![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)
Dla mnie święta grudniowe to ciężki okres. Generalnie nie lubię świąt, całej tej otoczki, komercji etc. etc. Jedyny fajny akcent to prezenty
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Pumas, specjalnie dla Ciebie, byś żyła tylko tą deską, na której niedługo będziesz śmigać
![]() Obyś miała na sylwka tyle śniegu ile ja miałam w zeszłym roku w lutym. Ps. Zdjęcia z Zakopanego ![]() A ten Pan na końcu, to jeden z około 15 osobowej grupy facetów z pewnego dużego zakładu pracy którzy jechali z nami na tą wycieczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ślubów w UC, moja siostra miała kostium ecri, a koleżanka normalną białą ślubną suknię, wianek etc ale szczerze mówiąc, może to kwestia urzędu, ciężko powiedzieć, ale wyglądało to tak jakoś z zadęciem... Sobota w urzędzie, pod drzwiami już kolejne pary czekają, inni goście, tak zero jakiejś doniosłości i ona ubrana jak do ślubu kościelnego. To tylko moje zdanie, w sumie skoro jeszcze wtedy myślała o kościelnym to nie wiem czemu tak się zdecydowała ubrać, ale dobrze zrobiła bo już kościelnego na pewno nie weźmie, w kazdym razie nie z tym facetem.
![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Gwiazdka za zdjecia. Codziennie wypatruje sniegu, ale nima...
Ja swiat nie lubie, bo trzeba gnic w domu, nudzic sie, a my niestety nie mamy duzych spendow rodzinnych, tylko we wlasnym gronie. Sklepy pozamykane, tylko obzarstwo przy stole. Plusem sa prezenty. Ale, w nastepnym roku planujemy swieta w górach !!!!!!!! To bedzie czad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Rozeznanie
|
Ja wzięłam właśnie długą kąpiel z bąbelkami i myślałam jakby to pięknie było gdyby zadzwonili z tej firmy z wczoraj i przyjęli mnie... Wmawiałam sobie, że nawet na to nie liczę ale jednak, liczę, bo byłoby to po prostu spełnienie marzeń. W sumie to praca jakiej szukam, dokładnie taka, a szansa jakaś jest, bo jeden etap, od razu rozmowa z kierownikiem a nie panią z HR która mnie skreśli bo krzywo usiadłam. Rany, przede wszystkim to od razu szukałabym pokoju na Sylwka w Zakopanem i bym z TŻ wyjechała... I do fryzjera poszłabym
![]()
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co ja bym chciała w święta kiedyś?? Zrobić przyjęcie w stylu starych, amerykańskich filmów. Szampan, wino, dobre jedzonko, odschoolowa muzyka (jakiś Frank Sinatra, jazz etc), przyjaciele i dobra zabawa. Tak mi się kojarzy. Może za rok się uda...
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
Jula, mi tez sie marza takie swieta. Ale niestety... pewnie niepredko sie one spelnia. Wiecie jak to jest, ludzie jednak spedzaja ten czas z rodzina w doslownym tego slowa znaczeniu, wyjezdzaja, nie maja zbyt wiele czasu dla przyjaciol. Ja zawsze drugi dzien swiat spedzam wlasnie ze znajomymi, idziemy gdzies do restauracji, knajpy, ale to dopiero po poludniu, wieczorem.
Bardzo licze za rok na swieta w górach, To tez moje marzenie, a moi rodzice coraz bardziej podlapuja temat, gdyz twierdza, ze swieta w domu sa nudne i potrzebujemy odmiany ![]() ![]() ![]() Kala, mocno trzymam za Ciebie, bys wkrotce mogla zaszalec i isc do fryzjera i zamowic pokoj na sylwestra (w zakopanym Ci sie juz nie uda, ale gdzie indziej maybe...:P). Ja juz sie nie moge doczekac mojej pierwszej wypłaty, ojjj bedzie sie dzialo! Lista coraz dluzsza, a na pierwszym miejscu.... kuchnia ;(((( Ale moze omine te pozycje na razie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Rozeznanie
|
Pumas, dzięki
![]() ![]()
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja chyba wykorzystam jeszcze czas bezrobocia i zapisze się na rosyjski. Kręciłam się wokół tematu jak koło jeża, ale znalazłam native, który za 60 min. bierze 25 zł, czyli rozsądnie. Nawet przy godzinie tygodniowo + zad. domowe i czytanie bajek etc za rok o tej porze będę całkiem komunikatywna. Co myślicie?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Jula, ruszaj na ten rosyjski
![]() Ja nie mam żadnej motywacji, już do niczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
Jula pewnie, czemu ja nie wpadłam na taki pomysl, by brac korepetycje, tylko mysle caly czas o kursach.
Kala, no za 200 zł za dobre byc moze ![]() ![]() Wiecie co ? Musze napisac tego licencjata i zamiast wlasnie do niego siasc, bo mam czas do 15.30, to nieee... wole isc spac, albo net. Porazka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie marznę w pracy...codziennie 3 rękawy to minimum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
eeeeee....
ja sie budze, bo moj charczacy pies sie czochra i biega po mieszkaniu. grrrrrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio nie umiem spać i wczoraj położyłam się o 3 w nocy. Nie wiem o której zasnęłam bo się wierciłam jeszcze. Za to obudziłam się po 9 i zmuszałam do zaśnięcia znowu bo nie cierpię poranków wiedząc że znów muszę te ***ane cv wysyłać.
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis pobudke mialam budzikową o 7.30, bo od 8.30 chcialam zaczac prace. Ale sie nie udalo, wystartowalam po 9.
Spac moge, gdyby nie to zwierze :/ Nie lubie, jak moj chlopak ma na druga zmiane do pracy. W ogole sie nie widzimy wtedy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Miałam tu wczoraj spędzić cały dzień (z racji tego, że już nie wrócę do poprzedniej pracy) ale odwiedził mnie mój TŻ i się nie dało... za dziś o dziwo sam mi zaproponował wejście na Wizaż ![]() ![]() Widzę, że poruszyłyście wczoraj mój ulubiony temat... tym bardziej, że za tydzień mija 2 lata odkąd noszę pierścionek ![]() ![]() Tak wiec ślub jest w sferze marzeń, a jak marzyć, to się nie ograniczać ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o tradycyjne śluby cywilne, to ja uważam, że nie ma żadnych ograniczeń w tej kwestii ![]() ![]() Jula, 25 zł/60min to prawdziwa okazja, korzystaj z niej! Tym bardziej, że masz czas na naukę i możesz wykorzystać ten czas z nativem w 100%, bo jak zaczniesz pracować, to już nie będzie tak łatwo ![]() ![]()
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2010-11-18 o 19:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 |
Konto usunięte
|
Ja mam ostatnio pobudki o 5 nad ranem, żeby na 7:30 dojechać do pracy
![]() ![]() Jutro mnie czeka samodzielne protokołowanie ![]() W weekend kolejny pokój malowany. I na razie koniec. Mąż też ostatnio mi skręcił biureczko i szafy do łazienki, więc zaczyna się robić coraz przytulniej. I łóżko prawdopodobnie do końca miesiąca będzie (a miało być może na święta). Szkoda, że narożnik dopiero w styczniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Wampirka, ja tez bym chciala taki slub
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 | ||
Zakorzenienie
|
Wiem co dobre
![]() TŻ pożegnany i w końcu mam trochę czasu na uporządkowanie swoich spraw ![]() A wogle, to dziś przyszły moje zamówione kosmetyki - moja słabość, ale ten ostatni raz musiałam sobie na nie pozwolić ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
Co kupilas? Tez sie nie moge doczekac zamowienia kosmetykow, to moja slabosc....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 | ||
Zakorzenienie
|
kupiłam:
- niezbędnik do małej torebki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...crets-kit.html wersję Penelope Cruz - mascarę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra.html&next=1 rewelacja - liner z Loreala Telescopik Carbon Black - nigdy wcześniej nie używałam linerów i to był mój wielki błąd, a ten jest świetny ![]() - do tego szminkę, ale nie trafiłam z kolorem więc się nie chwalę ![]() a kupiłam wszystko za bezcen na allegro o co najmniej połowę taniej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
fajny ten kit. ja uwielbiam takie wersje kosmetykow, wiec jesli cos jeszcze fajnego znajdziesz lub masz, to daj znac.
Obecnie szukam pojemniczkow malych, cos jak z sephory, ale najlepiej takie sloiczki laczone ze soba, nie wiem, czy wiesz, o czym mowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam zakupy kosmetykowe
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
ja sie maluej czesto, codziennie, bo bez makijazu wygladam zle.
zrobilam cos zlego... przejrzalam na szybko zdjecia na kompie tż - niestety ku mojemu zdziwieniu dalej trzyma fotki swojej milosci zycia, az mi sie goraco zrobilo. w****ilam sie jednym slowem. tylko uslyszalam: co tam trzaskasz drzwiami i sie tluczesz. Nic nie powiedzialam. Ale dobilo mnie to troche. Choc ona nie jest taka ladna jak opowiadał. I dobrze. Ale teraz niestety wiem, czemu chce, bym troche przytyla. Dobra, spadam, bo gadam juz od rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
O kurczę Pumas, też bym się wkurzyła i to ostro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 | ||
Zakorzenienie
|
Pumas, ja tez bym się wkurzyła... Tylko nie przyznawaj się, że grzebałaś w jego zdjęciach. Takie rzeczy lepiej trzymać dla siebie, po to by wiedzieć na czym się stoi i mieć kontrolę nad sytuacją
![]() ![]() Ja podobnie usunęłam zdjęcia byłej TŻ z jego szuflady ![]() ![]() Ja się lubię malować i do ludzi bez mc-up nie wychodzę. Do pracy zawsze robiłam sobie taki delikatny, naturalny, a na wyjścia z przyjaciółmi lub TŻ mocniejszy... ale jak siedziałam w domu przed kompem i z nikim się nie miałam spotkać to mi się nie chciało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
Dobrych kilka minut zajęło mi, żeby zaktualizować co tam u Was
![]() Witam dziewczyny ![]() Pumas pierwsza rada dla Cirbir -> zaznaczasz zdjęcie, następnie shift+del, następnie enter ![]() Chciałbym poznać wasze zdanie na temat ilości gości na ślubie - wolelibyście mniejszą ilość ludzi [25-50], czy może huczne weselicho? ![]() ![]() A może po prostu nie lubię hucznych imprez i fałszywych ludzi którzy przychodzą po to żeby złożyć nieszczere życzenia i upić się na umór ; ). Ja ostatnio porozmawiałem z kilkoma ważnymi osobami i podjąłem decyzję, że jednak dam radę na tych studiach. Po to je zacząłem żeby je zrobić, poradzę sobie a jak się naprawdę chce to i motywacja się znajdzie ![]() ![]() ![]() Ach i dostałem ofertę pracy! Aż sam byłem zaskoczony xD Montażysta materiałów wideo w lokalnej telewizji ![]() ![]() ![]() Edytowane przez morphen Czas edycji: 2010-11-19 o 07:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle uważam, że to powinno odbywać się w sposób bardziej urzędniczo-formalny. Rok temu byłam na ślubie w urzędzie i okazało się, że też opowiadają o miłości, że aż można dostać mdłości. I uważam, że powinni zalegalizować związki partnerskie, bez tej całej otoczki małżeństwa, miłości, bla bla bla...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.