|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
prosze ocencie moj jadlospis bo sama nieiwem czy jest w miare zdrowo
moje U sn owsianka dwie lyzki platkow owsianych, lyzka brane flakes, lyzeczka otrebow, garsc orzechow, jablko, pol banana, 3/4 szklanki mleka II sn dzis tylko jablko i ok 3 lyzeczki jogurtu obiad pol woreczka ryzu z dodatkiem pieczarek, marchewki groszku i odrobina piersi z kurczaka podwieczorek galka lodow i 1 wafelek ryzowy z lyzeczka masla orzechowego pozniej zadlam jeszcze 3 male sledziki z octu kolacja 3 wafle ryzowe z serkiem wiejskim
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
U
1. Jajecznica z 2 jajek, 2 kromki chleba ciemnego ze śliwką, trochę keczupu na to ; jabłko 2. 2 małe ciasteczka kruche 3. Kawałek mięsa, makaron, sos, duużo surówki ; jabłko 4. Soczek marchwiowy jednodniowy 5. 2 kromki chlebka ziarnistego z szynką ; jabłko |
|
|
|
#1713 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I: 2 jajka sadzone; kromka razowca posmarowana serkiem z ziołami; 2 pomarańcze; pół grejpfruta II: jabłko III: panga w panierce; 450 g warzyw na patelnie; ogórki konserwowe IV: pomarańcza V: bułka przypiekana, sałatka( starta marchewka, cebulka, ogórek konserwowy, czosnek, majonez) 2 jajka na miękko
|
#1714 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie, zdrowo, i na luzie ![]() Cytat:
II śn i podwieczorek sa za małe.. możesz smiało sobie na cos pozwolic i mam podejrzenia co do tego "kawałka" mięsa
I'm delighting in the air but I'm hungry .. for you Edytowane przez ElleEstJolieeeee Czas edycji: 2009-03-05 o 23:21 Powód: pomyłka |
||
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Rrrrr
śniadanie: gryczanka (3 łyżki płatków gryczanych- owsiane się skończyły toteż trzeba było improwizować - łyżka otrębów, serek wiejski lekki, jabłko)II śniadanie: 0,5 grahamki z sałatą, 5 kotletami sojowymi, ogórkiem kiszonym i kiełkami Obiad: spory plaster wołowiny gotowanej na parze (myślę, że ok. 200g), 30 g ryżu brązowego, surówka (kapusta pekińska, pomidor, papryka, brokuły, 2 łyżki kukurydzy z puszki, kiełki, łyżka oliwy z oliwek) Podwieczorek: jajco na twardo, 15 migdałów Kolacja: sałatka z tuńczyka (tuńczyk wsw, czosnek, pomidor, papryka, ogórek, 10 oliwek).
|
#1716 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam jeszcze doddać trochę paluszków do kolacji co do oporów - zawsze juz chyba będą nie mam w ogóle ruchu, przytyłam już a na odchudzanie brak czasu. zajmę sie tym po maturze. no i wieczorem jakoś nie chce mi sie jeść
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tym sniadaniem naprawde sie najadam i obiadem tez(do tej roladki byl jeszcze sosik).A na kolacje, nastepnym razem zjem 2 kanapki, slowo
Zdrowo się odżywiam Ćwiczę Zapuszczam włosy Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-03-06 o 12:05 |
|
|
|
|
#1719 |
|
Raczkowanie
|
U wczorajsze:
śn: wieśniak 200g z 3 łyżkami płatek owsianych z przyprawami na ostro kromka razowca maźnięta serkiem topionym, pomidor, kawa z mlekiem 1,5% O: 100g ryżu, potrawka z kurczaka, surówka z czerwonej kapusty (zwykła porcja na duży talerz )P: drożdżówka z serem i dżemam, big jabłko, znów kawa K: 150g chudego twarogu z jogurtem nat, garść bakalii, pomarańcz |
|
|
|
#1720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale w połowie maja zaczynam ćwiczyć. tłuszczyk zleci
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczorajsze R woda z cytryna 7.30 sniadanie: owsianka z 5 łyzek z 250ml mleka 2%, 2 lyzki otrebow, starte jablko, cynamon.. ok 11 II sniadanie: kromka chleba zytniego z wedlina z indyka, plaster pomidora, 2 plastrami ogorka, jablko.. 14.30 obiad: spaghetti: 50g makaronu pelnoziarnistego, miesko mielone, ok 200g kalafiora, 3 pieczarki, lyzka koncentratu pomidorowego 30% lowicz.. 17.00 podwieczorek: serek homo nat z zarodkami pszennymi.. 20.00 kolacja: twarozek domowy piątnicy..
|
|
#1723 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za ocenę
, Już dość dawno się nie ważyłam, aż do dziś i co?było 51, a jest 49, możliwe, że to wahanie wagi? ruchu mam jak na lekarstwo, a każdego dnia jam podobnie, jak niżej żeby nie było,to mój dzisiejszy jadłospis:Iśn: wieśniak 200g z przyprawami, 2 łyżki pł owsianych, kromka razowca z serkiem topionym, i pomidorem, kawa IIś:dwie kromki razowca maźnięte serkiem topionym, jabłko o: 7 pierogów ruskich, surówka warzywna p/k:danio, garść bakalii, jabłko dziś jużchyba raczej nic nie wpadnie
Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2009-03-06 o 17:42 |
|
|
|
#1724 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajsze U:
1)Owsianka na mleku z daktylami,morelami,dynią suszoną,jabłkiem i miodem, bułka maślana z masłem orzechowym i dżemem. 2)Serek ananasowy,pomarańcza,bana n. 3)Knedle ziemniaczane z mięskiem i sosem gulaszowym, surówka warzywna ze słoika. 4)4domowe andruty z masą krówkową(pierwszy raz w życiu jadłam i brak mi słow takie pyszne, a masa ciepła była jeszcze ), 4domowe ciasteczka fistaszkowe ,cappuc ino brandy5)Przysmak gajowego(takie śledziki w zalewie), 2 kromki pszennego chleba z masłem i żółtym serem. --- 2andruty z masą krówkową i3 ciasteczka fistaszkowe.. ![]() Rozpustny dzień...
|
#1725 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze R
![]() Śniadanie: Jogobella (:/),owsianka (2 łyżki) z miodem i cynamonem II śniadanie: bułka z ziarenkami (nie wiem jak się nazywa dokładnie xD dużo w niej słonecznika było) z serem pleśniowym,ogórkiem,rzeżu chą i kiełkami soi,jabłko Obiad(?):surowa marchewka (spieszylam się na basen dlatego kolejność podwieczorku i obiadu się zamieniła)Podwieczorek: pół woreczka ryżu (białego mama nie chce mi kupowac razowego,bo nie popiera mojego odchudzania i powiedziala,ze nie lubi tego ciemnego :/) z chińską mieszanką warzyw na patelnię,surowa marchewkaKolacja (w planach): omlet z 2 jajek,plasterek sera wędzonego,czosnek proszę o ocenę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1726 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawdę ślicznie i smacznie, lubimy podobne rzeczy
|
|
|
#1728 |
|
Rozeznanie
|
1)Owsianka na mleku z daktylami,morelami,dynią suszoną,jabłkiem i miodem, bułka maślana z masłem orzechowym i dżemem. pychotka
![]() 2)Serek ananasowy,pomarańcza,bana n. a co to za cudo ten serek? jakiś homo? 3)Knedle ziemniaczane z mięskiem i sosem gulaszowym, surówka warzywna ze słoika. uwielbiam knedle! 4)4domowe andruty z masą krówkową(pierwszy raz w życiu jadłam i brak mi słow takie pyszne, a masa ciepła była jeszcze ), 4domowe ciasteczka fistaszkowe ,cappuc ino brandy dobre to cappuccino? kończą mi się zapasy i nie wiem, jakie teraz nabyć ![]() 5)Przysmak gajowego(takie śledziki w zalewie), 2 kromki pszennego chleba z masłem i żółtym serem. uwielbiam te śledzie pycha!--- 2andruty z masą krówkową i3 ciasteczka fistaszkowe.. ![]() Oj Vanus dziękuję, ale moj jadłospis w porównaniu do Twojego się chowa w mysią dziurę *serek ananasowy z Biedronki -Vitello, bardzo smaczny polecam *cappucino pycha, czułam brandy! *ja też kocham ryby w różnych postaciach
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze R z proba dodania bialka wkoncu
![]() sniadanie owsianka 4 lyzki owsianych kostka gorzkiej (90%kakao) 3/4 szkl mleka 2% 2sniadanie 2x orkiszowy chlebek z paszttetem ogromne jablko obiad rybka ok 200g w przyprawach i zupa brokulowa (niecala szklanka) z clebem orkiszowym 2kromki (musialam go wkoncu zjesc , a obiadek w pospiechu:P) podwieczorek serek homo z garscia orzechow wloskich za godzinke skibka lub dwie gruboziarnistego chlebka z serkiem twagowym z rzodkiewka i ogorkiem czy dzis lepiej z tym bialkiem? prosze o pomoc w obliczeniu kaloriia i jeszcze takie pytanko jutro ide na 4 latka i pelno jedzenia jak zwykle jak radzicie sobie na R w takich sytuacjach? dziekuje
|
|
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U:
Śniadanie: owsianka:3 lyzki jogurtu naturalnego,3 lyzki platkow owsianych, 200ml mleka, 10g mieszanki studenckiej, jablko, cynamon IIsniadanie:jablko,DANONE GRATKA(150G) Obiad:talerz pieczonek(cebula, ziemniaki, buraki) Podwieczorek:wiesniak lekki(150g), jablko, cynamon, 10g orzechow ziemnych, 10g rodzynek W miedzyczasie, bylam w realu i sprobowalam kilka owocow suszonycj, moze z 5 ![]() Kolacja:2 kromki ciemnego chleba z chuda szynka, 3 lyzki salatki z ryzem ![]() Prosze o ocenke
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Rrrrr
Śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego z pastą brokułowo- jajeczną (jajko na twardo, ugotowany brokuł, 2 łyżki gęstego jogo naturalnego, przyprawy), kubek Ricore na mleku 1,5% II śniadanie: grahamka z pastą kakaową z cieciorki (cieciorka, woda, kakao, słodzik), mandarynka Obiad: spaghetti z kurczakiem i fasolką (25 g makaronu pełnoziarnistego, 100 g mielonego mięsa z fileta z piersi kurczaka, 1/3 puszki pomidorów, 3 pieczarki, pół cebuli, łyżeczka oliwy z oliwek,czosnek,przyprawy, 1/3 opakowania mrożonej fasolki szparagowej) Podwieczorek: serek wiejski lekki z 2 łyżkami słonecznika, papryką i ogórkiem kiszonym Kolacja: rybka pieczona w piekarniku (150 g), pomidor z cebulką Ech, chyba dzisiaj przegięłam Czuję się opchana jak bąk
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Mi smakuje bardzo. Taki zdrowszy, lżejszy i mniej kaloryczny substytut nutelli
Wpadaj na degustację- mam jeszcze cały słoiczek w lodówce
|
#1734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, oby tak dalej do przodu ![]() Cytat:
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1736 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dołaczam sie do was![]() Moje pierwsze R: I SN: jajecznica z dwoch jajek na oliwie z oliwek, posypana kielkami rzodkiewki , pol grahamki z platrem (zlozonym na pol ) szynki gotowanej, kawa z mlekiem + 1,5 łyzeczki cukruII SN: pol grahamki z plastrem szynki, kielkami i plasterkiem sera, kiwi i zielona herbatka PODWIECZOREK: jablko i 4 sucharki OBIAD: pieczona ryba w ziolach, kapusta kiszona i brazowy ryz KOLACJA: serek wiejski ze szczypiorkiem Prosze o ocene
|
|
#1737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
serek znam w takim razie, lubię też ten kokosowy ![]() na przywitanie weekendu wrzucę może moje wczorajsze P :Iśn: bułka maślana z kruszonką z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową; kroma chleba z masełkiem, tłustym twarogiem, kremem krówkowym posypana płatkami migdałów; inka na mleku 3,2% z cukrem; duży banan, mars IIśn: 1. buła wieloziarnista 120g z masełkiem, jakąś dobrą szynką, serkiem brie, jajkiem na twardo, ogórkiem konserwowym i sosem majonezowym; nektar wieloowocowy 2. wielkie ciastko francuskie z jabłkami posypane cukrem, mandarynka, petitki w czekoladzie, mleko bananowe 3. /fakultety/: jogurt gruszkowy, duże opakowanie czekoladek milka milkinis ![]() o: zabielana zupa pomidorowa z furą ryżu, mięcha i marchewki puree z ziemniaczków posypanych natką pietruszki, 10 paluszków rybnych, surówki (seler, jabłko, śmietana, majonez; 2: por, jabłko, majonez); kompotd: kawał zebry w polewie czekoladowej; zagęszczone mleko czekoladowe w tubce, kilka kruchych krówek, ciepłe mleko z miodem p: micha gęstej 'zupy' meksykańskiej (mięcho, fasola, kukurydza, papryka, groszek) z 2 chlebami pita; herbata z syropem wiśniowym cukrem k: 3 kromy chleba 3 ziarna: z masłem, kozim serem i żurawiną; z masłem, bryndzą i kiełbasą krakowską; z masłem, żółtym serem, sałatą, pomidorem i majonezem; kawa z mlekiem i cukrem + paczka wafli z kremem orzechowym w mlecznej czeko, duużo pralin (kokos, orzech, coffee & cream) i galaretek w czekoladzie ![]()
|
|
|
#1738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
P pod tytułem "mam dośc bólu gardła
"Iśn- owsianka z serkiem wiejskim, bananem rodzynkami, kawałkami czekolady i płatkami śniad, bułka słodka z serem i marmoladą jabłko IIśn- zapiekanka z pieczarkami,serem, sosem czosnkowym i ketchupem(dobrze, istnieją gumy orbit ), kubuśb) 7day's karmelowy, danmleko, 2 rogaliki-z nutellą banan zmiksowany z mlekiem i miodem oraz orzeszkami O- rosół wołowy z ziemniakami, duuuużo marchewki i selera, a także cebulka, kluski śląskie nadziewane jakimś czymś pasztetopodobnym:rolleyes : sos pieczarkowo-mięsny, buraczki, surówka jakaś z majonezem, kompocik gorąca czekolada, 2 rogaliki ale z dżemem, kawałek tiramisu, kawałek miodownika P- barszczyk czerwony z 2 wielkimi pasztecikami z nadzieniem takim jak kluchy, 2 rogaliki, budyń cappuccino mars... K- jajecznica z szynką, pomidorkiem, szczypiorkiem, cebulką, grahamka z ziarnami posmarowana masełkiem z serem żółtym, pomidorkiem i ketchupem, herbata a teraz mleko z miodem i kawałek miodownika
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

- łyżka otrębów, serek wiejski lekki, jabłko)
) :

..mam nadzieję ze aż tak nie zawaliłam

żeby nie było,to mój dzisiejszy jadłospis:
), 4domowe ciasteczka fistaszkowe
naprawdę ślicznie i smacznie, lubimy podobne rzeczy