![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Schudnij razem ze mną ! :):))
suve, ja też, ja też
![]() było dobre, ale jakie wyrzuty!
![]() |
#1712 |
Rozeznanie
|
Hehehe xDD
Ja mam ochote isc spac i chyba tak zrobie chociaz nie mam lekcji zrobionych hehe xDD Wezme sobie jutro na sniadanie zrobie mieszanke z roznych platkow ![]()
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
a mnie gardło boli.
![]() i też zaraz idę spać, bo już nie chcę czuć mojego wielkiego brzucha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
Rozeznanie
|
Mnie tez gardlo boli...
I strasznie glowa
![]() |
#1715 |
Zadomowienie
|
a mnie boli noga z każdym dniem.
idę spać, bo sumienie mnie gryzie. trzymać kciuki, bo Diana ma jutro ważne egzaminy w liczbie mnogiej! ![]()
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
ostatnio nie umiem nie grzeszyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
suve, znów coś podjadłaś?
![]()
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
loda i małe biszkopciki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
może jesz za małe posiłki albo nie są sycące. nie myśl o słodyczach. a ważyłaś się ostatnio? może wejdź na wagę, mnie to zawsze motywuje, bo boję się każdy kg.
Edytowane przez joyeuse Czas edycji: 2010-04-20 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj znajdlam za duzo;// i strasznie zle ;//
Znaczy byly owoce warzywa platki owsiane ale za to wafelek i pol piwa;// Ide sie zajechac cwiczeniami
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
no niby jem małe posiłki ale większych się boje jeść.
a waga coś koło 52-53 kg. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 |
Rozeznanie
|
Ja mam ochote jakos normalnie miec dietetyka w domu ktory mi bedzie robil jedzenie
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
suve, boisz się jeść większych posiłków, które może wyszłyby na lepsze, ale pustych kalorii to się nie obawiasz?
![]()
![]() |
#1724 |
Rozeznanie
|
Diana a cholera czemu mam tak ze ide dzisiaj do rodzicow samochodu i cala droge licze ile zjadlam kcal ;oo
![]() |
#1725 |
Zadomowienie
|
każdy kto jest na diecie po pewnym czasie dostaje pie.dolca, że tak powiem. tu potrzebna jest silna wola.
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
przed śniadaniem przeważnie czerwony grejpfrut.
I - przeważnie albo placek owsiany (3 łyżki) albo 2-3 te małe kromki żytniego z dodatkami tymi co zawsze. II - ostatnio jabłko lub serek homo smakowy. III - zależne od tego co gotuje mama. ( 1,5 talerza łazanek ) IV - orzeszki / czasem jakiś owoc. ostatnio słodkie. V - wieśniak / jajecznica z 2 jajek / jajko na twardo / sałatka z tuńczyka. pogrubione zjedzone dzisiaj. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Rozeznanie
|
Dobra ja ide na rower bo padne .... mam jakis rozwalony humor dzisiaj ;//
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
![]() placek owsiany a dajesz jakieś bakalie? mam nadzieję, że jest dość spory. i pewnie czymś go smarujesz, tak dla smaku.. a te kanapki są małe? zrób porządne, czemu ty się obawiasz zjeść coś większego i to na śniadanie. spali się w ciągu dnia. zmień te dodatki, tzn. monotonna dieta nie jest zalecana. musisz urozmaicać sobie, jednego dnia kanapki, drugiego placek, innego jajkownica, a za parę dni musli z jogurtem (mleka nie lubisz, prawda?). słyszałam, że jabłko to nie posiłek, więc proponuję zjeść jabłko z serkiem. do obiadu nie będę się wtrącała. orzeszki, ale nie za dużo. owoce do 16, ale jak tak przeglądam jadłospisy czy w gazecie czy w internecie, to są uwzględnione na podwieczorek, więc sprzeczać się nie będę, ale ok. podwieczorek to tylko do podtrzymania metabolizmu. kolacja na erce białkowa, bardzo ładna. ja widzę jedno - Twoim problemem jest, że oszczędzasz się rano. za małe jesz śniadania zarówno pierwsze i drugie. postaraj się zjadać większe, być może nie będziesz później odczuwała głodu i nie rzucisz się na słodkie. wiem to po sobie. mam akurat przed nosem fajną gazetę typowo o diecie i odchudzaniu. jest tu wiele przepisów bardzo fajnie skomponowane, zacznę chyba sama się na nich wzorować. jeśli chcesz mogę pokazać dla przykładu ( ;
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
no właśnie kupiłam sobie dziś jogurt naturalny to jutro zjem go z płatkami. zobaczę czy mi posmakuje..
z jednej strony chcę dalej chudnąć, a z drugiej mam już tej diety dość i chcę jeść jak przedtem. ![]() kromka ma 30g więc mała i cieniutka. orzeszków jem dużo i ich raczej nie ograniczę, bo widzę że dobrze mi robią na cerę. (odpukać) chętnie poczytam. możesz jakoś zeskanować? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
Rozeznanie
|
Ale sobie pojezdzilam ze hoho ;//
Brat rower mi zabral Jestem dzisiaj taka wsieklaaaa
![]() |
#1731 |
Zadomowienie
|
nie mam skanera, zaraz napiszę, to nie problem. ( ;
ludzie błędnie rozumują, iż dieta to rygorystyczne żywienie, polegające na ograniczaniu. a tak naprawdę to całkowita zmiana nawyków na zdrowsze. prawidłowo skomponowana ma zdrowe, smaczne i sycące posiłki. do tego ruch (parę razy w tyg. moja ciotka się odchudzała, ale nie ćwiczyła i schudła sporo) i więcej optymizmu. chodzi o trwałość, a nie o szybkość. nie traktuj diety jako kary. już piszę jadłospisy, Ewelina też chcesz? ![]()
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
a co to za gazeta? shape?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 |
Rozeznanie
|
Dianko chce chce chce !!
Ucieklo mi sie dzisiaj z dwoch lekcji hehe ;d
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
dodatek specjalny z Tiny, mwhah. : )
Ewelina, ok. napiszę ile się da, na razie przepisuję do notatnika. a ja miałam okropny dzień, masa egzaminów, jeszcze jutro mnie czeka z fizyki, ale to wieczorem się pouczę. ![]()
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
a w maju komunia i grillowanie na świeżym powietrzu tak do wakacji.. i zaś dietę szlag trafi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Zadomowienie
|
poniedziałek
ś. jajecznica z warzywami (2 jajka, 4 plasterki cukini, pomidor, cebulka), 1 grahamka z chudym twarożkiem, rzodkiewką i sałatą (no, na kanapce położone) ; herbata ziołowa IIś. jogurt z mandarynką (małe opakowanie chudego jogurtu nat, mandarynka, 2 łyżki otrąb) o. zupa jarzynowa bez mięsa ( tu już sama decydujesz, czy jesz) 2 małe ziemniaki gotowane na parze, pstrąg pieczony w folii albo inna ryba, miseczka surówki z selera naciowego z jabłkiem i kwaszonym ogórkiem doprawiona jogurtem pod. 2 średnie owoce kiwi k. kawałek kurczaka z warzywami (pierś z kurczaka, 1/4 bakłażana, pomidor, łyżeczka oliwy, ząbek czosnku, sok z cytryny, świeże zioła, 2 łyż octu winnego) wtorek ś. jogurt z płatkami owsianymi i mandarynką (1 szkl chudego jogurtu naturalnego, 2 mandarynki, 2 łyzki płatków owsianych) IIś. kanpaka z łososiem ( 2 kromki (Ewelina zauważ, że dwie, nie jedna ![]() o. zupa ogórkowa (umówmy się, że bd pisała, ale nie trzeba jeść), kasza gryczana, 2 łyżki gulaszu, miseczka surówki z białej kapusty, doprawiana sokiem z cytryny i sosem jogurtowym pod. 6-8 niezbyt dużych śliwek k. sałatka ( liście sałaty, 1/2 papryki, 1/4 ogórka, pomidor, mała cebulka, 5 oliwek, 3 plastry sera feta lihgt, łyż. oliwy, sok z cytryny), 2 kromki chleba pełnoziarnistego środa ś. kanapki z serkiem i warzywami ( 2 kromki chleba pełnoziarnistego, łyż masła, pół kostki twarogu, pół papryki, liście sałaty), herbata IIś. jogurt z kawałkami grejpfruta (małe opakowanie jogurtu, pół grejpfruta, 2 łyż otrąb) o. potrawka drobiowa z warzywami (pierś z kurczaka, pół cukinii, pomidor, pół cebuli, łyż. oliwy z oliwek, przyprawy, makaron świderki) pod. garść winogron kol. ryba w przyprawach, surówka czwartek ś. jajecznica z warzywami ( 2 jajka, 4 plasterki kabaczka, 1/2 papryki, pomidor, cebulka zioła, 2 kromki pieczywa) II. jogurt z pomarańczą ( jogurt, pomarańcza, 1 łyż otrąb) o. talerz kremu z brokułów, pstrąb pieczony w folii z warzywami (marchewka, seler, pietruszka), ryz brązowy, miseczka surówki z kwaszonej kapusty z łyżką ziaren słonecznika, pieprz oliwa pod. średni banan kol. kurczak z bakłażanem i pomidorami piątek ś.2 kromki chleba razowego z pastą jajeczną, szklanka kakao na chudym mleku IIś. sałatka z brokułów i łososia ( brokuły, wędzony łosoś, 2 białka jaja, łyż zielonego groszku, natka, oliwa) o. talerz barszczu czerwonego, 2 krokiety z kapustą, grzybami, miseczka surówki z białej kapusty, marchewki, cebuli, jabłka, doprawiona z sokiem z cytryny, ziołami, olej lniany pod. mandarynka kol. 2 kromki grahama miseczka salątki (serd edamski, gruszka, kwasne jabłko, 5 winogron, orzechy, sok z cytryny, oliwa z oliwek) sobota ś. jogurt z płatkami owsianymi i owocami ( brzoskwinia, pół jabłka) II kanapka z wędzoną makrelą i warzywami (z wędliną tez można robić) o. talerz kalafiorowej, kasza jęczmienna, gulasz, miseczka surówki z czerwonej kapusty doprawiony sokiem z cytryny i jogurtem nat) pod. 1-2 małe kiwi kol. ryba w folii z ziołami ( tu fajnie pasowałby wieśniak zamiast tej ryby) niedziela ś.koktajl gruszkowy z żurawiną i otrębami (gruszka, żurawina suszona, jogurt) IIś. kanapka z cielęciną ( papryka, kiełki) o. pomidorowa z ryżem, pierś z kurczaka, 2 ziemnaki pieczone, miseczka surówki (kap pekińska, pomidor, ogórek, natka pietruszki) pod. średnia pomarańcza k. faszerowana papryka
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
ziemniaki na parze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
sycące posiłki, do wyboru.
ś. - 2 kromki chleba z chudym twarogiem i pomidorem - mieszanka płatków pełnoziarnistych ze świezymi owocami zalane szklanką jogurtu o. - zupa jarzynowa na bulionie -kasza gryczana lub brązowy ryż, filet z mintaja albo innej ryby, fasolka k. - sałatka z czerwonej lub białej fasolki, 1/2 papryki i 1/2 ogórka z łyż. oliwy - sałatka z różnych rodzajów sałaty, pomidora, 1 jajka, połowy ogórka podjadanie - rzodkiewki, chrupie pieczywo brzoskwinia lub 3 morele lub jabłko lub dwa ciasteczka owsiane uspokajające posiłki, do wyboru. ś. - musli z orzechami, rodzynkami zalane kefirem -kanapki z razowca z wędzonym łososiem, warzywami o. -zupa krem z pomidorów makaron z pieczonym łososiem, zielona sałata -kasza gryczana, szpinak, jajko sadzone kol. -grahamka z pasta rybną -sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, pomidorami, ziemniakami, ziołami podjadanie - kromka razowca z szynką drobiową -mały banan lub gars orzechów i rodzynek ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- resztę napiszę następnym razem, zmęczyłam się. : ) dużo warzyw jest i w ogóle wszystko takie 'idealnie' zdrowe. aż się głodna zrobiłam. mam ochotę na te pieprzone musli, no! chyba sobie rano zrobię z bran flakesami.
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
ja chcę grahamkę, brzoskwinię, koktajl gruszkowy. a banana to wieki nie jadłam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
Aga, masz okazję zjeść. od jutra urozmaicasz jadłospis i jesz różnorodne posiłki. śniadanie to nie wyłącznie kanapki i placek otrębowy. dopilnuję Cię, nawet z odległości 500 km.
![]() a czytałaś blog wizażanki adrijah? śniadaniowy. ma świetne pomysły, czasami banalne, na miły początek dnia. ma też inny z przepisami, warto zobaczyć. breakfast.blox.pl / redandpale.blox.pl ; )
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.