|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
Cytat:
|
|
|
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
Zapisałam się w tym roku na wolontariusza... i ciągle naiwinie wierzę że mój czas i zaangażowanie sprawią że jakieś dziecko alkoholika sie uśmiechnie, albo jakaś uboga babcia przykryje się ciepłą kołdrą... Jaka ja jestem naiwna:/
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, nie generalizujmy.
Są hardkorowe przypadki wykorzystywania pomocy dobrych ludzi, ale są i rodziny, które NAPRAWDĘ potrzebują pomocy ![]() Także komuś pomożesz na pewno. |
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Śmichy chichy, a tak naprawdę słuchajcie, zrobiłam porządek w szafach i mam normalnie dwa monstrualne wory ubrań, swoich i chłopa, do oddania. Wszystkie są w stanie bardzo dobrym lub idealnym (kilka nawet ma jeszcze metki), dziurawe, poplamione wywaliłam albo czyszczę nimi szyby.
I niech mi która z was mądra pracująca w którymś z ngo'sów powie, gdzie ja mogę te ubrania zanieść w Warszawie, żeby ktoś z nich skorzystał? Mam maila od pani z domu samotnej matki, nie potrzebują, co chwilę dostają, a poza tym, wie pani, już nie przyjmujemy takich dobrych ubrań, bo dziewczyny lubiły zamiast brać dla siebie to sprzedawać na Allegro... (cytat). W moim okolicznym ośrodku pomocy społecznej pani powiedziała, że mogę przynieść, ale w sumie to nie mają nikogo rozmiarowo, kto to weźmie (rozmiar 34 i 36, buty 40). Wyrzucić na śmietnik? Dziękuję, dobranoc. |
|
|
|
#1715 |
|
Konto usunięte
|
odpuść i oddaj sąsiadce.
miała być u mnie akcja zbiórki ubrań, umówiłam się z wolontariuszami. g... nic nie przyjechało a pani z fundacji wydarła na mnie japę że śmiem tracić swój czas gdy piątą godzinę czekam na dostawczaka. no cóż. dalej, wystawiłam ubrania na portal typu tablica.pl że oddam za darmo potrzebującym. zgłosiła się laska, owszem, z małymi dziećmi pewnie lekko nie ma. czekałam godzinę na jej kochasia, nie przylazł. stwierdziłam że ... kicham na to zaniosłam to patologicznej rodzinie w stylu mamy ósemkę dzieci aż dwójka z nich w przedziale 15-17 jest w ciąży. i gila mnie to co z tym zrobią, mogą sprzedać przepić wyrzucić albo dać na podpałkę ale wiem że już w żadne fundacje nie wierzę. a jak mam stać godzinę bo prywatnej osobie nie chce się tyłka ruszyć po towar który chciał ode mnie, to już w ogóle kosmos
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Od miesiąca mieszkam tu gdzie mieszkam, nie mam sąsiadów jeszcze.
Poza tym okolica mi nie wygląda na potrzebującą. Może w bibliotece zapytam. |
|
|
|
#1717 |
|
Konto usunięte
|
a no to tak. no albo idź do tego tam.. jak to się nazywa to koło kościoła
tam będą wiedzieć
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooooo widzisz. Kościół. Mam go naprzeciwko!
Można tak normalnie pójść i się zapytać? Chyba to się zakrystia nazywa. |
|
|
|
#1719 |
|
Konto usunięte
|
Zakrystia albo tam gdzie są siostry... albo to dla dzieci... salka? Salka?
No ja bym poszła, czemu nie. Jeśli mieszkają tam siostry to może będą bardziej zorientowane.
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Podziękowała. Na to nie wpadłam.
|
|
|
|
#1721 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1722 |
|
Konto usunięte
|
niech idą z Bogiem
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
A zarobioną kasę wydadzą na seksbieliznę
|
|
|
|
#1724 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Trza zapasy popcornu zrobić
![]() Tak w ogóle jestem po tygodniowym pobycie w domu rodzinnym (nie ma to jak karmienie i dopieszczanie ponad dwudziestoletniej krowy przez mamę, ale co, raz na rok można ) i to co się czasami dowiaduję o moich rówieśnikach - nic, tylko "rence i cycki opadają".Ludzie zupełnie normalni (tzn tak mi się wydawało) podejmują w wieku 20 lat takie dziwne decyzje życiowe, za przeproszeniem udu*** się na całe życie już teraz, jak nic za 10 lat będzie modelowa rodzinka z Szlachetnej Paczki. Skąd w ludziach taka niedojrzałość to ja nie wiem. I na koniec jeszcze jeden smaczek - ciekawe, czy "ofiary" Amber Gold też będą w akcji. Jak w tamtym roku czytało się o długach rodziny ("bo kredyt wzięli żeby komunię dziecku zrobić") to w tym roku mnie już nic nie zdziwi. Pewnie się mylę i znów będzie wielkie OJP... |
|
|
|
#1725 | |
|
Konto usunięte
|
internet jest dzisiaj w formie ;d
Coraz większa bieda w Polsce. Szturm po zasiłki i wyprawki W Polsce coraz bardziej zwiększa się poziom biedy, czego najlepszym przykładem jest oblężenie ośrodków pomocy społecznej w całej Polsce - czytamy w "Rzeczpospolitej". klik http://wiadomosci.onet.pl/kraj/coraz...wiadomosc.html Dramatyczne ogłoszenie. "Pilnie sprzedam" Anna ma 32 lata, nie ma pracy, rozpaczliwie potrzebuje pieniędzy. W desperacji zamieściła szokujące ogłoszenie. Takich kobiet jak Anna jest więcej. Czy będą żałować swojej decyzji? klik http://vod.pl/magazyn-ekspresu-repor...tml#play:25:22 Luksusowe życie na zasiłku Ania oficjalnie nigdy nie pracowała. Jest wychowanką domu dziecka, dzięki czemu od miasta dostała mieszkanie socjalne, a od MOPS-u zasiłki, które wystarczają jej na bezstresowe życie. Pomimo tego, że jest zdrowa, nie chce pracować klik http://biznes.onet.pl/luksusowe-zyci...8,1,news-detalCytat:
Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-09-17 o 15:21 |
|
|
|
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak robię porządki w szafie i nie mam co zrobić z ubraniami to kładę je na trzepaku obok śmietnika. Przeważnie w ciągu dwóch dni ubranka znikają, widziałam ostatnio jak jakaś kobieta wzięła sobie moją kurtkę, kiedyś ktoś zabrał choinkę itp
ogólnie dużo bezdomnych/biednych osób zagląda w takie miejsca więc mogą sobie zabrać ubranko jak potrzebują.Kiedyś chciałam oddać do jakiejś organizacji, ale powiedzieli że w sumie to niepotrzebują
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
znalezione na gazeta.pl http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,1...as=2&startsz=x moze ktos pomoze.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Kredyt na ślub, dziecko jak się studiuje, wynajmuje i nie pracuje, no błagam...
|
|
|
|
#1729 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Niestety. Ludzie nawet już się nie wstydzą wyciagać rękę po pomoc zaraz po tym, jak zrobili wystawne przyjęcie na kredyt i jeszcze się do tego przyznają, jakby to była normalka.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1730 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz, niektórzy to nawet się nie kryją z nadzieją, że to co dostaną w kopercie będzie hojne i obfite. Mówię o weselu.
|
|
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może na gratyzchaty.pl wrzuć? Cytat:
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2012-09-20 o 15:39 |
||
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, mi też żal jest biednych, nierzadko pewnie głodnych dzieci. Ale nie żyję na księżycu i wiem, skąd się ta bida bierze - z głupoty, z braku myślenia. Uważam, że ludziom trzeba pomagać, kiedy znaleźli się w trudnej sytuacji nie ze swojej winy, a nie dotować dzieciorobów, alkoholików i ludzi zwyczajnie bezmyślnych. W takich przypadkach należy robić wszystko, byle się dalej nie rozmnażali. A te gromadki dzieci albo trafiają do bidula, albo powielają los rodziców, bo jak są małe, to wszystkim jest żal, a potem wyrasta z nich lokalna gangsterka i kobiety lekkich obyczajów, ze tak ujmę .
|
|
|
|
|
#1733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
I do tego szlachetną paczkę od ludzi o dobrym sercu na święta
![]() Założę się, że wielu z wolontariuszy żyje za mniejszą kasę niż ich "podopieczni"
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Wolontariusze wciąż poszukiwani:
http://szlachetnapaczka.pl/tablica-o...ntariuszy.html
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2012-10-10 o 13:46 |
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dużą puszkę Bebilonu 1, gdzie można to przekazać potrzebującym?
|
|
|
|
#1737 |
|
Przyczajenie
|
U nas w kraju pomoc socjalna wciąż jest słabo rozwinięta i często jest wykorzystywana przez ludzi którzy mają za co żyć i często żyje im się dobrze. Sam widziałem jak we wsi moich rodziców po zasiłek, czy jedzenie ludzie podjeżdżają samochodami, im potrzeba pomocy? A ja na przykład nie mając nic na jedzenie od 2 tyg pożyczam pieniądze, nie dostałem nigdy nic od państwa, wciąż tylko biorą.
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli kasa ledwo starcza mi na przeżycie, to walczę, żeby to zmienić jeśli kasa ledwo starcza, ale dostaję paczki, to trudniej mi podjąć działania, które pewnie wymagają sporej odwagi, z roku na rok coraz trudniej, aż w końcu nic mi się nie chce i czekam tylko na paczki pomoc jest wtedy, kiedy leczymy przyczynę, czyli jeśli zbieranie funduszy to na kurs po którym ktoś dostanie pracę, pomoc prawnika, na przedszkole, żeby samotna matka mogła poszukać pracy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.