Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-23, 22:01   #1711
lexxi
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Postanowiłam z 10 min. temu dla zgrywu męża (wiem że nie lubi dymów, kadzideł a myślałam, ze te prefumy tym pachną) wypsiakć Normą Kamali Incense, psiknęłam z 5-6 razy z nienacka .
Reakcja męża mało znacząca w porównaniu z tym co zrobiłą córeczka (2 l.), zaczęła nagle prawie wymiotować... myślałam, ze jakiś włos miała na smoczku czy coś, kilka odruchów wymiotnych (głośnych) i mąż się kapnął, że to chodzi o ten zapach. Patrzymy na córkę, zasłania nos i dalej ma odruchy wymiotne, pytamy czy dlatego, że śmierdzi, mówi: TAK !
Synek w międzyczasie powiedział, że tego kto wymyślił te perfumy kazałby wrzucić do lochu ze zgniłym kalafiorem (to tekst z bajki ).
Mąż wytarł się mokrymi chusteczkami, potem się umył mydlem, czuć cały czas... , psikałam sprayem do pomieszczeń ale nic nie daje, córka zaraz się się naprawdę zwymiotuje, płacze i zatyka nos i co chwila ...... ale narobiłam...
: mdleje: no to pięknie! biedne dzieci

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

lexxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 22:21   #1712
sotie
Zadomowienie

Asiulka, zapsikaj czymś Addictem albo Janiołkiem

napełnij pustą miskę KLIK!
sotie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 22:45   #1713
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Psikałam L'artisana ile Bourbon w mega dawce, jak mężu się wymył to dałam mu nową flaszkę Grey Flannel i mi się dostało, że znowu jakiś śmierdziel, że kupuję stare perfumy z lat 80' , w każdym razie obyło się bez , dzieci śpią
Nigdy mi się nie zdarzyło mieć prawdziwego "głośnego, autentycznego" odruchu wymiotnego przy wąchaniu perfum , coś czułam w żołądku nie tak przy Kelly Caleche np. ale że aż tak???
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 00:33   #1714
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Asiuuula dziwię Ci się, bo przecież Incense jest mega killerem, nie wiedziałaś o tym? ma siłę rażenia małej bombki jądrowej i jeden psik to dla mnie za dużo, a co dopiero 5-6
Ja, choć lubię ekstrema, nie byłam w stanie tego zdzierżyć a w życiu, never ever nie odważyłabym się psiknąć męża Incense - separacja jak nic

Edytowane przez kriss_de_valnor
Czas edycji: 2011-12-24 o 00:34
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 00:36   #1715
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
Asiuuula dziwię Ci się, bo przecież Incense jest mega killerem, nie wiedziałaś o tym? ma siłę rażenia małej bombki jądrowej i jeden psik to dla mnie za dużo, a co dopiero 5-6
Ja, choć lubię ekstrema, nie byłam w stanie tego zdzierżyć a w życiu, never ever nie odważyłabym się psiknąć męża Incense - separacja jak nic
Nie znałam , myślałam, że to coś w rodzaju Black Tourmaline , dziś dostałąm próbkę od liv...
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 01:00   #1716
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znałam , myślałam, że to coś w rodzaju Black Tourmaline , dziś dostałąm próbkę od liv...
Biedna Malutka Nie rób tak więcej, bo dziecko będzie miało traumę Akurat te perfumy to nisza w niszy, brrr

Wracając do tematu, ostatnio testowałam trzy wielce ciekawe zapachy Olfacive Studio: Autoportrait, Chambre Noire i Still Life.
O ile Still Life jest dość pospolitym cytrusowym świeżakiem to dwa pozostałe robią wrażenie Autoportret wypełniony jest słodkim kadzidłem z odrobiną sosnowych igiełek, połączenie Encens Flamboyant Goutal i schyłkowego Esprit du Tigre Heeley'a, raczej bliskoskórny.
Natomiast Chambre Noire to klimaty FdB i wszystkich Lutensowych Bois, czuję wyraźnie skórę, śliwkę, wanilię i tę nieszczęsną brzoskwinię, która się na mnie kwasi.
Zapachy ciekawe, jednak nieco wtórne...

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 08:54   #1717
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
Natomiast Chambre Noire to klimaty FdB i wszystkich Lutensowych Bois, czuję wyraźnie skórę, śliwkę, wanilię i tę nieszczęsną brzoskwinię, która się na mnie kwasi.
ooo, muszę sprawdzić - uwielbiam wszystkie Bois!!
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 09:59   #1718
Tsukichan
Rozeznanie

Cytat:
Postanowiłam z 10 min. temu dla zgrywu męża (wiem że nie lubi dymów, kadzideł a myślałam, ze te prefumy tym pachną) wypsiakć Normą Kamali Incense, psiknęłam z 5-6 razy z nienacka .
(...)

O to cala rodzina przetestowała zapach

A ja testowałam po raz któryś Chasse aux Papillons na fali fascynacji tuberozą i nawracaniu się na kwiatowe zapachy. Nie jest to moja ulubiona wersja tuberozy, ale perfumy pieknie się rozwijają na zimnym powietrzu. Teraz w kolejce do wypróbowania czeka Traversee du Bosphore i Gaiac.
Stary 2011-12-25, 08:13   #1719
aventino11
Raczkowanie

Ja ostatnio podczas testów miewam często uczucie deja vu, pierwszy raz zdarzyło się podczas testowania l'heure bleue - nastawiona na coś podobnego do shalimara srodze się rozczarowałam bo dla mnie to, wypisz wymaluj, mitsouko, początek jest inny ale już po chwili zapachy te stają się dla mnie identyczne, podziwiać mogę, nosić absolutnie nie, niemniej bardzo się cieszę, że mieć nie muszę
Kolejne deja vu to klasyczna Theorema, tutaj po wypróbowaniu poczułam bardzo przyjemny, słodko-korzenny zapach i po chwili zorientowałam się, że pachnę czymś co już od dawna znam, wrażenie było tak silne, że przez całą drogę do domu myślałam intesywnie co to i przejechałam swój przystanek, ale wymyśliłam! Toż to gaiac! Pierwsze kilkanaście minut zapachy są identyczne, jednak po dalszych testach stwierdzam, że zdecydowanie bardziej wolę fendi.
I ostatnia para to Cinema i classique gaultier, tutaj także podobieństwo jest uderzające, na szczęście nie muszę mieć
Testowałam również Histoires de parfums 1969 i krótko mówiąc MASAKRA! to zapach jakiegoś syropu na kaszel, wstrętny i męczący, nie kierujcie się opisem z quality bo pasuje do tych perfum jak wół do karocy
aventino11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 11:53   #1720
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aventino11 Pokaż wiadomość
Testowałam również Histoires de parfums 1969 i krótko mówiąc MASAKRA! to zapach jakiegoś syropu na kaszel, wstrętny i męczący, nie kierujcie się opisem z quality bo pasuje do tych perfum jak wół do karocy
zgadzam się! Dla mnie trochę banalny, męski zapach ale 1740 lubię, kiedyś kochałam
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 19:22   #1721
beyza
Perfume Lover

Maison Francis Kurkdjian- Pour Le Matin. Prawdę mówiąc spodziewałam się czegoś bardziej interesującego, a wywąchałam jedynie przyjemną i zaskakująco długotrwałą wodę kolońską opartą na wyważonych proporcjach cytrusów i eleganckiej kremowości, którą kojarzymy z Chanel no 5 Eau Premiere czy Beige. Ale to już było....

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-27, 00:13   #1722
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aventino11 Pokaż wiadomość
I ostatnia para to Cinema i classique gaultier, tutaj także podobieństwo jest uderzające, na szczęście nie muszę mieć
Na to bym nie wpadła- przede wszystkim ze względu na różny charakter tych zapachów- Cinema jest przejrzysta, jasna, pogodna, a Classique to zawiesisty, dławiący syrop- owszem, piękny, ale jednak śmierdziel- kobiecość doprowadzona do absurdu (bardzo lubię)

Ja dziś miałam na sobie L'Instant Magic Guerlain, jako, że naszło mnie na pudro- zasypki i trochę mnie rozczarował, bo po pewnym czasie z miękkości wychodzi jakiś gorzkawy posmak, jakby przekwitły kwiat, który zaczyna nie- zdobić zapachem, ale woła o wyrzucenie. Jednak to był pierwszy globalny test i będzie ciąg dalszy.
A potem wrzuciłam na siebie HP Eau Sensuelle i bardzo mam pozytywne wrażenia- waniliowość (dość nachalna) klasyka została zastąpiona pudrowością, aczkolwiek ze zdecydowaną słodyczą (znaczy charakterystyczną- specyficzną, pamiętaną przeze mnie z jakichś słodyczy z dzieciństwa) i bardzo przyjemnie mi się nosi, przy tym doskonała trwałość. Naprawdę- trzyma się mnie i nie odlepia.
Na fali uniesień pudrowych mam ochotę na Parfum Lalique i Floral Kenzo- z tego, co pamiętam, Lalique szybko ze mnie wietrzał a Floral niestety miał wyżej wymieniony syndrom L'Instant- czyli rozwój zapachu w stronę czegoś przejrzałego i niefajnego- muszę to jeszcze raz sprawdzić

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

Edytowane przez justynaneyman
Czas edycji: 2011-12-27 o 00:15
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 08:57   #1723
aventino11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Na to bym nie wpadła- przede wszystkim ze względu na różny charakter tych zapachów- Cinema jest przejrzysta, jasna, pogodna, a Classique to zawiesisty, dławiący syrop- owszem, piękny, ale jednak śmierdziel- kobiecość doprowadzona do absurdu (bardzo lubię)

Ja dziś miałam na sobie L'Instant Magic Guerlain, jako, że naszło mnie na pudro- zasypki i trochę mnie rozczarował, bo po pewnym czasie z miękkości wychodzi jakiś gorzkawy posmak, jakby przekwitły kwiat, który zaczyna nie- zdobić zapachem, ale woła o wyrzucenie. Jednak to był pierwszy globalny test i będzie ciąg dalszy.
A potem wrzuciłam na siebie HP Eau Sensuelle i bardzo mam pozytywne wrażenia- waniliowość (dość nachalna) klasyka została zastąpiona pudrowością, aczkolwiek ze zdecydowaną słodyczą (znaczy charakterystyczną- specyficzną, pamiętaną przeze mnie z jakichś słodyczy z dzieciństwa) i bardzo przyjemnie mi się nosi, przy tym doskonała trwałość. Naprawdę- trzyma się mnie i nie odlepia.
Na fali uniesień pudrowych mam ochotę na Parfum Lalique i Floral Kenzo- z tego, co pamiętam, Lalique szybko ze mnie wietrzał a Floral niestety miał wyżej wymieniony syndrom L'Instant- czyli rozwój zapachu w stronę czegoś przejrzałego i niefajnego- muszę to jeszcze raz sprawdzić
Ja też się zdziwiłam tym podobieństwema, było tak wielkie, że przez moment zwątpiłam czy aby ktoś się nie pomylił i nie nalał do sampla jean paul gaultier zamiast cinema, natomiast z czasem faktycznie cinema pachnie łagodniej. Co do Lalique'a to jestem zdziwiona, że na tobie jest nietrwały, miałam setkę (oddałam mamie) i według mnie lalique bije na głowę trwałością angela i czarną coco (a to ci niełatwa sprawa)i znowu muszę napisać, że widzę ogromne podobieństwo między Le parfum a cristobalem, z tym , że tem drugi jest delikatniejszy, pozbawiony metalicznej nuty przez którą pożegnałam Le parfum.
aventino11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 11:26   #1724
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Jako, że zostałam obdarowana kartą upominkową do jednej z perfumerii szukam już czegoś, na co mogłabym tę kartę przeznaczyć

Testuję dziś Addict edp- nie wiem czy i ten zapach był poddany reformulacji? Fajny, ciepły otulacz, nie wiem czy nie odrobinkę zbyt monotonny, kwiatki mało wyczuwalne, dominują waniliowe słodkości. Podoba mi się.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 11:38   #1725
201607040946
Konto usunięte

Habanita Molinard - nie wiem, czemu, może dlatego,że naczytałam się,że to zapach trudny, brudny i ciemny.
Wcale NIE! Na mnie pachnie ciepło, czekoladowo, na pewno nie ciemno i nie ciężko. Na szczęscie nie ma wanilii, gdzies głęboko w słodkościach pojawia się jakaś lżejsza kwiatowa nutka, ale ogólnie zapach gęsty i kuszący, choć wcale nie tajemniczy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-27, 17:45   #1726
justynaneyman
Zakorzenienie

No więc racja- przyznaję- Le Parfum Lalique jest b. trwały- na dodatek ogromnie mi się podoba. Metaliczna nutka? W wielu recenzjach moich ulubionych zapachów powtarza się ten zarzut- widać jestem magnesem, do którego metal lgnie. Albo odwrotnie czy jakoś tak.
Ale do rzeczy- zapach bardzo słodki, gęsty oraz wyczuwam w nim albo likier (jaki- nie wiem) albo kawę z likierem/ z jakimś syropem smakowym. Obok szczypta tytoniu.
Słodycz z cieniem goryczki- będzie chyba mój.

Floral Kenzo edp- dojrzałam i podoba mi się. To, co drażniło, już nie przeszkadza (aczkolwiek nie wiadomo, na jak długo). Ma w sobie coś wyjątkowego, specyficznego - jakby kwiatek jakiś drażniący, ale piękny.
Bardzo się cieszę- z moich pudrowych chciejstw.

L'Instant Guerlain- przypadkiem powąchałam wersję klasyczną (a nie Magic) choć już go kiedyś włożyłam do szufladki z napisem "O nie, nigdy więcej"- tymczasem teraz pozornie kłócące si.ę ze sobą akcenty miodowo pudrowe i cytrusowe połączyły się w uzasadnioną prawdziwością całość- zapach ten przypomina mi słodki sok z brzozy- do picia taki sobie, ale do wąchania mniam. A więc nieoczekiwanie L'Instant teraz kojarzy mi się zielono, roślinnie i już nie wydaje mi się ciężki.

Tym samym przedstawiłam trójkę słodziaków, które- mam nadzieję- w przyszłym roku zagoszczą na mojej półce (która coraz bardziej przypomina ołtarzyk )

Stary 2011-12-27, 19:40   #1727
królewna z drewna
Zakorzenienie

Dziś z racji wizyty w Super Pharm testowałam Kenzo Flower edp - pierwsze skojarzenie: krem Bambino, całkiem przyjemnie się zaczyna. Postanowiłam więc psiknąć na skórę, żeby zobaczyć, jak na mnie się będzie rozwijał. Niestety dla mnie, pojawiły się nagle tony pudru, który mnie zaczął dusić niemiłosiernie... Trwałość bardzo dobra, bo mimo szorowania nadgarstka i zapsikania go innymi perfumami i tak czuć dalej...
Stary 2011-12-27, 20:26   #1728
jarzo83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Dziś z racji wizyty w Super Pharm testowałam Kenzo Flower edp - pierwsze skojarzenie: krem Bambino, całkiem przyjemnie się zaczyna. Postanowiłam więc psiknąć na skórę, żeby zobaczyć, jak na mnie się będzie rozwijał. Niestety dla mnie, pojawiły się nagle tony pudru, który mnie zaczął dusić niemiłosiernie... Trwałość bardzo dobra, bo mimo szorowania nadgarstka i zapsikania go innymi perfumami i tak czuć dalej...

dokladnie pachna jak krem dla mnie jak nivea
jarzo83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:18   #1729
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Jako, że zostałam obdarowana kartą upominkową do jednej z perfumerii szukam już czegoś, na co mogłabym tę kartę przeznaczyć

.
Dziś kolej na Encre Noir- jak ja mogam zapomnieć o tym zapachu
Jest przepiękny, gęsty, słodki, no cudowny po prostu. Jedyną jego wadą, jak pamiętam, była słaba trwałość, zobaczę ile tym razem na mnie wytrzyma.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:20   #1730
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jarzo83 Pokaż wiadomość
dokladnie pachna jak krem dla mnie jak nivea
Nivea lub Bambino szkoda, że później są dla mnie za ciężkie (przez ten puder), bo w przeciwnym razie pewnie bym kupiła
Stary 2011-12-28, 12:23   #1731
jarzo83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Nivea lub Bambino szkoda, że później są dla mnie za ciężkie (przez ten puder), bo w przeciwnym razie pewnie bym kupiła

Dla mnie porazka, kiedsy je testowalam na lotnisku, to bylo dawno temu i mi sie nie spodobaly, pozniej dorwalam na all limitowanke w wersji ryoko i niestety niesmak pozostal hahah, a dodam ze wcale trwale na mnie nie byly ...o dziwo...tak wszyscy chwala trwalosc i polecialy w swiat...neich sie meczy ktos inny
Stary 2011-12-28, 14:27   #1732
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jarzo83 Pokaż wiadomość
Dla mnie porazka, kiedsy je testowalam na lotnisku, to bylo dawno temu i mi sie nie spodobaly, pozniej dorwalam na all limitowanke w wersji ryoko i niestety niesmak pozostal hahah, a dodam ze wcale trwale na mnie nie byly ...o dziwo...tak wszyscy chwala trwalosc i polecialy w swiat...neich sie meczy ktos inny

oj,oj, kocham je, kocham! a ten puder na końcu jest przesliczny! jakbym otuliła się miękkim szalem i stała niezniszczalna, taka daleka od świata
Stary 2011-12-28, 14:30   #1733
jarzo83
Zakorzenienie

o
Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
oj,oj, kocham je, kocham! a ten puder na końcu jest przesliczny! jakbym otuliła się miękkim szalem i stała niezniszczalna, taka daleka od świata
o zesz...pieknie to ujelas
Stary 2011-12-28, 23:41   #1734
aniaaxd2
Zakorzenienie

znacie jakies strony gdzie mozna zamówić próbki perfum i kosmetyków ?
aniaaxd2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 01:15   #1735
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Na mnie niestety ten zapach się jednak psuje- gorzknieje, a nutka, którą wyczuwam na dłoni, przy noszeniu globalnym dla mnie jest ledwie wyczuwalna- a tę nutkę lubię najbardziej Testowałam Flower edp

Przyszły próbki i będą testy- przymierzam się do zakupów. na pierwszy ogień poszło Palazzo edp i edt.
NO WIĘC- edt jest zapachem dość delikatnym, kosmetycznym, najlepiej wyczuwalny kwiat pomarańczy, dający efekt zmywacza do paznokci w edt jest troszkę ostry, ale jednak miły i niekontrowersyjny.
Natomiast edp- o, to jest zapach! Przez duże Z- aceton jak ta lala, ale na początku- wtedy jest dominujący. Jednak tuż po wyschnięciu robi się niesamowicie- bo Palazzo nabiera jakby drzewnych akcentów, staje się głębokie i w dziwny sposób "gorące", jednocześnie ma charakterystyczną ostrość oraz wielką moc. W porównaniu z Alienem edp (do którego wyczuwam podobieństwo) nie łasi się, jak on słodyczą, wprost przeciwnie, nawet dość odstaje na początku- co dla mnie nie jest wadą, ale zaletą- jakby trzymał na dystans.
Aliena bardzo lubię, ale jest on dla mnie banalny, aż przegięty w tym banale- a Palazzo ma klasę.
Po prostu piękny, choć niełatwy- trzeba lubić świdrowanie w nosie.
I zapach zmywacza

Stary 2011-12-29, 08:32   #1736
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaaxd2 Pokaż wiadomość
Ja na ogół zamiawiam na Allegro.

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 08:39   #1737
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
trzeba lubić świdrowanie w nosie.
I zapach zmywacza
Dzięki za ostrzeżenie bo gdybym je kupiła to separacja murowana, TŻ nienawidzi zapachu zmywacza i się dusi jak go czuje
Jak będę się chciała Go pozbyć to zakupię te perfumy

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 08:40   #1738
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Napisane przez aniaaxd2 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
Ja na ogół zamiawiam na Allegro.
Ja rowniez Allegro, ale tez perfumeria.pl

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:28   #1739
BAHAMONDE
Rozeznanie

Czy ktoś może przetestował perfumy Wittchen i chciałby się podzielić wrażeniami? Opisy wyjątkowo antypatyczne, skład nie porywa, ale może się mylę i wyszło im arcydzieło?

Tyko jak można było umieścić w dziale dodatki?! Przecież każdy wie, że torebka, buty i płaszczyk muszą pasować do perfum, nie odwrotnie

BAHAMONDE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:37   #1740
justynaneyman
Zakorzenienie

Lovely Sarah Jessica Parker- bardzo przyjemny zapach i potwierdza, że SJP wynajęła kogoś, kto umie robić zapachy do stworzenia swoich perfum. Bardzo udany i wyjątkowy Covet i Lovely- po prostu śliczne (chyba, że ktoś nie lubi mydła i kwiatowych piżmaków), aczkolwiek nie są odkrywcze.
Troszkę w typie NR, ale w wydaniu dziewczęcym, świeżym i niewinnym. Nie powiedziałabym o nich, że są ciekawe, ale gdybym miała wskazać na perfumy, które kojarzą mi się z wiosną, chłodnym, bladym różem i młodą osobą, nie są zbyt słodkie, to byłoby Lovely i Stella in Two.

No właśnie, Rodriguez For Her- wg mnie ciekawsza wersja to edt, ale o obu zapachach muszę napisać- niejednoznaczne. Dziwne, bo kiedy zetknęłam się z nimi pierwszy raz, wydawało mi się, że są dość ostre i na plan wychodzi ostra, kwiatowa, chłodna nutka (jaśmin? konwalia?), tymczasem teraz wydają mi się bliskoskórne i pomieszane.
W wersji edp dodatkowo wzmocniona jest słodycz, ale jak dla mnie nieładna, przez co tracą na stylowości.
Na pewno wymagają większej ilości testów, żeby wyrobić sobie o nich zdanie, tylko, że mam wrażenie, że to mnie zmęczy, wolę radosne odkrycia i rozstrzyganie pytań- czy muszę mieć JUŻ dany zapach, czy poczekam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości