|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Widzę,że ładnie zeszłaś z wagą, od kiedy się odchudzasz i jak to zrobiłaś?? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1712 |
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
hmmm ja jem płatki z mlekiem na sniadanie a potem drugie około 4 godziny pozniej.
![]() ![]() U mnie z dietą dzis nie do konca fajnie,dałam się wyciagnac chlopakowi na lody. Ale nie zaluje,juz dawno mu to obiecalam a dzis bylo taaak cieplutko ![]() Poza tym lodami: -płatki z mlekiem -kanapka -jabłko -talerz pomidorowej Na kolacje pewnie jakis jogurt/owoc,serek wiejski zobaczy sie jeszcze ![]() Nareszcie wolneeeeeeee od szkoły ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1713 |
Rozeznanie
|
u mnie dzisiaj okropnie!!!
![]() zbliża mi się okres i mam takie zachcianki, ze sama się sobie dziwię, bo nigdy czegos takiego nie miałam. na szczęście nie na słodkie ;D zjadłam pół słoika ogórków kiszonych!!! ![]() i na te porcje, wydają mi się jakieś większe ![]() już nie musze mówić, że cały czas jestem w kuchni i coś podjadam. 400 kcal jak nic na wieczór jest masakra, a tak dobrze mi szło...ale troche się załamałam bo było 400g więcej na wadze. i się wkurzyłam, ale to chyba przez ten okres...no nic jutro długi spacer i ćwiczenia intensywne Edytowane przez arsenalfan26014 Czas edycji: 2011-04-20 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja dzisiaj tak: -2 wafle ryżowe z łososiem -mała kanapka z chleba razowego -mała shoarma w fenixie, -jabłko ![]()
![]() |
![]() |
#1715 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny u mnie tez dziś masakra;/ niedługo okres, ale coś mi się spóźnia znowu. Też mam takie dziwne zachcianki, niech to minie szybko
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1716 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Akceptacja samego siebie to naprawdę trudne. Cytat:
![]() No a na siłowni to każdy tak sam biega na bieźni i nie jest smutaśno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Do mnie w końcu zawitała @, już mnie zaczynało strasznie nosić, bo waga stała w miejscu, nawet z lekkim wzrostem, opuchnięta jestem strasznie, teraz mam nadzieję, że spadnie coś tam. Cytat:
praca mało mnie nie wykończyła ![]() ---------------------------- U mnie tak trochę z grzeszkami, ale w bilansie. Ostatnie 3 dni to głównie ochota na ryby z puszki, więc jadłam w sosie pomidorowym, bo najmniej kaloryczne są i paluszki krabowe. Od jutra w końcu WOLNE ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
Ej, ja bym nie powiedziała, że 1200 kcal to najzdrowsza dieta...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Rozeznanie
|
to twoje zdanie. mi się wydaje, że to dosyć zdrowa dieta. jesz owoce, warzywa wszystkie witaminy i elementy, które są najważniejsze. eliminujesz te złe dla organizmu czyli tłuszcze zbędne i takie tam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
Masz prawo do swojego zdania, ale ja z nim absolutnie nie zgadzam się
![]() Ale już drążąc temat, to według Ciebie dlaczego nie? ------------- śniadanie (222kcal): - serek wiejsk 3% - słodzik - kiwi - kawa+sł+mleko II śniadanie (311kcal): - szprotki w sosie pomidorowym - chleb mieszany obiad (486kcal): - szprotki w sosie pomidorowym - chleb mieszany podwieczorek (217kcal): - tofelek - kawa+sł+mleko Razem: 1236kcal. I dzisiaj jeszcze tylko zjem wafla ryżowego. Edit: Zapomniałam na wadze dzisiaj: 58,7kg ![]() Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2011-04-22 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewuszki
![]() Staram się czytać Was na bieżąco, niestety brak czasu na pisanie, ale trzymam się dalej, waga waha się między 58 a 59 więc jest nieźle, ale jak to się mówi "apetyt rośnie w miarę jedzenia" stwierdziłam, że 57 ale wieczorem to już byłoby super, więc mam zamiar dążyć do celu. Na aerobic chodzę regularnie i powiem Wam że super sprawa tak się umęczyć ![]() Kochane życzę Wam już dziś z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych przede wszystkim dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, spełnienia najskrytszych marzeń w tym upragnionej figurki ![]() ![]() Składam Wam już dziś życzenia, bo nie wiem czy do wtorku znajdę chwilkę, aby tu zajrzeć, trzymajcie się Kochane cieplutko ![]()
![]() |
#1721 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A ten jadłospis, który podałaś - koszmarny... Jeśli tak wygląda Twoja dieta, to wiedz, że ona ABSOLUTNIE NIE JEST ZDROWA ![]() Bo nie liczy się ilość, ale jakość kcal ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() Ale i tak, jak wspominałam, 1200kcal to organizm zużywa na podstawowe funkcje życiowe, jak oddychanie, metabolizm, a jak za mało dostarczacie to spowalnia Wam metabolizm i wolniej chudniecie. 1500 kcal to jest minimum ![]() O ile jesz owoce, i w niemal każdym posiłku - warzywa, spożywasz odpowiednie ilości białka to jest to zdrowe, ale tak jak podała koleżanka - szprotki w sosie pomidorowym i chleb mieszany na obiad to jest jakaś masakra... Poza tym za mało posiłków dziennie, 5 to jest minimum, żeby metabolizm przyspieszył ![]() Edytowane przez jagagaga Czas edycji: 2011-04-22 o 17:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 |
Rozeznanie
|
tak czy siak, ja uważam że to jest zdrowa dieta i tyle
![]() ja dzisiaj tak: śniadanie: musli z jogurtem Jogobella poziomkowym 2 śniadanie-nie było, bo jadłam śniadanie o 10... obiad: kasza gryczana z rybą i cukinią podwieczorek: jabłko kolacja: kromka chleba pełnoziarnistego z pomidorem i mozzarellą light ![]() u mnie z wagą cos jest nie tak, albo waga szwankuje albo po prostu przytyłam te 300g. ale wydaje mi się, że jednak waga szwankuje, chociaż jest nowa, bo za każdym razem pokazuje coś innego, mimo tego, że między ważeniami nic nie jadłam i nie piłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dziewczyny dbające o swoje ciałka
![]() Jestem na 1200-1400kcal od trzech tygodni, i schudlam tylko pol kilo ![]() ![]() Mysle, ze dieta jest w miare przemyslana. Węgle jem bardziej z rana, wieczorem juz tylko bialka. Jem tylko pieczywo pelnoziarniste itd. Mysle, ze od strony technicznej wszystko jest ok. Moze podzielicie sie doswiadczeniem? Moze ktoras z Was tez tak miala? Staram sie nie zniechecac ale to takie trudne, gdy nie widac zadnych efektow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale wydaje mi się, że to była po prostu woda i że organizm przyzwyczajał się do zmiany na lepsze, dlatego tak ładnie reagował ![]() teraz idzie mi trochę słabiej, bo już trzeba więcej ruchu, aby było cokolwiek widać. chociaż i tak ludzie mówią "o! schudłaś?" ja tego w ogóle nie widzę, może trochę po ubraniach, ale nie wiele w końcu mam do zrzucenia jeszcze ok 20 kg i widze siebie codziennie w lustrze, więc tego sie nie widzi... nie wiem co ci poradzić, moze jesz coś, co zatrzymuję wode w twoim organiźmie? za dużo soli. albo za mało wody pijesz? nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do wagi, to nie przejmuj się tym tak bardzo. Wiadomo, że każdego dnia będzie pokazywać inaczej. W ciele zachodzą różne procesy, i np. przed okresem ciało nabiera wody, więc ważymy więcej. Najlepiej wyznaczyć sobie ważenie raz w miesiącu, i wiadomo - z rana, na czczo, przed śniadaniem a po kibelku ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez jagagaga Czas edycji: 2011-04-22 o 19:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Raczkowanie
|
ooo stara strona graficzna? jak miło!
![]() Dziewczyny wpadłam na chwilkę zyczyc wam Wesolych i Spokojnych Świąt bo jutro z rana wyjezdzam i nie wiem czy dopadne gdzies kompa ![]()
![]() |
#1727 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
Rozeznanie
|
"Nadmierna ilość soli powoduje zatrzymanie wody w organizmie, a to z kolei może owocować nadciśnieniem tętniczym i obrzękami oraz zaburzeniami pracy nerek."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 | |||
BAN stały
|
Cytat:
http://www.stat.berkeley.edu/~census/573.pdf Analizują wszystkie badania na ten temat i dochodzą do wniosku że są nie jest przyczyną nadciśnienia itd. Badania przeanalizowane od 1966 do 1997 roku: Cytat:
Cytat:
Walter Bloom przeprowadził szereg badań na temat wpływu diety i gromadzenia wody i soli. Właśnie siadam do pisania artykułu na ten temat więc jak skończę to podeśle jak zechcesz. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 |
Raczkowanie
|
dziewuszki zdrowych pogodnych swiat wielkanocnych
![]() A co do kolezanki ktora twierdzi ze ta dieta jest beee i robimy krzywde. Bierz pod uwage ze napewno wiekszosc z nas zanim zaczela diete jadla typowe SMIECIE ! ja napewno. Kolacja to chipsy cola obiad byle co byle zjesc teraz ? obiad skadajacy sie z warzyw ryb mieska chudego kolacje lekkie, bez slodkiego glownie bialka Bo musimy wkoncu sobie te 1200 kcal jakos madrze rozplanowac. I ZADNA Z NAS NIE SKARZYLA SIE ZE WYPADAJA WLOSY PAZNOKCIE ITP ja juz jestem od stycznia na tej diecie i uwazam ze nauczylam sie zdrowo madrze odzywiac. moje zdanie.i tego trzymac sie tez bede.nikt nikogo nie zmusza.jestesmy dorosle pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 |
Raczkowanie
|
![]()
Życzę wszystkim Wesołych Świąt
![]() ![]() i nie obżerajcie się przy stole ![]() ![]() ![]() a u mnie ostatnio 1200-1400kcal Tatko zrobił zupę warzywną, więc pyszniutko było ![]() ![]() ![]() Kolacja to musli z jogurcikiem ![]() ![]() do tego szał przedświąteczny, zakupy, więc sporo łażenia ![]() a jak u Was ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1734 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym ciągle piszecie, że to zdrowa dieta, że same zdrowe rzeczy jecie, itp. itd. a ja nie widziałam, żeby gdzieś ta dieta została opisana, co należy jeść - jedynie że ma być 1200 kcal. A te 1200 kcal każdy może opacznie zrozumieć. Na przykładzie koleżanki : Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=jagagaga;26503291]A czy ja powiedziałam, że jedzenie zdrowych rzeczy to zło? Gdzie to napisałam?
![]() Poza tym ciągle piszecie, że to zdrowa dieta, że same zdrowe rzeczy jecie, itp. itd. a ja nie widziałam, żeby gdzieś ta dieta została opisana, co należy jeść - jedynie że ma być 1200 kcal. A te 1200 kcal każdy może opacznie zrozumieć. Na przykładzie koleżanki : To ma być zdrowe? Mądrze rozplanowane? Dobrze zbilansowane? Nie rozśmieszaj mnie, taki jadłospis to jakaś masakra.[/Kolezanko dlaczego "pakujesz " wszystkich do jednego worka.?! Nie bede sie wypowiadac za poissonivy . Co ty sie tak nas uczepilas ? Ten watek jest dla osob co mysla tak jak ja wiec nie rozumiem co ty tu robisz ? oczywiscie nie obrazajac Cie . I czytam ze zrozumieniem . Odpisuje Ci ze ja wiem dzieki tej diecie co jest dobre a co zle dlatego uwazam ze jest dla mnie najlepsza. Poza tym piszesz ze to malo jak na zapotrzebowanie dzienne. A skad mozesz wiedziec kto jakie ma ??? Ja mam na przyklad prace biurowa i mam zero ruchu jedynie w domu na orbitku. wiec moje zapotrzebowanie jest duzo nizsze niz u kogos to pracuje fizycznie ALE TO CHYBA LOGOCZNE proponuje nie kontynuowac tego tematu niz uwazam to za zbedne. Jeszcze raz WESOLYCH SWIAT DLA WSZYSTKICH ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Rozeznanie
|
hejka dziewczyny ;D
ja również życzę wam wesołych, radosnych świąt wielkanocnych ;D święta się jeszcze nie zaczęły a ja już się ugięłam! moja motywacja chyba spada... śniadanie: jogurt bakoma+musli 2 śniadanie: pół jabłka obiad: kasza gryczana ze śledziem duszonym podwieczorek: miało być pół jabłka a był kawałek sernika i babki ![]() kolacja: coś bardzo lekkiego niby mi wyszło bez kolacji 1100 kcal, ale to chyba nie możliwe, chociaż w sumie babkę to zjadłam tylko środek, sernika mały kawałeczek...ale jednak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 |
Raczkowanie
|
Matko jakie tutaj kłotnie powstają
![]() ![]() ![]() Udało mi się dorwac kompa,nareszcie ![]() - 2 małe kromeczki chleba+ jabłko - jabłko - 2 gołąbki bez kapusty Na kolacje moze jajko sama jeszcze nie wiem .. Zaraz idę na skakanke a potem spacer juuupi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1738 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Także nie stosuję żadnej diety, stosuję się jedynie do zdrowych nawyków żywieniowych. Jem właściwie to samo co wy, tylko lepiej skomponowane, w lepszych proporcjach i mam lepiej rozbujany metabolizm ![]() ![]() A poza tym skąd wiesz, że nie nabawisz się jojo? Do końca życia będziesz jadła jak wróbelek? Czy może zamierzasz kiedyś ją zakończyć? Moim zdaniem nagłe obcinanie kcal z 2000-2500 do 1200 jest właśnie drastyczne dla organizmu. Tak naprawdę jeśli chce się schudnąć wystarczy obciąć 300 kcal z dotychczas przyjmowanych, no i oczywiście nie jeść śmieci. Edytowane przez jagagaga Czas edycji: 2011-04-23 o 16:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
![]()
Bo prawda taka,że wszystko jest dla ludzi w małych ilościach i przy zdrowym rozsądku. Ja jednak uważam,że nie jest obojętne co jemy w tych 1200kcal... i tu się zgadzam, powinny to być zdrowe posiłki np. chude mięsko na parze, warzywka itd.
Ale nie kłóćcie się proszę...
![]() |
#1740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I ja wcale nie chcę się kłócić. Polemizuję jedynie ze stwierdzeniem, że to "Najzdrowsza Dieta", bo na pewno nią nie jest. Przecież nikogo nie będę zmuszać, żeby zaprzestał tej diety, ale wypowiadam się, coby ktoś był chętny do zmiany zdania i zastosowania czegoś mniej drastycznego i zdrowszego ![]() Btw. nawet jak odchudza się otyłe 10-cio letnie dzieci to jedzą te 1400 kcal. A mają przecież o wiele mniejsze zapotrzebowanie kcal niż dorosły człowiek. Edytowane przez jagagaga Czas edycji: 2011-04-23 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.