|
|
#1712 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar XVII
A jak mi napisze, że spoko, dla mnie jeszcze lepiej?
O, właśnie się doczytałam, że Malle we wrześniu wchodzi do Galilu. Super. Jak wrócę do Wawy, to się wybiorę w końcu majtkozdziercę porządnie przewąchać. Kto idzie ze mną, palec do budki |
|
|
|
#1713 | ||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
A wiesz jak on uwagę zwraca? Nikt nie przejdzie/przejedzie żeby się nie obejrzeć. A najlepiej było jak na etapie po zdarciu lakieru z maski (i szpachli, okazało się, że samochód był klepany, co zostało sprytnie zamaskowane... 14 warstwami... ) odwoził mnie na busa, takim całym zapylonym Cytat:
żeby było czysto na powrót kota ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że do tego czasu uda mi się wyhodować kilka dodatkowych rąk
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||
|
|
|
#1714 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym dla mnie miarą pewności siebie jest bardziej to, ze podobam się sobie i swiadomośc swojej inteligencji, elokwencji i umiejętności itp. ![]() Ale widocznie co ja tam moge wiedzieć o tym... ![]() Cytat:
Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-08-12 o 15:44 |
||||
|
|
|
#1715 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle to dziwny jest koleś. Ledwo Cię zna i juz takie odwiedziny planuje?? Cytat:
![]() Jestem wredna. Wiem. Taaa... Na Buddę.
|
|
#1716 |
|
|
![]() Przydałoby się, to zawsze jest moja największa bolączka na zlotach - że mam za mało rąk
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może Grysia wyślemy jako tajnego agenta na pogaduchy? (jak ja jej podsyłam często różne piosenki, w tym gotyckie, to zwykle jest be. A jak jej koleś podesłał jakiś goth-industrial coś tam, to nagle wielki zachwyt "łał, jakie to powalajace!" Taa, bardzo Wy też się z tym spotykacie, ze koleżanki przekładają facetów nad starych znajomych, czy to tylko ja sobie tak dziwnie ubzdurałam, że starzy, dobrzy przyjaciele zawsze najważniejsi, a nowo poznani dalej? ![]() edit: tyż jestem wredna Coś mi się chce... ale nie wiem co ![]() hm...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-08-12 o 16:00 |
|
|
|
|
#1718 | |
|
|
Cytat:
![]() Widuję też traktowanie faceta jak ósmego cudu swiata niezależnie od tego jak niewiele naprawdę soba reprezentuje, koleżanki, które za żadne skarby swiata nie chcą mieć córki, tak jakby to było coś gorszego...
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no, mówiłam o sytuacji, kiedy laska poznaje gościa i od razu robi się dla niej pępkiem świata, ach i och Zjawisko pt. "Złapała faceta, to już nikogo nie potrzebuje" też znam - aż za dobrze... ![]() Albo laski, które jak są same, to marudzą "trzeba sobie faceta koniecznie znaleźć bla bla bla" A jak np. spytam po co, to: "bo mi się nudzi samej" (autentyk) łooj ![]() Babeczki, co chcą koniecznie do kogoś należeć i uwieszać się ramienia faceta (obojętnie jakiego, najlepiej pierwszego lepszego z brzegu) też są dla mnie niepojęte
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-08-12 o 16:07 |
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Maju, koniecznie potrzebujesz świeżej krwi wśród znajomych. Wtedy nie oglądałabyś tej babeczki nty dzień na wszystkie strony. Ale pewnie napiszesz, że nie masz gdzie, kiedy ich szukać itede - chciałabym się mylić!!!
Co do zupy, kurczę, w świetle dziennym to nie zupa, tylko błoto. Te niuanse! A co do much, to nie tylko na kupach siadają, muchy mają różny gust, a na jednych moich wakacjach, gdzie chałupa przylegała do obory, siadały wszędzie i na wszystkim. Mucha na jajku brzmi, wg mnie, prawdopodobnie. Pytam dziś Wojtka, dlaczego czuję się tak piątkowo? "Bo jesteś wierząca" "?????" "Od sąsiadów zalatuje smażoną rybą"
|
#1721 | |
|
|
Cytat:
Niezwykle, niesamowicie powszechne, uwierz... I jeszcze to moje ulubione "nie zarzekaj się, kiedyś TRZEBA wyjść za mąż" Jestem z facetem, który nie chce się żenić, dobrze mi z nim, że nie wspomnę o jakichś emocjonalnych kwestiach, o których nie lubię mówic bo IMO co bym nie powiedziała to i tak zbanalizuję sprawę. Mam go rzucić i szukać koniecznie takiego, ktory się ożeni? nie chce to nie, no przecież go nie zmuszę. Chociaż to zmuszanie to chyba tez taki sport mam wrażenie. Ha, zaobrączkowany, mission accomplished Co kto lubi.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2010-08-12 o 16:13 |
|
|
|
|
#1722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kiedyś TRZEBA mieć dzieci Obsesja niektórych dziewczyn na punkcie zamążpójścia też bywa śmiechu warta
|
|
#1723 |
|
grozi wypollizowaniem
|
tak serio to ja nie wiem czy bym mogła byc z facetem który nie chciałby sie ze mną ożenic...
|
|
#1724 |
|
|
Tjaaa... A ja na takie coś wypaliłam, że "trzeba to umrzec"
ja już wiem. mogę
|
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Tych co musieli, coraz częściej łapią w Tajlandii....
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Trzeba, nie trzeba, ale wypada!
|
|
|
|
#1726 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie. Buty ładne, ale co z tego- coś uwiera. I do widzenia.
|
#1728 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ale mistrzynią jest Rozterka. Potrafi przetestować na sobie gazylion zapachów jednoczesnie. W ostateczności jest jeszcze bluzeczka, sweterek, włosy (każdy kosmyk psikamy czymś unnym, oczywiście). A potem wszystkie obwąchujemy Rozterkę jak perfumeryjne puzzle i usiłujemy dociec, co jest czym i z czym się wymieszało. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To znaczy owszem, nie byłabym z kimś, kto nie chce się ożenić ze mną, a chce z kim innym, ale to, że sa ludzie, którzy po prostu nie chcą podpisywac aktu małżeństwa i nie lubia tej formy związku wydaje mi się zupełnie normalne. Sa ludzie, którzy nie chcą robic prawa jazdy, nie chcą rejestrowac się na Facebooku czy nie chcą zapisywac się do partii politycznych. Ja sama nie zdecydowałabym się na ślub "dobrowolnie". I ani wieloletni związek, ani ciąża i dziecko nie zmusiły mnie do tego. Dopiero "ostatnie życzenie" matki. I też nie sądzę, żeby to był dobry pomysł, bo po ślubie czułam się jak w klatce, dusiłam się i histeryzowałam, co doprowadziło do tego, że nieomal zniszczyłam swój związek. To znaczy... w sumie zniszczyłam, ale coś tam uratowaliśmy. Nie wszystko, niestety.
|
|
#1729 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
dla mnie podpisanie papieru to wzięcie odpowiedzialności za siebie na wzajem. Dla mnie oznacza to ze po 1-ja i moje dzieci będziemy po nim dziedziczyc, ja będę decydować o tym czy go odłączyc od respiratora jakby co...nie chce mi sie wypisywac wszystkich sytuacji-wiadomo o co chodzi. Poza tym ja nie uznaję związku dwojga dorosłych ludzi bez wspólnoty majątkowej. Poza tym wielu facetów nie chce małżenstwa bo są cykorami i tyle...i nie znosze jak pytają- ale po co brac ślub? rónie dobrze można zapytac-a po co nie? Chyba nie potrafiłabym szanowac takiego faceta jako faceta własnie....Poza tym jeśli mamy zyc razem-to żyjmy razem, a nie osobno. Dla mnie niezrozumiałe zupełnie jest to, ze papier kogoś dusi czy uwiera-przeciez papier nie zmienia relacji między małżonkami, zmienia tylko ich relacje w swietle prawa-na dogodniejsze dla nich, a dusic też sie mozna w wolnym związku-nie wiem co ma do tego podpisanie aktu małżenstwa
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, Polly, zgadzam się! Szczególnie, że sporo widziałam sytuacji, kiedy facet w jakimś tam związku, co do którego deklarował, że dobrze mu bez ożenku był potem widziany z jakąś zupełnie inną panią w kościele przy ołtarzu i wcale nie wyglądał na smutnego.
|
#1731 |
|
Rozeznanie
|
all.
![]() ![]() Nienawidzę zapraw..robić.jeść potem hm.. ![]() ![]() ![]() Florens....pierwszy dr nie z gdyni a drugi z gdyni na Fikakowie........ufam tak naprawdę bardziej drugiemu...była kobietka z rodziny z dużym problemem , zreszta operował i tak on...
|
#1732 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
A żeby wziąć odpowiedzialnośc, nie muszę podpisywac papierów. Są rozwody, papier niczego nie gwarantuje. Piszesz o facetach. Że cykory, że nie potrafiłabyś szanować... A kobiety, które nie chcą ślubu? Chyba tak samo czujesz, prawda? ![]() Dla mnie wolność jest wążna. Także wolnośc drugiej osoby. Chcę mieć świadomość, że związek to codziennie potwierdzany wybór. Że kiedy wracam do domu, albo mój mężczyzna do mnie wraca, to codziennie robi to dlatego, że chce, że to jest wybór; nie zobowiązanie. Jeśli komuś ufam, nie muszę wymagać od niego podpisywania cyrografu. Niby sa rozwody (analogicznie jak akapit wyżej) ale dla mnie to symbol. Zmuszanie do małżeństwa odbieram jako brak zaufania i szantaż emocjonalny: podpisz, a będę cię miała w garści - jak mnie będziesz chciał opuścić, to ci pokażę! Nie potrzebuję tego. I oczywiście, że wyobrażam sobie związek bez wspólnoty majątkowej. Nie widzę powiązania między jednym, a drugim. Szczególnie, że żadna wspólnota nie chroni Cie przed oszustwem, podobnie jak jej brak nie powoduje, że przestajecie się nawzajem wspierać i dzielić tym, co macie. Wedle Twojej miary mój związek jest niepełny, bo mamy rozdzielność majątkową. Dla bezpieczeństwa finansowego mamy i dowodzi to zaufania do siebie nawzajem. Jeśli któremuś z nas powinie się noga, drugie będzie mogło zapewnić mu byt. I nie potrzebujemy do tego paragrafów właśnie dlatego, że ufamy sobie. Cytat:
Bo ja widziałam sporo sytuacji, kiedy facet w związku bil swoja żonę albo oszukiwał ją finansowo. Są różni ludzie. Także tacy, którzy oszukują albo stosują przemoc. Albo tacy, którzy zmieniają zdanie w kwestii małżeństwa albo innej. Tyle, że ja mówię o sobie, Truskawa mówi o swoim parterze i myślę sobie, że żadne z nas nie jest osobą, o której piszesz. edit: Nie chcę tu wchodzić w głębsze dyskusje, bo to jałowe. Każda z nas ma inne potrzeby, inne priorytety. Wolność nie idzie zwykle w parze z bezpieczeństwem. Po prostu proszę, nie nazywajmy ludzi tchórzami, niedojrzałymi czy niegodnymi szacunku dlatego, że maja inny pomysł na związek i inaczej postrzegają strefę osobistej w związku wolności. Ta rozmowa przypomina mi bardzo krucjaty pań, które twierdzą, że każdy musi mieć dzieci, i że jeśli nie chce to jest niedojrzały, bo przecież co to za związek bez dzieci? Ano są takie z dziećmi i takie bez. Są ludzie, którzy chcą podpisać umowę prawną zwaną aktem małżeństwa, a są tacy, którzy nie chcą. Wyciąganie z tego daleko idących wniosków jest... Niecelowe.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2010-08-12 o 19:07 |
||
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Dbry
![]() W kwestii ślubów - nie jestem jakąś wojującą przeciwniczką( ). Tzn. jeżeli ktoś chce, ma taką wewnętrzną potrzebę - niech bierze. Tak sobie rozmyślałam kiedyś i rozkminiałam tę kwestię i uświadomiłam sobie, że mnie on nie jest potrzebny. Nie zapewni mi on większego komfortu emocjonalnego, psychicznego, nie odczuwam potrzeby brania go tym bardziej z pobudek religijnych . Z drugiej strony życie nauczyło mnie, że nigdy się nie powinno mówić nigdy Piszę to, co czuję w obecnym momencie życia. Ślub w moim odczuciu niczego mi nie załatwi, nie ułatwi, nie sprawi, że poczuję się lepiej.---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Dowodzić, to nie to słowo. Przykład ów obrazuje sytuacje, gdzie facet mówiący partnerce, że nie chce się żenić, mówi "Nie chcę się żenić z tobą"
Ale jeśli oboje nie chcą się żenić...coś się za tym może kryć- jakaś przeszłość niefajna? albo skłonności anarchistyczne?
|
#1735 | |||
|
Zakorzenienie
|
chyba chciałeś powiedzieć "ale się wpada!" Cytat:
a pozostawanie przy panieńskim nazwisku tez uznajesz za "osobno"? Ja się np. przyzwyczailam do swojego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() (ale jako osoba wierząca chylę się raczej w stronę ślubu no jakoś ta białą suknia w kościele mi by się marzyła, jakby było z kim )
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
A! Jeszcze taki niczego nie dowodzący przykład- mój były mąż prosił mnie o podpisanie rozdzielności, żeby, jak mówił, jego ew. zobowiązania z racji ryzykownego posunięcia biznesowego mnie nie obciążyły, a po rozwodzie wyszło na jaw, że miał spore dochody, o których nic nie wiedziałam i gospodarstwo na wsi
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Mam wrażenie, że takie stwierdzenie stawia w złym świetle osoby, które mają inny, niż Ty punkt widzenia.
|
#1737 | ||||||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Prosty przykład: małżenstwo bez dzieci, on umiera, wszystko zapisuje zonie-a dupa-jego rodzice mogą wnosic o zachowek od Ciebie-jeśli jestes żoną nie mogą ![]() Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Mozna rzec ze w konkubinacie tez mozemy mieć taką niby -wspólnotę-ale własnie-skoro chcemy miec wspólnotę to czemu sie nie pobrac? Cytat:
Poza tym-to ma sens co piszesz-ta rozdzielność-macie powód. ja nie wyobrazam sobie rozdzielności dla samego faktu rozdzielności-jak pisałam wyżej Cytat:
Niektórzy faceci, którzy nie chcą sie zenic są w porządku i tak samo niektórzy biją swoje żony. Wiekszośc facetów nie bije żon i większośc która nie chce sie żenic cos kręci ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
nie, nie nie..to nie jest zadna krucjata- ale należy zauwazyc fakt, z którym nie wiem po co się spierac, ze w większości przypadków niechcenia małżenstwa nie chodzi o ideały, przemyslenia, postawy wolnosciowe, tylko o egoizm i kombinatorstwo. Odzegnuije sie jednocześnie od brania mych słów osobiście przez kogokolwiek-nie mam nikogo na myśli-chodzi mi o czystą statystykę. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- jeszcze jedno-ja nie polemizuję z sab-tylko tłumaczę mój punkt widzenia bo wydaje mi sie ze został nie do końca dobrze zrozumiany edit- a przepraszam w ostatniej wypowiedzi chyba polemizuję
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-08-12 o 19:40 |
||||||||
|
|
|
#1738 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja też ![]() Cytat:
Powiedz, że byłoby miło ale pech straszny bo właśnie wpada Twój facet i będziecie bardzo sobą zajęci
|
||
|
|
|
#1739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2010-08-12 o 19:59 |
||
|
|
|
#1740 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestem padnięta,razem z Florens "zwiedziłyśmy" chyba ze 40 sklepów miałam kupić sobie buty,wyszłam z niczym
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

"
) odwoził mnie na busa, takim całym zapylonym 

jak kiedyś próbowałam, to mi powiedziała tylko, że "uwielbia, normalnie kooochaa flirtowac!" i wsio
więc w sumie, to raczej: nie zostawię siostry samej z obcym facetem. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)