|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Asiuk powodzenia na diecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
ja też zmieniłam trochę, powoli zmierzam ku temu, żeby wykluczyć gluten ale zaczęłam w zamian jeść filet z kurczaka (głównie z lenistwa i wygody)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki.
Cytat:
Ja mam skłonności do tycia, niestety. Być może przez tą tarczycę. Teściowej np. wystarczy, jak zrezygnuje ze słodyczy i słodzenia napojów, zje mniej chleba, a już chudnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś czytałam, że niedoczynność tarczycy spowalnia procesy w organizmach nawet do 30% w stosunku do zdrowych - metabolizm też, więc bardzo prawdopodobne, że dzięki tarczycy idzie ci ciężko. Ja też jestem za tłusta, ale wezmę się za to, jak mnie poustawiają jakoś w końcu, bo na razie po omacku mam leki dobierane i co chwilę inne dawki, lekarka mi powiedziała, że nie ma sensu na razie - zresztą mam wrażenie że mi brzuch się powiększył, twarz zaokrągliła, mimo że na wadze to samo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
Miśku a czemu eliminujesz gluten? znaczy ja się ostatnio o nim naczytałam- i wiem to gówno jest- ale tak bez makaronu to sobie nie wyobrażam jednak
![]() Asiuk za dietę:kciuk: Ja też zaczęłam tyć ![]()
#1716 |
Zakorzenienie
|
Też się naczytałam, co to za syf, to po pierwsze, po drugie sporo też się naczytałam o powiązaniu moich autoimmunologicznych chorób, które potrafią się pojawiać w większych grupach, często pojawia się celakia (nietolerancja glutenu), który powoduje też sporo innych objawów niekorzystnych przy moim stanie zdrowia - chcę zobaczyć, jak mi pójdzie i czy będę się lepiej czuć. Postaram się stopniowo go wyeliminować, zobaczymy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja zdawałam prawko to mama poczęstowała mnie jakimś środkiem uspakajającym, wszystko po omacku robiłam, bez stresu i zdałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle zazdroszczę przełamania w jedzeniu kurczaka ja od kilku miesięcy mam problemy żołądkowe - niby nic, ale jak np. chcę intensywnie ćwiczyć (skoki itp) wieczorami (czyli po jedzeniu) to żołądek mi wariuje |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym kurczakiem to nie było tak prosto - długo się w sobie zbierałam, no i wiadomo, że nie rzucam się teraz i non stop nie jem mięsa, ale czasem zjem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jakoś sobie nie wyobrażam aby nie jeść glutenu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
no niby masz racje...sama znam osoby podchodzace do teorii niezliczona ilos razy
![]() Cytat:
![]() haha mama niezla z tym srodkiem ![]() a ja dzis mam masakryczny dzien....bylam na pogrzebie kolegi...mial 28 lat....zmarl po 2 miesiecznej bardzo ciezkiej chorobie chorobie (pojechal na euro do Wroclawia i czym sie strul....potem sie okazalo ze poszla trzustka....miesiac lezal w spiaczce z otwartym brzuchem...potem stal sie cud i juz bylo prawie dobrze az tu nagle nawrot...)....i jakos nie potrafie sie pozbierac po tym pogrzebie ![]() a w zeszlym tygodniu zmarl jeszcze jeden nasz znajomy...chlopak 26 lat, hokeista....zmarl na zawal ![]() przepraszam ze tak nasmucilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Cześć..
Kurcze, właśnie sobie uświadomiłam, że bardzo dawno się tu nie odzywałam ![]() Kotku, bardzo smutna sprawa ![]() Haniu, Asiuk, ładnie poszalałyście - szalone matki ![]() ![]() Asiuk, trzymam kciuki za dietę. Ja już wiem, że jestem skazana na bycie tłuściochem. Nie umiem schudnąć ![]() ![]() Misku, jak tak zdrowie? Szok, że postanowiłaś jeść mięso ![]() Debrah, jak tam u Ciebie i maluszka? Jak się czujesz? Co by Wam tu jeszcze... U mnie nic nowego, wróciłam po urlopie do pracy...i to było dość niefajne ![]() Jeszcze 3 wolne weekendy i znowu uczelnia ![]() ![]() Wszyscy nasi znajomi porodzili już dzieci i nie zostały żadne koleżanki w ciąży..a wszystkie dzieciaczki są słodziutkie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja widziałam co się z moim dzieckiem po glutenie działo- zwijałą się z bólu biedulka. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
cześć
Wsiadłam dziś w końcu na rower, zebrałam siły i przyjechałam do pracy a tu chmury i chyba będzie padać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz póki waga nie zbliza się do otyłości chorobowej , Ty czujesz się ok, mąż cię kocha taką jaką jesteś to daj sobie na wstrzymanie- nie wszyscy muszą mieścić się w widełkach BMi. To teraz się napatrzysz na różowe dupki i zaraz swoją będziesz miała ![]() ------------ Moja różowa dupka postanowiła chyba osiągnąc jakiś wagowy rekord bo je na potęgę- nocą. W dzień może o zupie soku żyć- w nocy za to je co 2 godz. Posłuchałam dobrej rady siostry- dałam wczoraj mleka z kaszą- miała po tym spać 6 godz- wstała po dwóch z wyciem o cyca ![]() Kuźwa kiedy się to skończy. Ja już ledwo na oczy patrzę- i jestem całą zapuchnięta ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ----------- Byłam wczoraj połazić po sklepach w celu obczajenia kolekcj jesiennych- wykupiłabym całą zarę. Kocham taki punkowy styl ![]() Dobrze że zaraz mam urodziny- aczkolwiek już wczoraj prawie poszła karta kredytowa w ruch- a jedna koszula juz mi się w nocy śniła ![]()
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Kotku, nie dziwię się, że masz podły nastrój. Czym się można tak struć, żeby to miało aż takie konsekwencje? Grzybami? Dzięki za kciuki. Na razie się trzymam, ale jak widzę w sklepie coś słodkiego, to mi źle, że nie mogę sobie tego kupić ![]() Wiem, że woda najpierw schodzi, ale miło wejść na wagę i zobaczyć - 1 kg od poniedziałku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Haniu jakiej firmy kaszkę dawałaś małej??
Nam pediatra kazała po 5 miesiącu zacząć wprowadzać gluten i pokarmy (zacząć od jabłka). |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecko nie znosi jabłka ![]() I glutenu też nie ![]()
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kotku, strasznie smutne wiadomości. Zawsze po takich nie mogę dojść do siebie. Asiuk, trzymam kciuki za dietę. Co do niejedzenia glutenu, to pewnie byłoby mi ciężko ale gdybym go nietolerowała to wolałabym zrezygnować niż się męczyć. Miskowa, może jednak nie będzie padać. Haniu, mam bony do Zary i właśnie jak na złość nic mi się nie podoba. Też kupuję Synkowi kaszki Holle. Reszta dostępna na naszym rynku do jeden wielki syf jeśli chodzi o skład. Sam cukier i mąka bez żadnych wartości. A i zapomniałam o 0,5 dodatku aromatu owocowego... jak spróbowałam Holle muesli dla dzieci od 6 miesiąca to czułam po prostu smak prawdziwych suszonych bananów i malin. Wczoraj gdy byłam na spacerze, zadzwoniła moja babcia, ze jest niedaleko mnie. Pospacerowałyśmy razem a potem zaprosiłam ją na herbatę i pokazałam moje mieszkanie (jeszcze u nas nie była, bo do niedawna nie wychodziła z domu). Fajnie, że nas odwiedziła, ale było mi wstyd bo miałam okropny bałagan w domu a babcia straszna pedantka i widzi obraz, który wisi krzywo o 0,5mm. Po raz pierwszy w życiu było mi wstyd jak wygląda moje mieszkanie... Zaraz idę do chirurga. Możliwe, ze to ostatnia wizyta i koniec kłucia. Proszę o kciuki.
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się strasznie cieszę że mamy Piotra i Pawła i mogę kupić kaszki Holle stacjonarnie a nie tylko wysyłkowo ![]() heh...ja już przestałam się stresować że mam wieczny bajzel...nawet odwiedziny teściowej latają mi koło nosa. ![]() PS tak apropo bazjlu. Wkurzyłam się ostro bo Ci znajomi z którymi narty rezerwowaliśmy mają wysokie wymagania bardzo co do hotelu. Dla nich cena jest nieistotna , położenie jest nieistotne ma być wypas nad wypasy. Takie coś też wstepnie zarezerwowaliśmy..ale ja przemyślałam i po pierwsze nie uśmiecha mi się płacić 10 tysi za tydzień na nartach, po drugie położenie apartamentów do bani jest..znalazłam coś innego- nie tak komfortowego, ale dla mnie i tak na wypasie. Wczoraj usłyszałam że " wiesz my z synkiem jedziemy więc nie może być syfu" ...jednak nasze drogi się rozminęły- kasa im we łbach poprzestawiała. Pokaże wam syf- wg znajomej http://www.narty-wlochy.pl/hotele-i-...sidence-rosen/
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-09-05 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam Piotra i Pawła ale mi do niego nie po drodze ![]() Dobra lecę posiedzieć parę godzin w poczekalni i posłuchać licytacji babć, która jest bardziej chora ![]()
![]() |
#1733 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak na serio- ludzie gadają i gadać będą zawsze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz, że ja już się na te dupki napatrzyłam ![]() ![]() Ale swoja i tak pewnie będzie najpiękniejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No napisałam o tej chorobliwej otyłości bo właśnie wiem ze do tego to Ci bardzo daleko- myślę że nie ma się co napinać i na siłę diety stosować ![]() U nas też krucho ![]() ![]()
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dżizas, ludziom się czasem miesza.... Cytat:
![]() ![]() Mówię Ci, ja na słowo dieta reaguje alergicznie. Muszę wprowadzić racjonalne odżywianie, ale pozwalać sobie na drobne odstępstwa od czasu do czasu... ale na co dzień jeść i żyć zdrowo!! My też tak zawsze mamy - że kupimy cośtam cośtam, jak cośtam się stanie...oczywiście kasa się rozpuszcza szybciej niż się może wydawać ![]() E tam, nie ma co narzekać, zawsze może być gorzej ![]() Np. dla dziecka mamy pełno rzeczy, tak jak Ty miałaś z ciuchami itp. Ja mam od siostry, więc duża oszczędność... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
no tez się sobie dziwię
![]() Jeszcze tekst ..."wiesz my z synem jedziemy"..a moja Mania to kuźwa kij od miotły ![]() Cytat:
Na szczęście mamy innych znajomych...3 razy bogatszych od tych od "syfu"- ale normalnych . Gadam wczoraj z kumplem a on - wiesz że ja lubię góralskie chaty za małą cenę. A na ten apartament zareagowałą "wow jaki wypas" ![]() Dziś mamy wspólne gotowanie knedli i oglądanie ofert narciarskich- w ich 450 m wypasionych domu ![]() My jesteśmy jak dzieci- wiedzielismy że mamy kryzysowe 2 miesiące- ale co tam hulaj dusza piekła nie ma. Wczoraj była licytacja kto wchodzi na konto- balśmy się że już na chleb nie ma- ani ja ani mąż nie mieliśmy odwagi spojrzeć prawdzie w oczy. W końcu ja odważna sprawdziłam- okazalo się że jest jeszcze 1000 zł. ... więc pojechaliśmy do Potra i Pawłą ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- ..aaa Butter jeszcze o diecie miałam pisać- przecież dobrze ci kiedyś poszlo z SB- więc jak chcesz to potrafisz ![]()
![]() |
#1738 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najwyżej pojedziecie razem do innych hoteli ![]() Cytat:
![]() jeeeee...ale mi się nic nie chce dziś - masakra. W ogóle muszę się zabrać za prasowanie jak wrócę do domu. Uzbierało mi się tyle, że serio już mam mało w co się ubrać ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Żegnajcie diety ![]() Szczególnie, że byłam wczoraj u pulmo i gadałam z nią, czy problemy ze schudnięciem mogą wynikać z leków, które biorę..a ona, że nie i że skoro chce schudnąć, to ona mi wpisuje w zaleceniach 'redukcja wagi' ...no i za 3 mce mam kontrolę...i wypadałoby schudnąć ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to ci, co odchudzają się ruchem, nie mają takich problemów zwykle Ja też trochę dlatego nie wkręcam się w te diety, staram się jednak brać coś po trochu z każdej, żeby zdrowo jeść i nie tyć, a schudnąć to chyba tylko sportem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
oo to muszę zobaczyć czy u nas gdzieś tę kaszkę kupię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.