Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 22:09   #1711
201607180946
Konto usunięte

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Stosowane zewnętrznie czy wewnętrznie?
Pić, ale są też szampony z kofeiną.
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1985632 7]chyba bede musiala zaczac jesc jajka ... tylko ze podobno powinno sie jesc tylko 2 tygodniowo.to prawda?[/QUOTE]
Nie prawda.
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 23:02   #1712
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

A ja trochę zaniedbałam pielegnacje włosów miałam w sobote uczyć wax a nie nie użyłam bo mi się nie chciało i chyba w tą sobote rówież mi się nie uda.. Kurcze muszę się za siebie wziąść bo nici z zapuszczania
LoczuSiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:02   #1713
ann1831
Raczkowanie

Czy któraś z Was stosowała Loxon przez dłuższy czas? Bylam wczoraj u derma i przepisał mi dwa pudełeczka i płyn sterydowy Dermovate w skalp i paznokcie. BTW na paznokcie dziala fantastycznie Widać po Loxonie działanie?
Aa i czy w zwyklej aptece można kupić Jantar?Pytałam w dwoch i nie ma. U mnie doz-ę dopiero mają otworzyć ;/
ann1831 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:09   #1714
akisia
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale serio wam rosły szybciej włosy po jajkach? Ja się tak kiedyś odchudzałam, że jadłam trzy jajka dziennie + same warzywa i schudłam ale żeby mi szybciej włosy rosły to nie zauważyłam...
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 12:20   #1715
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez akisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale serio wam rosły szybciej włosy po jajkach? Ja się tak kiedyś odchudzałam, że jadłam trzy jajka dziennie + same warzywa i schudłam ale żeby mi szybciej włosy rosły to nie zauważyłam...
Będąc na tak restrykcyjnej diecie nie jesteśmy wstanie zapewnić WSZYSTKICH składników odżywczych potrzebnym nie tylko włosom, ale również paznokciom i skórze.
Jadłaś same warzywa i jajka? Lepiej nie pisz tutaj takich rzeczy, bo jeszcze ktoś weźmie z Ciebie przykład.
Stary 2010-06-09, 20:09   #1716
Blushed
Raczkowanie

Kasiamajo, fenomenalne włosy. Zazdroszczę strasznie
Obecnie stosuję ampułki Radical, WAX (2 razy w tygodniu), szampon Radical oraz Capivit Piękne włosy. Kuracja jest dosyć krótka, więc nie można mowic o efektach. Zastanawiam się, czy powinnam używać czegoś jeszcze, czy na razie zostać przy tym, co obecnie stosuję.
Mam zamiar kupić olej rycynowy i dolewać parę kropel do szaponu oraz smarować nim cerę przed snem (podobno dobrze na nią działa) :P
Mój tato mówi mi, że od tych wszystkich specyfików będę łysa . Poradził mi zdrowsze odżywianie się i właśnie pytanie do Was. Jak często jecie jajka, pestki, rzodkiewki? Raz dziennie po troszku? Chciałabym zacząć zdrowiej jeść, ale zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. Może któraś z Was mogłaby mi coś poradzić? Kasiamajo, czytałam, że polecasz pić kawę? Na co ona wpływa? Uwielbiam kawę, jednak zawsze myślałam, że jest ona niezdrowa. Nie piję jej często, zwykle 2-3 razy na tydzień.

Pozdrawiam

Edytowane przez Blushed
Czas edycji: 2010-06-09 o 20:11
Blushed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 22:28   #1717
zabkania
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ann1831 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was stosowała Loxon przez dłuższy czas? Bylam wczoraj u derma i przepisał mi dwa pudełeczka i płyn sterydowy Dermovate w skalp i paznokcie. BTW na paznokcie dziala fantastycznie Widać po Loxonie działanie?
Aa i czy w zwyklej aptece można kupić Jantar?Pytałam w dwoch i nie ma. U mnie doz-ę dopiero mają otworzyć ;/
u mnie na osiedlu jantar jest dostepny bez problemu za ok 12zl.
Dzis mija rowny miesiac od ostatniego farbowania i musze przyznac ze jestem zadowolona z porostu (widze po siwych odrostach) do swojej kuracji dodalam- joanna kuracja wzmacniająca ta z aplikatorem i chyba mi pomogla
Stary 2010-06-09, 22:48   #1718
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
Będąc na tak restrykcyjnej diecie nie jesteśmy wstanie zapewnić WSZYSTKICH składników odżywczych potrzebnym nie tylko włosom, ale również paznokciom i skórze.
Jadłaś same warzywa i jajka? Lepiej nie pisz tutaj takich rzeczy, bo jeszcze ktoś weźmie z Ciebie przykład.
Spoko spoko, po 1- to nie było długo. Po 2- tak, warzywa, jajka i ser biały jako źródło białka (no i strączkowe bo jestem vege). Po 3- no chyba każdy ma rozum i wie, że nie powinno się tak odchudzać co nie zmienia faktu, że tak robiłam Potem jadłam bardziej normalnie, ale dalej dużo jajek i jakoś nie zauważyłam porostu włosów Teraz już ich tyle nie jem, bo rzadziej przywożę jajka z domu (kupuję tylko domowe, nigdy z fermy) no i niekoniecznie lubię białko (fuj!).
A włosy rosły mi szybciej po Vitapilu+Wax+Radical mgiełka do włosów.
Stary 2010-06-10, 07:05   #1719
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Blushed Pokaż wiadomość
Kasiamajo, fenomenalne włosy. Zazdroszczę strasznie
Obecnie stosuję ampułki Radical, WAX (2 razy w tygodniu), szampon Radical oraz Capivit Piękne włosy. Kuracja jest dosyć krótka, więc nie można mowic o efektach. Zastanawiam się, czy powinnam używać czegoś jeszcze, czy na razie zostać przy tym, co obecnie stosuję.
Mam zamiar kupić olej rycynowy i dolewać parę kropel do szaponu oraz smarować nim cerę przed snem (podobno dobrze na nią działa) :P
Mój tato mówi mi, że od tych wszystkich specyfików będę łysa . Poradził mi zdrowsze odżywianie się i właśnie pytanie do Was. Jak często jecie jajka, pestki, rzodkiewki? Raz dziennie po troszku? Chciałabym zacząć zdrowiej jeść, ale zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. Może któraś z Was mogłaby mi coś poradzić? Kasiamajo, czytałam, że polecasz pić kawę? Na co ona wpływa? Uwielbiam kawę, jednak zawsze myślałam, że jest ona niezdrowa. Nie piję jej często, zwykle 2-3 razy na tydzień.

Pozdrawiam
Dziękuje
Zdrowo jem na co dzień Na początku spróbuj wyrzucić z diety niezdrowe rzeczy, glutaminian sodu-kostki rosołowe itp., słodycze i zacznij jeść dużo owoców i warzyw, szczególnie teraz kiedy jest na większość sezonCodziennie zjadaj jakieś zdrowe tłuszcze roślinne, orzechy i pestki Będzie dobrze
Podobno kofeina zapobiega wypadaniu włosów, ale jak to jest na prawdę to nie wiem

Cytat:
Spoko spoko, po 1- to nie było długo. Po 2- tak, warzywa, jajka i ser biały jako źródło białka (no i strączkowe bo jestem vege). Po 3- no chyba każdy ma rozum i wie, że nie powinno się tak odchudzać co nie zmienia faktu, że tak robiłam Potem jadłam bardziej normalnie, ale dalej dużo jajek i jakoś nie zauważyłam porostu włosów Teraz już ich tyle nie jem, bo rzadziej przywożę jajka z domu (kupuję tylko domowe, nigdy z fermy) no i niekoniecznie lubię białko (fuj!).
A włosy rosły mi szybciej po Vitapilu+Wax+Radical mgiełka do włosów.
Też jestem wege, ale moja dieta wygląda trochę inaczej. Dobrze, że już jesz normalnie. Pamiętaj o orzechach i olejach-NNkwasyOmega3.

Na mnie WAX nie działa, a szkoda
Stary 2010-06-10, 09:16   #1720
MerriqueMayfair
Rozeznanie

A ja zaczęłam niedawno kurację jajkowo - alpecinową Wax ani Seboradin nie działał mi na porost, jedynie co to włosy mocno po nich wypadały od jakiegoś tygodnia zaczęłam do mycia włosów używać szamponu Alpecin C1 a od 4 dni codziennie jem jajko jak to mi nie pomoże na porost to ja już sama nie wiem

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:30   #1721
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje
Zdrowo jem na co dzień Na początku spróbuj wyrzucić z diety niezdrowe rzeczy, glutaminian sodu-kostki rosołowe itp., słodycze i zacznij jeść dużo owoców i warzyw, szczególnie teraz kiedy jest na większość sezonCodziennie zjadaj jakieś zdrowe tłuszcze roślinne, orzechy i pestki Będzie dobrze
Podobno kofeina zapobiega wypadaniu włosów, ale jak to jest na prawdę to nie wiem

Też jestem wege, ale moja dieta wygląda trochę inaczej. Dobrze, że już jesz normalnie. Pamiętaj o orzechach i olejach-NNkwasyOmega3.

Na mnie WAX nie działa, a szkoda
Tzn jak jesz?

Wege zostałam 9 lat temu, ale z pobudek etycznych, a nie zdrowotnych (w sumie to nawet miałam to gdzieś, ważniejsze dla mnie były zwierzęta, więc nawet, gdyby robiono jakieś badania, że wegetarianizm jest niezdrowy, ja bym go nie zostawiła. W związku z czym przygody z niezdrowymi dietami odchudzającymi miałam
Stary 2010-06-10, 10:13   #1722
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
1.Tzn jak jesz?

2.Wege zostałam 9 lat temu, ale z pobudek etycznych, a nie zdrowotnych (w sumie to nawet miałam to gdzieś, ważniejsze dla mnie były zwierzęta, więc nawet, gdyby robiono jakieś badania, że wegetarianizm jest niezdrowy, ja bym go nie zostawiła.
1.Na podstawie tego co napisałaś, stwierdzam że jem więcej węglowodanów i tłuszczów. No ale pisałaś, że wtedy się odchudzałaś, więc teraz pewnie jemy podobnie

2.Myślę tak samo
Stary 2010-06-10, 10:33   #1723
akisia
Zakorzenienie

No tak, jem więcej węgli, nawet chyba za dużo, a niestety węgle nie służą mojej figurze muszę się zacząć ruszać, ale teraz mam sesję i za dużo roboty (dwa kierunki) więc zostawiam to na wakacje ale naprawdę muszę, bo jestem już zasiedziana jak jakaś staruszka, strzela mi w kościach i w ogóle

Żeby nie bylo offtopa, zastanawiam się nad tym szamponem z kofeiną z Rossmanna. Miałaś może? Picie kawy chyba nic mi nie daje, choć piję dość dużo ^^
Stary 2010-06-10, 14:32   #1724
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
No tak, jem więcej węgli, nawet chyba za dużo, a niestety węgle nie służą mojej figurze muszę się zacząć ruszać, ale teraz mam sesję i za dużo roboty (dwa kierunki) więc zostawiam to na wakacje ale naprawdę muszę, bo jestem już zasiedziana jak jakaś staruszka, strzela mi w kościach i w ogóle

Żeby nie bylo offtopa, zastanawiam się nad tym szamponem z kofeiną z Rossmanna. Miałaś może? Picie kawy chyba nic mi nie daje, choć piję dość dużo ^^
Nie miałam Też piję kawę i sama nie wiem czy to coś daje. Stosuję tyle rzeczy, że już nie wiem co działa a co nie

Ale gorąco dziś
Stary 2010-06-10, 14:58   #1725
emmi578
Raczkowanie

Cytat:

Ale gorąco dziś
popieram normalnie nawet siedząc w domu jestem ugotowana
CHyba zaraz wejde do lodówki
emmi578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:04   #1726
Charlotte95
Wtajemniczenie

Jest okropnie gorąco, a moje włosy wyglądają tragicznie
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:32   #1727
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Jest okropnie gorąco, a moje włosy wyglądają tragicznie
Moje też
Stary 2010-06-10, 17:56   #1728
Hermit
Zadomowienie

kasiamajo dopiero zauważyłam Twoje wlosy są PRZEPIEKNE widać, że są zdrowe
sorry za offtop nie moglam się powstrzymac
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 19:26   #1729
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hermit Pokaż wiadomość
Ja podzielam tą opinię, jak mi się odechciewa, to sobie patrzę na Twoje włosy i się motywuję Powiedz, naturalnie Ci się tak pięknie falują?
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 19:47   #1730
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hermit Pokaż wiadomość
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Ja podzielam tą opinię, jak mi się odechciewa, to sobie patrzę na Twoje włosy i się motywuję Powiedz, naturalnie Ci się tak pięknie falują?
Dziękuję
Mam z natury falujące włosy, na zdjęciu są wyszczotkowane i wyglądają na napuszone, normalnie to bardziej takie duże świderki
Stary 2010-06-10, 21:16   #1731
ann1831
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję

Dziękuję
Mam z natury falujące włosy, na zdjęciu są wyszczotkowane i wyglądają na napuszone, normalnie to bardziej takie duże świderki
Ja również podziwiam. Huh, prawdziwa z Ciebie zapuszczalska. Za niedługo będziesz miała własny fan club(o ile juz nie masz)
Stary 2010-06-11, 08:49   #1732
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ann1831 Pokaż wiadomość
Ja również podziwiam. Huh, prawdziwa z Ciebie zapuszczalska. Za niedługo będziesz miała własny fan club(o ile juz nie masz)
Dziewczyny, przestańcie bo się zawstydziłam
Stary 2010-06-11, 09:14   #1733
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

oj Tak Kasia to i moja włosowa Guru
Stary 2010-06-11, 10:13   #1734
limetka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez emmi578 Pokaż wiadomość
hihi chyba zaraz lece do tesco

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

pominę fakt, że nie lubie radicala, za to , że działa tylko w czasie jego stosowania, a po zaprzestaniu kuracji sytuacja jest 2 razy gorsza niż przed kuracją ale to widocznie na moje włosy tak działa, bo dużo wizażanek sobie go bardzo chwali i to na dłuższą metę

mi tez radical nie podpasował wlosy wypadaly jeszcze bardziej...
limetka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:52   #1735
Cogata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
oj Tak Kasia to i moja włosowa Guru
popieram moja również! nic tylko brać przykład!

własnie z racji pory warzyw i owoców,wprost z własnej działki, żyję na samych sałatkach, przeróżnej maści. kupuję nasiona i hoduję kiełki, te rzodkiewkowe i słonecznikowe najsmaczniejsze
w każdym razie z racji obecnych dzikich temperatur i stęchłego powietrza włosów nawet nie rozczesuję w ciągu dnia, spinam i nawet nie chcę ich oglądać rozpuszczonych, bo wolę się nie przestraszyć, wiem jedno są jakieś dziwnie ciężkie tzn. jakby czymś bardzo obciążone, używam jedynie jednej odżywki, która nigdy mi nie obciążała włosów, ostatnio nawet nie używam masek. mam wrażenie, że od tej zmiany pogody, na jeden wielki skwar, wszystko zwariowało, bo nawet na cerze jakieś krostki mi powyskakiwały
ale jest jeden plus pogody, włosy schną rewelacyjnie szybko
Cogata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 18:31   #1736
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Cogato również praktykuje ten sposób w ostatnie dni :P
Stary 2010-06-13, 09:59   #1737
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

A tak odbiegając od tematu
Co używacie żeby zapobiegać rozdwojonym końcówką włosów ?
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 11:27   #1738
Cogata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
nie zapobiegam, bo w ogóle mi się nie rozdwajają, a jakby zaczęły to szczerze mówiąc pojęcia nie mam co, poza podcięciem
Cogata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 12:40   #1739
ann1831
Raczkowanie

Cytat:
Rycyne na noc lub czasem po wysuszeniu, kokos na noc, serum Gliss Kura(dobre) po myciu, odżywkę dwufazową L'biotica codziennie.
Mam jeszcze serum Joanny z AB, ale działa średnio.
Miałam straszne końcówki, zawsze szybko mi się niszczyły. Po ścięciu dbam. Nie są już suche jak kiedyś i zero rozdwajania się
Zacznij od serum z GK. Jest bardzo wydajne.
Stary 2010-06-13, 16:35   #1740
emmi578
Raczkowanie

Cytat:
Po pierwsze jeśli prostujesz włosy to natychmiast odstaw prostownice- najskuteczniejszy lek na rozdwojone końcówki
Ja kiedyś prostowałam od czasu do czasu i rozdwajały mi się dużo bardziej niż teraz( a od czasu do czasu znaczy tyle co ... miesiąc około).
Teraz mam włosy nie podcinane sporo ponad pół roku i żadnej rozdwojonej końcówki(jestem tego w 100% pewna, bo mam manię i cały czas szukam jakichś zdradliwych końcówek).
Możesz też przed umycieem wcierać w końcówki(ale również cale włosy) olejki typu:
+oliwa z oliwek
+olejek rycynowy
+olej kokosowy
+a jak nie masz takich to nawet zwykły spożywczy

No ale najważniejsze to jednak to co mówiłam na początku czyli nie katować włosów prostownicą, lokówką, i nie suszyć za często i zbyt ciepłym i mocnym strumieniem. Bo to jakby nie patrzec troche niszczy ansze kochane, bieddne włoski
emmi578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości