|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Witajcie babolki
Jakoś wykombinowałam z tymi fotami wczoraj, ale lekko nie było wrrrr..... Dzisiaj jeździłam po sklepach za tymi śpiworkami do wózka i mam upatrzony z firmy kutnik partner czy jakos tak, może ma któras z was takowy? Dzisiaj wziela mnie w obroty fryzjerka mam nowe kolorki blondzik, sarni i czekoladkę, grzywka podcięta i końcówki i zapłaciłam UWAGA - 50zł a u niej w renomowanym zakładzie 180zł. Chociaz czuje się jak pół człowiek . Śniegu nam tak zafujało że hej, spokojnie na sanki lub na wór można gnac. A co u was kobitki? widze że watek wraca do formy, bo mam zaległości . Mój Tz tez był pierwszy a czy ostatni...... , no zobaczy się ursull - mialam wszystkie jpg ale nie chciały mi wejsc wszystkie na perdriva ale jakos wyszło po wszelakich kombinacjach Carolajna - tydzień temu byłam w H&M i nie bylo żadnych wyprzedaży wrrrrrr..... wkurzyłam się cinusiowa - puścił Cię ten okrutny Tż? male - łoooo ludzie ale się mu poprzestawialo , to liste masz juz zrobioną, a mnie tż nawet nie zapytal co bym chciała , jak nic nie dostane to rozwód . Dobre z tym czujnikiem Eve - a w PL w jakim mieście mieszkałaś? bo śląskiem mi zajechało , jak idzie świąteczne pichcenie?malutka - i jak po szczepieniu? był ryk? szklaną kulę powiada? dowciapna lekarka, a mloda jest czy jakaś stara motyka? boszenka - witaj w naszym ciepłym kraju iwciag - hehe taki rzep z twojego Tz mimo wszystko ![]() superzabulka - mój tez lubi tego slimaka i klocuszki, chociaz chwila spokoju nastaje wtedy. To masz w domku smerfusia, a złodziejszki tylko czekają na takie świeta bo świadkowie w domach siedzą a oni rabują .Illbanka - ja sie zastanawiam kiedy ja sobie odbiorę od Ciebie moje zapomniane rzeczy , w tej bluzrczce Igus był tylko raz . Pierniczki mniammmmmm..... Własnie wykopuje mi sie z kocyka z śpiworek chce kupic bo ten co jest to jest cieniutki i za dużo roboty z tym na wiosne sie przyda. A ten gruby chce kupic żeby i na sanki był.Bercia - oby z tego wyrósł ja tez na to licze w swoim wypadku. Ranyyyy... straszne to co piszesz o Tż. gosikk_s - zdrowka milena - trza było upomniec sprzedacę, świnia kaszle na ciacha . Mój leniuch siedzi tylko jak go posadzę sam się nie dźwiga.Caro - prezent może i by sie wyslalo a na impre gdzie się mamy zgłosic? pakusia - witaj, kope lat . No i bez teście bez majtek możecie smigac blondynkapoznan - kurcze babo gdzies ty sie podziewała, poszukiwano Cie tu . Fajowa fura, podoba mi sie esti - ja już Ci gratulowałam i cholernie pozazdrościłam małego geniusza Mell - powodzenia jutro przy odbiorze szpiega A jutro wkleje wam fote mojej pospolitej choinki. Jutro tez czeka mnie fajny dzień bo przychodzi moja przyjaciółeczka która z Holandii przyjechała i zapowiada sie blogie pijaństwo . więc nie wiem czy ida mi się do was zajrzec, zrozumiałe.
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Marika ze śpiworkiem ci nie pomogę.Pokaż najpierw fryzurkę,a choinkę poźniej.Ot i znowu chlańsko i tym razem po zagranicznemu.Kobito,że ty masz na to zdrowie,czas i pieniądze
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). A jak dziadka i ninę nagram stękających to wam pokażęCo do wc ,to był ciężki kaliber ![]() Mell odnośnie fryzur, zmian wyglądu, image , to ja jestem kiepskim doradcą i wolę się nie wypowiadać, bo raczej zaszkodzę
|
|
|
|
|
#1714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzilo mi o to ze procz tych... ostatnie robilam kuuupe czasu temu
|
|
|
#1715 |
|
Wtajemniczenie
|
Marika kobito Ty to masz zdrowie! Pokazuj pędem nowy fryz!
No tż rzep no i całe szczęście, bo kto by mnie inny chciał ![]() Ursull a dziękowac ![]() Mell ja nie pomogę tzn nie doradzę, bo po choince widać, że gust mam wypaczony
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-16 o 22:54 |
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt za mna nie teskni...
|
|
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
Marika szybciutko sie fotografuj i dawaj zdjecie!
ja własnie szukam inspiracji bo we wtorek ide do fryzjera ![]() Spiworek mam oryginelny do wozka wiec nie pomoge odnosnie tamtego, ale polecam bo to super sprawa Caro i Ursull dzienks za posciki na moim watku ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- To prawda
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Marika Lodz i Torun a to chyba nie Slask
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
jejuuu moje dziecko strsznie kaszle i przy tym tak hmmm świszczy
![]() co ja mogę mu podać teraz żeby jakoś ulzyć ![]() jaaa...znów do lekarza ![]() kurde, jak tak bedzie jutro to chyba bede musiała odwołać chrzest
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Mell tego sie nie spodziewalam... ide sie ciac... albo najpierw sie zalamie...
|
|
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
zartowałam oczywiscie....
![]() O kurcze caro... nie no... niech Michasiowi szybko to przechodzi nie wiem co ci poradzic ![]() Ale smiesznie to wyglada jak napisałas na u mnie o fryzurze "sexi dentki"
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Eva tylko pilnuj żeby się ostrym ciąć
![]() Mell a co ![]() Cinka
|
#1723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Caro my wczoraj byliśmy z kaszelkiem i "świszczeniem" u lekarza. Ponieważ w Irl nie ma syropków na kaszel dla takich maluszków to mam podawac 3x8 kropelek Cebion i 3xdziennie Calpol,bo paracetamol ma działanie przeciwzapalne (gardziołko chore). |
|
|
|
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
Caro leć jutro do lekarza! u nas też był kaszel taki męczący i świszczenie i dobrze żeśmy w porę poszli, to udało się zwalczyć, ale już oskrzela były delikatnie zaatakowane.
Z lekarstw to podaje małemu flegamine w kroplach i eurespal Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-16 o 23:09 |
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Heksa a paracetamol w czopku mogę mu dać w takim razie? Abo ibufen czy coś podobnego
![]() Iwciag a te leki to na recepte są??
|
#1726 |
|
Wtajemniczenie
|
Caro Flegamina tak, a Eurespal nie pamiętam
|
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
My dajemy Calpol w syropku. Ważne, żeby to miało w składzie paracetalom (czyli nurofen np odpada). Ale tak jak Iwcia powiedziala, idz do lekarza. U nas na szczescie plucka i oskrzela czyste wiec tylko to zaczerwienione gardło musimy zwalczyc
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Eve ja tęskniłam
Mell,a nie no to super babko wygladasz,nie zmieniaj nic,jesteś sliczna ![]() Caro powtórzę za resztą,idź jutro do lekarza |
|
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas już na oskrzela się rzuciło, na szczęście w stopniu minimalnym i po3dniach oklepywania smarowania i syropach na kontroli doktor powiedziała, że już czyste są(bez antybiotyku się obyło)ale wystraszyłam się strasznie!
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zaproszę lekarza do domu
![]() u nas śniegu tyyyle i ja się boję jechać po wsiach bo drogi nie odśnieżone a ja kierowca od stycznia ![]() oby nie oskrzela ![]() uciekam spać i dziękuje dziewczynki
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
To ja sie żegnam good night
Caro - jutro do lekarza i to biegusiem, a chrzest może da rade żeby się odbył, bo szkoda odwolywac ale zadecydujesz po konsultacji z lekarzem. ursull- fryzurka normalna, jutro może zrobie jakieś ludzkie zdjęcie to zademonstruje. Wiesz nadrabiam ponad roczna abstynencję a że moje kochane VIPY mi sie napataczaja to cio iwciag - hehe dobrze miec jednak takiego rzepa a co .Mell - no śpiworek zakupie bo chocby na sanki nam trza , a moja fryzura niczym Cie raczej nie zainspiruje co najwyżej zawieje nudą.Eve - to co tak godosz po sląsku pierunico? |
|
|
|
#1732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, teraz juz pol glowy tak pol tak... ach te fryzjerki![]() A koloru oczu nie znosze... mam piwno zielone...-kolor kupy ![]() Ja tez lece pooglądac powieki od spodu Paaa
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Marika a baw się dziewczyno pókiś młoda
Mell ładne masz oczy baboku,oryginalne,a nie jak ja szare (3/4 świata ma szare oczy ).Dobranoc:cmok :
|
|
|
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ale miałam dzień zalatany: poczta (opłacić rachunki i odebrać awizo), apteka (wykupić kilka rzeczy dla małego), kupić synkowi krzesełko do karmienia i na koniec zakupy świąteczne na rynku i w centrum handlowym, ale na szczęście już wszystko mam normalnie, aż mu się ulało z tych nerwów jeszcze nigdy tak dziecko do mnie rączek nie wyciągało i się nie przytulało spodobało mu się krzesełko, siedział w nim prawie godzinę, w między czasie spałaszował 4 chrupki kukurydziane ![]() Co do Tż'tów to mój mąż jest tym pierwszym mężczyzną, chyba ostatnim ![]() A co do umiejętności małego to: obraca się z brzuszka na plecy i odwrotnie, kręci się wokół własnej osi, pełza, podnosi pupę do góry, a czasami staje wtedy na głowie, posadzony trochę sam siedzi, ale albo się garbi, albo przewraca na boki i do tyłu, z pozycji półleżącej potrafi siąść sam, podtrzymywany pod paszkami sprężynuje i odwraca się przy tym do tyłu, obraca przedmioty w rączce i potrafi trzymać jednocześnie 2 przedmioty w obu rączkach, jak siedzi u mnie na kolanach albo trzymam go na rękach to jest sztywny ![]() Boszenka witamy w kraju Illbana Mell no nie będę Cię uświadamiać co się robi z mężem jak się ma ochotę na przytulanki ![]() Bercia nie wiem co się stało mężowi, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło Male przepraszam, ale uśmiałam się z tej historii o czujniku dymu ![]() Superzabula dla Jasia. Jak pamiętasz nazwisko tego gościa to napisz mi na prix, może go kojarzęGossik to masz chyba jakieś beznadziejne te zastrzyki Pamiętam, że jak kiedyś też mi się przesunął krążek, ale nie byłam wtedy w ciąży to dostałam takie tabletki, że po wzięciu 2 już czułam ogromną różnicęMilena oj to dużo zdrówka dla Ciebie Pakusia gratuluję ząbków za nowe umiejętności, no i miłego mieszkania we trójkę ![]() Blondynkapoznan gratuluję ząbka i nowej bryki Ursull co do ludzi z pracy to chyba wszędzie tak jest niestety a Milusia jak ślicznie wygląda w tym futerku, prawdziwa mała dama Esti dla Niki, a jak ładnie kręci bioderkami ![]() Ciniusiowa lańsko za powrót do fajek ![]() Caro masz ![]() Iwciag a ja nie zdążyłam zobaczyć Twojej choinki ![]() Marika pediatra to już taka starsza po 50 – tce, ale fajna babeczka z niej. Udanej imprezki z koleżanką i pokaż new image
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam raz jeszcze ja na sekunde bo ide na male co nieco
![]() dzieki za serdeczne welcom bak myslalam ze mnie wygodnicie ![]() Cytat:
wozek bralam bo u nas masakrycznie dlugo sie idzie do punktu wylotow wiec byl niezbedny... podjechalam pod same schodki gdzie go zostawilam i niestety w krakowie odebralam go dopiero tam gdzie odbiera sie bagaze, natomiast w irl czekal juz na mnie kolo schodkow ogolnie bardzo mila obsluga... Kuba zniosl podroz o tysiac razy lepiej niz ja... mi bylo niedobrze, zatkaly mi sie uszy a on nic... hihral sie strasznie i mial dobry humorek... przy starcie i londowaniu dawalam mu smoka albo herbatke zeby wyrownac cisnienie... i bylo super!!!! w droge powrotna mialam jeszcze torbe wypchana lekami i zaswiadczenie od pediatry ze niezbedne ale nic sie nie pytali pozatym (ja nie wiedzialam) wiec mowie... pamietaj zeby sie wpychac pierwsza bo masz pierszenstwo... ja jak glupia stalam w kolejce, rece mi odpadaly, lalo sie ze mnie i nikt mnie nie przepuscil dopiero celnik przyszedl wzial mi bagaz i powiedzial ze mam isc z dzieckiem pierwsza... odpychac wszystkich lokciami to tyle bo tz wola
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
Witam, witam, w zaje...cie śnieżny dzionek
U nas nocka nawet ok, mały obudził sie po 5 na jedzenie, wpalaszował 120ml. mleczka i spal do 7:30 więc względnie, za to mi odbilo bo o 4 się obudziłam i nie chcialo mi się spac, zasnelam o 6 a jak mały juz wstal to powiek podnieśc nie moglam .Mell - ojjj ty, ty, Tobie nie dogodzi, zgrabna piękna a narzeka , oczyskami to nie jednego byś zbajerowała Ursull - a no pobawie się malutka - moja pediatra też jest po 50 i ma wnuka 4 dni młodszego od Igora , ja juz miałam wytypowane krzesełko do karmienia ale cio z tego jak sie tak tępy człowiek zastanowil i stwierdzil że nie ma go nawet gdzie postawic, kuchnia wielkości pudełka od zapałek pakusia - aaaaa Tż wzywał , ciekawe po co . Jeszcze chwile bys sie nie zglosiła i byś dostala od nas. Przepraszammmmmm zapomniałam zlozyc życzonka naszym wczorajszym i dzisiejszym solenizantom : STO LATEK KRUSZYNKI |
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
nienawidzę zimy
![]() giń, przepadnij zasypało mi wies nawet do sklepu nie pojadę :c ool:![]() a śniegu to nie cierpię
|
#1738 |
|
Wtajemniczenie
|
Strzałka, nie chce zapeszać, ale Iwo chyba na dobre już zapomniał o nocnych pobudkach i podjadaniu, ale za to o 6 już nie śpi!
U nas śniegu dużżżo i wciąż sypie. Moje dzicko dziś pierwszy raz zobaczy śnieg. A do choinki dziś myślałam, że wstanie i ruszy, takiego dostał kopa jak ją zobaczył i te mrygające lampeczki ![]() Marika no gdzie to zdjęcie fryzury? A coś znowu nawywijała, że w gazowni Cię poszukują!? Malutka to pracowity dzień miałaś! A choinki może i dobrze, że nie widziałaś ![]() Mell a Ty babsztylu nie marudz! Jesteś na prawdę fajną laską i oczy masz bardzo ładne! Przebiła się Iwuniowi druga górna jednynka! Ma wielkie zęborty te górne! I kolejne górne dwójki szykują się do wyjścia, a przynajmniej na moje oko tak jest! Caro a jak Michaś, lepiej?? |
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Iwcia lepiej, lepiej
dostał wczoraj czopka i dziś obudził się już bez kaszluDzwoniłam do mojej pediatry i przypomniała mi że wypisała mi recepte na ospomax tak na wszelki wypadek ![]() Kazała mi wykupić więc bez antybiotyków się nie obędzie ![]() A do lekarza jutro jak sie nie poprawi. Tyle że nie mam jak wykupić ![]() Boje się jechać na dodatek jestem bez zimówek Coś muszę pokombinować
|
#1740 | |||
|
Zadomowienie
|
witam wszystkich Cytat:
![]() Cytat:
Mikołaj? Cytat:
Nara Cyce. Ide na sniadanko. Ale docencie, ze przed sniadaniem wskoczylam do was, zeby poczytac o nowych skandalach (ząbki, zupki, kupki, urodzinki, imieninki, teżety i inne bzdety) ![]() A teraz zobaczcie co znalazłam w necie. Ta fota idealnie pokazuje jak wyglądałały moje Panny w brzuszku, fota jessst urocza. Bliźnieta 3xJ:
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-12-17 o 09:16 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

a u niej w renomowanym zakładzie 180zł. Chociaz czuje się jak pół człowiek
. Śniegu nam tak zafujało że hej, spokojnie na sanki lub na wór można gnac. A co u was kobitki? widze że watek wraca do formy, bo mam zaległości
. Mój Tz tez był pierwszy a czy ostatni......
, no zobaczy się
, to liste masz juz zrobioną, a mnie tż nawet nie zapytal co bym chciała
, jak nic nie dostane to rozwód
.
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

). A jak dziadka i ninę nagram stękających to wam pokażę

spodobało mu się krzesełko, siedział w nim prawie godzinę, w między czasie spałaszował 4 chrupki kukurydziane 
:c ool: