|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Kochane
melduje sie tylko ze pamietam o was i czytam na biezaco. U mnie z humorami osttanio roznie, njlepiej to bym tylko spala i jadla i krzyczala na wszystkich.
|
|
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Mam 33lata, staraliśmy się z Mężem 9 m-cy i 26 marca ujrzałam na teście dwie piękne kreski. Beta przyrasta, na USG jeszcze nic nie było widać, kolejne w przyszły piątek. No ale zakładam ze jestem w ciazy ![]() Czy mogę się przyłączyć do wątku? Według moich obliczeń Będę mamusią grudniowa ...i przy okazji zadać pytanie o Wasze objawy. U mnie 5 tydzień i oprócz wielkich i ciemnych piersi czuje się cudownie i moglabym góry przenosić.To moja druga ciąża, ale pierwsza była 10 lat temu i nie pamietam kiedy się rozpoczęły nudnosci, zgagi, etc. |
|
|
|
#1713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedulka---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Co do objawów to o nudnościach mało wiem bo mnie jakoś oszczędzają ale za to zgaga mnie zaczęła męczyć od 2 dni a jestem w 8 tygodniu .. No i wiadomo .. zachcianki .. Ja u siebie nie zauważyłam ich od początku .. pojawiły się jakoś na początku 7 tygodnia i przybierają na sile .. Często oddawanie moczu praktycznie od początku i cycuchy które na początku były bardzo nabrzmiałe, bolały a nawet piekły a teraz jakby pomału odpuszczają .. Tyle chyba .. ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- aha ! zapomniałabym .. spadek energii.. ![]() także zazdroszczę Ci tego że jak to napisałaś '' możesz góry przenosić '' ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Jak ja Cię doskonale rozumiem .. Buziaki
|
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
DeKajka,
To fajnie że nie masz nudnosci i że piersi odpusciły Zachcianki to mam, ale całe szczęście na zdrowe rzeczy brokuly, szpinak ryby i takie tam. Albo to moja podswiadomość mówi żebym się nie opychała, bo w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg ![]() No ale z nerwami mam tak samo... i ciagle drę japę |
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))i czepiam sie o byle pierdołę, ejstem jak wielka gruba maruda czasem mam zgage, no i straszne zachcianki a jak juz dostaje ta zachcianke to nagle mi sie odechciewa. masakra ![]() oo to twoja druga ciąza to masz juz doswiadczenie ja jeszcze nie
|
|
|
|
|
#1716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a tu coś dla nas: w kinach w maju http://www.youtube.com/watch?v=JQTetUGvKWk
|
|
#1717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale odechciewanie zachcianek to ciekawe zjawisko, może lepiej niech nie przechodzi ![]() Śpij i jedz, należy Ci sie Agasobo Ooo..to koniecznie musimy zobaczyć, trailer fajny. A nie wiesz kiedy premiera u nas w PL? |
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
![]() Chyba jutro wcisne sie na USG ![]() Bo nie wytrzymam tak długo
|
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczynki!
Długo nie pisałam,ale miałam jakiegoś potwornego doła.Za to podczytywałam Was cały czas ![]() Niedawno cieszyłam się,że mdłości mnie omijaja..a tu niespodzianka-mdli mnie rano i wieczorem.Głodna jestem,ale na nic nie mam ochoty,no może poza tymi GOŁĄBKAMI! mmm,ale by się zjadło! karolamankowa witaj! Widzę,że jesteśmy w podobnym wieku,ja mam 34l. i ostatnio też rodziłam 10 lat temu
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie mdli od wczoraj i też miałam nadzieje, że mnie to ominie...
Ale jeszcze nie
|
|
|
|
#1721 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj myślałam, że w sklepie zwymiotuje Jakbym tylko zastymulowała rzygniecie, to zaraz bym sie przykleiła na stałe do sedesu
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj wstalam i jak reka odjal,zero wymiotom,bo wczoraj to zalamana bylam,szarpalo mnie caly dzien.A na sniadank dzisiaj zupa ogorkowa ,tak mi sie chcialo kwasnego,pychotka.
|
|
|
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie !
Mystiquee- tak narobiłaś mi smaka tą domową pizzą i wczoraj na kolację zrobiłam Najedliśmy się z mężem jak szeleni a później tak mnie muliło, że nie mogłam spacDzisiaj jadę do siostry do szpitala a później na małe zakupy do galerii Muszę jakieś buty sobie kupic, bo w kozakach jeszcze latam.Cytat:
Ja zaczęłam właśnie 8 tydzień. Póki co ostatni tydzień dał mi w kośc, bo miałam okropne mdłości..nie mogłam z rana zwlec się z łóżka, bo myślałam, że zaraz . Do tego sennośc i brak energii.. nie mam ochoty na nic. Piersi również troszeczkę odpuszczaja..dalej czuje, że są wrażliwe i momentami obolałe, ale już nie tak jak w 5- 6 tygodniu. Nie mam zachciewajek, odrzuca mnie od czekolady i lodówkiCytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
hejka!
dawno mnie nie było bo urwanie głowy w pracy... jutro mam ważne wystąpienie i już się denerwuje na pierwszą wizytę idę 4 kwietnia ( i mam nadzieje że w pęcherzyku będzie widać małego ( oby tylko był) i 1 nie bliźnięta bo się załamie ehhh) U mnie symptomy ciązy pełną parą - mega mdłości, zmęczenie bolące cycory i na to wszystko znowu jestem przeziębiona - żyć nie umierać.
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety wczoraj wieczorem też nie zaznałam umiaru A u mnie dziś równe 6 tygodni, jutro zaczynam 7 tydzień
|
|
|
|
|
#1727 | ||||
|
Raczkowanie
|
A czemu nie bliźnięta?
![]() Mnie się dziś śniło, że byłam na USG i zobaczyłam właśnie bliźniaki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie z objawów bolące piersi, zachcianki, zmiany nastrojów i totalny brak energii do wszystkiego....
|
||||
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
We wtorek późno kończe zajecia wiec nie moge, poniedziałek pasuje najbardziej
|
|
|
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy wszystkie liczycie początek ciąży od 1 dnia ostatniej miesiączki, czy dokładnie od momentu zapłodnienia? Bo myślałam, że jestem "najmłodsza" ciążą ale widzę, że są dziewczyny które są tak jak ja w 6 tyg. ( licząc od 1 dnia ostatniej @) Pytam bo ja nie mam jeszcze mdłości ani jakiś zachcianek, piersi bolą tylko troszkę i zastanawiam się czy dobrze, że porównuje się do Was
Wiem, że każda ciąża jest inna ale wiecie jak to jest Bo widzę, że część z Was ma wizytę już lada dzień
|
|
|
|
#1732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I pewnie, że nie ma się co porównywać z innymi. Oczywiście warto czasem zapytać, jak masz jakieś wątpliwości, ale np to że inne dziewczyny mają mdłości, a Ty nie, nie znaczy wcale, że u Ciebie jest coś nie tak. Po prostu każda przechodzi inaczej. ![]() Chociaż wiem, że łatwo się mówi, a gorzej w praktyce, bo ja sama ciągle porównuję się z resztą dziewczyn hihi
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Mi trochę smutno, bo mąż właśnie pojechał do naszego domu, a ja zostałam u rodziców Na szczęście już w środę przyjedzie ![]() Cytat:
)To chyba tak samo jak u mnie - dzisiaj mam 6 tydzień i 6 dzień, więc jutro 7 tydzień. Chociaż dla mnie to liczenie tygodni to jakaś czarna magia - bo przecież jak 6 tydzień jest skończony, to np. 6 tydzień i 2 dzień to już 7 tydzień To dlaczego mówi się na to nadal 6 tydzień Nie wiem czy zrozumiale to napisałam
|
|
#1734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy z obiadu u teściowej.
Brzuch mnie zaczął bolec, normalnie aż mam ochote sie położyc Jak sie rozciąga macica to jest jeszcze ok, ale jak boli jak na @, to jest okropne Ide zrobic obrzydliwą prezentacje o pasożytach
|
|
|
|
#1736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj na przykład w nocy się przebudziłam bo tak mnie zaczęło boleć... niby tylko chwilkę ale ja to się od razu martwię i pierwsze co robię to zaglądam czy plamienia nie mam na szczęście na razie (odpukać) wszystko jest dobrze tylko ja nie potrzebnie się zamartwiam
|
|
|
|
|
#1737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my też dzisiaj na obiadku u moich rodziców, super, bo naprawdę nie miałabym weny, żeby coś robić. Dzisiaj na życzenie dostałam pyszny rosołek a w piątek jak też byliśmy to były placki ziemniaczane z łososiem i sosem jogurtowym - pycha o pasożytach? to nie zazdroszczę, a co studiujesz jeśli można wiedzieć?
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() JA odpoczywam po weekendzie na uczelni. aż mnie krzyż boli od siedzenia 12 godzin w jednej pozycji.
|
#1739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() poza tym to naszła mnie chcica na pierogi przez was! |
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam na nic ochoty, jem właśnie spreżynki czitosy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

melduje sie tylko ze pamietam o was i czytam na biezaco. U mnie z humorami osttanio roznie, njlepiej to bym tylko spala i jadla i krzyczala na wszystkich.

U mnie 5 tydzień i oprócz wielkich i ciemnych piersi czuje się cudownie i moglabym góry przenosić.
biedulka

Na szczęście już w środę przyjedzie