|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Cytat:
![]() kumkura możesz sama solą fizjologiczną. A najlepiej idzi do lekarza to coś przepisze. My inhalujemy berodualem i solą, ten berodual na długo starcza. Ja teraz Michala sama inhaluje właśnie berodualem, nie bylam u lekarza bo by pewnie i tak to przepisał. Jutro może też skoczę poszukac promocji, tylko u mnie w miescie często lipa z promocjami, albo niskie, albo przecenione byle co. Ostatnio troche chłopaków obkupiłam w tesco, zwłaszcza Michała. Tam mają fajne spodnie na gumach w pasie, a ja do przedszkola właściwie tylko takie mu kupuję. Szymon dużo ciuszków ma po Michale, ale jednak sporo dokupuje bo te po michale niby fajne ale znudzone już ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-12-28 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
Rozeznanie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
![]() zmęczyłam się tymi świętami bo Wiktor tak niegrzeczny nie był nigdy przedtem ( we Wigilię było apogeum ![]() prezentów Wiktor dostał tyle, że nie daliśmy mu jeszcze puzzli i tych gier planszowych - musi najpierw ochłonąć ![]() ja niestety też dostałam smutną wiadomość - moja chrzestna ma raka piersi - złośliwego ![]() co do kont z tż-tami to nie dość, że mamy osobne to jeszcze rozdzielność majątkową ![]() ![]() jeśli chodzi o prawo jazdy to ja poproszę o kciuki bo w piątek mam egzamin i strasznie się stresuję, tym bardziej, że u mnie oblewają na potęgę (ale to pewnie jak wszędzie) wszystkei dzieciaczki na zdjęciach słodziutkie ![]() i pies Silpe również ![]() ![]()
![]() |
#1713 |
Raczkowanie
|
hej, Panna migotka, trzymam kciuki- nie stresuj się, rob wszystko spokojnie, przepisowo, dasz radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
Zadomowienie
|
dzieki za zachwyty nad psiakiem i podpowiedzią imion
![]() ![]() staneło na imieniu - Benek , Beni ![]() ![]() ![]() jest słodki i widac że teskni jeszcze za rodzicami i rodzenstwem ale juz sie przyzwyczaja , ma swoje legowiska i nawet czasem daje znac że chce wyjśc na siusiu ![]() W domu jest tylko troche - przyzwyczajamy go że dom jest dla nas wszystkich on też ma wszedzie wstep kiedy chce ale śpi i załatwia potrzeby na zewnątrz .tzn ma legowisko na zewnątrz przy drzwiach zaraz ale na noc śpi w garażu , a jak mu sie w domu kimnie to też nie problem , tylko pózniej natychmiast na trawke ![]() ![]() teraz wybiegał sie z nami i padł - Gabi też ![]() A młoda no cóż zachwycona , zazdrosna i sama nie wiem co jeszcze ![]() oczywiscie ona jest nr 1 ![]() ![]() wiec oswajamy ją że pies nie gryzie i jest nasz ![]() po za tym bylismy dzis oddac krew i mocz na badania ogólne i szczegółowe co jej może brakowac w organizmie . vit D3 podajemy - dziwne trzy lekarki odradzały ku memu zdumieniu , wczorajsza zaleciła ![]() ![]() osobiscie ją troche znam i wiem że jest dobrą specjalistką . nie wiem . wit d podaje a jutro wyniki czy czegoś Gabi brakuje , bo niby ok a jednak za kolano sie łapała bo bolało coś tam.. diete urozmaiconą ma .. obstawiam magnez i moooże żelazo - jutro sie dowiem. Ja specjalnie na wyprzedaże nie wybieram sie - Gabi juz ma troche zapasu rzeczy - kiedys trafiłam w tesco na promocje i dokupiłam 3pak bluzek i 2pak dresów. kasy ze siąt troche sie nazbierało ale raczej przeznacze na zabawki edukacyjne typu np puzle i takie tam ![]() ![]() ja dostałam kase od ojca i marzy mi sie skórzana konkretna torebka ![]() ciuszków obkupiłam sie przed świetami. potrzeb wiecej nie posiadam ![]()
![]() |
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na gości - chrzestna Łukasza z rodziną.
![]() |
![]() |
#1716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kciuki za prawko trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
piec działa, gościu nie wziął ani grosza.
Ewula mi padła dopiero po 15, bo małż się zapomniał w zabawie i obiad zaczął jej szykować dopiero o 14, akurat wtedy przyjechał koleś do pieca, a ja kończyłam pracę, więc się wstrzymał z karmieniem do mojego powrotu. po obiadku jeszcze standardowo nocnik i tak nam zeszło. o 17 ją budzę. ja też potrzebuję torebki, ale żaden wypas. nieduża, tak żeby zwykły zeszyt się zmieścił czy notatnik, czarna z długim paskiem do noszenia przez ramię. dostałam kasę od rodziców i chyba właśnie na to przeznaczę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
Blanka mi też własnie dopiero padła.. śpiąca była a nie mogłam jakoś jej uśpić. Otworzyłam okno i śpi.
Ja też bym chciała torebkę, ale na pewno nie skórzaną ;p Upatrzyłam sobie jedną w pewnym sklepie mam nadzieje że za tydzień, 1,5 jeszcze będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak oskrzela grają to warto mieć Berodual i Pulmicort a jak krtań to Mucosolvan,ale to już jest na receptę wszystko ![]() Tośka dzisiaj jeszcze nie drzemała,spróbuję ją przetrzymać,zobaczymy czy mi wyjdzie wstałyśmy dopiero o 9.30,więc nie była zmęczona a teraz nie będę jej kładła ![]() Niunia-piękny ten Twój kucyk ![]() Marhalczar-Ami jak zwykle czyściutka ,stylowa i piękna ![]() Kardashi-Blaneczka z tą spinką ![]() ![]() ![]() Margo-to miło,że za darmo ![]() też się za torebką rozglądam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale spadła z rozmachem ze stołu na płytki, i dziwne że tylko ucho odpadło. Zaraz skleje. A tak to bawi się na małym ikeowskim stoliku i jak by co to na panele, to nie aż tak twardo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
no my też mamy panele i dywany nawet
![]() ale fakt-zastawa poszła głównie po dołączeniu się Tośki do zabawy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja to sobie nie wyobrażam bez prawka. ![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam dziś na zakupach, obskoczyłam dwie galerie, szału nie ma, ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
lea a wątek maksia jeszcze żyje ? Tak z ciekawości pytam
![]() Jak promocje w h&m na dziecięcym dziale? Chcialam się jutro wybrac, ale chyba nie wypali ![]() Szymon albo ząbkuje (ślini się po pas), albo choroba go łapie. Dziś wieczorem tak dal czadu, że mamy go dość. W dzień mało spal bo kaszel go wybudzil, teraz tez kaszle. Pewnie ciężka noc przed nami. Jak jutro będzie podobnie to nie ma szans bym go takiego do babci oddała.
![]() |
#1724 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja kupilam Maksiowi- 2 bluzki dł. rękaw z 39zł na 10zl i druga z 49zł na 30zł 2 bluzki krótki rekaw z 39 na 20, i z 39 na 10zl, parasolkę z Myszka Miki z 25 na 10, majtki ze Spidermanem za 5zł, ![]() Mniejszych rozmiarów było więcej. ![]() tak, wątek Maksiowy żyje jeszcze, przeniosłyśmy sie do klubu, pozostało nas aktywnie udzielających się 12 mamusiek. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Nas też jakoś tyle, ale niegdy nie było spotkań, jakoś jesteśmy rozstrzelone po Polsce...
No to troche rzeczy upolowałaś ![]()
![]() |
#1726 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() no, jeszcze w Reserved: kurtka z 149zł na 89zł (z tańszych rozmiaru nie było ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Lea-no właśnie,pamiętam,że Was podczytywałam namiętnie
![]() fajnie,że się spotykacie-u nas też kilka tylko dziewczyn zostało.Propozycji spotkań jakoś nie było.Spotykają się te co najbliżej siebie mieszkają,ale ogólno-wątkowego nie było. Eeee te wyprzedaże w PL to g* nie wyprzedaże ![]() Ona-łączę się w bólu,u nas czwórki nie wyrżnięte jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Lea noo to trochę uszczeliłaś
![]() ![]() ja czekam po nowym roku na wyprzedaże kiedy to wszystko będzie po 10 zł w zarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyzby wiktorek sie bawił w ami dzis mloda zasneła o 22.30 i to musiałam ja na rekach miec i do niech mówic znaczy opowiadałam jej o mojej mamie a jej babci i spokojnie usneła ale od 20.30 usypianie trzymam kciuki za prawko i prosze sie nie stresowac i pomyslec sobie ze akurat egzaminator ma na sobie majtki w czerwone grochy :P a do cioci to smutna wiadomosc ale nie do konca rak złosliwy nie zawsze jest takim złosliwym poprostu na raka który daje lub dal przezut mówi sie ze jest zlosliwy ale niekoniecznie musi oznaczac ze twoja ciocia nie da sobie rady z nim teraz poszukajcie tylko dobrego onkologa który ja poprowadzi i mam nadzieje ze skączy sie tylko na naswietlaniu badz paru chemiach i bedzie ok ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- oj pochorowały sie nasze dzieciaczki ale coz jak taka pogoda za oknem Ami narazie spokój ale obsliniona po pas sprawdzalismy jej z tz buzie i okazało sie ze hmm lewa górna 5 daje o sobie znać z jedej strony ja widac jest jeszcze nie przebita ale zarys zeba jest nie wiemy jak na dole bo jej 1 zeby wyszły na dole i to potem tak szło parami i stronami narazie wole odpukac jestesmy zdrowe ciekawe jak tam szaja z kropka i co u darianny i u innych dziewczyn które chyba jeszcze zyja swietami ![]()
![]() |
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Jeee łóżeczko te co chciałam Blance kupić jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Darianna to pewnie w Next buszuje
![]() Kardashi-gdzie znalazłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
W ikei. powróciło
![]() koleżanka mi napisała dziś że na ekspozycji znów jest, weszłam na strone, czarne jest, białego nie ma, ale w drugiej ikei jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
super, że łóżeczko powróciło
![]() co do prawka - małż mnie zawsze namawiał, ja się zapierałam, aż w końcu sytuacja mnie zmusiła, tyłek zmarzł na przystankach i w grudniu 2008 stałam się kierownicą. ![]() ![]() czy tylko ja musiałam dziś tak wcześnie wstać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31254305]A ja właśnie usłyszałam, że powinnam zapłacić za to, że szanowny przyjedzie po mnie i małą do gliwic. Za benzynę znaczy się. I tak się xastanawiam - po kij ja z nim jestem? Nade mną to chyba ręka boska czuwała, gdy nie chciałam wspólnego konta
![]() Teraz jeżdżą tak fajne pociągi na gliwice że olej go. Będziesz miała taniej i spokojniej. ![]() Śliczna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31273626]Byłam dziś na zakupach, obskoczyłam dwie galerie, szału nie ma, ![]() ![]() ![]() No właśnie ![]() Dosadne ale niestety prawdziwe ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31275962]no, jeszcze w Reserved: kurtka z 149zł na 89zł (z tańszych rozmiaru nie było ![]() ![]() ![]() Jaką tą kurtkę kupiłaś?? ![]() ![]() Ja też, z przyzwyczajenia ![]() Bydgoś gdzie kupiłaś Lusi "crocsy"?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
Konto usunięte
|
Bratko, no olałam
![]() ![]() http://www.dziennikzachodni.pl/artyk...howy,id,t.html Cieplutko, czyściutko, obsługa super, do tego weszli w komitywę z wydawnictwem Sonia Draga i mają książki do czytania na półkach ![]() Dziewczyny, od stycznia nutramigen nierefundowany!!! Która pije to może ma możliwość zrobienia zapasów? "Kroksy" można spokojnie w cc kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko obudziło się o 6 mimo że zasneło wczoraj po 22! Ja zrobiłam prawo jazdy jak tylko mogłam. zaraz po 18. 1,5 tyg temu stuknęło 3 lata jak je mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Dostałam od znajomej.To jedyne kapcie, których nie ściąga
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31281119]Bratko, no olałam ![]() ![]() http://www.dziennikzachodni.pl/artyk...howy,id,t.html Cieplutko, czyściutko, obsługa super, do tego weszli w komitywę z wydawnictwem Sonia Draga i mają książki do czytania na półkach ![]() [/QUOTE] Super. Luiza wieczorem dostała nagle gorączki - 38 stopni. Rano też miała - 37,7 ![]() ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-12-29 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Konto usunięte
|
A których nie ma jeszcze?
![]() Bebilonu pepti też nie ma na liście!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31281119]Bratko, no olałam
![]() ![]() http://www.dziennikzachodni.pl/artyk...howy,id,t.html Cieplutko, czyściutko, obsługa super, do tego weszli w komitywę z wydawnictwem Sonia Draga i mają książki do czytania na półkach ![]() Dziewczyny, od stycznia nutramigen nierefundowany!!! Która pije to może ma możliwość zrobienia zapasów? "Kroksy" można spokojnie w cc kupić ![]() No właśnie my na Wisłę nim często śmigamy. Bogusiowi to się najbardziej podoba łażenie góra - dół między kołami. I tak z nim latamy tam i nazad. ![]() A co zaczęłaś czytać bo ja Trzeci anioł i się zastanawiałam czy sobie nie pożyczyć i oddać jak przeczytam ale jednak uczciwość zwyciężyła. Najwyżej będę częściej do teściów jeździła. ![]() Poszaleli z tymi lekami. Państwo prorodzinne mamy. ![]() Wczoraj byłam w cc ale nie widziałam. Chyba zajrzę w centrum. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31281834]Bebilonu pepti też nie ma na liście!!![/QUOTE] Wariaci. ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Umyłam sobie okno w pokoju, wczoraj w kuchni. Może jeszcze dziś dam radę u młodego umyć tylko będę go musiała położyć spać gdzie indziej. Są jednak jakieś plusy z jego niedyspozycji i większej chęci do spania. Mama ma więcej czasu na działanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
dziecko mi zasnęło to mam chwilę na pisanie
![]() któraś pytała jak na spacer ubieramy: bodziak krótki rękaw, cienka bluzeczka+kamizelka albo sweterek, kurtka; na dół rajtuzy cienkie lub grubsze w zależności od aury, spodnie na podszewce bawełnianej najczęściej, bez śpiwora i osłonki na nóżki. kombinezon zamierzam na śniegi duże, ale takowych brak ![]() wczoraj Tymon odstawił mi numer. rano dałam śniadanie i wsadziłam do łóżeczka, chciałam się jeszcze położyć i widziałam że on też się pokłada. po jakimś czasie słyszę że nadaje, to wstałam, patrzę, a on pajaca ma rozpiętego do pępka i klatą świeci. dobra, myślę, zapnę pościelę łóżko i dopiero go przewinę, przebiorę. zorientowałam się że on pampersa sobie zdjął, zestresowałam się że mogą w nim być nie tylko siki ![]() ![]() dziewczyny co robicie na Sylwestra? my w domu, znajomi przyjeżdżają, koleżanka ma termin porodu na początek marca więc spokojnie będzie panna kciukasy za prawko, ja robiłam dopiero kiedy były realne szanse na używanie go, w 2007r.teraz sobie życia nie wyobrażam bez niego piszecie o wyprzedażach , ja też może dzisiaj na zakupy skoczę, piżamę muszę kupić i może cosik jeszcze sobie wynajdę. 9 stycznia jadę do warszawy na kurs na 3 dni to się przyda coś nowego. Tymonowi nic nie kupuję, w szafkach się nie mieszczą jego rzeczy Edytowane przez Papierowka1 Czas edycji: 2011-12-29 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.