Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-05, 11:42   #1711
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

SMS od 79Marty:
Już po.
Po 20 godzinach masakrycznych bóli miałam cesarkę, bo małej tętno zaczęło spadać, wody zielone.
Hania ma 56cm i waży 3400.

Gratulujemy, mimo niełatwego porodu
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 11:44   #1712
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

GRATULACJE dla Marty!!!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 11:45   #1713
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
SMS od 79Marty:
Już po.
Po 20 godzinach masakrycznych bóli miałam cesarkę, bo małej tętno zaczęło spadać, wody zielone.

Gratulacje !!!

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 11:47   #1714
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
SMS od 79Marty:
Już po.

oj poród niełatwy - ale dobrze ze wszytko ok - gratulacjeeeeee

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 11:47   #1715
_paulinka2
Wtajemniczenie

Gratulację Marta ! dzielna kobietka z Ciebie !

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 11:48   #1716
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
SMS od 79Marty:
Już po.
Gratulacje!!!!

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 11:52   #1717
mamuska003
Raczkowanie

GRATULACJE klask i:
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 11:53   #1718
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
SMS od 79Marty:
Już po.

gratuluję!!! na pewno Hania wynagrodzi wszelkie trudności porodu

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 11:56   #1719
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Martinixx, no właśnie ja tez nie widzę, żeby się obniżył. Ale widzę i czuję, że jest inny, więc może jednak
Dwóch niezależnych lekarzy stwierdziło u mnie chłopca, sama też dwa razy widziałam jajka z siurkiem i od samego początku mam też przeczucie na synka. Wiem, że zdarzają się pomyłki, ale chyba nie aż tak często Nie będę płakać jak okaże się, że córka, choc chyba byłabym w niezłym szoku
Na pewno masz synkaNa szczęscie pomyłki nie są częste. z drugiej strony po 6 opiniach niezaleznych lekarzy jakby mi powiedzieli, ze mam syna zeszłabym na zawał a potem zgłosiła sie do ksiegi rekordów Guinessa

Cytat:
SMS od 79Marty:
Już po.
Gratuluję wytrwałości no i oczywiście Córeczki!!!

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:07   #1720
kularek
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez _As_ Pokaż wiadomość
Morning
dziewczyny, też tak macie, że po przebudzeniu ledwo możecie oddychać przez zapchany nos? A jak próbujecie go oczyścić, to tylk się śluzówka wysusza? Do szału mnie to doprowadza, aż mi naczynka pękają i biała chusteczka zyskuje czerwone abstrakcje....... grrrrrrr
ja mam tak od dawna ale nie tylko rano tylko o różnych porach dnia i nocy co nie jest miłe

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Oj strasz strasz Moj jest lobuz w brzuchu Boli mnie ta jego aktywnosc coraz bardziej.Wypina wszedzie dupke, glowke i stopki ze az skora boli.Nie mowie juz o tym gdy trafi w nerke czy pecherz. A ja bardzo marze o grzecznym dziecku
u mnie jest tak samo więc mam nadzieję, że to się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
SMS od 70Marty (06:03):

Wy spicie a ja skaczę na piłce. Noc potworna
Marta -trzymamy kciuki za Was

Sylwia jejku jaka czarnulka z tej Twojej Helenki
hym... ja też mam takie straszne zgagi praktycznie cały czas więc może mój Jaś też będzie taki włochaty

Sereniti jakie maleństwo kochane

Malgosiak

Cytat:
Czy któraś z mam wczesno-grudniowych zauważyła zmianę w kształcie brzucha? Bo zastanawia mnie to mocno, czy już się obniżył... Mąż twierdzi, że nie, ale mnie się wydaje, że właśnie chyba tak, tyle że nie jest wyraźnie niżej, a... po prostu jest jakiś inny
myślę, że mój się obniżył od kilku dni i zauważyłam to nie tylko ja i też to czuję tak, że jest jakiś inny, dodatkowo od 2 dni bardzo często twardnieje albo mam takie uczucie jakby mi go ktoś ściskał po bokach nie boli to bardzo ale miłe też nie jest i kręgosłup czasem dochodzi - przez to boję się czy wytrzymam do tego 24

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
NO MASAKRA NIE? jeszcze klika godzin i byloby po malym, smólka juz była,

wogole on byl bardzo duzy nbo mial 4,6 kg i dziwne ze takie duze dziecko nie chcioalo wyjsc, porod wywolaby, a w efekcie cesarka bo lekarze pomylili sie co do wagi, przed poredem mialam 3 usg i za kazdym razem mowili ze 3, 300

moj lekarz na początku 9 msc mówil ze juz ma 3 kg i ze bedzie duze dziecko a tyu zonk ale skonczylo sie szczesliwie, a teraz moze bedzie drugie spoznia mi sie okres o 10 dni, czekam na wizyte.

aż 16 dni ? masakra do kwadratu chyba bym oszalała z nerwów
i żeby nie zapeszyć ale za rodzeństwo
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:07   #1721
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Marta, ranka gratuluje Wam dziewczyny
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 12:13   #1722
olajka
Zadomowienie

A ja miałam dziś jak zwykle nieprzespaną nockę Znowu bolały mnie okropnie kości w kroczu, biodrach, kręgosłup w dole..nie moglam się z łóżka podnosić do ubikacji! Ani usiąść na kibelku brzuszyna twardniał co trochę i dziecko się wierciło. Ucisk na pęcherz też czułam ciągle. Teraz jest dużo lepiej choć czuje się jeszcze obolała. Martwię się, żebym się jakoś ,,nie rozeszła'' w tych kościach, w kroczu i wogóle Wizyta we wtorek, a ja pewnie się nic nie dowiem..
Za oknem mam szaro i spory wiatr, na szczęście jeszcze ciepły. Jestem śpiąca, ale to nic nowego

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Marta gratuluje Dzidziusia

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Chwilami też nie mogłam oddychać w nocy.
kretencja moim zdaniem brzuszek Ci się nie obniżył
Artystka ale Ci się spieszy do rozpakowania, ja mam termin na za tydzień, a czekam cierpliwie (no ..prawie cierpliwie )

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:13   #1723
kularek
Zadomowienie

Marta jejku ale się wymęczyłaś -na szczęście już po i wszystko szczęśliwie -gratulacje !!!

mój pępek już od dawna jest mega wystający a mamy mieć Jasia i mam nadzieję, że to się już nie zmieni

waga dzieci - u mnie w rodzinie kobitki są w większości bardzo szczupłe a dzieci właśnie duże (moja kuzynka przed dwoma kolejnymi ciążami ważyła z 47 kg urodziła dwie córki które jedna miała ponad 4,5 kg, druga prawie 5kg)

a Kretencja wg mnie obniżył Ci się brzuszek
Stary 2010-11-05, 12:14   #1724
Patrycja_1708
Zadomowienie

Marta gratulacje!!!!!!!!! I kolejny dzieciaczek się pojawił, superrr

A co do płci dzieciaczków to powiem wam że nie wiem jak to możliwe ze coraz czesciej słysze ze lekarz sie pomylił... Pare dni temu dowiedziałam sie ze znajoma urodziła... Poród ok i w ogóle tylko że od początku ciąży miała mieć chłopaka, wyprawka naszykowana na chłopca, ciuszki podostawała od siostry po synku... A jak urodziła każdy wielkie oczy bo dziewczynka sie urodziła... Szok normalnie bynajmniej dla mnie.

U mnie w Polsce i teraz tutaj w Niemczech płeć została potwierdzona wiec mam nadzieje że nie bedzie pomyłki...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:17   #1725
kularek
Zadomowienie

spanie -ostatnio to mi się wydaję, że wogóle nie śpię, noce są okropne, te ciągłe wycieczki do wc i twardnienie brzucha coraz częstsze i dłuższe :/ i strasznie swędzą mnie palce u stóp -tak bardzo, że zasnąć nie mogę - i nie wiem od czego to może być ????

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 12:20   #1726
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Pierwsze sprzed dwóch tygodni, drugie dzisiejsze
Moim zdaniem się nie obniżył, ale jest jakiś inny
troche sie chyba obnizyl
Cytat:
SMS od 79Marty:
Już po.
Gratuluje Wiedziałam ze pójdziesz pierwsza ode mnie mnie pewnie jeszcze niejedna przegoni

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
spanie -ostatnio to mi się wydaję, że wogóle nie śpię, noce są okropne, te ciągłe wycieczki do wc i twardnienie brzucha coraz częstsze i dłuższe :/ i strasznie swędzą mnie palce u stóp -tak bardzo, że zasnąć nie mogę - i nie wiem od czego to może być ????
tylko u stóp? moze to ta cholestaza? tfu tfu

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2010-11-05 o 12:26
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:21   #1727
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
SMS od 79Marty:
Już po.

GRATULACJE!!!!!!!!I tak dzielna babka z Ciebie ze tyle wytrzymalas

Kretencja mi sie wydaje,ze opadl Ci brzuszek,ale spokojnie,ja od trzech tygodni z takim chodze

Olajka,pewnie by mi sie nie spieszylo gdyby nie to,ze mam bolesne bole przepowiadajacei nie chce sie juz tak meczyc-wole urodzic i miec swiety spokoj...
Stary 2010-11-05, 12:24   #1728
olajka
Zadomowienie

Ja też bym chciała być już po, bo raczej psychicznie chce odpocząć

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:24   #1729
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy któraś z mam wczesno-grudniowych zauważyła zmianę w kształcie brzucha? Bo zastanawia mnie to mocno, czy już się obniżył... Mąż twierdzi, że nie, ale mnie się wydaje, że właśnie chyba tak, tyle że nie jest wyraźnie niżej, a... po prostu jest jakiś inny
Moim zdaniem, nie obnizyl sie. Moj gin mowi, ze to przesady, ze jak niby brzuch sie obnizy, to sie zaraz rodzi Wszystko zalezy od dziecka. Czasem porod nastepuje tydzien po obnizeniu a czasem 4 tygodnie po obnizeniu, wiec nie ma co panikowac

Ale dzis sie jakies dziecko w wozku wydzieralo Boze, uszy mi odpadly.Strasznie glosno i slychac bylo, ze jest na maxa wpienione

Bylam na czyszczeniu zabkow- masakra- nigdy mnie tak nie bolalo.Krew sie lala Poza tym mam w ciazy obnizone dziasla i dlatego tak bolalo. Ale zabki za to czysciutkie Za chwilke mam fryzjera.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 12:25   #1730
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
a masz wysypkę? bo takie swędzenie bez wysypki może oznaczać problemy z wątrobą.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:32   #1731
_As_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
haha ja tworzę dwa rzuty pokrywy łożyska masakra, wszystko co do mm, i mi to nie wychodzi, a wcześniej radziłam sobie z tym świetnie...

rapitografem czy ołówkiem? Ja strasznie lubiłam tuszem kreślić. potem to już tylko na kompie........
_As_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:33   #1732
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ide sie chyba położyc bo nie mam siły nawet siedziec przy kompie...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:41   #1733
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
....tylko u stóp? moze to ta cholestaza? tfu tfu
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
a masz wysypkę? bo takie swędzenie bez wysypki może oznaczać problemy z wątrobą.
no właśnie na szczęście to nie cholestaza ani nie od wątroby bo mój lekarz jak mu o tym mówiłam (jeszcze ból z prawej strony) to zrobił mi te wszystkie badania i one wyszły dobrze a jak go zapytałam o te palce to wprost powiedział, że nie wie od czego mogą swędzieć
no bo to nie boli ale jest tak uciążliwe, że zwariować idzie wcale nie mogę zasypiać przez to i strasznie się męczę

i nie mam wysypki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 12:48   #1734
_paulinka2
Wtajemniczenie

As a Ty pracujesz w jakim zawodzie że tak kreśliłaś ? o dzięki Bogu ołówkiem ten szkic ma być ! jakbym to miała robić rapitografem to nie wiem czy bym zrobiła do końca roku a tak to coś mi pójdzie nie tak to gumeczka i jużżżżżż mega niezdarna się zrobiłam :/ fajny masz awatarek

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:53   #1735
kootekk
Zakorzenienie

Marta gartulacje bidulka sie nameczyłaś ale w koncu juz masz dzieciątko na świecie

u nas nocka spokojna, i poki co odpukac maly dosc spokojny i sobie ładnie spika oby tak dalej

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:56   #1736
_As_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
As a Ty pracujesz w jakim zawodzie że tak kreśliłaś ? o dzięki Bogu ołówkiem ten szkic ma być ! jakbym to miała robić rapitografem to nie wiem czy bym zrobiła do końca roku a tak to coś mi pójdzie nie tak to gumeczka i jużżżżżż mega niezdarna się zrobiłam :/ fajny masz awatarek
biuro projektowe arch. wnętrz, ale głównie to sklepy projektuję. Ostatnio się na własnym domu wyżyłam twórczo

Dzięki, na awatarku to nawet trochę brzusia z Młodym widać Pierwsze wakacje w życiu hi hi
_As_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:58   #1737
kretencja
Zakorzenienie

Nie no, ja wiem, że obniżenie brzucha to raczej na 3-4 tygodnie przed porodem, a nie tuż przed, ale jakby nie patrzeć - jest to kolejny naoczny dowód, że TO tuż tuż

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:09   #1738
rptrbj1978
Rozeznanie

Witam dziewczynki moj TZ wział urlop iwec jedziy i załatwiamy wiele spraw przyszłam teraz i Was podczytuj rozpakowanym dziewczynkom GRATULACJE!!!!!
U mnie na razie cisza ....ale moze przed burza
Moa wystawia stopki po lewej stronie ostatnio pokazła dwie....
a tak na powaznie chce byc juz PO!!!!!
Marta 79 jestes twarda kobitka !!!

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-11-05 o 13:11
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:18   #1739
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
16 dni po terminie?????:eek :
Jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza to mozna, czasami działa.Zaczynam od poniedziałku (seks ,bo okna mam czyste)
Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Hehehe to zapraszam do mnie Bo ja już ledwo przez nie widzę
Ja też, więc Martinixxx.. Dolny Slask zaprasza

Cytat:
Pierwsze sprzed dwóch tygodni, drugie dzisiejsze
Moim zdaniem się nie obniżył, ale jest jakiś inny
Moim zdaniem sie nie obnizyl a sie zmniejszyl chyba ze kwestia postawy.. Hmm a mnie nie opadl a do terminu 9 dni
Na dodatek zaczelam ciezko oddychac, szok.. ja zawsze odwrotowiec jestem
Cytat:
SMS od 79Marty:
Już po.

GRATULACJE!!!!!

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
Marta gartulacje bidulka sie nameczyłaś ale w koncu juz masz dzieciątko na świecie

u nas nocka spokojna, i poki co odpukac maly dosc spokojny i sobie ładnie spika oby tak dalej
Oby oby Kolezanka mi mowila ze przez pierwsze miesiace niemowlaki dlugo spia a potem zaczyna sie jazda

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki moj TZ wział urlop iwec jedziy i załatwiamy wiele spraw przyszłam teraz i Was podczytuj rozpakowanym dziewczynkom GRATULACJE!!!!!
U mnie na razie cisza ....ale moze przed burza
Moa wystawia stopki po lewej stronie ostatnio pokazła dwie....
a tak na powaznie chce byc juz PO!!!!!
Marta 79 jestes twarda kobitka !!!
Myslalam rano o Tobie wlasnie czy juz urodzilas tak z nienacka czy nie

Cholewa a ja spacer do biedronki zrobilam i ledwo doszlam Musialam pol godziny polezec tak mnie pipka cala bolała.. dalej boli jak wstaje

A w Biedrze sa po okolo 5.5zł jakos grzechotki 0+, gryzaki 3+, szczoteczki, butelki, smoczki z DISNEYA

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:19   #1740
sereniti
Zakorzenienie

hehe dziewczyny nie chce Was straszyć ale pamiętacie że u mnie miała być córeczka a jak wyszło
martinixx ja czapeczkę zakładam tylko po kąpieli na mokrą główkę - tak robili w szpitalu i tego się trzymam

nie uwierzycie - dzwoniłam we wtorek zaraz po wyjściu ze szpitala do mojej przychodni poinformować że dzidzi już w domu ale położnej ani śladu wiec dzwonię jeszcze raz dzisiaj - okazuje się że ZAPOMNIELI podać mi wtedy numer do niej i dopiero teraz umówiłam się na jutro. Dobrze ze wszystko jest ok póki co ale przecież wcale tak nie musiało być
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości