkami śniad, bułka słodka z serem i marmoladą

jabłko

IIśn- zapiekanka z pieczarkami,serem, sosem czosnkowym i ketchupem(dobrze,
istnieją gumy orbit), kubuś
b) 7day's karmelowy, danmleko, 2 rogaliki-z nutellą

banan zmiksowany z mlekiem i miodem oraz orzeszkami

O- rosół wołowy z ziemniakami, duuuużo marchewki i selera, a także cebulka, kluski śląskie nadziewane jakimś czymś pasztetopodobnym:rolleyes : sos pieczarkowo-mięsny, buraczki, surówka jakaś z majonezem, kompocik

gorąca czekolada, 2 rogaliki ale z dżemem, kawałek tiramisu, kawałek miodownika

P- barszczyk czerwony z 2 wielkimi pasztecikami z nadzieniem takim jak kluchy, 2 rogaliki, budyń cappuccino

mars...

K- jajecznica z szynką, pomidorkiem, szczypiorkiem, cebulką, grahamka z ziarnami posmarowana masełkiem z serem żółtym, pomidorkiem i ketchupem, herbata

a teraz mleko z miodem i kawałek miodownika

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości