AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 12:37   #1711
Vicky_fcb
Przyczajenie

Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cześć dziewczynki! Podczytuję was już od pewnego czasu bo marzy mi się wyjazd jako au pair. W ubiegłe wakacje miałam jechać, jednak nic z tego nie wyszło więc w tym roku pomysł powrócił. Szukałam rodzinek głównie z krajów angielskojęzycznych, jednak teraz nadarzyła się okazja wyjazdu do Francji, dokładnie do Rennes i no właśnie... sama nie wiem! Nie znam francuskiego, ale matka jest polką więc mówi, że nie byłoby problemów z komunikacją. Proponują opłacony przejazd w obie strony, 90 euro tygodniowo, bilet na komunikację, ok.25h bez sprzątania - tylko opieka nad jednym dzieckiem. Zaskoczyło mnie trochę, że jako jedyna rodzinka spośród wszystkich z którymi pisałam opłacają ubezpieczenie i składki emerytalne. Wiem, że niektóre z was są/ były we Francji więc chciałam zapytać czy takie warunki są dobre? Bo na moje niezbyt obeznane w auperkowaniu oko wydają się być idealne! Co sądzicie?

Serce w barwach BlauGrana
FC Barcelona <3
Vicky_fcb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 12:42   #1712
MUTD
Rozeznanie

Vicky- nie byalm we Francji jako au pair, ale te warunki wydaja mi się byc naprawde ekstra! Jezeli nie znasz jezyka w ogole to chyba dobrze, ze mama jest Polką. Wedlug mnie powinnas sie naprawde powaznie zastanowic nad ta propozycja!
Stary 2012-07-09, 13:40   #1713
scharlot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vicky_fcb Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki! Podczytuję was już od pewnego czasu bo marzy mi się wyjazd jako au pair. W ubiegłe wakacje miałam jechać, jednak nic z tego nie wyszło więc w tym roku pomysł powrócił. Szukałam rodzinek głównie z krajów angielskojęzycznych, jednak teraz nadarzyła się okazja wyjazdu do Francji, dokładnie do Rennes i no właśnie... sama nie wiem! Nie znam francuskiego, ale matka jest polką więc mówi, że nie byłoby problemów z komunikacją. Proponują opłacony przejazd w obie strony, 90 euro tygodniowo, bilet na komunikację, ok.25h bez sprzątania - tylko opieka nad jednym dzieckiem. Zaskoczyło mnie trochę, że jako jedyna rodzinka spośród wszystkich z którymi pisałam opłacają ubezpieczenie i składki emerytalne. Wiem, że niektóre z was są/ były we Francji więc chciałam zapytać czy takie warunki są dobre? Bo na moje niezbyt obeznane w auperkowaniu oko wydają się być idealne! Co sądzicie?
Wszystko fajnie ladnie ale to tez zalezy czy chcesz sie uczyc francuskiego .. jesli tylko na wakacje to 3 miesiace moze byc malo na nauke jezyka ?
ps; bardzo lubie twoj podpis w stopce

Kurcze a ja mowilam nigdy wiecej au pair aa teraz strasznie ciagnie mnie do angli szkocji ... ehh
scharlot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:56   #1714
Vicky_fcb
Przyczajenie

W sumie to nie myślałam nigdy o francuskim, bardziej o hiszpańskim. Ale faktycznie warunki mnie kuszą. Byłabym tam 11 mies, po 6 mies. jest tygodniowy płatny urlop. Wydaje mi się, że przez rok można już się języka nauczyć, wiadomo nie biegle, ale tak żeby się dogadać Zastanawiam się jeszcze czy znając angielski dogadam się z francuzami bo czytałam, że oni to tylko po francusku chcą rozmawiać. Ale może ktoś kto tam był się wypowie
Scharlot - dzięki Ten cytat właściwie motywuje mnie do każdego działania, taki mój popychacz

FC Barcelona <3
Stary 2012-07-09, 14:34   #1715
IvieDalia
Rozeznanie

Cytat:
Nie byłam aupair, ale trochę w tym "siedzę" i wydaje mi się, że bardzo zachęcająca oferta.

PS. Ukradłaś mi podpis

Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.

IvieDalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 15:03   #1716
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackberry456 Pokaż wiadomość

naprawde nie moge doczekać się aż odejde, tylko miesiac tej męki.. dzisiaj wracajac z miasta do domu juz sie trzeslam ze stresu wiedzac ze zaraz spotkam hostow i wszytsko bedzie nie tak. to samo mam w każdy "wolny" weekend kiedy jestem w pokoju, zero relaksu, co chwila mnie wolaja i o cos prosza, stresuje sie nawet jak slysze ich kroki blisko mojego pokoju. potrafie pol soboty nic nie jesc tylko zeby nie wychodzic z pokoju i ich nie spotkac, świruje juz tu..
Ja też miałam podobnie. Był taki okres, że hostka NON STOP się o co czepiała. Kiedy pracowała w domu, to potrafiła się 10 razy do czegoś przyczepić. Trwało to chyba miesiąc, za każdym razem, kiedy wołała moje imię, aż podskakiwałam. Nikomu nie życzę jakich sytuacji, aż host stawał w mojej obronie. Teraz mnie to śmieszy, bo wzięłam na luz. Myślałam, że to rzeczywiście moja wina, że ja robię coś źle, przejmowałam się itd. Do czasu, kiedy hostka też zaczęła się hosta czepiać o pierdoły. Wtedy zdałam sobie sprawę, że nie warto się przejmować rzeczami, na które nie mamy wpływu, ona taki charakter ma i tyle. Ale jeszcze tylko 19 dni i koniec !

Nowa au pair będzie tutaj od 16 lipca. Nie wiem jak ona ustalała sprawy z hostą, ale hostka wysłała jej spis obowiązków, rozkład dni. Kilka dni temu napisała do mnie ta nowa dziewczyna. Pytałam jej o poprzednie doświadczenie (była u rodziny 2 lata, rok jako sprzątaczka bardziej, potem rok jako au pair, przy dwójce dziewczynek - 3 i 5 lat). I tyle. Potem pracowała jako opiekunka do osób starszych. Nie wiem, myślałam, że hostce bardziej zależy na kimś z dobrym doświadczeniem przy maluchach. No i piszę z tą nową au pair, opowiadam jak dni wyglądają, jak pracuje (że wtorki, środy od 8:00 do 18:30 itd.) i pytam kiedy przyjeżdża dokładnie. Ona odpisuje, że w poniedziałek i o której mi pasuje (bo hostów nie będzie w domu wtedy). No to mówię, że od około 9 nie śpię już, a ona do mnie: "to możesz każdego dnia spać do 9 ? To świetnie. " Tak jakby w ogóle nie czytała, co do niej pisałam i chyba nie pamięta, co hostka jej mówiła ? No nic, zobaczymy jak przyjedzie. Oby była sympatyczna i ogarnięta.

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 18:18   #1717
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez angelamichalik Pokaż wiadomość
no fajnie trafiłam, poza tym będę mieszkać w innym mieszkaniu niż rodzinka;P i w samym centrum ;P ale co z tego że wszystko będzie za☠☠☠iste, skoro nie będę miała nikogo, z kim można pogadać w innym języku niż niemieckim?:P
No ale chyba o to chodzi? Chyba jedziesz tam miedzy innnymi po to, aby jeYk podszlifowac? Poszukaj na rownych stronach osob stamtad, zacznij z nimi oisac, moze sa jakies grupy na fb...

Cytat:
Warunki bardzo dobre!!
( bylam we francji 3 razy, przy 2 dzieci, 40h pracy mialam 95€ i...tyle).

Cytat:
W sumie to nie myślałam nigdy o francuskim, bardziej o hiszpańskim. Ale faktycznie warunki mnie kuszą. Byłabym tam 11 mies, po 6 mies. jest tygodniowy płatny urlop. Wydaje mi się, że przez rok można już się języka nauczyć, wiadomo nie biegle, ale tak żeby się dogadać Zastanawiam się jeszcze czy znając angielski dogadam się z francuzami bo czytałam, że oni to tylko po francusku chcą rozmawiać. Ale może ktoś kto tam był się wypowie
Scharlot - dzięki Ten cytat właściwie motywuje mnie do każdego działania, taki mój popychacz
To prawda, we francji francuzi boja sie inie chca mowic po francusku, w moejsach publicznych, sklepach jasne, ktos sie znajdzie, ale czy znajomych znajdziesz....bedzie ciezko, chyba ze inne au pairki, albo studenci zagraniczni.
Z kolei w Szwajcarii ludzie uwielbiaja mowiac po angielsku, jak tylko umieja i widza, ze maja okazje z Toba mowic po angielsku to sie zaczynaja popisywac

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 18:22   #1718
Vicky_fcb
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez IvieDalia Pokaż wiadomość
Nie byłam aupair, ale trochę w tym "siedzę" i wydaje mi się, że bardzo zachęcająca oferta.

PS. Ukradłaś mi podpis
Zapewniam, że nie było to zamierzone!

Kurcze mam problem bo pisząc z rodzinkami po angielsku nie ma problemu jak się do nich zwracać, ale po polsku to już gorzej. Nie wiem czy pisać przez "Pani" czy po prostu na"Ty"?

FC Barcelona <3
Stary 2012-07-09, 18:27   #1719
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Zapewniam, że nie było to zamierzone!

Kurcze mam problem bo pisząc z rodzinkami po angielsku nie ma problemu jak się do nich zwracać, ale po polsku to już gorzej. Nie wiem czy pisać przez "Pani" czy po prostu na"Ty"?
Zacznij per " pani", jesli Ci zaproponuje przejscie na "Ty" to problem z glowy

Stary 2012-07-09, 18:44   #1720
Vicky_fcb
Przyczajenie

Roux a powiedz jeszcze czy za te 90euro to da się we Francji jakoś normalnie żyć albo odłożyć trochę kasy? Bilet na komunikację opłaca rodzinka więc spory wydatek odejdzie, ale nie mam pojęcia czy życie (imprezy albo zakupy ) tam jest drogie? Wiem, że au pair to nie jest praca zarobkowa i nie podchodzę do tego w ten sposób, ale mimo wszystko fajnie byłoby coś odłożyć

FC Barcelona <3
Stary 2012-07-09, 20:42   #1721
scharlot
Raczkowanie

Dziewuszki a my dzis z japonka sobie biegałysmy ! je je je pierwszy dzien wiecej pewnie bylo marszu niz biegania ale powoli powoli wyrabiam kondycje bo moja jest niezbyt dobra ale ciesze sie ze wg zaczełysmy :P
scharlot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:43   #1722
lucyohlucy
Wtajemniczenie

powodzenia w bieganiu Trzeba zaczynać powolutku, żeby sie nie zniechecic! też ide jutro, oby nie padalo!
Stary 2012-07-09, 21:59   #1723
_Japonka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scharlot Pokaż wiadomość
Dziewuszki a my dzis z japonka sobie biegałysmy ! je je je pierwszy dzien wiecej pewnie bylo marszu niz biegania ale powoli powoli wyrabiam kondycje bo moja jest niezbyt dobra ale ciesze sie ze wg zaczełysmy :P
I widziałaś?! Była godzina! A ja myślałam, że 15 minut minęło

jutro po południu możemy iść na spacer i dziewczynki chciałyby wypróbować waszą trampolinę

They make it look so easy. Connecting with another human being. It's like no one told them it's the hardest thing in the world.
_Japonka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 23:33   #1724
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Roux a powiedz jeszcze czy za te 90euro to da się we Francji jakoś normalnie żyć albo odłożyć trochę kasy? Bilet na komunikację opłaca rodzinka więc spory wydatek odejdzie, ale nie mam pojęcia czy życie (imprezy albo zakupy ) tam jest drogie? Wiem, że au pair to nie jest praca zarobkowa i nie podchodzę do tego w ten sposób, ale mimo wszystko fajnie byłoby coś odłożyć
Hmm zalezy w jaki sposob wydajesz kase. Przy babskich zakupach, imprezowaniu co jakis czas bedzie ciezko cos odlozyc, ale da sie. Ja co roku odkladalam, a kupowalam ubrania, imprezowalam,nie co weekend...

Moim zdaniem za kazda normalna kase da sie zrobic zakupy, poimprezowac i odlozyc.
Po prostu musisz pojechac, zobaczyc ceny, zobaczyc co lubisz..itd i zaplanowac wydatki, albo ograniczyc zawsze mozesz popytac o dodatkowe bbs, gdyby Cie kryzys finansowy dosiegnal)
Powodzenia!

Stary 2012-07-10, 01:10   #1725
very niceee
Zadomowienie

Fajnie, że większość z Was już pojechała. Mój wyjazd dopiero we wrześniu. Moja rodzinka pod koniec lipca przyleci do Polski, odwiedzić swoją byłą au pair i będą chcieli się ze mną spotkać. . Dobrze, że nie wybrałam tej pierwszej rodzony, bo wzięli sobie au pair z Czech, a mimo to nadal chcą utrzymywać kontakt ze mną, dziwni ludzie. Romantyczka, Ty znalazłaś rodzinkę na APW? Bo ja też się rozglądałam za wyjazdem dla par, ale wyszła lipa.
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 01:41   #1726
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie93 Pokaż wiadomość
mini ot: karateczka000 masz bardzo ciekawą liczbę wiadomości
haha rzeczywiście, ale teraz po tej wiadomości się to zmieni

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Przecietnie - 70-110 elżbiet, w zależności od godzin i obowiązków. Ja mam ok 40 h i 100Ł. Jakie mają warunki rodziny z którymi masz kontakt? I gdzie w Londynie?
dziękuję za odpowiedź. O warunki na razie nie pytam, ogólnie zbieram na razie rodziny, które są potencjalnie mną zainteresowane. Coraz więcej z nich pyta o kontakt przez skype, albo telefon, ale to będzie dla mnie stres...to przecież co innego niż takie pisanie.

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:07   #1727
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cześć.
Można dołączyć?

Od ponad tygodnia jestem w Brukseli. Właśnie, jako Au pair.
Z rodziną miałam ogromne szczęście, ponieważ ja tylko się zarejestrowałam na stronie i zadzwonili do mnie sami. Z tego co się zorientowałam mam świetne warunki i nie narzekam. Byłam wcześniej u nich w kwietniu, żeby poznać wszystkich. A bym zapomniała opiekuje się 2 dziewczynkami (3l. i 5l.).

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:07   #1728
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Romantyczka, Ty znalazłaś rodzinkę na APW? Bo ja też się rozglądałam za wyjazdem dla par, ale wyszła lipa.
Tak, przez APW, ale wysyłaliśmy aplikacje do wszystkich rodzin- wiadomo, że rodziny nie piszą w profilu, że szukają pary...
Po miesiącu od rozpoczęcia poszukiwań na AWP mieliśmy kupione bilety
Ale naprawdę trzeba być optymistycznie nastawionym i się nie zrażać Nikt z rodziny i znajomych nie wierzył, że nam się uda

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:10   #1729
MUTD
Rozeznanie

karateczka-nie przejmuj sie, ja tez sie bardzo stresowalam przed pierwsza rozmowa, a w koncu wszystko super wyszlo i wlasnie u nich jestem! Duzo sie usmiechaj, badz pozytywnie nastawiona i bedzie dobrze!
Stary 2012-07-10, 10:37   #1730
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedź. O warunki na razie nie pytam, ogólnie zbieram na razie rodziny, które są potencjalnie mną zainteresowane. Coraz więcej z nich pyta o kontakt przez skype, albo telefon, ale to będzie dla mnie stres...to przecież co innego niż takie pisanie.
Jak to nie pytasz o warunki?? Jak tylko nawiążesz kontakt z rodzinką, piszesz konkretnego (czyt. długiego ) maila o sobie, o swoich zainteresowaniach, dlaczego chcesz być au pair - tak, żeby Cię poznali Później pytasz o nich, o dzieciaki, co lubią robić (żeby widzieli, że to Cię interesuje i że chcesz ich poznać) Następnie piszesz, że masz tez kilka podstawowych pytań odnośnie warunków - i piszesz kilka pytań

Kieszonkowe, godziny i obowiazki to jedna z rzeczy, które trzeba wiedzieć jak najszybciej. Bo później okazuje się że fajnie wam się gada, a tu 50Ł za 45 h i pokój z 10 miesiecznymi trojaczkami

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Cześć.
Można dołączyć?

Od ponad tygodnia jestem w Brukseli. Właśnie, jako Au pair.
Z rodziną miałam ogromne szczęście, ponieważ ja tylko się zarejestrowałam na stronie i zadzwonili do mnie sami. Z tego co się zorientowałam mam świetne warunki i nie narzekam. Byłam wcześniej u nich w kwietniu, żeby poznać wszystkich. A bym zapomniała opiekuje się 2 dziewczynkami (3l. i 5l.).
Witamy Chyba w Brukseli jeszcze nikogo nie miałyśmy? Jakie masz warunki? Zaglądaj do nas i opowiadaj

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Znalazłam swojego starego maila, którego wysłałam do mojej obecnej rodzinki dwa lata temu Do mojej pierwszej też pisałam w ten sposób i się udało Może komuś się przyda

Cytat:
Hi Sally

Thanks for positive response!

I have no idea how to start this email (as always) so maybe I will just write few thins about me

My name is Monika, I'm 22 and I'm living in Warsaw, Poland. Last year my greatest dream finally came true and I have passed exams at Academy of Fine Arts and now I can study what I love most - graphic printing. Because of that I had to leave London and the great host family with whom I had great summer 2010... I have one sister, her name is Marta and shes 24. My family is quite large (as you can see in the photo at aupairworld
) We are all very close and supportive to each other. I'm really fortunate to have family like this.

As you clearly can notice, my main interest is art... I'm trying to cultivate this little bit of talent i have. I enjoy every kind of museum and art galleries (but i prefer old masters
), making sketches, learning... or just looking at art I also like spending time reading, listening to music and cooking. When the weather is nice - (and fortunately it is now!) I love to go out, cycle, inline skate or play volleyball. I also really like photography.

I consider myself as a cheerful person, independent, reliable and honest. I like to laugh, go out and have fun as well as have moments alone with book and cup of tea
I may seem shy at first, but i guess many people need a while to get used to new situation.

Being around kids is like a natural enviroment for me. When growing up in such a big family... its really easy to become a good aupair
Last time I've been living in north suburb of London, taking care of two little kids - Talia (3) and Joshy(16 months). They are really sweet kids and it was very sad to leave them... And their parents are great people and I'll definitely visit them when I'll be back in London. When i was leaving yout city last year i already knew I'll be back, it's such a great experience! I'm much more confident because of this.. not to mention my english, which is much better now!

Enough about me
If you have any question you like to ask me - please feel free to ask

I really enjoyed reading what you wrote about your family... Kids look sooo sweet and happy in the picture... and i bet they are in reality! I also aways wanted to have a dog like Oscar, but I think he would beat me easily when it comes to Star Wars
Girls look like they are best friends... They are in similar age to Talia, so I gues everything what is pink and girly is perfect for them Do they like Peppa Pig? ( maybe I'm too old for that but I must admit I really enjoyed watching it as it was Tali's favourite cartoon...) What activities do they like? Arts and crafts? Or maybe they prefer spending time outdoors? Does Oscar enjoy going to school?

I'd also like to know what do you expect from your future aupair? Does she has to have superpowers of any kind?
Is the area where you live safe? (question from my mum!)
How typical day would look like? Is there a pocket money? Maybe you know some other aupairs in the neighbourghood? You already had few aupairs so you probably have been answering to this kind of questions many times... but I hope you will answer to mine too

I hope i didnt write too much!

If you have any question - just ask!

Best wishes

Stary 2012-07-10, 11:45   #1731
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Znalazłam swojego starego maila, którego wysłałam do mojej obecnej rodzinki dwa lata temu Do mojej pierwszej też pisałam w ten sposób i się udało Może komuś się przyda
Pozwól, że również dla mnie będzie małą ściągawką Bardzo fajny list

Zaczęło się odzywać do mnie trochę rodzinek i zaczynam się bać, bo czekają mnie pierwsze rozmowy

Do dziewczyn w Irlandii: czy 120€ tygodniowo to dobra stawka?

Przeszukałam wątek i widzę, że opinie na temat polskich i pół-polskich rodzin są podzielone Zastanawiam się, czy jadąc do takiej rodziny faktycznie można się dobrze nauczyć języka, chociaż to pewnie u każdej rodziny indywidualnie...
Stary 2012-07-10, 11:51   #1732
lucyohlucy
Wtajemniczenie

120 euro/tydz to dobra stawka. ile h?
Stary 2012-07-10, 11:58   #1733
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
120 euro/tydz to dobra stawka. ile h?
"I'm Irish Ede's Polish and the kids are both. At the moment Ede and the kids are in Poland, they live in Gostynin about one hour north of Lodz. The kids are staying till the last week of August, Ede is coming back in two weeks time. Your starting time is August the 12th, it will be for 10 months. Now we work roughly from 8am till 4.30 pm Mon/Fri no weekend work. We live in Dublin about 15mins from the city centre, our pay is 120euro per week that includes maybe two babysittings per month roughly, very light housework minimal infact, you will be there just to look after the kids."
Czyli 8 - 9 godzin od poniedziałku do piątku. Trochę dużo chyba
Stary 2012-07-10, 12:06   #1734
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Dużo? No nie przesadzajmy. i stawka dobra, nie wiem czego więcej Ty oczekujesz? 25 h za 120E?
Stary 2012-07-10, 12:25   #1735
MUTD
Rozeznanie

wedlug mnie bardzo dobra stawka! 8h to optymalnie, normalnie
Stary 2012-07-10, 12:38   #1736
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Aaa ok
Wiecie, naczytałam się różnych ustaw i rozporządzeń, według których zazwyczaj au pair może pracować 5-6 godzin dziennie
Stary 2012-07-10, 12:44   #1737
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Maggie93 Pokaż wiadomość
Aaa ok
Wiecie, naczytałam się różnych ustaw i rozporządzeń, według których zazwyczaj au pair może pracować 5-6 godzin dziennie
Niestety bardzo rzadko i przez malo kogo to jest respektowane..

Moj rekord to 70h tygodniowo.

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2012-07-10 o 12:46
Stary 2012-07-10, 13:27   #1738
martynak1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelamichalik Pokaż wiadomość
Jeśli jesteś nimi bardzo zainteresowana to napisz, że chciałabyś porozmawiać, zadaj jakieś pytania, podaj swojego maila czy skype.. jeśli średnio ci się podobają to nic nie pisz, ale to jest trochę bez sensu ;P

W ogóle dziewczyny... za tydzień jadę do Wiednia jak au pair i zastanawiam się czy jest tam jakaś inna au pairka? może wiecie o kimś, kto tam przebywa?
szukałam już blogów, wpisów tutaj i na innym forum I NIC.. jakby nikogo tam nie było;P HELP ME!
Oj ale peszek, niecałe 2 tygodnie temu opuściłam Austrię A na jak długo zostajesz? Ja prawdopodobnie koniec września będę w Wiedniu z powrotem na studia
martynak1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:54   #1739
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
Niestety bardzo rzadko i przez malo kogo to jest respektowane..

Moj rekord to 70h tygodniowo.
wyzysk.
Stary 2012-07-10, 14:31   #1740
angelamichalik
Raczkowanie

GG do angelamichalik Send a message via Skype™ to angelamichalik

Cytat:
Napisane przez martynak1992 Pokaż wiadomość
Oj ale peszek, niecałe 2 tygodnie temu opuściłam Austrię A na jak długo zostajesz? Ja prawdopodobnie koniec września będę w Wiedniu z powrotem na studia
za tydzień jadę tam na tydzień 'w odwiedziny' żeby zobaczyc jak wszystko będzie prosperować z rodzinką, następnie oni jadą na 3 tygodnie na wakacje i jak wszystko będzie ok to od 16 sierpnia będę tam na dłużej, nie wiem na ile dokładnie, aczkolwiek na pewno do listopada

Au pair w Dublinie!

angelamichalik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości