|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Mamaoptymistka mam nadzieję, że to jednorazowy, gorszy dzień u Frania i juz jutro i zawsze będzie w porządku
![]() ![]() Trzymaj się kochana ![]() Andziot, Matall ja też druga siostra i jako dzidek wszystko po starszej miałam, ale tego nie pamiętam.. jedynie ze zdjęć i opowiadań, więc okej.. a jak już starsza i kumata byłam to rodzice kupowali nam albo na współę (np. książki) albo równoczesnie. Gdy ja miałam nosić kurtke po siotsrze, a ta dostawała nową, to w tym czasie ja dostałam bluzkę, albo zabawkę.. więc wg mnie wszystko można rozsądnie rozplanować ![]() Patrzę sobie.. tak z nudów.. za tymi matami.. kolejne cudeńka wypatrzyłam, ale znowu straaasznie drogie ![]() Cudo 1 Cudo 2 Cudo 3 Dlaczego mi się zawsze takei drogie rzeczy podobają nooo!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na obce osoby też najpierw reaguje podkówką (tak a propos to uwielbiam tą minę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak dziąsła są opuchnięte to powinny już niedługo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Później to może być niestety problemem.
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Raczkowanie
|
Dobrywieczor
![]() ![]() ![]() ![]() Widze,ze o kombinezonach dla dzieci dyskutujecie,moja juz wyposazona ale ja to musze sobie w tym roku sprawic jakis porzadny zestaw bojowy na spacerki bom zmarzluch ![]() ![]()
#1714 |
Zakorzenienie
|
Loluś mi się drugie cudo podoba najbardziej
![]() pierwsze to niepraktyczne mi się wydaje, te domki to do gryzienia by nam służyły tylko ![]() jak masz kasę to kupuj, ale pamiętaj, że tak naprawdę takie cuda to bardziej dla rodziców są, bo dzieci rajcują często bardzo proste i tanie rozwiązania (bardziej niż te drogaśne zabawki) łoooooooooo manio !!!!!!!! dopiero cenę dojrzałam ![]() pomyśl, że Anton będzie się na to ślinił i ulewał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie szłu nie ma, za taką cenę to dla mnie musi byc szł ciał ![]()
![]() |
#1716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Raczkowanie
|
![]() Witam nowe koleżanki ![]() ![]() nie wiem czemu ale nazwa "BULMAS " przypadła mi do gustu ![]() ![]() My spędziliśmy cały dzień u dziadków, rodzina się zjechała. A jutro wielki dzień, już to słysze te krzyki te piski ahhh to tylko moje dziecie będzie chrzczone ![]() ![]() ![]() mam pytanko michaś od kilku dni za każdym razem jak chce spać w dzień to robi niesamowity wrzask ![]() skok juz mamy za sobą chyba że to już kolejny nadszedł ![]() miłego wieczoru
![]() |
#1718 |
Zadomowienie
|
Andziotku cena nie do przeskoczenia niestety.. Ale śliczniaste, więc chciałam wam pokazać
![]() Myślę o tej co ty pokazywałaś z Taf Toys, tylko wydaje mi się, że ona troszkę cienka jest i czy właśnie do siedzenia na niej nie za twarda? i niezbyt wygodna? ![]() Jak bawię się z Antim na macie edu. i ja siedzę na niej po turecku to twardo mi strasznie.. dlatego tak myślę, że coś grubszego może teraz bardziej nam pasuje.. ale sama nie wiem czy dobrze myśle No, ale ja jak to ja, pół wieku będę się zastanawiać i dopiero wtedy zdecyduje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję za odpowiedzi co do bojaźliwości Piotrusia
![]() czy li niektóre dzieci po prostu tak mają ![]() bo ja juz się bałam, że coś nie tak ![]()
#1720 | |
Zadomowienie
|
Ciekawe czy do mnie też będzie strzelał uśmiechami
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie zawsze tak jest, ale wydaje mi się, że tak jest wtedy, gdy przegapię moment na ułożenie do łóżka.. Z tymi skokami to w ogóle dla mnie jakieś nieporozumienie jest! Przecież ledwo się jeden skończy to już kolejny czyha.. szaleństwo jakieś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak nauczy się siadać to przecież nie będziesz mu zabraniać siedzieć na podłodze ??? nie będziesz latać za nim i mu poduszek pod pupę podkładać ![]() dziecko powinno mieć stabilne podłoże ten link co pokazałaś - dla mnie za mała by była, jak razem usiądziecie to miejsca nie będzie na zabawki ... tak mi sie wydaje ... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1722 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam wieczorkiem, Kubusiątko już śpi od godziny ![]() Bulmas - hello! Andziot - mój Kubol też ma kombinezon fioletowy i był kupowany specjalnie dla niego. Nie chcę ograniczać mojego dziecka, jak sobie zażyczy różową koszulkę to mu taką kupię (aczkolwiek mój mąż twierdz, że ją wyrzuci) ![]()
![]() |
#1723 |
Rozeznanie
|
poczekamy zobaczymy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Przyczajenie
|
heloł koleżanki
![]() dziękuje za powitanie ![]() mielismy dzisiaj mały problem z usypianiem... godzine bujałam kapciem ![]() ale padł mi synus... widziałam ze sam sie probował wyciszyc ale nie dawał rady. antropia moj synek sie wzdryga jak sie kichnie na przyklad, ale nie płacze. ale gdzies czytałam ze teraz dzieciaczki maja taki okres ze się boja bardziej. lolcia okropnie drogie te maty... andziotek ma racje przecież dzidziolek bedzie na nie ulewał itd:P |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Wtajemniczenie
|
osobiście uważam, że dla starszego niemowlaka najlepszą mata jest koc
![]() ![]() ![]() ![]() wole koc i zabawki ![]()
![]() |
#1726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż nie raz mi zaciskała dziąsła z cycem w buzi i bolllllllało. Jak sobie pomyślę, że dojdą do tego zęby ![]() Tak w ogóle to ślicznego masz synka ![]()
Edytowane przez kaorlak Czas edycji: 2011-10-15 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A taki obraz w głowie mam siedzącego dziecka z pochyloną głową i dłubiącego przy jakieś zabawce ![]() I w mojej głowie to dziecię na podłodze siedzi, ale rzecz jasna nie na panelach.. a dywanu w domu żadnego nie mam Sama nie wiem, może mi takie cuda w ogóle nie są potrzebne ![]() Fakt, ta mata mała, metr na metr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za chwile nasze chłopaki będą się kulać, pełzać, siedzieć i taka mata zawsze będzie obok nich ![]() I na dobrą sprawę to mata edukacyjna po zdjęciu pałąków nie różni się niczym od tych z linka. Moim zdaniem naszym chłopakom potrzebna będzie mata ogromna coś w stylu tej moriowej A poza tym to starsze dziecko bardziej będzie zainteresowane zabawkami położonymi, rozrzuconymi na macie które poobraca w raczkach niż tym co do maty na stałe przyczepione. Jaś trenuje na matach takich piankowych jak puzzle które podawałaś i one są bardzo duże myślę nad nimi. ale wykład lolka wybacz ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-15 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mamy TAKĄ Cytat:
![]() Mam pytanie do Andziotki - powiedz mi Kochana, czy to normalne, że moje dziecko jak śpi to ma język na wierzchu, albo jak się w coś zapatrzy to zaraz wywala język? Czy ten typ tak ma czy powinnam się zacząć martwić?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
andziot, Lolka, kaorlak wiem, że dopóki są małe, to jest ok.
Ja się bym bała, że nie wychwycę momentu, kiedy przestać. Moi rodzice go przeoczyli i za długo nosiłam rzeczy po siostrze i stąd, jak byłam dzieckiem, miałam przekonanie, że ją kochają bardziej. Ot taki dylemat rzuciłam tylko ![]() Abstrakcyjny, bo jak na razie w najbliższym czasie drugiego dziecka nie planuję ![]() Eda zasnął ZUPEŁNIE sam, bez klepania po pupce, beze mnie w pokoju ![]()
![]() |
#1731 |
Raczkowanie
|
Lolka - cudo 3 jest super
![]() Kaorlak - dziękuję za komplement ![]()
#1732 |
Zadomowienie
|
Mamusiaoptymistka tak wiem, masz racje
![]() ![]() ..nie do kupienia tylko do popatrzenia.. Puzzle są super, ale wystrachałam sie trochę słysząc, że ta pianka z których są wykonane jest rakotwórcza i że do 2013 r. te puzzle będę wycofane ze sprzeadaży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Wtajemniczenie
|
blue my mamy taką...i jest wg mnie beznadziejna :P ale nie kupowałam już innej bo dostaliśmy ją w prezencie i jak mówię, miałam wrażenie, że wszystkie są jakieś śliskie
![]() ![]()
#1734 |
Zadomowienie
|
blueberry_11 świetna ta mata
Lolka wiem co czujesz jak widzę jakąś ładną zabawkę to kombinuje żeby kupić a wiem że jeszcze nawet wszystkich co mamy w domu nie wyjęłam ![]() ![]()
#1735 |
Raczkowanie
|
Myśmy wygrali tą matę w konkursie z Mamo to Ja, także bardzo się cieszę, że trafiła nam się właśnie taką. Wiadomo jak to z konkursami, rzucą jakieś badziewie a ludzie się biją o to.
#1736 |
Zadomowienie
|
Uciekam poleżeć w pachnącej wodzie z pianą w wannie i spać
![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Lolka my z tych wiekszych mat mamy TAKA |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
Znalazłam puzzle "zdrowe".. zrobione z tej pianki EVA..
Też CUDO ![]() Ale cena ![]() ![]() ![]() http://www.google.pl/imgres?q=skip+h...t:429,r:13,s:0 Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-15 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
Blueberry
![]() ![]() Co do maty. Mamy z Tiny Love. Agatka ją uwielbia, a najbardziej jak powiesze jej jej ukochaną lale z Lamaze. Ale faktycznie nie jest ona zbyt duża. Ale dostałam taką dużą kołdre.Musze kupić kawałek materiału i uszyć poszewke. Na niej kilka zabawek naszyć. I będzie miała siedlisko do zabawy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki troche Wam popisalam w klubie, ale dzisiaj dzien leniwca mam, no niebywale. Rano bylam z Misiakiem w filharmonii na koncercie "Od brzuszka do uszka maluszka" same takie dzieciaczki malutkie i solisci filharmonii, siada sie na scenie, a obok Ciebie pan z fagotem albo waltornia, Misia fagotem zachwycona i dzwiekiem i samym instrumentem - tak sie fajnie guziczki swiecily. Grali m.in. Mozarta i Schuberta, jakies walce, kiwalysmy sie i spiewalysmy, na koniec byla kolysanka - tak skuteczna, ze Miśka zasnela o 13 w foteliku a obudzila sie o ... 16. Bardzo fajnie bylo, nastepny koncert w listopadzie.
Kolo mnie siedziala taka matka z malym chlopcem, tak cuchnela potem ta kobieta, ze az nie moglam wytrzymac. Jeszcze majtala tym dzieciakiem na wszystkie strony, a ja oczyma wyobrazni widzialam tylko, jak spod pach unosza sie smugi dymu. Potem Miśka pocisnela swoje pierwsze miesko - puree jarzynowe z indykiem z Hippa, pojechalysmy do mojej babuni, ktora by ja zaglaskala na smierc, wrocilysmy do domu i tym sposobem jest juz 22, moje dziecko od 20.30 kima, TZ poszedl na kawalerski, a ja w ramach odbicia sobie kawalerskiego kupilam sobie 7 ksiazek w Merlinie. No. W ogole jak spotkacie Grazin (sesese) to jej powiedzcie ze posciel pojechala dzisiaj poczta polska i wisi mi zabojcza kwote 1,20 zl gdyz poniewaz musialam kupic koperte. A jestem taki yntelygent, ze sie piznelam w adresie na kopercie i bedzie pokreslona. Sorry, slaby ze mnie artysta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.