mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 13:28   #1711
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

dobra to nie jest, ale nie wtraca sie, a jesli juz to wystarczy jedno slowo tz i jest koniec tematu.
Nie lubie jej ogolnie, nie przepadam za nią ale to wszystko tez zalezy od czlowieka i sytuacji.

Ela masz tez w pewnym stopniu racje, tylko 2 tygodnie nie spania, to jest tak ze chodzisz, bo JESZCZE chodzisz ale pod schody nie wejdziesz bo nie masz sily podniesc nog..... takze zalezy i od czlowieka i od sytuacji.

Kasik ja ciebie tez rozumiem, tez bym nie chciala zeby sobie sama zalozyla ze zamieszka i koniec....

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Tottie ja chyba przez ta chorobe i amnezje dostalam!

CUDOWNE masz zwierzaki! Ja bardzo chcialam fretki 2, ale moi rodzice sie nie zgodzili, bo mialam 2 chomiki, 2 papugi, 4 koty i 2 psy;p
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 13:34   #1712
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Wczoraj mój dziadek miał urodzinki i tak sobie zaszalałam z jedzonkiem, że znacznie podniósł mi się cukier i jeszcze późnym wieczorem musiałam na spacerek się wybrać ;/
Mam dwa pytania (wiem, że już to było) ale nie zapisałam
1. Na której stronie kładzie się materacyk w łóżeczku ? kokosowej czy gryczanej?
2. Jaki laktator kupujecie? Chcę zostawić mężowi spis rzeczy, które ewentualnie ma mi dokupić jak będę potrzebować.
najpierw kokos do góry
jak zacznie stawać, to gryka do góry-masuje nóżki

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
ja bym ją nie wybudzała ale mama swoje no nic

A mleczne jem ale tak średnio lubię no nic co sie nie robi dla dobra dziecka
mleko w diecie nie jest niezbędne, by wyprodukować mleko
a jeszcze dodatkowo może (ale nie musi) uczulać

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 13:40   #1713
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
ja_dalia na pampki to bym sie skusila, ale na gerberki to raczej nie, bo nie ma sensu robic zapasów, bo mozna nie trafic w gust dzidzi. Kuzynka miala wlasnie z tym problem, bo kupila kilka sloiczkow deserkow owocowych i warzywnych i sie okazalo, ze maly jak juz tolerowal cos ze sloiczka to tylko warzywne, a owocowymi plul na kilometr

hehehe jak cos owocowe sama bym zjadła wrzuciłam tak ogólnie, może komus sie przyda.... ogólnie sporo promocji jest w tych e-bonach wiec jak ktos korzysta to sie oplaca

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 13:50   #1714
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
co innego własna mama a co innego teściowa...
Nie ma reguly Ja zyje blizej z tesciowa. I to nie dlatego, ze mieszkamy niedaleko siebie. Ale to temat do klubu,a nie tu.

Moja dzidzia sie dzis wierci, a Filipcio nie chce spac. Obiad w polowie zrobiony, to dokoncze pozniej, bo musze chwilke odsapnac- znow mnie krzyz napierdziela.
Stary 2011-10-19, 13:55   #1715
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

dzień dobry!!

czytam was i czytam, ale nie mam weny do pisania.

Darusia -współczuję sytuacji z TŻ, nie rozumiem niektórych pracodawców.

Truscafka
- trzymam kciuki żebys jeszcze wytrzymała.

Tottie1984 - śmieszne te fretki , ja jakoś nie moge się przekonac do zwierzat w mieszkaniu. Ale to pewnie dlatego ze wychowałam sie na wsi koty, psy były częścoiwo w domu a częściowo na polu

Piszecie o tesciowych.
Ja nei moge narzekać, mieszakamy daleko od siebie ale mam y kontakt czesty. Zawsze proponuje mi pomoc, jak leżałam w domu z zapaleniem przełyku i jak TŻ był w USA na początku ciaży to proponowała że przyjedzie mi do towarzystwa i pomocy. Teraz też proponuje, że pomoże przy dziecku, z zaznaczeniem, że jeśli będę chciała.
Ma już wprawę przy dzieciach swojej córki i nie ukrywam, że podoba mi sie jej podejście. Nie narzuca się, zawsze zdanie siostry TŻ jest ostateczne w stosunku do dziecka ale i tak doradza czy mówi jak ona by zrobiła.
I jesli bede chciała pomocy to poproszę własnie teściową, a nie swoja mamę, która ma czasem takie dziwne podejscie do wszystkiego. Dziwne ze moja mama mnie bardziej drażni niż teściowa . Jeszce po ostatniej okropnej kłótni z mama nie doszłam emocjonalnie do siebie.

a pochwale się, że w końcu spakowałam torbę do szpitala, została jeszcze kosmetyczka do wrzucenia
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 14:00   #1716
owieczka86
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie ile jednorazownych majtek bierzecie do szpitala??? I czy te Canpol są dobre - akurat znalazłam je w aptece doz??
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 14:16   #1717
sozaa
Rozeznanie

ja kupiłam i biore 5 szt. jakby co to mama albo TZ pojda i dokupia w aptece albo cuś.

Ale wydaje mi sie, ze w gaciach nie będzie się za bardzo leżeć, tylko z tym podkładem pod tyłkiem.

Ale nie wiem czy dobrze myśle.... Może jakaś doświadczona mam mogłavy się wypowiedzieć
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 14:30   #1718
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja nie kupowalam jeszcze nie wiem ile jest w paczce ale jesli bede uzywac to tylko wtecdy kiedy bede szla pod prysznic, a i to nie koniecznie.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

ja z tym podkladem to jeszcze w domu spalam:P
A.Camus
Stary 2011-10-19, 14:30   #1719
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Miałam w trakcie ciąży napisać licencjat... ale jestem głupia

witaj w klubie.... ja nadal w .... czyli prwnie jak reszta do 13,01 I-wszy rozdzial

ps. macie pozdrowienia od nikaa22 wypoczywa w dwupaku u rodzicow i neta nie ma, ale niedługo wraca... pozdrawia nas serdecznie

Tesco od 20-26.10.- Książeczki dla dzieci za 50% ceny, kombinezon niemowlęcy 52,50zł, Pampersy Premium Care 104szt.- 79,99zł, chusteczki Pampersy Premium Care 4x56szt.- 19,99zł, mleko Nan 350g- 2 za 25zł, deserki Gerber 3x130g- 6zł

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-10-19 o 14:52
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 14:46   #1720
fatal21
Wtajemniczenie

Własnie była u mnie sis najstarsza i mowi,zebym sie nie przejmowała.Ona rozwarcie przez poł 3 ciazy miała.Pracowała prawie do ostatniego dnia co oznacza ze codziennie 90km w jedna strone autem dojezdzała.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 15:19   #1721
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
mleko w diecie nie jest niezbędne, by wyprodukować mleko
a jeszcze dodatkowo może (ale nie musi) uczulać
właśnie dlatego się dopytywałam bo zdarza się,że młode mamy są na siłę karmione mlekiem,że to niby "wyprodukuje" mleko w piersiach....
Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Nie ma reguly Ja zyje blizej z tesciowa. I to nie dlatego, ze mieszkamy niedaleko siebie. Ale to temat do klubu,a nie tu.
ja mam super teściową,ale tak jak napisałaś-to temat do klubu
Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie ile jednorazownych majtek bierzecie do szpitala??? I czy te Canpol są dobre - akurat znalazłam je w aptece doz??
te canpola podobno nie sa ok, ja znalażłam tam horizon takie pakowane po 7 szt ale nie wiem jak to z tym rozmiarem.no i sa tez tam wielorazowe hartmann pakowane po 3 szt-siateczkowe

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ps. macie pozdrowienia od nikaa22 wypoczywa w dwupaku u rodzicow i neta nie ma, ale niedługo wraca... pozdrawia nas serdecznie

Tesco od 20-26.10.- Książeczki dla dzieci za 50% ceny, kombinezon niemowlęcy 52,50zł, Pampersy Premium Care 104szt.- 79,99zł, chusteczki Pampersy Premium Care 4x56szt.- 19,99zł, mleko Nan 350g- 2 za 25zł, deserki Gerber 3x130g- 6zł
Dalia-pozdrowiłaś Nike od nas?
dobrzse,że wrzucasz promocje
bo to mi przypomina że muszę gazetki w necie obejrzeć

Tuszka,Dalia-to proszę się szybciutko brać do pisania a nie siedzieć na wizażu

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

straszny tema dzisiaj w rozmowach w toku....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 15:25   #1722
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Jakas czarna seria z ta kasa w tym miesiacu.Własnie Tz pojechał odebrac łozeczko,zamowic meble i naroznik do goscinnego.Zadzwoniłam do Nieggo, a on ze auto sie zepsuło i pewnie 1000zł w plecy jak to to co mysli.Kurcze czasem mysle ze lepiej jakims rupieciem jezdzic bo jak sie zepsuje to nie szkoda a z tym naszym to coraz jakies przeboje.
Ja mam stope 41\42 ale o dziwo nic mi sie nie powiekszyła jeszcze.Nawet szczególnie nie puchna mi stopy a to cud bo w mojej rodzince to norma.
Współczuje Ja co miesiąc ostatnio mam jakieś problemy finansowe we wrzesniu było auto i jakieś 800zł w plecy, teraz się zepsuł nam laptop, a że TŻ używa do pracy był mus kupić, i teraz co miesiąc dochodzi do wydatków 130zł na rate Wczoraj jeszcze gaz się nam skończył, czyli kolejne nieprzewidziane pieniądze uciekły z portfela. A w listopadzie przegląd i od nowa ubezp. samochodu

Co do teściowych, ja na moja narzekać nie mogę Ale cieszę się, ze nie musimy z nią mieszkać

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 15:43   #1723
pluusia21
Raczkowanie

Cytat:
Własnie była u mnie sis najstarsza i mowi,zebym sie nie przejmowała.Ona rozwarcie przez poł 3 ciazy miała.Pracowała prawie do ostatniego dnia co oznacza ze codziennie 90km w jedna strone autem dojezdzała.
Mi się właśnie wydaje że coś chyba się dzieje, tzn. że moge miec już jakieś rozwarcie bo od tego tygodnia dziwnie się czuję tam na dole, boli przy schylaniu się i wstawaniu, mam całą p.... jakby spuchniętą i ciągle ją czuję i taki nacisk na nią.
Wizytę mam w poniedziałek więc chyba wytrzymam. Jakoś do tej pory mnie tam nic nie bolało a teraz takie dziwne uczucie jakby się "otwierała"

Wczoraj głupia naleciało mnie na oglądanie porodów na youtube. Masakra mam tyle lat i nie wiedziałam ze aż tak tragicznie to wygląda. Źle zrobiłam, chyba wolałabym dalej żyć w nieświadomości co mnie czeka...

Wrzucam zdjęcia moich zdobyczy z lumpka dla malutkiej,niektóre rzeczy są naprawdę malutkie 50-56, a brałam też wszystko co mi w ręce wpadło. Większość to Disney, Next, a nawet Gap

Przesłodkie są te malutkie sweterki, jak dla laleczki. I bardzo spodobał się mojemu tż szlafroczek, w sumie od 6 m-cy ale napewno dłużej posłuży małej.
Pierwszy raz napadłam lumpka i jestem zaskoczona, body po 2zł, 1 zł. Sweterki po 3zł kupiłam, ten szlafroczek za 6. Bluzy z kapturkiem też po 6zł. A kombinezon zimowy za 17zł.
A w tamtym miesiącu poszłam do sklepu po coś nowego i za 50zł miałam tylko wyprawkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p.jpg (71,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0223.jpg (142,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0219.jpg (125,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0229.jpg (109,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0232.jpg (128,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0218.jpg (73,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0228.jpg (76,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0230.jpg (84,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0225.jpg (109,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0234.jpg (129,5 KB, 31 załadowań)

21 tydzień - 422 g.

32 tydzień - 1968 g.

36 tydzień - 2550 g.
40 tydzień - 2890g.

uwielbiam czuć twój każdy ruch

jeszcze Cię nie znam a już Cię kocham

pluusia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 15:57   #1724
dygotka8
Zakorzenienie

Plusia-wszytsko to kupiłaś w lumku????!!!super sliczne rzeczy!!!szkoda,że ja nie mam smykłaki do zakupów ubraniowych

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
Co do teściowych, ja na moja narzekać nie mogę Ale cieszę się, ze nie musimy z nią mieszkać
dobrze powiedziane

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 16:02   #1725
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
ja kupiłam i biore 5 szt. jakby co to mama albo TZ pojda i dokupia w aptece albo cuś.

Ale wydaje mi sie, ze w gaciach nie będzie się za bardzo leżeć, tylko z tym podkładem pod tyłkiem.

Ale nie wiem czy dobrze myśle.... Może jakaś doświadczona mam mogłavy się wypowiedzieć
przez pierwsze godziny po porodzie leżałam z samym podkładem - niezbyt byłam w stanie się podnieść
po pierwszej wizycie w toalecie i obmyciu założyłam te majtki plus w środek podkład poporodowy

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 16:09   #1726
pluusia21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Plusia-wszytsko to kupiłaś w lumku????!!!super sliczne rzeczy!!!szkoda,że ja nie mam smykłaki do zakupów ubraniowych

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

dobrze powiedziane

Wszystko aż żal było wychodzić bo więcej keszu nie wzięłam, teraz to będę częściej tam zaglądać. Ale ludzie to jak bydło się zachowują w takich sklepach nie zwracaja uwagi czy w ciąży - babki potrafią sobie wyrywać z rąk

21 tydzień - 422 g.

32 tydzień - 1968 g.

36 tydzień - 2550 g.
40 tydzień - 2890g.

uwielbiam czuć twój każdy ruch

jeszcze Cię nie znam a już Cię kocham

pluusia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 16:36   #1727
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Tottie, zdjęcia boskie!!! Mi sie spodobało to gdzie dwa futra zwisaja za zmyczach/szelkach O! I wiedze że konno jeździsz? ja kiedyś jeździłam ale niezbyt często, moja siostra jest wielka "koniarą' to czasami z nią się zabierałam do stadniny.

Moje koty też reagują na cos co sie rusza pod kocem/kołdrą. A wchodzą wszędzie, w naszym mieszkaniu nie ma miejsca, gdzieby nie było kota! szczególnie Migotki (jest chuda i zwinna). Z Funichą jest łatwiej, jest gruba i ma niezbyt ruchliwa, nie wskoczy np. z podłogi na stół, musi użyć czegoć pomiędzy, np. krzesła, albo drapaka.

Dzis złoże łóżeczko ale materac cały czas stoi ofoliowany. Włoże go w tej folii żeby one sie nie rozmosciły w łóżeczku.

Musze je jakoś nauczyć, że łóżeczko jest zakazane, tylko jak mam to zrobic, skoro TZ je tak rozpuscił, że one wszędzie wchodzą?
Mnie wetka powiedziała że najlepiej jest ściągać kota z łóżeczka i ani na niego nie krzyczeć (bo skojarzy potem łóżeczko z dzieckiem i może się na Maleństwu odegrać) ani nie przytulac i nie głaskać (bo potem kot będzie chciał w ten sposób wymusić pieszczoty) Ja swoją kotkę ściagam z łóżka jak zauważę że w nim leży i kładę na podłodzę nic do niej nie mówiąc... po prostu stawiam ją na podłodze i wychodzę z pokoju

Moja kotka też jest zwinna i wszędzie potrafi wejść... też w domu mąż ją rozpieścił i nie nauczył tego że np. na stole nie wolno leżeć :/

Koniara jestem od 14 roku życia - ale od 2 lat nie jeżdzę bo nie za bardzo mam na to czas... wcześniej praca... teraz będzie dziecko. Ale na pewno w przyszłości od czasu do czasu osiodłam konia i wybiorę się gdzieś dla relaksu w teren )))))

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Tottie część zdjęć na razie obejrzałam, cudowne!!!
Z tym że na razie podziękuję bo jak zobaczyłam co one potrafią to fiu fiu, mój królik to anioł przy tych bestiach.
Niemniej twierdzę ze sa urocze.
Filmik super, faza głupawki najlepsza.
Mam nadzieję że do maleństwa nie będą startować.
Ano potrafią narozrabiać więc potrzeba do nich anielskiej cierpliwości Czasami mnie samej brakuje do nich siły

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Tottie ja chyba przez ta chorobe i amnezje dostalam!

CUDOWNE masz zwierzaki! Ja bardzo chcialam fretki 2, ale moi rodzice sie nie zgodzili, bo mialam 2 chomiki, 2 papugi, 4 koty i 2 psy;p
Moi do momentu aż z nimi mieszkałam też nie godzili się nie fretki, dopiero jak z TŻtem zamieszkałam to sprowadziliśmy pierwszą fretkę do domu, po zaręczynach drugą, potem z wakacji przywieźliśmy kota a po ślubie trzecią fretkę ale więcej futra już u nas w domu nie będzie Tyle mi wystarczy bo czasami i tak ledwo starcza mi do nich sił... zwłaszcza teraz jak mam brzuszek a one domagają się głaskania i poświęcenia im trochę uwagi.

hehe to jakbyś do tych wszystkich zwierzat dołączyła fretkę to szybko zjadłaby Ci dwa chomiki i dwie papugi

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
ja biorę opakowanie Canpola o rozmiarze M i opakowanie o rozm. L (między tymi rozmiarami jest niewielka różnica) więc razem będę miała 10 sztuk.
Ciężko mi powiedzieć czy są dobre... po prostu tylko takie wpadły mi w rękę i ich jeszcze nie testowałam bo nie miałam takiej potrzeby - na wszelki wypadek do torby wrzuciłam też 4 sztuki majtek bawełnianych
Stary 2011-10-19, 16:37   #1728
Wiszkaa
Raczkowanie

pluusia21 fajne ciuszki ja już dawno odkryłam lumpki, ciągle tam coś kupuję, dla małej kupiłam tanio naprawdę śliczne rzeczy i większość jak nowa

Cytat:
Napisane przez pluusia21 Pokaż wiadomość
Wszystko aż żal było wychodzić bo więcej keszu nie wzięłam, teraz to będę częściej tam zaglądać. Ale ludzie to jak bydło się zachowują w takich sklepach nie zwracaja uwagi czy w ciąży - babki potrafią sobie wyrywać z rąk
No na to uważaj, bo tam za przeproszeniem bydło chodzi. Nikt na nikogo nie zwraca uwagi, aby coś lepszego dla siebie złapać. Dlatego ja chodzę na nową dostawę popołudniu dopiero albo nast. dnia. Zawsze coś fajnego znajduję Nawet jak nie byłam w ciąży to tak robiłam.

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 16:40   #1729
ania21_21
Zadomowienie

była położna ważyła Liliankę przybrała na wadze 60g

Pobrała też jej krew wyniki mają być za 2 tyg przysłane pocztą a mi się naderwał jeden szew

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-10-19 o 16:43
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 16:43   #1730
Tottie1984
Rozeznanie

Wiecie co... jakoś paskudnie się ostatnio czuję... w piątek będę miała równy 37tc ciąży i szczerze mówiąc w sobotę mogłabym już rodzić... czuję się teraz taka ociężała... śpię do 10-12 i ciężko mi się zebrać z wyrka... w nocy brzuchol mi przeszkadza... ehhh znowu mi się jakieś narzekadło włączyło... chyba zwiększę dawkę herbatki z liści malin od piątku chyba nie zaszkodzi to dziecku ani mnie?
Stary 2011-10-19, 16:52   #1731
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny mam pytanie
Jak wywołać kupkę u noworodka bo mała się załatwiała wczoraj przed południem i do tej pory nic nawet położna się tym zaniepokoiła i ma jutro zadzwonić czy zrobiła
Stary 2011-10-19, 16:59   #1732
muffinka90
Zakorzenienie

hej kobitki przeczytalam was ale nie mam juz sily odpowiedziec, spedzilam dzisiaj 6 godz na uczelni, niestety udalo mi sie zalatwic tylko 2 z 11 umow (liczylam na 4 ) mam bez przerwy skurcze i kregoslup wysiada...
ale to wszystko to jest pikus... 2 wykladowczynie odwolaly zajecia w tym tygodniu, beda dopiero w srode, a ja do wtorku musze oddac wszystkie papiery w dziekanacie pojde z tym co mam, moze uda sie wyprosic dwa doslownie dni, zeby to zalatwic, a jak sie nie zgodza, to po studiach w tym roku...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 17:16   #1733
lina84
Rozeznanie

Witam wieczorowo
Troche czuje się lepiej -moi rodzice podesłali mi jakiegoś wirusa .
Spałam dziś prawie cały dzień, mam nadzieje że jak poleże pare dni to mi przejdzie.
trzeba nabrać siły..

zaraz zabieram sie za czytanie co naskrobałyście
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 17:37   #1734
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aniu u nas rewelacją byl sab simplex bo i kupki byly ok i wszystko z brzusiem plus woda koperkowa-bomba.

Wiem ze kiedys sie stosowalo termometr do tyleczka, ale podobno teraz juz tego nie robia bo mona cos uszkodzic maluchowi.
A.Camus
Stary 2011-10-19, 17:47   #1735
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
aniu u nas rewelacją byl sab simplex bo i kupki byly ok i wszystko z brzusiem plus woda koperkowa-bomba.

Wiem ze kiedys sie stosowalo termometr do tyleczka, ale podobno teraz juz tego nie robia bo mona cos uszkodzic maluchowi.

dzięki Darusia jak się obudzi podam jej wodę koperkową bo tych kropelek nie mam
Stary 2011-10-19, 17:50   #1736
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
No mam nadzieję że nie chodziło wam o to nowe Karmi black ono ma alkohol, to zwykłe to ma taką ilość jak po zjedzeniu kilograma jabłek albo i to nie

Karmi juz wypite alkoholu ma zaledwie 0,5%

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 17:56   #1737
karolinka_12
Raczkowanie

Aniu przy założeniu ze Lilianka pierwszą kupkę zrobiła (znaczy taką zielonkawą lepką smułkę) - a pisałaś że już kupka była to nie ma sie czym martwić. Jako że ma dietę płynną to być może na tyle dobrze wszystko trawi że nie ma z czego zrobić kupki Może obmacaj jej brzuszek jeśli jest twardy możesz delikatnie pomasować zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara, mozesz też jak przy przewijaniu "przytulić" nóżki do brzuszka a jak jest brzusio mięki to nie ma co się denerwować i szalećPowodzenia

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png

Edytowane przez karolinka_12
Czas edycji: 2011-10-19 o 17:57
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 18:12   #1738
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie
Jak wywołać kupkę u noworodka bo mała się załatwiała wczoraj przed południem i do tej pory nic nawet położna się tym zaniepokoiła i ma jutro zadzwonić czy zrobiła

Ja mam termometr i jak bedzie taka potrzeba to napewno zatosuje, a jak nie to czopek do dupki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 18:13   #1739
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie
Ania, po mleku matki nie musi dziecko robić kupy codziennie Dziecko wchłania wszystkie składniki i nie ma co wydalić. Moja córka prawie do roku czasu robiła kupy 1-2 razy w tygodniu!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 18:18   #1740
Darusiaaaa
Zakorzenienie

myszeczka jakos w 2010 roku stwierdzono ze stosowanie termometrow jest bardzo szkodliwe bo mozna uszkodzic cos tam....ja juz nie pamietam, poza tym pisze z 40 stopniowa goraczka wiec wybaczice jesli cos pokrece i napisze nie do tej osoby;/

Aniu mozesz jeszcze klasc mala na swoim cycuchu i bardzo gleboko oddychaj, taki masazyk, ja jeszcze uzywalam termoforu na bolący brzuszek.

DYGOTKO z serii- "fajną masz teściową"

ale zaczne od tego, ze tz kiedys pracowal w ubojni drobiu, tam na 2-3 do pracy sie chodzi do 15-16 , albo sie idzie na 14 i np do 4!!!
jak malutka byla malenstwem to tam wlasnie pracowal, ona tez tam pracuje.

No i dzisiaj przyszla malej jakies owoce przyniesc
1 co jak weszla- bozeeee jak tu goraco, nie wytrzymam juz cala mokra jestem i pozakrecala wszystkie grzejniki!
ja poodkrecalam bo mnie telepalo z zimna i jej mowie, ze mnie jest zimno na co ta nooo bo chora jestes....

za chwile najazd na tz ze co to za praca, ze do ubojni by wrocil, ze ona to carno widzi jak wszystko zreszta co on robi......

cisnienie mam chyba z 200/200!:P puls 1234:P
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości