![]() |
#1711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz.III
Piękny! O mniej więcej coś takiego mi chodzi. Może jeszcze za dużo tego żywozielonego, ale zawsze można go zastąpić tym ciemniejszym albo większą ilością róż. Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
Raczkowanie
|
a powiedzcie mi co myślicie i bukiecie wykonanym tylko i wyłącznie z gipsówki, która raczej wykorzystywana jest głównie jako dodatek do bukietu. ostatnio zaczęłam szperać po necie w poszukiwaniu inspiracji na bukiet i z początku zachwycałam się kwiatami takimi jak piwonie, dalie - typ dużych i pierzastych jak to określiłam. ale gdzieś po drodze wpadłam właśnie na gipsówkowe bukiety i szczerze się zauroczyłam.
Moja suknia jest w prostym greckim stylu a kolorem przewodnim jest turkus. Co myślicie, czy taka gipsóweczka z turkusową wstążką fajnie by wyglądała ? ewentualnie tak jak na drugim zdjęciu dodać jeden mocny akcent kwiatowy/broszkowy w turkusie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
BAN stały
|
Mi się gipsówka właśnie podoba tylko i wyłącznie bez dodatkow, jest wtedy takim zwiewnym obłoczkiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem bomba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
Raczkowanie
|
fajne te słoiki do dekoracji stołów
![]()
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, moze wiecie czy da sie zrobic z bialych gozdzikow mietowe? jest jakis barwnik? czy to niemozliwe?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1718 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze z tym swoim oliwkowym. Co myślicie o zabarwieniu róż na taki kolor? Robiłyście coś takiego? Bardzo obniża żywotność kwiatów?
Chodzi mi o barwnik do roślin. Edytowane przez Margolcia4111991 Czas edycji: 2013-01-31 o 16:04 Powód: Przypomniana fraza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Szukałam w różnych watkach i niestety nie znalazłam odpowiedzi. Mam ślub 1 maja i nie wiem jakie kwiaty są wtedy dostępne... Bardzo chciałąm piwonie, ale kwiaciarka uświadomiła mnie, ze są one na przełomie maja/czerwca dopiero. Spodobały mi się róże angielskie, ale niestety nie wiem w jakim czasie sa one dostępne - może Wy wiecie? W załączniku podaje przykładowe bukiety jakie mi sie podobają ![]() Czy któraś byłaby w stanie mi coś doradzić?
![]() |
#1723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bzy kojarzą mi się z takimi, co to je wiosną z ogrodu do wazonu wsadzam ![]() ![]() Jakieś inne propozycje? Szukam jakie cięte kwiaty są dostępne na przełomie kwiecień/maj, ale nic nie mogę znaleźć ![]()
![]() |
![]() |
#1725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciukunia, Ja mam swoj slub 18 maja wprawdzie wiec mniej wiecej 2 tygodnie pozniej. Zapytalam moja florystke o dostepne kwiaty w polowie maja. Dostalam odpowiedz: "Ślub będzie późną wiosną, na pewno będą dostępne tulipany, róże, alstromerie, gipsówka, bzy, piwonie, irysy czy pędy jabłoni, Przy czym te ostatnie bzy piwonie nie można kupić na giełdzie i zawsze je pozyskuje sama tylko no niestety to jest natura mogą być w pełni kwitnienia, albo już po. I nie zawsze się uda" mam nadzieje ze pomoglam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 |
Raczkowanie
|
Ja już chyba znalazłam ten swój wymarzony, tylko nie wiem z czego on jest? Mogłybyście mnie oświecić z jakich (mniej więcej) kwiatów ten bukiet się składa? No i jak się nazywają te zielone gałązki? Będę wdzięczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jakie kwiaty bukietowe są dostępne cały rok? Z tego, co wiem, to mogę liczyć na goździki ![]()
![]() |
![]() |
#1728 |
Raczkowanie
|
ja się chyba zdecyduję na kalie
![]() chce łądny proty bukiet i ten ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 |
Przyczajenie
|
Mnie się marzą konwalie, ale ona krótko trzymają... Więc zapewne zdecyduję się na jasnoróżowe goździki i białe róże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
Raczkowanie
|
To mój bukiet ślubny. Mikrofon był okręcony szafirową tasiemką, na zdjęciach, które wrzucam, jakoś się to nie załapało
![]() ![]()
![]() |
#1731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1732 |
Raczkowanie
|
dzięki za poradę, też skłaniam się do samotnej gipsówki, im więcej szukam rozwiązań z tym kwiatkiem tym bardziej się zakochuję
![]() ![]()
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Ja już dawno po ślubie (a jeszcze nie tak dawno dopiero planowała)
wcześniej nie miałam okazji dlatego też dopiero teraz wrzucam zdjęcie swojego bukietu. Dla mnie był wymarzony (i bardzo ciężki co było dla mnie sporym zaskoczeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1734 |
Raczkowanie
|
Witajcie , ja mam jeszcze troszkę czasu do ślubu (31.08.2013) ale lubię mieć wszystko zaplanowane z góry. Zastanawiałam się nad bukiecikiem ślubnym i bardzo podobają mi się kompozycje biało różowe + zielone gałązki lub listki , coś jak na zdjęciu . Niestety nie znam się na kwiatkach i nie wiem z jakich najlepiej zamówić o tej porze roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
Przyczajenie
|
Witam.
Wymarzyłam sobie bukiet z takich kwiatków (plus takie same kwiaty we włosach) http://www.floravera.com/index.php/archives/10155 Czy ktoś wie, gdzie można je kupić we Wrocławiu? Bardzo proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Przyczajenie
|
ja miałam wiązankę z bialych róz i szafirków i wyglądała nieziemsko !!!!
![]() ![]() Dla wszystkich Pań zastanawiających się jakie kwiaty sa dostępne w jakich miesiacach: jesli znajdziecie florystę/tkę pasjonata i fachowca to Was tak za rączkę poprowadzi co i kiedy jest dostepne, które kwiaty są najtrwalsze, itp, że po weselu będziecie prawie profesjonalistkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 |
Rozeznanie
|
A jak jest z jaskrami w lipcu? Słyszałam, że kiepsko.
![]()
![]() |
![]() |
#1738 |
Raczkowanie
|
Wklejam odpowiedz florystki z innego forum:
"Jaskier - Te kwiaty kwitna w okresie V- VI. Ale generalnie to zalezy od gatunku i odmiany (czytaj: kolorów) i okres kwitnienia zaczyna się od IV i trwa nawet do VII. Cena uzalezniona od odmiany i koloru i wielkości właśnie Nie ma jednej stałej ceny dla wszystkich. Na giełdzie powinien byc zawsze ktoś kto je ma " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
co do dostępności kwiatów... warto przejść sie po kwiaciarniach popytać... Ja akurat nie miałam problemu bo miałam pomarańczowe i fioletowe róże i filetowe eustomy w bukiecie ale dziewczyna która brała ślub tego samego dnia co ja chciała storczyki... i w jednej kwiaciarni powiedziała jej że w lipcu nie ma praktycznie storczyków natomiast inna jej bez problemu zdobyła. Także to też zależy od kwiaciarni oczywiście niektóre kwiaty rzeczywiście nie są dostępne w danych msc ale czasem zdarza się że kwiaciarnie mają różnych dostawców przez co maja inne dostępne kwiaty
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
Margolcia: mam pytanie w jakim salonie kupowałaś tą suknie ślubną? tzn w jakim mieście i jak sie nazywa ta suknia? piękna jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.