Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 23:02   #1711
_kamea_
Zakorzenienie

Dot.: Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16

Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość
Kamea będziemy się razem stresować

Właśnie i relacjonować przygotowania

Też zmykam spać - jutro o 6 pobudka dobranoc
Stary 2012-01-01, 23:58   #1712
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
No niby Moniczko o północy będziemy razem, ale na prawdę mam dość tego wszystkiego. Anglii, pracy, szefa. Już mi to bokiem wychodzi.
trzymaj się blue wiadomo, że jesteście tam dla siebie, dla wspólnej przyszłości, teraz tyle dobrego, że mieszkacie razem, a nie każdej jest to dane, później będzie już tylko lepiej! a szef, no cóż, przez tyle czasu to znasz go na wskroś, te jego humory, a najlepszym lekarstwem jest mega olewka już Ty cos o tym wiesz
Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
(...) Dokladnie nie zadreczaj sie tak ,bo to nie przynosi niczego dobrego i tak jestes w o wiele wiele lepszej sytuacji niz niejedna dziewczyna ,bo tz zadeklarowal ,ze w tym roku beda zareczyny ,poza tym jestescie jeszcze mlodzi i nie tak dlugo ze soba ,a np. moniq co ma powiedziec,26 lat w tym roku ,ponad 6 lat zwiazku ,ona i tak sie twardo trzyma ,bo inna na jej miejscu by sie już wieszala <joke>
buahaha a to dobre no ja prędzej zostawię TŻ niż się powieszę
tak czy siak dzięki, to jednak komplement

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
buu wszystkie w tym roku zamieszkaja z tztami ,coraz bardziej sie dołuje i mam dosyc tego wesela w 2013
Jeszcze dzis tz u mnie nie nocuje ,mimo ,ze dzis jeszcze jestem sama w domu,a nie nocuje ,bo mamusia sie krzywi i mu powiedziala ze ma swoj dom i ,ze moze w ogole u mnie pojdzie mieszkac od pierwszego stycznia.Kur.... Nocowal dwie noce i bylo ok ,chcial dzis tez spac to nagle za sprawa slow mamusi wymyslil ,ze jednak nie ,bo do pracy trzeba sie wyspac ,a ja lozko mam male,a tu chodiz o mamusie

Nie wiem jak to dalej bedzie z tym zwiazkiem

ale wiesz, na złość pewnie powiedziałabym 'ok, no to idę, nara!' ale to ja a Twój TŻ albo jest zbyt dobrze wychowany, żeby tak powiedzieć mamie, albo jest mega maminsynkiem jak stąd za horyzont bo do jasnej cholery dorosły chłop powienien mieć swoje zdanie, w szczególności, że zarabia na siebie i może być samodzielny... mnie bardziej martwi to, jak będzie po ślubie... co, mama kiwnie palcem i będzie leciał zostawiając żonę (może jeszcze z dziećmi) nie podoba mi się to... pępowina powinna być brutalnie przegryziona poza tym tak jak któraś napisała; On chciał wesela to będzie je miał, a Ty też masz potrzeby na które TŻ nie może być ślepy! eh, kiniuś... jedyne co mogę, to wpierać Cię na wizażu i trzymać za Was kciuki głowa do góry

adela ehh... ja jednak uważam, że TŻ powienien być z Toba w Sylwka... ale ok, Wasza decyzja, dla mnie to trochę dziwne relacje...
Promyk bardzo współczuję bolącego zęba trzymaj sie!
Ala buahaha ależ fantastyczne sylwestrowe sąsiedztwo
Fari gratuluję czasu nieokreślonego w umowie TŻta oraz poinformowania rodziców, teraz zrobiło się mega poważnie skoro data ujrzała światło dzienne (nota bene moja wymarzona ) widzę też zmiany w podpisie
aQ ja przeżyłam katorgę z rzęsami, ale w końcu udało się je założyć potem nieźle trzymały się... żałuję tylko że nie było ich widać zza moich, więc efekt był słaby ;/ iii... gratsy, że TŻ ma pierścień
Isabelle również wszystkiego najlepszego w Nowym Roku gratuluję zaręczyn i wspaniałych planów oby wszystko szło po Waszej myśli
sylvi teściowa do Ciebie zadzwoniła, kurde, niesamowite cieszę się że macie dobre relacje

gratuluję wszystkim udanego Sylwestra chociaż bezpierścionkowego
Dziewczyny, miałam wpaść wcześniej i nie wyszło... dlatego dziś składam spóźnione życzenia:
zdrowia, powodzenia w życiu i spełnienia najskrytszych marzeń!

ja jestem jutro pierwszy dzień w pracy i mam lekki stresik
dobranoc

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2012-01-02 o 00:02
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 07:25   #1713
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

dzień dobry
Moniq trzymam kciuki za Twoją pracę daj znać potem jak poszło
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 08:02   #1714
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Kinia serce ty nasze, a jakbys mu powiedziala, ze albo bierzecie w niedlugim czasie cywilny albo koniec z wami? Wiadomo, ze nie rozstalibyscie sie, ale facet zestresowany trzezwiej mysli albo druga opcja (tylko bys jego dowodu potrzebowala) - idz ty do USC i zalatw slub

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 08:22   #1715
Clood
Zadomowienie

Witam już jestem w pracy, mam taki smalec na głowie, że hej, miałam wstać o 7:30, wstałam o 8:30 i musiałam w 20 min się wyrobić, więc nie zdążyłam umyć włosów... ale udało się chociaż sprysznicować ciało hehe ale sił nie mam, zabrałam ze sobą wiadro wody i będę pić cały dzień

kinia - czemu nie możecie wziąć cywilnego? my teraz podjęliśmy decyzję, że weźmiemy cywilny, bo rozwiąże wszystkie nasze kwestie organizacyjne, a ślub kościelny (być może z weselem) zrobimy za jakiś czas i nie jest powiedziane, że zdążymy w 2012 roku. I tego ślubu cywilnego nie traktujemy jako mega ważnej sprawy, tylko rejestrację związku. Stwierdziliśmy że to najlepsza opcja - bo w sumie sami nie wiemy czy chcemy wesela czy też nie, od jakiegoś czasu sama się wahałam. Ale jakkolwiek nie będzie to będziemy mieć czas na to, żeby się przygotować i zrobić wszystko jak należy - pomyślcie o czymś takim.
Clood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 08:41   #1716
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
Isabelle również wszystkiego najlepszego w Nowym Roku gratuluję zaręczyn i wspaniałych planów oby wszystko szło po Waszej myśli

zdrowia, powodzenia w życiu i spełnienia najskrytszych marzeń!

ja jestem jutro pierwszy dzień w pracy i mam lekki stresik
dobranoc
Dziękuję Moniq. Tobie też spełnienia marzeń i dużych zmian w tym roku, na lepsze.
Oby miło zleciał dzień w pracy.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 08:43   #1717
Promyk03
Zakorzenienie

dzień dobry
aQu no to super że TŻ ma pierścień będzie klękał
Moniq udanegto 1 dnia
A ja dziś zaczynam naukę wraca szara rzeczywistość

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-02, 11:04   #1718
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość

asiaczek
chyba 'ciąż' miało być, przez dłuższy czas nie wiedziałam ocb
To było zamierzone co by weselej brzmiało

Dzień dobry w Nowym Roku

Ala to się nazywa fart mieć Jolę za sąsiadkę. Ale żeby tak kopać w drzwi pół godziny?
My byliśmy na tej potańcówce i powiem Wam młodych ludzi po 20 to maks 10 osób a tak wszyscy po 40 Za rok serio wolę iść na domówkę albo spędzić Sylwka we dwoje gdzieś poza domem

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:12   #1719
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Właśnie i relacjonować przygotowania

Też zmykam spać - jutro o 6 pobudka dobranoc
U mnie przygotowań nie będzie chyba zbyt wiele z racji tego ze wesela nie robimy
Monia a no poważnie sie zrobiło, faktycznie
W domu już dziś zaczęły się pytania mama rano do mnie : "Myśleliśmy z tatą że skoro nie chcecie wesela to moze by ten obiad w ****(tu nazwa restauracji) zorganizować?" superowo się zapowiada
Ale powiedziałam że na takie ustalenia jest jeszcze czas i że najpierw z Łukaszem chcę takie rzeczy ustalić jak mi się tak będą wtrącać we wszystko to dostanę pier.dol.ca
Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość
Witam już jestem w pracy, mam taki smalec na głowie, że hej, miałam wstać o 7:30, wstałam o 8:30 i musiałam w 20 min się wyrobić, więc nie zdążyłam umyć włosów... ale udało się chociaż sprysznicować ciało hehe ale sił nie mam, zabrałam ze sobą wiadro wody i będę pić cały dzień

kinia - czemu nie możecie wziąć cywilnego? my teraz podjęliśmy decyzję, że weźmiemy cywilny, bo rozwiąże wszystkie nasze kwestie organizacyjne, a ślub kościelny (być może z weselem) zrobimy za jakiś czas i nie jest powiedziane, że zdążymy w 2012 roku. I tego ślubu cywilnego nie traktujemy jako mega ważnej sprawy, tylko rejestrację związku. Stwierdziliśmy że to najlepsza opcja - bo w sumie sami nie wiemy czy chcemy wesela czy też nie, od jakiegoś czasu sama się wahałam. Ale jakkolwiek nie będzie to będziemy mieć czas na to, żeby się przygotować i zrobić wszystko jak należy - pomyślcie o czymś takim.
Jeny ja tez muszę dziś duuuużo pić miałamm problemy z poseksowym zapaleniem pęcherza często, później znalazłam info że po każdym razie powinnam iść do toalety się wysiusiać, no i wszystko fajnie, przez ponad 2 lata spokój miałam, a w noc sylwestrową zapomniałam iść bo szybko zasnęłam i się boję żebym znowu nie miała zapalenia dziś będę pić i pić i pić żeby wypłukać ewentualne bakterie...|

A co do Kinii to podzielam Wasze zdanie, TŻ chce wesele? ok, ale Ty chcesz wcześniej wziąć ślub w USC - kompromis musi być, a nie tak że wszystko po jego myśli Twoje potrzeby są nieważne?
Fari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:21   #1720
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość

Jeny ja tez muszę dziś duuuużo pić miałamm problemy z poseksowym zapaleniem pęcherza często, później znalazłam info że po każdym razie powinnam iść do toalety się wysiusiać, no i wszystko fajnie, przez ponad 2 lata spokój miałam, a w noc sylwestrową zapomniałam iść bo szybko zasnęłam i się boję żebym znowu nie miała zapalenia dziś będę pić i pić i pić żeby wypłukać ewentualne bakterie...|
Również miewałam takie problemy.Teraz celowo pije dużą szklankę płynów przed rrrr co by zaraz lecieć siusiu
Ale raz pamiętam było rrr, zasnęłam, 12h minęło, wróciłam do odmu i dopiero sobie przypomniałam że miałam iść siusiu się już tam pewnie chłopaki zaczynały rozgaszczać

A co do Sylwka jeszcze: piliśmy żurawinową wódkę w drineczkach ale to mnie najbardziej smakowała i tak nic mi nie było, rozpędziłam się w ilości drinków, przyszła północ wypiłam na to szampana i jak mnie po godzince, po tańczeniu siekło przy stoliku to myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok Szampan najlepszy utrwalacz
Ojjj rano było ciężżżżżżżko Jeszcze TŻ nie pocieszał.. Piłaś to teraz kara niestety

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2012-01-02 o 11:22
Stary 2012-01-02, 11:23   #1721
201606201204
Konto usunięte

Fari miałam ten zam problem z zapaleniami. Też dużo piję na co dzień, a po zawsze staram się iść do wc. Pomaga i póki co rok spokoju. Chociaż czasami się nie zastosuję, ale nic się nie dzieje, wiec bez obaw.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-02, 11:29   #1722
Promyk03
Zakorzenienie

U mnie dziś nauka pełną parą muszę się też zacząć brać za pracę licencjacką

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Stary 2012-01-02, 11:29   #1723
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Również miewałam takie problemy.Teraz celowo pije dużą szklankę płynów przed rrrr co by zaraz lecieć siusiu
Ale raz pamiętam było rrr, zasnęłam, 12h minęło, wróciłam do odmu i dopiero sobie przypomniałam że miałam iść siusiu się już tam pewnie chłopaki zaczynały rozgaszczać

A co do Sylwka jeszcze: piliśmy żurawinową wódkę w drineczkach ale to mnie najbardziej smakowała i tak nic mi nie było, rozpędziłam się w ilości drinków, przyszła północ wypiłam na to szampana i jak mnie po godzince, po tańczeniu siekło przy stoliku to myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok Szampan najlepszy utrwalacz
Ojjj rano było ciężżżżżżżko Jeszcze TŻ nie pocieszał.. Piłaś to teraz kara niestety
No właśnie, ja też zapomniałam, a najgorsze że mi się woda skończyła jak szwagier wróci z pracy to go ścignę do sklepu po zgrzewkę żebym ja nie musiała dźwigać póki co ładuję w siebie litry herbaty bo zwykłej wody z czajnika nie wypiję <bleeee>

Ja alkoholu nie piłam, więc kieliszek szampana mi nie zaszkodził raz tylko się tak upiłam na weselu kuzyna (2,5 roku temu) że na drugi dzień cały czas mnie kibelek wzywał do siebie ale od tego czasu jeśli już coś piję to tylko symbolicznie więc nie mam po czym chorować
Fari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:31   #1724
Promyk03
Zakorzenienie

co do alko my z C w sylwka kultularnie tylko winko i łyczek szampana do dziś pamiętam jego urodziny w lipcu i jak się czułam na drugi dzień

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Stary 2012-01-02, 11:39   #1725
201606201204
Konto usunięte

My na Sylwestrze byliśmy ze znajomymi na sali. Wypilismy pare kieliszków, ale ostatni alkohol to szampan o północy był. Zresztą impreza zaczęła się o 19, także wszystko wytańczyliśmy i w ogóle nie czułam że piłam.
Stary 2012-01-02, 11:49   #1726
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej Lachony

Piona wszystkim za problemy z pecherzem

matulo, jak mi sie spac chce dzis!!

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:00   #1727
asiaczek87
Zakorzenienie

No a ja drinki z wódką i na to szampan. Stąd chyba problem.Nie mogę mieszać :/

1.08.2015

Stary 2012-01-02, 12:01   #1728
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
No a ja drinki z wódką i na to szampan. Stąd chyba problem.Nie mogę mieszać :/
ja tak właśnie pomieszałam na C urodzinach a na drugi dzień umierałam

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Stary 2012-01-02, 12:04   #1729
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
ja tak właśnie pomieszałam na C urodzinach a na drugi dzień umierałam
matka mi wczoraj uzmysłowiła że ten szampan utrwalił mi efekt upojenia Stąd to wirowanie jak siedziałam
Ale z drugiej strony nie wypić szampana o północy?
No ja połowę Nowego roku spędziłam mając miskę w pokoju bo u TŻ jedna toaleta a nie chciałam jej blokować swoją osobą, nieumiejącą pić

1.08.2015

Czas edycji: 2012-01-02 o 12:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-02, 12:05   #1730
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
matka mi wczoraj uzmysłowiła że ten szampan utrwalił mi efekt upojenia Stąd to wirowanie jak siedziałam
Ale z drugiej strony nie wypić szampana o północy?
dlatego My mieliśmy małego takiego 200ml i dosłownie zamoczyłam usta
ja po urodzinach C w domu miałam nos w toalecie:/

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Stary 2012-01-02, 12:16   #1731
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
dlatego My mieliśmy małego takiego 200ml i dosłownie zamoczyłam usta
ja po urodzinach C w domu miałam nos w toalecie:/
No ja co wypiłam herbatkę gorzką to miałam nos w ubikacji. Ale to wcześniej jak mieszałam. W Nowy Rok w sumie tylko z dwa,trzy raz pobiegłam i przeszło na szczęście

Za to nigdy nie zapomnę mojej wątroby gdy pomieszałam białe wino z czerwonym, tak mnie napieprzała MASAKRA. Zatrucie winem to masakra i plucie żółcią
Zmieńmy temat na coś przyjemniejszego
Planuje iść do kina 6 stycznia, o ile będzie otwarte. Grają teraz coś wartego uwagi? Była któraś niedawno? hmm 6 kino koło mnie zamknięte hmm

1.08.2015

Czas edycji: 2012-01-02 o 12:23
Stary 2012-01-02, 13:03   #1732
Clood
Zadomowienie

No Promyk wszyscy ludzie chcą mieć w końcu wolne, wiesz co to znaczy dla osób które pracują od poniedziałku do niedzieli? jeden wolny dzień świąteczny to wybawienie... jak ja się nacieszyłam tym Sylwkiem i Nowym Rokiem w końcu żeby nie było, że się czepiam, ale jestem po prostu jedną z tak pracujących w kieracie osób

sieciówki niestety bywają otwarte więc poszukaj tam seansu
Stary 2012-01-02, 13:04   #1733
adela50
Wtajemniczenie

ale mi ten dzień w robocie szybko zleciał.Nowego Roku nie czuję w żaden sposób... wrr aq1 facet normalnie się z tobą droczy...Ale jestem ciekawa czy jakby zostawić faceta na lodzie, to poszedłby po rozum do głowy.No wiecie taka kuracja szokowa...i nie koniecznie piszę o sobie,tak wogóle....
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:07   #1734
Clood
Zadomowienie

ja pracuję jeszcze 7h i goł do domku, jutro znów 12tka, ale potem 3 dni laby
Stary 2012-01-02, 13:10   #1735
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość
ja pracuję jeszcze 7h i goł do domku, jutro znów 12tka, ale potem 3 dni laby
Że tak zapytam Clood: pracujesz w hotelu?

1.08.2015

Stary 2012-01-02, 14:07   #1736
Clood
Zadomowienie

nieee w telekomunikacji ale nie polskiej
Stary 2012-01-02, 15:36   #1737
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Aaaaaaaaa zdałam to koło co byłam pewna, ze nie zdalam przedmiot i tak tylko na zalke ale radocha jest

A ja pecherz moze z raz w zyciu mialam chory

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2012-01-02, 15:37   #1738
201606201204
Konto usunięte

Praca dziś była ksozmarem, a dokładniej to wstawanie rano.
Wolałabym dziś wolne niż w piątek, no ale.

Clood współczuję. Chociaż ja w każdy weekend mam zjazdy, więc w sumie niewielka różnica.
Stary 2012-01-02, 15:38   #1739
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Jak dobrze, ze ten tydzien ma tylko 4 dni

Małżeństwo 06.09.2014

Edytowane przez aluniaaaaa
Czas edycji: 2012-01-02 o 15:43
Stary 2012-01-02, 16:15   #1740
Clood
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Praca dziś była ksozmarem, a dokładniej to wstawanie rano.
Wolałabym dziś wolne niż w piątek, no ale.

Clood współczuję. Chociaż ja w każdy weekend mam zjazdy, więc w sumie niewielka różnica.
ja też jeszcze studiuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości