|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
dobrze że tego nie widziałaś ![]() szkoda, że moja Zosia nie umie się sama rano pobawić, ona wstaje i leci do mnie albo mężula i nadaje dopóki człowiek nie wstanie ![]() ostatnio się wycwaniła i woła, że chce siusiu bo wie że od razu ktoś się podniesie i poleci posadzić ją na sedes ![]() a poza tym, jak Oluś reaguje na Maye ??? jak nocnikowanie ? miałam się jeszcze zapytać ile razy je mleko ??? bo Zosia rano i wieczorem i nie wiem czy nie za dużo już ![]() Olek nie zabiera Mai zabawek ? (Zosia nagle zawsze musi sie bawić TĄ a nie żadną inną) Gada w końcu ??? Ubiera jakieś części garderoby sam ?? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zadomowienie
|
A ja powie tylko tyle, że uwielbiam tą nową huśtawke elektryczną Antka
![]() ![]() Reasumując.. hustawkę ja uwielbiam, Antonek uwielbia, mężula uwielbia i jesteśmy happy rodzinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także spoko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecię śpi od zawsze w śpiworku
![]() ![]()
![]() |
#1716 |
Rozeznanie
|
moje dziecko nakarmione, spać nie chce. gada do karuzeli :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Juz jest ok tylko nie moge sobie wyobrazic, ze juz nigy jej nie zobacze, nie poglaszcze... pozostaly tylko zdjecia i wspomnienia... Nie wytrzymalam i dalam dzis Antosiowi 3 lyzeczki marchewki. MIna bezcenna. Skrzywienie na maxa i nie wiem juz sama czy poszlo cos do brzuszka czy wszystko na sliniaczek ![]() Bylam dzis na dluuugim spacerze z kolezanka. Pochodzilysmy po miescie, posiedzialysmy w parku. Milo bylo. Dziewczonko gratuluje wygranego konkursu. Gosiek wszytsko bedzie ok!!! Ja trzymam mocno ![]() Amarciu Twoja Karolcia to przeslodka Lalunia!!! Poliki po prostuuuu mniam do schrupania! ![]() 24Kasia Twoja Niki sliczniuchna ![]() matall Antek tez sam je z butelki ![]() ![]() Kochana ![]() ![]()
#1718 |
Moderatoreska
|
Co to jest HH ???
Mnie jutro czeka pobudka o 5 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka
![]() ![]() Biedny Franus... a zrobil w koncu kupke? Lolka, a jaka hustawke, bo musialo mi umknac? Taka co ma Moria?
#1720 |
Wtajemniczenie
|
andziot, ja też
![]() ![]() ![]() Piotruś śpi w śpiworku, aż miło patrzeć ![]() Ciekawe, czy śpiworek wpłynie na długość jego snu ![]() Umówiłam się na pn na obcięcie włosów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zadomowienie
|
eweska HH - hula hop
paulizia ogromnie Ci współczuje straty psiaka, mocno Cię przytulam ![]()
![]() |
#1722 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
Paulizia teraz doczytuję.. co się stało?
Piesek umarł ? ![]() mieliscie psinkę w UK czy w PL? Zawsze smutno jak z ukochanym zwierzaczkiem trzeba sie pożegać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zrobił ale potem znów tak mocno płakał więc nie wiem nadal co mu było
![]() |
#1725 |
Zadomowienie
|
A jakich śpiworków używacie? Takich bez rękawków??
Mój Antuś mocno sobie nieraz pokopie w nocy i dlatego kołderka praktycznie nie używana, tylko od urodzenia śpiworki.. My takich bez rękawów mamy, więc teraz na noc zawsze zakładam mu bodziak z długim rękawkiem.. ale zastanawiam się co w zimie będzie.. zwłaszcza, że za niedługo wyrośnie z tych co ma teraz ![]() ![]() Nie wiem czy kupować z długim rękawem czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zadomowienie
|
Ja Was nie nadrobie - nie ma szans. Przestane w ogóle pisac, bo w temacie żadnym nie jestem.
Byłam mega zła, że nie ma mnie na zlocie. Dalej jestem. Ale czytałam coś o Wrocku. JEDZIEMY! 2h autkiem dam rade. dam rade. drugi raz sobie nie podaruje. Czytam i czytam Was, ale nie mogę nawet się w temat wbić. Zaraz sama się ![]() W końcu mnie zapomnicie i będe miała za swoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Wtajemniczenie
|
Lolka w Polsce, ale to nie zmienia faktu, ze byla moim psiakiem i mocno ja kochalam i tesknilam jak bylam tu. Tak samo jak za mama czy tata. Czesia byla prawowitym czlonkiem rodziny... Zaluje, ze Antos nie mogl jej poznac
![]()
#1728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja się tak zastanawiam, czy wszystkie wasze dzieciaczki maja już podusie do spania??? bo Mati nie ma, ani kołderki ani podusi, do tej pory spał po kocem, teraz jet śpiworek i nie wiem czy kupować ta podusię czy nie ![]()
![]() |
#1729 |
Zadomowienie
|
Paulizia kupiliśmy taką huśtawkę .. bardziej mi się z serii Rainforest podobała, ale mamy już matę, więc zdecydowałam się na tą Ocean Wonders.. no i ta ponoć najsilniejsza - wszytskie do 11 kg, a ta ponoć do 15 kg ma wytrzymać..
Ciekawe ile posłuży i czy jak Anti będzie starszy bedzie chciał z niej korzystać.. ![]() Póki co działa i rzeczywiście jak wsadzam małego do niej, to jakby dziecka w domu nie było ![]() ![]() ale duża jest i wkurza mnie, że taki "kombajn" mi w pokoju graci ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-16 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Wtajemniczenie
|
Lolka , ja mam 3 różne, ale wszystkie na ramiączkach.
Pod dół dałam cieńki pajac. Dzisiaj będę mogła spać spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Wtajemniczenie
|
Lolcia, a pokaz hustawke prosze
![]() mamaoptymistka ciekawe co mu bylo... ![]() ![]() Moniaqc planujemy w listopadzie i tez fajnie by bylo zrobic w Sosnowcu! Ja bede w Tychach pod koniec listopada tez. Dzis znow Antos smial sie w glos. Nie uwierzycie jak. Puszczalam koledze filmik z wczoraj jak Antek sie smieje. Kumpel trzymal Antka na rekach i ten maly skubaniec zaczal ogladac siebie i znowu sie chichral. Przez cala minute filmiku. Patrzyl na siebie i polewal!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Lolcia marzy mi sie cos takiego dla Antonka. Z wlasnej glupoty przyzwyczailam go do bujania. Ostatnio jak bylismy u znajomych oni maja bujaczka co sam buja i bylam wniebowzieta! Antos tez... az mruczal! ![]() Bardzo fajna ta Wasza hustawka!!! ![]()
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-09-16 o 20:05 Powód: Lolcia juz widze hustawke ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja się zastanawiam w sumei jaki to śmiech ma być.. ten "na głos".. taki normalny, wyraźny chichrot.. czy piszczenie? Mój Anti raczej tak piszczy ze śmiechu niż chichra, więc chyba jeszcez nie to ![]() Cytat:
Ogladałam właśnie takie śpiworki z dł. rękawem, ale jakos tak wydają mi się strasznie niewygodne dla dzidzi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Wtajemniczenie
|
Oooo widzę, że coraz więcej osób chętnych na Wrocław, byłaby już niezła ekipa
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję za gratulacje ![]() Nigdy w życiu nic nie wygrałam i cieszyłam się jak głupek ![]() Moniqac spokojnie kochana - nie zapomnimy ![]() Mam taki problem i proszę o radę: Mała od początku jest na Enfamilu AR, a ze względu na to, że pociągnęło nas to mleko po kieszeni, zapytałam pediatrę czy mogę zmienic. Wyraził zgodę, bo i tak teraz rozszerzamy dietę, kupiłam Bebilon, kleik ryżowy i heja. Zrobiłam jej dzisiaj 150ml wody+5miarek Bebilonu+2 miarki kleiku - konsystencja podobna do Enfamilu AR, dałam, pociągnęła 4 łyki i zaczęła wypychac smoczek. Próbowałam kilka razy, wypiła jakieś 50ml i koniec. Zrobiłam Enfamil i wciagnęła bez mrugniecia okiem. I co teraz? Jak zachęcic dziecko do miany mleka? Słyszałam o mieszaniu mlek na zasadzie proporcji np. na początek 4 miarki enfamilu+1 bebilonu, później 3 miarki enfamilu+2 bebilonu itd. Czy można taki mieszac mleka?
![]() |
#1734 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Szkoda że tego prawka nie skończyłam, zostawiłam w pierony po niezdanych egzaminach, to nie na moje nerwy, a teraz by mi się przydało, wsiadłabym i jechała gdzie chcę, nawet do Wawy bym pojechała i do Wrocka i do Łodzi bo ogólnie lubimy podróżować jak i moi chłopcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
jeju jakim cudem produkujecie tak duzo? ja dopiero zasiadlam...
skrot: chrzest zalatwiony menu probowane, dostalam portfel na rocznice slubu kupilam sobie sukienke na jutro a potem poklocilam sie z mezem bo nie mogl glodnej po kapaniu zoski uspokoic sam a dawal jej butelke ja w tym czasie sie poplakalam w kuchni ze ona placze bo jej usilujemy dac MM ![]() wiec nie wytrzymalam , poszlam do pokoju, wzielam ja na rece i ode mnei butle w sekunde wziela potem TZ ja nakarmil do konca i zasnela zjadla tylko 80 ml ale zasnela i potem opieprzyl mnie ze to dlatego ze tak rzadko jej butelke dajemy i on jej nie usypia bo poza tym ona u niego na rekach nei chce sie uspokoic i to moja wina niby? jak ja jutro pojde na ten panienski? nie chcem.................... ................ moja Zosia.... plakusiac mi sie chce, ze Tz obrazony i ze Zosia jadla MM i w ogole bez sensu i jestem padnieta juz tym wyjazdem chce do DOMU!!!!!! i nei mam nawet kiedy was doczytac... ![]() kofam i sorki ze tylko o sobie nadaje |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ma odpinane rękawki ![]() Cytat:
![]() Kołderkę mamy, bo zimno w sypialni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a może ten zlot w sosonowcu zrobimy i eweska by dotarła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja Aluśka śpi już od jakiegoś czasu pod kołderką, wsadzam jej pod paszki i się nie odkopuje, no chyba, że się obudzi i mocno wierzga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zadomowienie
|
Paulizia a ciśnienie miałam, żeby coś Antkowi kupić.. a tak jak Ty mi już kiedyś pisałaś fajne zabawki zaczynają się dopiero od 6 miesiąca.. więc już tą huśtawę wzięłam, żeby cokolwiek mieć..
Pewnie się ze mnie wyśmiejecie, że za późno na takie cuś ![]() ale jest i póki co Anton ma radochę! Kochana mas czas? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
no jestem...
co tam? Paulizia oć się ptzytul słodziutka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.