|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
wina z brzoskwiń to ja też nie piłam
![]() robie na razie te brzoskwinie w syropie, mam już chyba z 15 słoików takich dużych. Dziewczyny proszę o przepisy na buraczki
#1712 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do drugiego - my kubusia zaprowadzamy do pokoju, on siada na dywanie każe sobie zamknąć drzwi, wyje tam, a jak skończy to przychodzi - wyplewiłam u tż tekst"bo pójdziesz do swojego pokoju..." Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
Agasoss i co zdobylas naklejke wczoraj ?
![]() Madzia mój siak jeszcze w nocy, było ze juz wytrztmywal . Libra poka no te torby, torebki ![]() Nataszka i co wybralas juz kiecke? Ta trzecia to mega krótka chyba co ![]() ![]() Bao fajne imię , zwłaszcza zdrobnienie mi sie podoba Pati . Ania właśnie w Uk te szczepienia są podstawowe ( pneumo i meningo) , darmowe . Leki na receptę za darmo dla dzieci i kobiet w ciąży ![]() My dzisiaj na chrzciny idziemy, ja sie chyba w kiecke muszę ubrać ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-08-18 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() o męskich koszulach nie pomyślałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1715 |
Przyczajenie
|
Buzka byla neutralna,bo nerwa rano mialam,ale wieczorem bylo super. W sklepie Tosia super zachowanie i obyło sie bez krzyków, bo i jam spokojną byla. I jakie to bylo mile :-
teraz jedziemy na dzialeczke,słoneczko,base nik z woda dla Mlodej, a my ze starym w grządki. Czyli relaks. I Wam życzę słonecznego dnia, a na temat buzki dziesiejszej pewnie wieczorkiem ;-)
#1716 | |
Zakorzenienie
|
Ostatnio na kulkach widziałam chlopczyka 3 letniego Z pomalowanymi paznokciami
![]() W nieogolonych pójdę wyjścia nie ma, ale muszę coś innego ubrać ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z brzoskwiń robiłam dżemy. U mnie drzewo jakieś chore i brzoskwinie zanim dojrzeją to psują się na drzewie ![]()
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj robię knedle ze sliwkami. Pierwszy raz w życiu. Ciekawe czy wyjdą. Oczywiście Tz jest sceptyczny.
#1719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mloda wysłałam ci wiadomość na fejsa, wejdź przeczytaj bo to ważne ![]()
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co z gruszkami? Jeszcze trochę i mnie gruszki zasypią ![]() ![]()
![]() |
#1721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja dzis na dzialeczce, mala spi a ja sie wygrzewam ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
ej no gdzie was wywiało??? ja tu leżę całymi dniami i nawet nie ma z kim pogadać...ostatni post po 13ej
![]()
#1723 |
Zakorzenienie
|
Teraz ja jestem tu sama.
#1724 |
Rozeznanie
|
I dla odmiany teraz ja samotnie sobie tu siedzę
![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
No i jak pusto .
![]() ![]() Byliśmy w jankach w ikea na zakupach i tak w sumie dzionek mi przeleciał . wracając widziałam jak pali się hotel http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...lu,271670.html w życiu czegoś takiego nie widziałam ![]() jechaliśmy godzinę wcześniej to jeszcze nic się nie działo . Ludzie zamiast puścić straż to sobie foty komórkami z aut robili ![]()
#1726 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też picia nie ograniczam ,tak myślę że może już później jesienia nie będzie tyle pił to lepiej pójdzie. Cytat:
![]() Sara 15 ? to rób dalej jak będziesz miała 50 to powiesz stop, zejdzie wam to w zimie a nawet może na drugi rok zostac ,może być tak że w przyszłym roku brzoskwiń nie będzie ,a brzoskwinie z syropu to do ciasta dodasz czy w galaretce zrobisz albo tak zjesz mam tylko kilka zdjęć w albumie ,siedze na mlodego kompie bo mój w naprawie to nie mam więcej. Torby to u mnie duże ja muszę wszystko zmieścić cos w tym stylu różne kolory ,teraz też zaczęłam szyć takie sztywne z gąbka tapicerską w środku i moja lalka ![]() Cytat:
![]() ![]() z filcu to na razie robiłam tylko aplikacje Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale masz śliczne dzieci ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Dusiaczku- ale masz przystojnego syna.
![]() Knedle mi nawet wyszły. Ojadlam się śliwek i teraz moje dziecko ma biegunkę. Chyba śliweczki jej zaszkodziły.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-08-18 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
PoP to nie wiedziałas że po śliwkach swistucha jest
![]() Dziewczyny czy kupowala któraś z was dywan SHAGGY? czy one maja faktycznie takie kolory zywe jak na zdjęciach i czy jakosciowo jest w miarę czy jak ręcznik frotte ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robisz w domu? Masz sprzęt? Poka jaki? Sobie samej tez robisz? Łatwo dojść do wprawy? ![]() Powiedz mi jeszcze czy brwi tez regulujesz i czym? Bo mnie interesuje metoda nitka. No ooo Nom jest na czym oko zawiesić ![]() Super mała w tych okularach hehe Libra w życiu bym takich nie zrobiła ![]() ![]() ![]() Ostatnio miałam pytać o torebkę , która ma Dygant w filmie prawo Agaty, taka czarna i mega wielka , kij wie co to za firma , a świetna była . Takiej szukam. Ja nigdy nie robiłam knedli ze sliwkami , ale to juz po wakacjach zrobię, albo jutro jak poczytam jak to sie robi . Pop zaszkodzić nie zaszkodziły , mała sie oczyści ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja brwi robie woskiem i peseta, no o tej nitce slyszalam, ale jeszcze nie robilam musze wyprobowac. robie depielacje calego ciala woskownicą. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- super pciechy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Dusiaka - ale masz syna
![]() ![]()
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1733 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich słonecznie. U mnie na termometrze już ponad 50 st
Miałam wczoraj zajrzeć,ale na działce nam zeszło do 18:30, później zakupy, a że rodzice wpadli w odwiedziny (z noclegiem), więc już kompa nie odpalałam. BAO co do ospy, Tośka załapała ją w wieku 2 m-cy i już nie szczepiłam, a o menigo -zapomniałam. Generalnie szliśmy "5-ką" 5w1 czy coś takiego. MADZIA, LIBRA co do siusiania, to ja mam ustawiony budzik na 1:30 w nocy (kiedyś miałam na 2:00) i wysadzam Tośkę na śpiocha. Kilka razy przespała całe noce, ale ostatnio znowu się zsikała w wyrko, więc wolę się budzić i ją wysadzać. A co do picia- Tośka bardzo dużo pije i już się zastanawiam czy to dobrze. potrafi 500 ml na raz wypić ![]() MONKA pracuję w gimnazjum i uczę angielskiego, no a jak jest w gimnazjach teraz, wszyscy wiedzą. Uwielbiam swoją pracę i twierdzę,że jest młodzieży z którą można wiele zrobić, ale tej wymagającej młodzieży jest więcej. Niestety, a może stety, nie potrafię wychodząc ze szkoły zostawić wszystko w szkole. Do tego jestem wychowawcą, od września już klasy III, a problemy dzieciaki mają, oj mają. I rzeczywiście często przenoszę wszystko do domu i odbija się to na Tosi. nawet zaczęłam swego czasu łykać sobie neopersen ANIA a widzisz, o nagrodzie za buźki zapomniałam, tak się staram żeby była buźka była uśmiechnięta. Ale powiem, szczerze,że daję radę i ostatnio dwa dni bez złości ANECZKKAA Tosia to istne srebernko. wszędzie jej pełno, taka kobitka z jajami. Nie wiem tylko jak to się przekształci na życie przedszkolne, zobaczymy A za wczoraj dostałam buźkę ![]() ![]()
#1734 |
Przyczajenie
|
Tak wczoraj Tosia zasnęła w hamaku
![]()
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1736 |
Przyczajenie
|
Staram się to oddzielić, ale ciężko idzie. Ja po prostu, po powrocie do domu często myślę o tym co się działo w pracy, a to radzę się mojego Tytusa czy i jak by postąpił w danej sytuacji . generalnie rozmawiamy i dopytujemy jak w pracy nam minął dzień. Jak mnie ktoś wyprowadzi z równowagi - muszę się komuś wygadać, już tak mam. Ja w ogóle jestem gaduła. Co nie zmienia faktu,że nie może się to odbijać na Antośce, fakt
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Muszę zmykać - kolejny problem: Tośka przestała jeść, bardzo mało je. Teraz idę nakłonić , aby zjadła śniadanie. Jemy wszyscy wspólnie przy stole, ale na nią to nie działa. Kanapeczki nie, jogurt nie. Trzyma się w wadze 12,4
#1737 | ||
Zakorzenienie
|
Agasoss, witamy
![]() fajna ta tośka na hamaku ![]() Po mojemu jeśli to jej zachowanie nie jest odzwierciedleniem twojego (a z opisu tak to wygląda), to po mojemu przedszkole ją ma szanse naprostować nieco, bo przed obcymi dzieci czują większy respekt Cytat:
![]() Moja sika w nocy cały czas, śpi z pieluchą. Czasem się budzi na siku, ale bardzo, bardzo rzadko (w sumie nie pamiętam kiedy ostatnio). Wysadzać jej na śpiocha, ani budzić na siku nie zamierzam ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
My wczoraj cały dzień spędziliśmy poza domem (większość dnia). Rano się dziecię obudziło takie dość ciepłe ale nie gorące, temp. brak. Mieliśmy w planie wycieczkę a Zosia jęczała że chce poleżeć ale w końcu dała się przekonać na ciuchcię i wodę. Niestety trzeba było słuchać dziecka i siedzieć na dupie w domu. Nie podobało jej się od samego początku, ani rower w drodze na pociąg, ani jazda ciuchcią ( wąskotorówka) ani siedzenie i zabawa nad jeziorkiem. Stwierdziliśmy że czas wracać do domu bo się tylko męczy. Przy okazji ubierania wyszło że jest dość ciepła. Marudziła całą drogę a jazda była długa niestety, robiliśmy przystanki i jakoś przetrwała. Jak już byliśmy w domu to zmierzyłam gorączkę i nie była obiecująca ![]() ![]() A babcia znaczy moja mama zawsze powtarza "słuchaj dziecka a dobrze na tym wyjdziesz". Nie posłuchałam i mam za swoje. Sara ja nie robię przetworów ale może spróbuj zrobic nalewkę. Piłam z brzoskwiń kiedyś i była przepyszna ![]() Libra piękne rzeczy ![]() drcron ![]() ![]() Madzia daj spokój z kompleksami ![]() Co do sikania nocnego to Zosia sporo sika również w nocy dlatego nie mam odwagi jeszcze kłaść jej bez pieluchy bo czasem zawoła, czasem usłyszę a czasem nie i jest posikana. Nie ograniczę też picia bo to nieludzkie (dla mnie). Obie pijemy sporo i sporo sikamy. Ja też w nocy kilka razy potrafię wstać. dusiaka synek całkiem, całkiem chłopak ![]() Ola wygląda na dużo starszą ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- agasoss Tośka super wygląda ![]() Cytat:
![]()
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-08-19 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Swoją drogą, zobaczcie, mój jako chyba ostatni odpieuchowywany był - -trwało to 2-3 dni i od razu na kibelek i zero sikania w nocy - ja to jednak skuteczna jestem ![]() ![]() ![]() ![]() My już po rosole, tż kotlety smaży (u nas dziś obiad z prl-u schabowe, ziemniaki i mizeria ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze takie spostrzeżenie z naszej wycieczki. Ludzie naprawdę nie mają rozumu jeśli chodzi o wyczyny dzieci
![]() Dzieciaki biegają po torach, nad wodą puszczają dzieciaki samopas i dopiero jak dłużej osobnika nie widać to jest krzyk "gdzie on, jest ?". Do tego picie różnego rodzaju alkoholi ![]() Bao to super z pieluchą. Ta pielucha to czasem potrafi nieźle wkurzyć ale nie jest aż tak źle. No i ja zawsze sobie tłumaczę ze lepiej jak mi dziecko często sika niż jak powstrzymuje.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.