wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 08:38   #1711
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Asiuk powodzenia na diecie.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 08:41   #1712
miskowa
Zakorzenienie

ja też zmieniłam trochę, powoli zmierzam ku temu, żeby wykluczyć gluten ale zaczęłam w zamian jeść filet z kurczaka (głównie z lenistwa i wygody)
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 08:45   #1713
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Asiuk powodzenia na diecie.
Dzięki.

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ja też zmieniłam trochę, powoli zmierzam ku temu, żeby wykluczyć gluten ale zaczęłam w zamian jeść filet z kurczaka (głównie z lenistwa i wygody)
O, a smakuje Ci filet? Bo Ty wegetarianka jesteś?

Ja mam skłonności do tycia, niestety. Być może przez tą tarczycę. Teściowej np. wystarczy, jak zrezygnuje ze słodyczy i słodzenia napojów, zje mniej chleba, a już chudnie U mnie to niewyobrażalne, zawsze muszę się pomęczyć dłużej.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 08:53   #1714
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Dzięki.

O, a smakuje Ci filet? Bo Ty wegetarianka jesteś?

Ja mam skłonności do tycia, niestety. Być może przez tą tarczycę. Teściowej np. wystarczy, jak zrezygnuje ze słodyczy i słodzenia napojów, zje mniej chleba, a już chudnie U mnie to niewyobrażalne, zawsze muszę się pomęczyć dłużej.
może być, chociaż szału nie ma, no ale kwestia przyprawienia. Za niektórymi warzywami tez nie przepadam a się zmuszam, bo zdrowe. Kupuję za to filety w sprawdzonym i poleconym miejscu - drogie, ale ponoć nie szprycowane syfem.

Gdzieś czytałam, że niedoczynność tarczycy spowalnia procesy w organizmach nawet do 30% w stosunku do zdrowych - metabolizm też, więc bardzo prawdopodobne, że dzięki tarczycy idzie ci ciężko. Ja też jestem za tłusta, ale wezmę się za to, jak mnie poustawiają jakoś w końcu, bo na razie po omacku mam leki dobierane i co chwilę inne dawki, lekarka mi powiedziała, że nie ma sensu na razie - zresztą mam wrażenie że mi brzuch się powiększył, twarz zaokrągliła, mimo że na wadze to samo
Stary 2012-09-04, 09:25   #1715
hania811
Zakorzenienie

Miśku a czemu eliminujesz gluten? znaczy ja się ostatnio o nim naczytałam- i wiem to gówno jest- ale tak bez makaronu to sobie nie wyobrażam jednak
Asiuk za dietę:kciuk:

Ja też zaczęłam tyć
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:41   #1716
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Miśku a czemu eliminujesz gluten? znaczy ja się ostatnio o nim naczytałam- i wiem to gówno jest- ale tak bez makaronu to sobie nie wyobrażam jednak
Asiuk za dietę:kciuk:

Ja też zaczęłam tyć
Też się naczytałam, co to za syf, to po pierwsze, po drugie sporo też się naczytałam o powiązaniu moich autoimmunologicznych chorób, które potrafią się pojawiać w większych grupach, często pojawia się celakia (nietolerancja glutenu), który powoduje też sporo innych objawów niekorzystnych przy moim stanie zdrowia - chcę zobaczyć, jak mi pójdzie i czy będę się lepiej czuć. Postaram się stopniowo go wyeliminować, zobaczymy
Stary 2012-09-04, 10:25   #1717
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
a ja tak na szybko bo zaraz zbieram sie do pracy.....dzis o godzinie 8:00 mialam egzamin teoretyczny na prawko i ...... zdalam nie ma to jak isc na egzam na kacu
gratuluję!
jak ja zdawałam prawko to mama poczęstowała mnie jakimś środkiem uspakajającym, wszystko po omacku robiłam, bez stresu i zdałam

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to, że wcześniej niby próbowałam SB, ale jakoś tak zawsze jakieś grzeszki wpadły, odstępstwa. A przychodzi w końcu taki dzień, że mówię "dość!" i jestem tak nastawiona, że wiem po prostu, że dam radę nie złamać zasad.
powodzenia

Cytat:
Też się naczytałam, co to za syf, to po pierwsze, po drugie sporo też się naczytałam o powiązaniu moich autoimmunologicznych chorób, które potrafią się pojawiać w większych grupach, często pojawia się celakia (nietolerancja glutenu), który powoduje też sporo innych objawów niekorzystnych przy moim stanie zdrowia - chcę zobaczyć, jak mi pójdzie i czy będę się lepiej czuć. Postaram się stopniowo go wyeliminować, zobaczymy
hmm, ciekawe
w ogóle zazdroszczę przełamania w jedzeniu kurczaka

ja od kilku miesięcy mam problemy żołądkowe - niby nic, ale jak np. chcę intensywnie ćwiczyć (skoki itp) wieczorami (czyli po jedzeniu) to żołądek mi wariuje
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-04, 10:26   #1718
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
gratuluję!
jak ja zdawałam prawko to mama poczęstowała mnie jakimś środkiem uspakajającym, wszystko po omacku robiłam, bez stresu i zdałam

powodzenia

hmm, ciekawe
w ogóle zazdroszczę przełamania w jedzeniu kurczaka

ja od kilku miesięcy mam problemy żołądkowe - niby nic, ale jak np. chcę intensywnie ćwiczyć (skoki itp) wieczorami (czyli po jedzeniu) to żołądek mi wariuje
ja mam też coś nie tak z żołądkiem, bo go słyszę często a wcześniej tak nie było. Może to ten gluten.
Z tym kurczakiem to nie było tak prosto - długo się w sobie zbierałam, no i wiadomo, że nie rzucam się teraz i non stop nie jem mięsa, ale czasem zjem
Stary 2012-09-04, 11:56   #1719
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja tez jakoś sobie nie wyobrażam aby nie jeść glutenu.

Stary 2012-09-04, 20:01   #1720
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
nie tylko teoria, ale aż i nie wszyscy ją zdają
no niby masz racje...sama znam osoby podchodzace do teorii niezliczona ilos razy
Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
gratuluję!
dziekuje

haha mama niezla z tym srodkiem

a ja dzis mam masakryczny dzien....bylam na pogrzebie kolegi...mial 28 lat....zmarl po 2 miesiecznej bardzo ciezkiej chorobie chorobie (pojechal na euro do Wroclawia i czym sie strul....potem sie okazalo ze poszla trzustka....miesiac lezal w spiaczce z otwartym brzuchem...potem stal sie cud i juz bylo prawie dobrze az tu nagle nawrot...)....i jakos nie potrafie sie pozbierac po tym pogrzebie

a w zeszlym tygodniu zmarl jeszcze jeden nasz znajomy...chlopak 26 lat, hokeista....zmarl na zawal

przepraszam ze tak nasmucilam

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 20:13   #1721
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć..
Kurcze, właśnie sobie uświadomiłam, że bardzo dawno się tu nie odzywałam

Kotku, bardzo smutna sprawa Nie dziwię się, że masz humor nie za ciekawy.

Haniu, Asiuk, ładnie poszalałyście - szalone matki ale dobrze, przecież czasem trzeba sie odstresować, odreagować...

Asiuk, trzymam kciuki za dietę. Ja już wiem, że jestem skazana na bycie tłuściochem. Nie umiem schudnąć psychicznie nawalam... jestem uzależniona od żarcia...a na sam dźwięk słowa dieta robię się głodna

Misku, jak tak zdrowie? Szok, że postanowiłaś jeść mięso

Debrah, jak tam u Ciebie i maluszka? Jak się czujesz?

Co by Wam tu jeszcze...
U mnie nic nowego, wróciłam po urlopie do pracy...i to było dość niefajne
Jeszcze 3 wolne weekendy i znowu uczelnia nawet się cieszę
Wszyscy nasi znajomi porodzili już dzieci i nie zostały żadne koleżanki w ciąży..a wszystkie dzieciaczki są słodziutkie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 07:44   #1722
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt..sądzę że odstawienie glutenu na rzecz mięsa powinno ci wyjść na zdrowie
Ja widziałam co się z moim dzieckiem po glutenie działo- zwijałą się z bólu biedulka.

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no niby masz racje...sama znam osoby podchodzace do teorii niezliczona ilos razy

dziekuje

haha mama niezla z tym srodkiem

a ja dzis mam masakryczny dzien....bylam na pogrzebie kolegi...mial 28 lat....zmarl po 2 miesiecznej bardzo ciezkiej chorobie chorobie (pojechal na euro do Wroclawia i czym sie strul....potem sie okazalo ze poszla trzustka....miesiac lezal w spiaczce z otwartym brzuchem...potem stal sie cud i juz bylo prawie dobrze az tu nagle nawrot...)....i jakos nie potrafie sie pozbierac po tym pogrzebie

a w zeszlym tygodniu zmarl jeszcze jeden nasz znajomy...chlopak 26 lat, hokeista....zmarl na zawal

przepraszam ze tak nasmucilam
O boże strasznie to smutne nie dziwię się ze nastrój masz kiepski.
Stary 2012-09-05, 07:53   #1723
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Wsiadłam dziś w końcu na rower, zebrałam siły i przyjechałam do pracy a tu chmury i chyba będzie padać no i zawsze pod górkę
Stary 2012-09-05, 08:02   #1724
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Haniu, Asiuk, ładnie poszalałyście - szalone matki ale dobrze, przecież czasem trzeba sie odstresować, odreagować...

Asiuk, trzymam kciuki za dietę. Ja już wiem, że jestem skazana na bycie tłuściochem. Nie umiem schudnąć psychicznie nawalam... jestem uzależniona od żarcia...a na sam dźwięk słowa dieta robię się głodna

Co by Wam tu jeszcze...
U mnie nic nowego, wróciłam po urlopie do pracy...i to było dość niefajne
Jeszcze 3 wolne weekendy i znowu uczelnia nawet się cieszę
Wszyscy nasi znajomi porodzili już dzieci i nie zostały żadne koleżanki w ciąży..a wszystkie dzieciaczki są słodziutkie
Dla niektórych to ja jestem nieodpowiedzialną alkoholiczką niemalże- ale w dupie mam- niech gadają na zdrowie

Wiesz póki waga nie zbliza się do otyłości chorobowej , Ty czujesz się ok, mąż cię kocha taką jaką jesteś to daj sobie na wstrzymanie- nie wszyscy muszą mieścić się w widełkach BMi.

To teraz się napatrzysz na różowe dupki i zaraz swoją będziesz miała

------------

Moja różowa dupka postanowiła chyba osiągnąc jakiś wagowy rekord bo je na potęgę- nocą. W dzień może o zupie soku żyć- w nocy za to je co 2 godz. Posłuchałam dobrej rady siostry- dałam wczoraj mleka z kaszą- miała po tym spać 6 godz- wstała po dwóch z wyciem o cyca
Kuźwa kiedy się to skończy.
Ja już ledwo na oczy patrzę- i jestem całą zapuchnięta

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
cześć

Wsiadłam dziś w końcu na rower, zebrałam siły i przyjechałam do pracy a tu chmury i chyba będzie padać no i zawsze pod górkę
Może nie będzie

-----------
Byłam wczoraj połazić po sklepach w celu obczajenia kolekcj jesiennych- wykupiłabym całą zarę. Kocham taki punkowy styl
Dobrze że zaraz mam urodziny- aczkolwiek już wczoraj prawie poszła karta kredytowa w ruch- a jedna koszula juz mi się w nocy śniła
Stary 2012-09-05, 08:03   #1725
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Kotku, nie dziwię się, że masz podły nastrój. Czym się można tak struć, żeby to miało aż takie konsekwencje? Grzybami?

Dzięki za kciuki. Na razie się trzymam, ale jak widzę w sklepie coś słodkiego, to mi źle, że nie mogę sobie tego kupić
Wiem, że woda najpierw schodzi, ale miło wejść na wagę i zobaczyć - 1 kg od poniedziałku

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 08:06   #1726
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dla niektórych to ja jestem nieodpowiedzialną alkoholiczką niemalże- ale w dupie mam- niech gadają na zdrowie

Wiesz póki waga nie zbliza się do otyłości chorobowej , Ty czujesz się ok, mąż cię kocha taką jaką jesteś to daj sobie na wstrzymanie- nie wszyscy muszą mieścić się w widełkach BMi.

------------

Moja różowa dupka postanowiła chyba osiągnąc jakiś wagowy rekord bo je na potęgę- nocą. W dzień może o zupie soku żyć- w nocy za to je co 2 godz. Posłuchałam dobrej rady siostry- dałam wczoraj mleka z kaszą- miała po tym spać 6 godz- wstała po dwóch z wyciem o cyca
Kuźwa kiedy się to skończy.
Ja już ledwo na oczy patrzę- i jestem całą zapuchnięta

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Może nie będzie

-----------
Byłam wczoraj połazić po sklepach w celu obczajenia kolekcj jesiennych- wykupiłabym całą zarę. Kocham taki punkowy styl
Dobrze że zaraz mam urodziny- aczkolwiek już wczoraj prawie poszła karta kredytowa w ruch- a jedna koszula juz mi się w nocy śniła
Ja zawsze lubię ciuchy na jesień, bo zaczynają się fajne kolory, które lubię. Ja nie byłam jeszcze w sklepach, bo się boję właśnie, że popłynę a zbieram kasę na jakieś krótkie wakacje
Stary 2012-09-05, 08:29   #1727
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu jakiej firmy kaszkę dawałaś małej??

Nam pediatra kazała po 5 miesiącu zacząć wprowadzać gluten i pokarmy (zacząć od jabłka).

Stary 2012-09-05, 08:47   #1728
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze lubię ciuchy na jesień, bo zaczynają się fajne kolory, które lubię. Ja nie byłam jeszcze w sklepach, bo się boję właśnie, że popłynę a zbieram kasę na jakieś krótkie wakacje
Nie idz bo popłyniesz na bank

Cytat:
Haniu jakiej firmy kaszkę dawałaś małej??

Nam pediatra kazała po 5 miesiącu zacząć wprowadzać gluten i pokarmy (zacząć od jabłka).
Holle. Żadne inne się nie nadają wg mnie do jedzenia.

Moje dziecko nie znosi jabłka
I glutenu też nieJa wprowadzam po roku dopiero- mam w nosie te zalecenia pediatrów.
Stary 2012-09-05, 09:10   #1729
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Twin to napisz potem co wybraliście. My tez patrzymy na testy, tylko musimy wziąć taki bez bazy iso-fixa bo nie mamy wejścia w samochodzie na to.
Dam znać. My pewnie weźmiemy z isofixem.

Kotku, strasznie smutne wiadomości. Zawsze po takich nie mogę dojść do siebie.

Asiuk, trzymam kciuki za dietę.

Co do niejedzenia glutenu, to pewnie byłoby mi ciężko ale gdybym go nietolerowała to wolałabym zrezygnować niż się męczyć.

Miskowa, może jednak nie będzie padać.

Haniu, mam bony do Zary i właśnie jak na złość nic mi się nie podoba.
Też kupuję Synkowi kaszki Holle. Reszta dostępna na naszym rynku do jeden wielki syf jeśli chodzi o skład. Sam cukier i mąka bez żadnych wartości. A i zapomniałam o 0,5 dodatku aromatu owocowego... jak spróbowałam Holle muesli dla dzieci od 6 miesiąca to czułam po prostu smak prawdziwych suszonych bananów i malin.

Wczoraj gdy byłam na spacerze, zadzwoniła moja babcia, ze jest niedaleko mnie. Pospacerowałyśmy razem a potem zaprosiłam ją na herbatę i pokazałam moje mieszkanie (jeszcze u nas nie była, bo do niedawna nie wychodziła z domu). Fajnie, że nas odwiedziła, ale było mi wstyd bo miałam okropny bałagan w domu a babcia straszna pedantka i widzi obraz, który wisi krzywo o 0,5mm. Po raz pierwszy w życiu było mi wstyd jak wygląda moje mieszkanie...

Zaraz idę do chirurga. Możliwe, ze to ostatnia wizyta i koniec kłucia. Proszę o kciuki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-05, 09:12   #1730
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Dam znać. My pewnie weźmiemy z isofixem.

Kotku, strasznie smutne wiadomości. Zawsze po takich nie mogę dojść do siebie.

Asiuk, trzymam kciuki za dietę.

Co do niejedzenia glutenu, to pewnie byłoby mi ciężko ale gdybym go nietolerowała to wolałabym zrezygnować niż się męczyć.

Miskowa, może jednak nie będzie padać.

Też kupuję Synkowi kaszki Holle. Reszta dostępna na naszym rynku do jeden wielki syf jeśli chodzi o skład. Sam cukier i mąka bez żadnych wartości. A i zapomniałam o 0,5 dodatku aromatu owocowego... jak spróbowałam Holle muesli dla dzieci od 6 miesiąca to czułam po prostu smak prawdziwych suszonych bananów i malin.

Wczoraj gdy byłam na spacerze, zadzwoniła moja babcia, ze jest niedaleko mnie. Pospacerowałyśmy razem a potem zaprosiłam ją na herbatę i pokazałam moje mieszkanie (jeszcze u nas nie była, bo do niedawna nie wychodziła z domu). Fajnie, że nas odwiedziła, ale było mi wstyd bo miałam okropny bałagan w domu a babcia straszna pedantka i widzi obraz, który wisi krzywo o 0,5mm. Po raz pierwszy w życiu było mi wstyd jak wygląda moje mieszkanie...

Zaraz idę do chirurga. Możliwe, ze to ostatnia wizyta i koniec kłucia. Proszę o kciuki.
trzymam kciuki
Stary 2012-09-05, 09:17   #1731
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Bo ta kolekcja nie każdemu może przypaść do gustu- jest mocna- ze tak powiem dla mnie to akurat strzał w dziesiątkę.

Ja się strasznie cieszę że mamy Piotra i Pawła i mogę kupić kaszki Holle stacjonarnie a nie tylko wysyłkowo

heh...ja już przestałam się stresować że mam wieczny bajzel...nawet odwiedziny teściowej latają mi koło nosa.

PS
tak apropo bazjlu.
Wkurzyłam się ostro bo Ci znajomi z którymi narty rezerwowaliśmy mają wysokie wymagania bardzo co do hotelu. Dla nich cena jest nieistotna , położenie jest nieistotne ma być wypas nad wypasy. Takie coś też wstepnie zarezerwowaliśmy..ale ja przemyślałam i po pierwsze nie uśmiecha mi się płacić 10 tysi za tydzień na nartach, po drugie położenie apartamentów do bani jest..znalazłam coś innego- nie tak komfortowego, ale dla mnie i tak na wypasie. Wczoraj usłyszałam że " wiesz my z synkiem jedziemy więc nie może być syfu" ...jednak nasze drogi się rozminęły- kasa im we łbach poprzestawiała.

Pokaże wam syf- wg znajomej
http://www.narty-wlochy.pl/hotele-i-...sidence-rosen/

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2012-09-05 o 09:27
Stary 2012-09-05, 09:20   #1732
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ta kolekcja nie każdemu może przypaść do gustu- jest mocna- ze tak powiem dla mnie to akurat strzał w dziesiątkę.

Ja się strasznie cieszę że mamy Piotra i Pawła i mogę kupić kaszki Holle stacjonarnie a nie tylko wysyłkowo

heh...ja już przestałam się stresować że mam wieczny bajzel...nawet odwiedziny teściowej latają mi koło nosa.

Dobrze, że bon ważny do końca przyszłego roku

Ja też mam Piotra i Pawła ale mi do niego nie po drodze dlatego raz na jakiś czas hurtem na allegro zamawiam.

Dobra lecę posiedzieć parę godzin w poczekalni i posłuchać licytacji babć, która jest bardziej chora
Stary 2012-09-05, 09:24   #1733
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Cytat:
Kurna...a może Ty jesteś nieodpowiedzialną alkoholiczką, tylko tego nie widzisz?

A tak na serio- ludzie gadają i gadać będą zawsze że się brzydko wyraże - koło pały

Cytat:
Nie no, bez przesady, do chorobliwej otyłości się nie zbliżam ale ważę za dużo...i mąż mnie kocha taką, jaka jestem, ale ja siebie nie I się wkurzam na siebie strasznie, ze taka jestem miękka...

Cytat:
Wiesz, że ja już się na te dupki napatrzyłam
Ale swoja i tak pewnie będzie najpiękniejsza

Cytat:
No właśnie dlatego ja nie chodzę po sklepach ostatnio....bo z kasą krucho, więc wolę się nawet nie wystawiać na ryzyko, że coś mi się spodoba

Cytat:
Pewnie mi coś umknęło, ale czemu chodzisz do chirurga?

Hania

Stary 2012-09-05, 09:32   #1734
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Kurna...a może Ty jesteś nieodpowiedzialną alkoholiczką, tylko tego nie widzisz?

A tak na serio- ludzie gadają i gadać będą zawsze że się brzydko wyraże - koło pały

Nie no, bez przesady, do chorobliwej otyłości się nie zbliżam ale ważę za dużo...i mąż mnie kocha taką, jaka jestem, ale ja siebie nie I się wkurzam na siebie strasznie, ze taka jestem miękka...

No właśnie dlatego ja nie chodzę po sklepach ostatnio....bo z kasą krucho, więc wolę się nawet nie wystawiać na ryzyko, że coś mi się spodoba
no no..jestem i Młoda zasmarkana leży sama całymi dniami- a jua z piwem i petem na balkonie

No napisałam o tej chorobliwej otyłości bo właśnie wiem ze do tego to Ci bardzo daleko- myślę że nie ma się co napinać i na siłę diety stosować

U nas też krucho Dopiero w listopadzie zastrzyk gotówki nas czeka- duży zastrzyk- ale "wszystko" planujemy wtedy kupić więc nawet ten duży zastrzyk się roztopi w tydzień
Stary 2012-09-05, 09:40   #1735
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu, ja nie wiem, jak ty możesz w taki "syf" chcieć jechać
Stary 2012-09-05, 09:45   #1736
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
O fuj, Haniu, paskudnie!!!! Nie jedźcie tam, złapiecie jeszcze jakieś choróbsko..
Dżizas, ludziom się czasem miesza....

Cytat:
no no..jestem i Młoda zasmarkana leży sama całymi dniami- a jua z piwem i petem na balkonie

No napisałam o tej chorobliwej otyłości bo właśnie wiem ze do tego to Ci bardzo daleko- myślę że nie ma się co napinać i na siłę diety stosować

U nas też krucho Dopiero w listopadzie zastrzyk gotówki nas czeka- duży zastrzyk- ale "wszystko" planujemy wtedy kupić więc nawet ten duży zastrzyk się roztopi w tydzień
No właśnie tak Cię widzę - dziecko leży i kwiczy, a Ty chlejesz i jarasz peta za petem z mężem

Mówię Ci, ja na słowo dieta reaguje alergicznie. Muszę wprowadzić racjonalne odżywianie, ale pozwalać sobie na drobne odstępstwa od czasu do czasu... ale na co dzień jeść i żyć zdrowo!!

My też tak zawsze mamy - że kupimy cośtam cośtam, jak cośtam się stanie...oczywiście kasa się rozpuszcza szybciej niż się może wydawać Kurcze, a my serio nie zarabiamy dramatycznie mało...
E tam, nie ma co narzekać, zawsze może być gorzej
Np. dla dziecka mamy pełno rzeczy, tak jak Ty miałaś z ciuchami itp. Ja mam od siostry, więc duża oszczędność...

Hania

Stary 2012-09-05, 10:17   #1737
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu, ja nie wiem, jak ty możesz w taki "syf" chcieć jechać
no tez się sobie dziwię
Jeszcze tekst ..."wiesz my z synem jedziemy"..a moja Mania to kuźwa kij od miotły
Cytat:
O fuj, Haniu, paskudnie!!!! Nie jedźcie tam, złapiecie jeszcze jakieś choróbsko..
Dżizas, ludziom się czasem miesza....

No właśnie tak Cię widzę - dziecko leży i kwiczy, a Ty chlejesz i jarasz peta za petem z mężem

Mówię Ci, ja na słowo dieta reaguje alergicznie. Muszę wprowadzić racjonalne odżywianie, ale pozwalać sobie na drobne odstępstwa od czasu do czasu... ale na co dzień jeść i żyć zdrowo!!

My też tak zawsze mamy - że kupimy cośtam cośtam, jak cośtam się stanie...oczywiście kasa się rozpuszcza szybciej niż się może wydawać Kurcze, a my serio nie zarabiamy dramatycznie mało...
E tam, nie ma co narzekać, zawsze może być gorzej
Np. dla dziecka mamy pełno rzeczy, tak jak Ty miałaś z ciuchami itp. Ja mam od siostry, więc duża oszczędność...
no miesza ..i to w ciągu roku tak ich porypało.

Na szczęście mamy innych znajomych...3 razy bogatszych od tych od "syfu"- ale normalnych . Gadam wczoraj z kumplem a on - wiesz że ja lubię góralskie chaty za małą cenę. A na ten apartament zareagowałą "wow jaki wypas"
Dziś mamy wspólne gotowanie knedli i oglądanie ofert narciarskich- w ich 450 m wypasionych domu

My jesteśmy jak dzieci- wiedzielismy że mamy kryzysowe 2 miesiące- ale co tam hulaj dusza piekła nie ma. Wczoraj była licytacja kto wchodzi na konto- balśmy się że już na chleb nie ma- ani ja ani mąż nie mieliśmy odwagi spojrzeć prawdzie w oczy. W końcu ja odważna sprawdziłam- okazalo się że jest jeszcze 1000 zł. ... więc pojechaliśmy do Potra i Pawłą

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

..aaa Butter jeszcze o diecie miałam pisać- przecież dobrze ci kiedyś poszlo z SB- więc jak chcesz to potrafisz
Stary 2012-09-05, 10:21   #1738
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
no tez się sobie dziwię
Jeszcze tekst ..."wiesz my z synem jedziemy"..a moja Mania to kuźwa kij od miotły
No nie kij od miotły...ale Ty, jako menelska matka nie myślisz o tym, żeby dziecku było dobrze

Cytat:
no miesza ..i to w ciągu roku tak ich porypało.

Na szczęście mamy innych znajomych...3 razy bogatszych od tych od "syfu"- ale normalnych . Gadam wczoraj z kumplem a on - wiesz że ja lubię góralskie chaty za małą cenę. A na ten apartament zareagowałą "wow jaki wypas"
Dziś mamy wspólne gotowanie knedli i oglądanie ofert narciarskich- w ich 450 m wypasionych domu
No to szybko ich porypało.
Najwyżej pojedziecie razem do innych hoteli

Cytat:
My jesteśmy jak dzieci- wiedzielismy że mamy kryzysowe 2 miesiące- ale co tam hulaj dusza piekła nie ma. Wczoraj była licytacja kto wchodzi na konto- balśmy się że już na chleb nie ma- ani ja ani mąż nie mieliśmy odwagi spojrzeć prawdzie w oczy. W końcu ja odważna sprawdziłam- okazalo się że jest jeszcze 1000 zł. ... więc pojechaliśmy do Potra i Pawłą
I wydaliście 600

jeeeee...ale mi się nic nie chce dziś - masakra.

W ogóle muszę się zabrać za prasowanie jak wrócę do domu. Uzbierało mi się tyle, że serio już mam mało w co się ubrać Piorę tylko i piorę, a wszystko leży potem wygniecione, jak z koziego tyłka...

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
..aaa Butter jeszcze o diecie miałam pisać- przecież dobrze ci kiedyś poszlo z SB- więc jak chcesz to potrafisz
Taaaa...ale wiesz, że to wszystko co zrzuciłam mi potem wróciło??
Żegnajcie diety ...witam za to racjonalne i zdrowe odżywianie!!

Szczególnie, że byłam wczoraj u pulmo i gadałam z nią, czy problemy ze schudnięciem mogą wynikać z leków, które biorę..a ona, że nie i że skoro chce schudnąć, to ona mi wpisuje w zaleceniach 'redukcja wagi' ...no i za 3 mce mam kontrolę...i wypadałoby schudnąć chociaż nie wiem jak to będzie, jak się uda zajść w ciążę raczej ciężko się w ciąży odchudzać

Hania

Stary 2012-09-05, 10:45   #1739
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Taaaa...ale wiesz, że to wszystko co zrzuciłam mi potem wróciło??
Żegnajcie diety ...witam za to racjonalne i zdrowe odżywianie!!

Szczególnie, że byłam wczoraj u pulmo i gadałam z nią, czy problemy ze schudnięciem mogą wynikać z leków, które biorę..a ona, że nie i że skoro chce schudnąć, to ona mi wpisuje w zaleceniach 'redukcja wagi' ...no i za 3 mce mam kontrolę...i wypadałoby schudnąć chociaż nie wiem jak to będzie, jak się uda zajść w ciążę raczej ciężko się w ciąży odchudzać
no właśnie, taką zauważam przypadłość tych wszystkich popularnych diet - dukana czy SB czy innych. Większość ludzi niestety szybko nadrabia.
Za to ci, co odchudzają się ruchem, nie mają takich problemów zwykle

Ja też trochę dlatego nie wkręcam się w te diety, staram się jednak brać coś po trochu z każdej, żeby zdrowo jeść i nie tyć, a schudnąć to chyba tylko sportem
Stary 2012-09-05, 11:01   #1740
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oo to muszę zobaczyć czy u nas gdzieś tę kaszkę kupię.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości