|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
A juz myslalam ze jestem jakas oziebla, ale widze ze nie tylko ja nie mam ochoty na przytulanki
. Od razu mi lepiej. Chociaz ja nie mam ochoty bardziej z obawy niz braku checi a przynajmniej tak mi sie wydaje.U mnie metr sniegu, zaspy dwumetrowe i ciagle pada. Zasypie nas chyba w tym roku.
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wymiana numerów idzie cosik drętwo
, i na forum pusto ![]() Aha - weekend
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
cosik mała frekwencja.......
ja wlasnie najedzona z pelnym brzuchem zasiadlam do laptopa, a tu taka ciszaaaa
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta jeszcze troche czasu do porodów ;] eleeri ja nie mowie ze moj mnie zdradza tylko ze cierpni od 5 miesiecy ;p
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-02-21 o 16:04 |
|
|
|
|
#1715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Czy to naprawdę możliwe, żeby dzidzia mogła tatusia kopnąć albo złapać za "wacusia"??? Mój TZ tak kiedyś zażartował. Zresztą jak my się przytulamy to maluch najczęściej ani mru mru.Też słyszałam o tym filmie i chciałabym go obejrzeć. Muszę poszperać. Ja niestety chyba nikomu tel nie podam, bo taryfa byłaby za droga do UK, chyba że tylko na sms. Ania0104 dobrze, że to nic poważnego. Moja koleżanka też ma takie nerwobóle i już różne badania jej robili i była u kardiologa i stwierdzili, że za dużo pracy i stresu. Trzeba się trochę polenić ---------- Napisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Chodzą za mna faworki, bo w tłusty czwartek to tylko 1 pączka zjadłam. Jakiś dobry przepis? |
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zaczniemy jej wszystkie pisać i dzwonić po kolei ![]() Gizmiatko to tak profilaktycznie, żeby Ci czasem nic do głowy nie przyszło
|
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
Hurra! Znalazłam bardzo prosty przepis na faworki. Idę robić to dam znać jak wyszły. Podaję linka gdyby ktoś jeszcze miał zachcioła.
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis180.html |
|
|
|
#1718 |
|
Ola-Unhola
|
Rzeczywiście pustki dzisiaj.
A ja nie byłam na sankach. Małż od razu po zajęciach młodego pojechał z nim na górkę i sobie pozjeżdżali, ale zaraz przejdę się do pobliskiego sklepu po babeczki oetkera, to będę miała krótki spacerek. Robiła może któraś z Was, te babeczki z paczki? Synek mnie namawia, więc już zrobię, chociaż jestem trochę przeciwna wypiekom z kartonika. A teraz siadamy do drugiego danka, bo zupka już zjedzona ![]() Skierka, dzięki za maila - nr zapisany. Jak chcesz przeslę Ci też swój, Kilka dziewczyn już ma go, ale nie uważam, że co za dużo to nie zdrowo
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny kochane...
dzisiaj ja bylam u ginka i wysiedzialam sie 2,5 godziny w kolejce ![]() w koncu udalo nam sie wejsc i... jak zobaczylam jak uroslo od ostatniej wizyty to malo nie padlam... byly 3 cm a jest 9 cm ![]() zmierzona zostala przyziernosc... nie powiedzilam ile bo bylo to blyskawicznie ale powiedzial ze dobrze, zobaczyl serduszko powiedzial ze sa dwie komory i wszystko tak jak trzeba, i glowka tak jak trzeba i kolanka, nozki i raczki... tak to szybko przelecialo ze napatrzyc sie nie zdazylam... ![]() powiedzial ze to juz ostatnie zdjecie calego dziecka... teraz beda tylko kawalki bo juz sie w kadrze nie zmiesci ![]() i co dziwne... schudlam 1kg i dostalam ochrzan... mowi ze mam wiecej jesc chociaz dziecko ma normalne rozmiary to ja mam tyc... przeciez jem ![]() egh... dobra to lecem jesc... Buziol
|
|
#1720 | |||
|
Zakorzenienie
|
popieram w całej rozciągłości.Tez tak mam, no i mój mąż na szczęście nie ma większych obaw ![]() Cytat:
wow na jeżdzca nie jest głęboko, ani na stojąco od tyłu, chyba, że to indywidualnie od budowy kobiety zalezy. Obie są moimi ulubionymi, właśnie ze względu na to, że jest głęboka penetracja.Nam lekarz też powiedział, że można delikatnie,, ale co to właściwie znaczy??? delikatny sex czy delikatny orgazm chyba , ze miał na myśli "proszę wykluczyc sado " Zakupy sie udały. W jednym miejscu kupiłam cały sprzęt. Za kilka dni dowiozą do domku i wniosą Cytat:
![]() Cytat:
Polecam karpatkę, murzynka, pieguska, właściwe wszystko co sporóbowałam wyszło. Staram się mieć takie ciasto na zapasie. Jak rodzinka tż'ta chcę się wprosić na kawke to tanim kosztem jestem w stanie ich ugościć, no i za wiele nie potrzeba dodawać do tych miksturek
|
|||
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc
Jestem tylko na chwilkę bo zaraz jedziemy do znajomych Dzisiaj jest okropnie senny dzień, najchętniej wspoczyłabym pod kołderkę i pospała
|
|
#1722 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja bylam na sankach z malym i nie mam sily ehh ja sie juz do niczego nie nadaje chyba
annamaria chcialam Ci przepis podac ale widze, ze juz jakis znalazlas
|
|
#1723 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
dawaj ten nr ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
super |
||
|
|
|
#1724 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tych pozycji, to w tych dwóch chodzi raczej o to, że kobieta może sama kontrolowac penetrację i nie dopuszczac do głębszej ![]() Ja karpatkę robiłam kilka razy i bardzo wszystkim smakowała. Babeczki właśnie zakupiłam i zaraz biorę się do roboty. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodałam tylko do środka jeszcze orzeszki i migdały, bo akurat miałam
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
AgataR ale ta twoja dzidzia rosnie
![]() pisalyscie o babeczkach, ja jednak wole sama zrobić- znalazłam kiedys fajny przepis w necie na muffiny czekoladowe i powiem wam ze to sie bardzo łatwo robi......a wychodza pyszne!!!
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ja też zdecydowanie wolę własnej roboty...uwielbiam próbować nowych przepisów...ale tak asekuracyjnie można takie babeczki w kuchni mieć...dodaje się 2 jajka, oliwe i wodę...miesza, 15 min w piekarniku i zrobione...nawet jak goście zapowiedzą się 20 min wcześniej to można je przygotować A naprawdę są dobre
|
|
#1728 |
|
Ola-Unhola
|
Babeczki gotowe
![]() Studzą się, a pachnie superowo ![]() A jutro zrobię ananaski z bitą śmietanką. Ale mnie ciągnie do słodkiego, czyżbym miała nadrobic utratę kg z pierwszych tygodni ciąży
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
to ja zawsze mam w zapasie krem do tortów z torebki......jak zadzwoni ktos ze wpadnie to tylko biszkopt upieke- zawijam w sciereczke na rolade i kremik ubije z mlekiem, dodaje sobie pokrojoną czekolade i smaruje rolade, na gore polewa i gotowe!!
|
#1730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do rzeczy - zróbcie badanie, bo bóle często traktowane jako bóle odsercowe często okazują się być potem np. wrzodami żołądka może to rzeczywiście stres, ale lepiej porobic badania i mieć spokój Cytat:
![]() a dzisiaj robiłam z mamą faworki i oczywiście też na jednym się nie skończyło - i już wiadomo skąd moje 10 kg więcej Cytat:
|
|
|
#1731 |
|
Przyczajenie
|
AGATA ja schudlam w pierwszym trymestrze 4kg pomimimo tego ze normalnie sie odzywialam.to normalne na poczatku ciazy,te kilogramy mi juz wrocily
![]() Kilka dni temu poczulam pierwsze ruchy za to czasami jak sie klade na boku,to czuje jak by mi ktos macice rozciagal,albo jak ktos by mi balona w brzuchu dmuchal, i troszke to boli,i nie wiem czy tak sie robi bo dziecko sie w takiej pozycji uklada..? :confu sed:i jeszcze jedno,czuje ze moja dzidzia jest bardziej ulozana po lewej stronie,a jak jest u was? dzidzia jest bardziej po ktorejs stronie czy po srodku?
|
|
|
|
#1732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agata R super, że dzidzia tak rośnie
Cytat:
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuję dzidzię po prawej stronie od pępka. I od początku ciąży dzidzia jest tam gdzieś w okolicy, bo na każdym badaniu gin ją tam wyczuwa.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1734 |
|
Ola-Unhola
|
A ja przeglądam sobie stronki z przepisami i znalazłam coś takiego - uwielbiam kiwi
http://grumko.blox.pl/2008/04/358-Swiezosc-kiwi.html A tu dla wielbicielek domowych hot-dogów: http://grumko.blox.pl/2009/02/797-Is...-hot-dogi.html
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
UnholyOne w wolnej chwili proszę podeślij mi też swój nr tel
|
|
|
|
#1736 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Mamusie
wczoraj odebrałam wyniki na przeciwciała ospy. przypominam niewtajemniczonym że robialm te badania bo nie chorowałam na ospę a miałam kontakt z osobą chorą na pólpasiec a półpasiec wywołuje ten sam wirus co ospę ![]() wynik igm (+) 1,51 a norma do 0,8 ujemny od 0,8 do 1,1 wątpliwy wynik igg (+) 2,56 normy jak wyżej jeśli by odczytać wynik tak jak przy toksoplazmozie to igg oznaczlo by że mam przeciwciała ale martwi mnie igm dodatnie bo z niego wynika że właśnie przechodzę ospę ![]() w sumie ma jeszcze tydzień żeby się wyrzucić bo okres rozwoju ospy jest od 14-21 dni. jestem przerażona :conf used:![]() wizyte u ginekologa mam w poniedziałek- zobaczymy co powie choć jak do niego dzwoniłam jeszcze przed otrzymaniem wyników to nastraszyl mnie że ospa w ciąży może nieść poważne powikłania
|
#1738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#1739 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ainka bedzie dobrze napewno nic sie nie martw
![]() ![]() ![]() annamaria przez Ciebie zrobilam faworki tyle, ze zjadlam tylko jednego niechcaco ugryzlam tym chorym zebem i tak mnie rozbolal ze przez dwie godziny umieralam wlasnie dochodze do siebie, tylko szczeka mi jeszcze zdretwiala zostala
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
lece spac dobre kobietki, jutro obiad u tesciów Mnie czeka
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

. Od razu mi lepiej. Chociaz ja nie mam ochoty bardziej z obawy niz braku checi a przynajmniej tak mi sie wydaje.
, 

Oglądałyście? Polecam, ale nie dla osób o słabych nerwach. Film opowiada o matce (w tej roli Angelina Jolie), której 8 letni syn zaginął. Policja znajduje chłopca i wmawia matce, że to jej syn, chociaż ona twierdzi co innego. Umieszczają ją w szpitalu psychiatrycznym.... Ale co ja będę pisać. Oglądnijcie.

NIE LUBIĘ TROLLI
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)