|
|
#1711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
|
|
|
|
#1712 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ho
Coś ostatnio się tu nie udzielam ( może to i lepiej )Byłam dziś u mojej dentystki na kontroli. Moja mama miała plombowane 4 zęby :P Ja myślałam że ta piątka co niby była troche chora, że ją będziemy leczyć, a dentystka że to narazie przebarwienie jest Więc wszytskie ząbki mam zdrowe Nie robiła mi czyszczenia osadu bo powiedziała żeby teraz narazie się tam wszystko pogoiło dobrze![]() Kupiłam sobie pastę, którą polecała Mclilu za 19.30 zł, zaraz idę ją wypróbować
|
|
|
|
#1713 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziś szczytem moich możliwości były ziemniaki w krupniku hahahah! a cheesburger za mną chodzi... więc może go jakoś za parę dni zjem
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Przyczajenie
|
k@sia,
na pewno dasz sobie radę z cheesburgerem A co do mowy i połykania śliny to na prawdę da się przyzwyczaić! Ja czasami zapominam, że mam haas'a. Gratuluję zjedzenia ziemniaków w krupniku I powodzenia ![]() Ostatnio gdy żułam gumę to przykleiła mi się do plastiku (co na zębach jest) ;P ROSZĘ O ODPOWIEDŹ! Czy czuję się, gdy szew podniebienny pęka ??!! |
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1716 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1717 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wyczyn stulecia z tymi ziemniakami ![]() Kilka stron wcześniej dziewczyny opisywały jak to z tym pękaniem jest, przejrzyj sobie, albo poczekaj, na pewno jak któraś przyjdzie to ci powie
|
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy odpowiedzieć, że tak.Chyba nie chodzi o sam ból, tylko o uczucie pękania. Ja nie wiem, nie nosiłam tego ustrojstwa.
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-09-18 o 21:46 |
|
|
|
|
#1719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może zejdzie!! hihi![]() Dziś mi babcia powiedziała "oj dziecko, Ty to masz zdrowie do noszenia tego aparatu.. naprawdę tyle noszenia i cierpienia" hi ![]() Więc jej mówiee: "babciuś.. ja juz taka przyzwyczajona, że nie pamiętam jak to jest nic nie mieć na zębach!!" hi ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
nie nosiłam, ale nosiłam maski twarzowe które tak jak hass rozszerzają podniebienia i szew pęka.
|
#1721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prosimy więcej fotek![]()
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze szok
|
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
przeczytałam co nabazgroliłyście od wczoraj i chciałabym wypowiedzieć się w kwestii Damona, jako że sama takowego posiadam
(ale żadna specjalistka ze mnie )no ale tak... 2500 zł za metal to drogo!! (u mnie kosztuje 1350;D), także sądzę, że to może być damon ![]() generalnie powinien być on szybszy od normalnego aparatu, choć nie zawesze, bo niektore dziewczyny noszą dłużej ![]() ja mam od 2 tygodni i już go lubie żyjemy w zgodzie i nie utrudnia mi życia teoretycznie mam nosić rok i 3 miechy, no ale nie wiadomo do końća;D ale najlepiej zapytać ortodonty ![]() domiluk Ty za damona w 2006 r. płaciłaś tylko 2000? ja jeszcze w zimie 2008 dzwoniłam do mojego orto i wtedy kosztował 2800zł, no a teraz kosztuje 2500. niby 6 zamków półprzezroczystych, ale jednak to 3 lata różnicy więc w sumie dziwnie że wtedy było taniej niż teraz
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
Super dziewczyny, dzięki za linki i odsyłki na dane strony wątku
tak jak sobie czytam, to ten system Damon do mnie przemawia i to bardzo, dowiem się, czy to takowe własnie u mnie i wtedy wyjasnilaby się jego cena, jutro też kolega zrobi rozeznanie w Trójmieście u pewnego ortodonty, bo jednak po tej naszej wymianie na forum zaczełam się zastanawiac- dobrze ze jesteście ![]() a mam teraz inne pytanko, owszem nie chodzi mi o to, ze chce nosic bajer na zebach, chodzi o leczenie, ale np. ten z systemem Damon, a kryształowy to czy owy krysztalowy dziala na zasadzie hmm ze tak powiem tradycyjnym? i ze tylko wygladowo bardziej niewidoczny? bo rozumiem, ze są aparaty i aparaty system Damon- tak? czy źle myśle? i czy np. przy kryształowym tak jak ma milutek wizyty sa mniej czeste? itp? czy to wlasnie ten system Damon to jest owa róznica? i dlatego to kosztuje?
|
|
#1725 |
|
Raczkowanie
|
hej.jestem tu nowa i dopiero przymierzam się do aparatu.czy któraśz Was mogłaby mi polecićjakiegoś dobrego i niezbyt drogiego ortodontę we Wrocławiu?
|
|
|
|
#1726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co raz bardziej przekonuje sie, że to Damon bo to faktycznie byłaby przeginka i doznałam szoku w pierwszym momencie bowiem nie mialam zielonego pojecia, ze jest cos takiego ale dzieki wam staje sie bardziej uswiadomiona, owszem teraz rowniez przypomina mi sie ze sama ortodontka, mowila ze krotrzy czas leczenia /ale to kwestia indywidualna/ ze lepsza technika, ze wizyty co 3 miechy itdale skad do licha moglam wiedziec ze jest cos takiego jak system Damon lol Ayshaa pochwalisz się zdjęciem? a jak gdzies jest to prosze o odeslanie na numer strony- bede wdzieczna
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-09-18 o 22:07 |
|
|
|
|
#1727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ) to się pochwalę ![]() a kryształowy aparat działa na tej zasadzie co zwykly tylko jest mniej widoczny
|
|
#1728 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie aparatki. Jestem nowa i jeszcze z deka "ciemna" w sprawach aparatowych, a sporą dawkę informacji pozyskuje z forum. Jeszcze nie jestem aparatką, ale już od wtorku zapewne będę zaliczała sie do szanownego grona
. Mam do Was pytanie: jak przedstawia się sprawa leczenia zębów w czasie noszenia aparatu - jest to możliwe? Moja ortodontka nic nie wspominała na temat leczenia, jedynie o ekstrakcjach.I jeszcze jedno: czy któraś z was nosi aparat metalowy z zamkami mini? Jest jakaś różnica w noszeniu niz tego zwykłego - standard? No i ostatnie: czy któras z was nosi "stała płaszczyznę nagryzową", co to jest, jak się z tym mówi, jak to wygląda? Sorki za taka ilość pytań (trochę się namnożyły - mialo być jedno), ale póki co to wszystko jest dla mnie czarną magią... Pozdrawiam wszystkie aparatki. Edytowane przez anka18 Czas edycji: 2009-09-18 o 22:29 |
|
|
|
#1729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaa i dzięki, za oświecenie mnie, że jest takie coś jak system Damon ![]() odczytuje to jak nowa technologia w tej dziedzinie kurde, ja zakładam aprat na zęby? to sie dzieje naprawde? hehehe ![]() ale jeszcze wyrwanie osemeczek mnie czeka hehs dam rade
|
|
|
#1730 |
|
Raczkowanie
|
Alice .. napewno jest do Damon a nie zwykły metalowy nie sądze aby tówj orto tak zdzierał kase
znowu dziąsła mi krwawią! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyrywanie ósemek będę miała też już w aparacie Co do reszty nie pomogę bo nie wiem
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Raczkowanie
|
tyle samo płace ze Damona ;] więc za niedługo będziemy podobnie zadrutowane ;p nic tylko czekac ;]
|
|
|
|
#1733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzieki za informacje no i tez przekonuje sie do tego ze to owy Damon bo byloby to mega, mega dziwne, gdyby bylo na odwrotojej krwawia? ale to od aparatu, czy taka wrazliwa jestes? ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-09-19 o 00:12 |
||
|
|
|
#1734 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko powiem, że aparat to najlepsza rzecz jaka się moim zębom przytrafiła : D Wmuszano mi go od 4-5 lat, ale sama się na niego zdecydowałam rok temu. I teraz jestem zabardzo do niego przywiązana, żeby go kiedyś zdjąć : p nie taki aparat straszny jak go malują : )
Ale miała któraś z Was przebarwienia na zębach po zdjęciu aparatu? |
|
|
|
#1735 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj mija mi 4 miesiące z aparatem a ja od dwóch miesięcy nie widzę żadnych zmian
Przewidziany czas leczenia to 1,5 roku.
|
|
|
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
laski jestem w kropce mam wrazenie ze te ruszajace zeby mi wypadna :|
wogole one sie nie przesuwaja nic a nic ! ;/ widzicie jakakolwiek roznice miedzy 2 ? bo ja nie ;/ najbardziej chodzi mi o ta 2 ktora nie jest jeszcze dobrze w szeregu, moze te glupie ze sie tak pytam ale kryzys mam :| |
|
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
tak płaciłam tylko 2000 zł - no teraz jest drożej- ceny wszystkiego poszły w górę - wizyt i aparatów, a że jestem z Elbląga i fakt że jest to nieduże miasto (inaczej się zarabia itd.) to pewnie dlatego takie ceny
|
#1739 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() stare i aktualne fotki zamieszczę za 5 dni, kiedy będę miała już dół. ale już tak ładnie się nie uśmiechnę, bo będę musiała się wyszczerzyć, żeby pokazać też dół ![]() Cytat:
Cytat:
dobrze że się nie nastawiam na konkretny czas noszenia.... Cytat:
|
||||
|
|
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

. Ja też mam poranione dziąsła z przodu 

Coś ostatnio się tu nie udzielam ( może to i lepiej 

bo mam dosyć tego aparatu!! niech mi go ktoś zdejmie
bo bolą mnie dziąsła przy pierścieniach
może zejdzie!! hihi

ze szok
)
ja jeszcze w zimie 2008 dzwoniłam do mojego orto i wtedy kosztował 2800zł, no a teraz kosztuje 2500. niby 6 zamków półprzezroczystych, ale jednak to 3 lata różnicy więc w sumie dziwnie że wtedy było taniej niż teraz

Przewidziany czas leczenia to 1,5 roku.