|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Wystarczy tej pracy na dzisiaj, czas na przyjemnosci
![]() ![]()
#1712 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
Mnie pod piersiami wyskoczyli 2 kreseczki takze spoko dobrze ze nie u gory....wklepuje kremy ale nie wiem czy to cos da...a mam pytanie ma ktoras z was problem z cellulitem bo u mnie to maskra.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wzajemnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
woda zatrzymuje Ci się w organizmie
ten celulit zniknie
#1715 |
Rozeznanie
|
Szkoda, ze mi tak cycuchy nie urosly jak wam. Mozecie mi troche oddac jak wam za duzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() nie bylo mnie wczoraj caly dzien w domuw rocilam ok.24 dopiero i po godiznce was nadrobilam blackrose4u mnie tez bardzo smakowala glukoza i potem zajadalam sie drozdozwkami i innymi pysznosciami ![]() mordka_1985 jak jestem w szoku ![]() ![]() ![]() n.ik.akurcze to dziwne ze powiedziala ze na szkole rodzenia za pozno ja zaczynam 31.01.2011 i bede w 34 tygodniu ciazy ![]() iweczkamoj TŻ tez duzo pracuje i czesto jest tak ze nie mam do kogo buzi otworzyc od rana do nocy dobrze chociaz mam 2 kotki i z nimi moge pogadac ![]() ![]() ego_egoslicznie wygladalas i sukienke mialam podobna skromna i mininum bizuterii ![]() nuna _77 strasznie mi niezrecznie cos doradzac w sprawie twojego faceta ale uwazam ze czas leczy rany ![]() ![]() ![]() Eirenedobrze ze wrocilas i ze sytuacja opanowana ![]() a teraz streszcze wam moj wczorajszy dzien najpierw rano pojechalam do przychodzni na TSH bo mam wizyte u endo 14.12 pozniej wyczekalam sie 2 h w kolejce do kardiologa ktory na podstawie badan stweirdzil ze mam tzw.zepol barlowa ale jedyne co mam z tym na razie robic to brac magnez lekow typu beta-blokerow w ciazy ten kardiolog nie zaleca ze wzgledu na obciazenia dla dziecka i co miesiac mam u niego sie pokazywac a po pordzie sprawdzimy czy taka moja uroda ciazowa czy faktycznie mam tez zepol barlowa ![]() ![]() ![]() pozniej bylam z wiztya u moich kolezanek w bylej pracy (tzn.pracowalam(1,5roku) w aptece ktora znajduje sie na terenie tej przychodni w ktorej bylam) pozniej wizyta u dziadkow i zakupy z kolezanka i potem wizyte u niej w domu niepokoilo mnie to ze nie czulam malej od wieczora 8.12 az do wieczora wczoraj wiec pojechalismy ok.22 z TŻ na IP bo juz mialam schize i okazalo sie ze mala wszytsko ok serducho bije i sie rusza ladnie tylko odwrocona jest posladkami do brzuszka i stad nie czulam jej ruchow lekarz powiedzial ze niekotre kobiety maja tak ulozone dziecko cala ciaze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zadomowienie
|
Mi na piersiach pojawiły się 2 małe kreski i już tak zostały.Pierwsze dziecko urodziłam w 41 tyg ciąży,więc dorobiłam się rozstępów na Brzuchu.Zanikły po 3 latach,ale teraz jak znowu brzuch mi rosnie to zaczynają znowu wyskakiwać
![]() ![]()
#1719 |
Wtajemniczenie
|
Eirene, jak dobrze, ze wszystko już ok i wróciłas
![]() ![]() a ja dzis mam zgagę ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moja nie wiem, ale mam wrażenie, że lata po całym brzuchu i zmienia pozycje, bo czuje ją niemal z każdej strony brzucha ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-12-10 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
każda z moich znajomych miała celulit w czasie ciąży i on zniknął po jakimś czasie po porodzie to chyba tak zwany celulit wodny no chyba,że ktoś miał wcześniej ![]()
![]() |
#1723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Ewelqa, to masz dylemat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Dziekuję wam dziewczyny za miłe przyjęcie
![]() ![]() ![]() dopiero nadrobiłam wszystko ![]() A więc tak: Castia dzięki za radę też będę brała ten isoptin godzinkę przed i zobaczymy. tylko najgorzej bo ja to 4razy mam brać i muszę o 12 w nocy wstać i wziąć to będę musiała zaraz przed pójściem spać brać. Na szczęście skurczy nie miałam szyjka zamknięta i długa wzięli mi tylko raz przyłożyli żeby serducho małego posłuchać i to było tyle - potem napisali że ktg miałam robione ![]() ![]() Blackrose4u świetne hobby macie z tymi klockami to tak jak z mojego się wszyscy śmieją bo lubi grać ![]() ![]() z synkiem bedzie grać ![]() ![]() nuna_77 bardzo mi przykro z powodu tej sytuacji facet okazał się tchórzem i w ogóle ale ja cię doskonale rozumiem z tymi rzeczami jego itp... wiem jak to jest ale pomyśl o córce i o dzieciątku. a temu pacanowi bym nie pozwoliła na usg przychodzić w ogóle. ale wiem też że to się tak łatwo gada komuś... dlatego rozumiem cię ![]() czarna ja też miałam w domu wypić glukozę nie mam pojęcia czemu?? co przychodnia to inaczej... megi2015 gratulacje z okazji otrzymania dyplomu ![]() ![]() ego_ego ślicznie wyglądałaś mąż zresztą też no przepięknie uśmiechnięta ardosna śliczna sukienka i panna młoda ![]() kampasiula witam ![]() Cytat:
![]() Ewelqa1985 ty zmien lekarkę bo ona jakaś dziwna jest... niekompetentna strasznie... a ja wam jeszcze powiem że przyszła do mnie dziś sukieneczka czarna na ślub szwagra śliczna jest i ładnie brzuszek w niej wygląda ![]() ![]() i jeszcze muszę wam powiedzieć że wczoraj postanowiłam że jednak nie będzie imienia Dawid. wkurzyłam się bo tż gadał z mamą i ona też jest w szoku że jej mąż czyli teściu tak postąpił głupio on jej powiedział że to imię przez gardło mu nie przejdzie i tyle. i że to nie chodziło o to że to żydowskie imię tylko o to że ktoś kiedyś o tym imieniu bardzo wielką krzywdę ich rodzinie zrobił. tylko CZEMU NAM O TYM NIE POWIEDZIAŁ tylko wymyślał jakieś żydowskie imiona... powiedziałam tżtowi że mi już zbrzydło to imię i jak tylko wypowiadamy to imię to mi się źle kojarzy. a chcę dobra dziecka - potem dziecku będzie przykro że dziadek mówi do niego - mały lub coś podobnego i małemu będzie przykro. i tak tż napisał rodzicom że zmieniamy imię ale do dnia porodu nie dowiedzą się jakie będzie i nie chce słyszeć już na ten temat. ja generalnie do teścia będę miała żal do końca życia bo tak nam obrzydził to imię że jakbyśmy tak dali małemu na imię to cały czas bym pamiętała o tym... a teraz niech się teściu wali, mógł na spokojnie ze swoim synem pogadać a nie od razu awanturę robić. żalu do teściowej nie mam bo na spokojnie z nią tż pogadał i ona sama nie ma nic przeciwko ale mówi że nie wiedziała do tej pory z jaką osobą mieszka... no i imię będzie inne - obrzydziło nam się do granic możliwości. ale teściowi nie wybaczę nigdy i nawet na wigilii nie chcę z nim gadać już tżtowi powiedziałam że czy byśmy zmienili imię czy nie to już nic nie zmieni stosunku mojego do teścia niestety. a co do imienia to ja to nawet zadowolona jestem bo to tżtowi bardziej podobało się dawid a mi wiktor ale teściowi się bardzo wiktor podobał więc też nie będzie bo tez nam się źle kojarzy. ja mam juz jeden typ ale muszę tżta przekonać bo on twierdzi że ładne ale jeszcze mamy czas czyli nie jest przekonany. ![]() ![]()
![]() |
#1726 |
Zadomowienie
|
zwlaszcza ze on nie pracuje w zadnym szpitalu w Krakowie itd. sama juz nie wiem dosiwadczone kolezanki pdpowiadaja mi zmiane lekarza
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- pytanie do doswiadczonych juz mam czy proszek jelp uczula dzieci czy ktoras z Was sie z tym spotkala bo mam okazje w dobrej ceni kupic 5kg tego proszku |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a z tym to w weekend zobacze bo Tz zostawil mate u tesciow jutro pracuje wiec na pewno was doczytam juz tak sumiennie od deski do deski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mmmmmm już mi ślinka cieknie..... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
o kurcze.........ile ciuszków!!! to ja przy Tobie to mam malutko... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zadomowienie
|
blackrose- ja też wolę większe majty i pod brzuchem nosić. Nie cierpię jak mi coś brzuch uciska - nawet te rajstopy ciążowe mnie denerwują.
Iza - super zakupy. komoda świetna, też by mi się przydała ale beżowa. iweczka - wanienkę mam zwykłą + termometr pływający. Mój tż boi się cycuchy ruszać, bo przeczytał gdzieś, że wtedy urodzę ![]() Milena - ile ubranek !!! Ja mam może z dwie takie półeczki. Ale będzie modnisia ![]() Eirene - witamy spowrotem ![]() kampasiula - witamy. śliczna córcia i ma piękne imię ![]() Ewelqa - oby wszystko było ok! Moja mała też tak leży - ale i tak ją czuję, bo odbija się od kręgosłupa albo wali na boki. niutka - jak się wczoraj napiłam coli, to mi się pół dnia odbijały śledzie, których wcale nie jadłam ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- zlazłam dziś dwie galerie w poszukiwaniu butów i płaszcza. I oczywiście nic nie kupiłam. ![]() Ja żadnych dolegliwości ciążowych nie mam. Nawet nie wiem co to skurcz ![]()
#1731 |
Zakorzenienie
|
mordka pewnie po świętach przecenią a jak nie to w styczniu powinny być wyprzedaże, ja się mieszcze w mój ale to ostatki są
![]() ![]()
#1732 |
Zakorzenienie
|
to zależy - skurcz to masz tak jak na @ bóle jeśli nie miałaś to gorzej poznać ale to jest taki no skurcz w dole brzucha tak jakby ciągnie no nie wiem - ja miewałam takie bóle podczas @ i wiem po prostu jak to jest
#1733 |
Zadomowienie
|
Jest już M jak mama na styczeń.
#1734 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy wy bierzecie zelazo?Moj lekarz mi powiedzial, ze mam barc zelazo od 22 tygodnia, ale ja jeszcze nie wykupilam.
Mam straszne zaparcia, jak zaczne brac zelazo to chyba bede chadzala do toalety raz w miesiacu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
o dobrze wiedzieć lubię tą gazetkę
![]()
#1736 |
Zadomowienie
|
W czasie @ to ja miałam takie bole, że się wpół zginałam. Ale nigdy tabletek nie brałam, nawet nie wiem jak nospa wygląda. Ogólnie wytrzymała jestem. Ale czasem czuje jak mi brzuch twardnieje na chwile na dole- ale to może dziecko sie rozpycha, bo nie boli.
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Monti - do stycznia to mój pęknie w szwach ![]()
#1737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj ![]() eirene przykro z tym imieniem, tak jakby wam teściu od razu powiedzieć nie mógł ![]() właśnie próbuje wyciągnąć męża na sklepy do katowic w poszukiwaniu butów ciekawe czy mi się uda ![]() ![]()
![]() |
#1738 |
Wtajemniczenie
|
Montii nie kuś bo zacznę załować że nie upiekłam tej babki
![]() Eirene witaj spowrotem ![]() ![]() Ewelqa też miałam kiedyś po odchudzaniu taką anemię, że bardzo szybko się męczyłam. Wybraliśmy się raz w góry i myślałam że skonam. Pierwszy raz w życiu życie przed oczmi mi przeleciało, niekomu nie życze. Poszłam do kardiologa bo też myślałam że to serce, ale okazało się że to mega anemia i brak żelaza. Więc jedz witaminki, żelazo i zmień diete ![]() ooo to pewnie w przyszłym tygodniu pojawi się u mnie nowy numer w szkrzynce ![]() grrr ale się nawąchałam clilit banku przy sprzątaniu dziewczyny czy te przepisy mam wpisać tu na forum czy wysłać na prv megi? to muszę skoczyć do C&A zobaczyć czy jeszcze są te majty |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=mordka_1985;2368155 1]W czasie @ to ja miałam takie bole, że się wpół zginałam. Ale nigdy tabletek nie brałam, nawet nie wiem jak nospa wygląda. Ogólnie wytrzymała jestem. Ale czasem czuje jak mi brzuch twardnieje na chwile na dole- ale to może dziecko sie rozpycha, bo nie boli.
to są prawdopodobnie skurcze braxtona-hicksa(nie wiem jak to się pisze), macica ćwiczy sobie przed porodem ![]() też takie mam czarna udzielił mi się od ciebie świąteczny czas i poprasowałam obrusik i serwtki świąteeczne, wyjęłam ozdoby i małą choinkę ![]()
#1740 |
Raczkowanie
|
Eirene-
Witaj,dobrze że już w domku,i że wszystko sie uspokoiło ,dbaj o siebie kochana ![]() Edytowane przez mora103 Czas edycji: 2010-12-10 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.