Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-25, 09:11   #1711
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Kochane, wróciłam od lekarza i jednak jest wszystko w porządku. Ulżyło mi. Moje maleństwo ma prawie 4 cm. Pomachało mi rączką To 10 tydzień. Jestem taka szczęśliwa
Super... aczkolwiek za razem zrobiło mi się smutno ... u mnie też 10tc a maluszek ma 2,8cm KLUSKO MOJA... ROŚNIJ!

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Asiulek, świetne wieści

A mi się dzisiaj straaaaaaszliwie nie chciało zajęć prowadzić. Okropnie mnie kusiło żeby odwołać, ale się nie dałam. Śmieszni ci moi kursanci- magnetofon za mną noszą, okna zamykają za mnie, dzisiaj słowniki za mnie nosili-odkąd dowiedzieli się, że jestem w ciąży to nawet z najmniejszym kaszlem czy katarem dzwonią, że nie przyjdą, bo jeszcze mnie zarażą Czasem dają w kość, ale w takich sytuacjach jest mi naprawdę miło
Strasznie miło z ich strony. Ale w ogóle widać, że musisz być świetną babką że Cię tak lubią

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez zwariowanna Pokaż wiadomość
Póki co dobrze. Od początku miałam problemy z bólami brzucha i dostałam od mojego lekarza ginekologa leki na podtrzymanie ciąży. Od dwóch tygodni je biorę i jest lepiej Staram się dużo wypoczywać. Jestem dobrej myśli i mam nadzieje, że z moją dzidzią wszystko będzie oki
Nie czasem Duphaston? Ja biorę go do tej pory. A także jakby Cię bolał dalej brzuch możesz brać magnez. W aptece do kupienie za ok 6zł "magnez + B6" - 50 tabletek. Pomaga na te bóle.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Malgo - z tego co sie orjentuje to pierwsze usg jest przy pierwszej wizycie w szpitalu......ale wiesz popytaj znajomych polek ze swojej miejscowosci moze ktoras chodzila gdzies do polskiego ginekologa niedaleko.....

Co do nowosci to moj tz twierdzi ze slyszy przez brzuch dzidzie....mowi ze bulgocze strasznie - ale dla mnie to nieprawdopodobne by cos takiego slyszal.....
Ja tam czuje jedynie rozciaganie sie brzucha - teraz to juz chyba na potege mi dzidzius rosnie bo swoedzi i ciagnie mnie brzuch non-stop
Aaaa i dostalismy wozek od znajomych - trzeba go tylko wyprac bo lezal sobie u nich na strychu wsrod pajeczyn.....ale prawie funkiel-nowka ich dzidzia w nim tylko pol roku jezdzila a potem sie przesiadla na parasolke.....
Jak bedzie wyprany i wysuszony to wstawie fotke....
Dobranoc
Nie no, chyba nie słyszy, raczej pracę jelit albo coś, ale po co odbierać mu frajdę? Niech tam sobie słucha Mój mąż np. od jakiegoś czasu mówi do mojego brzucha.... a dodam, ze to koniec 10tc... ale co ja go tam będę w błędu wyprowadzać Jak chce, to niech sobie gaworzy
A z tym wózkiem to super! Teraz wózki takie drogie, zostanie wam pieniążków na inne cele

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ehhh musiałam mimo zwolnienia wstać i jechać na chwilę do mojej szkoły oczywiście przez 3 dni mojej nieobecności kochani rodzice dzieci z mojej klasy poinformowali już pół miasta o mojej ciąży i zrobili rewoltę u dyrektora, że żadają natychmiastowej informacji kto będzie za mnie wychowawcą i z kim dzieci będą miały lekcje za mnie.... dyrektora ponoć wbiło w ziemię, bo on o mojej ciązy nie wiedział (z wiadomych względów) ale na obronę był w stanie tylko powiedzieć, że mam tylko grypę i zwolnienie na tydzień i się rodzice odczepili. A potem wyszedł i sekretarce suszył głowę czy to prawda.... no ale ogólnie się wywiedziałam od sekretarki właśnie, że się ucieszył...no ale jak ja go znam to we wtorek mnie wezwei na dywanik jak już wrócę do pracy ehhh człowiek się boi na głupie zwolnienie iść, bo zaraz dyr z czatuje
a tak poza tym to wczoraj zaczęłam 14 tydzień wizytę mam w poniedziałek i się nie mogę doczekać chciałabym Wam pokazać mojego maluszka na razie mam tylko 1 zdjęcie z 9 tygodnia
jadę zaraz do mojej 6 miesięcznej siostrzenicy i znów sobie troszkę ciuszków zwiozę, bo już na mnie czekajątylko muszę jakoś niezauważona przez miasto się przemycić autkiem szybciutko, żeby mnie ktoś z pracy nie zobaczył
Bożesz Ci rodzicie masakra... a dyrektor z tego co napisałaś bardzo fajny gościu A jak faktycznie się ucieszył, to już w ogóle Daj znać koniecznie jak już będziesz miałą rozmowę z nim za sobą, jakie faktycznie są jego odczucia ok? Mam nadzieję, że będzie dobrze

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Idę dzisiaj znowu do lekarza. Zrobiłam badania krwi i wyniki nie są za dobre, ale mam nadzieję że to jest związane z moim przeziębieniem. Poproszę też lekarza aby wypisał mi zwolnienie na tydzień. Muszę odpocząć. I ciekawa jestem jak w pracy zareagują na to zwolnienie. Ja odkąd pracuję to nigdy nie miałam ani jednego dnia zwolnienia – a pracuję już ponad 14 lat. Powiedziałam też mojemu szefowi o ciąży. Pogratulował i stwierdził, że ja i ciążą to koniec pewnej epoki. I oczywiście zapytał kto jest ojcem. Najgorsze to te pytania o ojca i chyba dlatego tak niechętnie komukolwiek mówię o ciąży. Dobrze że wy jesteście to przynajmniej tutaj mogę pogadać na ten temat.

Ja zaczęłam 18 tydzień i jak na razie nie czuję żadnych ruchów. Za to czuję cały czas okropny ból piersi. Są napęczniałe i nie można ich dotykać bo strasznie bolą. Czy to normalne??
OD TYLU LAT NIE BYŁAŚ NA ZWOLNIENIU!?!?!?!? NO WZOROWY PRACOWNIK PO PROSTU!!! Nic dziwnego że szefowi nie przeszkadza i nawet pogratulował ciąży Pytaniami o tatę w ogóle się nie przejmuj. W razie czego będzie jak ktoś będzie się czepiał zrobimy zlot wizażanek z naszego wątku i się z nimi rozprawimy
A z tymi piersiami to miałam identycznie ALE dużo wcześnie. Ja tak miałam koło 6-7tc ......
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:14   #1712
fasolka73
Rozeznanie

Izumi, kluska na pewno urośnie Ma już prawie 3 cm, a Asiulki prawie 4, tylko 1cm różnicy. Kluski i tak rosną sobie, jak same chcą. Moja Kluska ma np. długość ciałka na 11tydz.6 dni(czyli prawie 12), a wielkość główki na 13 tydzień, tak oceniło usg. Ale lekarz uspokajał, że to normalne, że to jest odrębny człowiek i indywidualista. Każdy z nas ma przecież inną budowę
POP70 ja mam tak nadal z piersiami, wczoraj smarowałam je ciągle, bo tak bolała skóra i swędziały i takie gorące i bolące, nic przyjemnego...
zwariowana, to prawda z tym magnezem+b6, ja też to zauważyłam, ze jak brzuch się napina, to łyknę i przechodzi. I zmniejsza mi mdłości
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:15   #1713
mrowak
Zakorzenienie

Izumi, nie martw się tak- no coś Ty!!! Przecież jak podają na różnych stronach jakie duże są maleństwa to rozbieżności sięgają nawet killku centymetrów, a u Ciebie różnica między 2,8 a 4 jest minimalna.

A moi kursanci, jak pisałam, potrafią dać w kość, bo rozgadani strasznie bywają, ale albo wrzucili trochę na luz jak się dowiedzieli, że jestem w ciąży, albo to ja podświadomie zwracam mniejszą uwagę. Generalnie po wakacjach wznowiłam kurs z nastawieniem, że nie będę się wszystkim tak bardzo przejmować i jak gadają to ja mówię coraz ciszej i siłą rzeczy muszą się uspokoić, bo inaczej nic nie będą słyszeć

Pop70, ojcem dziecka jest OJCIEC DZIECKA i nic nikomu do tego! Co ich to obchodzi? A jak ktoś wyjątkowo upierdliwy będzie się dopytywał, to w zależności od tego czy to babka czy facet to możesz powiedzieć, że spokojna głowa- nie pani mąż / nie pan. Niech się odpier....!
I idź Ty kobieto na to zwolnienie! Mnie piersi bolały też tylko na początku, ale podejrzewam, że u każdej jest inaczej. Może ja się powinnam zastanawiać czemu mnie nie bolą

mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:45   #1714
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Izumi, kluska na pewno urośnie Ma już prawie 3 cm, a Asiulki prawie 4, tylko 1cm różnicy. Kluski i tak rosną sobie, jak same chcą. Moja Kluska ma np. długość ciałka na 11tydz.6 dni(czyli prawie 12), a wielkość główki na 13 tydzień, tak oceniło usg. Ale lekarz uspokajał, że to normalne, że to jest odrębny człowiek i indywidualista. Każdy z nas ma przecież inną budowę
zwariowana, to prawda z tym magnezem+b6, ja też to zauważyłam, ze jak brzuch się napina, to łyknę i przechodzi. I zmniejsza mi mdłości
Naprawdę : ociera łzy : .... To już mi lepiej.... na tym etapie wydawało mi się że 1cm różnicy to tak dużo ..... Dziękuję za pokrzepienie .... . Dziś mam coś kiepski/płaczliwy dzień Dziękuję!
A z tym magnezem to faktycznie ciekawa sprawa. Myślałam, że może u mnie to głównie placebo (co by mi nie przeszkadzało, ważne że pomogło ) ale skoro i u Ciebie, to już coś musi być na rzeczy Ogólnie mój lekarz mówił, żeby brać codziennie 1 tbl (czyli według wskazań na opakowaniu), ale jeśli bardzo boli to można się magnezem nasycić, czyli np. wziąć podwójną, potrójną dawkę, a potem wrócić do normalnego stosowania. Ale wiadomo.... wszystko trzeba robić pod nadzorem swojego lekarza, więc to co my piszemy to i tak zawsze trzeba uzgodnić

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Izumi, nie martw się tak- no coś Ty!!! Przecież jak podają na różnych stronach jakie duże są maleństwa to rozbieżności sięgają nawet killku centymetrów, a u Ciebie różnica między 2,8 a 4 jest minimalna.

A moi kursanci, jak pisałam, potrafią dać w kość, bo rozgadani strasznie bywają, ale albo wrzucili trochę na luz jak się dowiedzieli, że jestem w ciąży, albo to ja podświadomie zwracam mniejszą uwagę. Generalnie po wakacjach wznowiłam kurs z nastawieniem, że nie będę się wszystkim tak bardzo przejmować i jak gadają to ja mówię coraz ciszej i siłą rzeczy muszą się uspokoić, bo inaczej nic nie będą słyszeć

Pop70, ojcem dziecka jest OJCIEC DZIECKA i nic nikomu do tego! Co ich to obchodzi? A jak ktoś wyjątkowo upierdliwy będzie się dopytywał, to w zależności od tego czy to babka czy facet to możesz powiedzieć, że spokojna głowa- nie pani mąż / nie pan. Niech się odpier....!
I idź Ty kobieto na to zwolnienie! Mnie piersi bolały też tylko na początku, ale podejrzewam, że u każdej jest inaczej. Może ja się powinnam zastanawiać czemu mnie nie bolą

Dziękuję za pocieszenie Właśnie tego mi dzisiaj było trzeba Jesteście kobietki the best!
"nie pani mąż / nie pan." - to mnie zabiło Niby takie proste... ale jakie dobitne
A z tymi studentami to może faktycznie i oni się zmienili i Twoje nastawienie też W końcu... jesteś w ciąży, przecież nie będziesz się z nikim żyłowac nie?
Stary 2009-09-25, 10:47   #1715
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Izumi, no właśnie problem w tym, że mój dyr to n e jest w żadnym stopniu spoko to, że się ucieszył to raczej było cyniczne, a we wtorek mi szczeli wykład... nauczyciele u mnie w szkole już mielei z nim różne przejścia, ja zresztą też no ale cóż, nie ominie mnie rozmowa z nim
Przywiozłam od siostry śliczne buciki 2 pary 2 pajace i 3 rampersy. Dobrze, że sporo z tych potrzebnych rzeczy mam od niej, bo jakbym miała kupować wszystko to co chcę dla dzidzi, to no ale na wózek to nie mam co liczyć hehehe

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:09   #1716
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Izumi, no właśnie problem w tym, że mój dyr to n e jest w żadnym stopniu spoko to, że się ucieszył to raczej było cyniczne, a we wtorek mi szczeli wykład... nauczyciele u mnie w szkole już mielei z nim różne przejścia, ja zresztą też no ale cóż, nie ominie mnie rozmowa z nim
Przywiozłam od siostry śliczne buciki 2 pary 2 pajace i 3 rampersy. Dobrze, że sporo z tych potrzebnych rzeczy mam od niej, bo jakbym miała kupować wszystko to co chcę dla dzidzi, to no ale na wózek to nie mam co liczyć hehehe
CHWAL SIĘ!
Stary 2009-09-25, 11:20   #1717
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

Baobabek, super masz z tymi ciuszkami. U mnie jakaś posucha i nikt nie robi mi takich prezentów

A co do szefa, to jak będzie "szczelał" wykład to powiedz mu, że nie bardzo możesz się teraz stresować gdyż jakby nie było w ciąży jesteś, a to niewskazane

Izumi, no przecież dobrze napisałam, nie: "nie pani mąż / nie pan."? Albo może jeszcze mówić, że ojciec dziecka jest tak zabójczo przystojny, że jak się małe urodzi to będzie najpiękniejszym dzieckiem pod słońcem. Czego się czepiają, no??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-25, 11:25   #1718
Baobabek
Zakorzenienie

mrowak hehe jakbym mu tak odpowiedziała to mnie zaraz do niego tylko trzeba"tak Panie dyrektorze", "oczywiście Panie dyrektorze", "ma Pan rację, Panie dyrektorze"

Nie mam jak wstawić zdjęć, bo co chcę jakieś załadować to się nie da chciałam wrzucić ze ślubu jak dziewczyny wstawiały i się nie da

Stary 2009-09-25, 11:27   #1719
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Baobabek moze bedzie dobrze,musi byc dobrze idź do niego z uśmiechem to moze mu sie udzieli a jak cos bedzie sie rzucał to powiedz,ze go wszystkie ciezarne z wizazu odwiedza i naślą myszy na całe życie hehe

Izumi no pewnie,ze nie masz czym sie martwic,2cm?przeciez to pikuś,jeszcze sie okaze,ze na koncu bedzie ze 3800 żartuje,ale nie przejmuj sie to jest bardzo mała rożnicaa jak masz płaczliwy dzien to przypomnij sobie jakies bardzo mile wydarzenie,moze jakies wakkacje itp zrobi Ci sie lepiej,albo obejrzyj jakąś super komedie

PoP70 odpoczywaj i nogi do góry a z tymi ruchami to raczej normalna sprawa,kazdy bedzie czuł w innym momencie chyba tak na 100% to powinno sie czuc po 20 tyg ale tez nie jestem pewna,natomiast moją kuzynkę piersi bolały całą ciążę(czego Ci nie życzę oczywiscie )wiec tez sie nie przejmuj,moze sprobuj sobie kupic krem do piersi dla kobet w ciąży,one pomagaja na bóle.

Asiulek super wieści

Baobabek moze masz za duzy rozmiar tych zdjęc.

Kurcze nie chce mi sie ruszyc,taki leniuch sie ze mnie robi a musze isc do sklepu.Wstalam dzisiaj o 11.40 masakra nawet sie raz nie obudzilam wczesniej jak tak dalej pojdzie to maz po powrocie z pracy bedzie mnie budzil dopiero hehea konczy o 14.30 wiec troche jeszcze wprawy i calkiem mozliwechyba musze sobie budzik nastawiac

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2009-09-25 o 11:32
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:27   #1720
Baobabek
Zakorzenienie

matko, ale wcześniej napisałam : SZCZELI zamiast STRZELI masakra - Pani Nauczycielka po studiach....WSTYD mi za siebie

Stary 2009-09-25, 11:32   #1721
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
mrowak hehe jakbym mu tak odpowiedziała to mnie zaraz do niego tylko trzeba"tak Panie dyrektorze", "oczywiście Panie dyrektorze", "ma Pan rację, Panie dyrektorze"
No to mam kolejną propozycję:" tak, panie dyrektorze" + w myślach-pogadaj se pan."oczywiście panie dyrektorze" + w myślach- i tak pana nie słucham

Oliwka, nie pikuś, tylko PAN PIKUŚ

Baobabek, a moje SE to też specjalnie jak Twoje SZCZELI- i ja też belfer po studiach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-25, 11:34   #1722
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
No to mam kolejną propozycję:" tak, panie dyrektorze" + w myślach-pogadaj se pan."oczywiście panie dyrektorze" + w myślach- i tak pana nie słucham

Oliwka, nie pikuś, tylko PAN PIKUŚ

Baobabek, a moje SE to też specjalnie jak Twoje SZCZELI- i ja też belfer po studiach
Juz sie poprawiam Pan Pikuś
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:49   #1723
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
a tak poza tym to wczoraj zaczęłam 14 tydzień wizytę mam w poniedziałek i się nie mogę doczekać chciałabym Wam pokazać mojego maluszka na razie mam tylko 1 zdjęcie z 9 tygodnia

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

a co do wózków, to mogę się tylko tyle wypowiedzieć, że moja siostra kupiła wózek 3 kołowy na dużych pompowanych kołach (mieszka na wsi) i żałuje, że nie kupiła na 4 kołach, bo to jedno przednie ciągle skręca nie tam gdzie trzeba, zwłaszcza na wiejskich dróżkach, ale jak przyjeżdża do miasta to w miarę jako tako się jeździ, gorzej jak trzeba z krawężnika zjechać albo wjechać to wtedy jak unosi przód wózka to to koło też się obraca na różne strony i trzeba trochę się poszarpać z nim. A co do tego wózka z małymi kołami przednimi to też o takim myślę, bo one są w miarę lekkie i mało miejsca zajmują np w samochodzie no ale ja mam w miarę "miejskie" drogi
Baobabku... tak mnie zaciekawiło że napisałaś o 14 tyg bo termin masz na 8 marca a ja na 27 marca i jutro zaczynam 14 tydzien..???
Jak ty liczysz? Mi nawet z USG wyszło że 14 tydz. to u ciebie juz ponad 16 powinien być?
A kiedy miałas ostatnia @ ja 20 czerwca?

A co do wózków faktycznie na 3 kółkach tez sie nie sprawdzają na innych niż miastowe drogi-równe drogi.. ciężko sie prowadzi wózek 3 kołowy.

PS. a to moje dzisiejsze zdjęcia czyli 13 tydz. 6 dz.
PS2. i moje ze ślubu jak juz sie chwalicie .. przynajmiej moge was zobaczyc

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:51   #1724
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziekuje za opinie na temat wozka w sumie u mnie na wiosce tez sa drogi asfaltowe i chodniki i nawet park mamy
w sumie to juz nie wiem jaki wozek wybrac narazie rozgladam sie na necie ale wiem napewno ze na trzech kolkach to juz nie chce bo sa nie praktyczne i na pompowanych tez nie moja siostra miala to czesto musiala je dopompowywac najlepsze sa piankowe wozek musi byc bardzo malutki zeby zmiescil sie do mojego autka
Zobacz sobie wózek Jane nomad skoro masz tyle kaski na wydanie na wózek że ogladałas stooke , mały gabarytowo , piankowe koła , wypasiona duża spacerówka . I lekki jak na wózek 3w1 . Moja znajoma go ma i jest mega zadowolona . Myślę że na wieś jak najbardziej się nadaje . Gondola ma tez regulowany zagłówek , raczke do przenoszenia i można ją montować w aucie.

Cytat:
matko, ale wcześniej napisałam : SZCZELI zamiast STRZELI masakra - Pani Nauczycielka po studiach....WSTYD mi za siebie
he he i dobrze bo jak czytam że Ty nauczyciel to zaraz mi wstyd bo ja czasem byki sadze. Dyrem się nie martw , kurde kobiety maja prawo rodzić dzieci i jego opinia nic tu nie zmieni .
Stary 2009-09-25, 13:00   #1725
Baobabek
Zakorzenienie

madziwnia podawałam jakiś czas temu na wizażu sprostowanie, że termin mam wyliczony na 30 marca (wg usg), a wcześniej do listy obliczył mi jakiś kiepski kalkulator i tak wyszło, że 8 marca. Jak możesz to zmień proszę na 30 marca:prosi ::pr osi:
Ostatnią@ miałam 25 czerwca. Mój nowy lekarz, u którego byłam 15 IX nie robił mi usg ale też wyliczał i powiedział, że 28-30 marca, ale na 100% mi powie po usg (czyli w najbliższy poniedziałek)

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

madziwnia, zdjęcia super a brzusio mam mniej więcej taki sam wrrrr i czemu mi się nie chcą załadować te ch.........ne zdjęcia??? już je pomniejszyłam wystarczająco

Stary 2009-09-25, 13:14   #1726
madziwnia
Zakorzenienie

AAAAAAA wszystko jasne wiec prawie na jednym terminie jedziemy
Czasami nie wyłapie w wiadomościach waszych terminów dlatego dane prosze kierowac na PW

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-09-25, 13:32   #1727
fasolka73
Rozeznanie

madziwnia brzusio i figurka super, laska z Ciebie
A na te zdjęcia ślubne to się normalnie zapatrzyłam... Piękne!!!!Takie artysyczne
śliczna z Was para!
Stary 2009-09-25, 13:34   #1728
madziwnia
Zakorzenienie

Hihihihi Fasolka!! nie rozbrajaj mnie ja mam na liczniku 80 kg!!
Ale kto powiedział że tylko małe jest piekne...
A po drugie " czarny wyszczupla" NIE WIEDZIAŁYŚCIE"????

aAAAAA Fasolka jeśli tobie chodzi o figurke ze slubu to zwracam honor to było jakies 66 kg

Mrowak widziałam że zaczełaś wątek o działalności gosp. i co wiesz już cos na ten temat bo ja niedługo bede musiała otworzyc i nie wiem czy bedąc juz w ciazy dostane ten zasiłek i płtne chorobowe 100 %

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2009-09-25 o 13:36
Stary 2009-09-25, 13:41   #1729
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Baobabku... tak mnie zaciekawiło że napisałaś o 14 tyg bo termin masz na 8 marca a ja na 27 marca i jutro zaczynam 14 tydzien..???
Jak ty liczysz? Mi nawet z USG wyszło że 14 tydz. to u ciebie juz ponad 16 powinien być?
A kiedy miałas ostatnia @ ja 20 czerwca?

A co do wózków faktycznie na 3 kółkach tez sie nie sprawdzają na innych niż miastowe drogi-równe drogi.. ciężko sie prowadzi wózek 3 kołowy.

Zdjecia pięknuśne.
A co do brzucia to mam prawie taki sam, chociaż u mnie jest dopiero 13tc, no ale u mnie dwie male kanalie rosną, że tak powiem pieszczotliwie.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
A po drugie " czarny wyszczupla" NIE WIEDZIAŁYŚCIE"????

aAAAAA Fasolka jeśli tobie chodzi o figurke ze slubu to zwracam honor to było jakies 66 kg

Mrowak widziałam że zaczełaś wątek o działalności gosp. i co wiesz już cos na ten temat bo ja niedługo bede musiała otworzyc i nie wiem czy bedąc juz w ciazy dostane ten zasiłek i płtne chorobowe 100 %
Madziwnia nie musisz nosić czarnego żeby wyglądac sexownie, w białej sukni też pięknie wyglądałaś i wcale nie musisz sie wyszczuplać. Ty lepiej teraz nie narzekaj, poczekaj jak bedziemy rozmawaic w 8-9 mc to wtedy bedziemy maszyny i będziemy mieć powód do narzekania.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-25, 13:41   #1730
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Super... aczkolwiek za razem zrobiło mi się smutno ... u mnie też 10tc a maluszek ma 2,8cm KLUSKO MOJA... ROŚNIJ!

Nie czasem Duphaston? Ja biorę go do tej pory. A także jakby Cię bolał dalej brzuch możesz brać magnez. W aptece do kupienie za ok 6zł "magnez + B6" - 50 tabletek. Pomaga na te bóle.

Nie no, chyba nie słyszy, raczej pracę jelit albo coś, ale po co odbierać mu frajdę? Niech tam sobie słucha Mój mąż np. od jakiegoś czasu mówi do mojego brzucha.... a dodam, ze to koniec 10tc... ale co ja go tam będę w błędu wyprowadzać Jak chce, to niech sobie gaworzy
A z tym wózkiem to super! Teraz wózki takie drogie, zostanie wam pieniążków na inne cele

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Bożesz Ci rodzicie masakra... a dyrektor z tego co napisałaś bardzo fajny gościu A jak faktycznie się ucieszył, to już w ogóle Daj znać koniecznie jak już będziesz miałą rozmowę z nim za sobą, jakie faktycznie są jego odczucia ok? Mam nadzieję, że będzie dobrze

Kluska pewnie niebawem podskoczy w wymiarach

o tym magnezie to nie slyszalam a ja sie mecze z mdlosciami bleeee musze go wyprobowac

moj maz spiewa do brzuszka a jak zaczyna mnie przed snem bolec to jak przylozy reke i zacznie mowic : DZIDZIA TU TATA PROSZE BYC GRZECZNYM BO MAMUSIA CHCE SPAC to brzuszek choc na troszke przestaje bolec

ania p wozek fajny ale ja nie wiem dlaczego ale uparlam sie zeby przednie kola byly mniejsze i wezej osadzone niz tylne

Cytat:
mam taki sam brzusze jesli chodzi o wielkosc jest u mnie 13 tydzien i 3 dni jednak okropnie ciagnie czasem nie moge sie ruszyc mam oliwke dla kobiet ciezarnych ale srednio pomaga na moim brzuchu pojawiaja sie zylki mam nadzieje ze nie zamienia sie w rozstepy

dziewczyny macie swietne zdjecia slubne tylko pozazdroscic nasze slubne nieststy nie sa zadna rewelacja nasz fotograf to totalny niewypal znajomi porobili nam lepsze zdjecia niz on

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:47   #1731
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:

Niczym mnie tu nie zaskoczysz, bo ja też mam 80kg na liczniku
Fakt, że wysoka ze mnie baba(176cm), ale i tak.... A w dniu ślubu to szczuplutka byłam....

Ale kto powiedział, że tylko małe jest piękne....
Stary 2009-09-25, 13:54   #1732
madziwnia
Zakorzenienie

Fasolka... no to nieźle z tym że ja mam 167 cm

drcron super... jej mówi już do brzuszka.. mój to sie narazie boi wogóle dotykac.. ale na inne pieszczochy to ma ochote cały czas...
A piersi hcyba najbardziej mu imponuja a co to bedzie przy karmieniu

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-09-25, 13:58   #1733
megi-megi
Zakorzenienie

Madziwnia
- dopiero po morzu zauważyłam, że jesteś z Darłowa - więc tak jak ja robisz maluchowi inhalacje z jodu (Dobra - ja mam ciut dalej) No i masz śliczne zdjęcia ze ślubu. I jak zaczniesz mówić, że jesteś duża, to jakbym Cię przypadkiem spotkała, to masz kuksańca od drugiej ciężarnej za gadanie głupot.

megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:59   #1734
Baobabek
Zakorzenienie

no jak mi teraz się nie załadowały to się wścieknę

Stary 2009-09-25, 14:02   #1735
madziwnia
Zakorzenienie

Baobabku załadowały sie - w koncu... ślicznie wyglądałaś .. a dawno temu był slub???
My 6 października obchodzić bedziemy Druga rocznicę!!

Megi a ja dopiero jak Ty sie teraz odezwałaś... hiihh czyli mam cięzarówke z okolic...
A zdjęcia robione w Darłowku

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2009-09-25 o 14:03
Stary 2009-09-25, 14:03   #1736
fasolka73
Rozeznanie

madziwnia, eeee tam.... Ważne , że cyfry się zgadzają (167, 176),hi,hi... i megi-megi ma rację. Na tamtych poprzednich zdjęciach z wesela, to bardzo fajna babeczka z Ciebie. Myślę, że wogóle my tu wszystkie JESTEŚMY FAJNE BABECZKI

A propos piersi i karmienia. To jak moja przyjaciółka miała małego synka, a z drugim była w drodze, to ten martwił się jak obdzielą mieðzy siebie cysie mamy... No bo: prawy dla niego, lewy dla taty, a dla dzidzi?! Miał mały dylemat... Bo kto tu zrezygnuje z cysia dla dzidzi?

Baobabek pięknie! Bardzo ładnie wyglądacie Normalnie, same lachony na tym forum. Lachonarium

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-09-25 o 14:06
Stary 2009-09-25, 14:18   #1737
Baobabek
Zakorzenienie

madziwnia, nasz ślub był 6 czerwca, czyli nie tak dawno, a dzidzi zrobione w podróży poślubnej no jak się załadowały to w poniedziałek mam nadzieję, że wrzucę zdjątka dzidziulka

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

i bez narzekania mi tu na wagę!!! bo ja mam baseball'a i nie zawaham się go użyć:pa la::pal a::pala : : pala::p ala:, no, która pierwsza?????????

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-25, 14:24   #1738
Claire9
Raczkowanie

Ale macie piękne te brzuszki i dopiero w 14 tygodniu! Ja nie wiem, u mnie połowa 17t i marnie. I waga mi nie drgnęła ani o kilogram. i piersi nic, a mogłyby... mogły...
W życiu nie przypuszczałam, że się będę brakiem dodatkowych kilogramów przejowała
Przynajmniej maluch mamusi nie zawodzi i od wtorku bąbelkuje w brzuchu. Bez tego gmerania to bym się poważnie nad swoim stanem błogoslawionym zastanowiła.

Jak w poniedziałek zawitałam w pracy, to mnie nikt o tę ciążę 4-miesieczną nie podejrzewał. Ogólna zgoda była że ciąża jest urojona, że sobie Klara przerwę musiała zrobić bo ją dopadlo wypalenie zawodowe. Faktem jest że się wcisnęłam jak zawsze w garnitur i szpilki, ale jakoś tak dziwnie mi było...

Oliwka, nie jesteś sama z tym leniuchowaniem w łóżkowych pieleszach. Ja się kładę jak przedszkolak po każdym posiłku na dłuugie leżakowanie. I BARDZO mi z tym dobrze! Niech Cię małżonek budzi o tej 14.00! a co! należy Ci się!

AniuP, ten wózek Jane to firma czy model jest? bo nie mogę znaleźć...
Claire9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 14:25   #1739
madziwnia
Zakorzenienie

Lachonarium : hahaha:
Bo nie wytrzymam i nadużycie zgłosze!!!:hahaha :

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-09-25, 14:30   #1740
mij_ka
Przyczajenie

Cześć Dziewczęta
Jestem Marta, podobnie jak Wy noszę w brzuszku maleństwo - moje pierwsze
Jestem tu zupełnie nowa, ale bardzo chciałabym dołączyć do Waszego grona, mam nadzieję że nie macie nic przeciwko.
Termin mam na 30 marca, później napiszę coś więcej...
Póki co zabieram się za czytanie całego wątku, żeby być na bieżąco i nie powtarzać pytań i tematów
mij_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości