|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. V
Eh... nie zazdroszczę...
Cytat:
![]() Ej, dziewczyny, nie marudźcie tak, bo i mi się zaraz ta beznadzieja udzieli...
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
nie no łamię się jakoś strasznie, ale fajnie by było gdybym została w ogóle dziś dzieje się taki sajgon w pracy, że nikt nic nie ogarnia. przychodzi nowa laska od czwartku to raz. drugą przesuwają do innego wydziału, ktoś tam też gdzieś idzie.. a wszystko wychodzi dziś i nikt nie wie o co kaman... w dodatku moja przyjaciółka ma jakieś problemy i pilnie potrzebuje się spotkać. no cyrk na kółkach...
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
mam dzis zly dzien od rana, a w pracy zabrali mi czajnik elektryczny, bo komus tam sie popsuł, ale CO MNIE TO OBCHODZI ze komus sie popsul czajnik?
![]() jak mi sie popsuje komp to ide do kogos i biore?
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, trochę więcej optymizmu tu poproszę!
![]() Szukam kozaków i płaszcza na allegro, na zimę, ale jeszcze chyba nic nie ma. Kozaki płaskie to dla sprzedawców takie na 3cm obcasie Mam w sumie, takie płaskie wciągane saszki z zeszłego roku. Ładne są, ale strasznie niewygodnie się je zakłada, no i tylko do rurek pasują. Nie kupiłabym takich, ale jako, ze dostałam od cioci, całkiem nowiutkie, założyłam na stopę, a one tak super grzeją
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne metody u Was stosują... pójdź i też zabierz komuś.. albo idź do tego, co Ci zabrał i mu odbierz z powrotem
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dokładnie to samo
Szczególnie jeśli chodzi o pracę. Zmiany, zmiany, zmiany i oczywiście na gorsze. Zwolnienia, przesunięcia, redukcja etatów. Ze szkołą też nie najlepiej, ale do niej nie mam już siły .Miałam napisać więcej o oleju z pestek winogron, ale wczoraj nawet nie myślałam o włosach. Otóż, olej z pestek winogron wypadł lepiej niż się spodziewałam Włosy gładkie, ale nie obciążone. Zaryzykuję stwierdzenie, że jest nawet lepszy od oleju rycynowego. Po oleju rycynowym zdarza się i to nie rzadko, że przez pewien czas troszkę puszą mi się włosy. Po tym oleju nic takiego nie miało miejsca. Chociaż fakt, to dopiero pierwsze zastosowanie. Mam wrażenie, że oliwa z oliwek i olej z pestek winogron działają na mnie lepiej niż rycynowy Ale rycynowy uratował moje włosy wtedy, gdy nie były w najlepszym stanie. Teraz gdy są już zdrowe może nie potrzeba mi tak ciężkiego oleju? A może już przyzwyczaiły się do niego?
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
ciezko z tym u mnie ostatnio
Cytat:
mi sie zacina myszka, to pojde zaraz i komus zabiore hm?
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nooo... niepoważne...
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
asiulka123, ja się z rycynowym nie polubiłam.. włosy miałam po nim jeszcze gorsze - sztywne i tępe..
19agusi91, ja od kilku dni siedzę na all i szukam sweterków, spodni i innych dupereli po pierwsze, bo mi się marzą pewne 2 sweterosy, a po drugie z nudów - a nóż coś fajnego się trafi w okazyjnej cenie
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby byl moj szef, nie byloby takich akcji
![]() kusicie tym olejem z pestek winogron........ ja ciuchow nie kupuje, chociaz troche czarnych by mi przydało, bo mam malo
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj godzinę goliłam mój czarny sweterek
uh ale wygląda troszkę lepiej motylku, jak masz biedronkę pod ręką to ten z pestek winogron kosztuje 12,99 zł za litr.. więc nie ma co ukrywać - opłaca się
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy to promocja, czy on normalnie tyle kosztuje? bo najpierw wolałabym zuzyc Himalaye i kokosa
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę, ten sklep jest super, bardzo malutki, mało ubrań, ale większość z metkami. Posegregowane są ładnie, osobno tuniczki, bluzki z krótkim, bluzki z długim, spodnie, staniki itp, wszystko poukładane kolorami. Starszy towar w dwóch koszach, po 10zł za kilogram i po 20 zł za kilogram. Ostatnio z tego kosza wybrałam sobie chyba 10 bluzek, takich typowo letnich. Teraz właśnie mówiła, ze będzie miała dużo sweterków, dlatego zostawiłam sobie swoje 140 zł i może coś kupię. Znaczy, na pewno coś kupię.![]() Zastanawiam się, może mi pomożecie. Lepiej kupić http://www.allegro.pl/item748928406_...w.html#gallery komplet siedmiu tomów, czy http://www.allegro.pl/item751083461_...e.html#gallery ale niestety tylko 6 tomów.. Planuję prezent na gwiazdkę, dla TŻ ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Mama pozwoliła mi umyć włosy
||
|
|
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kiedyś miałam taki na osiedlu , to moja mama zawsze coś fajnego wykukała i kupiła i zawsze dobrych marek
|
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siedzę z petrole i lorysem na głowie ![]() W ogóle, widziałyście te nowe opakowanie produktów IF? Super
||
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
to poczekam az zuzyje co mam. Nie wiem czy słyszeliscie ze ida podwyżki wszystkiego ZNOWU (zywnosc, benzyna, gaz i prąd), po nowym roku kolejna bedzie
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam, niestety . Kryzys dopiero do nas dojdzie, ponoć.
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam dziś na onecie, że przybędzie 400 tys. bezrobotnych....
to dopiero masakra.
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
ja co roku widze podwyżki, czy kryzys byl czy nie. Dobija mnie to wszystko po prostu
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj tak z mamą rozmawiałam, ze bez sensu jest w tym kraju. Jeśli chce sie założyć rodzinę, to najlepiej dopiero po studiach, z dzieckiem poczekać do 30, bo za co wychowywać i utrzymywać rodzinę? Chciałabym zostać mamą za 4-5 lat, ale pewnie tak nie stanie się, bo z co? Oczywiście, można iść do pracy na studiach, ale tzreba byłoby mieć studia zaoczne, a to też kosztuje..
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- A niestety, moich rodziców nie będzie stać na to, żeby opłacać i studia zaoczne. Teraz jest ciężko, nie wiem, co będzie, gdy jeszcze wyjadę. Chciałabym juz pracować, a nei jak taki pasożyt. Odciążyć ich trochę, bo i tak mjaą sporo problemów na głowie. Swoją drogą, pierwsze miesiace na studiach to bedzie coś strasznego. Strasznie będę tęsknić za domem. Mam super rodziców, świetny kontakt z nimi, naprawdę ciężko mi bedzie przyzywczaić się do widzenia z nimi raz na miesiąc.
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak sie urządze jako tako bede po 30tce ![]() nie wiem w ogole czy bedzie mnie stac na dziecko, jak dowalaja ciagle te podwyżki. juz sie boje co wymysli dermatolog jak do niej pojde, pewnie znowu steryd i ma spokoj ze mna na miesiac ![]() smarowalam sie olejkiem tamanu i mi pomagal, ale sie skonczyl. Zamowilabym nowy, ale skad mam brac kase? samego mi sie nie oplaca zamawiac, zwlaszcza ze konczą mi sie juz rzeczy z BU,wrzuce kilka do koszyka i powstaje suma za duza
|
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, ja ostatnio płaciłam 12,95 zł
Cytat:
Cytat:
Umowę o pracę trudno dostać bo to nieopłacalne dla pracodawcy. Co w tym kraju ma w takim razie sens?
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
a teraz dodatkowo nie muzą podpisywac umowy o pracę na czas nieokreslony i moga w nieskonczonosc przedłuzac np o rok.
Kobiety w ciazy i na macierzysnkim tez juz moga zwalniać - super
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli wezmę ślub z moim mężczyzną w wieku 30 lat, to będziemy juz ze sobą "chodzić" 14 lat.
Niech mi teraz Kościół powie, jak tu zachować czystość przedmałżeńską
|
|
|
|
#1735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przez 2 lata byłam barmanką i miałam naprawdę dobrą kasę miesięcznie, a pracowałam po 3 dni w tyg, głównie weekendy wbrew pozorom na studiach człowiek ma więcej możliwości dorobienia niż po...Cytat:
teraz o kredyty coraz trudniej, więc już nawet przestałam marzyć. Tż chce żebyśmy zamieszkali razem, ale ja w nosie mam taki biznes żeby mieszkać na wynajętym i całą wypłatę wydawać na opłaty.. wolałabym przez rok jakieś oszczędności odłożyć. oczywiście najpierw muszę mieć pracę. generalnie wszystko mnie wkurza.. a ostatnio najbardziej beztroska Tż-a. jest naiwny jak cholera, ktoś mu wciska ciemnotę, a on się podnieca, że się opłaca... ![]() Cytat:
e no, może zmienimy temat?
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
po 25 latach pracy też mogą zwolnić, nawet rok czy dwa przed emeryturą (znam taki przypadek)
ja osobiście nie widzę dla siebie przyszłości ani tu ani gdzie indziejale staram się zbytnio nie dołować masz rację, zmieńmy temat
|
#1737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie z mieszkaniem z TŻ trochę inna sprawa, bo i tak akademika nie dostaniemy (jesteśmy za bogaci na niego), a mieszkać gdzieś tzreba podczas studiowania.
||
|
|
|
#1738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() byla nawet data slubu ale nie wyszlo potem byl nastepny facet, tez zero sexu (rowniez poczynania w strone slubu byly) trzeci facet oswiadczyl sie po 2 m-cach znajomosci, slub byl po roku, sexu tez nie bylo nic przed ![]() dzis sa małżeństwem a zwiazek jest IDEALNY - nigdy zadnych kłotni, ZAWSZE sie zgadzaja, on ja obsypuje prezentami bez okazji itp zreszta Asia zawsze miala szczescie do oswiadczyn, nie to co ja ![]() a na temat kosciola sie juz nie wypowiem, bo widze co odprawiali na pogrzebach
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale jest różnica w byciu razem 6 lat i czekaniu do ślubu,a byciu razem 14 lat i czekaniu do ślubu
Też zawsze chciałam poczekać z tym do ślubu, ale nie ma co ukrywać, ciągnie człowieka do drugiej ukochanej osoby ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Chociaż na dzień dzisiejszy nadal jestem zdania, ze poczekamy do śłubu ale przez następne 12 lat może mi się zmienić
|
|
|
|
#1740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciesze sie ze udalo mi sie zaoszczedzic parenascie tysiecy przez wiele lat, ale ja juz znana z oszczedzania jestem jak bylam na stazu, mieszkalam z rodzicami, odkladalam cale wyplaty plus jak wplynela kasa z urzodzin czy cos a nie mialam nic na oku to tez odkladalam, Mam jeszcze kase z mojej 18tki dobrze ze mam zapewniona ta kase na mieszkanie, uffff Cytat:
ale jak ma sie stala prace to cięzej zwolnic (chociaz jak ktos chce zawsze sie uda), i latwiej uzyskac kredyt, plus nie ma tego strachu co bedzie za rok.zabrali mi czajnik na amen ![]() jak KIEDYS kupia im nowy, to mi ten stary oddzadzą jestem wk...... ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

nie no łamię się jakoś strasznie, ale fajnie by było gdybym została 

Szczególnie jeśli chodzi o pracę. Zmiany, zmiany, zmiany i oczywiście na gorsze. Zwolnienia, przesunięcia, redukcja etatów. Ze szkołą też nie najlepiej, ale do niej nie mam już siły
.
Ale rycynowy uratował moje włosy wtedy, gdy nie były w najlepszym stanie. Teraz gdy są już zdrowe może nie potrzeba mi tak ciężkiego oleju? A może już przyzwyczaiły się do niego?