Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-10, 13:10   #1711
SammaMia
Raczkowanie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Wystarczy tej pracy na dzisiaj, czas na przyjemnosci Spadam na swiateczne i nie tylko zakupy, a wam zycze milego i spokojnego popoludnia!

Oluś
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:13   #1712
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Castia ja też mam rozstępy na piersiach :/ Tylko u mnie one pojawiły się koło 15 tygodnia...tak mi biust skoczył do góry

Mnie pod piersiami wyskoczyli 2 kreseczki takze spoko dobrze ze nie u gory....wklepuje kremy ale nie wiem czy to cos da...a mam pytanie ma ktoras z was problem z cellulitem bo u mnie to maskra.... nie wiem juz co robic bo po ciayz jak sie schudnie to jeszce bardziej bedzie widac...nie jest jakas tragedia ale dla mnie to i tak duzy jest bo nigdy nie maialm ... a dzis znowu kostki spuchniete szok"!"!!!!
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:14   #1713
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Wystarczy tej pracy na dzisiaj, czas na przyjemnosci Spadam na swiateczne i nie tylko zakupy, a wam zycze milego i spokojnego popoludnia!

wzajemnie
Stary 2010-12-10, 13:14   #1714
Montii
Zakorzenienie

woda zatrzymuje Ci się w organizmie
ten celulit zniknie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:15   #1715
wikakika
Rozeznanie

Szkoda, ze mi tak cycuchy nie urosly jak wam. Mozecie mi troche oddac jak wam za duzo
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:15   #1716
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie
nie bylo mnie wczoraj caly dzien w domuw rocilam ok.24 dopiero i po godiznce was nadrobilam

blackrose4u mnie tez bardzo smakowala glukoza i potem zajadalam sie drozdozwkami i innymi pysznosciami

mordka_1985 jak jestem w szoku jaka rozbieznosc w terminach

n.ik.akurcze to dziwne ze powiedziala ze na szkole rodzenia za pozno ja zaczynam 31.01.2011 i bede w 34 tygodniu ciazy wiec sama juz nie wiem ??

iweczkamoj TŻ tez duzo pracuje i czesto jest tak ze nie mam do kogo buzi otworzyc od rana do nocy dobrze chociaz mam 2 kotki i z nimi moge pogadac tzn. one moga posluchac

ego_egoslicznie wygladalas i sukienke mialam podobna skromna i mininum bizuterii

nuna _77 strasznie mi niezrecznie cos doradzac w sprawie twojego faceta ale uwazam ze czas leczy rany on zawsze bedzie ojcem twojego dziecka i nie zabranialbym mu kontaktow z dzieckiem choc na pewno nie pozwalabym zeby ta cala jego mamusia opiekowala sie waszym dzieckiem wiem ze latwo pisac ale badz dzielna i trzymam kciuki za ciebie coreczke i dzidziusia zeby sie wam ulozylo jak najlepiej

Eirenedobrze ze wrocilas i ze sytuacja opanowana

a teraz streszcze wam moj wczorajszy dzien najpierw rano pojechalam do przychodzni na TSH bo mam wizyte u endo 14.12
pozniej wyczekalam sie 2 h w kolejce do kardiologa ktory na podstawie badan stweirdzil ze mam tzw.zepol barlowa ale jedyne co mam z tym na razie robic to brac magnez lekow typu beta-blokerow w ciazy ten kardiolog nie zaleca ze wzgledu na obciazenia dla dziecka i co miesiac mam u niego sie pokazywac a po pordzie sprawdzimy czy taka moja uroda ciazowa czy faktycznie mam tez zepol barlowa powiedzial mi natomiast ze moje problemy ze zmeczeniem biora sie z niskiego żelaza i anemii a nie z powodu serca i mega sie zdziwil ze pan doktor ginekolog kaze mi tylko pic czerwony barszczyk i kazal udac sie do lekarza pierwszego kontaktu i z nim wyrownac wyniki skor pan ginekolog nie wykazuje inicjatywy aby wdrozyc leki.W zwiazku z tmy zaczelam sie zastanawiac nad moim ginekologiem bo moze wypada go zmienic skoro jest taki beztroski .Kardiolog powiedzial ze przez takie wyniki morfologi i niskie zelazo moge miec ciezki porod bo ja juz szybko sie mecze itd. a co dopiero kilku lub kilkunastogodzinny porod moze mnie mega wykonczyc
pozniej bylam z wiztya u moich kolezanek w bylej pracy
(tzn.pracowalam(1,5roku) w aptece ktora znajduje sie na terenie tej przychodni w ktorej bylam) pozniej wizyta u dziadkow i zakupy z kolezanka i potem wizyte u niej w domu niepokoilo mnie to ze nie czulam malej od wieczora 8.12 az do wieczora wczoraj wiec pojechalismy ok.22 z TŻ na IP bo juz mialam schize i okazalo sie ze mala wszytsko ok serducho bije i sie rusza ladnie tylko odwrocona jest posladkami do brzuszka i stad nie czulam jej ruchow lekarz powiedzial ze niekotre kobiety maja tak ulozone dziecko cala ciaze maskara ja bym chyab oszlala z niepokoju jakby mala ciagle tak pupa byla zwrocona i zadnych ruchow zaznaczam ze mala nie ruszla sie ani po zjedzeniu 1 princessy i 2 lionow ;/ ani jak odpoczywalam u dziadkow jakas 1 h oki koncze bo sie rozpisalam
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:19   #1717
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Castia ja też mam rozstępy na piersiach :/ Tylko u mnie one pojawiły się koło 15 tygodnia...tak mi biust skoczył do góry
to mnie pocieszylas ze nie jestem sama
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 13:31   #1718
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Mi na piersiach pojawiły się 2 małe kreski i już tak zostały.Pierwsze dziecko urodziłam w 41 tyg ciąży,więc dorobiłam się rozstępów na Brzuchu.Zanikły po 3 latach,ale teraz jak znowu brzuch mi rosnie to zaczynają znowu wyskakiwaćNie ma kremu na to cholerstwo.Chociaż 2 razy w tyg wcieram oliwkę.Zobaczymy jak brzuch mi urośnie większy.Co do cellulitu Montii jak raz sie pojawi to chyba raczej nie zniknieCo najwyżej się zmniejszy

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:37   #1719
niutka1
Wtajemniczenie

Eirene, jak dobrze, ze wszystko już ok i wróciłas teraz stosuj sie grzecznie do zalecen i odpoczywaj i będzie ok.

a ja dzis mam zgagę juz dawno nic takiego sie nie odzywało, ale wczoraj chyba za duzo coli wypiłam
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:40   #1720
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
a teraz streszcze wam moj wczorajszy dzien najpierw rano pojechalam do przychodzni na TSH bo mam wizyte u endo 14.12
faktycznie miałaś ciężki dzień, ale dobrze, że z niunią wszystko w porządku i sie już nie musisz martwić, mój też sobie położył głowę na pęcherzu a dupką do brzucha i go za bardzo nie czuję, czasami tylko
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:44   #1721
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
faktycznie miałaś ciężki dzień, ale dobrze, że z niunią wszystko w porządku i sie już nie musisz martwić, mój też sobie położył głowę na pęcherzu a dupką do brzucha i go za bardzo nie czuję, czasami tylko

a moja nie wiem, ale mam wrażenie, że lata po całym brzuchu i zmienia pozycje, bo czuje ją niemal z każdej strony brzucha jest juz na tyle duża, ze jak sie rusza, to czuję to jednocześnie np na dole (podbrzusze), na górze( koło pepka) i z boku
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-12-10 o 13:45
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 13:44   #1722
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Mi na piersiach pojawiły się 2 małe kreski i już tak zostały.Pierwsze dziecko urodziłam w 41 tyg ciąży,więc dorobiłam się rozstępów na Brzuchu.Zanikły po 3 latach,ale teraz jak znowu brzuch mi rosnie to zaczynają znowu wyskakiwaćNie ma kremu na to cholerstwo.Chociaż 2 razy w tyg wcieram oliwkę.Zobaczymy jak brzuch mi urośnie większy.Co do cellulitu Montii jak raz sie pojawi to chyba raczej nie zniknieCo najwyżej się zmniejszy
przecież ten który pojawi się w czasie ciąży to znika bo to wahania gospodarki hormonalnej
każda z moich znajomych miała celulit w czasie ciąży i on zniknął po jakimś czasie po porodzie
to chyba tak zwany celulit wodny

no chyba,że ktoś miał wcześniej ja nie miałam

[LEFT]
Stary 2010-12-10, 13:54   #1723
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
a moja nie wiem, ale mam wrażenie, że lata po całym brzuchu i zmienia pozycje, bo czuje ją niemal z każdej strony brzucha jest juz na tyle duża, ze jak sie rusza, to czuję to jednocześnie np na dole (podbrzusze), na górze( koło pepka) i z boku
no to ja tak jeszcze nie mam
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:59   #1724
gosikk_s
Zakorzenienie

Ewelqa, to masz dylemat dobrze że z córcią wszystko ok

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 14:05   #1725
Eirene1987
Zakorzenienie

Dziekuję wam dziewczyny za miłe przyjęcie
dopiero nadrobiłam wszystko
A więc tak:

Castia dzięki za radę też będę brała ten isoptin godzinkę przed i zobaczymy. tylko najgorzej bo ja to 4razy mam brać i muszę o 12 w nocy wstać i wziąć to będę musiała zaraz przed pójściem spać brać.
Na szczęście skurczy nie miałam szyjka zamknięta i długa wzięli mi tylko raz przyłożyli żeby serducho małego posłuchać i to było tyle - potem napisali że ktg miałam robione taa przez 3sekundy

Blackrose4u świetne hobby macie z tymi klockami to tak jak z mojego się wszyscy śmieją bo lubi grać x-box i te sprawy już planuje że
z synkiem bedzie grać wariat taki

nuna_77 bardzo mi przykro z powodu tej sytuacji facet okazał się tchórzem i w ogóle ale ja cię doskonale rozumiem z tymi rzeczami jego itp... wiem jak to jest ale pomyśl o córce i o dzieciątku. a temu pacanowi bym nie pozwoliła na usg przychodzić w ogóle. ale wiem też że to się tak łatwo gada komuś... dlatego rozumiem cię i bardzo mi przykro trzymaj się jakoś

czarna ja też miałam w domu wypić glukozę nie mam pojęcia czemu?? co przychodnia to inaczej...

megi2015 gratulacje z okazji otrzymania dyplomu zazdroszczę ci ale super że masz to za sobą

ego_ego ślicznie wyglądałaś mąż zresztą też no przepięknie uśmiechnięta ardosna śliczna sukienka i panna młoda

kampasiula witam

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
witaj kochana a wiesz ze mi bylo wygodniej w szpitalu niz w domu? mają super materace a w domu to mi niewygodnie i wszystko mnie boli no ale nie chce tam wracac za nic na swiecie!!
a u mnie łóżka są tak niewygodne że w nocy płakałam z niemocy już o ani tak ani tak się nie dawało wytrzymać aż mi brzuch drętwiał, i ktoś mi powie że w szpitalu się odpoczywa... ehh nie u mnie - jeszcze takie okna nieszczelne że wiało masakrycznie do toalety strach wchodzić mówię wam dziś mi lekarz niespodziankę taką zrobił bo wczoraj mówił że wyjdę w sobotę a dziś przychodzi i mówi : to co? do domu? Boże jak się ucieszyłam aż się popłakałam prawie

Ewelqa1985 ty zmien lekarkę bo ona jakaś dziwna jest... niekompetentna strasznie...

a ja wam jeszcze powiem że przyszła do mnie dziś sukieneczka czarna na ślub szwagra śliczna jest i ładnie brzuszek w niej wygląda potem tż mi cyknie zdjęcie to wstawię

i jeszcze muszę wam powiedzieć że wczoraj postanowiłam że jednak nie będzie imienia Dawid. wkurzyłam się bo tż gadał z mamą i ona też jest w szoku że jej mąż czyli teściu tak postąpił głupio on jej powiedział że to imię przez gardło mu nie przejdzie i tyle. i że to nie chodziło o to że to żydowskie imię tylko o to że ktoś kiedyś o tym imieniu bardzo wielką krzywdę ich rodzinie zrobił. tylko CZEMU NAM O TYM NIE POWIEDZIAŁ tylko wymyślał jakieś żydowskie imiona... powiedziałam tżtowi że mi już zbrzydło to imię i jak tylko wypowiadamy to imię to mi się źle kojarzy. a chcę dobra dziecka - potem dziecku będzie przykro że dziadek mówi do niego - mały lub coś podobnego i małemu będzie przykro. i tak tż napisał rodzicom że zmieniamy imię ale do dnia porodu nie dowiedzą się jakie będzie i nie chce słyszeć już na ten temat. ja generalnie do teścia będę miała żal do końca życia bo tak nam obrzydził to imię że jakbyśmy tak dali małemu na imię to cały czas bym pamiętała o tym... a teraz niech się teściu wali, mógł na spokojnie ze swoim synem pogadać a nie od razu awanturę robić. żalu do teściowej nie mam bo na spokojnie z nią tż pogadał i ona sama nie ma nic przeciwko ale mówi że nie wiedziała do tej pory z jaką osobą mieszka... no i imię będzie inne - obrzydziło nam się do granic możliwości. ale teściowi nie wybaczę nigdy i nawet na wigilii nie chcę z nim gadać już tżtowi powiedziałam że czy byśmy zmienili imię czy nie to już nic nie zmieni stosunku mojego do teścia niestety.

a co do imienia to ja to nawet zadowolona jestem bo to tżtowi bardziej podobało się dawid a mi wiktor ale teściowi się bardzo wiktor podobał więc też nie będzie bo tez nam się źle kojarzy. ja mam juz jeden typ ale muszę tżta przekonać bo on twierdzi że ładne ale jeszcze mamy czas czyli nie jest przekonany. a ja już się tak napaliłam na to imię że muszę go przekonać

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 14:35   #1726
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Ewelqa, to masz dylemat dobrze że z córcią wszystko ok
zwlaszcza ze on nie pracuje w zadnym szpitalu w Krakowie itd. sama juz nie wiem dosiwadczone kolezanki pdpowiadaja mi zmiane lekarza

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

pytanie do doswiadczonych juz mam czy proszek jelp uczula dzieci czy ktoras z Was sie z tym spotkala bo mam okazje w dobrej ceni kupic 5kg tego proszku
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 14:37   #1727
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
wklejam Wam w końcu moje ślubne, tż zamazałam, bo nie wiem czy by chciał się pokazywać na forum
Ego super wygladalas i wiem jak sie czulas bo chyba kazda Panna Mloda w dniu slubu zapomina o kompleksach a i musze cie zapamietac moze keidys trafimy na siebie na wyprzedazyw warszaiwe albo w zoo z synkami ;p

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ojj ty to masz z tymi sprzedawcami przypomnij mi jak się skończyła poprzednia historia bo przeoczyłam albo nie pamiętam
mial mi przelac do 10.12 40zl w poneidizlake sprawdze czy dopelnil umowy
a z tym to w weekend zobacze bo Tz zostawil mate u tesciow

jutro pracuje wiec na pewno was doczytam juz tak sumiennie od deski do deski
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 14:43   #1728
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
to ciekawe jakie ja będę mieć bo już teraz są duże, ciężkie itp itd

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

iweczka ja się z moim drażnie i mu mówię,że już niebawem to nie on będzie miał pierwszeństwo do mego biustu haha
ja robie tak samo będzie mógl tylko popatrzec

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
garnier czerwony w ogóle się nie sprawdził stoi prawie cały (zapach też za intensywny) , z avon z olejkiem ryżowym kiedyś był zbawieniem, teraz jak posmaruje to ręce szczypią, ale jest ulga że są miekkie. Ale to też efekt na chwile. Martwi mnie ta pomarszczona skóra zamówiłam z avonu z algami jakiś regerujący zobaczymy czy to coś da, bo jak nie to się załamie

dzięki za opinie majtasów. Chyba też zaopatrze się w zwykłe tylko rozmiarowo większe. W jakich cenach były te w C&A lub reserved??
ja za 5-pak z c&a zapłaciłam 30 zł i są super wygodne

Cytat:
za 30 min zapraszam na babkę cytrynową i kawusię do tego
mmmmmm już mi ślinka cieknie..... ja musze kupić mikserm a zabieram się do tego jak pies do jeża-ponad 2 tygodnie

Cytat:
Mnie się podobają z alles mama
muszą być seksi, białego nie ubiorę
wezmę chyba taki http://alles.pl/sklep//produkty/mama...abianca_50.php

i http://alles.pl/sklep//produkty/mama...tonosz_235.php
fajowe

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
to ja się wpraszam

a ja wróciłam z zakupów . oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie wstąpiła po drodze do lumpka jejku jestem uzależniona od zakupów dla dziecka ...

zrobiłam fotki co udało mi się dziś kupić- oczywiście z nudów bo nie mam co robić .... ale zaraz idę się zająć robieniem naleśnikowego ciasta na obiadek
fajne ciuszki i jak dużo kurde stwierdziłam, że dawno mojemu bąblowi nic nie kupiłam......

Cytat:
aaa i jeszcze kawa wypłukuje magnez

Lejdis dla każdej babka cytrynowa i kawusia
jesteś okropna!!!!!!! zaraz podam Ci adres zapakujesz tą babkę w prioryteta i do mnie

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
postaram się ale wiesz hormony buzują i czasami poprostu jest przykro jak ktoś robi z ciebie nieodpowiedzialną matkę nie znając cie wogóle:/

pokaze wam tą bombkę która ciocia mi zrobiła i szafę ciuszków dla mojej niuni. chyba też będę musiała 100 razy ją przebierać żeby zdążyła wszystko zalożyć tż dał mi już szlaban na zakupy ale on nawet nie zauważą jak dokładam do szafy jakieś nowe małe kiecki

i mój brzuchol 25tc

o kurcze.........ile ciuszków!!! to ja przy Tobie to mam malutko...
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 14:53   #1729
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
fajne ciuszki i jak dużo kurde stwierdziłam, że dawno mojemu bąblowi nic nie kupiłam......
dzięki czas to nadrobić

jutro mojego tż wyciągam na zakupy
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 15:11   #1730
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

blackrose- ja też wolę większe majty i pod brzuchem nosić. Nie cierpię jak mi coś brzuch uciska - nawet te rajstopy ciążowe mnie denerwują.

Iza - super zakupy. komoda świetna, też by mi się przydała ale beżowa.

iweczka - wanienkę mam zwykłą + termometr pływający.
Mój tż boi się cycuchy ruszać, bo przeczytał gdzieś, że wtedy urodzę

Milena - ile ubranek !!! Ja mam może z dwie takie półeczki. Ale będzie modnisia

Eirene - witamy spowrotem Oby nie było więcej takich ,,numerów".

kampasiula - witamy. śliczna córcia i ma piękne imię

Ewelqa - oby wszystko było ok! Moja mała też tak leży - ale i tak ją czuję, bo odbija się od kręgosłupa albo wali na boki.

niutka - jak się wczoraj napiłam coli, to mi się pół dnia odbijały śledzie, których wcale nie jadłam

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

zlazłam dziś dwie galerie w poszukiwaniu butów i płaszcza. I oczywiście nic nie kupiłam. Wszystkie płaszcze przecenione a te, które mi się podobały -nie (359zł). Ale będę je miała na oku!.

Ja żadnych dolegliwości ciążowych nie mam. Nawet nie wiem co to skurcz A może mam a nie wiem..... to boli?
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 15:14   #1731
Montii
Zakorzenienie

mordka pewnie po świętach przecenią a jak nie to w styczniu powinny być wyprzedaże, ja się mieszcze w mój ale to ostatki są

[LEFT]
Stary 2010-12-10, 15:14   #1732
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
,,numerów".Ja żadnych dolegliwości ciążowych nie mam. Nawet nie wiem co to skurcz A może mam a nie wiem..... to boli?
to zależy - skurcz to masz tak jak na @ bóle jeśli nie miałaś to gorzej poznać ale to jest taki no skurcz w dole brzucha tak jakby ciągnie no nie wiem - ja miewałam takie bóle podczas @ i wiem po prostu jak to jest

Stary 2010-12-10, 15:17   #1733
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Jest już M jak mama na styczeń.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2010-12-10, 15:18   #1734
wikakika
Rozeznanie

Dziewczyny, czy wy bierzecie zelazo?Moj lekarz mi powiedzial, ze mam barc zelazo od 22 tygodnia, ale ja jeszcze nie wykupilam.
Mam straszne zaparcia, jak zaczne brac zelazo to chyba bede chadzala do toalety raz w miesiacu
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 15:18   #1735
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Jest już M jak mama na styczeń.
o dobrze wiedzieć lubię tą gazetkę

Stary 2010-12-10, 15:22   #1736
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

W czasie @ to ja miałam takie bole, że się wpół zginałam. Ale nigdy tabletek nie brałam, nawet nie wiem jak nospa wygląda. Ogólnie wytrzymała jestem. Ale czasem czuje jak mi brzuch twardnieje na chwile na dole- ale to może dziecko sie rozpycha, bo nie boli.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Monti - do stycznia to mój pęknie w szwach
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2010-12-10, 15:25   #1737
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynyDopisuję się do wątku.Obecnie jestem w 27 tyg ciąży i termin porodu mam na 15 marca.Mam już 3 letnią córcię Zosię.Nie wiem co będzie teraz,chcielibyśmy chłopczyka.Za parę dni może się dowiemy na USG

witaj

eirene przykro z tym imieniem, tak jakby wam teściu od razu powiedzieć nie mógł

właśnie próbuje wyciągnąć męża na sklepy do katowic w poszukiwaniu butów ciekawe czy mi się uda pewnie nie i skończy się na kłótni

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 15:26   #1738
blackrose4u
Wtajemniczenie

Montii nie kuś bo zacznę załować że nie upiekłam tej babki

Eirene witaj spowrotem jak dobrze że już jest lepiej głupio z tym imieniem, ale dobrze że chociaż wyszło o co chodzi tak dokładnie.

Ewelqa też miałam kiedyś po odchudzaniu taką anemię, że bardzo szybko się męczyłam. Wybraliśmy się raz w góry i myślałam że skonam. Pierwszy raz w życiu życie przed oczmi mi przeleciało, niekomu nie życze. Poszłam do kardiologa bo też myślałam że to serce, ale okazało się że to mega anemia i brak żelaza. Więc jedz witaminki, żelazo i zmień diete

ooo to pewnie w przyszłym tygodniu pojawi się u mnie nowy numer w szkrzynce

grrr ale się nawąchałam clilit banku przy sprzątaniu

dziewczyny czy te przepisy mam wpisać tu na forum czy wysłać na prv megi?

to muszę skoczyć do C&A zobaczyć czy jeszcze są te majty

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 15:33   #1739
diatoma
Zadomowienie

[QUOTE=mordka_1985;2368155 1]W czasie @ to ja miałam takie bole, że się wpół zginałam. Ale nigdy tabletek nie brałam, nawet nie wiem jak nospa wygląda. Ogólnie wytrzymała jestem. Ale czasem czuje jak mi brzuch twardnieje na chwile na dole- ale to może dziecko sie rozpycha, bo nie boli.

to są prawdopodobnie skurcze braxtona-hicksa(nie wiem jak to się pisze), macica ćwiczy sobie przed porodem

też takie mam

czarna udzielił mi się od ciebie świąteczny czas i poprasowałam obrusik i serwtki świąteeczne, wyjęłam ozdoby i małą choinkę ach jak teraz pięknie i czerwono!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 15:38   #1740
mora103
Raczkowanie

Eirene-

Witaj,dobrze że już w domku,i że wszystko sie uspokoiło ,dbaj o siebie kochana

Edytowane przez mora103
Czas edycji: 2010-12-10 o 15:39
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości