Oleje i olejki do włosów - część III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 16:43   #1711
agison
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Mądre i takie życiowe te twoje filozofie.
Raczej tych zielonych nie ma, zostały te suchary. Bo myślałam o zalaniu tych liści olejem, ale kto wie czy to ma jakieś właściwości przyciemniające
ojtam ojtam
jeśli sa brązowe to chyba słabo ... zawsze możesz zalać trochę na próbę, tyle żeby nie było Ci szkoda, ale nie wiem czy coś wyjdzie liście też teraz jakby bardziej suche ...
ja nie pamietam kiedy robiłam ten macerat, ale wydawało mi się że jakoś pod koniec września tylko u mnie na północy wszystko wolniej dojrzewa i starzeje się również

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:00   #1712
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
ojtam ojtam
jeśli sa brązowe to chyba słabo ... zawsze możesz zalać trochę na próbę, tyle żeby nie było Ci szkoda, ale nie wiem czy coś wyjdzie liście też teraz jakby bardziej suche ...
ja nie pamietam kiedy robiłam ten macerat, ale wydawało mi się że jakoś pod koniec września tylko u mnie na północy wszystko wolniej dojrzewa i starzeje się również
Jeszcze popatrzę po parkach czy ogrodach, najwyżej "pożyczę" z czyjejś działki, o ile będą. A jak nie to trudno, poczekam do następnego roku, a póki co henna
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:44   #1713
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
A żebyś wiedziała:d sama bym kupiła,ale nie wiem jak działałby. na moje włosy
Nikt nie wiem co jak będzie działać ja też nie wiem
Stary 2011-10-04, 18:32   #1714
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

aa u mnie nie bylo ryzowego w biedro ani zadnego ciekawego w lidlu
Stary 2011-10-04, 18:37   #1715
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Gdzieś wyczytałam o gotowaniu skrzypu w oleju słonecznikowym.

Zastanawiam się czy sezamowy by się do tego nadał bo jak na złość skończył mi się słonecznikowy a chciałabym spróbować upichcić tę miksturę
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 18:41   #1716
kiika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Ja sobie zamówiłam Parachute, czekam juz prawie tydzień na niego..od Bombaybazar
Ja też z bazaru zamawiałam szybciutko mi przyszedł
U mnie świetnie się sprawdził ten olejek, szczególnie w połączeniu z rycyną.

Powiedzcie mi dziewczyny czy oleje można mieszać całkowicie dowolnie, nie ma żadnej zakazanej mieszanki, która by sprawiała, że jeden z olei traci właściwości lub niekorzystnie wpływa na włosy?

Ja kupiłam dzisiaj olej lniany i z orzecha włoskiego. Zaraz się którymś wysmaruję Widziałam też ten z ryżu i tak kusicie że następnym razem chyba wyląduje w moim koszyku .
kiika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:15   #1717
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
ło matko no po prostu wpisujesz w wyszukiwarkę główną "macerat z orzecha" - podlinkuję przepis, już Cię nie będę tą wyszukiwarką piłować
zielone raczej nie będą, moje włosy w kolorze jasny brąz przyciemnia do ciemnego brązu jak używam częściej to wychodzi taka czekolada
Oj to kusisz, bo ja też mam jasny brąz

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak oceniacie olej ze slodkich migdalow?
U mnie też żadnego wow nie było, taki o sobie

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 19:32   #1718
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiika Pokaż wiadomość
Ja też z bazaru zamawiałam szybciutko mi przyszedł
U mnie świetnie się sprawdził ten olejek, szczególnie w połączeniu z rycyną.

Powiedzcie mi dziewczyny czy oleje można mieszać całkowicie dowolnie, nie ma żadnej zakazanej mieszanki, która by sprawiała, że jeden z olei traci właściwości lub niekorzystnie wpływa na włosy?

Ja kupiłam dzisiaj olej lniany i z orzecha włoskiego. Zaraz się którymś wysmaruję Widziałam też ten z ryżu i tak kusicie że następnym razem chyba wyląduje w moim koszyku .
myślę, że trzeba uważać, jeśli chce się podgrzewać taką mieszankę bo niektórych olei/olejów ( jak jest poprawnie?) nie powinno się podgrzewać bo tracą właściwości (np. lniany) ale bez podgrzewania to chyba dowolnie jak komu pasuje (przynajmniej ja nie słyszałam o takich zakazanych połączeniach )
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:41   #1719
pannanika
Zakorzenienie

Czy lniany można używać na skalp? Moja mama kupiła do celów konsumpcyjnych ale chyba jej trochę podbiorę :P
Stary 2011-10-04, 19:48   #1720
izus_86
Zakorzenienie

Proszę Was dziewczyny poradźcie mi, który olejek jest najlepszy do włosów przetłuszczających, no i fajnie by było jakby jeszcze działał dodatkowo na porost włosów? Lawendowy, rozmarynowy, cedrowy, czy jakiś inny ?
I czy mogę go łączyć z olejkiem z Babydream i wcierać w skórę głowy, bo wiem, że nie mogę ich bezpośrednio dawać na skalp bez żadnej bazy?
Wiem, że to nie jest wątek na temat olejków eterycznych, ale niestety na tamtym wątku nikt się nie udziela już od dłuższego czasu
Jeżeli nie wiecie, który by się nadawał do mich bardzo tłustych włosów, to chociaż powiedzcie czy olejek z BD nadaję się jako baza?
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 20:08   #1721
kiika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
myślę, że trzeba uważać, jeśli chce się podgrzewać taką mieszankę bo niektórych olei/olejów ( jak jest poprawnie?) nie powinno się podgrzewać bo tracą właściwości (np. lniany) ale bez podgrzewania to chyba dowolnie jak komu pasuje (przynajmniej ja nie słyszałam o takich zakazanych połączeniach )
Dzięki wielkie ja podgrzewam jedynie kokosa żeby go z butli wydobyć, z resztą nie chce mi się bawić
kiika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 20:18   #1722
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Proszę Was dziewczyny poradźcie mi, który olejek jest najlepszy do włosów przetłuszczających, no i fajnie by było jakby jeszcze działał dodatkowo na porost włosów? Lawendowy, rozmarynowy, cedrowy, czy jakiś inny ?
I czy mogę go łączyć z olejkiem z Babydream i wcierać w skórę głowy, bo wiem, że nie mogę ich bezpośrednio dawać na skalp bez żadnej bazy?
Wiem, że to nie jest wątek na temat olejków eterycznych, ale niestety na tamtym wątku nikt się nie udziela już od dłuższego czasu
Jeżeli nie wiecie, który by się nadawał do mich bardzo tłustych włosów, to chociaż powiedzcie czy olejek z BD nadaję się jako baza?
Ja mam lawendowy i rozmarynowy, ale one chyba bardziej na porost są. Ja w sumie dodaję olejki eteryczne do każdego oleju, więc nie widzę przeciwwskazań do dodania 2 kropel na łyżkę stołową olejku Babydream. Jednak absolutnie NIE WOLNO dawać olejków eterycznych bezpośrednio na skalp bez oleju bazowego !

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 20:25   #1723
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Ja mam lawendowy i rozmarynowy, ale one chyba bardziej na porost są. Ja w sumie dodaję olejki eteryczne do każdego oleju, więc nie widzę przeciwwskazań do dodania 2 kropel na łyżkę stołową olejku Babydream. Jednak absolutnie NIE WOLNO dawać olejków eterycznych bezpośrednio na skalp bez oleju bazowego !
Ja właśnie wyczytałam, że mają też działanie tonizujące, dlatego chciałam wypróbować, nic mi nie zaszkodzi
A który z tych dwóch uważasz, że jest lepszy?
Właśnie będę robić zamówienie na ✂✂✂✂✂✂✂, bo muszę zamówić Acne derm i brakuje mi 5 gr do zamówienia, więc bym od razu zamówiła
Aha i czy stosując olejek Babydream na skórę głowy, nie wzmoży on przetłuszczania? Słyszałam też, że dziewczyny takie olejki eteryczne dodają do szamponów i teraz nie wiem, który sposób będzie lepszy, bo przyznam szczerze, że trochę się boję ten BD dać na skalp
Stary 2011-10-04, 20:29   #1724
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagmara_s Pokaż wiadomość
@ bialaczekoladka
olej ze slodkich migdałów jest wg mnie bardzo, bardzo delikatny... łatwo się zmywa, włosy po użyciu są lekkie, nie zauwazam super-nawilzenia, jednak (!) konce są w znacznie lepszej formie niż po oleju kokosowym, nie ma efektu zbyt lekkich piórek.
Mozliwe ze nie odczuwam pelnego dzialania, w koncu uzylam dopiero kilka razy
mysle, ze wart wyprobowania, niedrogi i wydajny.
Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
dla mnie średni, jakoś nie było po nim żadnego wow, bardzo lekki olej, raczej już się na niego nie skuszę
Cytat:
bo szkoła nie jest po to żeby się w niej uczyć uczyć to się trzeba w życiu, albo na Wizażu
a z tym maceratem to ostrożnie dziewczynki, bo łupiny trzeba zalać wrzącym olejem - także
UWAGA
dla mnie nic ciekawego
Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość

U mnie też żadnego wow nie było, taki o sobie
Dziekuje Wam slicznie za opinnie

Chyba bede zagladac tu czesciej
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 20:45   #1725
agison
Zakorzenienie

Cytat:
polecam u mnie naprawdę dziala, a ja w ogóle mam zajawkę na przyciemnianie bez farbowania, przetestowałam już niemal wszystkie przyciemniające specyfiki świata no i dzięki niemu włosy nie rozjaśniły mi się latem, a przed maceratem zawsze ...

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-10-04, 20:56   #1726
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie wyczytałam, że mają też działanie tonizujące, dlatego chciałam wypróbować, nic mi nie zaszkodzi
A który z tych dwóch uważasz, że jest lepszy?
Właśnie będę robić zamówienie na ✂✂✂✂✂✂✂, bo muszę zamówić Acne derm i brakuje mi 5 gr do zamówienia, więc bym od razu zamówiła
Aha i czy stosując olejek Babydream na skórę głowy, nie wzmoży on przetłuszczania? Słyszałam też, że dziewczyny takie olejki eteryczne dodają do szamponów i teraz nie wiem, który sposób będzie lepszy, bo przyznam szczerze, że trochę się boję ten BD dać na skalp
Spokojnie. Ja też mam przetłuszczające się włosy i żaden olej bynajmniej u mnie nie zwiększył przetłuszczania, więc możesz bez problemu spróbować nałożyć olejek BD na skórę głowy. Ja bym wzięła obydwa o.eter., gdyż ciężko mi ocenić, który lepszy Ja nie dodaję olejków eterycznych do szamponów, więc nie mogę ci pomóc.

Stary 2011-10-04, 20:59   #1727
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie. Ja też mam przetłuszczające się włosy i żaden olej bynajmniej u mnie nie zwiększył przetłuszczania, więc możesz bez problemu spróbować nałożyć olejek BD na skórę głowy. Ja bym wzięła obydwa o.eter., gdyż ciężko mi ocenić, który lepszy Ja nie dodaję olejków eterycznych do szamponów, więc nie mogę ci pomóc.
Ślicznie Ci dziękuję

Zamówiłam już rozmarynowy, najwyżej dokupię też lawendowy
Spróbuję dwóch metod stosowania, np. przy codziennym myciu rozcieńczyć z szamponem i umyć tylko skalp, a raz albo dwa w tygodniu przy olejowaniu włosów nałożyć z olejkiem z BD.

Aha, a czy zauważyłaś jakieś pozytywne efekty względem porostu włosów podczas używania tych olejków?

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2011-10-04 o 21:01
Stary 2011-10-04, 21:48   #1728
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Ślicznie Ci dziękuję

Zamówiłam już rozmarynowy, najwyżej dokupię też lawendowy
Spróbuję dwóch metod stosowania, np. przy codziennym myciu rozcieńczyć z szamponem i umyć tylko skalp, a raz albo dwa w tygodniu przy olejowaniu włosów nałożyć z olejkiem z BD.

Aha, a czy zauważyłaś jakieś pozytywne efekty względem porostu włosów podczas używania tych olejków?
Jeśli chodzi o olejki eteryczne, to lawendowy i rozmarynowy dodałam do wcierki seboradin niger lotion i włosy w ciągu miesięcznej kuracji urosły mi 4 cm ! Żadnym innym sposobem nie osiągnęłam jeszcze takich efektów, więc niedługo powrócę do tego lotionu ponownie MAm nadzieję, że spisze się równie dobrze jak na początku

Stary 2011-10-04, 21:50   #1729
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o olejki eteryczne, to lawendowy i rozmarynowy dodałam do wcierki seboradin niger lotion i włosy w ciągu miesięcznej kuracji urosły mi 4 cm ! Żadnym innym sposobem nie osiągnęłam jeszcze takich efektów, więc niedługo powrócę do tego lotionu ponownie MAm nadzieję, że spisze się równie dobrze jak na początku
Dziękuję Ci bardzo za pomoc
Muszę się rozeznać na temat tego Seboradinu, bo dużo osób go zachwala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 22:41   #1730
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo za pomoc
Muszę się rozeznać na temat tego Seboradinu, bo dużo osób go zachwala
Polecam się na przyszłość

Stary 2011-10-04, 23:34   #1731
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
polecam u mnie naprawdę dziala, a ja w ogóle mam zajawkę na przyciemnianie bez farbowania, przetestowałam już niemal wszystkie przyciemniające specyfiki świata no i dzięki niemu włosy nie rozjaśniły mi się latem, a przed maceratem zawsze ...
A nie zrobił Ci się taki matowy kolor?

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:17   #1732
agison
Zakorzenienie

Cytat:
A nie zrobił Ci się taki matowy kolor?
nieeee, wręcz przeciwnie, włosy błyszczą jak ... zwłaszcza jak mam zaczesane gładko do góry, bo na pokręconych trochę mniej widać
generalnie muszę przyznać że jestem zachwycona tym maceratem jak żadnym innym olejem/wyciągiem olejowym

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-10-05, 12:09   #1733
Madziarka.n
Zakorzenienie

Cytat:
4cm/1miesiąc
rewelacja

btw tak trochę nie w temacie olejowym.. ale powiedzcie proszę jak mierzycie długość włosów bo widzę że dużo włosomaniaczek ma w podpisach długości
ja wczoraj starałam się wyrwać najdłuższy włos na głowie i miał 46cm

Madziarka.n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:02   #1734
zywieczdroj
Zakorzenienie

A czy można dodać olejek z drzewa herbacianego (eteryczny) do olejów/szamponów stosowanych do włosów?
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:16   #1735
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziarka.n Pokaż wiadomość
4cm/1miesiąc
rewelacja

btw tak trochę nie w temacie olejowym.. ale powiedzcie proszę jak mierzycie długość włosów bo widzę że dużo włosomaniaczek ma w podpisach długości
ja wczoraj starałam się wyrwać najdłuższy włos na głowie i miał 46cm
Dziękuję sama w to nie mogłam uwierzyć, ale gdy zrobiłam zdjęcie przed i po to nie miałam więcej wątpliwości Zdjęcia można zobaczyć w moim albumie

Stary 2011-10-05, 13:40   #1736
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję sama w to nie mogłam uwierzyć, ale gdy zrobiłam zdjęcie przed i po to nie miałam więcej wątpliwości Zdjęcia można zobaczyć w moim albumie
Piękne masz włosy i jakie długie.

Ja chciałam dzisiaj kupić olej ryżowy w Biedronce, ale u mnie właśnie ją remontują i muszę iść do innej. Mam nadzieje, że go dostanę.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:56   #1737
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Piękne masz włosy i jakie długie.

Ja chciałam dzisiaj kupić olej ryżowy w Biedronce, ale u mnie właśnie ją remontują i muszę iść do innej. Mam nadzieje, że go dostanę.
Dziękuję, ale nie jestem z nich do końca zadowolona, zwłaszcza że ostatnio mi bardzo wypadają. Zbieram podczas każdego mycia i zmywania maski w sumie 50 włosów

Stary 2011-10-05, 14:16   #1738
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, ale nie jestem z nich do końca zadowolona, zwłaszcza że ostatnio mi bardzo wypadają. Zbieram podczas każdego mycia i zmywania maski w sumie 50 włosów
Ja tak samo, ale to na pewno przez jesień, więc staram się tym nie przejmować.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:19   #1739
_Sarenka_
Zadomowienie

ile kropli olejku rozmarynowego moge dodac np do rycynowego ? i wcierac w skalp
_Sarenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:15   #1740
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Sarenka_ Pokaż wiadomość
ile kropli olejku rozmarynowego moge dodac np do rycynowego ? i wcierac w skalp
teoretycznie ma być maks. 5% olejku eterycznego przy nakładaniu na skórę, także zalezy ile dasz rycyny
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości