|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
w życiu nie próbowałam nawet bobu Mmmm lody![]() Cytat:
Idę jeść sałatkę śledziową
|
||
|
|
|
#1712 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Ja narazie sama zleciłam sobie badanie - kontrolowanie cukru i nie wiem co i jak.Cytat:
|
||
|
|
|
#1713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koło domu mam taką zarąbistą lodziarnię- sami kręcą, ach pyszności. A ten co zapodałaś , no nie powiem- na następnych zakupach jest mój ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dobrze ze i wam sie tak robi bo juz myslałam ze mi sie coś na mózg rzuciło hehe
Archinta kup kup pyszne sa ja zawsze wcinałam smietankowe albo owocowe a jak kupiłam te to w przeciagu niecałych 2 tygodni kończymy 3 opakowanie hehe
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kusi mnie żeby sprawdzać ale wiem, że nie wolno
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja z lodów to najbardziej te z Lodomanii i Grycana lubię. |
||
|
|
|
#1716 |
|
Rozeznanie
|
Mam takie dziwne pytanie do kobietek mierzących cukier - od kiedy zaczynacie liczyć czas od rozpoczęcia czy zakończenia posiłku? Dajmy na to zaczynam jeść obiad o 15.00 a kończę o 15.15 to pomiar po godzinie robię o 16.00 czy 16.15? Nie śmiejcie się ze mnie, ale ja na prawdę mam problem z ogarnięciem tego
![]() Lody Grycana ![]()
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1718 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie też tak mierzę i zastanawiam się czy dobrze robię
|
#1719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pięknieEchhh dużo było tych odpowiedzi i nawet nie pamiętam komu na co miałam odpisać Było o numerach ubezpieczenia, dyskietkach i zaświadczeniach o opłacaniu składek. Mnie podczas podbytu w szpitalu nikt nie prosił o dyskietkę tylko miałam dostarczyć druk RMUA - także myślę, że dobrze je mieć ze sobą. Było o "przytulankach" z naszymi Miłościami... Moje libido umarło ![]() Były śliczne zakupione sukienki ![]() Gratulowałam nowym rozpoczętym tygodniom ![]() I wiele wiele innych ![]() A co u nas... Otóż po wizycie u Gin w poniedziałek okazało się, że szyjka znowy się skrócila z 38mm na 32mm... Wiem, że nie jest najgorzej ale strasznie się tym przejęłam... Poza tym mam pytanie do Was: czy któraś ma ryzyko konfliktu serologicznego? Pytam bo mi Gin zasugerował "szczepionke" z surowicy o nazwie Gamma Anty D - niby profilaktycznie.... A teraz pozytywnie... Leci chyba 28 tydzień. Mały Balonik waży 1200 gram Dostaliśmy od kuzynki Tż łóżeczko i wanienkę i mnóstwo ubranek po jej Dominiku A dziś dokupiłam jeszcze w lumpie spodenki, koszulkę, bodik z dlugim rękawem i bluzę
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chciałam się poradzić, tż ma niedługo urodziny i chciałam mu kupić zegarek - tylko nie wiem czy mnie teściowa nie zje bo niby zegarek "odlicza czas do rozstania/śmierci" Mam się przejmować?
|
|
|
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lody Grycana
A ja wciąż pochłaniam mleczne kanapki kindera ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na wizycie. Babka sobie ze mnie pożartowała
A wszystko przez to, że umówiła mnie w efekcie moja mama Chociaż wagę dziecka obliczali "ręcznie" i wyszło im 1700 więc chyba nie bardzo... bo tydzień temu miał 1300 więc chyba nie urósł aż tyle W każdym razie powiedzieli mi dokładnie z tymi wodami. Max to 22, minimum to 6 a ja mam 10, więc średnio, ale przynajmniej wiem na czym stoję. Oczywiście znowu dostaliśmy zdjęcie siurka, bo tym nam zaświecił na wejsciu. Okazuje się że mały się tak obrócił że ma nogi obok żeber i może mi się ciężko oddychać i zgagi- więc wszystko się zgadza. Łożysko chyba tylnie cokolwiek to znaczy... I pytałam o tą cytomegalię to mówiła, że tokso zalecają tylko bo na to pierwsze to rzadkie przypadki i w moim wieku ciąży już nie ma sensu ... Ufff, jak dobrze że poszłam mogę spać spokojnie ![]() Plener też zaliczony,więc dopiero teraz mogę powiedzieć że mam wakacje |
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
e no grycana to tez lubie
ale lubie sobie jej zjesc w ich tym deserku to sie chyba deser grycana nazywa i jest z bita smietana i takimi dobrymi kawałkami czekolady mniam mnaiam
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mojemu kupowałam. Na szczęście w swoim biznesie dostał jakiś lepszy z kryształkami svarowskiego i mój porzucił |
|
|
|
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupuj jakis fajny na pewno sie ucieszy![]() Nastka a my to chyba na jakiegos soka powinnyśmy sie umówic i uczcić że jestesmy o rok starsze ![]() Cytat:
no i twój mały to juz nei taki mały
|
||
|
|
|
#1726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym się absolutnie nie przejmowała!
|
|
#1727 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam się bo ja mam Rh+. Duży synuś Cytat:
Mi tż też kupił kiedyś buty![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to i tak we wrześniu najwcześniej![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie cieszy się, bo on nie wie co ma mi kupić, a dodatkowo jeszcze zabrałam mu pomysł na część prezentu na rocznicę ślubu![]() A którego masz urodzinki bo zapomniałam? Jestem za spotkankiem
|
||||||
|
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja on badał ecznie wagę..? Tak z ciekawości ![]() Mój w 3 tygodnie "przytył" z 800 na 1200 więc 400 gram ... Ale w tydzień to chyba nie bardzo ![]() Nie miałam ani jednego ani drugiego Ja to wogóle tylko miałam 2x morfologie i mocz, 2x przeciwciała , tąą glukozę fuj i teraz znowu mam robić morfologię i mocz... Nie mało tego?
|
|
#1729 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję zakupów i prezentów ![]() Cytat:
ja mojemu kupiłam 2 zegarki, a butów tez ze 3 pary będzie Cytat:
|
||||
|
|
|
#1730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba wszystkie mamusie potrzebujemy tutaj takiego potwierdzenia jeszcze, że nie jest tak źle
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Taki mam zamiar
![]() Cytat:
Teraz już i tak za późno na takie badania więc się nie przejmujCytat:
|
||
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tokspolazmozy to ją się robi jak coś we własnym zakresie więc możesz jeszcze zrobić. Edit: chociaż chyba faktycznie bardziej dla siebie bo już późno
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-01 o 20:11 |
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Nastka Ty masz 10 dobrze pamietam? to ja mam dzien wczesniej -tylko ze ja stara jestem hehe
co do badań to ja wychodze z założenia ze Ci lekarze albo przesadzają w jedna strone albo w drugą i nei dają w ogóle-ciezko nadazyc |
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie![]() Oj tam stara zaraz My maniaczki wizażowe, mamusie wrześniowo-październikowe zawsze (!) będziemy piękne i młode i tego proszę się trzymać![]() Jest tak jak mówisz a pewnie jest gdzieś zapisane co i jak dokładnie powinno być
|
|
|
|
|
#1737 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cycochy jako tako mi się w nim mieszczą, ale obwód jest za duży, dokupie w pasmanterii ten element z haftkami i sobie doszyje to mi lepiej będzie biust podtrzymywał. Ogólnie jest paskudny i piersi wygladają w nim przeokropnie ale może do szpitala albo potem do spania będzie wygodny, zobaczymy za tą cene nie chciało mi się nad nim za bardzo zastanawiać Cytat:
ja się widziałam w tym tygodniu z szefową tą od przedszkoli i też mi powiedziała że jak tylko bym chciała wrócić to mam dzwonić ![]() Cytat:
i truskawki też jem - próbuje sie najeść na zapas jak co roku Cytat:
moge je pochałaniać litrami ![]() ojej, okropna jestem narobiłam Wam ochoty na kakao ![]() w ogóle to ja to kakao kupowałam w sklepie po 6 rano (jak zawiozłam tż do pracy) pani się na mnie prześmiesznie patrzała Cytat:
![]() z Lodomani fakt pyszniutkie są, jeszcze kuzynka tam pracowała to mi zawsze nabierała tak z góry z tymi pysznymi posypkami i polewami Cytat:
![]() 2. My mamy ryzykko konfliktu ale póki co lekarz nic mi nie proponował ![]() 3. Maleństwo kochane 4. Fajnie że dostaliście tyle rzeczy no i czekamy an fotki Twoich zakupków ![]() Cytat:
dostałam zegarek pod choinke od tż i jakoś dobrze nam się żyje żadne z nas się nie wybiera nigdzie ![]() Cytat:
![]() ale sie Natalcia wierci Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-01 o 20:34 |
||||||||
|
|
|
#1738 | ||
|
Zakorzenienie
|
własnie pojechała od nas kuzynka TZ z mężem i synkiem 10 m-cy
ale z niego słodki rozrabiaka - zaczyna chodzić i cały czas by tylko chciał biegać za rączki strasznie fajny dzieciakja wcinam tuńczykową ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie jakby mi nogę w żebro prawe wsadzał mały, ale to chyba za wcześnie na takie wrażenia
?
|
|
|
|
#1740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Strasznie dużo się tu działo od wczoraj. Gratuluję udanych wizyt (Małgosiu, pewno Ci ulżyło, że synek się odwrócił ), rozpoczętych tygodni , zakupionych ciuchów dla mam (Archinta - bardzo ładna zielona sukienka, Natka - super ) i dla dzieci (nie pamiętam czyje to wypasione łóżeczko turystyczne).Lulla, miałaś rzeczywiście paskudną serię, a to włamanie w nocy to jakaś masakra! Oby to już był koniec wszystkiego złego, co Cię ostatnio spotkało Cytat:
Ja się też zastanowię, czy robić cytomegalię i toxo jeszcze raz.Cytat:
![]() Czy u Was też tyle kleszczy w lesie? ![]() Mi też na pewno będzie czasem smutno, jak już dziecko będzie po drugiej stronie.Teraz to takie grzeczniutkie, cichutkie i tak blisko zawsze ![]() Cytat:
Cytat:
Mi się lipiec dobrze zaczął, bo dziś urodziny mojej mamy A do kompletu urodziny Lotki (suczki) - 6 lat temu byłam z moim ówczesnym narzeczonym, a dziś mężem przy porodzie Wczoraj i dziś podpytałam moją kuzynkę, która rodziła w naszym szpitalu dwójkę swoich dzieci (tym bardziej doświadczona, że miała i SN i CC) o szczegóły na temat pobytu i porodu. Nie powiem, nie wszystko jest jakoś super, ale jak więcej wiem, to jestem spokojniejsza. Przynajmniej wiem co i jak, na co zwrócić uwagę. Ciocia (wspominałam Wam, że mam taką, co pracowała ponad 25 lat na noworodkach) mi obiecała, że da znać babkom ze szpitala, że "swoja" tam przyjdzie O tyle mam łatwiej, że częściowo mamy to samo nazwisko, niezbyt częste do tego Kuzynka mi też podpowiedziała kilka rad na temat wyprawki, generalnie dobrze kombinuję ![]() No będzie to jakoś, musi być, byle sobie wszystko poukładać Jakoś do przodu dziś pozytywnie patrzę. Pewnie dlatego, że się ochlodziło i czuję się dobrze ![]() Jeszcze się pochwalę, że mam super fajny nowy laptop Nie wiem co jest nie tak, ale dalej mam godzinę do tyłu na Wizażu Żebym się przez to nie spóźniła gdzies kiedyś
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-01 o 20:59 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

a tak to nawet bym nie wiedziała hehe
no ale nie pisałam z wami to skad macie wiedziec hehe a arbuza własnei pochłonełam

pięknie
Mam się przejmować?

My maniaczki wizażowe, mamusie wrześniowo-październikowe zawsze (!) będziemy piękne i młode