|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: dzidzius w 2010/2011r.czyli coraz bliższe planowanie...;) cz.2
Magialena, będzie dobrze, śle Ci buziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj sie Kochana ![]() Aż mi sie łezka zakręciłą, dlaczego to My tak musimy cierpieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
Moderatoreska
|
Helołłł kobity
![]() Ja tylko na chwilkę, przed godzinka wrócilismy z Francji, przybyłam się zameldować, nie nadrobię miesięcznych zaległości w jeden dzień. Jutro na spokojnie napiszę co u mnie. Pozdrawiam ![]() Stęskniłam się ![]() ![]() Ściskam mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, do mnie @ ma przyjsc jutro rano , od dwoch dni nie spie w nocy ze stresu ze przyjdzie, a raczej przyjdzie bo juz czuje jak mnie brzuch boli , rano mialam troche rozowego sluzu iii az sie boje klasc spac, nigdy nie myslalam ze to bedzie takie trudne.
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
a ja sie "spozniam" juz 2 dni..
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
martyna a czym sie tak stresujesz.
![]() ![]() ruda no to trzymam kciuki by sie dalej spozniala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Zadomowienie
|
a raczej żeby się w ogóle nie pojawiła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Rozeznanie
|
rudziutka trzymam kciuki
![]() Kliwia stresuje sie, bo taka jestem z natury, podobno mam to po mamie ![]() Boje sie ze moge byc bezplodna czy cos, mysli tkie nachodza mnie bo od dwoch lat jako jedyna metode anty ktora uznajemy to stosunek przerywany, co prawda TZ uwaza bardzo i nigdy nie zdarzylo sie nic nieprzewidzianego przez te dwa lata ...a podobno to bardzo nieskuteczna metoda. Ja to przezywam strasznie... oczywiscie @ dzisiaj przyszla ii okropnie sie z tym czuje, TZ mnie wspiera i dzieki temu sie calkiem nie doluje. Postanowilam przestac o tym myslec, choc pewnie nie bedzie to proste, przestac codziennie czytac o dzieciach, ciazach, objawach bo mnie to przerasta i tak zyc nie moge, bedzie dzidzia to bedzie, nie bedzie to tez jakos to bedzie ![]() aa najchetniej to bym odrazu zabrala sie do robienia wszelkich badan, zeby wiedziec na czym stoje ,niepewnosc i czekanie jest meczace.
![]() |
#1720 |
Moderatoreska
|
Witam
![]() Do mnie @ już nie przyjdzie, dziś zatestowałam i są dwie kreski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]()
![]() |
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eweska gratulacje ![]() martyna to idź do ginekologa, zrób podstawowe badania, niech lekarz sprawdzi czy masz owulke i przestań się martwić, bo nie sprzyja zafasolkowaniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
eweska to cudowna wiadomosc!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja niestety dzisiaj dostalam @ ![]()
![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Eweska mega gratulacje!!
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
ile cykli się staracie?
![]() |
![]() |
#1726 |
Moderatoreska
|
Dziewczyny pieknie wszystkim dziekuję
![]() cieszę się, że tak szybko nam się udało, drugi cykl staran i już jest fasolka, nawet się nie spodziewałam ![]() rudziutka następnym razem na pewno się uda ![]() Martyna ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-08-26 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też przeżywam każdą @ i wiem co czujesz wiesz, ja nawet rozważałam odpoczynek od forum żeby nie ryć sobie beretu zaczynam myśleć,że może jednak coś jest nie tak, że może już mi nie pisane no i ten dzien kiedy ma przyjsc @, tak wsłuchuje się w organizm,że aż boli czasami łapałam się,że podczas seksu nie myślałam o przyjemnościach tylko żeby zaciążyć ( taki grzech dla mnie starej nimfomanki ![]() nie mogę przecież mojego partnera traktować jak reproduktora co ma być to będzie uszy do góry- bierzemy się w garść co Maryna??????? Eweska- gratulacje- czułam,że Ci się uda, super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Moderatoreska
|
Marsi dziękuję kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Chciałabym do was dołączyć, przyjmiecie mnie? ![]() Planujemy zacząć staranka mniej więcej za miesiąc, ale jak to będzie jeszcze nie wiem, muszę badania jeszcze porobić. Bo niestety w moim przypadku nie jest wszystko takie proste - byłam już w ciąży na początku tego roku, ale poroniłam ![]() Teraz jestem po 6-cio miesięcznej przerwie zalecanej przez lekarzy, odstawiłam tabletki anty i postanowiliśmy z mężem spróbować jeszcze raz, chociaż bardzo się boję Od trzech dni namiętnie czytam wasz wątek, zostało mi jeszcze z 10 stron ![]() jestem taka wariatka że muszę wiedzieć wszystko - kto jest kto, na jakim etapie staranek i wogóle z kim na jednym wątku będę siedzieć ![]() tak więc już większość z was znam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
Zadomowienie
|
eweska, no taka miła nowina- może nie jestem tak przykładna jak zajchik i nie przeczytałam forum staraczek od pierwszej strony, ale miło się czyta akie nowinki
![]() rudziutka, nic się nie martw, może uda się następnym razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
rudziutka
![]() marsi myśl o przyjemnosciach ![]() zajchik witaj ![]() u mnie @ ma pojawić się dopiero ok. 6 wrzesnia - więc czekam na efekty naszych działań |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 |
Zadomowienie
|
agnes99 w okolicy 6 września to ja będę sie usilnie starała o fasolkę
![]() ![]() zajchik, rozumiem obawy i stres, ale to wszystko jest gdzieś zapisane i zaplanowane więc głowa do góry ![]() Edytowane przez Klaterina Czas edycji: 2010-08-26 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 |
Rozeznanie
|
Juz odpowiadam na wasze pytania
![]() Staramy sie niedlugo bo to dopiero drugi cykl, ale jak juz pisalam jestem taka ze chcialabym odrazu i jak cos idzie nie po mojej mysli odrazu boje sie o najgorsze. Marsi bierzemy sie w garsc bo nie ma innego wyjscia ![]() Denerwuje sie , bo wiadomo ze jest cykl , w tym cyklu dojrzewa komorka i jezeli w dniu jej uwolnienia spotka sie z plemnikami to powstaje nowe zycie.Kochalismy sie na 90 % w dniu przed po i w trakcie owulacji, ciezko nie zauwazyc kiedy sa dni plodne- a dzidzi nie ma- wiec ja tego nie umiem pojac... ![]() ![]() Eweska gratuluje z calego serca, bo to jest piekne ![]() Rudziutka jestem z Toba. Ginekolog powiedzial , zeby cierpliwie czekac, bo organizm sam wie kiedy jest odpowiedni moment, a jesli bedziemy niecirpliwi to na poczatek zrobic badania nasienia . Przed i po slubie "cieszylam" sie ze narazie nie mamy dzieci bo nie bylo nas stac , nie bylo warunkow mieszkaniowych,nie mielismy stalej pracy. Przez ostatnie dwa lata to byla pogon za mieszkaniem, za pieniedzmi za rzeczami materialnymi. Teraz wszystko juz mamy, i powoli to wszystko schodzi na dalszy plan, juz mnie to nie cieszy, bo po co to wszystko jezeli nie moglibysmy miec dzieci- bez sensu , bynajmniej dla mnie. Uswiadomilam sobie ze uzaleznialam posiadanie dziecka od naszego statusu materialnego, a teraz troche zaluje ... Biore sie w garsc, kiedys na pewno bede mama ![]()
![]() |
#1735 | |
Wtajemniczenie
|
Eweska gratuluje
![]() ![]() Cytat:
![]() dziewczyny prosze tu sie nie wkrecac ze jestescie nie plodne ![]() cierpliwosci Madziu jesli nas czytasz to powiedz jak sie czujesz?? i buziaki dla Ciebie ![]()
![]() |
![]() |
#1736 |
Zadomowienie
|
martyna_martyna, mam podobne obawy do Twoich.. ja rowniez z TZ w zasadzie od samego poczatku nie stosowalismy antykoncepcji. ja kiedys bralam tabletki przez pol roku, ale zwiazen to bylo nie z checia zabezpieczenia, ale z kwestia zdrowia, po ich odstawieniu rzadkoo uzywalismy gumek, dopiero przed slubem zaczelismy je w zasadzie stosowac, bo nie chcialam sie stresowac przed tym dniem, ze zajde i bede szla do oltarza z brzuszkiem.
teraz wszystko sie zmienilo i wiele bym dala, zeby zobaczyc 2 kreseczki na tescie ![]() marsi11, ja rowniez zastanawialam sie nad odpoczynkiem od forum, bo im wiecej czytam,tym bardziej sie nakrecam. ale ktos musialby mi zabrac komputer i odlaczyc internet w domu, zebym nie zagladala i nie czytala. uzaleznilam sie od tego i nijak mi nie wychodzi, zeby sie oduczyc. ostatnio podczas przytulania przechodzily mi przez glowe mysli typu :"no, dalej zolnierzyki, leccie gdzie trzeba", albo: "zmienmy pozycje, bo taka a taka bardziej sprzyja zafasolkowaniu"... i stwierdzilam, ze jestem psychiczna ![]() w tym cyklu stosowalam po raz I testy owulacyjne, wiec wiem, ze przytulalismy sie w owulacje i to mnie troszke doluje, ze mimo tego sie nie udalo.. ale jak juz ktoras pisala, trzeba kilka prob , zeby sie udalo zajchik, przykro mi z powodu Aniolka, oby szybko do Ciebie wrocil... moja bratowa tez stracila ciaze, a niedlugo potem zaszla w 2, jest teraz mama 2 rocznych dziewczynek ![]() klaterina, zycze owocnych staran. my tez oficjalnie zaczynamy starania od wrzesnia, wiec bedziemy sie wspierac ![]()
![]() |
#1737 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki!
Dziękuję za miłe słowa ![]() Właśnie doczytałam wątek do końca ![]() eweska gratuluję 2 kreseczek!!! szybko wam poszło, oby wszystkim się tak udało ![]() Magialena bardzo mi przykro ![]() klaterina, rudziutka87, dziewczyny, myteż zaczynamy od września (o ile wyniki badań będą dobre), mam nadzieję że szybko nam wszystkim pójdzie i już niedługo będziemy gadać na wąteczku mamusiowym ![]() Edytowane przez zajchik Czas edycji: 2010-08-27 o 05:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie podniosła na duchu znajoma, która w ciąże zaszła w wieku 38 lat, żeby być spokojnym tak naprawdę po roku zaleca się badanie płodności oczywiście postanowiliśmy z mężem,że jak do października się nie uda to idziemy przebadać plemniki-bo może towarzystwo za mało ruchliwe może też zbyt czesto się bzykamy bo ja to stara nimfomanka jestem i wplywa to na ich siłę powodów może być milion a przyznać muszę Martynk0,że mam taką samą cechę jak Ty- czyli niecierliwość i mogłabym pakt z diabłewm podpisać,żeby się jej pozbyc ![]() wyobraź sobie co ja przeżywałam w ciąży- już w 5 miesiącu nie mogłam doczekać się kiedy urodzę ![]() musimy się wyluzować i tyle, nic na siłę nie zrobimy ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
to widze,że też masz ładnie berecik zryty heheeheh ja w tym cyklu staram się jak mogę,żeby już nie robić takich numerów wczoraj nam nawet wyszło i było cudownie skupić się tylko na sobie hehehe a co do testów- ja też używam , pamiętaj,że on nie jest gwarantem zajścia w ciąże |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
mi się dopiero w tym cyklu udało nie myśleć o zaskoczeniu, ale to dlatego, że miałam i mam prywatnie (bo o tornadzie w pracy nie chce pisać) tyle na głowie, że często mam problemy z ogarniecie wszystkiego
mąż teraz pilnuje i zabiega, żeby przynajmniej co 2 dni było bzykanko - zobaczymy co z tego wyniknie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Martna- poczytaj
![]() http://dziecko.onet.pl/51698,4,44,w_...i,artykul.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.