|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Cytat:
![]() Teraz w czwartek przeprowadzka ![]() No i fajnie, że grupa Ci się udała Ja też bym tak chciała Dziewczyny i jak tam, która zgarnęła 5o milionów?
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle wyjątkowo mi ostatnimi czasy blisko do Was na wątku... Zaczyna mnie dopadać jesienna melancholia, a tak dobrze się czułam przechodząc II fazę...
No i naprawdę zaglądając do Was przypominam sobie "dobre czasy" i przypominam o najważniejszych aspektach diety, która tak wiele dobrego w moim przypadku w życiu przyniosła. Chyba jestem tym przypadkiem, co na dukanie nie tylko czwartkami pozostanie do końca życia....a wierzcie mi, zaczynając Dukana, nigdy bym siebie o taką konsekwencję i wytrwałość nie podejrzewała....Może to z wiekiem przychodzi..... Bo nie wymawiając sobie wieku chyba matkuję Wam troszkę.... ;-)
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
jestem w trakcie robienia zakupow
i na allegro chce kupic maizene i slodzik co mi sie jeszcze przyda :P? adjuu ja nie zgarnelam
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie na II fazie brakowało aromatów orzechowych, typu nugat.....i tego szukałam w necie a maizenę, słodzik bez problemu dostawałam u siebie w sklepie. Na allegro cenowo atrakcyjnie?
|
#1715 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Dlaczego gruszka chce być jak pietruszka? ![]() Cytuję Rodzynka: "ja nie wiem, skąd ona to bierze". ![]() ![]() Buuuuuuuuuuu, nie wygrałam w totka... ![]()
|
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialam maizene w carefourze za 21.99 a TU jest tania mam nadzieje, ze ta dobra a slodzik to przy okazji a czym sie rozni slodzik od xylitolu ? |
|
|
|
|
#1717 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Słodzik-sama chemia,
ksylitol-naturalny cukier brzozowy ![]() LyraBea W takim razie lepiej nie zaryzykuję Będę jutro eksperymentować, może mi z tego wyjdzie coś zjadliwego podobnego do bułek
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-09-27 o 23:32 |
|
|
|
#1719 |
|
404 Not Found
|
W telegraficznym skrócie.
|
|
|
|
#1720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dużo można wyczytać wpisując w wujka , ale xylitol to też rodzaj słodzika, ale naturalny i jaki pyszny i zęby chroni.... i uwielbiam ten zimny posmak w ustach...mmmmm, ale poważnie i tak ogolnie ujmując... w chemiczny skład trzeba by się wgłębić.... Ale na rozum biorąc...wszystko w nadmiarze...szkodzi
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2011-09-27 o 23:36 |
||
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Adjuu
Tobie też się uda
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-09-27 o 23:38 |
|
|
|
#1722 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane
za spadki,u mnie straszny wstyd,zaglądam tu co jakiś czas ale wstyd mi,od połowy lipca nie jestem już na diecie bo strasznie źle sie czułam,nerki mnie bolały i problemy z zębem-ale już wyrwany,nie ważyłam się bo sie boję,teraz kiepsko z kasą bo synuś do szkoły i sporo wydatków ale postaram się od następnej wypłaty(10.10.2011r.) z powrotem dołączyć do was,poproszę o baciki na zapasCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
|
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
zgłupiałam... widziałam wczoraj jogurty na syropie z cukru brzozowego... nie interesowałam sie wczesniej ksylitolem więc cukier znaczyło dla mnie jednoznacznie. czy to znaczy, że... MOŻNA takie jogurty (zakładając, ze cała reszta ok?)?
|
|
|
|
#1725 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
Dziś kolejny dzień jakiejś porażki w pracy się szykuje... czuję to w kościach. Więc jest duże prawdopodobieństwo, że od dziś będę bezrobotny, bo jakoś nie mam zamiaru cicho siedzieć i podwijać ogon pod siebie ![]() Ecchhhh... jak to te kilka godzin w obozie potrafi rozwalić człowiekowi cały nastrój No nic, nie spamuję więcej. Buziaczki dla Was No i oczywiście kilka dla Di |
|
|
|
#1726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam kiedys tez juz ten avatar, a moze ktos jeszcze ![]() ja sie pomarszczylam ![]() łuuuuuuu ja nie ![]() Cytat:
![]() a dla mnie jesien to najpiekniejsza pora roku uwielbiam jesien szczegolnie w goracha co do wieku ja tez młodka nie jestem ale jak kto sie czuje jak to mowia tyle ma..![]() ksylitol tez nazywamy slodzikiem ale tylko dlatego, ze to slodka substancja - kazda slodka substancja jest slodzikiem, natomiast jest naturalnie pozyskiwany i chocby przez to zdrowszy, ale tez ma pelno innych dobrych wlasciwosci - zajrzyj w google ![]() wazne tez, ze odkwasza organizm, ktory przy dukanie mocno zakwaszamy miechem... slodziki syntetyczne to chemia w najgorszej postaci, szkodliwe w nadmiarze...rakotworcze.. itd Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- magd_alena - ja robie kanapki na wynos z chlebka z opiekacza robie mase (otreby, troche jogurtu, proszku do pieczenia, jajko, przyprawy) i do rozgrzanego opiekacza i codziennie rano mam pyszny cieply chlebek i albo zjadam albo biore do pracy jako kanapkiEdytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-09-28 o 07:34 |
|||
|
|
|
#1727 |
|
404 Not Found
|
Ale ja mam normalnie mega mózg! Tak coś mi się kojarzyło: boczuś, borczuś i znalazłam! borczus88 ma taki sam awatar! Ale ze mnie detektyw, no!
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1729 |
|
404 Not Found
|
Oj boczuś boczuś... A potem płacz, że poszedł w boczki.
![]() Dziś przy śniadanku (jaja na twardo), jakoś tak miałam lekki odruch zwrotny przez ułamek sekundy.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
witam, moge poprosic o przepis na dukanowe bułeczki na parze bo tego przepisu jeszcze nie mam
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zmywałam talerze, i doszedł do mnie zapach białego sera z rzodkiewką i szczypiorkiem - normalnie mnie zemdliło
A przecież normalnie to lubię i to bardzo.
|
#1733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie no żeby nie było, że już się do piachu szykuję, czuję się świetnie we własnej skórze, i na pewno na miej niż mam, ale nie zmienia to faktu, że dół zaczyna mnie łapać jak każdego roku o tej porze.... A jeszcze za kilka dni kolejny rok stuknie A tak w ogóle to dzień dobry ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Słoneczka!
U mnie dziś jakiś taki podły nastrój i ogólnie nic mi się nie chce.... Wypiłam już 3 kawy i dalej śpię. Myślę co zrobić z własnym życiem.... LyraBea jesteś niemożliwa! Nie możesz mi przesłać tych papryczek? ![]() moose trzymaj się i nie daj się nerwom |
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki i chłopaki
![]() w końcu jest spadek....juz myślalam, że depresji sie nabawię jeszcze z tydzień i będzie 7 z przodu!!! pozdrawiam Was |
|
|
|
#1736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak na ten tydzień to mam już dość, a żeby było ciekawiej jutro jadę na jakieś durne szkolenie, eh...A co do dietki to fajnie mi z nią. Boję się zważyć, ale czuję że jest lepiej. Spodnie jakby luźniejsze i w biodrach ubyło 2 cm a w udzie 1 cm. Chciałabym zobaczyć 8 z przodu... tak, to będzie mój CEL nr 1 CEL nr 2 85 kg...nr 3 80 kg itd. Rozmarzyłam się
muszę schudnąć.. 2012 nieudana dieta Dukana( - 10 kg, + 15 kg ) ![]() 2013 dieta OXY - niekonsekwencja z mojej strony... WIELKI POWRÓT 16.02.2015 START !!! waga 107 kg 23.02 I tydz 105,4 kg, czyli -1,6 kg 09.02 II tydz 105,0 kg czyli - 0,4 kg WRACAM NA I.. |
|
|
|
|
#1737 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Już raz je robiłam, ale były takie jakieś dziwne A pieczesz je normalnie, w zamkniętym opiekaczu ?Cytat:
Mi się kojarzyło z borsuczkiem ![]() Może już znacie ale na wszelki wypadek napisze ![]() Znalazłam dzisiaj w sklepie serek naturalny z Bakomy. Parametry: B 8,6g W 4,2g T 0g Składniki: twaróg odtłuszczony. Wyprodukowany z mleka pasteryzowanego. Czyli można powiedzieć, że na dukana w sam raz ![]() W smaku przypomina mi trochę jogurty nat., taki kwaskowaty ale za to jest gęsty. Serek homo z Lidla wycofali więc ten będzie w sam raz na zastępstwo ![]() Mój kubeczek ma akurat 330g ale były też mniejsze. To są takie kubeczki jak te z jogurtami. Znajdę zdjęcie to Wam wkleję
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#1738 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
![]() Trochę rzadko do Was zaglądam, ale to wszystko wina pracy. Muszę trochę nadgodzin nadrobić i jak wracam to nawet nie mam siły laptopa otworzyć. Dzisiaj się ważyłam i kolejny kilogram w dół. Tylko cały czas zachcianka na lody Algidy za mną łazi. ![]() Ale dzisiaj mam zamiar trochę zaspokoić swoje zachciewajki i mam zamiar zrobić proteinowy serniczek z polewą z nutelli. Chociaż nie wiem co z tego wyjdzie bo kucharz ze mnie żaden. A poza tym nie mam słodzika bo go nie używam. I zastanawiam się gdzie taki do pieczenia kupię. Zatem lecę na zakupy. Mam nadzieję, że dostanę to co mi potrzebne. Ps. LyraBea uwielbiam Twojego bloga. Jesteś czystym przykładem, że jak się chce to można. ![]() Pozdrawiam. ![]()
|
#1739 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny mogę do Was dołączyć??
Jutro zaczynam Dukana dziś zakupiłam zioła, serki, kurczaka i startujemy. Moja faza uderzeniowa ma trwać 6 dni ![]() Jest ktoś tu z podobną wagą 103 kg
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki jest Twój cel i ile masz wzrostu ? Ja startowałam z klika kg większej wagi ale to było 8 miesięcy temu Da się, tylko nie można się poddawać ![]() I pamiętaj o badaniach, najlepiej zrób je już teraz, a później w trakcie dukania powtórz je żeby zobaczyć czy wszystko jest okej ![]() Powodzenia !
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

Wykładowcy też w porządku póki co, nie nudzą ani nic. Zobaczymy jak będzie później 

Bo nie wymawiając sobie wieku chyba matkuję Wam troszkę.... ;-)
:brz ydal:

za spadki,u mnie straszny wstyd,zaglądam tu co jakiś czas ale wstyd mi,od połowy lipca nie jestem już na diecie bo strasznie źle sie czułam,nerki mnie bolały i problemy z zębem-ale już wyrwany,nie ważyłam się bo sie boję,teraz kiepsko z kasą bo synuś do szkoły i sporo wydatków ale postaram się od następnej wypłaty(10.10.2011r.) z powrotem dołączyć do was,poproszę o baciki na zapas