|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou, trollbeads )
A gdzie w gazecie jest takie zdjęcie? Bo ja go nie widzę.
#1712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już bym chciała moje Trolle u siebie ![]()
![]() |
#1713 |
Konto usunięte
|
to chyba w moim przypadku staje sie powoli uzaleznieniem.... rozpoczynam od charmsow, ale jak czytam Wasze posty, ogladam koraliki, przegladam strony, patrze, szukam, porownuje.... kolejny dzien, to sklaniam sie coraz bardziej do koralikow- tylko do jasnej ciasnej- czemu to wszystko takie drogie??? bedzie dylemat- zaplacic rachunek za gaz w wysokosci 1500zl, czy kupic koraliki za tyle kasy....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;23543727]to chyba w moim przypadku staje sie powoli uzaleznieniem.... rozpoczynam od charmsow, ale jak czytam Wasze posty, ogladam koraliki, przegladam strony, patrze, szukam, porownuje.... kolejny dzien, to sklaniam sie coraz bardziej do koralikow- tylko do jasnej ciasnej- czemu to wszystko takie drogie??? bedzie dylemat- zaplacic rachunek za gaz w wysokosci 1500zl, czy kupic koraliki za tyle kasy....[/QUOTE]
oj tam rachunek śmunek! najwyżej Ci gaz odetną, i co!? cieplej się ubierzesz i z głowy ![]()
#1715 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
albo wielkie tajemnice przed mężem i kupowanie potajemnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;23544042]hehe- już widzę minę mojego małżonka! zadeklarował jedno- biżuterię to może mi kupować, ale pod jednym warunkiem- że będzie ze złota, po to inwestycja... więc mam do wyboru- albo brniemy w złoto, albo koniec uzależnienia
albo wielkie tajemnice przed mężem i kupowanie potajemnie ![]() żeby nie było...ja tego nie powiedziałam ![]()
#1717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja ze stolicy podkarpacia jestem ![]() Cytat:
![]() [1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;23544042]hehe- już widzę minę mojego małżonka! zadeklarował jedno- biżuterię to może mi kupować, ale pod jednym warunkiem- że będzie ze złota, po to inwestycja... więc mam do wyboru- albo brniemy w złoto, albo koniec uzależnienia albo wielkie tajemnice przed mężem i kupowanie potajemnie ![]() brnij w złoto, w złoto !!! ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż mnie to już nic nie zdziwi - tydzień temu widziałam jak kurierzy DHL sobie swobodnie rzucali z 2 metrów kartonami z napisami "Uwaga szkło", a jak pracowałam w kancelarii była sprawa na kilkaset tysięcy za zniszczenie specjalnie giętych we Włoszech ozdobnych blach dla dużej firmy robiącej lampy - oznakowana paczka leżała sobie pod całą masą kartonów. Mi kurier tydzień wiózł umowę z mBanku.
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
a do mnie własnie dzwonił kurier! za pół godzinki będzie
![]() nie mogę się doczekać! ja mam z kurierami fajny układ bo mieszkam w takim miejscu,ze nikt nie wie gdzie to jest więc chcąc nie chcąc muszą dzwonić, żeby im wytłumaczyć ![]()
#1720 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
Ja z przesyłek kurierskich korzystam tylko wtedy gdy ewidentnie muszę lub przesyłka jest dużych gabarytów. Oczywiście zazwyczaj są z tym same problemy bo kurier dzwoni jak jest pod drzwiami i nikt mu nie otwiera ![]() Ostatnio to już przeszedł sam siebie, dzwoni do mnie i pyta czy jestem w domu bo dzwoni dzwonkiem (i słyszy go wiec działa) i nikt mu nie otwiera ![]() ja mu na to że skoro nikt mu nie otwiera to powinien się domyślić czy jestem czy nie. Pytam się go czy ma adnotacje na przesyłce żeby skontaktować się z odbiorcą PRZED DOSTARCZENIEM paczki a on mi na to że ma ale miał nadzieje, że może będę......
#1722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
wlasnie z tych samych problemow ja ich mam dosc, do tej ostatniej akcji jeszcze tolerowałam bo nigdy nie bylo problemów zeby kurier podjechał do pracy. No ale teraz to juz nie mam ochoty. I jeszcze to ich zdziwienie, ze ktoś placący pobranie parę ładnych stów jest w czasie dnia w PRACY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Konto usunięte
|
na facebooku znalazłam aplikację do tworzenia własnych bransoletek pandory- fajna sprawa, nie mogę jednak przekopiować linku- why???
ja dopiero wchodzę w ten kolorowy świat i szukam, patrzę i NIE WIEM CO CHCĘ... od czego zacząć - chodzi mi o pandrokę... jakie koraliki itp itd... takie tam dylematy a robota sama się nie zrobi, projekty czekają.... Edytowane przez 78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492 Czas edycji: 2010-12-03 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ennkaa a to Ty masz już 2 bransoletki z Troll ???
![]() |
#1726 |
Rozeznanie
|
To jak zeszło na kurierów, to ja też opowiem swoje 2 przypadki.
1. gdzieś na poczatku roku, zadzwonil rano kurier czy kolo 9 ktoś będzie. Ja mówie, że tak, będzie mama. No i przed 10 dzwoni do mnie, żeby ktoś zszedł po przesyłkę, bo on nie ma jak zaparkować. A w paczce bagatela okolo 25 kg ( 10 kg żarcia kociego + ciężki żwir, myślę, że spokojnie z 15 kg). Myślałam, że padnę. Mama w domu, ale jest po operacji biodra, więc nosi po jakies 1 kg, a tu gościu mówi, że ma wnieść na 2 piętro 25 km ![]() ![]() 2. pierwsze zamónienie z yes. Nie zostawiłam gotówki rodzicielce, bo czekałam na telefon kiedy kurier wpadnie. A tu dzwoni Matka-Polka, że jest kurier i właśnie się z nim wykłóca. Dała mi go do telefonu, a ten do mnie, że nie ma obowiązku dzwonić i się umawiać ![]() ![]() Ale to 2 niechlubne przypadki na bardzą dużą ilość pozyutywnych. Ogólnie lubię jak mi coś przywożą ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no teraz mam dwie! te srebrne baaardzo mi się podobają. W sumie chcę jedną sprzedać ale nie wiem czy sobie nie zostawię ![]() ciiicho...kurier jest! owteiram!
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
Hehe, to Wam powiem dokładniej o Panu, co mi wiózł umowę - kurier przywozi, trzeba podpisać i on od razu zabiera.
Dzień 1 - zadzwonił, że jest pod domem, a ja byłam w pracy. Do pracy nie chciał przyjechać, powiedział, że przyjedzie na drugi dzień po 18(jak skończę) Dzień 2 - nie pokazał się, nie zadzwonił. Dzień 3 - mówię w pracy wkurzona, że go nie było, na co asystentka szefa mnie uświadomiła, że może do firmy przyjechać. Po południu dzwoni pan kurier, że wczoraj do 17 pracował. Mówię, żeby przyjechał do pracy, on, że już dziś nie da rady i, że jutro. Dzień 4 - dzwoni po południu, że zgubił adres do firmy, o 17 kończy i już nie da rady przyjechać - daje mu adres. Dzień 5 - kurier przyjeżdża do firmy z tekstem "no wreszcie panią złapałem" ![]() ![]() ![]() ennkaa! dawaj od razu zdjęcia wszystkiego ![]()
ZaTrollowana 31 Troli ![]() Edytowane przez dagienka Czas edycji: 2010-12-03 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zadomowienie
|
ennkaa mnie się oosbiście freya podoba
![]() ![]() i zbieram na srebrnej odcienie niebieskiego ![]()
#1730 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynu jak czyścićie i konserwujecie wasze zbiory?Oczywiście możemy oddać do jubilera i wówczas on profesjonalnie wyczyści biżu . Ja polecam dla lilou ( pozłacane i te srebrne ) oraz charmsów kąpiele do biżuterii - specjalnie przygotowane płukanki . srebro oksydowane ( jak w trollach) satynowane oraz piaskowane czyścić w myjce ultradzwiękowej z dodatkiem wody i płynu do mycia naczyń- efekty świetne czyszczenie nie usuwa oksydy, a elementom srebrnym przywrca się dawny blask . Charmsy czyszczę w myjce z dodatkiem płukanek do srebra efekt bomba . Najbardziej spektakularny efekt widać na biżuterii z oksydą po prostu wygląda jak nowa ze sklepu . Zdarzyło mi się raz popełnić błąd i wymyć oksydę w płukance do tego nie przeznaczonej -efekt: srebro zmatowiało i zrobiło się jakby srebrno z nalotem miedziowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
trochę mi się aparat skiepścił i nie zrobię lepszych fot ale opiszę co mogę.
Nałożyłam na bransoletę wszystko ale te szachy czarne są do bransoletki w odcieniach szrości i czerni (wersja biurowa; ) ). Ciemnofioletowy kwiat jest ŚLICZNY! Nie widac na fotce ale ma odcień głębokieko fioletu a kwiat jest granatowy z żółto-zielonym wykończeniem. Do fioletowych szachów świetnie pasuje. Jest naprawdę śliczny.
#1732 |
Zakorzenienie
|
ennkaa - bardzo fajnie (tez mam ciemnofioletowy kwiat
![]() Co do kuriera - ja ws wnoszenia czegos do mieszkania od razu mówie, ze nie mieszkam pod blokiem i nie podawałam adresu dostawy pod blok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
srebrne to biagi i apart
![]()
![]() |
#1734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ten fioletowy kwiat sama oglądałam, dam sobie głowę uciąć że to ten ze stoiska w Krakowie. Trafił Ci się chyba najładniejszy egzemplarz jaki widziałam z wyjątkowo dużym i wyrazistym kwiatem! Co do Frei to się nawet nie zastanawiaj i bierz większe zapięcie bo małe już masz. Jak zaczniesz nosić oba to zobaczysz jak jest różnica zarówno w wyglądzie jak i noszeniu. Ja w ogóle uważam że to standardowe zapięcie to powinni zmodyfikować i zrobić obydwa karabińczyki takiej samej wielkości jak ten większy.
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przyjmiecie w swoje progi z powrotem kolejną uzależnioną?
![]() Po mojej wakacyjnej fascynacji charmsami, miałam krótką przerwę na nacieszenie się moją małą kolekcją i podreperowanie stanu konta ![]() Cały czas po cichu Was jednak podczytywałam i z wypiekami na twarzy śledziłam nowości ![]() Mam już małą listę wish nowych charmsów (głównie z Apart, bo Yes się za bardzo niestety nie popisał ![]() ![]() ![]() Wciąż nie jestem jednak w 100% przekonana, czy dobrze czułabym się z tego typu bransoletką, dlatego zastanawiam się, czy nie zamówić sobie na próbę jakiejś imitacji z Allegro? ![]() Jeśli tak, to czy mogłabym ładnie się uśmiechnąć o linki do sprawdzonych miejsc, gdzie można kupić jakąś srebrną bransoletkę i koraliki niewydając na początek małej fortuny? ![]() Myślę, że na początek to nienajgorszy pomysł, zwłaszcza że jeśli tego typu bransoletka pozytywnie zdała by egzamin, to z czystym sumieniem mogłabym później poświęcić się kolejnemu, jeszcze bardziej uzależnieniu inwestując już w oryginał ![]()
#1736 |
Zakorzenienie
|
lepsze fotki
![]()
#1737 |
Rozeznanie
|
Ennkaa a z Trollbeads to masz 2 bransoletki, srebrną i skórzaną ???
#1738 |
Zakorzenienie
|
czy ktoś widział tego koralika czerwonego ze światecznej kolekcji za 200 zł ?
ON jest taki bardziej czerwony czy bardziej różowy ? :P
#1739 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja wlasnie wystartowalam ze swoim uzaleznieniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
nieee...mam dwie srebrne
![]() ale jedną własnie wystawiam na allegro..zobaczymy czy pójdzie i wtedy kupię następną ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.