Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 22:15   #1711
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej

śliczna

oszustka- czytałam forum mam styczniowo-lutowych i normalnie szok...
jak tak można ...

a ja dziś ciężką noc znowu miałam bardzo często się ostatnimi czasy budzę...

wczoraj na allegro udało mi się kupić smoczki do butelki 6 smoczków za 1,25 i odbiór osobisty i do tego rożek za 5zł . czyli mam już dwa w razie czego .
i jeszcze ta Pani ma stare numery z 2009/2010 pism dziecięcych i powiedziała ze chętnie mi je odda - bo już przeczytała i nie ma co z nimi zrobić. dlatego bardzo się cieszę bo przynajmniej będę miała co czytać i się doszkalać

a dziś od rana mam masę spraw-mamy tą kolędę -muszę posprzątać -kurze, potem jeszcze iść do banku,do sklepów... na samą myśl mi się nie chce ...
faktycznie okazala sie oszutka
no cos, zycie
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
tak 300zł ale jest 8 spotkań czyli dwa razy więcej i za poród rodzinny płaci tylko tata za fartuch jakoś ok.30zł. no ja też bym wolała żeby to za darmo było ale niestety...
my za Szkole Rodzenia placimy 40 zl za spotkanie, jest 11 spotkan, 11 tygodni
450 zl
w srode zaczynamy

u nas po wizycie
malutka rosnie jak na drozdzach
wazy 560gramow
wszystko rozwija sie praiwdlowo
nie uroslo jej nic miedzy nozkami, wiec zostaje dziewczynka
Stary 2011-01-10, 22:33   #1712
Szara Myszka
Raczkowanie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Wózek zdecydowanie nr 3, ale to pewnie dlatego, ze uwielbiam kolor szary.

Co do lampki, to my kupiliśmy w Ikei taki żółty księżyc na ścianę. Daje fajne cieplutkie światło.

Hmm...po ostatnich wieściach z od naszych dziewczyn z porodówek...dostałam schizy, ze nic nie mam do porodu. Dzisiaj zmobilizowałam Męża i kupiliśmy większa część potrzebnych rzeczy. Jakoś się tak bezpieczniej czuję ze swiadomością, że juz cokolwiek mam.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 05:04   #1713
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
chyba skupiam się na 3 kolorkach wózków dla małego. wybrać oczywiście trzeba jeden haha pomóżcie kochane...proszę:

mała modyfikacja może jeszcze taki wchodzi w grę
jak dla mnie nr 3

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

u nas po wizycie
wazy 560gramow
no to super wieści

a ja po nie przespanej nocy, razem z mężem się tak męczyliśmy przez to przeziębienie, a obawiam się, że tż ma coś gorszego niz przeziębienie, chyba go jutro wyciagne do lekarza, bo mi się nie podoba i ide zaraz spać, więc miłego dnia dziewczynki
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 05:42   #1714
avikusia
Zadomowienie

kolejny dzień z zrzędu... pospane.
Poszłam spać ciut po północy i wstaje przed 7.. masakra... czy ja się jeszcze kiedykolwiek wyśpie? hehee..

Wiecie co, te akcje z porodówkami też mnie mobilizują, bo jak widać wszystko może się zdarzyć dlatego już teraz zamawiamy to łóżeczko i cały arsenał.. wózek zostawiamy na koniec, ale i tak jeszcze pewnie w lutym go kupimy.
W sumie to strasznie chciałabym urodzić wcześniej... tak z 2 tyg., ale nie aż 2 miesiące!! Strach się bać..

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 07:08   #1715
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Blackrose - trzymaj sie dzielnie Obys wytrzymala jeszcze troszke w dwupaku

Hej mamusie

Jutro wolne i spotkanie z polozna Poslucham znow serduszka

Tak z tymi zakupami szalejecie, ze czuje sie bardzo w tyle (no ale w porownaniu z wiekszoscia z was to jakis minimum miesiac roznicy w terminach jest wiec mi wolno). Ale codziennie cos dokupuje az w koncu przyjdzie czas na wiekszy sprzet typu lozeczko i wozek
Wozek juz upatrzony i teraz tylko rola TZa jest znalezc najnizsza cene
O taki bedzie - http://www.icandyuk.com/products_det...apple_carrycot - zakochalam sie od pierwszego wejrzenia i dotkniecia

Milej nocy kochane!
Fajny wózeczek Powodzenia u położnej
O to może w czwartek do Tesco się wybierzemy, taniutka pościel I rożek w sumie też nie drogi
A dzisiaj rozpoczęty u nas 34 tydzień

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 07:34   #1716
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
faktycznie okazala sie oszutka
no cos, zycie

my za Szkole Rodzenia placimy 40 zl za spotkanie, jest 11 spotkan, 11 tygodni
450 zl
w srode zaczynamy

u nas po wizycie
wazy 560gramow
super że po wizycie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Wózek zdecydowanie nr 3, ale to pewnie dlatego, ze uwielbiam kolor szary
hmmm wiesz co na zdjęciu on wygląda faktycznie trochę na szary, ale na tych próbkach które dostałam z tako to jest to taki raczej powiedziałabym brąz. wklejam dla porównania zdjęcia z innych stron, na których bardziej realnie wygląda.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Fajny wózeczek Powodzenia u położnej
O to może w czwartek do Tesco się wybierzemy, taniutka pościel I rożek w sumie też nie drogi
A dzisiaj rozpoczęty u nas 34 tydzień
gratulacje rozpoczęcia 34 tyg!!!

dzięki wam dziewczyny za opinię mnie też się ten najbardziej podoba. nie szukam już więcej kolorków. i pewnie zdecydujemy się na ten. wczoraj z mężem przeglądaliśmy i on też raczej jest za tym kolorkiem

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
jak dla mnie nr 3

a ja po nie przespanej nocy, razem z mężem się tak męczyliśmy przez to przeziębienie, a obawiam się, że tż ma coś gorszego niz przeziębienie, chyba go jutro wyciagne do lekarza, bo mi się nie podoba i ide zaraz spać, więc miłego dnia dziewczynki
Ego może faktycznie wyślij męża do lekarza. bo on sam się męczy, a i ciebie - was - może jeszcze zarazić. a już słysząc o tej świńskiej grypie to w ogóle lepiej dmuchać na zimnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tako warrior ck02.jpg (32,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tako warrior ck 02.jpg (36,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg warriorck02_01.jpg (43,4 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez megi2015
Czas edycji: 2011-01-11 o 07:45
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 07:48   #1717
marsylia
Wtajemniczenie

Witajcie, ja wczoraj tylko poczytałam, już nie miałam siły pisać. Przyszły do mnie koszule, amarant jest trochę wściekły, szara ładniejsza na pewno. Upiorę w płynie dla małego jak przyjdzie i włożę już żeby czekały.
Mam nadzieje, że z black będzie wszystko dobrze i jeszcze chociaż kilka tygodni Julka posiedzi w brzuszku.

Ja dziś jestem przerażona od rana nie czuję Franka
Zawsze jak wstawalam kopal, a po sniadaniu z Nutella w ogóle był bardzo aktywny, a teraz nic, ani jednego kopniaka od 6stej;(
Pije teraz ciepłą herbatkę i się wsłuchuje.
macie pomysł co zrobić żeby mały się rozbrykał? Jest coś co mogę zjeść?
Poczekam 2 godziny jeszcze i chyba będę dzwonić do lekarza

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 07:54   #1718
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Witajcie, ja wczoraj tylko poczytałam, już nie miałam siły pisać. Przyszły do mnie koszule, amarant jest trochę wściekły, szara ładniejsza na pewno. Upiorę w płynie dla małego jak przyjdzie i włożę już żeby czekały.
Mam nadzieje, że z black będzie wszystko dobrze i jeszcze chociaż kilka tygodni Julka posiedzi w brzuszku.

Zawsze jak wstawalam kopal, a po sniadaniu z Nutella w ogóle był bardzo aktywny, a teraz nic, ani jednego kopniaka od 6stej;(
nie martw się - pewnie sobie przyspał ja też tak czasem mam że mały szaleje cały dzień, a następnego jest cicho jak myszka. poczekaj jeszcze trochę.
Stary 2011-01-11, 07:57   #1719
gosiawolna
Rozeznanie

witam. mnie troszke brzuch pobolewal w nocy. a teraz maluszek ma czkawke i zbieramy sie powolutku do lekarza na wizyte
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 07:59   #1720
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. mnie troszke brzuch pobolewal w nocy. a teraz maluszek ma czkawke i zbieramy sie powolutku do lekarza na wizyte
powodzenia na wizycie
ja juz rano byłam na badaniach w laboratorium
Stary 2011-01-11, 08:02   #1721
gosiawolna
Rozeznanie

dziekuje ale strasznie ciezko mi patrzec na wage ile tyje bo zawsze chuda bylam i wgl mialam manie na to zeby byc chuda a ja dzisiaj powinnam dostac skierowanie na badania ale chyba dopiero na luty bede musiala zrobic.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 08:04   #1722
Montii
Zakorzenienie

może jestem jakaś wyrodna ale nawet nie przejełabym się gdybym nie czuła synka od 6 rano to nie jest szwajcarski zegarek tylko mały człowiek, też może sobie spać albo nie kopie po prostu, jakby to dłużej trwało to owszem można się martwić no ale... jak to mówią, lepiej dmuchać na zimne ja nie panikuję z reguły..

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 08:06   #1723
marsylia
Wtajemniczenie

pomęczyłam go trochę, opukałam całego i kopnął kilka razy. Ale jeszcze nigdy nie był taki niemrawy... martwi mnie to bardzo. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
może jestem jakaś wyrodna ale nawet nie przejełabym się gdybym nie czuła synka od 6 rano to nie jest szwajcarski zegarek tylko mały człowiek, też może sobie spać albo nie kopie po prostu, jakby to dłużej trwało to owszem można się martwić no ale... jak to mówią, lepiej dmuchać na zimne ja nie panikuję z reguły..
Właśnie Montii on jest jak zegarek Puka zawsze bardzo dużo. A szczególnie dużo po śniadaniu słodkim.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 08:07   #1724
gosiawolna
Rozeznanie

poloz sie i wypij szklanke mleka. po chwili zacznie szalec nie martw sie napewno wszystko jest ok moj maly tez ma czasami leniwe dni tak jak jego tatus
Stary 2011-01-11, 08:07   #1725
Montii
Zakorzenienie

no to jak uważasz, Ty będziesz wiedziała jak najlepiej

[LEFT]
Stary 2011-01-11, 08:08   #1726
laseczkaa
Zadomowienie

hej

megi2015
ja też zdecydowanie 3 wybieram

a ja zaraz lecę na zakupki

wstałam dziś wcześnie, ale noc miałam straszna najpierw nie mogłam zasnąć przez ponad godzinę a potem co 2 godzinki się budziłam...
ostatnio widzę że często mam takie zarwane nocki. a do tego jeszcze wczoraj zgagę miałam wieczorkiem

to miłego dnia odezwę się później .

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 08:09   #1727
Montii
Zakorzenienie

wyczytałam gdzieś w gazecie,że dzieci w brzuchu reagują na pogodę nie wiem czy to prawda, ale jak patrze na to co mam za oknem... sama nawet bym stopą ani ręką nie ruszyła gdybym miała taką możliwość

[LEFT]
Stary 2011-01-11, 08:12   #1728
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a jaki model?
My zamówiliśmy Teutonia Mistral P - sprawdzony przez znajomych, solidnie wykonany.
http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E

taki jak ten w przykładowym linku (na szybko znalałzam, bo nie mogłam znależć już z kolorem naszym) tylko kolor fiolet/ciemna sliwka cały.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 08:14   #1729
Ahtaga
Wtajemniczenie

Dzień dobry Ja od dziś już na l4

Dziewczyny, jaka wysokość macicy macie teraz?
Ja wczoraj byłam na wizycie i lekarka powiedziała, że jakoś nisko mam brzuch...macica niecałe 3 palce nad pępkiem (28tc). Odkąd opadł tak jakby brzuch to mam te bóle pachwin i ruchy dziecka czuje bardzo nisko i są dość nieprzyjemne. Biorę Cordafen i Luteinę dodatkowo. Za tydzień kontrola i zobaczymy.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 08:18   #1730
87czarna
Zakorzenienie

megi dla mnie też numer 3!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 08:22   #1731
Tity
Zakorzenienie

Montii i inne dziewczyny, przyszły do Was już nagrody z konkursu aniołkowego?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 08:22   #1732
Montii
Zakorzenienie

A mój TŻ nieogolony

[LEFT]
Stary 2011-01-11, 08:23   #1733
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
powodzenia na wizycie
ja juz rano byłam na badaniach w laboratorium
a ja zaraz lecę po odbiór wyników
a jutro mam wizytę, ale pewnie usg nie będzie, bo miałam ostatnio robione.

a moja niunia tak szaleje od rana, że aż dostała czkawki......
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 08:31   #1734
coralady
Wtajemniczenie

Hej!

Zanim doczytam co u was to napiszę co mi sieśniło

Miałam sen...Urodziłam dziecko przez cesarskie cięcie,pokazali mi je przez chwilę i kazali odpoczywac.Po jakims czasie przyniesli mi je do karmienia i okazało sie chłopcem,Mówię,ze ja urodziłam dziewczynke i chce ją zobaczyć!Pielegniarka próbowała mi wmówić,ze to jest moje dziecko,ale ja dobrze wiedziałam że nie.Krzyczałam,że wezwe prase i telewizję i nagłośnimy sprawe zamiany noworodków! Pobiegłam do pokoju z noworodkami i wskazałam im dziewczynke mówiąc,że to moja córeczka!Tak bardzo nie chciałam tego chłopca,bo on nie był mój!Tak bardzo mocno czułam,ze to nie moje dziecko,że nie mogłam znieść myśli,że chcą mi to wmóiwić.Pierwszy raz widziałam twarzyczke mojego dziecka-była taka śliczna,słodka i malutka Zastanawiam sie jak rzeczywiście wygląda ten mój Skarb Nie mogę się Jej doczekać!

A mam pytanie jakie rożki/beciki kupujecie-miękkie czy usztywniane?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-01-11 o 08:56
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 08:57   #1735
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
chyba skupiam się na 3 kolorkach wózków dla małego. wybrać oczywiście trzeba jeden haha pomóżcie kochane...proszę:

mała modyfikacja może jeszcze taki wchodzi w grę

mi najbardziej drugi pod pasował

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość

nie martw się kochana na pewno zaraz zacznie szaleć u mnie też tak jest że raz jest cisza a raz szaleństwo takie że się martwię czy mi przez pępek nie wyskoczy

jeżeli bardzo cię to niepokoi to jeśli masz możliwość możesz podjechać na IP

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
trzymam kciuki a pomyślne wieści

coralady
ja kupiłam i miękki i usztywniany

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 09:35   #1736
izunia233
Zadomowienie

Hej
Dzisiaj rano pojechałam do laboratorium zrobić wyniki i wkurzyłam się na maksa. Poczekalnia jest wielkości 2x1,5 metra a w środku jakieś 15 osób. No i co, oczywiście brzuch mi odstaje, wiec widać, że jestem w ciąży, myślicie, że ktoś powiedział "Niecha Pani usiądzie?" kompletnie nikt. Znieczulica. Stałam tak 45 minut zanim przyszła moja kolej. Już nie wspomnę, że babcie emerytki musiały siedzieć bo inaczej moherowy beret mógł spaść im z głowy. Brrr....

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Hmhmhm moze masz infekcje jakas??? Mnie tak sie wydaje....ale lekarzem nie jestem...

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Mnie 3 sie najbardziej podoba :P
Dzwoniłam do swojego gin i pytałam się o ten ból w pachwinie i powiedział mi, że najprawdopodobniej zaczyna robić mi się stan zapalny i kazał brać no-spe i tabletki żurawit.

coralady no to miałaś sen, raczej horror

megi ja też jestem za 3
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 09:45   #1737
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej
Dzisiaj rano pojechałam do laboratorium zrobić wyniki i wkurzyłam się na maksa. Poczekalnia jest wielkości 2x1,5 metra a w środku jakieś 15 osób. No i co, oczywiście brzuch mi odstaje, wiec widać, że jestem w ciąży, myślicie, że ktoś powiedział "Niecha Pani usiądzie?" kompletnie nikt. Znieczulica. Stałam tak 45 minut zanim przyszła moja kolej. Już nie wspomnę, że babcie emerytki musiały siedzieć bo inaczej moherowy beret mógł spaść im z głowy. Brrr....
Ja tak miałam ostatnio w banku. Było 22 osoby przede mną i 2 kasy! Było gorąco na maksa, porozpinałam się, widać było przecież brzuch i żadna lafirynda mni nie przepuściła, a ja sie nie umiem upominać Wyszłam po godzinie tak zmęczona, ze szok. A jeszcze siku mi sie chciało, a tam nie było łazienki dla klientów

Ja kupuję rożek z usztywnieniem. Ciekawe czy ten w tesco jest usztywniony?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 09:51   #1738
Montii
Zakorzenienie

ja się nauczyłam upominać o swoje
i jestem z siebie dumna

[LEFT]
Stary 2011-01-11, 10:00   #1739
iizabelaa
Zakorzenienie

Dzień dobry,
ja jak zwykle pospałam do 10

Cytat:
hmmm wiesz co na zdjęciu on wygląda faktycznie trochę na szary, ale na tych próbkach które dostałam z tako to jest to taki raczej powiedziałabym brąz. wklejam dla porównania zdjęcia z innych stron, na których bardziej realnie wygląda.
i i tak się podoba w tej brązowej wersji,
bardziej niż te zielone

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
to samo chciałam napisać,
bo ja sobie wstałam kawke piję,
mała jeszcze się ani razu nie ruszyła
a ja nic

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Montii i inne dziewczyny, przyszły do Was już nagrody z konkursu aniołkowego?
ja jeszcze nie dostałam,
w wszystko inne z wizażu bardzo szybko do mnie przyszło

ahaaaaa zapomniałam napisać, że wygrałam blender w feralnym konkursie kulinarnym
przez który bym się z wizażem pożegnała

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja od dziś już na l4

Dziewczyny, jaka wysokość macicy macie teraz?
Ja wczoraj byłam na wizycie i lekarka powiedziała, że jakoś nisko mam brzuch...macica niecałe 3 palce nad pępkiem (28tc). Odkąd opadł tak jakby brzuch to mam te bóle pachwin i ruchy dziecka czuje bardzo nisko i są dość nieprzyjemne. Biorę Cordafen i Luteinę dodatkowo. Za tydzień kontrola i zobaczymy.
tak dokładnie to nie wiem, ale z tego co ostatnio mi pokazywał
to chyba z 10cm nad pępkiem się kończy

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A mam pytanie jakie rożki/beciki kupujecie-miękkie czy usztywniane?

ja mam miękki, i teraz myślę jaki dokupić drugi,

siostra moja ma usztywniany, tzn. ma tam taka delikatną gąbkę, i jest to w szczególności na początku bardzo wygodne,
ale ponoć to kwestia przyzwyczajenia,

jak się używa z usztywnieniem od początku to potem miękki wydaje się nie wygodny
Stary 2011-01-11, 10:01   #1740
Montii
Zakorzenienie

izabela brawo

o , mnie synek zaczął właśnie kopać, a wstałam po 8 także on pospał sobie dłużej ;-)

jadę na uczelnie

miłego dnia

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości