![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
Daj im czas. Wiele tych tzw. stanow pozapalnych z czasem schodzi gdy sie naskorek calkiem do konca odbuduje ale to niestety trwa
![]() Poza tym one moga byc teraz bardziej widoczne bo jednak caly czas stosujesz retinoid, ktory troche podraznia i do tego "scienia" naskorek. Mozliwe, ze jak skora odpocznie i sie zregeneruje do konca to bedzie to mniej widoczne. Lepiej nie kombinowac bo wiele masci na przebarwienia potrafi zapchac pory. Tak wiec ja bym sie poki co cierpliwie leczyl , a jak za te w sumie 7 tygodni gdy pojdziesz do lekarza nadal beda widoczne to po prostu zapytaj co sadzi, ze jest najlepsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miesiąc temu poszłam do nowego demratologa i przepisał mi Zineryt. W akcie desperacji (skóra byla w słabym stanie) zawzięłam się i obiecałam sobie, że zastosuję się do zaleceń i będę smarowała buźkę 2xdziennie. Przyznam, że podziałał. Cera wygładzona, blizny zaczęły się goić (są teraz fioletowe i trochę twarde) ale zaskórniki też się zmniejszają. Nie wiem natomiast jak będzie wyglądała skóra jak odstawię ten preparat. Mam obawy, że będzie nawrót :/ Minus leku jest jeden - trochę śmierdzi i jest kwaśny o czym przekonał się mój partner :/ W każdym razie przy regularnym stosowaniu, zauważyłam wyraźną poprawę. Niedługo ide na wizytę - zobaczymy co powie. Aha dermatolog zalecił mi również mycie twarzy Physiogelem. Nie wykupiłam z powodu ceny - a warto?
Bo układanie Wierszy i Piosenek to nie są rzeczy, które się łapie w powietrzu. To one cię łapią i wszystko, co można zrobić, to pójść tam, gdzie one mogłyby cię znaleźć... Edytowane przez ginza Czas edycji: 2009-11-17 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to po prostu dobry, delikatny i nie drazniacy zel do mycia twarzy ![]() zdecydowanie warto takimi myc...ale tez nie ma co oczekiwac, ze to samo w sobie rozwiaze nasz problem z cera ![]() Szczerze mowiac z tych aptecznych ,ktore znam to akurat physiogel kosztujacy te ok. 20zl jest w sumie najtanszy ![]() Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2009-11-17 o 23:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny,
staram się czytać cały temat od początku ,ale nie da się tego ogarnąć w kilka chwil. problem mojej skóry jest następujący, mam skórę mieszaną suche policzki, no i zanieczyszczona strefa T - ale nie tłusta, ma taki sam poziom nawilżenia co policzki i gdy zaczynam stosować jakieś specyfiki na pryszcze to momentalnie się ściąga i łuszczy. na czarne wągry zaskórniki nie narzekam, mam natomiast wielki problem z zaskórnikami białymi tymi małymi krostkami które widać w świetle jak się patrzy pod kątem, mam ich pełno na czole ,skroniach i brodzie. niczym nie moge tego usunąć a po mikrodermabrazji szybko znowu wychodzą. czy macie coś na to okropieństwo ?a jak same wiecie wycisnąć ich też sie za bardzo nie da... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Raczkowanie
|
Witam Papilotki
![]() ![]() - mleko- cera zrobiła się gładka, mniej się świeci, podrażnienia szybciej goją - olej rycynowy- na jego temat moge wypowiedziec się w samych suprratywach, nawet na moją mieszaną cere z zaskórnikami działa świetnie(nie zatyka porów), o włosach nie wspomne ![]() - maseczka drożdżowa- cera delikatniejsza, gładsza, podraznienia szybciutko się goja - miód na usta- cudownie nawilza - a maść ochronna z witaminą A zawsze jest w mojej torebce, uzywam praktycznie na wszytko ![]() Kochane, jest dla nas nadzieja. Jest szansa polepszyć stan skóry bez ogromnych nakładów i inwazyjnych sposobów ![]() Mam zamiar wypróbowac jeszcze miechanke z olejem pichtynowym i petroleum, niestety schodziłam całe miasto i nigdzie pedroleum d5 nie ma( podobno brakuje w hurtowniach) i myśle czy by zamiast tego nie zastosować zwyczajnej nafty kosmetycznej albo oleju rycynowego- w sumie bardziej myślałam o tym drugim. I tu pytanie do was, drogie papilotki, próbowała któraś czegoś takiego? Myślicie że to będzie dobry pomysł? Pozdrawiam i uszy do góry, nie jesteście same ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich...
Powód dla którego tu jestem to oczywiście zaskórniaki ![]() ![]() ![]() ![]() Jak nie poskutkuje to będę WAS prosić o doradzenie jakiegoś "profesjonalnego" mazidła.... Pozdrawiam
![]() |
#1717 |
Raczkowanie
|
No więc mi ta mikstura pomogła. Twarz oczyszczona, szybko się zagoiła. Po kłopocie ani śladu
![]()
![]() |
#1718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1720 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie. Mam pytanie.
Gdzie można kupić ten olejek pichtowy i petroleum d-5 albo zamiast petroleum naftę kosmetyczną? Apteka tak? I w jakiej to jest cenie? ;> Mam dość suchą i wrażliwą cerę a mimo to mam i zaskórniki, i pryszcze. Czy to mi nie podrażni skóry, jeśli będę mieć te proporcje 10:50ml?
![]() |
#1721 |
Raczkowanie
|
Dot.: podskórne grudki na twarzy...
Właśnie a co z kwasami? Pomagaja one cos ta te grudki? Ja też je mam. Ale u mnie to jest kwestia hormonow. Raz jest lepiej raz gorzej. Boje sie zmieniac tabletki hormonalne bo nikt nie przewidzi jaki wpływ beda miały na moja cere i na włosy przedewszystkim. Teraz biore cilest juz długo, długo. No i chyba zdecyduje sie na te kwasy. Mam nadzieje ze to nie bedzie strata pieniedzy. Grudki sa płytko pod skora ze da sie je wycisnac, aleten kanał łojowy siedzi gdzies głeboko i nawet jak sie wycisnie to sie odtwarza na nowo w tym samym miejscu. Ktoś był na kwasach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
ja nie korzystałam z kwasów, ale o nich możesz poczytać na Biochemii.
Mi na takie grudki pomógł Aknemycin |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
W aptece- pol petroleum + 10ml olejku, koszt ok10-15 zl zalezy od apteki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 |
Raczkowanie
|
cześc dziewczyny! Jesli stosujecie olejkie pichtowy pamietajcie o tym zby kupic taki do uzytku wewnetrznego, te na ktorych napisane jest: "tylko do uzytku zewnetrznego" to jakies marne podrobki. Ja kupilam prawdziwy w sklepie zielarskim 50ml za 30 zł, z petroleum byl swietny, niestety juz mi sie skonczyl. Teraz w aptece kupilam AFRONIS, goraco polecam, rowniez dzila, a kosztuje ok 5 zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 |
Zadomowienie
|
Moglabys napisac cos wiecej o tym specyfiku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1728 |
Raczkowanie
|
Jest to preparat na bazie spirytusu, zawiera także kwas borowy, mentol i cos tam jeszcze. Troche wyszusza, wygładza i bardzo dobrze oczyszcza. Mozna go stosowac zamiast toniku. Z dnia na dzień wyskakuje mi mniej niespodzianek na twarzy, a jak sobie "nawyciskam" pomaga wygoic rany. Naprawde polecam Afronis, lepsze to niz jakies drogeryjne toniki, które nic nie dają. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1730 |
Raczkowanie
|
Wysusza... ale ja smaruje kremem nawilzajacym i jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 |
Raczkowanie
|
jak leczyć zaskórniki przy cerze naczynkowej ?? kompletnie nie mam pojęcia ,raczej zadne pillingi nie są tu chyba dobrze widziane ,wręcz chyba nie wskazane . to co robić ?? załamana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
peelingi ale tylko enzymatyczne
![]() |
#1733 |
Raczkowanie
|
enzymatyczne raczej nic nie pomagają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1734 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Mam podobny problem z zaskórniakami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
Raczkowanie
|
Ja też mam pytanie odnośnie toniku z Biochemii Urody z kwasami BHA/AHA. Czy któraś z was stosowała i czy pomógł na zaskórniki?? Czytalam gdzies o tym na forum, mówią, że na pryszcze pomaga, ale czy usuwa zaskórniki???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Przyczajenie
|
Moje Drogie!
![]() Swego czasu wędrowałam od dermatologa do dermatologa, z jednego zabiegu na drugi i nic nie było w stanie wyleczyć mojej okrutnie(!) zanieczyszczonej cery z zaskórników. Wyglądała dosłownie jak przetłuszczający się papier ścierny. Dermatolodzy łapali się za głowę, zalecali silne peelingi chemiczne. Po jednej z takich serii nie miałam zaskórników przez niecałe 0,5 roku. Potem znowu wracały. Ostatnio jednak, z braku wszelkiej nadziei i bez żadnych specjalnych oczekiwań sięgnęłam po krem Lysanel Active SVR. Dodatkowo dostałam od dermatologa receptę na Duac. Wspomniane specyfiki stosowałam w sposób następujący: rano Duac, na noc Lysanel. Zwykle po wchłonięciu się Duacu nakładałam jeszcze lekki nawilżający krem. Skóra była cały dzień matowa i przyjemna w dotyku. Mnie jakoś wyjątkowo nie podrażniał silny Duac, aczkolwiek stosowanie kwaśnego ( ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1737 |
Raczkowanie
|
MI TEŻ NIESTETY DERMATOLOG ODRADZAŁ ZABIEG MIKRODERMABRAZJI NA SKÓRĘ NACZYNKOWĄ . TO CO W TAKIM RAZIE ROBIĆ NIE WIEM ??? DALEJ NIE WIEM ??? SKÓRA MOJA JEST SUCHA Z ZASKÓRNIKAMI ,WSZYSCY TU PISZĄ ZE ZASKÓRNIKI MAJĄ KOBIETY Z TYPEM SKÓRY TŁUSTEJ I PODAJĄ TU WSZYSTKIE KREMY DO CERY TŁUSTYCH . NIC TU NIESTETY NIE ZNALAZŁAM DLA SIEBIE ,RACZEJ NIE MOGE UZYWAĆ TYCH KREMÓW GDYŻ MAM SKÓRĘ NACZYNKOWĄ I SUCHĄ ,DO TEGO TE ZASKÓRNIKI . BOŻE KOSZMAR . MOZE PODACIE KILKA FAJNYCH KREMÓW NAWIZAJĄCYCH NA NACZYNKA ,KTÓRE NIE POWODUJĄ ZASKÓRNIKÓW ?? MOZE JAKIŚ DERMATOLOG SIĘ WYPOWIE ?? NIE WIEM CO ROBIĆ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
a ten dermatolog co odradzil mikrodermabrazje zupelnie nic Ci nie doradzil?
ja niestety jestem posiadaczka cery mieszanej, nieco przesuszonej ostatnio ale nie naturalnie suchej, wiec wiele nie doradze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Przyczajenie
|
Zwracam sie do dziewczyn z naczyńkową cerą
![]() Interesuje mnie dłuższy efekt, jesłi znacie jakiś sposób na pozbawienie sie zaskórników z uwzględnieniem cery naczyńkowej, napiszcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Ja stosowalam i bylam bardzo zadowolona. Mam zamiar kupic kolejna butelke, bo jest tani i naprawde dziala. Rozjasnia cere, wygadza i zmniejsza pory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.