|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
cytrynko3002 zazdroszczę tych koleżanek
![]() ![]() ![]() Cóż.... Mamy nowinę !!! Dzisiaj o 8:30 odpadł Sarci pępuszek ! ![]()
#1712 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Mam jednak nadzieję, że po przeprowadzce do nowego mieszkania poznamy kogoś ciekawego, bo z tego co wiem, to tam większośc młodych będzie mieszkac.
![]() |
#1713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fajnie że kikutek odpadł jakoś nie lubie tego widoku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja poznałam Agape i najważniejsze, mamy do siebie rzut beretem ![]() ale dopadł mnie leń i tak mnie nogi bolą po wczorajszym......... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a przy tych 120 to raz w kościele - przesiedzialam całą msze, a raz w domu przy sniadaniu, to mam mnie zaprowadzila do łóżka i leżec kazała ![]()
![]() |
#1716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O...no to super!! ![]() kma - też się stresowałam przed pierwszym ktg...nie martw się, będzie dobrze!! A co do znajomych, no ja w Toruniu mieszkam od urodzenia, także mam ich pod dostatkiem ![]() Wiecie, u mnie jest tak, że znajomych mam dużo, ale przyjaciółki w sumie tylko 2 - jedną w Toruniu, ma małą córeczkę Zuzię, a drugą w Walii, także widujemy się raz w roku...znowu mąż ma kolegów w pracy, ale to są tacy znajomi, z którymi można wyjść na piwko, pożartować i tyle...prawdziwych przyjaciół ma u siebie pod Warszawą...także z nimi też się rzadko widujemy... Cóż, tak bywa, dlatego cieszę się z każdej nowiny, że jakaś znajoma będzie miała dziecko, bo chcę, żeby Karol miał możliwie najwcześniej kontakt z rówieśnikami, sama jestem jedynaczką i może to stąd to podejście. Mi zawsze brakowało kompana do zabaw. Zresztą dzięki forum też się poznałam z mysiopez, mieszkamy praktycznie 5 minut drogi od siebie, teraz razem na sr chodzimy, pisząc krótko fajnie, że jest wizaż ![]() LadySith - no z tym pulsem przyspieszonym to faktycznie katorga czasami jest...ja jak leczyłam nadczynność, to czasami miałam aż takie ataki paniki, że normalnie budziłam męża w nocy, że chyba zawału dostanę, tak mi serce waliło...wtedy od razu melisa i krople na uspokojenie brałam. Z czasem, jak podleczyłam się to mi na szczęście przeszło. A czy ten fenoterol nie jest czasami na obniżenie ciśnienia?? Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-14 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
Powiem Wam dziewczyny, ze nie myślałam że tak mało wiem o dzieciach, laktacji i tych wszystkich aspektach....
Kurka posiadanie jakiejś teorii nie oznacza wcale, że tak samo jest w praktyce ![]() Pisałyście tutaj ostatnio o tym, że wasi partnerzy nie chcą czytać podręczników ani się uczyć.....Nie twierdzę, że to nic nie daje, ale i tak kiedy przyjdzie się zmierzyć z realnym problemem na nic się zda wiedza z książki np. jak przewijać noworodka ![]() Będziecie to robić po swojemu ![]() Od samego początku obserwujcie swoje dzieciątka bo będziecie musiały się ich po prostu nauczyć. Do dziecka niestety nie idzie dołączyć instrukcji obsługi. Ja np. kilka dni zastanawiałam się dlaczego Sara kiedy śpi wierci się, kwili. Na brzuszek mi to nie wyglądało, gorąco jej nie było, głodna też nie, kupy w pieluszce brak. I wiecie co? Ona po prostu chciała zmienić pozycję w łóżeczku. Jak obróciłam ją na drugi boczek zasnęła jak Aniołek. Za godzinkę znów chciała się obrócić ![]() To wiercenie się ma po mamie ![]() make_up_istka dzięki za radę ![]() Okaże się za jakiś czas. Mam nadzieję, że utrzymam laktację. LadySith a podczas przyjmowania Fenoterolu bierzesz Ispotin albo Staveran na to podwyższone tętno? Ile bierzesz Fenoterolu na dobę? agape ja niestety na forum nikogo z okolicy nie mam ![]() Chantalle piękny brzusio ![]() ![]() karinaaa no właśnie tak myślałam, że jak jest skaza to wtedy refundują.
![]() |
#1718 |
Raczkowanie
|
Witam się wtorkowo u mnie dziś strzelił 30 tydzień.
Noc fatalna, dawno tak źle nie spalam. Ok. 2 w nocy i nie mogłam oddychac w żadnej pozycji i tak siedziałam do 5. Później męczył mnie durne sny, muszę zadzwonic do dwóch znajomych czy u nich wszystko jest ok, bo straszne rzeczy z nimi w moim śnie się działy. Straszne jak można ciężarnej powiedziec że jest gruba lub utyła, my ciężarne mamy oczy i widzimy jak wyglądamy. Lilijko ile Ty masz wzrostu bo ja to kurdupel jestem 164cm a o wadze to się boję wspomniec. |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
MARIKA masz nas jeszcze
![]() Racja, jak zatrudniłam się w przedszkolu i wiedziałam, że w grę będą wchodzić zmiany pieluch to żadne książki nie dają takiej wiedzy jak praktyka. Sama musiałam dojść do tego, a i koleżanki mi pomogły. (bo byłam jedyna bezdzietna w całym biznesie ![]() Trzeba nauczyć się dziecka samemu. Koleżanka opowiadała, że przez tydzień nie mogła odgadnąć o co córce chodziło (uczyła się mówić) ze słowem JAJUNKU. Teraz wie, że nauczyła się od naszego Karola w przedszkolu słowa RATUNKU. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zadomowienie
|
Mariko, a może Ty mi odpowiesz, czy jak mi się podnosi ciśnienie na widok białego fartucha, to jestem od razu skazana na cc?? Bo mi żaden lekarz nie powiedział, że nie będę mogła rodzić siłami natury, wiem, też, że moja koleżanka miała b.wysokie ciśnienie, a mimo to rodziła sn. Ale jak zwykle naczytałam się na necie, że często lekarze od razu kierują na cesarkę i się boję...
Czytałam, że jest takie urządzenie, które monituje podczas porodu ciśnienie matki, może to wystarczy...kurczę, jestem zła na siebie, że taki ze mnie cykor...w domu mam nawet za niskie, a już u lekarza się podnosi... Dziewczyny to i ja dodaję fotki brzucha do naszej galerii - są z wczorajszego wieczorku, byłam bez makijażu, dlatego tylko kawałek mnie widać - ale to, co najważniejsze jest ![]() To tak w ramach, jakby którejś się wydawało, że ma duży brzuch ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
he he i ten tytuł fotki "brzuchol" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Raczkowanie
|
Witam mamuśki!
![]() Dziękuję dziękuję ![]() muron nie martw się ![]() ![]() Chantalle przy tym kocie to Twój brzuszek znika na drugim planie ![]() kma1982 przez Ciebie naszła mnie zachcianka na drożdzówkę ![]() a chętnych do sklepu nie widzę... MARIKA.S gratuluję doskonałej pielęgnacji pępuszka ![]() ![]() Dziewczyny jak to jest z tym KTG? u mnie leci 32 tydzień i nic mi nawet o tym nie wspominała doktorka. Czy te badania są konieczne ? I mam jeszcze jeden niefajny problem ![]() ![]()
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ty ile masz kg?? No przecież któraś napisała, że nam w ciąży nie można przytyć, bo to nienormalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a pępek Wam tak sam z siebie odpadł? czy przypadkiem sie zahaczył czy cuś? ![]()
![]() |
#1725 |
Raczkowanie
|
cytrynka3002 śliczny brzuchalek
![]() ![]()
#1726 |
Zakorzenienie
|
cytrynko coś mi się przypomniało. Moja babcia ma syndrom białego fartucha i u niej to działa. Poproś przed następnym mierzeniem ciśnienia pielęgniarkę albo lekarkę, aby ściągnęła fartuch. Mojej babci to pomaga.
Ja zazwyczaj mam pecha i jak idę mierzyć ciśnienie to akurat wchodzi lekarz i nas zabawia. I potem takie śmieszne ciśnienie wychodzi. havana nie masz się co martwić, to badanie wykonuje się wtedy, gdy są jakieś wskazania. Jeżeli wszystko jest ok to go nie robią. |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do odwiedzin w kibelku - ja też cierpię na zaparcia, ale jakoś udaje mi się zawsze sukcesem zakończyć posiedzenie. Polecam np. dodawanie do owsianki suszonych owoców (garstkę pokrojoną), albo Jogobellę regularis, albo jabłko...u mnie działa. I dobrą lekturę - ja nieraz to i pół godziny się męczę ![]() Cytat:
![]() s_a_j - dzięki, no brzucholek zaiste dorodny mam! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłałam Ci na priv. wiadomośc bo tu się wstydzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
moze i cos w tym kryzusie laktacyjnym i jest z prawdy bo u mnie pojawily sie problemy z karmieniem w ok 3msc .mleko lecialo owszem ale bylo tak wodniste ze dziecko plakalo i nie chcialo piersi nie wiedzielismy co sie dzieje,a ona byla glodna .wcale sie nie najadala i tylko sie denerwowala co mi tu mamuska wciskasz,wiec z tej bezradnosci podalismy butelke to mala jak wypila bez zadnych placzy i nerwow i bylam wtedy pewna ze w tym przypadku utrzymanie laktacji jest bez sensu.tymbardziej ze widzialam swoje odciagane mleko ,bylo praktycznie szare i wodniste. Cytat:
dokladnie tak z niczego ,poprostu sobie leze i czuje ze mi jakos ciezko na sercu sie robi ,mierze puls a tu np 106,110 ![]() cytrynka brzusko fajny ,taki wypiety do przodu ![]() uciekam bo mala mi nie daje skupic sie na pisaniu ![]() co do tycia to jak odwiedzilismy ostatnio kolezanke ktora dopiero urodzila i jeszcze tydz wczesniej sama w ciazy byla a tu mnie widzi i mowi -ale ci sie przybralo i na buzi jestes okraglejsza ,hmm ,w myslach myslalam ze ja ... ![]()
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-12-14 o 10:15 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 | |
Zadomowienie
|
havana - dzięki, a piżamka faktycznie niczego sobie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zadomowienie
|
LadySith to nie jest duża dawka Fenoterolu i te dwie tabletki Isoptinu powinny wystarczyć, ale powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi, to zwiększy Ci Isoptin. Być może na Ciebie właśnie tak bardzo działa. Nie które babeczki przyjmują po pól tabletki co 1,5 godziny przez całą dobę.....
Tętno 120 nie jest miłym uczuciem, ja najwyższe miałam 116 i myślałam, ze zejdę z tego świata ![]() Pępuszek odpadł sam z siebie ![]() ![]() cytrynka3002 wysokie ciśnienie nie jest jednoznacznym wskazaniem do cięcia cesarskiego. Jeżeli nie masz w wywiadzie nadciśnienia w ciąży to nie powinni Ci robić CC. Jak co to pomyśl, że ta położna, która będzie Cie przyjmować taka miła jest jak ja ![]() ![]()
#1732 |
Zadomowienie
|
Nie masz się co martwić, na pewno tak źle nie jest z tymi kilogramami...zresztą u każdej z nas to inaczej wygląda...jedna ma 1,70 i waży 60 kilo i wcale patykiem nie jest, a inna ma 1.65, waży 65 i jest bardzo apetyczna...zresztą kilogramy w ciąży to przecież nie zasługa naszego obżarstwa (no dobra - częściowo nie
![]() ![]() Mariko - no ja w karcie nie mam wpisanego nadciśnienia, a mój gin wie, że to ciśnienie to tylko na wizycie się podnosi...a położną mam serio bardzo miłą, narzekać nie mogę ![]() ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-14 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Raczkowanie
|
JAbłuszko ostatnio niestety nie pomogło. Wczoraj jadłam jogurt to teraz nie pozostaje mi nic innego jak udać się w zaciszne miejsce na chwilę zadumy!
![]() Miłego dnia życzę ![]()
#1734 |
Raczkowanie
|
Witam, ja już dziś zaliczyłam oddawanie krwi (mam nadzieję że to już ostatnie badania przed) i nic mi się już nie chce.
Was też denerwuje jak się was ciągle ktoś pyta a kiedy masz termin, a jak się czujesz (a jak powiem że jak słoń to odrazu słysze e no co ty... to po co się pyta jak i tak wie lepiej) wrrryy. . strasznie mnie ostatnio wszytko wkurza, pewno to przez ten zbliżający się wielkimi krokami poród... eh idę chyba pakować prezenty dla naszych chrześniaków na gwiazdkę. Miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się jak na wiosnę miałam pierwszy raz w życiu tak duże zaparcie. Wypróbowałam wszystkich sposobów i nic nie pomogło. Już nawet w pracy dziewczyny dawały mi nazwy specyfików aptecznych, a tu samo się znowu uregulowało. Okazało się, że mój organizm nie znosi drastycznych zmian temperatur. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie chyba trafiłam na super lekarza i przychodnie, poza tym mam wizyty co 2-3 tygodnie wiec jestem zadowolona. i nie mów że robi to nielegalnie. Widocznie mało wiesz Dziewczyny a co sądzicie o kojcach zamiast łózeczka ? ma któraś zamiar kupić Edytowane przez winylowa_plyta Czas edycji: 2010-12-14 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj na wizycie u endokrynologa spytał się mnie po raz kolejny o termin, a ja na to, że połowa lutego. Komentarz jego: myślałem, że pani to w styczniu się rozpakuje. ![]() A i zawsze w poczekalni u niego jestem najmłodszą pacjentką, bo średnia wieku to 60 lat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dla mnie nie jest to najlepszy pomysł, ja przy córze miałam jako dodatek i to później ok 5 miesiąca chyba. Kojce maja to do siebie że mają nieregulowaną powierzchnie dolną czyli ca każdym razem do dzidziusia będziesz musiał w pół sie zginac by dac smoka, przykryc. Dno zazwyczaj jest twardsze a do takiego kojca chyba materacyk na zamówienie bys musiała robic juz lepiej łóżeczko turystyczne. Ale to tylko moje zdanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kojce-lozeczka-mil...341360359.html http://allegro.pl/modne-lozeczko-tur...347823339.html Ja też uciekam prasować to pranie nieszczęsne, ale mi się nie chce ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-14 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mariko, mam nadzieję, że mój synuś też będzie taki spokojny jak Sara, strasznie Ci tego zazdroszczę, że niedawno urodziłaś a masz czas posiedziec choc chwilę w necie. Ja się strasznie tego boję, że na nic już mi czasu nie starczy, bo jak nawet będę miała chwilkę, to będę odsypiac ![]() Właśnie szukam na all garnków do indukcji. Wczoraj kupiliśmy kuchenkę. Wiecie jak ciężko dostac wolnostojącą kuchenkę z indukcją?? Chyba ze cztery modele w przystępnej cenie są u nas dostępne...ale aktualnie tylko jeden model Electroluxa dostępny jest w magazynach. A właściwie był, bo wczoraj ostatni z magazynu w Warszawie zamówiliśmy, w innych sklepach brak ![]()
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-12-14 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.